Георге Иванов с вето на закона за употреба на езиците

Македонският президент наложи вето на закона за употреба на езиците, с който албанският език бе обявен за втори официален в страната.

Обратно в новината

Коментари - Георге Иванов с вето на закона за употреба на езиците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той добре е наложил вето, въпросът е с това окончателно ли е спрян законът или не? Защото ако е като у нас, т.е. президентът може 2 пъти да наложи вето, но само това, тъй като след това парламентът може да си го приеме за закон въпреки това.

второто вето на ратифицирания от Собранието Договор със София

Сега в македония утре у нас.Скоро ще имаме обща граница с велика Албания. Това е схемата на сащ за т.н. Западни Балкани. След като ги оправят ЗБ идва ред на Източните Балкани. Следва приемане на М задължително в нато преди мераците за ЕС. След 2-3 години очаквайте официалните езици в България да са три- английски,турски и евентуално български. А нашите пейтриъти слушкат и папкат, а и демографията ще оправят с Истанбулската конвенция- само среден род, а децата ще се скарат кой е момче кой момиче защото родителите му са от среден-неутрален! джендър демек род, а не пол.

При толкова много албанци е нормално езикът им да е признат. В Швейцария се говорят 3 езика и никой не вижда някакъв проблем. Проблемите си ги създават на Балканите и понякога в Африка.

Да, де. Но можеш ли да сравняваш албанец с швейцарец??? Първо ще признаят езика, после ще поискат държавата да се присъедини към Албания... Аз се запознах с дете от Македония, албанче. Не разбираше и една дума от това, което му казвах. А с македонците обикновено се разбираме добре. Така че, страшното тепърва идва.

Е, за швейцарците може, за албанците не. Секънд хенд ли са, що ли?

jingiby

Квичаха срещу българите десетилетия наред и лизаха задника на сърбите, а през това време албанците ги изненадаха изототзад...

Достойна постъпка на Георге Иванов! Опитва са да отсрочи разпада на Македония и натиска на шиптърите. Но ние трябва да гледаме какво става в Македония и да правим сметка какво са замислили великите сили и за нас. Необходима ни е политика по привличане на българите от различни краища на света обратно в България. Демографската катастрофа трябва да бъде спряна!

Сваляй бикините, како. То с приказки не става. Албанците правят победите под юргана.

... и да дадете още 200 000 жертви ,за да има на чии гробове да пикаят после т. н. " македонци"? Не ! Благодаря!

Идеята за т. нар. Велика Албания започва да се превръща в реалност. Братя българи, бъдете готови да се намесите навреме!

Ше търсите българите със свещ ше ги търсите ама няма да ги намерите! Само албанци ше щъкат помежду ви!

Разбира се,че не трябва да подписва закон в който албанския е втори официялен език! Албанския е ПЪРВИ официален,още повече,че древните илири,предци на днешните албанци,имат нещо общо с древните македони,за разлика от ,,новомакедонците"

Българите в Македония, не трябва да стават ПРЕДАТЕЛИ, и да приемат чужд- арабски език( албански, също като турския ползващ латинската азбука) като официален... Щото през периода 1990- 1996 г, в България, нашите Български Партии не рабраха че турците от ДПС само КРАДАТ и ВРЕДЯТ на България... Македония не може да остави арабите( турци, албанци) да завземат страната, докато те се карат по между си.. Тоя НОМЕР го правиха Арабите( турци) когато ЗАВЗЕХА Византия и избиха всички гърци там и 1,5 милиона арменци. АЛбанците трябва да бъдат ИЗГОНЕНИ от Македония.

Тъпаците на времето сами пуснаха сганта в страната си, сега ще им лапат рязаните. Ама то къде у тез шушумиги акъл.

Hа кого е паметника на снимката?

Гаче да е на оня с дългия нос, а иначе коня е идентичен в посоката с този дека стои пред Белийо дом.

когато ще се постави ребром въпроса за измисления "македонски" език - дали да съществува изобщо или официален да е само албанският. Идва това време, наближава с бързи крачки. Сегашните макета го усещат със задните си части и напъват зорлем за омразните български паспорти... за да заявят после на всеослушание, че се чувстват омерзени ...

Естествено че ще наожи вето,албанците са абсолютна сган,но не там е въпроса,ако стане така то тогава какво става и в наща кочина,цигански турски също стават 2-ри и 3-ти официални!Аз имам подозрение че наш тиквун участва в тъмна сделка със запада,предстои ни да видим къде ще му излезе краят!

А дано стане и то не втори ами първи език...това заслужават мръсните макита, които все ни плюят и мразят много.

А пък в България английския да стане основен,нали ве убитник!!! ХО ХО ХО

Съгласна

И в България е редно в районите с 20 процента турци като Разград, Кърджали, Търговище, Шумен, турският да стане официален и учениците да учат на него като учат и български разбира се, а българите също да могат да изучашат турски ако искат

Когато ние в България видим записано в турски паспорти, националност кюрд, тогава в българските ще запишем, националност турчин. Шах и мат ! Последният български ръководител

когато българите в Турция, които са на българска земя, започнат да изучават български и той стане втори език в Турция, може и да стане. А турците в България са нашественици, ако не са, то те не са турци.

