Бомба на пътя: 80 хиляди газови уредби са самоделки

Много от газовите уредби на автомобилите са правени в неоторизирани сервизи или от собствениците на автомобилите.

Обратно в новината

Коментари - Бомба на пътя: 80 хиляди газови уредби са самоделки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като ще слагам бомба в колата си поне аз да си я заредя.... никога не бих се доверил на непоснат оторизиран майстор да ми слага газовата....

Така е когато не пазим народа си,а като първолаци повтаряме всичко от ЕС . Защо премахнаха старата система на контрол .И все така.За нищо не се замислят политиците,повтарят като папагали ЕС,а дали е добро за нас ,кой ти мисли. АМИ АДАПТИРАЙТЕ към нашите условия .За това ви избираме ,а не да сте първолаци . Върнете старата система на проверка и нещата ще си дойдат на място .Но кой мисли за народа ?

много яка статиика.. "Дори с развалени части колата продължава да работи по някакъв начин", обясни инж. Стефан Бодадов, главен механик .....Бах тоз ИнЖ. - сигурно има некаква здрава част, която му е развалила мозъкЪ.

часта здраво отдзад... на задното стъкло...

Всеки ден тук се палят по няколко коли така ли-о свещена простота!

пак някой охлюв е отбил номера пред началника и е написал поредната глупост

То останаха ли читави... измет.

Цистерните от Хитрино - и те ли бяха самоделки- произведени в някой гараж?Не, ама пак гръмнаха... Ха-ха-ха...Боклуците се чудят по какъв начин да съдерат кожите от гърба на покорните и наплашени роби на труда! Каквото и да ви приказват, знайте, че става дума само и само за пари. за пари, които се чудят как да изскубнат от хората! Щял да ми спира колата от движение...Ще спреш, ама после ще си намериш колицата пред панелката с изпотрошени прозорци и нарязани гуми! Боклуци мръсни, прекалихте!

Ти се радвай, че не си се родил в бяла страна. Щяха да ти конфискуват старата селска таратайка, която опушва квартала, плюс глоба. А ако продължиш със селските номера, направо затвор и яко ебане там. То с такива създания по друг начин не можеш се оправи.

Ей, клошар, пътувал съм години из Германия и Австрия, но никой не ми каза- копче. Хам- със старо дизелово Ауди и стар дизелов Голф. Полицаите и контролните органи там служат на народа, а не са слуги на мутри, цигани и проститутки като тук, в Бугаристан. Смешник. Колите ми са стари, но без грам ръжда, с по 4 чисто нови гуми, с чисто нови съединители и амортисьори, поддържани с най- скъпите части, за разлика от твоята нова Дачия-пластмасов дървен боклук, който си взел на изплащане и ядете в къщи циганска баница с хляб и олио и чубрика, за да и изплащаш месечните вноски. Моите 2 коли са на по 20 години, но както казах с по 4 чисто нови хубави гуми от магазина, а пък ти взимаш джапанки втора употреба за тоята Дачия или Шкода. Аман от такива смешници като теб.

Преди два дни по ТВ един умньо обясняваше , че всяка пешиходна пътека трябва да има паспорт.И че това щяло да намали злополуките. А истината е, че с даването на предимство на пешиходците, те вообще не се залислят, че нямат брони, не се оглеждат, и всяко стълкновение с кола е за тяхна сметка.

"Единственото, което може да се направи е колата да бъде спряна от движение." Че това малка санкция ли е?

Всяка седмица нова Хубава новина за всички ни. Колко хора разбраха, че след нова година имат един месец период, да отидат с колата си в оторизиран и да измерят газовете и да имат документ за това??? След това глоби и екшъни. Гроб, чешате за да събирате кинти. Всеки си знае за АГУ-то, къде какво и си поддържа.

И какво като е оторизиран сервиза? Купих си 8 годишно Пежо. Естествено го закарах в оторизиран сервиз за смяна на консумативи. Имаше и едно потропване отпред вдясно. Взеха ми почти 1000 лева за обслужване. И какво се получи? Погледнах после пластмасовите капаци на ремъка които бяха прашни. Нямаше и помен от пипане с ръце. Както го дадох така го и взех. С потропването се бяха справили като сменили една биалетка. 1000 лева? Отидох до кварталния майстор и човека пред мен разглоби всичко. Нищо не беше сменено по ангренажа и ролките, бяха си старите ако бяха сменени щяха да са нови. А потропването беше от накрайник. Та не ми набутвайте оторизирани сервизи. Отидох до сервиза за рекламация и отговора беше: Никой с бъклица не те е канил, като ни нямаш доверие не идвай при нас, ние всичко сме направили. Това преди пет години. И повече не съм ходил на такъв сервиз.

