Бизнесът е против наливането на пари в МВР

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) със съжаление констатира поредното огъване на изпълнителната власт у нас пред натиска от страна

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът е против наливането на пари в МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всичко в бг е в колапс. бизнеса в сивата икономика, 300 лева, а системата три дни почиват, и три дни работят часпром. бащите им на мнозина са на запад, а те тук, а самочувствие без всякакво покритие, задръстени, не всички, но повечето, не са излизали от бг, излишни са коментарите, и сега 2000 хилядарки у джобу, те нямат вина, има вина, който им дава парата. по времето на соца работиха по 24 часа и почиваха два дни, строго си беше, а и започваха работа с 70 български лева на месец, реват, ама и те не знаят, а като им кажем, след като не сте доволни, защо не отидете заедно с бащите си, да не сме луди следва отговор, както казва един мохамеданин-10 души техни хора, 10 души непознати, явяваш се, харчиш пари, и накрая само губене на време, Цвъки да продължи, той колеше, той бесеше, нещо се не вижда, да не би да е присягал, в деградация да е, по мъка за умрелият, убитият, и бабата , барабар двамата, погубиха много млади съдби, той цвъки, баща му шофьор, в цк на бкп, а той къде е, значи щом баща ти е полицай, детето не трябва да е полицай, някои неща вървят по наследство цвъки, ама как да му обясниш, като е бил през 1989, 1965 роден, константинов нека изчисли, той е математик, а всички останали са едно голямо нищо, диктатура през тия 10 години, а сега мълчат, насрани до колене са всички, послушковци , без собствено мнение, явно на тези млади години , или тази работа цвъки не е като она работа, онази е лесно, но човешки живот, как я мислите вие , човешки съдби съсипани, народа деградирал, само вашите не, направихте си бг еоод, срамота, или това е измислица, къде работи жена ти, в системата, а ти-на държавна хранилка, и ми се пъчи, че имал три деца, да те оставят с две пенсии, и три деца, айде едната ти щерка в Лондон завършила во, с две подрастващи деца и с 1000 лева, па тогава ела да си поговорим двамката, да те попитам как е, много умни набутахте, там където не им е мястото, само и само вие да лапате и крадете

"бизнесът" "да го духа"! Защо бизнесът не беше против наливане на повече пари в образованието, което никого на нищо не учи, а само смуче пари от данъци?!

бизнеса да гледа да не се занимава без корупция което автоматично значи няма убиства .........все много знаят бререеееееееееееее ганиооооооо ???????

Правилна е позицията на бизнеса. Този който вади всеки месец пари за заплати знае какво е да работиш. И да управляваш. Една преписка за най-обикновена жалба се влачи с месеци из районни управления, няма никаква стройна организация. Кой отговаря за това? Да му се потърси отговорност - какво прави по цял ден

само се краде в мангалистан и мвр-то яко иска да краде както винаги е правило.

Всеки месец плащам над 1000лв.на частна фирма за охрана на малкия ми търговски обект и дома ми.И всичко това,след като 7 пъти обираха фирмения обект и два пъти апартамента.Естествено,полицията не си мръдна пръста и извършителите си останаха "неизвестни",следователно и ненаказани.Категорично не съм съгласен да се наливат пари за тях,безполезни са. Частната армия от охранители вече наброява над 300хил.,а всички плащаме и допълнително от данъците си за заплати на абсолютно неефективна институция. Полицаите като не са доволни от заплащането си да станат ИТ специалисти- и търсенето голямо и заплатите високи.

Приятел полицаи се премести от гранична полиция и сега охранява трезор.купи си панталон и риза,защото трябва да е с друга униформа.но не му дават.след 6 месеца в трезора се уреди с униформа,но трябва да пътува от Бургас до София , защото дрехите се получават ЛИЧНО,не може по куриер или друг колега.не мисля че това е нормално.

