Нови 3.2 млн. американци са без медицинска застраховка

Над 3 милиона американски граждани са останали без медицинска застраховка през първата година от управлението на Доналд Тръмп.

Обратно в новината

Коментари - Нови 3.2 млн. американци са без медицинска застраховка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Америка медицинските услуги и застраховките като цени и покритие имат големи и системни проблеми. По принцип един от критериите за развита държава, за цивилизовано общество и висок стандарт според мен е достъпа до качествени медицински услуги на всеки нуждаещ се. По простата причина, че този достъп на всеки пряко кореспондира със свещеното конституционно право на живот, наред с други права и свободи, напр. на словото, вероизповеданията и пр. Трябва да се знае, че липсата на медицинска застраховка в Америка НЕ означава непременно липса на медицинско обслужване, а силно ограничение на възможностите за лечение - вместо пациентът да избира лекаря и болничното заведение той трябва да се съобрази с ограничените локални възможности. Има доста българи без застраховки и те за ползвали медицинско обслужване (вкл. раждане) без да платят например...аз знам такива случаи. Но е факт, че в други развити държави здравните системи са Пи-добри за обществото като цяло, според мен. Твърде силно са застъпени и бизнесът и печалбата в тази сфера, а това не би трябвало да е така, според мен, и това е една сфера в която държавата би трябвало да има много по-голяма роля, вкл. и по отношение на фармацевтичните компании, където обаче бизнесът е за стотици милярди и интересите и лобитата са много силни. По мое мнение в застрахователния бизнес са едни от най-големите легални измамници и това включва к важи особено за здравеопазването. Цифрите за някои медицински услуги в Америка са умопомрачаващи и непонятни за много хора извън Америка, няма смисъл да ги цитирам тук, дори и да ги поема застраховката. Напишете в търсачката например Rick Scott Meficare fraud и ще разберете че сегашният губернатор на Флорида (републиканец, между другото) е бил начело - CEO на Columbia hospital, преди около 13 години и болницата е осъдена за измама от Medicare за .. познайте каква дума? 1.7 МИЛИАРДА ДОЛАРА!!!

Аз познавам човек, чиято сметка за една седмица с същата болница, между другото, без особени, мисля дори никакви освен обичайните процедури, да не говорим за някаква операция, бе над 50,000 долара. Да, застраховката я пое, но... От друга страна съм разговарял с познати лекари американци и те са ми казвали, че разходите им са големи, например те трябва за да практикуват да имат задължително застраховки, и то за 7 цифрени суми, тоест те и тяхната работа също са обвързани от своя за страна със застраховки, тоест застрахователни компании, за да си гарантират при съдебни претенции към тях да си гарантират практикуването, защото исковете могат (и са) за милиони долари. Което пък от своя страна също рефлектира върху цената на медицинското обслужване и се получава нещо като омагьосан кръг, от който винаги печелившите при всяко положение са застрахователите, чиято единствена цел е печалбата, а става въпрос все пак за здравеопазване, за здравето на хората! С две думи, ако една държава не може да се погрижи и осигури живота к здравето на гражданите си, на ВСИМКИ граждани, то тогава е въпросително, според мен, дали може да се квалифицира и нареди сред най-високо развитите съвременни държави. Много са големи проблемите със здравеопазването с Америка и за съжаление се задълбочават, а не се решават, според мен! С Тръмп и да иска не може да ги реши и изобщо да тръгне да ги решава, а аз не смятам и че наистина иска.

Епа те си го избраха! Сега ко ревът не мога да разбера!!!??? Е верно, че и другаря Путим удари едно рамо, ма чак пък толкоз сега! Ма така като гледам май ще спечели и втори мандат май!

щом всеки втори коментар започва с думите, че 3 млн. па 1% от населението на САЩ - явно статията е написана добре и успява да манипулира хората. Не, не е 1%. Това са новите хора без здравна осигуровка за 1 година насам. Общо вече са 12,2% (по изследване на същия цитиран в статията Галъп), обаче Дира не иска да си поправи статията явно НАРОЧНО.

ДИР, какво става с вас, вече станахте фейк мейкъри. Освен пропаганда и реклама, вече почнахте и с фалшиви статии. И това ако не е падение.

