Георги Богданов: Не „gender“ e проблем, а насилието вкъщи

С „gender“ сега се спекулира с понятието „трети пол“ и се всява страх у хората, казва Георги Богданов.

Обратно в новината

Коментари - Георги Богданов: Не „gender“ e проблем, а насилието вкъщи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тозе успя и доктор да стане в катедра по история. Сега става лесно - събираш дружинка от близките орифесори, плащаш им и готово. И сега прочетете къде и за кого работи. И защо така ни убеждава, че трябва да ратифицираме иначе ще бъде на опашката на ЕС. Не ме разсмивай. Колко те плащат за да даваш такива интервиюта. Позор за управляващите, ако подпишат и ратифицират.

Ненормалник!

да бе да ще намали насилието но по документи само

Нов български университет е свърталище на преподаватели и студенти с нетрадиционна сексуална ориентация и активисти от джендър сектите.

На Болен Сайдера дали ще му вземат детето??? Малък Боленчо???

В Швеция, Норвегия, Франция и Англия взимат децата на белите християни. Няма опасност за Волен. Той яде и пие с джендър идеолозите на една маса. Децата на политиците се пазят в неприкосновеност.

Някога, някога, толкова някога... ЦК на КПСС спускаше директиви и те се превръщаха в национално законодателтсво "в името на народа". Днес, ин диз момент, ЕК на ЕС спуска конвенции и те се превръщат в национално законодателство "в името на народа". А бе, тикви, нали затова скачахте по площадите,а? На принципа "Стъани, да седна", А тоя, в чието име се изявявате, ми, кво, нека си го влачи пороя, удавените, да не са се давили!

щом тоя на снимката ще пази жените от собствените им мъже или гаджета...

насилието над жените въобще не го интересува. но в тази си роля тоя на снимката прибира едни хубави пари

представете си - местопрестъпление. вземат ДНК . оказва се на жена. търсят жена- престъпник. е да, ама нцЪ. тя вече е Иван и е мъж по паспорт. и кво праИм ? хахахах В Швеция ОТНЕМАТ със закон - е тоя същия деца от родителите им, щото не ги образоват правилно. вижте в тубата, има видео.

Точно така - тези три държави Белгия, Франция, Нидерланди, които така се грижат за жените и децата ни, в същност са наследници на Фландрия -страна, където масово изгаряли на клади жени, обявени за вещици и техните деца. И сега изведнъж ги обхвана желание да закрилят жертви на насилието. А бе, хора, те с нищо не са се променили - това е същите средновековни инквизитори.

02 че вече са изгорили техните и сега им трябва "свежа кръв" от колониите...

Сега се сещам за 'кръвния данък" от османския период...

Едно време магистър означаваше просто завършил студент. А това са го въвели по западен образец и под техния натиск. Какво сега магистър - завършил студент. В случая въобще не знаем, дали е завършил или си купи диплома от този корумпиран университет. И той ли ще не дава акъл от странаците на дир.бг?! Казват ви - с тези сто параграфа приказки прикриват най-главното - да намерят легален узаконен начин да прибират деца. И въбоще какво право има страна като Белгия да оглавява европейски съюз, да ни диктува - колко жестокости били извъшени там през средновековието.А после и а Африка, е занимавали с търговия на роби, отсичали им ръцете и др. СЕга по нищо не се различават. Само се прикриват с големи приказки за човешките права, за насилието над жените и др. Това са садомити.

Ми, щом gender не е проблем, махнете го от конвенциятя и да решава това, което е проблем -т.е. -насилието. И щом не е проблем, защо го налагате с бухалката?

Не насилието вкъщи, а турската КУРвенция с нейните джендъри е истинският проблем! У нас насилие вкъщи няма. А в циганските гета да влиза полицията и да приложи НК! Нямаме нужда от фалшивата турска КУРвенция, защото тя ще узакони и възвиси домашното насилие в най-уродливи форми! Това педерастче от снимката това няма как да го проумее, защото е инвалидизиран в мозъка.