Честно казано малко не го вярвам това, но винаги в оторизирания сервиз имаш гаранция за това какво са направили. Докато кварталния майстор ти обяснява как колата ти е стара и проблема е другаде. А и вече почти всички оторизирани сервизи имат програма 4+ за по-стари автомобили и цената на труд и части излиза колкото при квартален майстор. Всеки сам си прави преценката за сигурността!

Ти в оторизиран сервиз ходил ли си/ Защото аз съм и съм напълно съгласен с 44.Такива цървули и тарикати работят там, че ти е бедна фантазията и ДДС на ДДС-то слагат.

И какво като е регистрирана газовата. Предните ми 3 коли бяха с газова. Отиваш на ГТ преглед и ти вземат пари и за нея. Откакто прегледа мина към пунктовете за ГТП, никой не я поглежда. От време на време някой се сети да провери годината на производство на бутилката. Проверка на газовата са ми правили когато прегледа беше в газсервизи.

Само не мога да разбера в тая държавица откъде се пръкнаха всякакви съписвачи на статии и генератори на тъпанарски заглавия!!! Имам само няколко въпроса: - Откъде се взеха тези цифри?; - Какво значи "самоделка"... бай Пешо си е заварил собственоръчно бутилката в гаража или си излял само тялото на изпарителя и си е направил мембраните от останалата от лятото плажна топка на детето!!; - някой да ми даде определение за оторизиран и неоторизиран сервиз ?; и още нещо: Къде е държавната регулация или важното е да хвърляме тъпанарски заглавие за да лумпеняса допълнително населението...

Да ти кажа оторизиран какво значи: На гербераси или песерасти сервиза, отворен с милиони крадени левове, който е на лапачката да взима пари за нищо. Това е оторизиран сервиз!

Газовата уредба може да бъде опасна единствено при теч на газ ,но това важи и за всяко друго гориво ,газова уредба може да сложи всеки автомонтъор ,както и грамотен собственик на автомобил ,монтирането на тръбите и маркучите по които тече газта с нищо не е по различно от тези на спирачната и охладителната система на автомобила ,когато една монтирана уредба няма изпускане и теч на газ тя е безопасна ,единственият майсторлък при новите АГУ е настройката на системата за оптимална работа на двигателя .Всеки механик путкт за ГТП може да провери газовата уредба за течове ,напукани маркучи и др. и да установи дари е безопасна.

Моята газова е монтирана в сервиз. Дали той е оторизиран или не, аз не знам, нямам как да знам, а и не е моя работа. Това е работа на държавата да проверява има ли сервиза оторизация и разрешение за този бизнес, или не. Аз съм изряден, и имам документи за газовата като напр. книжка. Толкова от потребителя. Точка. След като е мотирана газовата в сервиз, значи е изрядна. Край.

Само да попитам тия от България Он Ер, как преброихте тия "нередовните" 80 хиляди газови уредби ? И значи ли, че някой като си изсмуче някаква простотия от пръста (като тая с третия пол), веднага трябва да се гласува в парламента и да стане закон ! ?

Подготвителни статийки за готовност да се въведе данък газова бутилка...

събуждат се сутринта и се почва ,,ау има газови уредби нередовни "" ,,ау има неекологични коли" ,,ау от комините пуши дим "" питането е : кой регистрира колите и уредбите ,защо продават ниско калорично гориво и сам ли да си докарам газта до в къщи ,,събуди ли те се " да ви е.. м...та

Ти какво предлагаш? Да закачим контрольор, който да ходи след гъза на всеки селски дебил ли? Знаеш ли колко такива ще са необходими за 90% от населението? Престанете да обвинявате системата за всичко, а започнете примяната от себе си!

И аз карам на газ и съм на мнение, че контрол трябва да има. Имам колега, който сам си слага уредбата и се запали до една бензиностанция, че искат да ни заличат, като нация и народ това е видно и ясно за всички.

