”Турски поток” ще завие към България, но...

България отново е готова да разгледа възможността да приеме втората линия на газопровода "Турски поток".

Обратно в новината

Коментари - ”Турски поток” ще завие към България, но... | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русофобите кво сте седнали да го дъвчете патока? Никой вече не се интересува от България като транзитьор. А като краен клиент сме твърде малки, за да има търговски интерес. Ще купуваме от Турция, това е.

Явно газ през нас няма да има, ама си ни натресаха да построим "един хъб"! И с него бе едно хвалене, както с обнадеждаващите резултати от проучванията за нефт и газ за столетие напред от Черно море!

Боклуците сме ние, защото правителството, което е избрано е от гъзолизци, без собствено мнение! Не виждате ли, че се споменава България като територия. Ако ЕС даде гаранции! Нас никой вече не ни брои за слива!

Не му е лесно на лавров със суровини да прави политика за държава която няма икономика и има налудничав лидер,който ако не даде пресконференция изпада в депресия.

Какво стана с нашия газ? Нали щяхмеда ставаме ОАЕ на Балканите?

Е то ние и Швейцария на балканите бяхме.....

след дрехи-втора употреба автомобили-втора употреба перални , печки -втора употреба компютри-втора употреба ХРАНА-втора употреба вече боко ни уреди с транзитни такси-втора употреба

Боже, Боже, колко мъка има по тая земя и колко предатели за чужди интереси !

налазиха форума. Или си е само един, който драска неуморно едно и също без да е разбрал главното, руският газ не е руското оръжие, както някой си сънува буден, а обикновена стока, искаш да продаваш, продаваш, искаш друго, не.

Ако Борисов разреши строежа на руска тръба до България ще изкараме на показ кирливите му ризи. Борисов, МИРНО !

Русия,напред, нашта велика армия ще ни осигури с всичкия газ на света!Кво чакаме - бате Бойко заповядай настъпление-близко са и бързо ще ги превземем, после УСА ще те тупа по рамото а баба меркел по дупето.

лавров може съвсем спокойно да си навре тръбата отзад

Да, ама не! Тяхното не се губи - само те имат възможност да докарат газ до БГ! Това че ние се самонаеб..хме като отказахме директно получаване на газта от руснаците никой не ни е виновен! Сега ще купуваме по-скъпата газ от Турците и по всяко време когато те решат могат да ни врътнат кранчето ! Затова не трябва да се меси политика с икономика! А междувпрочем руснаците и германците си печелят от Северен поток, а ние както каза Любо Пенев (Чичовото) - да духаме супата!

краино време е западна европа да използва технологята за да се оттарве от зависимостта си към руската пръдня наречена природен газ че да видим тогава на колко велики ша са правят въшливите руски кокошкари

само така! трябва да пръцкаш повече, европеецо, покажи на западна европа как може да се пърди. всеки може да опикае стената, бъди мъж и осери тавана!

но...... първом сички герберасти седерасти нахуй

Айде ..пак се почна . Не ви щем патоците бе кон смотан!! ЕС ще ви даде гаранций когато цъфнат налъмите на леля ти . В момента се строят над 16 танкера за втечнен газ . Да инвестираш в тръби сега е все едно да си купиш фабрика на 8 Сетември 1944.

То и сто танкера да построят като няма терминали ще си ги гледаш през крив макарон. Знаеш ли колко терминала за прием в момента има в Европа ? А колко са терминалите за втечняване в Щатите знаеш ли? А цената на която идва този газ в Европа знаеш ли я? Или когато след 2 години ти хвръкнат цените на топлото и електричеството ще се почесваш отзад и ще се чудиш от къде ти е дошло. Защото Русия ще си пренасочи евтиния газ по тръбите за Азия, както почна да прави с нефта, а ние ще вкарваме пазарния, демократиния и диверсифициран, но скъп газ от Щатите и Катар.

