Нов руски ракетно-зенитен дивизион С-400 в Крим

Нов руски дивизион, въоръжен със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф", започва бойно дежурство в Крим на фона на растящото напрежение на полуострова.

Обратно в новината

Коментари - Нов руски ракетно-зенитен дивизион С-400 в Крим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"на фона на растящото напрежение на полуострова" ?!?! Не съм чувал или чел да има такова нещо на самата територия

соросоядките са в паника!

русия не е анексирала нищо, Крем се самоопредели като руска територия чрез референдум и си го спазиха за разлика от БГ и там живеят руснаци, Крим беше подарен от Хрушчов и като на непослушно дете му отнеха подаръка но със сагласието на народа който живее там и чугуненете соросоидни глави да си го набият в главата един път и за винаги КРИМ Е РУСКИ ПОНЯТНО

Още по зле , ще трябва да връщат руско на укрите

До AK-47 ( нерегистриран ) 14.01.2018 23:07 Абе дебил туркофил, това е на територията на РФ , не на 5х км в окупирани държави до границата на РФ.

най-хубавото в случая е, че пенсионерите след време ще измрат и любовта към Кочината ще си отиде с тях

ще умраш и ще ходиш в ада ти третополов соросоид прост

хаха смях в залата..

Първо обаче ще умре сорос и земята ще стане по-добро място

Асфалт не ям, но ям ракети и се гордея с истинската си родина начело с Путката. Гладен, но горд, че имаме ядрени бомби да попилеем света и соросоидите.

Интересна логика на русофилите значи, когато жужи Путин разполага С-400, това било значи с мирни цели и за тях може, а когато САЩ разполагат ПРО в съюзниците си от НАТО, то било и нападателно, но няма проблем рашани, приятелите ви от ИДИЛ ще им видят сметката с няколко дрончета от по 50 долара.

Ти не знаеш ли че те винаги се бранят ...дори когато нападат и окупират пак го правят като един вид защитна окупация...блядска му работа брато!

Няма да се плашиш! Нашето МО по лично разпореждане на Каракачанов е реагирало незабавно и е разположило 5 дивизиона въоръжени с американски прашки, модела с немските ластички... Сега ефективно контролираме чайките във въздушното пространство над плажната ивица.

САЩ няма союзници, само васали. И България вече една "бананова република" с хиляди сервитьори за "бели хора" от Европа (и от Русия също).

Надай се Ненке

Перуката още търси 50-те Томагавки дето се изпариха за път на Сирия.

Джихадистите в Гавай изпробваха новият вид памперс ДВА ПЪТИ за ден. Колко краварника днес колко пробити корита спряха от движение заради течове?

Видяхме колко струват С400 срещу Томахоук и израелските Ф 16 Стават путкин да си ги завре оъзад к да изпита множествен оргазъм от силата на руското оръжие ;)))

За теро- Рашка говняшка И 100 дивкзионна да имат не могат да опазят Крим от коренното му население! Пошли нахуй !

Великана Путин съвсем го сгафи с Крим! Санкции, замразяване на крадени капитали, тотална изолацияя от всякъде, край на договорите за сътрудничество във военнатаа сфера с Германия, край на сделката с мистралите, край на газовият рекет на Газпром и тотално обезценяване на акциите на компанията и рублата! Путин е толкова глупав и прост,че не може да предвиди последствията от действията си!

Най-модерната руска ПВО от забележете 2007г... чупи мрака направо.Проспаха една торба томахавки които са на въоръжение от началото на 90те ама за да се докажат свалиха няколко дрона маде ин чайна.хаххах.

Крим е руски, а укропитеците и брюкселско-вашингтонските миндили, подсмърчат, ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!!!

Мрънкат сега кримчаните като видяха накъде отиде работата, но късно. Сега вместо по морето ще оправят по ракетите :(

ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА УПРАВЛЯВАЩИ, НА ПОЛИЦИЯ, , НА НИКОЙ!. ДОРИ ПРЕГРЪДКИТЕ НА ЮНКЕР МИ ИЗГЛЕЖДАТ ПРОТОКОЛНИ И ФАЛШИВИ. КАК МОЖЕ ЦЕЛИЯТ НАРОД ДА ВИЖДА КАК НАГЛОСЕ КРАДЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ НАРОДА СИ .ТОВА Е МЕРЗОСТ. НАГЛОСТ.БЕЗПАРДОНЩИНА. НО ДОКАТО НИ УПРАВЛЯВАТ МУТРИ ЩЕ БЪДЕ ТАКА

Съмнително е,че китайците ще забележат. че са превзели Россия. Имам пред вид, че Сибир не е русия а територия на други народи / вж Ермак Тимофеевич/

Путин трябва да е луд за да остави Крим на краваристан

Чудя се за какво са им тези ракети за сваляне на разни оръжия точно в Крим!Те трябва да си затворят и пазят границата с Китай защото са на път да станат китайска провинция ако продължава заселването и разработването на страната им от китайци, а Крим сами ше го напуснат,въпрос на време!