Проблема е при Проверяващтите за това ВЗИМАТ такса и се Разписват че Уредбата е изправна !

по уредбата. Щях да излъжасмених само платната на изпарителя, защото го купих от една морга за 20 лева. За 10 г. само газсреден разход 56 л. през зимата и много неверници. На 250 х.км. се счупи вилката за задна скорост и си купих един нов боклук, ама лъскав. Извод:законът не работи в полза на хората. В парламента е пълно с лобисти.

Статията е пълна лъжа и тотална манипулация. Всички, които са карали на газ знаят, че газова уредба се прави при "газаджия". Да се говори за оторизиран сервиз е чист комунизъм, който разрешаваше кой да работи и кой не. Монтирането на газова уредба изисква минимални познания и инструменти и няма нищо сложно в монтажа. Също така всички знаят че газта е в пъти по- екологично гориво от бензина, нафтата и електричеството, което след край на батерията изисква много сериозно рециклиране, водещо до разходи за околна среда. Пропан бутанът е в пъти по- безопасен от бензина, който се взривява и по- малко отровен от нафтата. Подръжката на газова уредба изисква на две години да се сменят мембрани и също не е толкова сложно упражнение. Газта е един път и половина по- евтина от бензин и дизел. Немислимо е да се внушава, чрез такива статии колко опасно нещо е газовата уредба, като има изискване всяка година при годишния технически преглед да се преглежда и газовата уредба. Да се говори за "самоделки" и за бомби в колите е израз на непознаване на положителните и отрицателните черти на пропан- бутана или на метановите уредби. Всъщност модерните газови уредби са газови инжекциони, които дават много прилична мощност и разход, като се регулират чрез програма. Те са толкова добре като решение, че за много коли пропан бутанът е много по- разумно решение- особено за хора, които навъртат по 30000 километра годишно. Просто газовите уредби нямат алтернатива. Ако се возите по-малко от 10000 километра метановата и газовата уредби са напълно излишна тежест. Затова е добре всеки да преценява сам за себе си, а не общински кретени да ни учат какво гориво да ползваме.

Проблемът не е в чистия въздух!!! Писна ми от ПЛАТЕНИ кампании! Екологичното е монета в джобовете на алчните хора на планетата. Нуждаем се от екологичен свят, но той не е свързан с моята газова уредба, дизел или печка, а с неправилното разпределение и потребление на ресурсите. Може да се произведе екологичен, вечен автомобил, но производителят му след няколко години няма да има на кого да продава. Не ми разказвайте, как му пука за планетата!

На ГТП винаги ме питат "Имам ли газова уредба", пък и колите с ГУ нали имат стикер с удивителна.

- Искат да забранят да се движим на газ - Искат да забранят да караме стари коли - Искат да забранят да се топлим на дърва и въглища - Забраниха ни да си санираме собствените апартаменти - Забраниха коленето на животни - агнета, ярета, телета и кокошки (прекараха закона покрай кучетата) - Забраниха да си варим ракия в собствената си къща . . . в бъдеще ще забранят и компотите, като особено вредни (в някои държави вече е направено). - Искаха да забранят захарта - Искаха да забранят канелата - Забраниха в заведенията и ресторантите да се приготвя храна с продукти различни от ГМО - Със закон не допускат разработка на нови лекарства против рак ------------------------------ - Карат ни да си трошим новите коли по старите пътища - Набутаха ни ЕРП-та - Набутаха ни Топлинни счетоводители - Топлофикация-София е нещо от което никой не може да се откаже, дори и въобще да не иска да се свързва, пак плаща, въпреки решенията на съда в Страсбург. - Не ни дават да разработваме ядрената си енергетика. - Не допускат даже и информация за нови технологии за свободна енергия и за пречистване на природата, една от които, но далеч не единствената на Мерхан Кеше - МАГРАВ. - Не допускат информация за новите технологии за придвижване във времето и пространството - не допускат информация за огромното количество други цивилизации - Вкараха закон, че само Бойко и сие може да санира, сиреч да "усвоява"(краде) парите от саниране - Индиректно, чрез бюджета принуждават всички хора в България да плащат високи суми за санирането на на сравнително нищожен брой блокове - Глобяват ни за щяло и нещяло по пътищата, като ни отнемат всички документи - Разпалват войни и насъскват хората едни срещу други - Набутват ни хиляди и милиони емигранти-терористи - Искат да ни вкарат във война с генетичните ни братя. - Разработват оръжия за масовото ни унищожение Въпроса е: Докога робите ще търпят ???