Вариантите са два: или инвестираш в тръби и си избираш каква газ да върви от там, или даваш друг да инвестира и събираш комисонни за използване на територията. ЕС комисарите искат хем Русия и частни инвеститори да построят преносната мрежа, хем те да се разпореждат с нея и да казват каква газ да минава. Не познаха пред кого да изиграят този номер

До България трябва да има директен газопровод от Баку, но няма кой да го построи.

Си позволява да каже на какво е готова България?! Я чиба, бляд шибана.. .

Турски поток ще завие към България, но...". Звучи ми нещо като:"Тате ще ми купи колело,ама друг път". Целувахме задници,докато изпуснахме питомото.

Тия колко пъти ще се молят за гаранции? Никой не ги чува тия боклуци. ЕС изобщо не се интересува от ТП.

Боклуците сме ние, защото правителството, което е избрано е от гъзолизци, без собствено мнение! Не виждаш ли, че се споменава България като територия. Ако ЕС даде гаранции! Нас никой вече не ни брои за слива!

...що бе,зимата огън ли ще си палят???

Абе пак ще е руски газът , ама гледат да го оскъпят демократите ! За това са котешките каваци ! Всичко на гърба на хората ! Няма свободен пазар ! Няма свобода ! Няма и да има !

руският поток през България, има и други износители на газ. Ядосаното момче да забрави за България.

То има от 50 години, ама що така един не докараха до нас? Всъщност пазара е свободен, грабвай варелите и тичай да внасяш.

" Русия се отказа от него в края на 2014 година заради позицията на ЕС. " -отказа се, че така наредиха на премиера слънце!!!

Лично Пиздин спря патока от Инстанбул след здрав публичен секс със Султаня и клетви за вечна либоФ ;)

руските комуно-олигарси даваха голям зор за южен поток и даже започнаха да го строят, надявайки се да продължават да ни изнудват за цените. но този път не им мина номера, както с белене по времето на бсп. подкупни комуноиди като отвратняка р.овч., винаги са ни вкарвали в такива руски комбинации, че после да им плащаме милиарди неустойки. всички си спомяме какви огромни загуби ни причиниха като спряха кранчето през зимата на 2008-ма и как ни изнудваха да им плащаме на по-високи цени от германците. обаче този път криво си направиха сметката. байо бойко вече сключи споразумение за най-евтиния газ от азербайджан.

Тото, ти не печелиш от тотото, а от чичко ти Сорос.

не знам кой прецка южен поток и сега ходи с некакви драсканици да се моли за газови хъбове и тем подобни глупости - да не беше момчето с филията с мас дето вместо да учеше ходеше да рита?

защото искат само те да продават газ на България, а това не може да стане, всички желаещи дистрибутори на газ използват мрежата в страните от ЕС, няма начин един да държи кранчето както си бяха свикнали.

тръбопроводът да се използва от всички желаещи дистрибутори на газ, както е в ЕС, а руснаците не искат. Железните гаранции да се построи тръба за руски газ на територия на ЕС не съществуват.

Един от най-големите демагози на Русия.... пълен идиот! Обясненията му са само за рашаните, иначе казано той от години наред обяснява на света, ... не ме гледайте какво правя а слушайте какво ви приказвам.... Простотията в Русия я насади дребосъка Путин а подобни като идиота Лавров му пригласят.... Не гледайте, че нашите сметки са в западни банки.... Не обръщайте внимание, че децата ни завършиха престижни западни университети... Не ни обвинявайте за това, че те (децата де) се изпожениха и живеят на запад.... Важно е обаче да знаете , че в Русия си е най-добре!!!!

Конската Глава пак изпраска фалшива новина! Патокът на блядовете изобщо не е съобразен с европейската директива за пазара на горива, но Коня реши да пробва реакции. Никой не може да приеме и капка блядски газ без санкцията на Еврокомисията. Така че духайте супата, ватенки нагли!

...ахамм много санкции има - то затова има и северен поток - че Руснаците се кефят да ги санкционират....затва ще дишаме пепел, щото и дреме на Европата за нас- те да са добре пък ние като теб ..."само да минаваме" тръгнали към ....хайде да не обиждам..

