Ще искат частично изменение на плана за Витоша

Ще подготвим искане за частично изменение на плана за управление на Витоша, заяви пред bTV спортният министър Красен Кралев.

Обратно в новината

Коментари - Ще искат частично изменение на плана за Витоша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да искат квито искат изменения, но да се прави нещо, щото тия лифтове сега не стават

НА ЕДИН МОНОПОЛИСТ (ОФШОРЕН)ДА КОНТРОЛИРА ДОСТЪПА ДО ВИТОША Е ВЪРХА НА ГЛУПОСТТА! ТОЙ ЩЕ ВДИГА ЦЕНАТА НА ДОСТЪПА ДО ПЛАНИНАТА ДО КЪДЕТО СИ ПОСКА. ТОВА ГО ПРАВИ И В МОМЕНТА! 14 лв е билета за лифта до Алеко ЗА ЕДИН ЧОВЕК! Билет от СОФИЯ до ВАРНА ЛИ СИ КУПУВАМЕ?

е обявена за Народен парк Протокол 6/02.02.1933 г. на Постоянния горски съвет и постановление III А-15422/1934 г. на Министерство на земеделието и държавните имоти. Общата му площ е 6 410 ха и се състои от три главни части:

Господа Управляващи, когато съставяте кабинет, съобразявайте се и с фигурата на поставения на съответния пост! МНОГО СПОРТНА фигура сте избрали!!! Или просто да устроиме нашия човек?

Да поясня на простите комуняги - на Витоша мандри за обиране няма. На "Стената", 'Голи връх" и "Академика 1" няма нито едно дърво, но за сметка на това има камънак колкото искаш. За 40 години съм изпотрошил купища ски из камъните, а веднъж дори си сцепих кратуната и щях да пукна като Шумахер. Но тиквата ми явно е далеч по издръжлива от тази на германеца та се оправих. Полезно ще е на Голи връх да се направи един хубав лагер за почивка на комунисти и докато си почиват да изчистят камънака от пистите. Смърт на комунизма.

Витоша беше предвърната в Народен парк от "простите комуняги", а впоследствие беше окрадена и съсипана от новите капиталисти-идейни наследници на кафявата чума. Очевидно, обаче има още за крадене от нея, та затова тлъстият гробарски шопар Кралев точи вече лигите, а и шайката около него се е наточила за нови грабежи от красотата и здравето на София.

Крадене и рушене като за последно - гарантирано от ГЕРБ!!!

Kрайно време бе да се предприемат законови действия за подмяна на 50 годишните лифтове и влекове. Точно какви трябва да са тези действия нямам на представа. Ново строителство на чайни и кръчми не бива да има. Дори някои от сега съществуващите бараки трябва да бъдат разкарани. Нови хотели и хижи в никакъв случай не бива да бъдат разрешавани. Сега съществуващите са напълно достатъчни. Могат да бъдат ремонтирани и реновирани.

Скорцени, ти си достойните наследници на нацистката хидра, която получи в Норнберг заслуженото възмездие. Гответе се за същата участ и много не лайте, за да не я ускорите!

Както не карате коли с технология от 70-те години на 20-ти век така и като карате ски искате да го правите на писти , които отговарят на изискванията за 21-ви век. За да може Витоша да има ски зона на ВИСОКО НИВО, каквото подобава на ски зоната на София няма как да се ползват само старите трасета и писти. Техниката на каране е различна, ските са различни, удоволствието от каране на ски се получава на различни от пистите от 20-ти век. И както не искате да се върнат парните локомотиви няма защо да искате да се поддържа без промяна ски зоната на Витоша. Промяната е наложителна. В момента състоянието на Витоша е такова, че е СРАМ ЗА СОФИЯ.

Пистите са достатъчни. За начинаещи Голи връх и влековете на стената. Но съоръженията са мега опасни и ако не се подменят скоро ще има убит човек.