Пропуснах "модерния" трети пол. Не съм сигурен дали и при извънземните има такъв ?!

Ами нормално! Печките с дърва замърсяват планетата! Старите коли - също! Ама иди го обясни това на бай Ганьо Селският Дебил, който смята, че като си вземе таратайка и вече е успял в живота! Какво му пука на получовека за планетата, вабно е да си начеше комплексите с таратайка, като не може да постигне нищо на умствения фронт!

Мизерниците си ги паркират и вгаражите под моловете, където това е изрично забранено ! Газовата е майка на мизерията.

А бе ти си голям тъпанар!Аз карам газ повече от 40 години и ми е много добре и съм икономисал мангизи поне за 3 коли!Сменил съм повече от 20 коли и всичките ги карам на газ,с изключение на джиповете,които задължително трябва да са на дизел,а защо,не бих ти изнасял лекции!

Защо мислиш че джипа трябва да е на нафта.Аз съм с 2.4 газов инжекцион и е приказка.Много мощност при разход 10 газ.

Би ли обяснил как проверява количеството заредена газ на кантара твоят приятел? П.П. за метан или LPG става дума?

Повече бойлери и газови бутилки гърмят от автомобилните. Отново трябва да се събират пари. Абе тези политици що ни мразят толкова много. г-н Борисов и герб харчат и правят единственно с нашите пари . Имайте малко милост към народа си. Спрете да измисляте проблеми!

Ама ти учудваш ли се,защо се прокарват тези идеи?Ьми нали се чудят от къде да съблечат още една кожа от гладният,и мизерстващ народ!Тази огромна администрация чиновническа нали някой трябва да я храни,а в България нищо не се произвежда,защото не се изграждат производствени мощности,които бяха унищожени през последните 20-25 години!Герб само крадът и усвояват и мислят само за данъци,такси,глоби и основно за кражби на средства!

А ще има ли данъчни и други облекчения за колите с АГУ? Нали сте много загрижени за екологията?

Със сигурност трябва да направят облекчения, защото отпадните вещества са вода и въглероден двуокис. Просто, комсомолците и даскалиците, като говорят за чист въздух трябва да черпят всички с газови уредби.

Тия идиоти явно са решили да ни затрият като нация.Нали всяка година минаваме на ГТП.Само търсят поводи да ни вземат паричките.Вдигнаха газта и продължават.Май вече им е време да вървят на м ай ка си в пу т ката.

По- добре да помислят за еко- бонус за редовните газови уредби. От министерството на Нено Димов !!

и г-жа Фандъкова може да включи столичната община !

Колко гръмнали газови уредба има годишно в БГ? Я има един на година, я не... Кви са тия изсмукани от пръстите проблеми?

Така е булгаристан се самоунищожава де от злоба простотия завист.

е за "булгаристан". Аз живея в България, за тебе не знам от коя арабска държава си.

Ааййде...оправиха катализаторите и ауспусите,захванаха газовите у-би... Тъпанариии...чудят се как да дерат още и още... Какво значи...,,САМОДЕЛНО".... Сигурно,сам си правил редуктор-изпарителя,клапаните с теслата в мазето при зелето,а бутилката съм я събирал с електрожена от стар водосъдържател на бойлер?!... Всичките ми компоненти са фабрично нови,закупени от спец.магазин,монтажа извършен от мен по всички правила,все пак съм техн.грамотен,с ВУЗ,ръцете не ми са завряни в г.за,карам от 40 г.,като от тях повече от 20 на газ...стотици хиляди км...Минавам ГТП и най-редовно си проверявам изправността,преди всичко за течове и състояние на свързващи проводи... Единствено ме е страх,когато в някоя газ станция ми нахакат/според показанията на колонката/ в 30-литровата ми бутилка/ефективно мах.25/....30+литра,при условие,че съм имал поне 2-3л.остатък в нея... Вдигал съм скандали,ама няма как да се докаже,колко са ми заредили... Има начин,аналитичен,но е свързано с много техн. Манупулации...демонтаж,измерване на бруто теглото,изваждане на тарата на бут. ит.н.