Докато нашите полицаи протестират за по високи заплатиф .ХАУС И МИЗЕРИЯ СА ПРЕВЗЕЛИ ГРАДОВЕ СЕЛА И ПАЛАНКИ .оБЕЗЛЮДЕНИ СА ЦЕЛИ РАЙОНИ .цИГАНИЗАЦИЯТА Е ЗАТРИЛА ВСЯКА СЛЕДА ОТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ..Ние обаче знаем причините..крадливи лъжливи корумпирани и продажни управляващи изправят страната пред катастрофа.Разпадът е необратим.

Политиците се подиграват с МВР ,жалко за момчетата ,защото този хаос в системата работи против тях ,но върши работа на политиците !

Хич не ги жаля, те се подиграват първо на нас като данъкоплатци с подобието на полиция.

Докато нашите полицаи протестират за по високи заплатиф .ХАУС И МИЗЕРИЯ СА ПРЕВЗЕЛИ ГРАДОВЕ СЕЛА И ПАЛАНКИ .оБЕЗЛЮДЕНИ СА ЦЕЛИ РАЙОНИ .цИГАНИЗАЦИЯТА Е ЗАТРИЛА ВСЯКА СЛЕДА ОТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ..Ние обаче знаем причините..крадливи лъжливи корумпирани и продажни управляващи изправят страната пред катастрофа.Разпадът е необратим.

Интересно какво е ХАУС? Каквото СТАДОТО-такива и овчарите. 20 % на Иво Христов отдавна са минали еднопосочно през ТЕРМИНАЛ 2,или по-точно доста от тях.Затова е така и няма да има светлина в тунела.На криво колело и прав път му пречи.

Проблема в МВР е като този в Армията...години на ред не се е влагал нито лев в модернизация, затова сега трябва да се вложат милиарди, а няма откъде. Щата на МВР е раздут, защото те все още са в края на 80-те години на миналия век. Там компютъра все още не е открит. Дигитализацията е Тера инкогнита. Има хиляди наблъскани писарушки, чиято работа може да се замести от компютъра...Затова всички разходи отиват за заплати. Редовото ченге по улицата пък няма компютър в колата, нямат и радиостанция на ревера. Ако те спрат, те записват в някакъв мазен тефтер, че си проверен. Допотопна работа ....

че и музиканти на щат имат, и колко ли са? Нямам думи ако е верно!!!!

Абсолютно неефективна структура ,некадърно и ли нарочно така формирана ,за да не върши работа ,нали така Бойко ? Вземете пример от румънците с по-малко хора вършат чудесна работа ,има нещо гнило в "треньора" на България ,за кого работи ...?

"Бизнесът" много "разбира" - вживява се в "правителство". А покажете тоя "бизнес" да го видим, де!

"бизнесът" е лекета като Домусчиев и Борците на Литекс, откраднали и продължаващи да крадат народни пари!

Аз подкрепям една такава позиция - с това допълнение че това не е никаква полиция. Пгромна част от служителите в МВР не са никакви полицаи, а жалки мицифайки от времето ан милиционеро_социализЪма. От тия, дето ги назначаваха с по 3 препоръки от членове на БКП. Духът в НВР е същия. То до преди 10-ина години там още с едругаросваха. Къд ена майтап къде на истина - др. половник, др. генерал. А уж били деполитизирани. Глупости на търкалета! Мицифайките с еоплакват че заплатите им били малки. На мен, когато ми се струва че заплатата ми е малка започвам да си търся друга работа. С по-голяма заплата. Но мицифайките не са научени да работят. Те са научени да служат. Да станат големи началници и да им се подмазват. Кой и защо става служител в МВР? Или некадърници, които з анищо друго не стават, или мързеливци, който ще ги изгонят от частната фирма на втория месец. Същата работа е и в т.н. "професионална" армия. Ами виждте им шкембетата. Такива шкембелии ли ще ме пазят? Пази Боже! Аз бих тръгнал по пътя на намаляване на заплатите. Когато започнат да напускат МВР, значи се е установило равновесие. Щом някой стои при тези ниски заплатои, значи има и други доходи (справка, гр. полицаи КАТ-аджии и др.). И защо по толкова еднакъв милиционерски начин протестират и в МВР и БАН. Да не би указанията да идват от едно и също място - ВС на БСП?

