Тръмп: Китай краде мащабно интелектуална собственост

Китай може да бъде накаран да плати на САЩ за нарушени права на интелектуална собственост. Тръмп заплаши да обяви скоро конкретни мерки в тази насока.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: Китай краде мащабно интелектуална собственост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки си плаща за гяволъка Искахте роби да бачкат без пари- сега не могат да ги изхранят, всички на социални помощи, искахте ефтино производство в Китай и Ю Корея- сега почти всичко там се прави На вълка му е дебел врата щото сам си върши работата

Ако Китай спре тоалетната хартия за 1 седмица...сме загинали. Резултата от Виетнамската война пролича някога и в НРБългария - розовата трипластова тоалетна хартия и велосипедите Атлас през 1972г.

Абе, Тръмпе, изтървахте китайците. Гризети си онази работа от яд. Нямат стигане. Новият обществено-политически срой практикуван в Китай дава колосални резултати.

Първо да си платят дълга към Китай. Бе преди май 3 трилиона долара. На Китай ситуацията е изгодна, да правят бизнес с тях американците. Но ударят ли ги, не е ясно доколко ще а толерантни и какъв би бил ответният удар. Може да се договорят и с Русия, да се забрани търговията с долари на тяхна територия. Това е големият страх на САЩ, но Китай и Русия не са Ирак и Либия, където искаха да продават петрол не в долари, а в евро и златни динари. САЩ постепенно се самоизолират и само заплахата с оръжие и изгодата, държи търговията с тях да не отиде надолу.

А малко се ограмоти относно как работят дълговите инструменти. Американците дълговете си плащат редовно и затова лихвата е малка. Съвсем различно е за 'енергийната свръхдържава'..

Казал си много точно от какво се нуждаеш. Ограмоти се, но не от анимационни филмчета или рекламни брошури. Чети малко по-дебели книги.

Китай отдавна открадна всички технологии на запада , тея чак сега взеха да се усещат

Трай ма, Хилъри, нали загуби изборите, кво ревеш сега тука !?!?

Ами що не ги накажете !? Или са ви къси краварските ръчички и не ви стиска, каубои плашливи ? Пссттт марш !! и вече бегате хехехехе

Щом не искат да им крадат интелектуалните продукти - да спрат да ги произвеждат и вместо това започнат да крадат интелектуалният продукт на останалите дъртжави. Да видим дали ще излязат на кяр. А прогреса ще си породължи, дори и да ги няма САЩ и дори да се премахне идиотщината, наречена ""интелектуална собственост".

се кара и заплашва цял свят, само срещу рашистан си трае и нищо не казва ??? Всички му действия до момента бяха в полза на путлеристан и цената на петрола от $40 при Президента Обама, гони вече $70 ??? Направо му лъсва зависимостта ??? Кой знае с к'ви компромати го държат ???

Трай ма, Хилъри, нали загуби изборите, кво ревеш сега тука !?!?

уса са най-големият крадец на интелектуална собственост, при това крадат от целия свят; само от нас са откраднали над милион талантливи младежи, обучени за наша сметка, заедно с всичкия им интелект, развиван у нас; ако се направи кратка справка за научните кадри в империята на злото, ще се видят предимно китайци, руснаци, индийци, но не и доморасли такива

Децата избягаха от туземните рашистки гаулайтери, които колят и бесят в България от 9.9.44-та та до ден днешен и се не знае до кога.

Като ти чета тъпите простотии си мисля, абе децата да не са избягали от баща си, всъщност... чак в Америка !?

Много ми интересно да чуя как точно я правиш тая справка, плоскочел гений? И в затвори и лагери ли държи 'империята на злото' всичките крадени умни глави (като твоята). Направо не знам ти как си се опазил..

Все по- ясно става, че американската икономика се крепи на шантажа- първо осъдиха Германия за обезщетение за колите, сега искат да ошушкат Китай. Евреите им шепнат сладко на ухото как се крадат пари и земи. Ха да видим до къде ще я докарат- казва се че никой не може да ти направи по- голямо зло от това което сам си го правиш.Да подцениш Китай трябва или да си глупав или да си луд.

