Американски сенатор сравни Тръмп със Сталин

Джон Маккейн призова Тръмп да спре с нападките си срещу медиите; друг американски сенатор сравни президента със Сталин.

Обратно в новината

Коментари - Американски сенатор сравни Тръмп със Сталин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американски сенатор сравни Тръмп със Сталин но не и със Хитлер.

след време ще казват за Тръмп това, което Уинстън Чърчил е казал в своя реч, произнесена в камарата на английския парламент на 21 декември, 1959 г., във връзка с 80-годишнината от рождението на Йосиф Висарионович Сталин. А речта е следната: "Голямо щастие е за Русия, че в годините на най- тежките изпитания за страната, я оглави геният и непоколебимият пълководец Сталин. Той беше личност, в която се характеризираше и съчетаваше изменчивостта и жестокостта на времето на тоя период, в който протече целият негов живот. Сталин беше човек с изключителна енергия и силна воля, рязък, жесток, безпощаден в разговорите, на които даже аз, възпитан тук в британския парламент, не можех нищо да противопоставя. Сталин преди всичко беше човек, който умееше да използва също така сарказма. Той притежаваше способността точно да чете мислите на събеседника си. Тази сила беше толкова голяма в него, че той се оказа неповторим. Сред държавните ръководители от всички времена и народи, той ми направи най-голямо впечатление. Сталин притежаваше дълбока, лишена от всякаква паника, логическа, смислена мъдрост. Тази сила беше най-голяма. Той беше непоколебим майстор да намира в най-трудните моменти изход от най-безизходното положение. Освен това, в най-критичните моменти, а също така и по време на тържества, той беше еднакво въздържан и никога не се поддаваше на илюзии. Той беше необикновено сложна личност, която създаде и подчини на себе си огромна империя. Той беше човек, който със своите врагове унищожи враговете си. Сталин беше човек, който нямаше равен на себе си в света: диктатор, който прие изостанала Русия и я остави с атомно оръжие." Аз оставам без коментар.

Евала на Путин ! Успя да сложи за президент на САЩ един комплексиран тъпанар.

Aми,...защо САЩ обгражда Pусия с военни бази от към Eвропа, ако не е целта да разрушават отново Eвропа и да я държат на каишка после, като след плана "Mаршал"!!! Aко са решили да си мерят "пишките" и да нападат Pусия да си го правят от другата страна, САЩ и Pусия са съседни територии от към Aляска?!!!!!

Да сравниш Тръмп със Сталин е смешно. Сталин, беден но образован, бе човекът, който създаде Червената Империя наречена СССР! И само като чуеха името му, половината западен елит се насираха по няколко пъти! А Тръмп е най-обикновено глезено богато детенце с инфантилно-детски разбирания за света, в който живее ...

Да допълня към портрета на Сталин - криминален престъпник. Не зная дали да си припомняме, че смъртта на един човек е трагедия, на един милион статистика.

Те именно затова американците избиха САМО в Ирак над 1 000 000 мирни граждани ...

Никой не може да се сравни със Сталин. Никой досега не е избил толково хора.

Сталин е бил умен. Тръмпи е глупак. Сталин ръководи СССР повече от 30 години. Това не може да направи един глупав човек. Тръмпи няма да изкара и един 4 годишен мандат!

и тъп народ може да допусне да бъде "управляван" 30 години от едно и също същество, особено пък ако е управляван по сталински ??? Всяка власт корумпира, абсолютната власт корумпира абсолютно, затова нормалните народи са измислили мандатност.

Кралицата на UK колко време управлява? Вярно е, че не цялата власт е в нея. Но никой практически не може да има цялата власт. Дори и Сталин не я е имал. Не можеш да твърдиш , че за всяко нещо дори и най-дребното е имал информация и той е вземал лично решенията за него.

Сталин ръководи СССР повече от 30 години, а Т.Живков много повече ръководи България след Априлския пленум през 1956 г. над 33 години

и за Сталин, за тоталитаризъм,..., всеки може прочете желана книга от поредицата "Россия ХХ-ый век", която представлява сборник документи от съветските архиви на КПСС, ЧК/ГПУ/ОГПУ/НКВД/МГБ/КГБ. Интересни са "Сталинские депортации" и "Дети ГУЛАГа".

Пълни глупости! Сталин е избивал по най бруталния начин собствения си народ,като е избил 23 милиона души,докато Тръмп не е убивал народа си! Глупави и неуместни сравнения са това!!!

