Бизнесмен: Заплата от 700-800 лв. не съществува

Заплати от 700-800 лева не съществуват. Аз не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесмен: Заплата от 700-800 лв. не съществува | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изказването на този няма какво да коментирам-абсурдно е. Искам обаче да обърна внимание на тези, които си мислят, че тук в София взимаме много големи заплати-лъжа е. Не вярвайте на някакви измислени статистики. Заплатите се движат от 700-1000 лв чисто. Тези, които взимат 1400-1500 и нагоре са тясно квалифицирани специалисти, ангажирани са в ИТ сектора, или в аутосоринг компаниите. Да мислиш, че един касиер тук взима над 1000 лв е нереалистично. Ще дам пример за служител в банка на фронт офис взима между 600-800 лв чисто. Така, че правете си изводите.

г-н бизнесмен,повече от половината работещи българи я вземат тази заплата,но откъде можеш да знаеш.И това не е от некадърни и мързеливи хора,а от некадърно управление и няколкото хитреци, окрали и разпределили парите от сътвореното от нас-сегашните пенсионери,пардон "некачествен материал".Нямам нищо против да работя в твоята фирма като чистачка,защото с 40 год.стаж и висше образование получавам три пъти по-малка пенсия от чистачките ти.И не се прави на интересен със съжденията си,а слез малко на земята

В България няма нормални заплати никъде,-освен при две професии : - IT специалисти и - TIR- аджии Аз избрах да се усъвършенствам във втората професия - тази за TIR-аджии НОРМАЛНА заплата считам тази заплата ,която е между 4 000 и 5 000 лв. (четири и пет хиляди)лв.

Ивайлооо във вашата фирма Уолтопия в Летница колко плащате бе джанам ? 750 - 800 лева БРУТО за 10-12 часа работен ден ! Спокойно не ме търси в Летица НАПУСНАХ . Ако в България имаше закони този от следствената служба нетрябва да излиза ! Започнал бил с продажба на найлонови турбички по магазините и не бил МУТРА хаха ! Май подобен бизнес без мутренска закрила неможе да съществува това си беше жив рекет . За мен този човек е поставено лицве на МАФИЯТА и нетрябва да му се обръща особенно внимание

Съществуват и то в собствената му фирма... След като на програмист с висше, език и опит предлага от 800-1000лв...

Наистина в България остават все по-малко хора, но причината за това са ниските заплати и възможността да живееш по-добре другаде. Разбирам, че нито производителността нито дисциплината ни са на европейско ниво, но работодателите ако не се замислят да увеличат заплатите в най-скоро време няма да имат нито работници, нито специалисти. Младите трябва да са луди да седят в България на мизерни заплати и с перспективата за още по-мизерна пенсия с която няма да могат да си вземат дори лекарствата както е в момента. Освен работодателите трябва да се намеси и държавата като ореже всички ненужни структури и освободи пари за пенсионерите. Бюджетът на страната прилича на една огромна бъчва с хиляди пробойни от които се краде или разхищава.

Заплата от 700 000 лв, може да е рядкост, но заплати по 250 000 често се срещат, вече! Особено във банковият и финансовият сектор и не само.

Ей го и този пощръкля.

Успелите хора в България са олигарсите, определени от Лукановистите, ДС и БКП, които за сметка на народното имущество придобиха капацитет, власт и медии. Останалите още не са успели ! Капаците в България означава само пари.

Част от БВП отива за заплати. Заплатите са част от БВП. Елементарно. До 2007ма имахме много малук дял на БВП даван за заплати и имахме резерв да се вдигат заплати без много да вдигаме БВП. Сега почти стигнахме евронивото. Има 2 начина да растат заплати - ръст на БВП като цяло и изсветляване на сива икономика. М/у другото точно по сивата иконимика ще е вота на недоверие. Общия лаф , че работодателите са скръндзи важеше преди 10-15 години, сега ви показах данни, че не е съвсем като преди.

През 2014 г. компонентът заплата е бил 38% от БВП средно за ЕС-28. За България този дял е 35%. През последните години този процент е стабилен за ЕС - винаги в рамките на 37-39%. В България се наблюдава постепенно подобрение от 27% през 2006 г. до 35% през 2014 г. По-сериозната промяна е отчетена в периода 2008-2010 г., тоест след намалението на подоходния данък и осигуровките, както и след излизането от кризата през 2013-2015 г. Ако през 2006 г. е имало някакъв аргумент в полза на това, че "разпределението" на БВП не отговаря на европейският модел, то днес това е почти преодоляно.