Няма смисъл да се инвестира в нещо, което не е на високо ниво. Това важи за всичко. В следващите няколко години в България ще фалират много фирми, които залагат единствено на ниската цена. Специално за ските спортът се нарича ски алпийски дисциплини. Което значи, че като се прави ски зона то трябва да е със същото качество като тези в Алпите. Също както и ако произвеждаш автомобил трябва да е с параметри на световните производители за да може да го продадеш.

Само да отбележа, че само да отбелязвам са оторизиран предимно аз.

Хора, дайте да премахнем от властта тази тиквена шайка, защото опоскаха като скакалци и ще я превърнат окончателно в пустиня. Хора, дайте да премахнем от властта тази тиквена шайка, защото опоскаха като скакалци нашата Родина и ще я превърнат окончателно в пустиня. Дадохте им власт, те натрупаха несметни богатства от вашата кръв и пот и в безмерната си мафиотска алчност, като не знаят и не могат да ги вложат производително в полза на целия народ, те творят това безумите, което ще затрие българия.

На Витоща кашкавал за крадене няма, а България се пише с главна буква. Смърт на комунизма.

Витоша беше окрадена и съсипана от новите капиталисти-идейни наследници на кафявата чума. Очевидно, обаче има още за крадене от нея, та затова тлъстият гробарски шобар Кралев точи вече лигите, а и шайката около него се е наточила за нови грабежи от красотата и здравето на София.

Хора, дайте да премахнем от властта тази тиквена шайка, защото опоскаха като скакалци и ще я превърнат окончателно в пустиня.

... министъра е Kрасен... в смисъл на "красив"...

аа витоша нема да я барате *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отвратителен мазен майстор масон от 16 та степен по Шотландския Ритуал

Тази шия не е от туршия

А дали е възможно да се проучи как поддържат съоръженията си другите зимни курорти в Европа ? Дали навсякъде променят трасетата на лифтовете е секат гори при всеки ремонт ?

Ако поне веднъж се бе качвал на Витоша щеше да знаеш, че там където са пистите дървета за сечене няма. Има няколко дървета на Лалето в долната част повалени от бурите, които отдавна трябваше да са разкарани защото са опасни и ще се убие човек. Но никой не смее да ги пипне заради убииците "еколози".

Ал

Че коя стъпка и защо трябва да се мести? Тези съоръжения със сегашните места на стъпките са работили 50 години, значи не е проблема в местоположението на стъпките.

Ами стъпките от преди почти около век няма как да са съвместими с изискванията на новите безопасни съоръжения Май не разбираш, че нарочно те будалкат с тези дребни детайли

Това не е вярно всякакъв ремонт може да се извърши дори по сегашното законодателство :), просто неможе да строй хотели :), вили и други. Само съоръжения да подменя.

Dimi

Така е, но сегашните закони не ги задължават да спазват стъпките, а само трасетата ако подменят съществуващ лифт с нов...

А какво ви пречи министърчо да предоставите плана за подмяна на стълбовете и да се прецени и евентуално да се одобри? Ами спешно е ви е нужно да променяте статута на земята. Този променен статут е подходящо нещо

Всъщност правомощията на Крадлев са само да орязва финансите на федерацията по вдигане на тежести, да се снима с Пулев и да си бърка в носа. Ските наистина са спорт, но връзката на тоя дембел със ските е като на Далавери, никаква! Освен и тоя толуп да има хорел в Банско...

Мафиотите са в атака. ПОзнайте как? Елементарно. Те подготвяли ново искане. Т.е. подготвят нов удар. Ако искаха да свършат реална работа, щяха да се срещнат с представители на еколозите и управлението на парка, за да се търси решение. А тук такъв опит няма, значи се върви на вариант Пирин, атака, репресии бой, строй. Като в добрите стари мутренски времена. След историята с Пирин, тези времена са още тук.