Нещо някакви емиграционни статистики? Или разполагате само с "опорните точки"? Помежду другото има Таджики, малко Корейци, Китайци почти няма

Китайците изпитаха силата на руското оръжие на остров Даманский на река Амур, където нападателите бяха унищожени с лазер.

ей го поредният папагал , дето вярва че онова на о.Даманский е било лазер.....РСЗО е използвана бе идиот недъгав , айде блъскай си кухата кратуна каво е това.

Китайски е и се казва Джънбао. А ти иначе си се гордей.

Това е долна лъжа! Да приписваш подобни неща на 5г дете.

Един хубав район бе превърнат от руснаците във военна зона. От как свят светува дрънкат оръжия по чужди граници и често извършват диверсионни операции на чужда територия защото всеки ден някой иска да ги напада.

Да не говориш за САЩ, защото аз не съм чул те да дрънкат оръжия на тяхната си граница ???

Марче, тъпичка си, що си не гледаш тенджерите и тиганите???

Защитават руснаците в Крим с всички възможни оръжия, които имат. Така правят държавите, които се интересуват от народа си. А, че има нужда се видя от погромите над руснаците в Одеса. Тези, които искат Крим да се върне на Украйна представят ли си какво ще натворят украинците с руското население там (а, то сигурно е към 90%). Геноцид ще е доста мека дума!

"ВЕЛИК ХОД НА ПУТИН! ЗАСЛУЖАВА ДА ГО ПРЕПАРИРАТ ДО ЛЕНИН ПО ПРАВОСЛАВЕН ОБИЧАЙ !!" Този пародиен цитат изненадващо е събрал повече харесвания тук. Което показва, че много руски тролове са на денонощна вахта в сайта. Прочели велик ход на Путин, Ленин, православен обичай и скачат веднага на зеления бутон. Товарищи хибридчици, наблягайте повече на българския!

добър анализ - относно троловете имам съмнение, че е само един и ползва софтуер за промяна на IP адрес. Не мога да разбера каква е ползата от това, като и на децата им е ясно как стоят нещата!

Гледам, приличат на огромни парчета салам, или както руснаците разговорно го наричат, батон. Що народ биха нахранили само.

Тия ракети военни цели не улучват. Ама са много добри за сваляне на пътнически самолети.

...и да ти влязат "отзад", нали?!

Вместо американска база Крим се превръща в руска.

Това решава проблема с газовите доставки по един неочакван начин: Американофилите в Бг сега газ пикаят....

С весели и радостни ракети, нацелени на нас. Добре, че са румънците и главно украинците, които стрелят право в азиатските тикви на восточната орда

А с.ирки дали правиш?

Заграбеният Крим бързо се превръща от световен туристически обект в руска военна база. Руснаците унищожиха всички украински паметници, читалища, училища, даже книгите гориха в училищните дворове като истински нацисти

Така е. И аз там бях три дни книги горих и се веселих.

Ти оттам ли идваш? Преди лъжеше за обстановката в Сирия, сега май само Крим ти остана, а?

Не е само Крим, навсякъде заработва, стига да се спомене Русия... По цял ден тва прави, май само от това печели.

Ако говорим без празни емоции, без идеологизиране, без уличен език, то в досегашните днешни "новини" ярко изпъкват две - за милионната бедност в Русия /13,5%/ и разполагането на дивизиона С-400 в Крим. Ако сравним първата "новина" със статистиката в България, ние просто сме цъфнали и вързали - нашите проценти съответно са над 40! Що се отнася до втората "новина". Общото на двете "новини" е, че те дават хляб за развихряне на фантазиите на твърдите русофоби, на демонизацията на Русия, на Путин и на руския народ. И двете "новини" са свежо ториво в мелницата на антируската ежедневна медийна кампания...

Нормално. Ама и ние с тия фойерверки по Коледа и Нова година, изплашили сме ги хорицата, а на тях колко им трябва...

руските технологии ще достигнат нивото на американските сегашни военни технологии около 20з0 когато американските отново ще са ги изпреварили ако не ги изкопираме чрез наши шпиони

АМЕРИКАНЕЦА Е КАТО МУТРИТЕ БИЯТ САМО ПО-СЛАБИТЕ ОТ ТЯХ .... А И НЯМАТ ТОПКИ ДА СЕ СБИЯТ С РУСНАЦИТЕ :))

По принцип да се сбиеш с пиян или женка е странен ход.