има области даже със средна заплата 750 лева бруто. В София град заплатата е 1400 бруто.. В София се създава 40 процента от БВП, значи и около 40 процента от парите давани за заплати са в София. Смятайте какво е за останалите 60 процента положението. Малко над 1400 за 40 процента софиянци и работещи в София, средно малко над 1000 за страната. Смятайте ако можете излиза си към 800 лева збруто за страната. Области Варна, Ст. Загора, Пловдив, Враца (само заради АЕЦ), РАзград (футболисти и антибиотика) са с 1000 бруто средно. За другите какво ли остава. Даже не 800 , а доста надолу като средна брутна заплата. То си има и данни на НСИ.

Човече ояде се и се излагаш.

плитки лъжи на типичен ганьовец

И този ли е от назначените "успели" бизнесмени? Според НСИ средната заплата в страната е 1063 лв, което не е съвсем различна заплата от 800 лв. В повечето случай цитираните суми са бруто, тоест преди осигуровки, данъци, здравни и т.н. Нето са 200-300 лв по-малко. Хората с големи доходи в един момент се самозабравят и не могат да погледнат от гледната точка на другите. Затова не могат да проумеят факта, че има много други хора, които са бедни, за да може те да са богати. Сами разбирате, че не може всички да са богати. Едното е за сметка на другото. Но трябва да има някакъв баланс. Хората емигрират от България поради много причини. Ниските доходи е просто една от причините. Високата престъпност, липсата на правосъдие, лошо образование и здравеопазване, политическото статукво, корупцията, кражбите на всички нива в държавата, са просто част от останалите причини.

В София град средна над 1400 лева бруто. София образува 40 процента от БВП и следователно 40 процента от фонд раб. заплата. За цяла БГ остават 60 процента от фонд раб. заплата и става мазано. 800 бруто за провинцията. Не всеки кютук става за бизнесмен и не всеки бизнесмен е кютук, този обаче е.

Четете в Бъзикилийкс. Отворено писмо до Ивайло Пенчев Walltopia от бивши негови служители

Най-интересното е, че в сайта на jobs седи, че дава заплати от точно 800 лева бруто за технически сътрудник производство. Ключови думи в Гугъл: "Технически сътрудник /Производствена база/, Месторабота Летница" Заплата 800 BGN (Бруто)

Тоя зървъул участва и в предаването "ШЕФ ПОД ПРИКРИТИЕ".Явно търси публисити за да си пробутва чипата продукция за хиляди долари на балъците....

Защо този човек след публикувани обяви в неговата фирма дава за администратор старттова заплата 800 лв говори такива тъпотии?

Защо този човек след публикувани обяви в неговата фирма дава за администратор старттова заплата 800 лв говори такива тъпотии?

мале тоя колко е прос,плашим се....тоя интелекта позволява ли ти да одиш прав или още лазиш баце.....

Да разбираме ли, че заплатите не са реални, и че има уговорка измежду работодателите?

неифициално заплатата в бьлгария е след ударжан вече даньк от работодателя и после има още ведньж даньк от даньчното вьрху фиша работна заплата и накрая на годината има даньчно изравняване т.е; 3 пьти удьржат даньци; а за еврото само говорат, но няма да го приемат защото много лесно ще се следят сметките на някои хора

Сит на гладен не вярва.

абе брито тя минималната заплата е с цел да предпази хората от крайна експлоатация и за да не могат пишман бизнесмени да укриват прекалено много от осигуровки.

Прав е ,но за фирми като неговата които разчитат на пазари зад граница. Фирмите опериращи в България нормално предлагат такива заплати поради ниската покупателна възможност на обществото като цяло. Т.е. в България освен за храна и алкохол реално за друго харчат пари около 1 млн. българи. Това е изключително малко.

Точно в неговата фирма немалка част от заплатите са около 800 лв. Така че Пенчев да не се прави на света вода ненапита, тия да ги приказва на старата ми шапка. Да не говорим че само преди половин година рева как му пречела държавата и какви маскари били управляващите. Да ама го стиснаха май за топките и обърна палачинката. Сега лее дитирамби и благодари на килограми. Тежък лесидренски капут.

Правилно казано - практически 700-800 лв. заплата НЕ СЪЩЕСТВУВА, ЗАЩОТО още в момента, в който я взимаш, ВЕЧЕ Е ПОТЪНАЛА за всичко друго, но не и за живот!

Турколизците, гейберастите,русофобите са доволни на 700 лева за бачкане 12часа, 27 дена.

Такива хора във България ли живеят ?????? 2

Ако от това да си гнусно -нагъл се умираше, тази гадина щеше да е изгнила.