Не се захласвай безмозъчно по екопатетика, не си на манифестация Предполагам знаеш, че докато Кралев обмисля да поиска частично значи още дълги годин да турят кръст на Витоша като спортна дестинация,защото корумпираният план за управление е приет именно от тях

значи нямало възможност за отремонтиране на съществуващата инфраструктура на лифт. а има инструментариум за ново строителство. кралеф иска да ме убеди ,че изобщо не лобира. кралеф иска да ме убеди, че е по изгодно построеното в момента да бъде заеано да се руши и тепърва да се строй ново. ай стига ве

Каролев не обясни ли, че този план за управление умишлено е направен така, че нищо да не може да се реновира, ремонтира или модернизира.Задайте въпрос по ЗДОИ кой и кога прие подобен корумпиран план, А иначе Не частично, а основно изменение на плана може много лесно да бъде прието при наличие на воля

този освен,че е много затлъстял и трудномислещ, не е от София и изобщо... защо му обяснявате какво е имало и как е било?Днес го слушах,били оправили и футбола, а бе да го.........!

Никаква стъпка не трябва да се спазва на лифт. Подмяната на съоръжение е задължение на концесионера "Витоша Ски", чийто собственик е пак бедния човек от Никозия Георгиус Георгиу. "Витоша Ски" е концесионер от 11 години, но нищо не прави на Витоша. Сегашният план на управление на парка разрешава подмяна на лифтовите съоръжения. Външният вид понякога лъже, но мазния Кралев за мен е абсолютен престъпник. Лъже като дърт гербаджия.

Какво изменение г-н министър? Чувате ли се какво говорите? Знаете ли какво е било, какво съсипахте? Имаше автобуси до Златните мостове, Щастливеца. Работеха лифтове, писти с влекове- Ветровала, Конярника, на Алеко поне 5-6 и под ЧЕРНИ връх, с децата ходехме всеки ден събота и неделя, без кола! И сега какво съсипахте всичко, ако искаме за един ден отиваме до Боровец, но се обиваме от път и цени... Явно има интерес, да се убие ски сезона на Витоша и да се пренасочи към Банско...Но на БГ гражданин как да стане това? ПАК не сте го дообмислили!!!! НАПРАВЕТЕ НЕЩО И ЗА НАС! ИСКАМ ДА КАРАМ СКИ, КАЗА В. Симеонов, И АЗ ИСКАМ , но на Витоша, а не да пъмя хотелите на Банско!

Като видях снимката и се сетих за една книжка от детството "Радинка и големия лъжец".

Сега да излезе онзи мазен и миризлив бивш управител на парк Витоша и да каже вярно ли е това или да!? Защото се кълнеше, че нищо не пречело да се подновяват лифтовете.

Гъз тролски, предай на Цеко, че скоро ще трябва да напусне Витоша, ако се наложи и с бой!

Виж го как се е насмукал като кърлеж. С такъв можеш да запушиш басеин със зеле. Най добре е обаче отходната канализация пред коня, да се издавят плъховете.

а защо от толкова много години Софийска община не е проверявала състоянието на лифтовете и влековете както е по ЗУТ? Кажи бе Кралев - на цялата Витоша твоето министерство има един влек и той не работи щото му е ремонтирана само долната "станция" за пари, с които може да купиш цял апартамент в София. Лифтовете са на Цеко, нека той отговаря за тях - ти кажи за влека на министерството.

И с'я като сме европредседатели на рушвета, пардон, на комисионните стъпки ли ще им викаме?

Основната причина на всички пороци и беди това е частната собственост и обусловените от нея противоречия на интересите - на личността и в обществото, на богатите и бедните, на разкоша и нищетата. Частната собственост поражда престъпления, които не могат да се спрат с никакви закони и санкции. Томас Мор, шериф на Лондон. През 1517 усмирява Лондон, където избухват масови бунтове против чужденците. После става лорд-канцлер. Един от основоположниците на комунизма.

абе честно казано на чужд гръб и 100 тояги са малко и в този ред на мисли нека Банско си го застрояват на 3 планини ако искат... Ама ако Кралев и Димов си мислят, че ще им мине номера и с Витоша ги очаква голямо наритване от топлите им министерски столове до Черни връх... а надолу на кълбета...

