Изясниха загадката на кухината в Хеопсовата пирамида

Учени от Миланския политехнически университет в Италия предполагат, че кухината, открита миналата година във вътрешността на Хеопсовата пирамида, е тронна зала.

Обратно в новината

Коментари - Изясниха загадката на кухината в Хеопсовата пирамида | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом го няма металният трон говори, че манговците отдавна са се занимавали с крадене и събиране на метали.

ефекта на Стойчо Керев, лавината от цървули с болни фантазии, показателен за упадака в образователната система

Изясниха или предполагат?!? Хайде дир-а се изаснете кое от двете.

Дайте ни я и с каруцата и десетте чаавета ще я разфасоваме за нула време - ма това камък, ма това тухли и цигли, ма това железо, олеле-малее. И ще ви открием празната дупка ако щете, де що въздух има, се е ваш.

Изяснявам и предполагам не са синоними.

Хайде сега - и ти излезе голям маханджия! Няма да издребняваме! Не поставяй непосилни изисквания пред дир-а и зачислената и бригадна тролове, те с азбуката и граматиката още се борят, ти им говориш на китайски, за синоними! Малко по-сериозно и реалистично, колега!

маханджия...кухоглавецо учен... а маанжия !!! анадъм ма ???

Ама защо го показваш пред всички. Турският израз е: Намирам махна", поне такава е Българската транскрипция. Оттам нататък, маханджия е правилно, независимо как го казват във ваше село.

Пирамидите са построени от руснаците и най вече Путин в заговор със Сидеров та да подринат силната египетска държава

Колко остроумно, LOL.

ИСКАМ ДА НАПИША ОНОВА КОЕТО ВСЕКИ БЪЛГАРИН ЩЕ НАДРАСКА В КАМЕРАТА НА ПИРАМИДАТА ОНОВА С ТРИТЕ БУКВИ НАША ЗАПАЗЕНА МАРКА

Ти си от онези 80% дебили, които дори не знаят нищо за ФАЛУСА, ФАЛИЧЕСКИТЕ СИМВОЛИ, И ПАМЕТНИЦИ. ЕДНА ОТ МНОГОТО РАЗМНОЖАВАЩИСЕ ПО ЗЕМЯТА ХЛЕБАРКИ, КОИТО ТРОВЯТ ФОРУМА С ПРОСТОТИИТЕ СИ.

фани ме за фалуса.

По принцип не 80% от българите , а значително повече ,страдат от нещо като херостратов комплекс,много желаят да увековечат звоята незначителност с разни лумпено-дегенератски слогани на най-невероятни места.

С много думи си казал, това което се казва с една - "вандали". Най-многобройната популация от хора на Земята.

Замислете се какво е да си могъщ владетел, за който се говори хилядолетия по късно, гробницата му е едно от чудесата на света, а най ценните неща които е притежавал са били изработени от железен метеорит. Железа някакви си. Струвала ли си е цялата дандания и всичките му там церемонии, почести и салтанати, след като най ценното нещо на такъв уж могъщ владетел са били някакви ръждиви железа?

СЕ КРИЕ НЕ В ЖИВОТА , А В СМЪРТТА. ПОВЯРВАЙ МИ, ЧЕ В СРАВНЕНИЕ С ТЯХНОТО ПОЗНАНИЕ НИЕ СМЕ ПО ЗЛЕ И ОТ ЖИВОТИНСКИЯ СВЯТ, КОЙТО УЛАВЯ И ПРЕСЪЗДАВА ЧРЕЗ ФОРМИТЕ СИ ВСИЧКИ ИДВАЩИ ОТ КОСМОСА ПОСЛАНИЯ. МИСЪЛТА ДА СЕ ПРИЕМАМЕ ЧЕ НОСЕЩИ ЧАСТ ОТ ТВОРЕЦА СМЕ БОГОВЕ И БЕЗСМЪРНИ НИ ПРАВИ АЛЧНИ И ИЗВРАТЕНИ И САМОУНИЩОЖАВАЩИ СЕ СЪЩЕСТВА. Дори не допускаме, че има ПАРАЛЕЛЕН НА НАС СВЯТ и той е не някъде далече от нас , а в ДОЛНАТА ЗЕМЯ, която се населява от един много по висши от нас ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА. Не искам да влизам в спорове, но за съжаление сме загубили познанието за ЖИВОТА и СМЪРТТА, което предците ни са имали.