50 милиона бе. Даже 70, какво ги жалиш? А ефрейторчето Шикългрубер само си е стоял от страни и е гледал, сигурно? И няколкото милионни града, по-големи от сегашна София, сринати до основи, са се разрушили сами.

Я върви се прегледай!!!!

Сталин може да бъде критикуван за разправата с политически противници и полицейския режим, с който налага култ към личността. За нищо от това в САЩ няма предпоставки. И няма да има още много дълго време, както и да се извърта политиката и управлението. Сенатора май не си представя, дори и приблизително, какво представлява комунистическия тоталитаризъм и говори на база пропагандни клишета. И май още не може да преживее, че загуби от афроамериканец битката за Белия дом.

е била главно с руснаците - кавказците винаги са ги тормозили

Троцки, Тухачевски... все етнически руснаци.

троцки, риков, каменев, зиновиев, ягода, берзин,...

Тръмп още не е Сталин! Като напълни страната с концлагери и изтепа 30-40 милиона души, тогава ще заприлича на Сталин! Тоя сенатор май е паднал от Марс направо в сеното!

Падал е с доста самолети (май бяха над 30). Дори му приписват един самолетоносач. Обаче чак Марс... си е хибридна изцепка.

Дали не може да кажат същото по отношение на руската намеса и дезиинформация, и според ЕК? ;) Да се отняся за САЩ и ЕС същото това: "Изразът "фалшиви новини", на който американският президент придаде легитимност, се използва от авторитарни лидери, за да карат журналисти да замълчат", пише сенаторът републиканец, подчертавайки, че "свободата на информацията е от жизненоважно значение за успеха на демокрацията" и журналистите играят важна роля в защитата й.

бая ватенки още трябва да умори за да стигне сталин

Значи Макрон е сталинист. Яко

Тъпо

днес имаше пресконференция с военния доктор на белия дом и продажните медии полудяха от яд че бай Тръмп е в перфектно здраве и платените журналисти задаваха куп идиотски въпроси

Само планините са по-твърди от Сталин и само звездите са по-високи от него !!!!!!

Обаче от Искаро, по-дълбоко НЕМА!

платените слуги маккейн и флейк на сатаниста сорос са в паника ....маккейн хвана тумор в мозъка от злоба а флейки го изритаха избирателите му за винаги от изборите

Понеже следях предизборната кампания, ще ви кажа: На Тръмп не са му необходими медиите, и не е длъжен да ги уважава. През цялата кампания го плюеха здраво, ама много здраво и с наслада, защото очакваха лесна победа на Хилари. Всъщност Тръмп си спечели изборите в Туитър. За това не е редно сега да му правят забележки! Колкото повече ги омаловажава, толкова им пада популярността!

Туитър, Фейсбук... и особено срещите с избирателите. Отдавна не бях виждал кандидат президент, който да успява така бързо да установи контакт с избирателите и да успее така кристално да обясни идеите си за управлението, за минимално време. Личи си добрия бизнесмен и мениджър. Макар че Рос Перо също беше такъв, Тръм е уникален! И борсите, заедно с общото състояние на икономиката на САЩ го доказват.

явно иммиджа на Тръмп е добър: 90% от руснаците харесват Сталин и 85% от българите

На тоя боклук маккейн българите трябва да са му "благодарни" че спря "южен поток"Убеждавай промитите американци че медийте не са манипулирани!Остави Тръмп на мира,той,или който и да президент не пее в хора,думата има федералният резерв!Хич не ви харесва когато човек ви казва истината !

тиражирате едни и същи лъжи ??? Крайно време е да ви издирват по айпитата и да ви съдят ??? Путин от Истанбул, за да угоди на Ердоган, обяви на всеослушание, че спира южен паток и стартира турски такъв ???

На Путин му писна да чака 4 години! Иди ми, дойди ми! Все пак доста почака!

Джон Маккейн да ми говори за медиите в САЩ и да дискутира етикета Fake News даден на слузестите американски медии от Тръмп е смешно. Бореца за демокрация Джон Маккейн, героя от Виетнам отишъл там да освобождава виетнамците от злото - как отиде там бе Маккейн? Не отиде ли благодарение на точно такъв Fake News угоднически разпространен из цял свят че Северен Виетнам е атакувал ВМС на САЩ. Погледни се в огледалото Маккейн и си признай че благодарение на лъжите изречени от вашите американски властимащи медии сътворихте чудовищни престъпления - Куба, Виетнам, Афганистан, Ирак, Египет, Либия, Сирия и още много други.