Леваци, що не се напънете и да прочетете конвенцията, има я в НЕТА? А прочетете, помислете и с двете сиви клетки, па дрънкайте за трети, пети и десето пол. Които май съществуват само във вашите червено-атакистко-комундрелски кратуни!

Разкарай се ибри*я западен! Трябват ни родолюбци, а не подлоги на изток, запад или анадолски! В България има закони. Проблемът е в прилагането им, а не в законите като цяло. В този ред на мисли допълнителни конвенции не са необходими. Просто трябва да се изринат всички магистрати и това е!

Обаче, над националните закони във всяка общност (СССР,САЩ,ЕС...) има федерални, съюзнически, общностни закони, ккоито са с по висок приоритет от националните (когато възникне асинхрон между двете). Така че, националните не предат в съда, когато последните твърдят, че мъжът ти е мъж, а федералните твърдят, че е това, което сам е решил (примерно, жена). Така, ако националното законодателство го осъди за уриниране в женската тоалетна (то, принципно се третира като дребно хулиганство), в международния съд (който се явява по висша инстанция, дори от конституционния, като нищо може да осъди държавата ни, на основание неспазени разпоредби на конвенцията. Последната, би трябвало по всички правила (вкл. международни, валидни в ЕС) да е незаконна, тъй като е приета без гласуване в съвета на Европа, незнайно ка, подписът на голяма част от подписалите съгласие за разглеждане, се обявява от медиите за ратификация (което е съвсем друго понятие и акт), а прилагането й се натрапва на държавите, в които правата на жените са напълно адекватно изравнени с тези на мъжете, дори са приоритизирани, а наред с правата, са узаконени и редица привилегии, срещу които никой не проявява претенции.

Щото, че ТИ не си я чел, е ясно от постовете ти, но други, явно по грамотни от теб, са я чели и това много те тормози. Все пак, нали си селският знахар, ти четеш по звездите. Печатан текст е непосилен за теб. Еле па, да го схванеш. На тебе, ако не ти е написано буквално "Земята се върти", тя, за теб, ще е плоска тава и я носят три слона.

"Европейска социална политика и социална работа от Нов български университет." Мале, мале - какъв ужас! Какво означават тезу думи, какво реално стои зад тях? Какво може да прави и ще прави един тъпан с такава диплома? Ще ближе там дето му снасят ли? Медиите, простако, медиите и господарите им, заедно с вас клакьорите и слугите им сте виновни у нас да е такова сговнено! Виновни са исамите хора, че изборат предложените им партийци, особено с доказан бандитизъм, като иван черния! ОТВАРТ! За това и младите бягат, БЯГАТ ОТ ВАС!

този не е обикновен гей, той е платен гей ! Абе стойте си мирно по къщите и си правете каквото искате , не ни натрапвайте какво е хубаво според вас! Като има насилие вкъщи - ето полицейското управление , ето тел. 112 , какво чакат! Ще подпишат документа и насилието ще спре , така ли! Идиоти ! Продавате децата си! В Швеция сутрин "родители"питат децата си " Ти днес какъв искаш да си - момче или момиче" ! И децата гледат като застреляни и казват - Ами , днес искам да бъда Марк, демек хептен не разбират !

28 държави-членки на ЕС подписали Истанбулската конвенция да си направят по една/ чикия/ ПРЕВЕЖДА СЕ КАТО НОЖЧЕ

Ясно е, че децата е СТОКА! Това е. И нищо друго не цели тази конвенция.

Слушай, идиот такъв. Престани да пишеш тъпотии.

Западна Европа и специално Холандия. Белгия, Норвегия имат нужда от здраво поколение, от нова кръв тъй да се каже. И с тази конвенция, ако я ратифицират нашите продажни политици, ще дадем права на екперти да пребират децата под предлог насилие. И никакъв джендер тук няма работа. Баламосват хора , объркват с тези алинии, написани на идиотски юридически език, а после вижте какво ще стане. Па викнали някакъв "магистр". Не ме разсмивайте. Защо не академик?

Пак ли Русия, троле некадърен?

Наказателния Кодекс, а не конвенцията прилага законите. Стига сте ни обработвали с непрекъснати и манипулативни статии, които нямат нищо общо с истината.

