Тръмп може опасно да засили ролята на ядрените оръжия

Администрацията на президента Доналд Тръмп може да се впусне в разработването на нови ядрени оръжия и опасно да засили тяхната роля.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп може опасно да засили ролята на ядрените оръжия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако някой изглежда, като побъркан, държи се като побъркан, говори като побъркан - е, той е побъркан !

Краварите ще си го намерят най-накрая...

...еиии големи клоуни са това американците ! щом и ким им го доказва ! много готино си го бяха намислили ..."еднополюсен свят в които те са господари " ?!?...да .ама не !!!...много им бе удобно да се дравчат на всички и да им минават "демонократичните номера"...ама ще има още да отрезвяват !!!

а за лайняните дупки що не казват нищо ? нали така казва "ШИТ ХОЛС" ? това щом го говри президента на най-демократичните демократи и аз мога , да не вземе да ме блокирате

вълнуваш се нещо ...ами изкарай си селската капацуна от задника и си измий гурлите после ще разбереш що е то шит хол

защо никой не говори за скандала с африканските държави, които твоя куимир нарича лайняни дупки. сигурен ли си че ако ми е селска капацуната... не ми трябва да знам новините, а само това което ти ми кажеш ?

Я кажи ,,шит хол,, на америчка,демокрацията,глобализмът,неолибералните ценности.....Спомени , че Африка е ,,шит хол,,заради усата.

4 ЧАСА СЛЕД МЕГА-ВЗРИВА 50 МЕГАТОНА НА НОВАЯ ЗЕМЯ, РАШКИТЕ СА ХОДЕЛИ БЕЗ СКАФАНДРИ ПО ПОЛИГОНА .... А САХАРОВ ГО Е БИЛ ПРОЕКТИРАЛ ДА Е 100 МЕГАТОНА . НО СЕ УПЛАШИЛИ И ГО НАМАЛИЛИ .... СТРАННО ИЛИ НЕ , КОЛКОТО ПО-ЯК Е ТЕРМЯДРЕНИЯ ВЗРИВ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО РАДИАЦИЯ:)) .... А АКО ЕДНА РУСКА ЯДРЕНА ПОДВОДНИЦА СЕ САМО-ВЗРИВИ СЪС ВСИЧКИТЕ СИ РАКЕТИ НА 150 КМ ОТ НЮ-ЙОРК , ЦУНАМИТО ЩЕ СТИГНЕ КЪМ 200 КМ НАВЪТРЕ В СУШАТА С ВИСОЧИНА 100-150 М :)))

странно, но това го четох и за ссср, пък ссср умре безславно. а една русская подводница, най подлодочната по всите подводочни лодки, с много ядрена мощ, и още по много ядрени ракети на нея, лежи там доло в дълбокото и студеното с целият си екипаж! или някакви западняци я изкараха и погребаха момчетата дето бяха вътре?

Махнали са урановата обвивка и са я заменили с оловна. Взрива е бил 58.5 мегатона тротилов еквивалент. За примера бомбата на Хирушима е била 13 килотона тротилов еквивалент. Сега руснаците имат торпедо Статус-6 от 100 мегатона тротилов еквивалент. И двете са водородни, които имат по-голяма мощ, но по-малка радиация. Американците даже са мерили, че е много малка, което значи и чист взрив, че се е взривило всичко почти без остатъците. На тази на Хирушима се е взривил само 1% - това е била ефективността. Та ударната вълна на Цар Бомба измерено с уреди е обиколила Земята 3 пъти. Огненото кълбо е срадиус 4.6 километра или диаметър 9.2км - да кажем колкото София. Горе-долу след това ограничават ядреното оръжие. По разни западни докементални филми и предавания, западнците в прекият смисъл на думата, ги е било страх, СССР да не изстреля ядрени ракети, да не изчезнат.

Мертвая рука на месте!