В областта на ракетите и ядреното оръжие руските технологии са по-напред от американските.Затова американците качват космонавти на МКС с руски ракети.Най-мощните ядрени бомби от 120 мегатона са съветско/руско/ изобретение. Монтирани на най-новите торпеда те могат да предизвикат цунами, които да потопят крайбрежни градове като Ньо Йорк, и да предизвикат потъване на брега примерно в Калифорния при разседа Сан Андреас.

Главният ти мозък не получава достатъчно кислород. Дългогодишната пропаганда те е побъркала. Неспасяем си вече.

Ей, полковник, по-добре иди при майка си на магистралата, отколкото да се изхвърляш като чикия на пясък!

Нашите комплекси С-ч00 и С-з00 не могат да противодействат на Томахоукя има ограничения в радиохоризонта. Това казва пред Свободна преса полковникът от запаса и експерт на военно-промишлената комисия на Русия към президента на страната Виктор Мураховски. Ракетите са ударили база, намираща се на 100 километра от системата С-ч00. Максималната далекобойност на зенитно-ракетния комплекс е ч00 км, но тя може да противодейства само срещу въздушни цели, летящи на средна и голяма височина. Крилатите ракети летят на височина з0-50 метра и така стават незабележими за С-ч0я има ограничения в радиохоризонта. Това казва пред Свободна преса полковникът от запаса и експерт на военно-промишлената комисия на Русия към президента на страната Виктор Мураховски. Ракетите са ударили база, намираща се на 100 километра от системата С-ч00. Максималната далекобойност на зенитно-ракетния комплекс е ч00 км, но тя може да противодейства само срещу въздушни цели, летящи на средна и голяма височина. Крилатите ракети летят на височина з0-50 метра и така стават незабележими за С-ч0Тя има ограничения в радиохоризонта. Това казва пред Свободна преса полковникът от запаса и експерт на военно-промишлената комисия на Русия към президента на страната Виктор Мураховски. Ракетите са ударили база, намираща се на 100 километра от системата С-ч00. Максималната далекобойност на зенитно-ракетния комплекс е ч00 км, но тя може да противодейства само срещу въздушни цели, летящи на средна и голяма височина.-тва е поредня провал на руснаците,ами за кво стаат освен за скрап да ни извини руския саит тука и пдражниците руски смешници

Е кой е казал, че ще използват С-400 за нисколетящи самолети и ракети / индиански брадви? С-400 е предназначен за борба със самолети и БАЛИСТИЧНИ ракети, драги. А е известно, че балистичните ракети не пълзят над тревата, както и самолетите. Естествено, че ако имаш хълм, планина или нещо подобно на терена около теб, няма да можеш да засечеш нисколетящ обект на голямо разстояние, просто защото радарният лъч се разпостранява по права линия и до далечината на видимия / радарен хоризонт, т.е. не следва кривината на терена...За подобни нисколетящи цели, самолети, ракети, дронове и т.н. има друга система, не по-малко ефикасна. Казва се "Панцир С" и е с вероятност на поражение почти единица, т.е. 100%. Състои се от 12 ПВО ракети с радиус на действие 20 км и две свръхскорострелни 30 мм оръдия с темп на стрелба над 2500 изстрела в минута. Времето за реакция на системата, от засичането до стрелбата, се измерва в микросекунди. Ако случайно ракетите пропуснат, то на разстояние 4 - 5 км поемат оръдията, които правят буквално завеса от снаряди, такава, че и пиле не може да мине...На всичкото отгоре е и мобилна и може да се мести от място на място с поне 60 - 70 км/ч. Точно тези "Панцир С" унищожиха дроновете оня ден и не с ракети, просто не си струва, а с 30 мм оръдия...А дроновете не летят на 10 км височина, нали...

Ту са ония 80% да дразнят. Затова дирниците пишат такива съобщения, които въобще не ни касаят.

"радарният лъч", какво е това, пък и се разпространявал бил по "права линия"? Колко да е права, като изпънат конец ли? Ама от мурзилки и пригласящите им папагали какво да се очаква. Те даже и тези, които толкова хвалите, няма да изрекат подобни глупости.

По-полека с глупостите представяни за цитати от руски полковници и генерали. C-300 не могат да прихващат нисколетящи обекти, но C-400 се справят чудесно и с такива цели.