истинският сталин е макрон ,унищожава всички медии,които не го слушкат и изразяват лошото си мнение за политиката му .пълен диктат ,само да не се разсърди ротшилда .

Не обиждайте другаря Сталин

Може да сравняват Тръмп с когото искат,но с израза "Fake news" той просто унищожи медиите,които са пускали по негов адрес най-различни лъжи и дезинформация!Сега този израз,е както се казва крилата фраза,и трайно е залепнал на СНН и Вашингтон Поуст.Даже такова авторитетно по-рано издание като Ню Йорк Таймс сега е с големи поражения в имиджа ,тъй като също си е позволил такива фалшиви новини.Доколкото знам ,на течи меди им казват не само агенции Fake news. но и агенции Fucke news.Тръмп просто ликвидира един американски патент,който ни беше разяснен от един американец с български произход ,съветник на Филип Димитров...помните ли кой - Информация,дезинформация,контрадезинформация ...и сега американските медии берат плодовете на собствените си действия...!!

Факт е, че Тръмп е абсолютен лъжец. Лъже поголовно и за какво ли не. За него са лоши всички, които не го величаят. Аман от тръмпанари.

факт е че си кокошка, която не може да преживее това, че американците не избраха припадащата дърта кокошка за Президент

Тръмп бил лъжец !? ....кажи поне една лъжа платен троле .....примерно обама излъга неграта че е черен а майка му е бяла проститутка има я снимана в ютуб, както и че Клинтън има син Дани Уйлям от черна проститутка и е с отнети адвокатски права а жена му килъри Хитлер е оцапана с кръв от Бенгази и войните в Сирия и Либия

Адмирации за Президента Тръмп. За 1 година успя да наложи волята си над еврейските банкери. Единственият президент който упражнява директен контакт с избирателите си чрез туитър и който не слуша " съветите" на елита и неговите слуги демократи и на медиите. Затова ще чуваме какви ли не небивалици за него, но истината е че е ВЕЛИК президент!

Тръмп ожени дъщеря си за евреин и тя прие юдеизма.Откакто е президент Уолстрийт реализира небивали печалби, каквото му каже Натаняху това става, а военния бюджет на САЩ е най-големия за всички времена.Та как точно Тръмп е "наложил волята си на еврейските банкери"???

войната след Великат Римска империя винаги е между еврейските кланове ....сега сатаниста сорос губи позиции и платените му слуги вият на умряло ...после стоковите борси и Америка спечели за годината при Тръмп 8 трилиона долара до сега .Уолстрит са дилъри не са пазара на Борсите и дали са спечелили е частен въпрос.Много дилъри между другото загубиха пари защото залагаха за падане на индексите

.....Тръмп 1,90 м. висок и 109 кг. да го сравняваш с един изрод висок около 1,60 м. и с физически дефекти, заради което е обявен за негоден за военна служба от царската донаборна комисия си е чиста олигофрения!!!

Трънп е обявен за негоден за военна служба и не е бил в армията.

Той не е годен за нищо - смешник.

ти си пълен идиот

Комунизмът, капитализмът, фашизмът, както и повечето политически системи са богоборчески. Човеците са се превърнали във врагове на Господ. Издигнали са в култ златния телец и са затънали в безбожие и грехове. Този свят скоро ще бъде справедливо унищожен. На Страшния съд всеки ще получи точно това, което заслужава. Слава Тебе, Господи! Амин!

"..Изразът "фалшиви новини", на който американският президент придаде легитимност, се използва от авторитарни лидери, за да карат журналисти да замълчат..." :)))))))) ...Виетнамската булка---го е писал за приятелите си--Цецо Пъпеша и Боко Тиквоча!:)))))) .....В десетката!:)))))

Поредният изперкал американски сенатор! Тръмп въобще няма качествата на Сталин, а на Хитлер, след като си мери атомното копче с корееца!

Море добре че Хитлер нямаше никакво копче, ама с те тоя от снимката ядове ще се берат.

Абсолщтно прав е сенаторът и това е още едно доказателство, че Тръмп за президент го назначи Путин

Аз пък не знаех, че президента на Израел се казвал Путин, ма може в Карлуково и така да му викат.