Вие как знаете за 'голямата тайна' като сте все още жив?

Пирамидите са построени по най обикновен начин - куфраж на него въже по пориметъра от долу до горе налива течноста (тиня от дъното на р.Нил нещо като варовик смляно като брашно и вода и получава именно това което е сега мек като тебешир камък ) Това беше показано пред всики ж-ти в сета ю Автора е американец като той казва ,че всичко се вмджа по рисунките (незная ,когато аз бях не ни показаха,вкарахани в една дупка и бързо обратно на улицата към "големия камък ") а тия рисунки след като сте в нета можете и да ги намерите спокоино. нгяма НИКАВИ ГОЛЕМИ КАМЪНИ ДА СА ГРАДИЛИ - ВСИЧКО СЕ Е ЗАЛИВАЛО (НЕЩО КАТО БЕТОН КАК НИЕ ЗАЛИВАМЕ - САМО , ЧЕ ТАМ СЛАГАТ И ВЪЖЕ ОТ ВЪТРЕШНАТА СТРАНА НА КУФРАХА ! С ИЗА ТОВ ИДЕАЛНО РАВНО ПО ХОРИЗОНТА - ЗАКОН ПАСКАЛЯ! А ВЕРТИКАНОСТА С ОТВЕС !ПРОСТО И ЯСНО а всичел останоло е бизнес

Прост и неграмотен си, Иване! Такива като теб каквото им покажат по интернет, с оскъдните си мозъчета веднага го засмукват и приемат за истина. Няма значение за какво става дума - за пирамиди, за кемтрейлс, за илюминати - тъпакът вярва на всичко:)

един съществен елемент...бетон помпите . Иначе си прав ...всичко е бизнес.

идиоти - ПИОАМИДИТЕ НЕ СА ПОГРЕБАЛНИ ЗГРАДИ !!! ЗА КЪВ МУ СА ТРИ ПИРАМИДИ - ТРИ ПЪТИ ЛИ ЩЕ УМИРА - ТОВА Е ПРОСТАЩИНА - ДО СЕГА НЕ СЕ ЗНАЕ ЗАЩО СА ПОСТРОЕНИ ТЕЗИ ПИРАМИДИ И КАКВО Е ТЕХНОТО ПРЕДАЗ-К

ЗНАЕ СЕ. ВЪПРОСА Е ДА ЗНАЕШ ДА ЧЕТЕШ ЗВЕЗДНАТА КАРТА И ИЗОБРАЗЕНОТО ЧРЕЗ ПИРАМИДИТЕ ЗВЕЗДНО НЕБЕ. Отиване наприд във времети и връщането назад във времете става с един ЧАСОВНИК в центъра на който стои ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ / Мъглявината Котешко око NGC 6543 намираща се на 66,6 гр. С.З.Ш. съзведие ДРАКОН/ ПРОЕКТАНТИТЕ НА ПИРАМИДИТЕ са показали не само проекцията на ПОЯСА НА ОРИОН, но и чрез една представена с малките пирамиди КООРДИНАТНА СИСТЕМА са показали ВРЕМЕТО на предстоящия АПОКАЛИПСИС !!! Местото не е избрано случайно и е свързано не само с АПОКАЛИПСИСА , но и с ДАВИДОВАТА ЗВЕЗДА. ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ МАЛКО СА ТЕЗИ КОИТО БИХА МОГЛИ ДА МИ ПОСОЧАТ КОЯ Е ТЯ И ОТ КОЕ СЪЗВЕДИЕ. ЗА ВИТЛИЕМСКАТА ЗВЕЗДА НЯМА ДА ГОВОРИМ ЗАЩОТО Е ИЗВЪН ТЕМАТА. В познанието за звездното небе ние сме ПЪРВОЛАЦИ пред ПРОЕКТАНТИТЕ НА ТОЗИ КОМПЛЕКС. ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ТЯХ, ПРЕД ОНОВА КОЕТО СА НИ ОСТАВИЛИ И КАТО ПОЗНАНИЕ!!