няма знаÇенİъе турскİ,ъÜжен поток,Şте İма рускİ газ на турскİ сенİ.

"Проектът "Турски поток" предвижда да се построи газопровод през Черно море до европейската част на Турция и след това - до границата с Гърция." Доколкото е известно, не се "предвижда да бъде изграден", а е вече почти изграден. "предвижда се да бъде изграден" е по скоро за хъбовете на Борисов или за Азерския газ, който от 10 години " се предвижда да потече към България".

Всичките игрички на Русия е да се заобиколи Украйна и да я задушат икономически. Но няма да стане. Пропастта е огромна а Украйна ще устои защото има подкрепа. Русия няма подкрепа., няма силна икономика а трябва да се въоръжава. Ето защо непрекъснато бутат корупционните си проекти през нас или Турция. Дано да се устои на руския натиск и да се попречи на интересите им да минат със смотаната им тръба и скъпата газ. Всичко зависи от ЕК, България и Гърция.

От кой има подкрепа , от теб На Украйна Запада оказа същата подкрепа като на Унгария 56 на Чехия 68 а преди това и на ГДР 53

А а а таkа! ЧЕРНА дървесина от Черна гора, газчица от азерите и мужиците щото галошите от Соца веке привършиха, бате.

Ееех, няма да стане, но все пак ход на Лавров. Ето, сега всички еврочиновници са се събрали в София, посрещнахме ги, черпим ги, радваме се. Сега някой да постави въпроса - ами хайде да ни разрешите и на нас една тръба, на Германия как разрешихте, цели две ? И евродепутатите, какво ? Ако откажат - лошо. Ако не откажат - пак лошо. Друг е въпросът, че никой няма да разбере намека на Лавров, камо ли да тръгне да се бори за националните интерес ! Кой да се бори ? Лиляна ? Теменужка ? Борисов ? И да ги налазят НПО-тата ? Преминава си покрай нас животът ...

бе да не бие в България да има дефецит на газ? викаш тая тръба по която получаваме газ не може да насмогне та ни трябва друга??

Следователно руска газова тръба през България ще има, когато банкянската Тиква и шайката му хванат пътя зад зад Океяна и не се върнат от там.

да ама не! Заради Бойко и еурогейовете на местна и западна почва сме прееб.ни.

турски поток ще завие, ама наоборот към раша!

Ма, да почваме ли ХЪБа , бе? Ама за всеки случай да понасадим и повечко бобец, да има.

ШЪ ЗАВИЕ, АМА ОТЗАД!

тоя що се напъва , боко си знае работата ...у нас ще дойде руска газ само ако е минала през десет посредника

За патока, който лично Пиздин спря от Истанбул след здраво натискане със Султаня Ех мъко руска- нямаш край

А защо мислиш оня виетнамски военнопленник Маккейнката би пътя до тука?...Бадява?

В САЙТА ВЕСТИ РУ Е ДРУГА ИНФОРМАЦИЯТА.ДА ЖЕЛЕЗОБЕТОННИ ГАРАНЦИИ НО СТАВА ВЪПРОС ЗА СЪРБИЯ ДА БЪДЕЕ ХЪБА НО ТЪЙ КАТО МИНАВА ПРЕЗ ГЪРЦИЯ ИМ ТРЯБВАТ ТЕЗИ ГАРАНЦИИ. ПРЕЗ БГ НЯМА ДА МИНАВА

Този нещастник нали знае,че не го обичат в нашата страна.Да си продава "гъзта" по света-на Асад,на Ким-то май други няма.

от 80% те процента дебили не вземам поука :)

Да напомня на някои тролове-оптимисти как стои въпроса за азерския газ: "Газпром експорт и Държавната петролна компания на Азербайджан (SOCAR) се споразумяха за възобновяване на доставките на природен газ в Азербайджанската Република. Съответният договор бе подписан на 21 ноември 2017 г. в Москва. Датата за начало на доставките е 22 ноември 2017 г. Общо в рамките на договора на пазара на Азербайджан се планира да се доставят 1,6 млрд. куб м руски газ, се казва в съобщението." Та идеята е, че находището ШАХ-ДЕНИЗ май е доста надценено и при това положение коя от руските доставки ще ни е по-евтина - директната или тази през Турция? Троловете, я дайте сега коментар, ама по същество. Моля!