Че китайците крадат е прав Дони ,но те крадат от 30 години и не само от щатите ,но отвсякъде ,най вече от Япония ,но нищо няма да последва от това защото КНР е най големият заемодател в света и малко или много всички са зависими от тях.

Няма такова нещо - "интелектуална собственост" Интелект имат всички, а това, че някой се е присетил нещо преди другите, не означава, че друг не може да се сети и няма право да претендира за собствен интелект.

.....е дарина,дарина не са ли ти казвали че когато нещо не разбираш е добре да не взeмаш отношение, така де знаш ли какъв е вноса от Китай в САЩ и какъв е вноса от САЩ за Китай, знаш ли кои са двата най-големи платежоспособни пазара за китайски стоки, явно не знаеш, не знаеш и защо в момента китайчетата започнаха да се оплакват от ниският курс на долара и искат 1$ долар да е 9 юана а не 6-7 но това за твойте умствени възможности явно е недостижимо, за това и си написала тази глупост, не че другият Dido e по-малък глупак от теб нее не е дори е много по-голям след като не знае кой в света добива най-много петрол и газ, но нали едно професорче червен боклук каза нещо за едни 80% и вие потвърждавате думите му!!!

Това, което иска Тръмп, беше възможно да се направи преди 15-20 години. В момента Китай е основен доставчик и производител не само за САЩ, но и за света. Пак ще се търси нестабилен баланс. САЩ са царе на тлеещият конфликт без перспектива за изход.

А САЩ по никакъв начин не крадат интелектуална собственост. Те са праведни и свети

,,..Нашият източник на тайна служба подкрепя това твърдение. "Обама държи недвижими имоти, огромни суми на валута и компании в сянка по целия свят, под много псевдоними. Той не ги пази в негово име, тъй като това би било твърде очевидно. Администрацията научи за много от тях и работи с чужди правителства, за да залови незаконно придобитите от Обама активи. Много от тези нации не са особено приятелски настроени към Съединените щати; ние не знаем какво предлага Тръмп в замяна на правата да конфискуваме активи в страни извън екстрадицията или да поставяме ботуши за специални операции на земята на чужда земя. Сигурен съм, че цената е висока. В момента се случват мисионерски операции. Имението на Солинда е само едно от многото ", обясни източникът...,,??? цецо нали му ,,ходеше,, на ,,молитвите,,...???

,,..В 3 часа сутринта (местно време) чифт хеликоптери, включително плавателни съдове за примамки, пренасочиха делта към местоназначението си. Те открили, че имението е изоставено; въпреки това, според нашия източник, наскоро жилището беше заето. Командирът на единицата открива в кухнята прясно нарязани зеленчуци и хладно кафе; външните следи от снемане на гуми водят до излизане от съединението. Някой, каза нашият източник, сигурно е отклонил обитателите малко преди Делта да пристигне на сцената. Все пак Делта не остави мястото с празни ръце. Те заловиха няколко криптирани лаптопа и над 200 милиона долара златни кюлчета, в допълнение към десетки щайги, съдържащи китайски произведени огнестрелни оръжия и експлозиви. Освен това, и може би най-тревожно, лабиринт от подземни тунели, привидно използвани за трафик на хора, се движеше на мили по всяка посока под повърхността. След като събраха всички налични доказателства, те поискаха отвличане и прехвърлен контрол на тайландското правоприлагане...,,??? ,,корупция,,...!!!

По скоро САЩ купува мозъци ,университетите и научно изследователките центрове са пълни с китайци,индийци ,японци и европейци ,които вече се водят "американци".

Моите аплодисменти за Китай! Само така ...

САЩ все по-уверено вървят към самоизолирането си и тласкат света към нова световна война! Няма как да спрат останалите държави да се развиват, колкото и да им се иска!И при това да остават под техен тотален контрол. Затова са толкова разярени и към Русия, и към Китай, и към всички държави с ресурси, които не могат, или много трудно могат да откраднат! Защото ако имаш пари, при сегашните технологии развитието няма как да бъде локализирано в една държава, па била тя силна и голяма като САЩ! А имаш ли пари и технологии, ставаш и по-независим, и по-трудно манипулируем!

Тоя рус до бозово дявол е на път да постави САЩ в пълна изолация и на колене пред света!С ЕС успя само да поразклати отношенията , засега , но с Русия и Китай направо задълба дъното!