Конвенцията е федерален договор, който виляе на федералното законодателство, а то е позиция НАД националното. Каквото и да пише в наказателния кодекс, то се отменя от федералния. Така че, не подценявай силата на този парцал. Трябва да се обори и премахне, иначе, буквално "Дупе да ни е яко!".

Моа си бия жената колко си сакам-моя си е.Пред попа съм дал обет!Тоя и оня не моа я докоснат-че ги бием и тех.Ма нея-само я че си я бия-грях е да не го правя,кат ма не слуша!!!

С пълна сигурност мога да кажа, че от Нов български университет излизат недоуки подобни на Богданов. Успя да хване доходно местенце в някаква неправителствена организация и сега ни учи на ум разум. За какъв милион българки говори този недоук магистър (сигурно е купил дипломота) . Живея в едно от софисйките села, На около 15 км от центъра. По улицата ми живеят предимно вдовици. А и на съседната. Мога да дам цифрата - на моята улица 15 вдовица. Можем да направим статичтически изводи. При това съм обърнал внимание, че много много не полагат грижа да лекуват мъжете си. Така че за какво насилие над 1 миллион български говори този недоук магистр. Казвам недоук, защото съм напулно наясно, какво става в НБУ. Не може да ратифицаираме тази скандална конвенция. Ако го направим, тук ще дойдат емисари от Холандия и ще започнат да тършуват да дирят "дечица-жертви" и да ги прибират в содомистките си страни. А всички тези правозащитници трябва да ги подгонят с една голяма сопа.

Престани бе. Къде е този милион българки положени на домашно насилие. Да гледат семейството си това насилие ли е? Всичко е прикрито в тази конвенция, основната цел на която е да приберат децата-жертви. И да ги дават на лесбийски и гейски семества.И стига помествалимненията на платени европейисти. И никакви джендери тук не е проблем.Не не баломосвайте. Не отвличайте българското общество с не толкова важни неща в тази конвенция.

Някои политици и коментатори ни обвиняват, че позициите ни по Истанбулската конвенция били плод на невежество. Да, целенасоченото натикване на българина в тази дупка на невежество и пошлост и изтриване на националната памет е факт, затова много хора напуснаха страната. Апропо, казват, че шефката на инспектората , тази същата, която се опита да замени изучаването на Паисий с Робинзон, още на 12 януари е разпратила уведомителни писма до директорите на училища в столицата за организиране на конкурс, съвместно с фондация "Джендър образование", на тема "Училище без насилие и стереотипи, определени от пола".

Да, невежество има, но то не е целенасочено, както ти твърдиш. Невежеството пълзи по хората като въшките! Един бивш (невеж) министър на образованието, със цел да се натегне на някой може би (не уточнявам точно на кой), твърдеше, че Ломоносов не бил никакъв учен, и че Фредерик Жолио Кюри само берял лаврите на своя тъст, истинския учен, Пиер Кюри. Същия тоя Жолио Кюри на чието име е кръстена метростанция в София и който е всъщност... нобелов лауреат по химия (вместо по физика). Както и другата министърка, назначена след уволнението на същия невеж министър. И тя невежа - изпуснала се (без да иска може би?), че притчата със снопа пръчки била се отнасяла за хан Крум, вместо за хан Кубрат (даваха я в Господари на Ефира). И тя (пишман) министърка на образованието. Невежа министърка. Да не споменавам дипломите калинки, които като че ли се позабравиха. Ето, за такова невежество става въпрос. Не, не е целенасочено. То си е вродено. И спонтанно.

Назначаването на всеки невеж и продажен боклук за министър на образованието е целенасочено снасаждане на невежество и простотия сред най-младото поколение.