Журналистите изисквали ли са официална справка от МВР каква е най-ниската основна заплата в отрасъла, не говоря само за ониформените, там работят десетки цивилини служители? Дали не може да се изиска и от НОИ?

Вие, от АОБР давате ли си сметка, че в МВР работят и честни и добросъвестни служители, чиито семейства също имат нужда да се хранят, да оцелеят, да се лекуват, да си отгледат децата. Ако вие от АОБР виждате проблеми в МВР то работете за отстраняването им, но не лишавайте хората от оцеляване. Нима за вас е нормално в МВР да има запрати към минималната за страната? Каква е мотивацията при това заплащане, освен почтеност и морал и служителите. Вие опитвали ли сте да оцелеете със заплата от най-ниските, давани в МВР. Считате ли, че освен тази заплата трябва да се търси и друг доход, извън работно време? Какво е посволено на служителите в МВР да работят допълнително. Обикновените служители дават за системата това, което изискват от тях. Ако някой не изпълнява изискваното от него да си ходи. Но, ако НЕ му изискват каквото трябва, то проблемът не е в него! За това си има ръководители и началници!

Ти милиционер ли си? 'Щото тъй звучиш!

Нормално е!Според работата и заплатата.И за минимална не са заслужили.

Бизнесът е съгласен само когато на него се дават пари- например пари за трибуната Моци, по плана Юнкер, специална отстъпка по цената за задължения към обществото и др.

На народа му писна от тия нагли хрантутници!!!

Kalin

Типично за диктатурите полиция и армия са глезените за да пазят властта.На и затова тоя финт на ББ.Това че в тая държава има и други майната му родната полиция да го пази!

е и в Латинска Америка ама това е положението!

Аз имам само един въпрос: смята ли някой, че като се дадат едни пари полицията ще заработи?

Ти нима считаш, че неработещата част от полицията зависи от обикновения служител? Той работи каквото му наредят! В МВР изпълняваш! Чистачките по улиците вземат по-големи заплати от част от служителите на МВР. Или ти се струва нереално?

"Работя" за нашия полицай означава само задължението да се яви на работа.Тече работния ден,допълнителните нощни или празнични,вредни,класове и пр. И няма никакво значение дали е имало и грам полза за обществото.Преторианска гвардия,това е МВР,затова и безпроблемно получават каквото поискат.

Не знам кой прав, кой крив, обаче случката от сутринта - седи подпрял шкембака си на капака на патрулката един блюстител на реда, с пръст забит в носа и следи потока коли. Пред мен як черен джип с номер 5555, подминавайки фуражката оня маха, лендзи му се като пръв авер. Точно след патрулката на забранен ляв завой, джипа си спря потока коли и си направи обратния завой пре-спокойно... Кого обслужва родната полиция ?

Абсолютно вярно! Ако въведат минимални физически нормативи, 40% няма да направят и една лицева опора.

Шефът на този с пръста в носа явно никога не си проверява подчинените, та за това са на този хал. Или самият шеф е наредил 5555 да не се закача?

На "бизнесът" им трябва слаба Полиция, за да могат да си разчистват сметките и терените помежду си като в Дивия запад!

е да няма обществена подкрепа, за толкова много години, толкова много пострадали от действие или бездействие от страна на полицията. Недейте да излизате с номера за това , че изпълнявате заповеди или . че обувките ви са нетрайни а униформите избеляват - редовия данъкоплатец няма отношение към подобна прблематика, в край на краищата на който не му изнася , да си сменя професията. Безсмилено е да се опитвате да изкарвате виновни, глупави и неразбиращи, точно хората от които се очаква да ви платят заплатите, осигуровките, платената отпуска, ранното пенсиониране със 20- те заплати и т.н.