Рижавият перчем още малко и ще открие Америка.

всъщност номера на китайците е, че те си плащат за интелектуалната собственост, но после я разпространяват без пари и без съгласието на патентоносителя. На този фон Русия въобще не плаща за авторски права на никого , но Тръмп не я вижда или е решил да покаже, че като е строг с китайците и руснаците ще започнат да си плащат по нещо.

Русофилистичните фенове на АдиБас и ПлИма са се активизирали да защитават това колко е хубаво да се краде.

Понятието "интелектуална собственост" е идиотско. Който не иска да му крадат интелектуалната собственост - да си я крие. В момента, в който стане обществено достояние, тя престава да бъде такава. САЩ си въобразяват, че всички са им длъжни. ДА, ама НЕ!

Сега и с китайците ли ще се скара???

направо им дърпай тотал стопани тия и на руснаците, да загиват! Ще обърнат петалата за няколко месеца!

Алу продажнико, имаш ли идея КОЙ е най-големият заемодател на шефовете ти от уса, а именно Китай, ако китайците си заискат нещата ма уса че апне *уро!!!

пак с тези искания. някой ще ми обясни ли точно как ще ги поискат? ще се обади си на тръмп и ще каже дайте?

Еееее бре, ма как всички крадът от уса? Никоя хамериканска фирмички не краде, нямат военни престъпници съдени от палячовците в хага, пълен резил, тая държава направена от престъпници е живото въплащение на дявола. Колкото по бързо изчезнат толкова по добре ще живеем всички

За твоя жалост в УСА, ако някой посмее да краде интелектуална собственост идват едни момчета и му казват да си плати. Ако пичът се дърви и не се сети, че вече е прецакан идват едни и го тикат в затвора и му взимат имуществото. Затова в УСА всички са научени да си плащат за всичко. Освен това пак за твое съжаление в УСА стандартът е на 6 месеца фирмата да изнася нов продукт на пазара. Едва ли си представяш на фона на твоя български мащаб какво означава да вадиш на 6 месеца нов продукт за 300 милиона пазар?

Порядките в УСА да си спазват в УСА.

Да, това е реален проблем. Да видим как ще се разберат с китайците. Защото това ще ни засегне и нас, ако китайците започнат да плащат лицензи, ще се вдигнат цените на китайските стоки, някои ще изчезнат, от други ще изчезнат някои функции. Само да не се разберат, както със Северна Корея - у, ау, рокетмен, кой има по-голям ядрен бутон и накрая нищо.

по закон, който иска да произвежда в Китай "заплаща" с интелектуална собственост

Сащ краде петрол и злато от Колониите си.

самоунищожението на САЩ започна. Колко милиарда са Китай- като въведат реципрочност ?

достатъчно е да забранят производството и продажбата на кока кола

Не думай! И от кога го правят?

Проблема си има две страни. Патентното и авторското право леееко са се изродили. Патентоването на правоъгълник със заоблени ъгли, например, си е...

Създаването на иновации коства много време, средства и ресурси и е съпътствано с големи рискове за компаниите, не става друг да се гърби и да поема всички рискове, а друг да обира "каймака". Да си защитават правата американците.

Че кой им е опрял пистолет в челото и ги задължава да създават иновации? Да спрат да ги създават щом не им е изгодно.

търсят, рано или късно ще си го получат!

Като са толкова велики китайците, да не крадат, пък дали и как ще си го получат америкнаците е друг въпрос.

откраднали формулата на веро? Да не би са платили на някого щети по това престъпление? Ползват съвсем на аванта.

Само нискоинтелигентен трол може да напише подобно нещо. Опитай се да разработиш някаква технология, назначи скъпоструващи експерти със заплати от по 200 000 долара на година, тествай го, плати за маркетинг и развойна дейсност и после когато всичко заработи и ти го откраднат ми кажи как ще се чувстваш. Друг е въпросът защо не си го предпазил, но за това има патенти и международни закони на които може да се позовеш и да предприемеш нужните наказателни действия.

Я кажи Европа и нейните наследници колко са платили за ползването на компаса? Ами барута? Ами порцелана?