Много луди българи има които работят за безпари,но има и умни масово завършващи висшисти,които са нормални се махат от тук.Няма млад 25 30 годишен които да се хване за под 1000 1500 лева да работи.Без значение биолог,учител,музикант,лекар и тнт .Тук взимаш за строител 400/500 лева в европа поне 2000 хил евро минимума.Продавач в магазин 650-900 в чуждиба 2000/3000 евро минимум.

Тук м2 жилище струва 700 евро в чужбина 3000 и нагоре.

А междувременно трее да се яде, със иле бес кредит за жилище. Тека че пак чужбината излиза по-добре. Ти като си мереклия, стой гладен доде изплатиш жилището, в което си се Фторачил.

Клоун с пари и комплекси си търси публика! Законите на природата за хрнителната верига са валидни и за бизнеса. Организмите, по-ниско в хранителната верига са източник на енергия за други организми на по-високо ниво. С други думи хранителната верига показва преноса на енергия от един организъм към друг. - в случая пари!!! И както всички знаем комплексарите имат нужда от публика на гърба на която да си хранят егото! Нека журналистите ни напомнят отново за такива хора и след като те слязат от небосклона, интересно ще е :D

Има един виц, като че ли е измислен за тоя: Идва шефа на фирма с луксозна кола на работа, спира под прозорците на офиса, та всички да я видят! Един от служителите му казва, че колата му е страшна, а той му отвръща, че ако служителите му продължават да работят така добре и с такива добри резултати, на следващата година той , като шеф, ще има пари да си купи още по-хубава кола.

Тоя се е нашмъркал и не знае какво приказва! Ама не е единствен в държавата ни! И ББ, и ЦЦ, и те ни убеждават, че животът на хората у нас е прекрасен. Но не казва на кои хора, макар че ние си ги знаем!

Още един дето живее в облаците ...

Русофил, атакист, патриот и 700 кинта ти са много...

а бе шматарок ела да видиш в савоъ клуб при минко апаша v karnobat колко взимат ,хората се радват на ч50лв какви ги дранкаш,забрави гладните год,исказа се неподготвен,отиди в сливен стара загора в по малките градчета да видиш хората как гивеят наъ вече болните и вазрасните,засрами се,не обигдаъ бедните.

Заради ей такива бизнесмени, като тоя сме на това дередже. Отворете jobs бг, потърсете "уолтопия" и вижте заплатите, които предлагат. Ето ви една директно копирана от там "08.01.18 Технически сътрудник /Производствена база/ Летница; Заплата 800 BGN (Бруто) УОЛТОПИЯ АД " Та на кое да вярвам? На фактите или на тая измет безподобна?

Да добавя, че по този въпрос вече има множество скрийншотс от обявата из нета и фейсбук. Да не си правят труда от уолтопия да променят обявата, защото само ще си влошат и без това влошения имидж.

Хахаха погледнете какво пише за заплащането в Уолтопия собственост на въпросния образ - 800лв БРУТНА СРЕДНА ЗАПЛАТА ... тоя явно не вижда по-далече от нивото на джама на ламборгинито си или просто малко е прекалил с халюциногените :)))

Въобще не вярвам че този е собственик на бизнеса си. Такива като него пиончовци са бушоните за пред хората на бившата номенклатура. Медийните му изяви го доказват. Оня ден беше при Лора Крумова и беше толкова неподготвен , че тя непрекъснато му задаваше насочващи въпроси, чак стана смешна. Единият от тях беше ще ставал ли президент...? Хахаха Иначе синът ми до ни месец работеше в производство за 480 лева чиста заплата без никакви добавки за нощен труд и празнични. Отиде в Англия и тези пари ги изкарваше на полето за 3 дена, ама се оказа, че нашите мутраци и там имат акции. Затова тук ни държат гладно -бедни , ама като отидем на запад пак за тях работим. Дано хидрата се спомине скоро. Амин!

Но като й отрежеш една глава, на нейно място се появяват три, ако не бъркам, може и повече да бяха...

скъпи съфорумци напишете в търсачката: бвп в ЕС 2017 на глава Отваряте първия резултат, превъртате надолу и започвате да щракате по държавите - да се сравните с Гърция, средното за ЕС, за еврозона, Полша, Чехия и т.н. Това е БВП, не заплати, заплатите са част от това. Ама пак става ясно, че 700-800 лева чисто даже е мечта извън София, която създава 40 процента от БВ, т.е. около 40 процента от парите за заплати се изплащат в София. За провинцията геноцид. За БГ даже БВП е 6000 евро на човек годишно. Колко да са заплатите тогава. Те са част само от тази сума. Този измекярин какво разбира въобще от икономика?