А МИЛЬОВЦИТЕ ВИКАТ ОХ КЕФ :))

Господа полицаи, наистина не си вършите работата. Ако си я бяхте свършили, 80% от "бизнеса" щяха да са в затвора.

Ами нямаш ли отговор защо не си "гледат работата,за да вкарат 80% от бизнеса в затвора"? Защото не искат,защото не могат и защото самите те са част от един друг бизнес.

Тарикатите от големия частен бизнес искат "безплатни" полицаи за охрана на предприятията си, а може би и държавни бодигардове да ги пазят от конкуренцията... а колкото до това каква работа вършат полицаите - ами такава, каквато им е поръчана от началството, а той поръчва това, което ме поръчва неговото началство и така нататък. в тази система не мвожеш да си правиш каквото си искаш или нещо от алтруизъм. Сърдете се на всички управляващи, благодарение на които имаме такава престъпност , на партиите и политиците - заповедите идват от горе.

Ами твоето мнение само потвърждава колко сте безполезни за обществото. И сега ни пред;лагаш,вместо "да се сърдим на началниците ви ",да вдигнем вкупом заплатите на всички ви.Сладури!

Ей сега прогуглих за работа в Германия Първата обява е да билногледачка 1600 евро чисто на месец заплата Отделно безплатна стая. Отделно не плаща ток вода парно Това е А вие искате за 400 евро полицай ХАХА ХА

Това е заплата без осигуровки, работи се 24 часа.. Средна заплата за подобна квалификация - като на нашите полуграмотни стражари в Германия е около 1200 евро. Като извадиш разходите нещата не са кой знае колко розови

1600€ ама 24 часа бършеш лайната на грохнал старец или бабичка. Почивния ден ти е неделя след обяд когато някой син може да дойде и да постои там. Никой не познаваш и езика не знаеш и си месеци наред затворен в един апартамент. Няма жени или мъже - караш на ръчно и вибратор. Ако не ти стига може да продължа. Най гадните неща не съм ги казал.

Уточнявам за да не пишете глупости!Полицията в България е 26 650 служителя + - 100- на бройки заради динамиката при напускане и назначаване.Възложени са им около 95% от преписките за прояви и престъпления.Получават мизерни заплати в сравнение с тези на данс,гдбоп,боркор,нсо....които нямат никакви ангажименти за защита интересите на гражданите.Бюджета им на един служител е най ниският в сравнение с останалите от сектор "Сигурност", на 19 място в Европа са по брой полицай на 100 хиляди населения.Повече ме мързи да пиша,защото съм полицай и ние сме най простите и мързеливи некадърници.А, вие сте най умните льольовци с промити мозъци и дори и не подозирате кои са истинските виновници за хала ви.

Искате да кажете, че тези милиони се разпределят само върху 25 000 човека... Е в този случай наистина е супер нагло

в гемания отделят 17 милярда годишно за сектор вътрешна сигурност и обществен ред. ти само апаратурата и техниката с тези мизерни милиони не можеш да покриеш. българия e 7 милиона души - това озбначава 1.7 милярда евро? отделя ли българия 1.7 милярда евро за полиция? не! е затова ще се стрелят насред булевард витоша за добър ден.

Може ли да ни осветлиш - кои точно са виновноците за нашия , а не вашия хал?

Не е вярно МВРто у нас са 60хиляди.

Според профсъюзните шефове, броиката в сектор сигурност надхвърля 46 000 броя. Повече от армията.

Не си никакъв уточнител, ами нагъл български полицай! България е на ПЪРВО место по брой на полицаи на 100 хил. жители! Например в Лондон полицаите са 16000, а населението му е по-голямо от това на България! А МВР са 60000!! И никъде в България няма индексация на заплати над средната с 15%!!

