Съветът на Европа: В Истанбулската конвенция няма трети пол

Съветът на Европа разпространи официално опровержение на всички митове и конспирации, които циркулират в България за Истанбулската конвенция.

Обратно в новината

Коментари - Съветът на Европа: В Истанбулската конвенция няма трети пол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия папуняци съвсем ни взеха за папуняци. Ако като не е така, както си мислим, защо не редактирате текстовете, за които се съмняваме бре? Ако наистиан не е така, тогава нищо не се губи.

Тези са много нагли. "gender" си е точно "пол" в биологичният смисъл. Това, което са приготвили, е слагането на едни понятия, приемането на закони етц, след което с малко законче ще сменят понятията и ВСИЧКИТЕ приети правила и закони ще сменят изцяло смисъла си.ю Така подмениха "Демокрация" с де-факто комунизъм, 'ценности' с малоценности, 'търпимост' (толерантност значи точно това) с дупедавство

Няма, няма... затова от 2011 г. насам конвенциятра не е ратифицирана в куп държави, а други още я обмислят. Щото е безобидна и въобще не става дума за това дето ни съветват от съвета. Искате да направите цяла Европа на маймуни.

Интересно как се оправя с "конвенция" домашното насилие? Действа като електрошокова палка някой като замахне, що ли? Имаме си достатъчно сериозни проблеми, не ни пудрете мозъците с изцепките си, госпожи, господа и същества от "друг пол" - "интелектуалци и евро...".

1. Не всички стереотипни роли за мъже у жени са лоши. Как може някой да иска да изкоренява всички обичаи и традиции свързани с това? Това е глупаво, извратено и опасно. Това е агресия спрямо културата на човечеството. Оправете си текста! 2. Ако жените бежанци се приемат масово и безогледно, след тях идват мъжете им, които може да са всякакви. Не сте ли го забелязали. Това е основен мотив за опасното масово преселение. Оправете си текста! 3. Цитат - "пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете." Пол означава много повече от социална роля.

4. чл. 60 - "а когато бъде установено, че преследването, от което се опасява лицето, е на едно или повече от тези основания, кандидатите следва да получават статут на бежанец съгласно съответните приложими инструменти. - Страните предприемат необходимите законодателни или други мерки за разработване на отчитащи особеностите на пола процедури за приемане и служби за подкрепа на лицата, търсещи убежище, както и на насоки, свързани с пола, и процедури за убежище, отчитащи особеностите на пола, включително определяне на статут на бежанец и заявление за международна закрила." ТОЗИ ТЕКСТ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВСИЧКИ ЖЕНИ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ МОЖЕ ДА СЕ ИЗСИПЯТ В ЕВРОПА И НИЕ ТРЯБВА ДА ИМ ПРЕДСТАВИМ СТАТУТ НА БЕЖАНЦИ ! А след тях да дойдат и семействата им. Оправете си текста! 5. чл. 61 "Страните предприемат необходимите законодателни или други мерки, за да гарантират, че жертвите на насилие над жени, които се нуждаят от закрила независимо от статута или местопребиваването си, няма при никакви обстоятелства да бъдат връщани в страна, в която животът им би бил застрашен или в която биха могли да бъдат подложени на изтезания, нечовешко или унизително отнасяне или наказание." - Този член също предполага, че всички жени от Индия, арабския свят и Африка могат да дойдат в нашите страни и никой не може да ги мръдне!. ОПРАВЕТЕ СИ ТЕКСТА! 6. В чл. 4 се въвежда понятието "социален пол" като различно от понятието "пол". Това трябва недвусмислено да се изясни, ако въобще е възможно. ОПРАВЕТЕ СИ ТЕКСТА! Тази конвенция е пълна с мръсотии и подводни камъни под прикритието на някакви добри намерения. На всичко отгоре въвежда и международен мониторинг, който да следи изпълнението на тази криминална недомислица! Някой трябва здраво да ви раздруса, мръсници!

Обяснението ми звучи много фалшиво! Защо бягат от обяснение и конкретизация за това - що е туй "социален пол" ?

Чували ли сте някога нещо за Прозорецът на Овертон? Ако не, то ви препоръчвам да прочетете тази технология за легализиране на всичко, каквото ви хрумне. Ще разберете как се легализира хомосексуализмът и еднополовите бракове. Ще стане съвършено ясно, че работата по легализацията на педофилията и кръвосмешението ще бъде завършена в Европа в близките години. Както и детската евтаназия впрочем

Когато цитираш дословно чужд текст, в случая от статия на на Евгений Хавренко (в превод), не е зле поне да го оградиш с кавички.