И ТОВА ЗНАМ И ЗНАМ ЧЕ , БЕЗ АРАБСКИТЕ ЦИФРИ НЕ РЕШЕВА ДАЖЕ КВАДРАТНО УР-Е КАМУЛИ ЗНАТЬ ЗОЛОТОГО СЕЧЕНИЯ !!! ИЗВОД КОГА Е ПОСТРОЕНА ТАЗИ ИЛИ ТЕЗИ ПИР -И

Ивановци завършили Вишо в Магаданския мнения не искаме...

НИКОЙ НЕ ТЕ КАНИ В ТОЗИ ФОРУМ. АКО ИМАШ ДА ПОКАЖЕШ ПОЗНАНИЕ - НАПРАВИ ГО. АКО НЯМАШ - ИЗЧЕЗНИ!

изясниха загадката...... предполагат че... и ко съ изяснили тогаЯ? кой иди.от ги пише тия "новини" бе?!?

питайте гутериш, той е знаменител цензуратор, като меркел, нали саше?

Такива пирамиди сега не могат да се построят!Даже и НДК-то, ако не беше Людмила да навие тато и бачкаторите да го направят, сега щяха да се цунат по поляните.

Някой задава ли си въпроса, от къде идва това знание,което е позволило на древните строители да изградят такъв невероятно сложен обект като пирамидата? От къде в онова общество отпреди 5000 години такива познания по математика, физика и т.н? Въобще, как им е хрумнало на древните да строят не в каква да е друга форма,а точно във формата на пирамида? След последните проучвания от сериозни учени, подчертавам, вече е повече от сигурно, че Хеопсовата пирамида не е гробница. Пирамидата е сложно инженерно съоръжение,за което е трудно да се каже каква функция е изпълнявало, но категорично не е погребално съоръжение. Повечето предположения са, че е съоръжение за добиване на енергия, но как точно, не се знае.Отделен е въпросът за преживяванията, които са имали хора, включително и самия Наполеон,осмелили се да влязат в т.нар гранитен саркофаг. Всички споделят за изключително странни преживявания.Дай Боже един ден да се разгадае причината за построяването на пирамидите,както и кои са истинските строители.

Няма нищо сложно в пирамидите. Всяко бебе, което си играе с кубчета бързо открива, че това е най-устойчивата форма за строеж. Та, точно заради инженерните и пр. познания на "онова общество" е нямало никакъв друг начин да се издигне нещо толкова високо. Кво толкова взехте да се подмокряте дружно тука?!

Едно време...древния Баби$Лон е криел знанието си /извънземно или не/ в Цариградската, ох, Бабилонската си Дискотека, ох,Библиотека, но Божественият огън - о,Боже, го е унищожил заВинаги....така че не се напрягай много да разбираш сложни неща!

Нищо не са изяснили.

Да питат македонците-нали те са построили пирамидите.

abasador

към, репликата на колегата шестица, на предният ми коментар.... понеже съм с кон с капаци.... Бих попитал, дали някой от вас е прочел някъде или е гледал филмов материал за това, как са изработени двете шахти, тази от камерата на фараона и камерата на фараонката....? Размерите са еднакви 20 см на 20 см и двете са с дължина 64 м. и наклон прибл. 32 градуса в точно определена посока, първата с три чупки (умишлено в тридемензионално направление, за да бъде заобиколена Голямата галерия) а втотрата права по конец. И двете шахти стигат до каменни врати с медни резета (изследвани с робот от немеца инж. Гантенбринг)!!! Попитани за мнение, един от гл. архитекти на Потсдамер платц в Берлин, както и гл. инженер на френската стр. корпорация Ефаж построили най-високоят (343 м) виадукт в света "Мийо" във Франция отговатят, че тази задача не е по техните сили!!! Дали някой от вас е прочел или ли е видял или чул поне едно нормално обяснение, как строителите са постигнали това? Айде, лек ден.

