Бизнесмен се извини за позицията си, че няма ниски заплати

Бизнесменът и предприемач Ивайло Пенчев се извини за позицията си, че в България няма заплати от 700 лв. Всичките били по-високи.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесмен се извини за позицията си, че няма ниски заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

изложи се много пенчев.не парите са всичко .има много да ти лати главата.не се подигравай с хората защото господ-алах ще се подиграва с теб...

Вижте интервюто по телевизията. Казаха му за обявата за технически сътрудник от 800 лв. в неговата фирма и той каза, че "технически сътрудник" и "общ работник" било същата работа и обявата била за общ работник. -- А ето я и обявата: " Технически сътрудник /Производствена база/ Заплата 800 BGN (Бруто) Изисквания: " Висше образование по икономическа или техническа специалност; Добро ниво на владеене на Microsoft Excel; Опит със САП или друга ERP система се счита за предимство; Работно ниво на английски език или друг чужд език се счита за предимство." Вижте във вбокс7 клип със заглавие: "Защо бизнесмен твърди, че у нас няма ниски заплати?" След 8:02 на клипа е там, където се сцепва да лъже и твърди, че това било обява за общ работник и, че било същото като технически сътрудник. Само, че иска висше образование, ексел, познания по САП и т.н.

Sm3hurk0

На всеки разбойник в България му викат бизнесмен.... Кой ли знае и тоя колко ще живее.

Подведен е от някой. Ама защо не се поинтересува в западните предприятия на наша територия какви са заплатите !?!?!? И дали в същите предприятия на запад може да наеме работници на двойни заплати спрямо нашите !?!?!? Може, ама не веднага, а "друг път" !!! Тъй, че човек трябва преди да прави изявления да поразиха тук-там !!!

Какво значи, че "някой го е подвел"? Независимо, колко си богат, успешен и важен ти трябва да си в час , да си стъпил на земята. Значи Ивайло Пенчев е като краля Слънце- "като няма хляб яжте пасти".

Само за протокола- това с пастите не беше ли Мария-Антоанета !?!?!?

Знаете ли какъв ви е проблема на повечето коментирали тук? Проблема ви е, че сте едни мрънкащи, завистливи хора, на които все някой друг им е виновен. Искате да сте като него, но не сте защото за това се иска много учене и много работа. Кажете ми като не го харесвате какво ви интересува въобще какво бил казал!?

аз признавам че има качества. Това няма нищо общо с минималната заплата.

Да успешен е, няма спор. Обаче говори глупости и плаща мизерни заплати. Това не е мрънкане а реалност, факти. И се държи просташки.

Един програмист в неговата фирма взима по 4000лв. заплата.

Гарантирана минимална заплата ,свързана с потребителската кошница трябвя да има.На едни бежанци в германия им дават пари за квартира и храна, помощи а те ни убеждават че ние българите не трьбва да имаме защита на труда си. Няма човек ,който не може нищо и чистач да е когато го прави качествено заслужава парите си,който не рабони качествено си отива. Но да се твърди че в европейска държава не трябва да има такава защита е смешно, защото капитала е склонен да злоупотребява. Друг е въпроса дали браншовете са извоювали адекватво зяплящане за хората си...

защото масово получаваните заплати са под 700 лева! На този жена му не си вади по цял ден очите в някоя шивачница или не стои по цял ден права в някое производство и вечер не се прибира капнала от умора! Самият този не се е преуморил от работа и от физиономията му си личи че без да се съобразява с човешките съдби и в името на печалбата и собственото си благополучие е готов да минава и през трупове!

Пълни глупости говориш и нормално след като го определяш по "физиономията му"... Та този човек го познавам много добре и не познавам друг човек, който да работи толкова, колкото него. Ти как мислиш, че се изгражда такъв бизнес? С много, много труд.

Айде престани да се натягаш, свен ако не го правиш срещу някой мизерен лев. Познавам го момчето още от времето когато разнасяше торбички екстра пак и държаха първия етаж от къща срещу китайския ресторант на женския пазар. Не ми говори за труд.

Човекът просто се е изказал неподготвен.

И най-малкото слънце, дори и зимно , му влияе на Пенчев! ?

ЕДНА ВЪШКА КАТО СЕ НАЯДЕ И ИЗЛИЗА НА ЧЕЛОТО ДА СЕ НАПЕЧЕ :)) КАЗВА НАРОДА

До кога ще го показвате това "кубе"? От "високите" заплати се е замаил.

на 1 негов човек 5 000 лв и на 4 други по 1200 лв и ето средно 1900 лв. смешка

1. В частния (не олигархичния покровителстван от държавата), 'мой човек' не върви! 2. А какво? Да се върним към социализма Един работи 14 часа, друг 2 часа, средно 8 часа и средно 200 лв? Един учил 18 години, друг 18 дена, средно 9 години и вземат еднакво по 200 лв? Жалко е това мислене. Заради това мислене, способните напуснаха територията.