Каквото и да си говорим: Става въпрос за пари! С тази глупост се прави опит да навлязат в БГ извратените организации на триполовите. Целта е България ще заприлича в това отношение на скандинавските страни. Българската държава ще трябва да плаща на тези организации по европейски стандарт. Членовете на тези организации са съставени от триполови индивиди които ще харчат тези пари и отчитайки дейност ще слухтят навсякъде и ще прибират деца в тези центрове за превъзпитание в джендъски ценности. В Холандия са пощурели: Ако видят плачещо дете на улицата веднага го взимат от родителите, като налагат глоба на родителите и го прибират в такъв център. Там буквално го изтезават с методи прилагани от инквизицията през средновековието. Стедят се родителите и се поощряват съседите да подават сигнали за насилие особено срещу деца. За шамар на дете родителя може да влезе в затвора, но ако въпросното дете бъде сексуално малтретирано от бежанец се счита за нормално и вмяват това на самото дете.

Няма какво да пишем точки и алинеи. Сутринта в БНТ бяха Валерия Велева и Директорка на правозащитна организация. Втората обяви:"Социалният пол е приоритет пред биологичния"Българите си обличали момченцата в синЬо,а момиченцата в розово.Ама защо така? Браво на тази госпожа,обясни всичко за конвенцията за разлика от лъжливите политици.И за травестити,и за двуполови бракове...

действително обясни точно как стоят нещата. При това-тя посочи,че към конвенцията има допълнителен доклад /неразривна част от нея/, който е 85 страници /за разлика от самата конвенция, която е 35 стр./ В този доклад се говори за правата на ВИДОВЕТЕ ДЖЕНДЪРИ, като те се изброяват примернто. Техните права ГЛАВНО се защитават от конвенцията. Това неминуемо според мен води до разрешаване на еднополовите бракове.Защото-не ги ли разрешим, веднага ще ни противопоставят конвенцията, която сме ратифицирали и която ни задължава изрично да защитаваме правата на джендърите, т.е. не можем да им ОТКАЖЕМ СКЛЮЧВАНЕТО НА БРАК. Както каза и адвокатката в предаването-само 6 страни в Европа не ги били разрешили и това неминуемо ще се иска и от нас. КОНВЕНЦИЯТА ПРОПРАВЯ ПЪТЯ.

Не съм правист и искам да попитам тези които разбират тази тема. Приемането на ИК няма ли да доведе д промени в Конституцията и законите ни? Евентуалната промяна на Конституцията не е ли промяна в конституционнния ред в страната? Промяната на този ред не се ли третира като държавна измяна (национално предателство)? И ако отговорът е "да" тогава агитацията за приемането на ИК и евентуалното й приемане не трябва ли да се третират като държавна измяна и да се преследват от закона?

Явно не си чел всички материали излезли във връзка с тая ИС. Тоя гендър е вратата за узаконяване на трети пол, а това ще доведе до конституционни промени. Това насълго и нашироко го обясни и \маргарита Попова, която си е точно юрист с голям опит.

Прегледах анализа на М.Попова. Добър е. Тя смята че текста трябва да се погледне от и конституционалисти. Въпросът ми е все пак за законосъобразността на такъв тип промяна за Конституцията. Значи с ОБИКНОВЕНО мнозинство се приема международен документ който практически променя Конституцията, за чиято промяна по законовия ред се изисква КВАЛИФИЦИРАНО мнозинство. С един такъв трик се подменя вота на цял народ, в полза на една конвенция за която не се знае колко хора стоят и чий интерес защитава (всъщност ние знаем).

Кога измислихте третия пол, кога започнахте да променяте конституцията!? Сопрете се, стига глупости, вие си карате от седмици на автопилот, без да си давате сметка, че сте излезли отдавна от пистата!

Вие тук повечето си пишете наизуст и по инерция, без да назовавате една точка или алинея в конвенцията, която да ви отнема родителските или човешки, ако щете и христянски права и налага на децата ви третополовост, която явно съществува само в мислите ви. Проблемът е в главите ви, не в конвенцията и докато не започнете да дискутирате по същество, нищо от това впечатление няма да се промени.

има изключително много постове не само под този статия, където точно се посочва, но явно сега се събуждаш, а може и капацитетът на главата ти да е като на третополов.