Да,не става дума за трети, а за цяло стадо полове.Що за животно е това- социалният пол. И от кога жената не е човек, та не се говори въобще за права на хомо сапиенс, а специално за женски права. Както казват- и господ тихо плаче в ъгъла. И сега да му мислят Адам и Ева -конкуренциятя става жестока - ще се сади цяла гора от райски ябълки. Да не говорим за недостига на змии по темата. И така наречените Евроценности се превръщат в тотални евроидиотщини.

Защо има петиция в защита на ратифицирането на Истанбулската конвенция, а няма петиция ПРОТИВ? Явно никой не иска да чуе гласовете на другата, далеч по-многобройна, част от обществото.

Има. Сивилекшънбг ком

С какви грешни преводи се оправдават. Крайно време е бюкселско-зелските документи да се пишат на немски, френски или италиански - най-големите нации в ЕU. Англичаните се изнесоха и това е добре; винаги са гледали на Запад.

Аз съм спортист. Не кой знае, колко добър, но в моята дисциплина по-добрите от мен в България са малко. Ако приемем конвенцията, ще мога ли да се определя като жена и да подобря няколко рекорда? Съответно да си взема полагащите ми се възнаграждения? А вечерта да се почувствам отново мъж и да разпоря подгласничките си?

попитаи боикодебелия,в тази местност той коли той беси,той дава и той разрешава

Ще бъде голям грях да натиснем копчето за Истанбулската конвенция, и след това да започнем да се караме какво точно сме подписали Това заяви в студиото на БНТ вицепрезидентът (2012- 2017) Маргарита Попова Тя подчерта, че Конвенцията защитава всички права на психополово различните, че ще доведе до съществени изменения на българското законодателство, което в крайна сметка ще предизвика и промяна в Конституцията. Попова нарече глупост внушенията, които се правят от наши министри (Захариева ), че ратификацията на Конвенцията няма да доведе до промяна на основния закон в България.

И такива откровени лъжци са управляващи в Европа, та това е убийствено. Вече ми става ясно като почнат да говорят същите за руски заплахи, за това колко е вреден Орбан, колко са криви поляците.Свидетели сме как Европа се управлява от откровени фейкмекъри, които лъжат публично и нагло. И как управлението е в ръцете на извратени хора, с видими психични отклонения. И виждаме опит за силово налагане на едни извратени ценности.

+++++

Ами изчистете понятието "социален пол" !!!!

То не бяха щастливи прасета,свободни кокошки,прави краставици,забрана за казани за ракия и т.н.Никой ли не разбира,че искат да ни асимилират и унищожат като нация,те ни дават пари,но ни налагат и правила.Когато ние сме имали ДЪРЖАВИ,всички тези са били,необединени племена.Превземат ни отвътре...това е,но едно не им е ясно...народът ни е оцелял през хилядолетията и винаги се е наричал...Българи.

Ееее. ма убава си е Конвенцията бе!!! Ей на тая сутрин се събих с чувството, че съм от трети пол!!! Сега искам защита изразена в забрана за работа, доживотна пенсия - айде 1000 Еврака на месец ще приема, право да влизам в женските и мъжките тоалетни (в зависимост какъв се чувствам към момента)....Ще се сетя и за други искания де....

В България не трябва да има по-върховен закон от Конститицията ни, а в нея добре са уредени и защитени правата на всички граждани на основата на равнопоставеност. Е за какъв....ни е необходима тази скапана и анти-християнска Конвенция???!!

Браво на БСП за пленума, при ОПГ ГРОБ няма допитване, има само ЕрБОКан, тоест Ердоан. Как СМРАД прецени,че конвенцийката е в "защита на жените" а де факто е "за 103-те пола". Джендърите обясниха ли какво е социален пол? В конституцията ни си има закони,които са достатъчно и за ВСИЧКИ не само за жените. 4 статии за 20 часа на главна за Джендърската конвенцийка. Нали сте "демократи" дайте конвенцийката на РЕФЕРЕНДУМ. "Лъжа казана 100 пъти става истина." Фашисткият агент на краварите Гьобелс.