За големи заплати трябват наука, технологии и инвестиции, освен качествени работници и мъдри, учени работодатели. Ние кое от всичкото имаме? Познахте - нищо. Особено пък новите технологии и науката - теми табу за герб и Борисов, както и чуждите преки инвестиции - направо нулеви.

Проблема не е в науката, технологиите и политиката. Проблема е в манталитета на българина и в голямото крадене. Сега в момента съвсем спокойно може минималната заплата да е 800- 900 Евро, както е в повечето бедни Европейски държави. Обаче българина особена порода животно- крадливо, лъжливо, завистливо и с ориенталски светоглед. Ето за туй още дълго българина ще бъде просякът на Европа, а не заради технологиите.

Новите технологии и науката като цяло са табу още от началото на демокрация и никой няма да промени това.А чуждите инвестиции си вървят с пълна газ от край време защото няма нищо по важно от интереса на чужденеца които е поставен на пиедестал от идването на демокрацията.

България и без новите технологии си е богата държава ( Гърция да не технологична или индустриална държава, но гърците вземат по 1000 Евра, нали?). Забрави за БВП, технологии и производителност на труд. Тази мантра е за балъците. Кражби, корупция и манталитет това са причините за ниския стандарт на българина.

Тоя не му ли писна да бълва лъжи. Малко комплексарче били му завиждали. Смешко - той яде пържоли работника му хляб - средно излиза че ядат пържоли с хляб. За какво още плаче - все някой го бил прецакал а не иска да плаща за нищо- в Германия така ли не се плаща

Ивайло Пенев винаги е казвал, е неговата фирма е лидер на световния пазар. И то лидер във високия ценови клас. Тоест фирмата му печели както например американска или немска фирма. Обаче наш Ивайло плаща български мизерни заплати. Значи тезата, че БВП и производителсноста на труда са ниски та за това видиш ли са такива заплатите в БГ не хваща декиш. Просто наши те мушмороци са първенюта и купуват Ланборджини вместо да плаща европейска заплата.

Този бизнесмен да си сложи очилата и да дойде в провинцията да види как дори на квалифициран персонал се дава 500-600лв. под предлог, това е "стартова заплата", която вече 6-та година е все същата! После почва работодателя да ти обяснява,че е криза, пазара е слаб, клиентите са претенциозни и накрая направо ти казва-"Знаеш ли колко човека има за твоето място"! Това е истината!

Да така е .

Ми напусни и си намери за повече какво чакаш.

Прав аз ако бях 6 години на тая заплата щях да си потърса друга с по-голяма заплата

е това говори коло си наясно, в малките градове си благодарен ако въобще имаш работа. Дай всичкида сЕ наврем в София/

Едни ядат пържоли другите кисело зеле. СРЕДНО месо с зеле?! Заплатите в България са силно занижени. Основно за представителите на КАПИТАЛА (Работодателите) е да печелят от НИСКИ заплати! Нужна ни е революция.

Човекът си е постигнал всичко сам е завист завист...

Сам друг път 4 човека са открили, тая фирма.По-неговите думи.Народа не завижда а вижда, лъжите на такива като тоя.А ти иди му се моли да те наеме ако искаш.

Е и какво като са 4 ? Това не е ли личен успех. Завист завист..Да за работната заплата не е прав, но е успещен ,харесвам хора които са различни и умни.

Като дава заплати от 1900лв. средно в софийския офис защо не е предложил в провинцията да речем.... 1200-1300лв. Явно за всички тъпата провинция си е тъпа, но защо не вземат фирмите от София да се капсулират само в София... да видим тогава какъв продукт ще предлагат и кого ще експлоатират. Лошото не е , че в провинцията се заплаща по-малко, а това, че има едно надменно и презрително отношение към хората там, а когато трябва да се изкарат някакви пари се окрадва провинцията.... е както върви един ден ще остане София без хора в провинцията тогава да видим кой ще експлоатират.... няма да им е до усмивки тогава.

Разгледай бгработодател....Там е описано, какво прави ,ти май си му секретарката.

Да покаже фишовете на чистачките. Давал, ама чистачката не знаела, че ги получава.

Да не признаваш чуждите качества е слабост. Така че разгледайте Walltopia и какво прави и бъдете обективни. Да хубаво е че има успешни българи.

абе модераторе ти ли ми слагаш минуси..