Повече от половин век живея в полите на Витоша. Тук съм роден и израсъл. И за съжаление от както се пръкна "демокрацията", (изобщо не възхвалявам предишния режим, той си беше татко на този сегашния) ,всяка промяна в плановете до сега е свързана със отцепване на територии от гората и строеж на мутро-замъци и цели кварталчета -оградени и зорко охранявани разбира се. Цялата стара инфраструктура-алеи, пътеки и т. н. е наистина доста разрушена. Но има и нови такива по най-различни почини. Явно има как да стане, стига да има желание. А всички промени там са за да може поредното царче да се облажи и да се гушнат комисионните по реда на долу. И да се изрежат отново остатъците от белите дробове на вмирисаната София. Нека оставим планината и гората на мира! И ако се прави нещо, наистина трябва да има от 100 места разрешителни и сложнотии и всичко да е публично до 101, та белким се спрат ненаситниците.

Това е абсолютната истина. Вече Драгалевци, Бистрица, Бояна са стигнали едва ли не до Черни връх.

През лятото дойде моя позната от Франция. Поиска да отиде до Панчарево, да погледа езерото. Оказа се невъзможно от пътя - целият бряг е застроен.

Ами да бяхте нинали откъм Герман, чудна алея има.

Що да няма съоръжения по планините а тия пътища ,тунели виадукти как са строени . По въздуха ли минават.Големи туристи всички се изкарахте ама ходите в планините само където има път

ех ама смяната на стъпката да не стане 500метра широка колкото за хотелче 5 звезди! защо не ви командироват на планината Шаста или в Аризона за да видите колко лифта лифта има построени там и как се прави маркировка на пътеките без да се усвояват в задния джоб европейски пари! Вие наистина ли ни смятате за дебили! Не позволявал закона смяна на стъпката - майтап Уили!

и представяте ли си ...тая симеоновата си го слага с тоя..срам за епохата.не я ли е гнус...жените да обяснят ако има тука такива

Kalin

Пак ги взимат хората за балъци.Първо се викат фирми за тия съоръженият правят план вижда се кое и как трябва да се мести или не трябва да се мести и тогава се дават разрешителни и тем подобни и то точно за определените неща- а не каруцата пред коня.Може да се окаже че нищо не трябва да се променя!

Много сланина и мас ще излязат от това пр..е.

е бате за какво са ви тия пари бе..не ви ли стигнаха курви ядене пиене..докога бе шишко...нема да живееш 100 години

Такъв гаден нерез до сега не е бил министър.

Не ми пука за София и софиЕните. Станахте над 2 000 000 /Два милиона/, ще се изпомачкате от теснотия и неуправия, ама още се натискат за там, на талази, на орляци .... Скапана система, чисто по руски - дай в центъра, а ония от покрайнините ни трябват, когато сме на зор. Ама не пиша за това, а за този от снимката .... Леле, тоя настига ДеБелян Пеевски. И още нещо - въпрос към дамите тук.... Как бихте ми обяснили поведението на Виктория Петрова, спрямо това лоеното? Нявярно Всемирна и невиждана любоФФФФ?

Минусите са от кв. "Люлин", 7-ми микрорайон, нам кой си квартал, а за блок и номер и не мисля..... Ама съм прав - е за това ви боли.

моя минус е от центъра

нека да пуснат лифтовете защо не ? тук голяма част от драскачите дори не правят разлика между Витоша и бул. витоша ...

този ,,сумист,, ли е бил...???

Ей, лоена топко алчна долна, надявам се час по-скоро да настъпи логичния край на твоето паразитиращо съществуване, а именно - инсулт, инфаркт или бъбречна недостатъчност. Пожелавам ти го горещо и скоро и да е с максимум усложнения и агония!

Бавно, много бавно, на системи, при възможност с проблеми в отделителната система. Сто плюса пич за пожеланието.

шпагин гръмни се !!!