Само европутаците и еврофагитата не разбраха..Че дебилизмите които серат украинците са чудесен предлог т руснаците за да мога спокойно да си разположат комплекси С-400 в Крим..С които спокойно ще контролират не само въздушното пространство над половин Крайна...Но и въздушното пространство над половината от Черно море!!!!! Краварските шпЕонски самолети ще увехнат като спихнат уй :)

Надявяй се жалка подлого.

Е,ми.....на мака ти пу"ката, ама не съм такъв човек за да кажа!

Ура ! Това май стига до нашето крайбрежие. Дали имаме все още от комплексите Двина, да се опазим !?

ДА ГО ПРАТЯТ В СИРИЯ, ДА СЕ БОРИ С ДРОНОВЕТЕ САМОДЕЛКИ, ЧЕ ПОТРОШИХА СУПЕР АВИАЦИЯТА НА РАШАТА.

Нов ракетно-зенитен дивизион С-400 в Крим; с него ще привличат туристи по кримските курорти.

ВЕЛИК ХОД НА ПУТИН! ЗАСЛУЖАВА ДА ГО ПРЕПАРИРАТ ДО ЛЕНИН ПО ПРАВОСЛАВЕН ОБИЧАЙ !!

А стига толкова. Няма нужда от повече, всички се изказаха.

крим никога не е бил руски! 1774г россия и отоманската империя подписват договор, и кримското ханство получава независимост. сетне една война, приключила1856г не решава нищо, освен, че татарите за пръв път са малцинство в държавата си! после, до 1920 г. крим е крепост на белогвардейците. през 1921 ги прилапва ссср! та според историята, крим никога не е бил руски, и няма да бъде!

Александър продава Аляска на САЩ за период от 100 години през 1867 г. През 1967 г. правителството на СССР нямало формално основание да иска връщането на Аляска, защото след Октомврийската революция Ленин анулира всички договори, сключени от Руската империя.

Дори и да не е бил, сега е русски. Поняллл!!??

ееее, а аз какво пиша?? сега. в смисъл за сега!

И къде го видяха това "нарастващо напрежение в Крим" ? От едната страна са руснаците, от другата кои са ? Украинците ? Румънците ? Турците ? Българите ? И създават напрежение ? Едните трупат оръжие и другите трупат оръжие ? Нещо не се вижда такова нещо. Ако има някъде спокойно място, то е Крим. Там всичко е ясно, всичко е решено. Да кажете напрежение в Новорусия - разбирам. Но Крим вече всички са го писали руски. И с право.

ми дроновете?

къде са?

НИКОЙ НЕ ГО Е ПИСАЛ РУСКИ. КОГАТО ПУТЛЕР ПОСЛЕДВА КАДАФИ, КРИМ СЕ ВРЪЩА ОБРАТНО В УКРАЙНА.

ПРЕДИ ТОВА ЩЕ МЕ ЦУНКАШ ПО Х"Я ! КРЕТЕН!

ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА КОЯТО ЗАСЕГА Е УДАРЕНА СЪС БОИНГИ СИ ОСТАВАМЕ НИЕ САЩ :)) ... И ТО ОТ НАШИТЕ КУЧЕТА :))

Аз съм единствения човек, кацал някога на Червения площад.

Аве знаем че си и единствения чирак кацнал на италиянския пАртАкалов плантатор на куро!мбухахаха

Путя ще подари един Триумф и на сомалийските пирати. Да се пазят.

Краварите си бяха наредили пъзела предварително - с майданския преврат правят от Украйна плацдарм за разполагане на натовски бази и войски, отрязват достъпа на руснаците до Черно море, оттам и към руските бази в Сирия, Башар остава без подкрепа, елиминират го с подопечните си джихадисти от ИДИЛ, правят самостоятелна кюрдска държава и притискат със същия сценарии персите. Ама Путин не е Елцин или Горбачов и им разби хитрия план само с един непредвиден ход. Има една нашенка поговорка:Не бъркай шаха с таблата. Кой е шахматиста и кои са табладжиите, кажете вие?

За сметка на това, съвсем безплатно разориха РФ, тъпий.

И ти го набииме до задните гуми доде се дупи у евронивата да плащаш за атомните реактори!хихи баси балъка !

Напротив, възраждането на Русия започна именно с откъсването и от политически коректни организации и организацийки. След като наложиха санкции и след като Русия се откъсна от обвързаностите с ЕО. Всяко откъсване е трудно, но никой не се разорява от това че става по-независим. Всъщност е точно обратното. И им лъсна на американците голия задник в Сирия. Видя се че военно само след няколко месеца Русия ги превъзхожда и то много.