Необходимо е едно (не малко) разяснение В българския език (както вероятно и в повечето езици) има две понятия, които определят принадлежността на определен физически обект към една от две категории- род и пол. Родът е езиково понятие. В нашия език исторически се е утвърдило да отнасяме определени предмети към мъжки, женски и среден род. Струва ни се абсурдно да кажем "един ябълка" и "една картоф" или "една дете", и не смятаме да променяме това състояние на нещата, за да избегнем объркване. Така сме решили. От друга страна, полът определя една съвсем различна категория, основана на реалността на физическите и функционални характеристики на живите същества. Бог е решил да създаде два вида същества от всеки вид- женски и мъжки. И така ги е нарекъл. Прищявка? Ние не знаем. Целта Му е била те да бъдат духовно, емоционално и физически свързани, да се обичат, и продължават човешкия род чрез възпроизводство и те и родът им да имат неотклонна връзка с Него. Това не сме го измилили ние- това е реалност, факт, която има и дълбок морален смисъл, защото само здраво семейство може да осигури здраво физически и психически поколение. Това е морален закон, така както има и физически закони. Подменянето на понятията за род и пол, извращаванет им, манипулирането им с цел постигане на користни цели: задоволяване на долни страсти и идеологии води до нарушаване на Божия закон и до неизмерими страдания не само за малцинството на манипулаторите, но и за цялото човечество. Да сме бдителни и да не допуснем Сатаната да ни излъже даже с коварни закони за защита на рода ("джендъра").

член 14 изисква от държавите да включат в официалната учебна програма материал, който да окуражи момичетата и момчета от ранна възраст да преследват цели в живота, без да се чувстват ограничени от традиционните роли за мъжете и жените. По времето на социализма жените не бяха само майки и домакини и с изключение на военните професии, всички други професии бяха достъпни за жени. Не помня в училище или у дома родителите ми да са ме възпитавали в дух "ти си момиче, гледай си куклите и се научи да плетеш и готвиш". Аз пак си се научих на тия неща защото "неволята учи", но и завърших една предпочитана от мъже специалност. Една приятелка, която тогава беше асистент в университет, разправяше за учудването на някакъв чужденец, дошъл у нас през 1990, че в България има много жени инженери. Колко от тях са били добри е друг въпрос и няма нищо общо с темата. Странно ми е, че изведнъж се заговори за неща, които в не толкова далечното минало бяха съвсем нормална част от живота ни. Това си е чист регрес.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

И такива откровени лъжци са управляващи в Европа, та това е убийствено. Вече ми става ясно като почнат да говорят същите за руски заплахи, за това колко е вреден Орбан, колко са криви поляците.Свидетели сме как Европа се управлява от откровени фейкмекъри, които лъжат публично и нагло. И как управлението е в ръцете на извратени хора, с видими психични отклонения. И виждаме опит за силово налагане на едни извратени ценности. Май идва момента за отделяне, заедно с другите читави държави. Ес става извратено клубче на колониалисти.

Ал

Аз пък имам ПРАВОТО да не НЕ подписвам двусмислени конвенции, НАЛИ?

E това какво е: (чл 12 от конвенцията) "... с цел изкореняване на предразсъдъци, обичаи, традиции и всякакви други практики, основани на ... или на стереотипни роли за жените и мъжете" Пример на стериотип: - "ролята на жената е да ражда деца" на какво трябва да се измени!? - че мъже могат да раждат? - че две жени могат да заченат дете? Педерастия!!! Вие го приемете, пък после - ваш си проблем, че сте го приели!!! и кой ни го казва "Европейският съвет определя цялостната политическа насока и приоритетите на ЕС. Той не е законодателна институция на ЕС, така че нито договаря, нито приема закони на ЕС." авторката (Калина Петрова) да си завре фейка( "статията") на НЕ стериотипноТО място ...

Тези съвсем са се изродили. На черно казват бяло. Дори не признават написаното. То еднозначно се вижда

Много е просто - трябва да се унищожи тази глупава конвенция! А за защита от насилие си има закони - просто да се спазват!

И как да се приеме документ, който не може да се преведе на български ? Под какво ще се подпишат депутатите ? И после десетилетия ще спорим какво точно сме приели ? Първо да се разберем, после ще подписваме !