Сутринта го гледах как се държеше все едно е паднал от Марс с глупавите си изказвания.И витаеше сред облаците с нагласата,че няма квалифицирана работна ръка и че всички останали(хилядите в бюрото по труда) не заслужават и минималната заплата. А журналистите добре го свалиха на земята с въпросите защо има обяви за фирмата му със заплати от 700лв за нещо си и 1000лв за програмист.Направо изпадна в шок като ги чу! "Бизнесменът обясни, че размерът на заплатите зависи от два фактора...." Накратко ако си в фирма която попада към тези фактори(както всички големи компании и вериги) си прецакан и няма управия въпреки жалките извинения,че народа е виновен защото е ниско квалифициран.

е, то и на секретарката може да дава, ако тя му дава. иначе драги, заплатата не се дава! тя се дължи, щото не е подаяние! от т друга страна погледнато тоя смешник е прав в родината ни няма човек който да работи и да взима под 40 лева дневно! дори най неукият ромскициганин няма дупка за нужник да копае за по малко пари!

Квалифицираните земали добри заплати - 1900 лв. Че това добра заплата за квалифицирани кадри ли е бе? Голема фирма ей!

яркият пример и като за нашите политици!Те всичките дружно твърдят, че България върви напред, икономиката се развива и заплатите растат, по простата причина, че собствените им фирми богатеят, а техните заплати в Парламента всяка година растат с по 200-300 лева...!

Аз не знам защо се извинява , човека при положение че със 700 лв. В София и сам човек не може да живее ясно е за всички че или хората бачкат и нещо друго или просто взимат повече. А чистачка ако взима тези пари и ако не е пенсионерка или мъжа и не взима поне 1500 си е умряла от глад. Истината е че за всички е ясно че едно нормално семейство с 2 деца под 2400 доход е обречено да мизерства. Който има поне малко ум ще го разбере , а който не иска да го разбере или е много глупав или така му е угодно. P.s. заплата от 2000 лв. Не е висока заплата в София всеки който работи тук може да го потвърди , висока е за хора които живеят с мама и тате и не плащат нищо в къщи .

повече бизнесмени като лаладжията Ивайло Пенчев...!И да не ги дава тези заплати, някои "бизнесмени" може и да се излъжат и да дигнат с 2-3 лева заплащането на своите!

А нали нямаше такава заплата ? Е като е бизнесмен и може да лъже така ли ?

нали точно затова лъже-защото е бизнесмен

Шило

Като му върви бизнеса, дай Боже, така да е и занапред, да дава каквито си иска заплати! Но, нека да не се изказва по-мащабно.

защо да не дава, чистачките в т.н. народно събрание и в съдебната система колко вземат????? май повече от медицинските сестри.. той може и да дава, но не важи за всички булгаристански т.н. бизнесмени и работодатели... на миньорите даже и не плащат, на шивачките също

Със сигурност няма хора на 700 лева заплата!!! За какво се извинява? В Рудозем даваме 850 и няма меркалии... за какво се извинява????? КАЗАЛ е ИСТИНАТА!!! А чистачка идва понеделник, сряда, петък по 4 часа и взема 300 лева... 300 лева за 48 часа на месец това е около 7,2лева на час! за 8 часа е 56 лева за 20 работни дни по 8 часа чистачката взема 1120лева!!!

и как го сметна 300 лева делено на 48 часа, че 7.20 лв на час.Читири пъти го дели 300:48 и се получава 6.25 т.е на чистачка 1050 лв примерно при 21 работни дни, на специалистите и останалия персонал при пълен работен ден - 850 лева. страшни сте и з...дниците трябва да ви целуват

Специалистите с ни с 1500-1700

Вие в Рудозем на тримесечие ли плащате тези 850 лева или за миньори ли става въпрос?

Имам едно ефирно усещане, че това човече е бушон. Невъзможно е за има негов, собствен бизнес за 200 милиона. Та той дрънка глупост след глупост. Да не се получи, че в един момент баш собственика не поиска да си прибере парите. Тогава, обичайно, такива като този или се самоубиват или изчезват безследно.

Айде сега коки,като си казал А требва да кажеш и Б.Кажи на дебилите кои АДЖЕБА СА ИСТИНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ.Не на мен,аз ги знам и вече 27г ги пеа ама дебилите все не ми Фащат вера.Може пък на теб да Фанат.

Искам да повторя това което казахте за да го разберат добре всички ".............тези хора бъркат парите с качеството на живот и обществото в което се намират. Това им става ясно само като направят малко паричики и се убедят че не опира до парите а до цялостната кондиция и качество на обществото и държавата в която живеят. И аз направих парички но почуствах че не съм удолетворен защото около мен народа е зле и обществото е болно

Направихте си реклама,вдигнахте си рейтинга ами сега очаквайте бум,бум....

Този ли селски тарикат ми предлагат американосите като пример за "успял българин"???? Лицето му ясно говори, че е с нисък интелект, още по-нисък морал, но затова пък е пробивен и нагъл селяндур. Жалки са!

Е пък може да му е толкова средната заплата. Неговата, като мениджър е около 100 000 лв. Месечно. Като осредним със заплатите по 700 лв. и воялла - получихме 1900 лева СРЕДНО !