това всичкото се обеснява с големия взрив в глъвъта на сашето!

Тънкият момент е технологията на строителството. Това приказките за огромните камъни е за баламите. А технологията е същата като в Южна Америка - кофраж и някаква фантазия на тема бетон. И нещата се изясняват. Това обяснява и прецизните кръгли и правоъгълни дупки в камъните и прецизното напасване. Когато за пръв път ми казаха че това е технологията аз не повярвах. Но като погледнах снимки на камъни с дупки и вече през призмата на тази информация се вгледах внимателно разбрах че наистина е така защото въпросните камъни бяха точно като отливани в калъп (който е виждал калъпи за отливки ще му стане ясно веднага) Та това са и въпросните дупки 20х20 см това са греди които са останали в бетона и после дървото се е разпаднало - разултатът е идеални квадратни дупки.

lubomiry73@gmx.net

Ъъъъ... строежа на големата пирамида с обем 2.583.283 кубм е само от камане, т.е от скални камъне и се знае за повечето от тех от дека са довлечени... Големата галерия и камерата на фараонат вкл. облекчителните камере отгоре са изградене от червен асуански гранит, полиран и нема отлонение на стените и таванот повече от милиметар на 7 метра, ако чутората ти може да го схване!!! По големете камене са варовик има и песечник, но никой и никъде не споменева, че у пирамидата е излет бетон! Бетонирани са тиквите на текива всезнайковци като теб, тъпанарче! Аман от простотия... докога? Ммммда... нали.

abasador

виж, сега колега Ъ... когато човек не знае какво да каже по-добрее да си мълчи. Де се напише нещо ето така, което показва основно непознаване и висока некомпетентност по определен въпрос е най-малкото израз на некоректност и неграмотност. За бетона няма да коментирам нищо освен това, че съм строителен инженер (от доста време пенсионер) с хоби археология и палеоконтакти! Посочвам три препратки, от десетките да не кажа поне стотината, които съм изчел по темата. Лек ден. Rainer Stadelmann, Rudolf Gantenbrink: Die sogenannten Luftkanäle der Cheopspyramide, 1994. Charles Smyth: Our inheritance in the Great Pyramid, (1874) 2004. Peter Jánosi: Die Pyramidenanlagen der Königinnen, Wien 1996 За Erich von Däniken да не говорим, много от неговите книги са преведени и на български!

На снимката е пирамидата на Khafre (средната от трите), a пирамидата на Хеопс (The Great Pyramid at Giza) е в близост, но на североизток. Трон изцяло от метеоритно желязо би бил с висока йонизираща радиация и опасен за изготвящите го майстори.

"Учените са на мнение, че тронът може да е бил създаден от метеоритно желязо. То било широко използвано от древните египтяни за производство на предмети, предназначени специално за владетели." Аз си мисле, че дребните египтяни няма как да са знаели какво желязо използват, освен....ако не са били извънЗемни :-

окей..,. гигантската падина в костната кухина на гутериш никой не я разгада! защо?

имаш кухина в главата като контрабас ... мдаа

Ни моа да ви напиша линк щот е реклама ама таа пирамида като и дугите си е хидро съоржение

Пирамиди....фараони.... и балъци за милиони!

съставяте новинките поне научете коя е пирамидата на Хеопс (Хуфу).... Тази на снимката е на Хефрен, на сина на Хеопс....

abasador

интересно, предположение на италянските учени! Оказва се, че те са по голями фантазьори дори и от египерските учени ... които и до ден днешен твърдят, че Хеопсовата пирамида и Сфинксът са дело на предците им! Сериозните учени от цял свят не са намерили и едно доказателство до сега, че пирамидата е била гробница на Хеопс и е била построена от египтяните, същото се отнася и за Голямият сфинкс. Много учени датират и дават доказателства за това, че двата обекта са построени някъде към 7500-8000 година пр.н.е, т.е. близо 5 хилядолетия по-стари отколкото е прието сега. Естествено, че никой няма интерес да променя историята на Египет и света, най-малко пък египтолозите! За съжаление, така и така светът ще си остане да живее със заблуждението, че голямата пирамида е гробница Хуфу!!! Лек ден.

