”Политико”: Третата световна война ще започне в Джибути?

Знаете ли къде има най-много чужди военни бази? В Една африканска държава със стратегическо местоположение - Джибути, цели осем засега.

Обратно в новината

Коментари - ”Политико”: Третата световна война ще започне в Джибути? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От цялата работа разбрах, че проститутките са дръпнали с напред с парите...!

ВБА

За предпочитане е там да се бият, а не по света, но американците затова имат над 600 бази по света, защото знаят, че САЩ няма да съществуват, ако стане война не дай Боже. Това е тактиката на американците за оцеляване, а не само да разчитат само на собствената си страна и са прави. Китай и Русия, също се усетиха и те започват да строят бази по света, но най в невралгичните места за контрол и противодействие на американските бази. Те, ще са много малко на брои, но много по качествени, а и ще изискват много по малко ресурс за противодействие... Всеки с тактиката и стратегията си, но като общо тези неща, ще са голяма глупост в бъдеще, защото няма, кой да остане, ако стане тотална война...радиацията не прощава на никой. Е, само на хлебарките и скорпионите. Ако, все пак има оцелели това, ще са мутантите....

Няма страшно. Бях там преди около 5 месеца, както и в съседна Сомалия. Животът си тече спокойно, и никой не мисли за война. Иначе беднотията е голяма. Плашат корабите с пирати, но и това е малко измислена история, за да може преминаващите кораби да наемат охрана докато преминат района.

В Джибути има много военни бази на различни държави които плащат за това наем на държавата. В България има американски военни бази от които не получаваме никакъв наем

Дори си плащаме.

В джибути ЛУКОИЛ има ли анклав?

Американската амбасада в София, и какво имаше там преди това! Това е може би най-стратегически разположеното ам. посолство в света! като конструкция и локация.

ДНЕС НЕ Е 15 ТИ ВЕК

Известно е само едно племе, което има интерес от подобни събития. Това племе притежава по-голямата част от всички медии и те съответно говорят за това, което искат да видят да се случва. Да не им излезе обаче крива сметката някой ден, не знам.

Красимире, Ти нов драскач ли си?! Държавите се шпионират откакто свят светува. Не отблизо, а отвътре дори!

тиквата и гуменката не искат ли и те база?! или за какво им е като целия морски флот на най корумпираната евро кочина се състои от едно прогнило 100 годишно корито за военни цели и два рибарски катера ХХААХАХАХАХАХАХАХАХА

ти пък си много хубав. Шибан трол с развалени зъби. ХАХАХАХА

Ти пък си още по-гиздав - плужест соросоид, чаткащ за два цента !

България - вън от НАТО !

Всички грухтящи на руски прасета - вън от България !!

иначе казано - това ще е новата Сирия

Майната му на Джибути, най-важно да не почне война на Балканите.

съм сигурен, че американските престъпници не може да нямат тук поне 2 военни бази!

Ако там ще гръмне ,направо беда ни фантазия :)

Точно за Джибути ще стане да знаете! Политико са поредните рязко нагли гърци, които са като онези гърци от известната модна фирма Дика, които искаха да пренесат производство на платове и дрехи в Етиопия и да го карат в България... Направо да се гръмнеш като ги слушаш! Мисля, че Тръмп много други държави изпусна от цветущата си фраза? И определено трябва да се сетим колко деликатен и толерантен човек е всъщност. Джибути! Как не се сетиха за нещо, за което на този свят му пука?

Ако започне - не мисля, че ще има голямо значение откъде - просто там хората ще умрат по-бързо, без да се мъчат толкова. Айде стига плашихте гаргите и без това сме цъфнали и вързали.

Хора посещавали Джибути, могат да ви кажат, че там е нон стоп....разгул, проституция, разврат.....содом и гомор

А ние няма ли да кyрдисаме и една българска военна база там?? От другите военни бази ще идват да се къпят в нашата.

разгърнем полеви бани с теляци в двете хамерикански бази!

Журналистически измислици. Пълни глупости за балами

точно така. дайте да търсим таласъмите, че без страхуването ни е тясно..

Ама ти се уплаши ли? Това е една много полезна научно-популярна статия. А лично научих нещо ново. Ако ми бяха дали задача да напиша 150 държави, тая държавица Джибути нямаше да е сред тях.

изсипи "аз"ът и трепетите от манерката си и пробвай пак. ..между другото, характерната черта на дебила е, че е самоунищожително прост.

куфарче, а аз ви обещавам, че третата световна война ще свърши за няколко секунди. Нищо няма да остане от континента зад Голямата локва

Ня'ква веселба е там в Джибути :))) Тия бази скоро ще бъдат една в/у друга като се има предвид колко е малка държавата (22 300 кв. км.). Чувал съм също, че в Джибути са адски жеги почти целогодишно.

Джибути - това не беше ли територията на България.

Тц. Наша е. Македонска.

Леле! Вместо посолства вече се откриват военни бази.

Собственик на това "Политико" е някакъв си Robert Allbritton, който е дарил/дарявал средства на фондацията "Клинтън".

ама нали до вчера тръбяхте, че Ванга е казала : В Сирия ще почне третата световна???? Ся у Джибрите ли ще почва?

,,швеицария,, на военните бази...??? а ние ще станем на ,,хъбовете,,...!!!

третата световна война приключи отдавна, драги! приключи на 26 декември 1991г. с гибелта на ссср!

Дебилите явно не знаят какво е война.

Еми имат си важно географско стратегическо положение и печелят от това хората. Не като нас, които вместо да сме милиардери от стратегическата си позиция, сме последна дупка на кавала, заради продажни наведени политици.

Ти пак се размечта. Кажи ти ако беше висш политик как щяхме да сме. Кажи, та да се посмеем.

Акъл на глупаци отдавна не давам без пари.

Шменти капели! Плашат биомасата ...