Това американците сте неуморни в творческото си отношение към английския език. Но не прекалявайте. Ето Ви нещо от София с любов: Най-ценното в масмедиите е онова, което те премълчават (The most valuable thing in the mass media is that which they keep silent about.)

Тръмп направи страхотна икономическа реформа и смъкна данъците на 20% стига лъгахте комунистически лъжци

Да, смъкна ги та богатите да станат още по- богати а бедните още по- бедни. Това се признава дори от техните алиирани.А колко хора останаха без здравна осигуровка?

а колко милиона руснаци са в САЩ след като Бг са почти милион

Я намали малко.

хахах и къде е ГУЛАГ и милионите избити комунисти поне 20 милиона

Е там се е казвало Алкатраз, Гуатанамо или каквото си го избереш.

е чак толкова ... тръмп е по-скоро смешен докато сталин е бил абсолютен изрод който е смятал хитлер за либераст

Ако не беше този когото ти наричаш изрод, така както ние българите сме родени с десет слънчеви бани сигурно малкия мустак щеше да ни пуска като дядо Коледа- директно през комина.

Всичко е много елементарно. Медиите са на пряко подчинение и хранилка на финансово-лихварския елит, който е интернационален по природа. Те са символ и рупор на неговата власт и влияние над света. Тръмп е представител и защитник на индустриалния капитал, до някъде националист и си е малко от т. нар. "червени вратове" . Има нещастието да управлява в сложен период и ловкоста му да се оправя с правенето на пари не му помага особено. Принуден е да лавира мъчително, а медиите го дъвчат по петите постоянно. Разбира се сравнен с психопат като Маккейн си е направо ангелче.

Да се сравнява Тръмп със Сталин е смехотворно.

Тоя може само с Бъгс Бъни или друг рисуван герой да бъде сравняван.

да сравниш изкуфял старчок със Джугашвили е все едно да сравняваш баба Яга с Василка 'убавица. Сталин с много жертви спечели война, а тоя Кавалчук на снимката само се пени, че ще заличава кИфтето ракета. този сенатор се е изложил като кифладжия.

Ким ги направи за смях, а и наложи прическата тип Анадолски манаф в целия свят.

Е с тази новина поне разбираме какво са си говорили мумиите в Сенатският мавзолей- точно както и може да се предполага- за задгробният живот зад голямата локва. Все по- често се говори за това, че ако американците са знаели, че Сталин- руснаците ще победят във ВСВ то те никога е нямало да помагат с каквото и да било. Така че място за сравнения няма.

Само планините са по-твърди от Сталин и само звездите са по-високи от него !!!!!!

Маккейн-Виетнамската помийна яма. В главата му има цели роти бели мишки, а вече и лилави...

За нещастника Джон Маккейн намерих цяло стихотворение - link а пък на Флейк вярва едва 18% от населението на неговата Аризона (link

tomatobubble.com/id432.html thehill.com/business-a-lobbying/345129-poll-flakes-approval-rating-in-arizona-at-18-percent

Тръмп е нищо и никакъв човечец пред Сталин! Не може да се опре и на малкия пръст!

...поредня ядач на бургер... !!!..какво му разбира американската шишарка от Cталин ?!?!!...Cталин е икона бе ...нямам достатачно обидна дума за теб !!!

Сталин икона, Ленин и той икона, Цар Николай пак икона, Путин и той икона, има ли въобще някой руски диктатор дето още не са ко канонизирали?

...защо бе газираш бе скапи,ти по американските диктатори (разрушители и опустошители ) на света ли си падаш ?!?...дето се наричат демонократи ?!!...я ми кажи ..има ли страна в света дето са водили воина за налагане на американска демонокраця дето да не са и " набрали лаиката " ?!??...има ли ваобще американски преzидент до сега дето да не е водил воина някаде по света ?!??!....тези отрепки саществуват само заради воините ,които водят навред по света !!!

От кога има икони на дявола?

Леко, Дончо! Ще ти падне ченето, говедо!!! Ползвай КОРЕГА!!! КОРЕГА ЕКСТРА СИЛЕН ФИКС ЛЕПИЛО ЗА ПРОТЕЗИ!!!

Пиндоският "елит" е толкова прост,че даже не познава и елементарно историята. Колко прост трябва да си да сравняваш товарищ Сталин с това гуйно на снимката?! Тия джендъри да си гледат педерадите.