да, много е неприятно.... като се знае какъв е ''бизнесът'', напълно го разбирам. достатучно е да се прочете последната криминална хроника за отношенията в ''бизнес'' средите в българия.... със силна полиция си е проблем да правиш ''бизнес''... по едно колело им даjте да преследват и толкова...

Не вървиш, мильо!

напълно ясно! със законен бизнес трудно се върви в днешно време.

Само да кажа, че в КАТ на гише работят служители, които са със звание, в повечето случаи офицери. Питам защо. И не само в КАТ в дирекциите е пълно с администрация а патрулите намаляват. Това не е нормално. Забелязва се липса на желание за работа и изпълнение на служебните задължения. На, който не му се работи да не стачкува а да напуска, да иде в частния сектор да види как е, ама не напускат. Къде ще вземе 20 заплати при пенсиониране и през другото време далаверка, час промче.

Не само бизнеса е против. Това е втората структура, която лапа голяма част от бюджета, а реални резултати няма. Дремят само на гюме, чакат някой да се жалва, после нямали термометри за шум ! Никаква иницатива при нарушения и стремеж за замазване на обстоятелствата. Но все пак не са на върха има една друга структура, която най-нагло се самоназовава ВЛАСТ. Това е най-големия проблем на държавата. Едни прости хора с едни схеми дърпат конците на целия подземен свят и генерират огромни печалби. Освен това лапат заплати, бонуси, привилегии, не плащат данъци, не издават разходни документи и са недосегаеми докато някой не отреже главата на хидрата.

...термометри за шум?!?

И аз съм против постоянното наливане на пари за заплати в тая паразитна, мързелива, некомпетентна и неработеща полиция! Колкото пъти ми се е наложило да се обърна към тях за решаване на проблеми със съседи, силен шум през нощта в махалата, кражби или други неща - никаква адекватна реакция, разтакаване, размотаване, нищонеправене, дори и да дойдат на адреса - пак нищо не свършват, напротив - разправят се с мен, че не съм права да се оплаквам, или не съм го направила по правилния - според тях - начин, или не е тяхна работа и да се обърна към прокуратурата! Пълно безобразие! Само пари искат, пушат, кафета пият, седят в офисите или в колите си и зяпат наоколо, а полза за населението и неговата сигурност - нула! И постоянно искат пари и раздуват колко не им стигат, как условията не им харесват, какво им пречи (всичко им пречи - на кривата ракета ... ) и как нищо няма и да се опитват да предприемат! Галфони - и са десетки хиляди отгоре на всичкото! А резултати няма и не се предвиждат!

Ами да ги закрием тогава ? Едни прости хора избират я ББ.я Станишев на власт Те пък слагат калпави министри Те пък още по калпави областни Накрая всички гласуват тъпи закони ( като този сега за корупцията ) И накрая полицая ти бил виновен ..

Вместо да давате акъл колко да сме високи,руси и усмихнати елате да трамбовате по 12 часа за пикливите 834 лв на месец и тогава давайте акъл!

Къде трамбоваш? В "Астра"та, или "КИА"та, на предната седалка до водача? И колко според Вас господин Полицай 2, взема например един учител, или лекар в Бърза помощ, или банков служител "фронт офис"? Професиите избах на прима виста, случайно, но те изискват висше образование. А Вашето какво е? Тия пари за "образовани" като Вас хора са си тамън, даже са Ви и отгоре, на днешното нямане.

Кажи къде трамбовате защото не ви виждаме. От Сф съм и след толкова години едва сега се вижда полиция само по центъра заради евро председателството. И винаги на групи които все нещо си говорят. Не ги интересува какво става наоколо, те си лафят за жените, колите и т.н. Казват че в ЕС имаме най много полицаи спрямо населението и изразходваме най много пари спрямо дохода а резултати никакви. Престъпноста беше същата и преди десет и преди 20 г.