Споко , няма да се ратифицира ! Временно управляващите 100% дебили имат поне инстинкт за самосъхранение :))) Точещите се пак да управляват - също ! И едните и другите са за екарисажа :))) Забравяме важните за България личности ! На днешния ден през далечната 1961 г. си е отишъл един голям Българин . Поклон пред паметта на проф. Цветан Лазаров , авиоконструктор. Създател на ЛАЗ , ДАР и КБ . В близкото минало сме имали авиация , армия и Държава ! Длъжни сме заради децата си да ги завоюваме обратно ! БУЛекзит !

Е, Цецка вече каза, че ще я приемат! Това е ГЕРБ - тях не ги интересуват нашите проблеми, а само парите от ЕВРОПА! Нали трябва да ги усвояват, докато са на власт.

Крайно време е да кажем ясно и категорично НЕ !

Конвенцията предвижда в член 4.3, като основание за недискриминация "пол, пол, сексуална ориентация, полова идентичност ...". Няма такъв списък в нито един правно обвързващ договор в рамките на системата на ООН или в достиженията на правото на ЕС. Заедно със социалните конструктиви дефиниции за "пол", "сексуална ориентация" и "полова идентичност", такива слаби дефиниции биха укрепили по-голяма идеологическа платформа, която обявява субективните атракции за универсални човешки права, концепция, която не е приета от ООН Членки или в достиженията на правото на ЕС. Освен това термините "сексуална ориентация" и "полова идентичност" не са определени в правно обвързващ документ на ООН или в достиженията на правото на ЕС. .europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=WQ&reference=E- 2016-005912&language=EN

Всъщност проблемът с тази " конвенция " , идва най-вече от факта , че налага промяна на Конституцията . А оттам до налагане на разни " норми " , абсолютно несъвместими с нашето общество, ценностна система и древна култура , няма и крачка .Третият или петият пол ще ни се видят съвсем приемливи , в сравнение с това , което ни готвят . Категорично НЕ на ратификацията ! П.С. Особенно като видях десетината индивида , който я подкрепяха :)))) НПО- отпадък от най-жалките , само експрецедента липсваше ....

Кокошка кукуригаше, петела яко клецаше, петел си яйца снасяше, снасяше, яйца мътеше. ЮнкЕр си по двор ходеше, гледаше, акъл сбираше. Врабче му цвъкна на глава, на главата му, умната. ЮнкЕр се плесна по чело, помислил - манна небесна, пък свикал "спицалистите" по тези секси въпроси и им изрично наредил наредби да си променят, тоз петел башкА да турят - петела и кокошката, във нова група полова и име да й измислят. Три дена поред мислили на ЮнкЕр "спицалистите", мислили, глави чесали, на четвъртия втасали със тези секси новости, трети пол го намислили, социален пол - записали, записали, замаскирали, да му се чудят хората колко му дълбок смисълът и как се никой не сетил за пет хилЯди години, че Господ се е объркал по тез въпроси полови, че само с мъжко и женско за никъде не биваме, че не е нищо сбъркано с тоз петел и с кокошката, ами са трети пол двамата! Социален пол, Боже - Господи! Ама как, Боже, да стане за седем дена самичък без грешка да си сътвориш всичките дела Световни - влизаме в положение и в помощ ще ти бъдеме - ти само гледай кво става!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ " Сбирщина- конвенционален социален термин, за социално събиране на група по интереси И НПО сбирщина писна, та медии го писаа, не било ми то джендър социален, най ми било конвенция, дечица на джендър да се изучат, на джендър мале безполов, та га пораснат, на Ин витро бизнес да ходят, парици да му струват, че на парата от века се кланят наште евро войводи, войводи мале еничари, еничари, без род и родина. И НПО си сбирщина плесне, плесне та, с джендър прегърне, Съвет ми,майко, с Европа, за джендър да правят, и конвенция мале на народу налагат."

Няма бе няма.....трети пол, там са около 23 пола-поправете ме ако бъркам!

Съветът на Европа се опитва да хвърля прах в очите на хората.

Истанбулската конвенция Е ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ..........Това е примитивно решение на сложния във всяко отношение въпрос за междуполовите отношения... Човечеството не е СБИРЩИНА ОТ ДЕБИЛИ...