/продължение от предният ми пост/ Четвърто:...всъщност съм с ,,прекуснати здр.осигур.права...не съм внасял в последните няколко години...Днес,за да ги възстановя,ми искат да внеса за 5 години назад...ами ,аз не съм ползвал никакви ,,услуги" за тоя период... Това е все едно,ако искам да си пусна отново старата си бричка,която съм спрял от движение и не съм ползвал,отново в движение...да ми искат 5 години назад да платя всичките и данъци,ГО и свинетки...всичките на куп,въпреки,че не съм я карал за този период... Само,не ми излизайте с лафа за ,,солидарността" на системата... Виждаме го,какво става и с т.н. ГО при автомобилите...И там сме...,,СОЛИДАРНИ"....от 40 години плащам НАРАВНО с тези,които предизвикват ПТП,въпреки,че аз поне от 30+ години не съм нанесал щета дори за една ст. на някой друг...ПО МОЯ ВИНА! Пето: а тия,дето упрекват,че за цигари и алкохол даваме...,ще им кажа....ДАВАМЕ...НО И ВНАСЯМЕ В ЗДРАВНАТА СИСТЕМА,САМО ОТ АКЦИЗА НА ТОВА КОЕТО КОНСУМИРАМЕ,средно статистически пушач и пияч,като мен. ВЕРОЯТНО НАД 2000 лв/г.... КЪДЕ ПОТЪВАТ ТЕЗИ ПАРИ?А? ГОВОРИМ ЗА НЯКОЛКО МИЛИАРДА ГОДИШНО ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА? А??? ХА....СЪС ЗДРАВЕ !

Пет години назад си е съвсем в реда на нещата. Който не му изнася няма да ползва здравно осигуряване. Просто ще си плащате, какво толкова. А ако не може да си платите, няма да се лекувате и толкоз.

3.2 млн са под 1% от населението на САЩ. В България има повече от 1% неосигурени!!!!!! Не виждам какво има да се плаче на чужд гроб. Кой както иска - така да си решава проблема с осигуряването.

Евала на червения електорат и путинофилите, така трогателно са се загрижили за бедните и несщастни кравари! Вместо да ги оплаквате, само бла, бла, бла, вземете да спретнете един фонд за набиране средства за подпмагането им! Що всеки оплакващ не вземе по един гол, бос, бездомен и нещастен кравар на отглеждане! Празни приказки всеки може да ръси! Къде е вашата солидарност с американския пролетариат!

Първо:...за размера на Щатите, това е малко над 1%... Второ:...у нас този % може би е над 30%....реално толкова трайно безработни не свързани с ...НИКАКВИ РЕГЛАМЕНТИРАНИ ДОХОДИ.... Трето:....забележете...в САЩ се плаща....,,ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА"....която,сигурно е поименна,лична,а НЕ,както у нас....,,ОСИГУРОВКА"....която НИКОЙ,ДОРИ ПЛАЩАЩИЯТ НЕ ЗНАЕ....КЪДЕ ПОТЪВА!

Влез в интернет и провери с ЕГН-то си ! Неграмотници!

А ти какво общо имаш с България. Явно не ти е познато кое как е у нас.

Никога повтарям: НИКОГА в 300 годишната говежда история тъпия говедарник не е дължал толкова пари и не е имал толкова малко за продаване, както сега. 20,6 трилиона федерален дълг, 40 трилиона частен - и това при обща цена на говедарника (всички активи - земя, продукция, гори, градски имоти, банкови активи) 140 трилиона бакса. Говедата продължават да печатат пари и вземат кредити срещу държавни ценни книжа. И пак не стигат!!

повтарям НИКОГА у нас партията не можа да вкара у ред индийците, нито до 89-та, нито след това. Затова няма край сагата с медицината и касата.

Индийците до 1989-та работеха, главно в Строителни войски, и построиха толкова много, че не може да се опише!!

Колко дължи лично на Червената Маймуна, ако не е тайна! Ако не ти дължи нищо, кво плачеш на чужд гроб?

на мен ич не ми се верва таз путинска фейк нюз. Как така в най богатата държава, в която всички са милиардери, или поне милионери, да нямат 10 долара (17лв у нас) да си платят застраховките?

Имат, ама не искат. Предпочитат да ги похарчат за цигари.

Ама естесвено, че хората са виновни. Те даже някои и заемите си не искат да си плащат, предпочитат да им вземат къщата. Защото е здравословно да се спи под открито небе или под моста, защото е по-чист въздуха.

Тоя Путин е бахти гада. 3 милиона....

Е как така в най, най, най-развита страна ще има хора , които да нямат достъп до елементарни медицински грижи? При това много милиони. Аз това не мога да го повярвам , в САЩ всичко е мед и масло. Ние затова се стремим да ги стигнем.:)

Липсата на застраховка не значи, че няма да бъдеш лекуван! В САЩ има три нива! Малките бщински болници лекуват безплатно! Големите срещу застраховка! В платените за всичко си плащаш!

Що лъжеш бе? Безплатна е само спешната помощ!