България в договора с Македония признава Българското Вардарско наречие за Държавен Македонски език. Къде си дядо Вазов ????

Като искаш турския за официален, отиди си в Турция. Там ще го ползваш 24/7 и ще си по-щастлив, явно.... Проумейте го веднаж за винаги , че ТУК Е БЪЛГАРИЯ !!!! Официалният език ТУК е БЪЛГАРСКИ.....

На този пост май само феса е дал +:)))Като си турски мангал бегом в анадола,колко пъти да ти се повтаря тарамбука такава!

много фафли да ядеш .... и да даваш акъл

Ами научете го и беж в турция с еднопосочен билет. Хич не искам да учите български.

Милите просто нямат правилен ход. Блокирането на този закон просто ще ускори неизбежното, а именно разпадът на държавичката им.

Само така, поне да опита да ги спре, продажниците.

Той не може да спре нищо,но може да излъже тъпаци като вас да гласувате за него!

а вътре в нея всеки да говори на какъвто език иска

Къде си тръгнал да правиш федерация с албанци? Или се правиш, че не знаеш с какво се занимават?

Точно в момента Албания и Румъния са най-читавите страни на Балканите. Въобще не си в час с нещата. Да не говорим, че тези наши 3 страни са най-близки по родственост на полуострова.

Спрете фашизоидно-параноичните зуллуми и ксенофобо-антиалбанистическите напъни на това недоразумение-прецедент, отвращаващо всеки честен евроатлантик-толераст, убеден до дъното на душата си в правдивостта и пъстротата на мултикултуралистично-амбивалентната феерия от различни взаимно-кореспониращи си и логично-допълващи се етнически и национални тежнения в името на Мира, Демокрацията и безбрежно-хуманистичната Любов, защищаваща със своите силни, но в същото време заоблени еротично-духовни рамена Правата и Свободите на Всички Малцинства в Македония!!! В намъчено-разкривения сурат на албанското малцинство, което съставлява 87,32% от населението на Македония, отново се навира дръгливо-рахититичния, изкривено-артритен среден пръст на Омразата, обрасъл с дебелите черно-вмирисани косми на Политическата Проституция, достигащи до дългия му извито-начупен нокът на граблива птица, брутално заврян с ужасяващо-дълбок тласък в треперещите слабини и духовни срамни устни на все още недоразвитата, неукрепнало-пубертираща Македонска Демокрация! Нека всички ние подкрепим Македония, която се намира все още като една нежно-напъпила девственица в ранния пубертет на Демокрацията, притежаваща албанската нежност и красота, албанската свенливост и режещия като бръснач албански остър ум, чиито неземно-интелигентни мисли биват изляти като сладък словесен водопад на АЛБАНСКИ език от напъпилите й сочни устни!

Ма ти си кьор кютюк пиян па и си се представил за жена та белки конвенцията да те защити.

Добра гавра

Е браво имате душа на поет. От мен плюс.

Ти си едно ГОЛЯМО недоразумение! Бързо марш от тук!!!!

Не искате да признаете че сте българи, лошо. Сега ще ви сменят езика, до 10 години ще ви резнат кожичките а който се дърпа, главата. Елате си при мама, тя ще ви пази.

В Република Македония говорят основно на два езика, български и албански.

В Македония българите са повече от албанците нека българския да е втори официален. А и няма албанец които да не говори български.

Според официалната македонска статистика 25% от населението говори албански език, но реално 50% са албанци, следователно искането за официализиране на албанския е напълно справедливо.

Не ти е вярна статистиката. От къде я взе, или измисли. Албанците са 20% но не са разпределени равномерно в страната.

Ей, албанецо омитай се на вашея интернет и не разправяй тука глупости- пайда във вашата патрида Албания.

Официален език, автономия, разделяне на Македония...ГФР едвам се справи с ГДР а ние с наште слаби крави..

Така наречените македонци и разните му там албанци да залягат да учат българския, че и ЕС тесен ще им се види!!!

А моем и без албанците, да си се пръждосват в Албания.

Браво на г-н Георге Иванов! Истински българин! Не е като нашенските третополови подлоги!

Лелее, тоя Георге много смел бе, не го ли е страх че може да го... Сигурно сега албанците ще започнат да притискат по техния си начин македонски депутати да гласуват та да бъдат две трети за. Тежко и горко на всички които имат албанци за съседи.

Абе друго си е съседът ти да е някой селски дебил, надигащ чашката и подписващ се с хиксче. За чий ти е съсед-албанец - образован, културен и можещ?

Да бе, много са образовани- гърците го знаят- къде кола изчезне съде знаят че е заминала за Албания от голяма любов, по дворовете на хората като изчезне нещо същата работа.На кой му трябва да вземе пари от застрахователното за кола пуска една албанска поръчка и е готово. Това са само легитимните им интереси, за другите хората ни са видяли, ни са чули ако искат да поживеят по- дълго.