Кажи си го с руското име - Сестема периметър. Dead Hand е американското название на нея. Системата за автоматичен ядрен отговор - ако е включена. Разни датчици из Русия по 30-тина праметри отчитат има ли ядрен взрив. Активират ситемата и целият ядрен арсенал автоматично се изстрелва, дори да не е остал един жив управляващ ракетите. Като се изтрелват първоначалто ракети издаващи сигналите. Сега сигурно ползват и сателити. След което се изстрелват от установки, подводници, камиони, влакове, самолети и може би кораби по зададени предварително координати

Все пак на САЩ активните им ядрени ракети са само 2 вида. От установки Минутеман 3, модел от 1970г. Реално от преди ПРО-то. Последно произведена ракета 1978г. Имаха доста от тях - 460 някъде, но изтреляха тестово някакви. Другите са на подводници Тридент 2 (заедно с Великобритания), модел 1990г. От тогава руснаците имат поне 5 типа ядрени ракети и развити ядрени глави. Двете държави имат споразумение за намаление и вървят към еднаква бройка. Но руснаците заместват старите. САЩ всъщност също са искали да правят нови, но им е било твърде скъпо и са се отказали. Всъщност Русия съкращава много повече, защото СССР с десетилетия е имал двоен арсенал спрямо САЩ - справка в Уикипедия. Само броя установки е повече за САЩ, но пък руските ракети са с повече глави и по-мощни. Имаха и споразумение двете страни, за неразпространение на антибалистични ракети, но при Буш-младши се отметнаха от това САЩ. То служеше, да не си правят илюзията, че могат да предотвратят ядрен удар и от там да са готови да нападат. На САЩ и ЕС проблема е, че при тях нещата винаги излизат много по-скъпо. Една такава разроботка на ракети преди предвижвах, че ще им срува някой трилион долара и примерно ще им трябва 10 години. Имат възможност да наваксат годините, но от много време са се откъснали и докато изпипат нещата ще минат немалко години. Те на един Ф-35 им е отнело много години и на места пишат 1.3 трилиона долара да го разработят - неслучайно наричан от американци "военното бедствие", макар първо да купуват документацията на съветските Як-141 и от там да тръгва. А тук говорим за ядрена ракета.

Едно време ядреното оръжие ,въпреки апетитите на пентагона за употреба/ се наложи като ,,гарант ,,на мира....Поади сложноста в употребата,подготовката,съхранението имаше ВИСОК ПРАГ за да се задейства употребата му....А от там и рискът от война по-малък....От 80/те години америка непрекъснато модернизира,въвежда нови системи и ПРАГЪТ почти изчезна.....И на тях естествено не им пука....А въвеждането на АБСУРДНИ поводи за употребата му направо-шокиращи....

"Северна Корея застрашават регионалния и глобалния мир".., когато прави същото, което прави САЩ - интересна двойнственост на политическите стандарти.

Да се надяваме, че не администрацията а учени ще ги разработват , и че никой не мисли да напада САЩ за да има обратен ядрен отговор.

"модернизация и поддръжка на ядрени арсенал на САЩ за следващите 30 години на повече от 1,2 трилиона долара." Толкова пари за модерницацията на вече създадени оръжия за масово унищожение на себеподобни. Определенията геноцид и психопатия са доста слабички и бледи за това нещо. При това САЩ вече на два пъти са използвали такива оръжия срещу хора и то не при защита на американска територия.

Добричлия нали знаеш,че когато САЩ хвърлиха бомбите във Япония бяха във съюз със СССР ?!Значи и руските ти господари като наследници на СССР споделят вината!И освен това още нямат подписан мирен договор с Япония и окупират незаконно японска територия!

Японските острови не са окупирани, а са военни трофеи. И японците това много добре го знаят. Не се напъвай, че ще се смреш.

Следователно америка ни е враг. Единствен приятел ни е окупирана германия. Смях. Кой си ти бе пъпоумец?

От този абсолютен ОЛигофрен всичко може да очскваме,от действия с порно звезди,до ядрена война.Още не свършила войната със Сирия,тоя разбуни ИРАК и Палестина. Нещастник долен,стига си игра с човешките съдби.Милиони да ми дават не бих живял в тоьи ГМО измислен свят.Тука нашите мутри ,ако не ги подкрепяхте щяхме да сме по добре.