На под 7 милиона имаме 50 милиарда евро БВП - официално. Това са 7 000 евро годишно на калпак БВП. Даже официално е 6000 долара за БГ. Има нет - търсете. Пред вид какъв процент от този БВП е бюджет, т.е. данъци и т.н., пред вид процента от БВП и за заплати това което е казано 700-800 лева е факт. Всичко се вързва. Преди 10 години дела на заплатите в БВП беше малък, но вече по браншове той е почти достигнал средноевропейски нива. Тук резерв за вдигане на заплати веч няма. Резерва е да се вдигацелия БВП с поне 5 процента годишно, но герб не го могат. През 2007ма ръста е бил над 7 процента м/у другото ама без нивата на кражбите на герб.

Причината да не се плащат заплати не е икономически, а чисто просто личностен, емоционален, въпрос на манталитет. Българският "бизнесмен" е с ориенталско и бандитско мислене, той никога няма да плаща доброволна. Трябва да стане някакъв катаклизъм, за да развърже кесията.

През последните 10 години БГ достигна средните нива на процента от БВП даван като заплати в ЕС. Там резерв почти няма. Следва да се вдига БВП на цялата икономика. Заставам зад думите си. Това за мутрите бизнесмени е вярно,но има и статистика. Единствено резерв имаме в сивата икономика.

И на времето имаше един такъв Ивайло, селския цар, по прякор Лахана и Бърдоква. Гледам и този си отговаря на името.

Селския цар Ивайло е комунистическа измислица. Едва ли не БГ въвежда народна власт още през средновековието. Ивайло вероятно е бил феодал на владения с център Провадия и там е била столицата му. Там е трепал доста византийци. Това, че се е опрял на народа не е само негов патент - и други владетели са го правили в Европа. Столицата Търново явно е попреяла и тогава, та малко са я изместили в Овеч (Провадия). А относно татарските нашествия - май и те са измислица, на руски гравюри учените не могат да се направят разлики в бойното облекло, тактика, подредба, оръжие м/у руси и татари, а м/у руси и шведи разликата е огромна. Защо. Ами няма разлика. Това е един народ. татарщината е някаква недомислица. Теорията за татарските нашествия, Волжките българи, русите, руските князе и царе тепърва ще се пише наново. Даже руснаците с хилядите професори и акаденици са затънали в блатото по темата. На гравюрата само от текста се разбира кой е руснак и кой татарин. Това не е обяснено за сега. предстои. Защо са еднакви.

всеки ден го слушам. Има такива заплати. Даже скоро имаше обява за главен секретар на областна администрация с 600 лева бруто. Смешно ама факт. Истина ви казвам. Масово има обяви за 550-600-700 лева бруто в джобса. За София може да не важи, но за провинцията е факт. Този образ не е ли влизал в джобса. Има и официална статистика по области за заплатите. Да влезе, да види. За съжаление е масово явление ниското заплащане. То и съсипа страната де.

Все едно аз не знам какво пише в трудовата книжка и какво постъпва по банковата сметка! Хайде стига, на българския Тръмп ли се прави. Тоя е от най-долните капиталисти. Много му разбира главата, да каже тогава защо в Англия са го глобили с половин милион лири, че не е спазил изискванията за безопасност на строителните работници, платил си е като поп и гък не е казал. А за заплати в провинцията да не говорим. Не всеки е предприемач или ай ти, не е и нужно. Да се запита с колко почва млад учител, лекар, юрист...

С 300 лева заплата си си купил компютър и имаш нет. Бравус!

Глупак!

Платен PR е това. Нищо общо няма с държавата, човека си прави реклама. Все ми е на ума, че чистачките в Летница вземат 800 лв. Смешник!!!

тоз "предприемач" май скоро или не е бил в БГ-то, или изобщо не е наясно със ситуацията! Не само ,че има такива заплати, но те са доста разпространени, в т. ч. и на хора с висше образование и квалификация. Само да види в БАН какви са заплатите....

Браво Пенчев, кажи им на комунистите "бизнесмени"... Докато те изкуствено създадените от партията мафия БСП/БКП не си отидат и изчезнат от икономиката и обществото ни, НЯМА КАК БЪЛГАРИЯ ДА ПРОСПЕРИРА...!!!!!! Но с такива като теб и това ще стане...

Ивайло Пенчев и..а едно л...о, което и Сергей Бубка няма да може да го прескочи. Сам си противоречи - хем плащаме високи заплати, и хем няма персонал. Ама аз го разбирам- има хора, които си живеят в техния собствен свят, като Краля Слънце.

Стига българофобски изказвания,вижте арабите- нищо не може,но за под 1000 евро не става от леглото,проблемът на българина е в манталитета-залудо работи,залудо не стой,я една масова национална стачка и това леке с умения ще почне да запецва