ПРОЧЕТИ конвенцията. Има я в нета на всякакви езици. Оригиналът е на АНГЛИЙСКИ и ФРЕНСКИ! Четох я на английски и на немски, също и на български.Българският превод е точен. Сто пъти поствах проблемните текстове. Можеш и сама да се справиш и тогава ВЕЧЕ да се произнасяш по въпроса. КОГАТО КАЖЕШ прочетох КОНВЕНЦИЯТА, НЕ НАМИРАМ НИЩО ТРЕВОЖНО В НЕЯ, можеш да си позволиш ДА ДИСКУТИРАШ!

Аз конвенцията отдавна я прочетох и потретих и пошестих места, които даваха повод на някои пишещи да се съмняват, но не намирам нищо обезпокоително в нея. Нищо, което има потенциала да ограничава човешките права или да дава прекомерни пълномощия на институциите. Но напиши за мен моля, кой текст те притеснява?

мъм озаптете му спътника в живота, може ли такова нещо

излагаш се! Интелектуалци, и то на ниво, вече си казаха мнението:Д-р МИХАЙЛОВ-абсолютен ерудит /завършил е медицина и богословския факултет/, БОРИСЛАВ ЦЕКОВ-/Д-р по конституционно право/ направи изключително компетентен и изчерпателен коментар/,АНТОН ДОНЧЕВ-авторът на "Време разделно".От политиците- МАРГАРИТА ПОПОВА-вице президент /деликатна корекция на Плевнелиев/, ГЕОРГИ МАРКОВ /бивш конституционен съдия, който винаги е поддържал Борисов/,арх.ХРИСТО ГЕНЧЕВ-младши. Не са само изброените, има и много други НОРМАЛНИ. Тези, които са ЗА Конвенцията за мен НЕ СА ИСКРЕНИ, просто имат изгода. НПО-тата, които я поддържат, са от категорията ЗАЩИТЕНИ по този договор, а заинтересуваните не бива да се смятат...Та така и Богданов решил да се изявява като "джендър"....

Проблема Георги е че криейки се зад "домашното насилие" се прокарва в обществото една сравнително нова от 70 години на 20 век идеология "джендър" наречена от някой западни социолози. Проблема е че се налага много агресивно от "горе" в противовес на Християнските ни ценности. В Библията пише: Според Битие (Бит. 1:26-28) човек е създаден по Божий образ и подобие като мъж и жена, определен за взаимно допълване и призван към плодовитост. Обвързващата любов между мъжа и жената, която се изпълва в детето, е аналогия на тринитарната любов на Отца и Сина и Светия дух. Понеже Бог е любов, Той е създал човека от любов и го е призовал в любов. Той го е определил за сътворец на новия човек.

До там ни докараха, че родител да няма право да кресне или накаже 15 годишната си дъщеря за това, че цяла нощ е скиторила незнайно къде и ако я накаже и тя се оплаче ще го подгонят от закрили разни. На сила ще направят децата ни курволяци и наркомани

Проблемът често не е в законите или институциите, а в криворазбраното им тълкуване от хората, какъвто е и случаят с конвенцията. И на запад има тенденция хората да мислят, че нямат никакви възпитателни права над собствените си деца, но проблемът е че те тълкуват тяхната защита неправилно и използват институциите за да клеветят родители, че бият децата си. Има и служители, които злоупотребяват с положението си. Има и лоши закони, като например законите за концесиите, някои от нещата, които се въвеждат от СЕТА, но странно хората в България си мълчат и приемат. Но повечето от законите и институциите са си на мястото, проблемът е в хората и начинът, по който използват тяхната власт и човешката проклетия да вредиш на ближния.

Проблемът ти е, че си от тъпите манипулаторчета. Да ни внушиш, че законите и спуснатото винаги е вярно, а хората грешно го разбираме. Всъщност това е религията на робството. Една от фалшификациите , въведени някога в Книгата е:Ако ти ударят шамар по едната буза, подай другата. И в същия момент Талмуда учи евреите, че имат господарския статус по отношение на другите. Да не забравяме, че НПО за конвенцията са под еврейски. американски сороски контрол. Вече лесно можем да обясним коментарите ти. Неизвестното е, дали произхода ти е еврейски или си от безмозъните слугинчета дето пишат постове на кило, без особено да разбират написаното.