Строежи много, на който не му харесва да напуска!

Няма да изказвам мнение ЗА или ПРОТИВ. Но ще ви напомня един епизод от филма "Съдията", с Георги Черкелов и Джоко Росич. Та там, в един епизод Кирил Варийски, който играе ролята на Областен полицейски началник казва: "... Не може, по закон на 1200 души, се пада един стражар. Не мога да назначавам хора" Действието се развива в 1883 година и времето е било много, ама много смутно. Та сега сметнете - България официално има към 7 000 000 население, та на 1 200 души по един поличай, колко трябва да са полицаите? А те са към 75 000 в момента.

Много точно казано!!! Колко са - 10 пъти повече откокото трябва. Реално сме около 5.5 милиона.

Тези самозванци,"Работодателите" не дават пари за заплати, та камоли за друго?

Без тях по-добре. Те имат отрицателно КПД и много нови разходи.

Твърдо зад. Няма логика да имаме 60 000 служители на системата. Никъде в Европа не съм виждал патрулираща двойка. Има патрулиращ полицай. Реално в тази система работят 20-25 000 човека. Останалите са пълнеж, за нареждане на жени, баджанаци и други роднини на отговорни кадри. Намалете броя служители и увеличете двойно заплатите. Но, реформа се прави брутално - уволнение на всички, нови конкурси, нови хора

Проблемът е в хората, които правят организацията на работа в МВР, а не в изпълнителите. На последните каквото им наредят- това вършат.

Абе кой ги пита?

""""""Бизнесът е против наливането на пари в МВР""""""Разбира се , че ще е против.Бизнеса е против наливане ,макар в капков вид на всякакви пари извън тяхните джобове.Там може да се излива паричния еквивалент на водопада "Виктория", пречки няма да има