Ти да не си главния ковчежник на РФ та разбра, че е разорена? А пък ние РБ цъфтим и процъфтяваме- във всички официални статистики безапелационно сме обявени за най- бедната, най- застаряващата и най- корумпираната страна в ЕС. Това повод за гордост ли е, умний?

отиди в РФ да провериш. Ако Путлер ти даде виза, понеже не обичат хич предателите.

И как Майдан в Украйна ще отреже достъпа на руснаците до Черно море? Вие в Тутракан достъп до Google maps имате ли? Ако нямате да ви обясня - руското крайбрежие на Черно море е от Таганрог до Сочи, по-голямо е от българското. Военноморска база в Новоросийск има от 1920 година. Хитрият план на Путин докара натовски воиски в Харков, скара безвъзвратно Русия и Украйна, ограничи руското влияние в Европа, удари здраво руския бюджет и даде на САЩ контрол над южния газов коридор. Геополитически гений отвсякъде! :)

КАТО ВЕЧЕ ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЧЕ ОТ ТЕЗИ КОМПЛЕКСИ НИЩО НЕ СТАВА ПУТЯТЯ СЕ ЧУДИ КЪДЕ ДА ГИ ДЕНЕ;)

Хубаво е човек, когато не знае какво да каже да си мълчи и да не се излага.

Може да не знае ама трябва стинки да се изкарват ..... :)

Който може го прави, който не може лае по месечината.........

Великия стратег гризна дървото. Превзе Крим с надеждата бързо да запоне да се самоиздържа от туризъм, но туризма в Крим умря. Сега Крим лежи на държавния бюджет и не се знае докога.

Защо русняците не предупредили Израиль, че са пуснали непробиваем щит над сирийското въздушно пространство? Застрашили са живота на израилските пилоти, които си избомбиха няколко пъти Дамаск, но не са усетили че има разположено С-400 ПВО!

руската агресия няма граници! първо окупираха крим, а сега го превръщат във военна зона.

В Сирия тези С-400 доказаха, че са абсолютно безсилни срещу атаки с дронове (там руснаците понесоха колосални загуби, които учудиха цялото руско командване). Всъщност С-400 никога не са доказали ефективност дори срещу обикновени изтребители 4-то поколение. За Ф-35 няма да отварям дума изобщо.

C-400 не е против дронове. За дронове си има Панцир-C.

АКО АМЕРИКАНЦИТЕ ПОЧНАТ ДА ПРАВЯР ПРОВОКАЦИИ ПРЕДИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В РУСИЯ, СЛЕДВАЩИЯ ДИВИЗИОН С400 ЩЕ БЪДЕ РАЗПОЛОЖЕН В ОДЕСА :))

Cто плюса!!!!!!!!!!!!!!

Е ТО САМО НА ЧЕРВЕНИТЕ НИ ДЕБИЛИ ИМ ПУКА КЪДЕ ГИ МЕТАТ ТЕЗИ СМЕШНИ КОМПЛЕКСИ ДЕТО КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ ДОСЕГА НЕ СЪМ ЧУЛ ДА СА СВАЛИЛИ НЕЩО.ХАХАХА

Колкото по-насам, към България, идват С-400 толкова по-добре. Суверенитетът и независимостта на страната ни стават по-сигурни. НАТО е продънена военна организация. Можем да разчитаме само на Русия.

с глупави дрънканици

чиба бе,джендър!!!!!!!!!!!

През 1877 г. императорът повежда война срещу Османската империя с цел да осигури излаз на Руската империя на топло море. Въпреки успешната война Руската империя не успява да задържи контрола над източните Балкани и в резултат на това се появяват няколко държави (България, Сърбия, Черна гора), които се освобождават от османското владичество. На 3 март 1878 г. двете страни подписват Санстефанския договор, който усилва влиянието на Русия и урежда, макар и неокончателно, обособяването на Третата българска държава след близо пет века османско владичество в България.

Турско робство. Взимали са българчета от семействата им без да питат родителите и въпреки волята им. Това е РОБСТВО!!!

спори с Wikipedia.

НАЙ-УСПЕШНИЯ БЪЛГАРСКИ ЦАР ИВАН АСЕН ВТОРИ И ТОЙ ИДВА НА ВЛАСТ С ПОМОЩТА НА РУСКИТЕ ВОЙСКИ :)) ... ОЖЕНИЛ СЕ ЗА РУСКИНЯ И ДЕДО МУ РУСКИ КНЯЗ МУ ДАЛ ВОЙСКИ .... ТАКА ЧЕ И ТОЙ Е БИЛ РУСОФИЛ :)) ... ВИКИПЕДИЯ :))