Те така на един батка в града ни бяха напълнили 80л дизел в резервоара му от 65л. Че го караха и да го плати след оплакването му! Помля ги от бой персонала на бензиностанцията(не че това е начина де)...

И как точно става този ГТП на газовата уредба, че аз колкото пъти съм ходил на "спциализиран сервиз" такъв преглед правят, че оставяш онемял. С една четка с веро мажат по маркучите да не изпускало газ, гледам и се чудя какъв печеливш начин за искварване на кинти. Няма стенд за бутилка, няма замерване с уреди, паспортите едни ксерокопия, направо приказка. Родна действителност.

Четката с веро си е един от най- сигурните начини за провекра на течове Има и специални разтвори за тая работа, но и верото върши чудесна работа.

Газовите уредби преди си минаваха отделен годишен преглед при специалист газаджии и си имаха паспорт. Тия същите преди 2-3 години решиха повече да не минават при газаджии, а да минават при тия с прегледите. Сега май искат обратното . . . ? Решиха, че задължително всички, които се движат на газ трябва да се явят в КАТ и да сменят талона (срещу пари разбира се). После решиха, че не е задължително да се сменя талона, защото таксата за смяна на талон, не покрива данъчните облекчения които би трябвало да се дават за това, че колата се движи с екологично гориво.

Чудат се откъде да засмучат бедния народ как да му вземат и кравчицата.

Не си само боклук, а неграмотен боклук !

Бахти малоумната статия. :D

Тъпи журналисти,....а бе българска работа

Прости журналисти , Не знаят че има Годишни Прегледи на газовите уредби за което собствениците Плащат ! Че газовите У-би имат паспорти по закон ! Или това е така наречена ФАЛШИВА НОВИНА !

Те са им поръчали де плащане де заплахи.

Аз си монтирах собственоръчно газовата и колата ми сега е бомба - т.е. върви си екстра.

Това е новина от вчера, не се излагайте. Телевизиите винаги предъвкват със закъснение вестниците.

И какъв е великият смисъл на тази страхотна новина? Нещо ще се направи за да се промени положението ли? Не, разбира се. Смисълът е ТЕРОР. Хората трябва непрекъснато да бъдат плашени с нещо. Най-добре с нещо, срещу което те не могат да направят нищо. Мога ли аз да направя нещо за да се предпазя? Не. Какво ми остава да направя по този повод? Да се страхувам. А докато се страхувам от газовите уредби, по-малко ще псувам полицаи, депутати, съдии, правителство, еврогейски съюз и т.н.

Не си спомням инцидент с газова уредба. Всичко е ТЕРОР. Катастрофите не намаляват. Някой наш човек пак иска пари.

спрете готвенето по терасите

Ако 80 000 българи карат ''самоделки'', тоест сами са си сглобили газовите уредби, то на БГ народ трябва да се даде световна награда за технически умения.

Награда по дебилизъм.

Всяка година управляващите се чудят с каква да обложат собствениците на автомобили. То не бяха светлоотразителни жилетки, апарати за обдишване, нови книжки, нови номера, нови стикери, прегледи, еко такси и т.н. Ами по-добре забранете направо дизелите че димят, АГУ че гърмят и да минаваме на ток. Ако имахме нормална държава, тя щеше да поеме част от разходите за конверсия на автопарка към АГУ, защото е по-екологично гориво.

Има си независими органи по тези въпроси. Ти дебил от БСП ли си?

Посочи един "независим" орган в България.

Защо не каже този господинчо кокло са произшествията предизвикани по вина на газовите уредби и тези преминали през сервизите като неговия но използващи др горива или не му е удобно !

Айде пак с колите се занимават, сега пък с газовите. Ей не ви ли омръзна да дъвчете темите с колите. Чудите се по какъв начин да окрадете парите на хората. Отново. То не бяха дизели, катализатори, винетки, технически прегледи, сета пък са газовие коли. Вече не се впечатлявам от такива новини от ден за пладне, премествам сиго от единия в другия. Всичко си продължава по старо му. Тази симулация на държавата за загриженост към хората се изразява само в едно - да вземат колко се може и по какъвто начин пари от хората. Който им се върже де, шарани винаги се намират.

Ай стига ве, та тва са си ЕUропейсуки гЪзови системи ве, на боб и леща бачкат, тук таме и на грах.