АЗ ПЪК СЪМ СЪГЛАСЕН ДА ИМ СЕ УВЕЛИЧИ ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ И ЩЕ СЕ МОТИВИРАМ ЗАЩО. НЯМА ДЪРЖАВА С ПО-ГОЛЯМА ПРЕСТЪПНОСТ ОТ ТАЗИ В БЪЛГАРИЯ, ПРИМЕР ОТ 18.12.2017Г ДО МОМЕНТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА СОФИЯ СА ИЗВЪРШЕНИ НАД 10 УБИЙСТВА - ЗАСТРЕЛЯНИЯ СЛУЖИТЕЛ ОТ НАП + 7 УБИЙСТВА НА КУП В НОВИ ИСКЪР +НАМЕРЕНИЯ ИЗЧЕЗНАЛ МЪЖ ОТ СЪЩИЯ РЕГИОН +ПЕТЪР ХРИСТОВ +ХВЪРЛИЛИЯ СЕ ИЛИ СА МУ ПОМОГНАЛИ ДА СЕ ХВЪРЛИ ОТ 17-ТИ ЕТАЖ, МЛАД МЪЖ ОТ ЖК МЛАДОСТ 3, ЗА КОЙТО НИКОЙ И РЕД НЕ НАПИСА - В НИТО 1 МЕДИЯ + ЗАСТРЕЛЯН МЪЖ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ И ДР. ТОВА СА ВСЕ УБИЙСТВА, ЗА КОИТО ПОЛИЦАИТЕ НЯМАТ ВИНА, НО РАБОТЕХА В ТОЗИ ПЕРИОД ПО 20 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО, БЕЗ ДА ПОЧИВАТ, БЕЗ ДА ПРАЗНУВАТ НИТО КОЛЕДА, НИТО НОВА ГОДИНА, НИТО БЪДНИ ВЕЧЕР, А ТЕ СА ТАКА ЦЕЛОГОДИШНО. СЪЩИТЕ ВИЕ, КОИТО ПИШЕТЕ СРЕЩУ ТЯХ БЯХТЕ НА ТОПЛИ МЕСТА И В СПА ЦЕНТРОВЕ СЪС СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОКАТО ТЕ НЕ МОЖАХА ДА ПОДАРЯТ И ПОДАРЪЦИ НА ДЕЦАТА СИ. АОБР, ДА НЕ НАСТРОЙВАТ НАСЕЛЕНИЕТО СРЕЩУ ПОЛИЦАИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ ОТДАВНА ИСКАТ ДА СЕ ПРЕНАСОЧВАТ СРЕДСВАТА ВМЕСТО ЗА МВР ТЕ ДА НАПРАВЯТ ЧАСНА ОХРАНА, Т.Е. ДА ОТКРАДНАТ СРЕДСТВАТА И ДА НЯМА ПОЛИЦИЯ, ТОВА ШЕФА НА КРИБ ИСКАШЕ ПРИ УБИЙСТВОТО НА БИЗНЕСМЕНА ОТ АГРЕСИЯ. ДА, АМА НЕ, ЗАЩОТО НАРОДА ИМА НУЖДА ОТ ЗАЩИТА И ЗАЩИТАТА ТРЯБВА ДА Е ТОЧНО ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ АОБР, КРИБ И Т.Н., ТА ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ПРАВИ Е ДА СЪБЕРЕ ОРЪЖИЕТО ОТ БИЗНЕСА /АОБР/, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, ВСИЧКО ДЕ ЩО Е ЦИВИЛНО, ЗАЩОТО ПРЕСТЪПНОСТТА ИДВА ОТ ТАМ И ТОГАВА ПРЕСТЪПНОСТТА ЩЕ НАМАЛЕЕ, А В МОМЕНТА ТЕ СЪЩИТЕ ИСКАТ ТОЧНО ОБРАТНОТО. КОГАТО ПРЕСТЪПНОСТТА НАМАЛЕЕ, ТАКА ЧЕ УБИЙСТВАТА ДА СА НА НИВО ПОЧТИ НУЛА, ТОГАВА ДА СЕ СЪКРАТИ ЩАТА В МВР И ДА СЕ ТРЪГНЕ ОТ ЧАНТАДЖИИТЕ, А НЕ ОТ ПОЛИЦАИТЕ НА ТЕРЕН, КАКТО ГО ПРАВЕШЕ БЪЧВАРОВА.

Очевидно си служител или бивш служител. По-скоро настоящ. Няма лошо да се увеличават парите - ама трябва и някаква работа да се върши - защо не повече от 10% от дописките минават през съда - останалите се отхвърлят и не, не е виновен съдията, виновен е полуграмотния дето ги е писал. Направете си реформата, намалете си плявата - бюджета е ясен - дали ще си го разпределите между 20 или 50 000 проблема е изцяло ваш

За съжаление сред младите неграмотността вече е 80 % и полицаите не са изключение. Ограничен речник, никакво понятие за правопис - това е повсеместно. И как някой високообразован ще тръгне да става полицай с тази заплата и при перспективата да се среща по цял ден с мутри, убийци, крадци, бангали, проститутки, наркомани, наркодилъри и така нататък..?

Понеже Боко поставил условие полицаите да си изкарат парите сами от СЕНЧЕСТИЯ БИЗНЕС, който крие какво ли не ... сега вижте ИМЕНАТА на ТЕЗИ, които са ПРОТИВ и ще разкриете тато ти тути капи на СЯНКАТА ...

Хаха , не може от едно сборище тъпи кучета да очакваш реален резултат, ако ще на кучето да му окачиш златни каишки то по-умно не става, иначе в глутница стават опасни, тези които ги събират в глутница и подстрекават трябва час по-скоро да се озоват в затвора.

КАТО ЧЕТА ТОВА, КОЕТО ПИШЕШ СИ МИСЛЯ, ЧЕ СИ УРОД.