Като тези с конвенциите са толкова загрижени за децата, защо не се вземат мерки против тютюнопушенето сред тях? Живея близо до едно училище и всеки ден виждам деца, сред които има и 10-годишни, пушат цигари, а дори понякога цигарата минава от ръка в ръка. Те идват в двора на блока, за да ползват пейките. Опитвам с добро да обяснявам вредата, файда никаква - мълчат и пушат. При направена по-груба забележка, съсед е получил закана за бой. От домсъвета посетиха директорката. Реззултатът беше, че известно време спряха да идват на пейките, а после - старата песен на нов глас.

Само пушат,пият и раждат на 10 години.Изобщо държавната администрация не работи.Най лошотое,че посягат на децата ни..Имаме си закони ,само,че не се прилагат.Вземете мерки по тези проблеми,а допълнителни глупости под маската ,,насилието нажени,,Като съм изчел коментарите не сме останали само дебили,напротив все още хора,които държат на морала и семейството,а най вече ,че си обожават децата.Не съсипвайте тези качества и традиций вродени в българина,ще бъдете двойно наказани

КОЛКО деца изчезнаха безследно при мигрантската инвазия през 2015 година? И това става ПОД ЗАКРИЛАТА НА КОНВЕНЦИЯТА,приета 2011!По този въпрос да сте чули НЯКОЙ да се е загрижил за тях. Някой, който е ПОДПИСАЛ КОНВЕНЦИЯТА? Ами няма да чуете, защото НЕЙНАТА ЦЕЛ е въвеждането на ДЖЕНДЪРА и промиването на мозъците на децата. А това,че изчезнаха хиляди деца-това НЕ Е НЕЙНА РАБОТА! ДОЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ!

Пък говори глупости! Също като "конвенцията"!

В ДИР вече работи Министерството на Истината на Джордж Оруел, 1984. Някой да ми беше казвал, нямаше да повярвам. Не само се скриват коментари, но вече ги изтриват. Трият се коментари, които съдържат неудобна за пропагандната статия проблем. Какви са изводите, съвсем явно не ни се позволява да знаем истината. Който се опитва да каже нещо, веднага му се запушва устата. Значи е вярно. И друго, приключихме с демокрацията и свободата на словото. Вече сме диктатура.

Tи шорошка гнидо-Георги Богданов много хубав университет те е излюпил ааауу, "Нов български университет"-люпилника на международния престъпник шорош!!! и момента си изпълнителен директор на НПО "Националната мрежа за децата", можели по-подробно да ни обясниш с какво точно се занимава тази "Националната мрежа за децата"?!(риторичен въпрос,... всички знаем)! Целта на Истанбулската конвенция, прокарвана от сороската агентура е 1. да озакони ПЕДОФИЛИТЕ, които вече са вкарани в системата! 2. да подсигурява на ПЕДОФИЛИТЕ, деца-"стока" като ги отнема насилствено от родителите им(кръвен данък-геноцид), а една от причините за отнемане е : - ако родителите откажат детето им да се обучава в хомосесиолизъм!, след, което се дават на ПЕДОФИЛИТЕ(като приемни "родители", които са платили много пари преди това за "стоката"! 3. социален инженеринг, като "висшата" цел е : - унищожаването на основната клетка на обществото(връзката мъж+жена=поколение) 4. да се трафикират още милиони(милиарди) мигранти в Европа. По силата на Конвенцията, България (ЕС) ще е длъжна да дава убежище на милиарди жени от арабските страни, от Африка, от Азия, защото там се водят без "права". 5. организиран трафик на още милиарди мъже в европа, след като всеки мъж(дори престъпници-терористи, педофили и др.) можат да се самоопределят като социален "дженър"-мъж/жена или нещо "друго"(с това с което си цели "подмяната" на "пол"(биологичен), като всеки "тип" на този свят може да поиска убежище в България, така милиарди ще се докарат в България и ЕС и ние сме длъжни(по тази истанбулската конверция) да ги обгрижваме до края на живота им, докато престъпника Сорос не почерни Европа,...до последния бял човек! ANATEMA!!!