ДрОгарЕ,айде стига с тъпите ви басни.НЕМА "БИЗНЕСМЕН" В БГ КОЙТО ДА Е ВО ИСТИНЕ СОБСТВЕНИК НА ТОВА КОЕТО ПРЕДСТАВЯ ПРЕД БГ ДЕБИЛИТЕ ЗА НЕГОВО.Тези които раздават собственоста в БГ си я вземат в мига в който решат че така им харесва.А съответния "бизнесмен" в най добрия за него случай остава жив.В най-лошия умира.Начини много.Ако требва прават панаир и го гръмват пред всички.Ако не требва се минава без панаири- я се самоубива я тва я онова.Това е дрОгарЕ и бебетата вече го знаат.Тъпи говеда,ше се прават на много умни.

А на селяндурите които се имат за "успели" с примерно 3000 лв.Момчета погледнете си у портомонетата кво ви е останало на краа на месеца.И ако видите че е празно,не се притеснявайте-така требва,на селяндура тва дето си му дал в началото на месеца,през месеца му го взимаш с парите за първо-необходимите неща.И до краа на живота си ше живеат под наем в младост и ше карат таралясници на 15г.Нали ЗА ТОВА СИ ДОВЕЛ СЕЛЯНДУРА ОТ ПРОВИНЦИЯТА.Да ти работи и да не му иде на акъл да ти дири сметка що си го обрал.Щото всичко е твое.Разбрахте ли бе селяндури,дето си мислите че с 3000 сте богаташи.

у нас совите не са това, което са. един господ знае и за този бизнесмен какви тъмни сенки ще изплуват от миналото, тъмни и зловещи.

Три години търся ЧОВЕК за работа в сферата на строителството, без квалификация, без носене на отговорност и подобни изисквания, по скоро искам желание за работа и коректност! Стимулът е 1000 лева стартова заплата и по важното учене на занаят, нещо което е много ценно, занаят който имах късмет да го уча от баща ми. Та няма, няма и пак няма желаещи трета година!

1000 лева е малко но на други места ако рабоиш 25 дена 500 лева и не гии дават а дава парчеа.Ако всички давахте по 1500 2000 ще се намери кой да ви работи.Но да ги давае наистина а не само на думи и после да не дадее и стотинка.

Търсиш ама май за 1000 бруто което няма и 800 чисто кой знае сигурно и в събота се работи знам ви аз тези обяви уж високи заплати ама нито има добра работна среда също така натовареността е огромна!!!

Така е да даде едни 2000 и ще идем да .Но сиг и 250 няма да даде

В тая държава дори и ит тата са бедняци взимат по 2/3 хиляди едини са тия с по 8/10 .Всички с джипове къщи и мутреси са мутри дебели и крадци.

тия бизМесмени, дето кредото им е: -Абе сега, няма да ти платя, но ще ти дам още работа, а най-важното е, че не сме на кредит!

Още една мазна тъпа тиква говори колко да не заспи.Затова ви гърмат

в българия за висока заплата търсете връзки.

ако е свястна работата, с лесен транспорт, нормално раб. време, нормални изискванивя и редовно плащане. Въобще за работа трябват връзки. Бърата по труда осигурявали работа само на 1 процент от хората. За какво ги има въобще?

Абе и тоя е от хората от "елита" "ни" дето са на принципа не ме гледай какво правя е ме слушай какво ти говоря! Та най-най-най-много ме дразни това, че тоя на едно негово изказане преди време говореше колко безотковорни и едва ли не вредни били еврофондовете! А после се оказа, че един от акционерите в неговата фирма при това основен се занимава именно с евро фондове! Отделно се оказа, че неговата фирма наема служители за начален стаж по програми от еврофондове! Това го знам защото приятел работи в негова фирма по такъв стаж и заплатата му не беше дори 700лв. И не беше чистач или чистачка! Ама как да е! Но ми кажете как мога аз да вервам на такъв "бизнесмен"!!!???? И не знам може би точно по такъв начин се прави бизнес въобще, но ако не е така, то явно има нещо гнило в целата фирма и бизнес!

Наглец! Добрата заплата в Троян - 22 хиляди жители е 400-500 лева. То други и няма. Ако искаш повече, трябва да си кмет, доктор или "бизнесмен". Останалото - надолу. Ако ми се яви пред очите, бързо ще му изтрия мазната усмивка.

Един човек е казал, работил е за него като счетоводител а това е високоплатено и е взел 690 лева. А този говори,че дава 2000 може на заместника си да ги дава ама на друг едвали.

ОК, колко трябва да получава една чистачка? 3000 лв.?

Над 400 000 работят на минимална заплата изчислиха от КНСБ.

Че в парламента на тиквите дават повече...