Абе бизнес Умно куче за без пари ще дойде ли да ти работи ? 15 000 човека е сега недокомплекта в МВР Това е защото един чистач на кенефи в Германия взима повече от 3 ма наши полицай Ти кво си помисли - че като ги изгонят от МВР ще идат да работят на Домусчиев за без пари ли ? Ха ха ха

Ай не ревете, средна заплата в системата е колкото навсякъде другаде, ама бонусите са много - отпуски, ранно пенсиониране, пари за пенсиониране...

В армията е същата работа. Първа категория труд и за строя и за паркетните генерали, ранно пенсиониране, не си заплащат осигуровките, 20 заплати при пенсиониране, измислени квартирни. Ив БА и ВМВР реформи не е имало а имитация. Връзкарство, шуребадженащина, балдъзщина. Военни ПУЦове с униформени на катедрата с ограмни привилегии. От нашите данъци и труд лентяуи. да се реформират после пари. Имитация че вършат нещо си.

"Личният състав в МВР получава униформи, които си сменят цвета при пране и обувки с рекордно кратък срок на годност..." - а нали тези боклуци са произведени от недоволните бизнесмени? Присмял се хърбел на щърбел!

Бизнеса до 10 години ще изгони още два милиона да работят зад граница А България след 10 години ще бъде под 3 милиона А това тука е съвет как да се обезлюдим още по бързо

Защо смяташ, че бизнеса гони българите. Българите ги гони Държавата - МВР е част от тази Държава....

Напротив Бизнеса задържа малкото останали оптимисти в България. Задай си въпроса защо се обезлюдяват по-малките градове и селата. Основната причина е, че няма поминък. Поминъка го създава Бизнеса чрез някакъв вид производство или държавата с обществените поръчки и социалните услуги, които предлага. В общия случай социалните услуги (полиция, пожарна, здравеопазване, образование и други подобни) се финансират от данъците събрани от Бизнеса и от гражданите, които също трябва да работят някъде, за да си изкарат пари за данъци. Та няма ли го Бизнеса хората ще имат избор да измрат и изчезнат или да се махнат от тази територия.

Не харесвам така наречените "работодатели" защото по-големи престъпници от тях няма но по отношение на МВР са прави. Тази система е същата като преди 25 години. Но докато навремето беше стегната в защита на тоталитаризма и си вършеше перфектно тази работа, днес тя няма цел и всички нейни структури са бизбизе с организираната престъпност . Само от време на време от кумова срама решат да покажат мускули пред обществото. И нека светна "бизнеса" че точно заради вас тази държавна структура не работи. Защото повечето вас са били част от нея а дори и днес сте част от нея.

Онези 55 млн + тези 100 млн са предвидени за чиновниците при нас,чиито заплати след реформата на боковото недоразумение бъчварова хвръкнаха нагоре.За това,че се занимаваме с простотии-длъжни сме да изпълняваме заповедите на началниците.Защо не им видите "специализациите"-не само в Европа,но минаха през Рио де Жанейро за да отдъхват в Канкун,знаете ли де е?Щели да ни подменят, голям праз!

Тези полицаи са садисти,те стачкуват,а други стачкуващи ги пребиват с палките и каквото им попадне.Какво е това някакъв психотрилър,защитават тези с/у които стачкуват,като претрепват по всякакъв случай.

Много са прави работодателите, които заедно с гражданите осигуряват тлъстите заплати на търтеите в МВР. Фактите за процентите от държавния бюджет са красноречиви и крещящи! Откакто падна комунизма това раздуто от излишни чиновници МВР дърпа държавата назад. Такава неработеща система е и здравеопазването. Такава е и съдебната система - излишни съдилища, съдии и администрация с още по-големи облаги от МВР. Такива са и всички общински и други администрации. На Борис Бойков като му викнат пет човека и той веднага кляка, изува гащите и се отдава. Този тип не е държавник, а хрантутник, който стои във властта само и единствено с цел лично облагодетелстване на него и няколко души около него. Жалко да Бай Ганя!!!