Малка корекция, построени са преди около 12500 години, а Сфинкса никой не знае колко е стар. Има следи по него от корозия от течаща вода, каквато там няма от преди повече от 50000 години.

Доказателства има, няма кой да ги прочете, понеже е кон с капаци.

abasador

колега, шестак, за да не се повтарям, моля прочети отговора ми по-горе.... ще допълня само това, че има два вида хора; ...едни които казват това което знаят... и други, които знаят това което казват! Като чета репликата ти разбирам, че си от първите! Лек ден.

Изясняха и предполагат в едно изречение, дир-а слезнахте на ниво жълти оракули...

Предположително са изяснили че вероятно са доказали потенциална хипотеза подкрепяща определена теория.

Чувал съм много стари хора да разправят, че тези пирамиди били космически кораби или станции за излитане/телепортиране, а самите фараони--извънземни...

Фараоните са били древни елини, прогонени от елинските земи по онова време. Като се установили и видели местното население, колко са примитивни, те се провъзгласили за богове, а местните превърнали в роби, но по хитър начин, чрез религия.

Дрън, дрън. Може би, верятно, са на мнение....Абе тия за малоумни ли ни взимат? Има ли нещо в което да са сигурни?

това не е Хеопсовата пирамида , идиотс

Дир постарайте се повече.Тая новина е направо брадясала.В нета има снимки и схеми къде са разположени тия кухини повече от година. И ако искахте да сте точни поне да бяхте намерили снимките на японците в нета и да ги приложите към публикацията та да стане ясно на хората за какво точно иде реч. Погребалният трон още не е открит и започва ново изследване на каверните.

да ти пишат нАучно ?! На тях им трябват читатели, и ако може рекламодатели, бе

Пловдив е по стар от тези пирамидки, които само едната и тя е построена преди повече от 4500 години.

За загадката на пирамидите на Хеопс и Хефрен разбрахме... Кога учените ще изяснят загадката на пирамидата КТБ?

изяснят загадката за кухината в чугунените кратуни ...та те тогава ?!?!

Изясниха загадката "Изясниха", "предполагат", "може да има", "на мнение"... Този циганин лъже повече от нашите мангали, бре!

Той циганинът не лъже, списвачът на "статията" обаче...

В никоя от пирамидите, никога не са откривани каквито и да е следи от погребение. Това е поредната теория и нищо не е 'изяснено'. Това заглавие подхожда повече на вестник като 'Шок'. Не е добре да падате до нивото на малоумната жълта българска журналистика.

А защо на снимката е пирамидата на Хефрен? Нещо като "Салистите планини" при словото на президента.

Колко тъп трябва да е един журналист за да не прави разлика между "откриха" и "предполагат"? А относно драсканиците за метеоритния трон, веднага се сетих за лафа на Айнщайн за глупостта и вселената.

portal

Просото питайте собствениците... Скопие :)

Тинтири-минтири. Какво метеоритно желязо? От времената на древен Египет има известен само един нож, за който има недоказани съмнения, че е от метеоритно желязо и това от гробница, която е правена около 2000 години след пирамидите.

Браво! Ха сега да разкрият кухината в една друга пирамида -между Площад Славейков и Гарибалди. От КТБ изтече бая финанасов ресурс и няма кой да разкрие неофараонската течна загадка. Абе то 50 000 000 кубика вода изчезнаха от яз Искър и не можаха да им фанат дирите, камо ли за някакви си 90 куб метра /един ТИР/банкноти. Само профИво-вите 80% могат да мълчат, трайкат и кротуват като мишлета, чакащи някъде Господаря да подхвърли някоя огризка и те захлебят в тъмното. Аа, къде е сега Негово. фин превъзходителство Иф дъ Спарк? Да не би да свети на един Кристал с мека зелена отразена светлина?