По времето на тъмният субект медицинските застраховки на нормалните работещи хора скочиха тройно за да може кафявия да плаща на черни и латино медицинските без да работят .

Да направим референдум, ние да им плащаме здравните осигуровки!

горките, 50 милиона американци нямат пари да си платят тамошните 17 лв за безработни мед застраховки, както са у нас.

Гола вода са америкосите! Друго са руснаците, по-точно рускините! Заминавали да раждат в Калифорния, там раждането хем било по-евтино от Русия, само някакви си 50 000$, хем детето излизало с готов китап, амерички гражданин!

Това за американското гражданство стига само да си роден в САЩ още ли го има? Щото е доста архаично и е предпоставка за злоупотреби:)

От 300 години го има, прочети краварската Конституция! Че е архаично, архаично е, ама го има и в Новата българска конституция!

всичко индийско е без застраховка. Сига ще ги подсигурим с нови цени на водата.

не е вярно. Според Галъп най-висок е процента сред "хиспанците"

thank you mr Trump, догодина да ги направиш 150 милиона тия без здравните осигуровки.....

Ми който не си плаща НЯМА здравна застраховка, просто и логично! Ако 150 милиона не плащат, то 150 милиона няма да получат здравно обслужване, ОСВЕН ако не си платят кеш в болницата при приема.

на нашенеца много му е кеф някои да страда.

в България като имаме здравни осигуровки каква ни е файдата, никой не те поглежда в болницата или поликлиниката, само некадърни доктори, за всяка услуга дето съм ходил съм си плащал... за всичко, за операция менискус 2000 лева за избор на екип при Тони коляното, за апендисит 600 лева на хирурга, за колоноскопия, платена в Токуда, за престой в Токуда съм дал над 5000 лева, за скенер на глава.. всичко се плаща, няма здравна система, само точат от касата и от пациента.

И какво?! Ми черните като не искат да работят защо трябва някой да им плаща за медицинското обслужване?! Абсолютно същата картинка е тук с циганите, защо всички останали трябва да плащат медицинското обслужване на циганите, които не се осигуряват, не сме длъжни и НЕ ЖЕЛАЕМ! Това е и причината Тръмп да бъде избран в САЩ, да поправи тази несправедливост работещите да плащат здравеопазването на мързеливите и престъпни негри и латиноси.

пак пишете простотии и полуистини. На Обама ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ застраховки са абсолютно безполезни и скъпи. На някои хора им се налагада плащат стотици, а по някога хиляди долари на месец за "застраховка", която е напълно безсмислена, защото ако им се наложи да я ползват, пак ще трябва да плащат хиляди и хиляди долари, защото застраховката им не покрива почти нищо.

Тръмп на практика спира държавата да плаща осигуровките на еквивалентите на нашите цигани.

Дира, вместо да триете коментари, си поправете статията, че е пълна с неверни цифри!

трябва да пише: Броят на хората без достъп до медицински услуги в САЩ от година насам вече е с 3.2 милиона души повече и достигна 12,2% от населението на САЩ.

Доста несериозно преведено материалче https://link https://link

U.S. Uninsured Rate Steady at 12.2% in Fourth Quarter of 2017 U.S. Uninsured Rate Rises to 12.3% in Third Quarter

Паисий

трябва да знаят и английски ))))))

останалите четиридесет милиона са от ,,предишните,, успешни президенти...!!!

хранещи се в соц кухни пенсионери как са в по по най най най великата демокрация? А тия са от живеещите до 79 години ХАХАХАХАХААХАХАХ! Платените сороски продажници ядоха лайна оня ден че в Русия било незнам си какво.

Кво било, кво било? Свършвала картошката! Бабите на село са се измързеливили и не искали да садят! Предпочитали бананите пред картошката! Новината е от завчера!

Да нямаш медицинска застраховка не значи, че нямаш достъп до медицински услуги в САЩ! Стига с тия манипулации! И кво са 3 милиона от 330 милиона?

Няма кой да плаща стотици хиляди долари.

А може би се стиска, предпочита да лочи виски?

е, то и у нас без медицинска застраховка са всички латиноси и цветнокожи!

Въобще не ми дреме за говедарите!

Напомням, статията не е за Русия, а за Америка, най развитата държава в света !

малееееееее.... цял процент от нацията. ууууууу... долууууу

43 млн. не са 1%

кога съм казал че са 43 млн? или бъркаш хората на който се дават допълнителни доходи за храна и са осигурени здравно, с тези които намята здравна застраховка? За ко ти плащам и аз на тебе?!?