те не знаят за какво говориш ... как да ти отговорят адекватно :)

освен че не знаят и за капак не разбират,герпови олигофрени

НЕ СЪМ РУСОФОБ, НИТО РУСОФИЛ. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА РУСИЯ, АМЕРИКА, ИЛИ КОЙТО И ДА Е, ИНТЕРЕСУВА МЕ БЪЛГАРИЯ! Проблема на всеки гражданин в нашата България е,че простестира само за да има по високо доходи и да е нахранен. Не разбираме, че ЗАПЛАТИТЕ и ДОХОДИТЕ са резултата от политиката и управлението, било то лошо или добро. АКо управлението е добро, заплатите са добри, ако управлението е лошо-заплатите са ниски. И ВМЕСТО да протестира за промяна на това лошо управление, той иска от това УПРАВЛЕНИЕ да му даде ПАРИЧКИ за да не протестира. За това никога няма да се оправим.

какъв не си, но съм сигурен, че си трол. Прочети темата на статията, която се коментира и влез в час.

Затова пък потурначе, ше приемете турски газ, какъвто Турция не произвежда, и ще се дупите на Ердоган, така както го прави идолът ви Тиквоний Банкянски.

На това му викат манталитет приятелю напълно със съгласен с теб.Но манталитета не се лекува.Освен това има и страх.И той не се преодолява лесно.Чипа е повреден сериозно.Трябва чипа да се поправя по някакъв начин.

А ако не мине през България от къде ще мине бе Лавров? През Украйна? Теоретично може и през Испания да мине, ако имахте пари за това. Айде тия глупости за това как уж ни правите услуга, да ги разказвате там, дето пият дезинфектант за вана. Ако не мине през България, може направо да го закриете проекта. Поради тази причина Лавров идва лично да се моли у нас.

Направи си справка как ни заобикалят , без да му мислят много ! Твойте американци, като ни обичат , защо не ни дадат , или съдействат , по-евтин газ ?

Голям подарък направихме на Турция.Не могат да се оплачат от нас.

ТЕ ИСКАТ ДА ПРОДАВАТ В ЕВРОПА. АКО НЕ МИНЕ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, ТРЪБАТА СТАВА ЗЛАТНА. ТИЯ ДА ГИ РАЗКАЗВА НА ПО ЧАШКА ШАМПОАН.

Тъп си се родил , прост ще си умреш !

А така, брато, руснаците искат да продават в Европа, ама Европа не ще да купува, защото ще внася от Краваристан газ, че по-хубаво миришел, нищо, че бил доста по-скъп.

Газта тръгва към Турция през МАРТ 2018г. Даже да има забавяне, до средата на годината Турция ще си има руска газ. Златна била тръбата. баси. Тръба-желязна, какво толкова?

любител, не обичам да обиждам, ама не мислиш, страдаш от късогледство, както АК47, Осведомен, аа и още купчина кухи тикви които не разбират как ви работи Запада и САЩ най-вече!А и други съфорумци ви го казват, но полза няма.Това е положението, и затова България ще е винаги в подобно положение, жалко...

За обикновения човек у нас, няма значение какви тръби минават от тук и какви атомни мощности имаме.....

Голям подарък направихме на Турция.Не могат да се оплачат от нас.

Този може ли да си завре тръбата отзад?

Да те светна, че не ти е ясно. В случая Борисов иска да си завре тръбата в дебелия хъб!

и рублата от стойност 2 стотинки ще стане 1 стотинка.

Тиквеник неграмотен, заради такива дебили като тебе, българския народ е обречен на вечна мизерия.

Някой вижда ли каква е стръвта ,,на въдицата, , този път?

Бравос, Конграчулейшънс БорисоФ!!!!!