ТОЗИ КОЙТО СКРИВА ТЕКСТОВЕ КАТО ГИ ЗАЛИЧАВА ЗАРАДИ ОБИДИ,ЦИНИЗМИ ИЛИ НАКЪРНЯВАЩИ ДОБРОТО ИМЕ Е НЕПОЧТЕН,ОБРАТЕН И ЛИЦЕМЕРЕН!И ДА НЕ ЗАЛИЧАВА ТЕКСТА МИ ЗАЩОТО ЩЕ ГО ИЗДИРЯ И МУ КАЖА ЧЕ Е БЕЗБОЖНИК И ТРЯБВА ДА ОНИДЕ В МЕСТО КЪДЕТО СА ОТПРАТЕНИ ХОРА КОИТО НЕ СА НОРМАЛНИ.

Вмъкването на понятието -социален пол- предполага трети, пети...найсти пол.

IMATE 29 SOCIALNI ROLI

А думите липса на дискриминация по отношение на ...полова идентичност.,.ЗНАЧАТ ТОЧНО ТОВА- ДА НЕ СЕ ДИСКРИМИНИРАТ ТРАНСПОЛОВИТЕ, НА ОСНОВАТА НА ТОВА, ЧЕ СА БИОЛОГИЧНИ МЪЖЕ/ ЖЕНИ, А СЕ ЧУВСТВАТ ОТ ДРУГИЯ ПОЛ! САМОТО ЧУВСТВО, ЧЕ ПРИНАДЛЕЖАТ КЪМ ДРУГИЯ ПОЛ, ИМА ИМЕ И ТО Е ПОЛОВА ИДЕНТИЧНОСТ! Боклуци с боклуци!

НЕ РАЗБИРАМ СМИСАЛА НА ВСИЧКО ТОВА. КОГАТО БЕБЕТО СЕ РОДИ СЕ ЗАПИСВА СПОРЕД ПОЛА СИ. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШЕ ПО ЕДИН НАЧИН ПЪРВОНАЧАЛНО, И ПОСЛЕ ДА СЕ ВОДИ КЪМ ДРУГ ПОЛ....ТОВА НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА....КОЙ КАК СЕ ЧУВСТВА СИ Е СМАО НЕГОВА РАБОТА, НЕНУЖНО АНГАЖИРАТЕ ГРАЖДАНИТЕ И ДЪРЖАВАТА С ГЛУПСОТИТЕ СИ.

Не ги разбирате, защото не сте чувал за транссексуалните! Напишете в уики транссексуалност и прочетет статията!

Като няма трети пол защо обърквате хората с вашите джендъри-мендъри. Или нещо криете в тези формулировки. Не ви стиска да напишете просто мъже и жени.

Много просД оФчи нароТ. Постоянните убийства, новият заем от 1млрд, присвоените биткойни за милиарди ... нямат значение, ВЕЧЕ НЕ ГИ КОМЕНТИРАМЕ ЗАЩОТО КОМЕНТИРАМЕ РАЗПАЛЕНО И НАСТЪРВЕНО ИМА ЛИ/НЯМА ЛИ ТРЕТОПОЛОВИ. Оправете си приоритетите като народ!

С тази конвенция добре...Ами мили моиии евро-джендъри...АКО КУЧЕТО И КОТКАТА ми са от третия пол, и имат нужда от защита, как да разбера и да ги впишем в вашите институции? И ЖИВОТНИТЕ ИМАТ ПРАВА И СВОБОДИ И ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ ПЪРВО КОНВЕНЦИЯ ЗА ТЯХ....

Браво колеги от форума, от доста от прочетените коментари разбирам че голяма част от българите сме си запазили здравия разум и не сме залитнали по глобалистико-сатаниските глупости на една шепа наричащи се "световен елит" ! За който тази Истамбулска конвенция не е нищо друго , а тест за управляващите им пионки по света.Нека здравия разум да натделее и тази мерзост да НЕ се приема в парламента , колкото и да ги натискат отвън глобалистите сатанисти !!!

От България за Европа :България е суверенна държава !Конституцията ни осигурява равнопоставеност на половете ....Не ни налагайте вашите фалшиви измислени ценности ...а мъжете дали няма да искат конвенция против псохологическо насилие над тях от жените ?!?

Да сме послушни. И да не се замисляме много. Даже никак. Тези, които са замислили документа, техните юристи са премислили до запетайка как и какво точно да пише там. А то трети пол си няма по принцип, и със и без съвета на Европа, а и без Европа.