"30-метрова кухина" си е доооста голяма кухина, при условие че основата на стената е около 230 метра и височина около 140. Предполагам е поредната грешка на журналистите, за които нулите нямат значение. А дали я има или няма ще се разбере едва като стигнат до нея някак си, може да открият старгейт вместо "трон"

Според мен в науката често се допускат големи грешки. Едно твърдение може да се обърне диаметрално от някакво ново откритие. Каква погребална камера? Нали се твърди, че пирамидите не са гробници? Както при други, необяснени засега загадки, напред във времето може да се окаже, че пирамидите са творение на извънземен разум. Защо са им трябвали? Ако искат, може и да ни разкрият тайната.

Аз пък всеки ден се моля да изяснят кухините в главите на политиците та да настане мир и спокойствие на земята. А иначе казано май се вижда вече кухината в пирамидата на долара.

Глупости на търкалета! Врели-некипели! Няма никаква кухина и никакви железни и алуминиеви тронове. Пирамидата е изградена от плътно поставени каменни блокове. Освен погребалната камера за фараона друга кухина в нея няма! Не вярвайте на лъжите на учените!

А защо Наполеон Бонапарт е избягал след посещение в пирамидата от Египет, заебавайки армията си?

Сигурно щото е имал мумии-фенки.

Хеопсовата пирамида НЕ Е гробница, а машина, за която още не е изяснено как е функционирала, но по следите, намерени в галериите се вижда, че е работила на вода. Може би сканирането на кухината ще даде допълнителна информация. Но си избийте от главите погребения и гробници - такова нешо НЯМА!

spartacus

Трите големи пирамиди са мноооого по- стари от 4,5 хиляди години.Хеопс няма нищо общо с най-голямата.Откривателя и Картър е направил голяма измама,представил я за Хеопсова.Според шумерите те са направени за ориентир на Анунаките(Нефилимите или елофимите в Библията)

това е измама. всички знаят, че това е установено и доказано от др. путин и неговите ортаци.

кое е измамата бе,кухината в сороските мозъци ли????????????

в кухината е цялата измама !!!

по добре е да изкрещиш боико е български фараон и да те приберат на топло в Pаднево

измама е твоита мама,тя е от третия пол

Показаната на снимката пирамида е на Хефрен, а не на Хеопс. Тя е средната от трите големи пирамиди в долината на Гиза и се отличава от другите две с частично запазена мраморна облицовка на върха.

Извънземни, нали?

" Установиха", ама после били предполагали!? Аре другата седмица пак да повторите милички! Научния способ е на място дупка до кухината и едва тогава да правите от новината капучино.

HOLOGRAMNO PROSTRANSTWO-SAMO ZA POSWETENI

Само за посветени илюменати които пишат изключително и само с включен капслок и на шльокавица :)

а кога ще изяснят кухината в моя мозък?

Изясняването на кухината в твоя мозък, си е само и единствено ТВОЯ РАБОТА. За мене съществуването на такава кухина се вижда в зададеният повърхностен въпрос.

явно кухината в моя мозък е подействала на истинската пъстра куха реформаторска лейка

Между "предполагат' и "изясниха" има разлика. В последно време списващите дираджии много почнаха да оплитат заглавията и текстовете.

явно кухината в хеопсовата пирамида се пренася в мозъка на учените,а после се пренася в преписвачите на дивотии

в края на 60-те на миналото столетие дето "разкриваха" тайната на "летящите колесници" в древността и ред още такива неща, за които нещо от тогава да сега съвсем млъкнаха или нарочно ги забравиха. Нали знаете, че най-добрият начина за привличане на общественото мнение е публичния скандал или публикуването на неимоверни измишльотини! Какво е било предназначението на тази зала, ако наистина съществува а не е изкривен електронен образ или отражение на нещо друго, са знаели само тези които са строили, по-точно проектирали, тази пирамида, а всичко друго е само догадки и предположения!