И този е от адовите сили и иска да ни заблуждава,само,че как ще ни обясни член 3 точка В от същата т.нар. конвенция.

Поредният на хранилката, решил да ни обясни кое е правилно и кое не. Другари, започна сериозно да ни писва от вашите глупости.

Не ми се ще да му вярвам на този - само му вижте транс джендерската физиономия.

Насилието на държавата над народа е реалният проблем. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

В жалките си опити да ни промият мозъците либерастите изкарват на преден план разни световно неизвестни експерти и авторитети, които вече на пълни обороти повтарят едно и също. Поне не им публикувайте биографиите - така по-има шанс да успите някой наивник.

Някъде в този текст да става дума за насилие? Нали Истанбулската се бори срещу насилието? Е? Някъде в този текст да виждате спомената думата насилие? Не, разбира се. На кукловодите не им пука за насилието и изобщо за хората. Истинската цел е да бъдат смлени обичаите и традициите, чрез наднационален натиск да бъдат преформатирани специфични национални модели. А пък думата предразсъдъци е сложена единствено да внуши колко лоши са традициите и обичаите. Защото именно традициите и обичаите са истинската цел.

термина джендър, който е поместен като научна фалшификация в една от уикипедиите. Джон Уилям Мани ( John Money, 8 юли 1921, Моринсвил, Нова Зеландия 7 юли 2006, Тоусън, САЩ) американски психолог и сексолог, който се е занимавал с проблемите на сексуалната идентичност. От 1951 година до края на живота си работи като професор по педиатрия и медицинска психология в Университета Джон Хопкинс. Мани прави заемка от английската грамматика и ввъвежда в научна употреба термина джендър (джендърна роля, джендърна идентичност, и др.) Разработил е понятието карта на любовта (Lovemap), обозначаващо сексуалните предпочитания на индивида, които се формират във възрастта 58 години. Лансира теорията за джендърния неутралитет на децата при раждането. Един от пациентите му, Дейвид Римър,чието развитие Мани е наблюдавал много години, е бил призван да потвърди тази негова теория.

(David Reimer, име при раждането Беюс, англ. Bruce, след операцията - Бренда, англ. Brenda; 22 август 1965, Уинипег 5 май 2004, Отава) канадец, роден като мъж, но поради загубата на пениса в детска възраст възпитаван като жена. Впоследствие се връща към генетично оределената джендърна идентичност, като прави операция за възстановяване на половите органи и хормонална терапию. Случаят му често се използва за критика на теорията за формиране на джендъра, според която тя се повлияна от джендърната социализация на децата. Възпитават го като момиче, той изпитва голям дискомфорт, и преди операцията, за изгреждени на вагината научава истината от баща си - след това се отказва от опрацията и на 3 пъти прави опити да се самоубие. Дейвид има браат-близнак, който умира от предозиране - следва тежка депрсия и самоубийство, този път усппешно. Така че джендър е първоначално граматичен род.Печката е женски род, конят е мъжки род, прасето е среден род - обяснявам по достъпен начин мистерията и се питам дали гусин Богданов ги знае тия неща и дали пък джендър - научната фалшификация - не е проблем. Книгата за това момче се казва As Nature Made Him: The Boy Who Was Raised as a Girl.

за правописните грешки и допълвам, че след като прочетох тези неща ми стана ясно защо в някои държави в училищата налагат обръщението в среден род - то. Наскоро бяха уволлнли един британски, ако не се лъжа, учител, зщото се обърнал към момичетата (женски клас) - ученички, трябвало да ги нарича ученици, защото имало обидени, които търсели или намеррили друга идентичност. Нищо против - всеки е в правото си, но това да се налага като модел (изключението да е по-важна от правилото) никак не ми се нрави. При това досега попадам на такива неща, касаещи деца точно в ранна детскаа възраст. Така че някои многознаещи учени нека не подценяват населенито, все да има хора, които четат сериозни неща и се информират.