НЕПРОФЕСИОНАЛНА СТАТИЯ: 1. Нови 3 милиона американски граждани са останали без медицинска застраховка - това е защото има промяна в закона и пълнолетните деца до 26 години вече не могат да бъдат включвани в застраховките на родителите си. 2. преди това без медицинска застраховка бяха 12% от населението. (По-долу съм дал откъде са данните - от Галъп.) Това са към 40 млн. души. Значи СЕГА ОБЩО НЕ СА 3,2 млн., а може ли 43,2 млн. без медицинска застраховка!

И защо не си плащат осигуровките? Или си мислят, че гласувайки за о'Бама, разходите за здравеопазването им автоматично ще бъдат плащани от хората, дето по цял ден работят за да издържат държавата?

А тоя пич от снимката ако имаше застраховка май щяха да са му сложили римска ризница! Иначе като цяло- половината каубои /бели и цветни/ веднага биха си теглили куршума, ама нямат пари да си купят пистолет!

Демокрацията, Съвременното образование и Холивуд не прощават на никого ...

А аз си мислех, че е алкохола...

Само три милиона??? I doubt it! Та те само бездомниците по улиците са към милион. Може би с три милиона са се увеличили през последната година. Но това сигурно са маргинали. Хора които просто нямат искрата на американската мечта.

НОВИ 3 милиона, старите без застраховка си стоят.

Не виждам нещо стряскащо в изложените цифри. Даже според мен показателя е доста добър.

щото не е верен! Тези са новите без застраховки.

И така да е, 40-50 млн. на фона на 320 млн. пак ми звучи прилично.

Май не 3.2 млн души за без застраховка, а с 3.2 млн са се увеличили хората без застраховка. Общия брой е доста по-голям от 3.2 млн.

Общия брой е 12.2% от 320 милиона

Паисий

тоест почти 40 млн. Дира пак пуска фейкнюз с копи-пейст, вместо да четат оригинални източници. За какво има нет, като медиите ще преписват от неизвестно къде, вместо да черпят информация от източника???

че ми се струва, че си преместил запетайката. ДА не е 1.2%? Тогава пасва на това което медиите изнасят като данни и ФАКТИ.

При 0бонго неосигурените бяха повече от 50 милиона.

абе то най-добре и в България да имаме право да се отказваме да плащаме здравни вноски и да се откажем от медицинска помощ, то тук и без това няма здравеопазване, още по- малко безплатно.. пълна кочина.

Тези хора работят ли? Интересно, колко са у нас?

Има държавни болници за тях

До Красимир Тодоров. Оправи си цифрите в статията. Те не са верни. Само миналата година е имало към 40 млн. неосигурени лица: "Публикуваното днес проучване на Gallup-Sharecare Well-Being Index показва, че процентът на здравно неосигурените в САЩ е 11,7 на сто през второто тримесечие на 2017 година." 12% от 310 млн. колко са? Какви си тези мижави 3,2 млн.??!

Ето и най-новите данни на английски език: WASHINGTON, D.C. -- The percentage of U.S. adults without health insurance was essentially unchanged in the fourth quarter of 2017, at 12.2% Статията е от сайта на Галъп: излиза в гугъл под името: U.S. Uninsured Rate Steady at 12.2% in Fourth Quarter of 2017 by Zac Auter

Нищо, догодина десет пъти повече. Все пак Тръмп намали данъците за богатите, значи парите трябва да дойдат от бедните. Ама за да не им вдигне на тях данъците (няма да е много популярно), ще трябва да реже още социални привилегии. И няма да го каже сега, щото е много скоро след хвалбите с данъците за богатите, дето щели да открият много работни места по тоя начин (напук на всяка логика).

и какво от това? на 323 млн население си е 1%... Като си в България дори осигурен пак си плащаш. А по на изток си умираш в тайгата без да те погледнат.

А ти вземи провери какво става с мнозинството, които получават петцифрени сметки за прости манипулации в САЩ. Официални данни от американското финансово министерство, публикувани и в Ню Йорк Таймс - мнозинството американци нямат 200 долара за спешни разходи.

ами хайде като твърдиш нещо - ти да го провериш, а не да ме пращаш аз да проверявам какво си чул в кръчмата.

Това е фалшива статистика, много повече са. В САЩ пребивават (робуват) поне няколко процента (десетки милиони) незаконни емигранти, най-вече от Мексико и други латиноси. Те нямат и здравни застраховки. Те не са регистрирани като хора и затова тази статистика не ги хваща. Ще бъде коректно да уточнят, че цитираната статистика е само за законно живеещите там.

едно е какво ти се иска, друго е каква е реалността. Сорри злобчо. Фактите са си факти. А в статистиката става дума за американци, не става дума за нелегални емигранти.