Този човек не вижда разликата между Тумп и Труман- той се схваща като Труман и иска нова Хирошима, но над европейският континент. Германското му его да разпалва войни си е решаващото.

те руснаците си го избраха сега да му сарбат попарата

Тръмп може опасно да засили ролята на ядрените оръжия с цел да постигне надмощие над Русия в тази област.

Чи те американците винаги са имали и имат превъзходство и в ядреното оръжие и във конвенционалното!

После Кимчо МУ е виновен,на тоя исперкал первезник и не само на него.

Шило

Май дългът ще нарасне още?

Ами са!На Щатите им е лесно.Само обявяват,че емитират дълг и одмалистически се появяват купувачи готови да инвестират стотици милиарди долари в американски дългови книжа! А Путин се опита да емитира дългови ценни книжа през 2016 и стана за резил както обикновено!

Тръмпи е откачалка. Но не е опасен. По-опасните са в Сената и Пентагона. Там не го базарат за сл...

Тръмпи е откачалка с голямо "ядрено копче".

Факт е, че притежанието на ядрено оръжие е гаранция, че никой няма да посмее да те нападне. Примери - бол. Но договорните отношения, изковани през студената война вършиха своята работа. До сега. Ясно е, че и светът се променя. Но този човек създава предпоставки към една промяна не към по-добро. Всеки опит за размиване на доктрина за първи удар вкарва все повече несигурност в света. До сега беше ясно - нито САЩ, нито Русия няма да натиснат първи копчето. Ясно и просто. Сега едната страна самостоятелно решава да поставя условности. А както знаем, тези хора са способни да започнат война само по подозрения. Достатъчно е да си спомним епруветката на Колин Пауъл, избила и прогонила милиони. Какво ще ги спре да натиснат копчето при подозрения и после да кажат сори? Та ... всяка порция несигурност в света е свързана с отключване на верижна реакция тип Чернобил. Страните с такива възможности ще се стремят всячески да се сдобият с ядрени оръжия, от мюсюлманските държави Пакистан вече имат, ще ги последват Иран, Германия може до 3 месеца да има своя бомба, Северна Корея имат, Япония надали ще чака дълго и ... това само заради егоизма на една нация ... или по-точно алчността на оръжейните производители. А когато нещата излязат извън контрол, може да се окаже, че няма да остане никой, който да каже "Боже, какво направихме?"!

Не само "периметър" ги спира. Даже и Ким се доказа като по-далновиден.

Вчера получих доста минуси когато написах че този психопат е за лудницата.

Света бе едно много по-добро място за живот, преди Олимпиадата за Мир в Сочи. Това е мнението на самите руснаци.

Изьключителен идиот, който стигна до президентския пост с тлъсти лъжи !

а бе тръмпетчо,това да не е като да строиш кули и евреите да ги палят като не слушаш,тука става въпрос за това че сте вече аутсайдери във света,а отделно тия ядрените държави ви държат със пари взети от вас за да си покривате дивотиите

Еййй, никога не съм приемал насериозно онова изкукало бабе - Ванга, ама ще се окаже, че е права поне за едно нещо. Че наистина онзи след "черния човек" ще затрие Америка!

началото беше още в предишните два три мандата

То по,,нейните" думи Обама трябваше да е последният президент ама нейсе. По скоро народа си твори квот си иска и го приписва като предсказание на Ванга.

и като им сринат енергийната система на реднеците,откъде ще вземат ток да си активират ядрените импотентни бутони като и туитър няма да работи тогава

Ти кво си мислиш...че системите за изстрелване на ядрените им оръжия са включени към контакта в стената ли?

включени са за такива като тебе,туитърни и фейсбуковни плъхове

Тя, "ролята" е предостатъчно "засилена" - могат да унищожат земята десетки пъти. Виж, сметките на производителите на оръжие никога не са достатъчно, "засилени".

От Педеради ли ще ги вземеш тия специалисти? Колко "извънземни" пробити корита спряха да работят тая седмица?

най много да засили краварника към разпадане на съставни части,а сега да видим оонето дали ще излезне с резолюция за деменцията на поредния кух президент на великата ферма за отпадъци