Младежи върнаха изгубен в метрото телефон

Столичанка разказа във Фейсбук групата „Видяно в София“ как изгубеният й телефон е бил намерен и върнат от две момчета, на които иска да благодари.

Обратно в новината

Коментари - Младежи върнаха изгубен в метрото телефон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и аз миналата година върнах изгубен в лидл телефон, но колкото и да кандидатствам там за работа не ме викат дори на интервю

Браво сладури! добре възпитани, а не липса на първите седем години. На запад , ако ни четат ги молим да не крадат, а и когато намерят портмоне с документи веднага да ги предадат в полицията. И по-малко завист от страна на някои млади. На едната ръка пръстите както са различни, така и хората. Има заможни, има средно и има, които нямат от мързел. Вместо да си помагате, от един град, вие гледате как очите да им избодете от завист. Всеки харчи парите си различно: едни за цигани, други за тоалети и т.н. ... а има и такива..., които се лишават от всичко, за да са що годе добре младите... и какво печелят тези, които не връщат... , губене на време излишно, парите не проблем, а чакане на опашки, връщане в бг, бандити,нагли винаги са били добре в живота, работете , за да имате, а не да ....... Дочуване, дано много други ВИ ПОСЛЕДВАТ , но надали, малко са, като иска мръсно, взема ти всичко и те оставя на улицата, добре че има добри хора от големите градове, Сливен, Бургас, Варна, та помагат и Господ да ги богослови !

При мен стана по същия начин, намерих телефон в Солун на крайбрежната алея,той пък звънна и какво да чуя българи.И като се почна "този телефон е наш,да го върнете...."Казах им спокойно, телефона неми трябва къде се намирате да се видим.После пак звънят ама вие няма да дойдете.Спокойно ,къде се намирате ще се видим.След още един разговор се видяхме на Аристотел площад ,и тук е най интересното.Една дама ,средна възраст ,кисела, ядосана ме започна с думите "този телефон не е твой, той е на моето дете"Казах и добре спокойно ,ето заповядайте.Взе го ,измрънка нещо ,обърна се и с невероятна скорост през тълпата изчезна.Не искам благодарности,просто отношение едно Благодаря ......Друг път, българи в чужбина ...

Поздравления, Дир! За пръв път да сложите снимки на хора, които не са жертви или насилници. Чак странно се чувства човек! :)

в свят на тотална апатя нормалните неща минават за героизам

е няма как да не кажa и аз браво момчета! запазете се така човечни,възпитани и усмихнати винаги! живи и здрави!

Преди няколко месеца на мой съсед (Петър се казва) се опитали да продадат телефон - старичък и поочукан смартфон, бивш флагман на Самсунг. Втора употреба, без зарядно ... работата е ясна. Някакви от мургавите сънародници били, искали 80 лева, после 50, след това 35, накрая изяли по два шамара от комшията и му го дали без пари. Човекът не е много в час с техниката, та ми го донесе да му помогна. Разгледахме контактите, там имаше "мама", "тати", "баба", "леля" и т.н. ... явно е бил на някое дете, сигурно някой от родителите си е купил нов и е дал този на детето. Комшията започна да звъни на роднините от контактите и първият, който вдигна, беше бащата. Разбраха се къде да се видят и да му върне телефона. Има и свестни хора като Пешо, все още има надежда за България.

Събитие е някой да ти върне забравена вещ. Дори и веднага да разбереш , че си забравил нещо някъде не ти го връщат. Това е от крадливата природа на българина

ааааа???кво направи да промениш този факт? В обществен план????

Не цъкай минуси. Примера ми е скорошен от кафе Старбъкс в мола в Бургас. Бармана ми прибра за секунда скъпите слънчеви очила.

на такива изцепки, що се опитваш да обърнеш форума тук в обезличаване на тези младежи и в критика на доброто, съсипано като мярка от твоето поколение?

Чета и ми е трудно да го осъзная. Това българи ли са или някакъв вид нови хора, родени и живеещи в България. тези двамата младежи трябва да ги направим депутати или министри може пък да превърнат България в почтена държава. Евала.

И това е новост на главната?!!

Сладури! Браво на момчетата! Но точно това си помислих и аз, като видях заглавието на новината - станаха новина добрите постъпки и обикновените и естествени жестове. В що за народ се превърнахме?!?

Жената е благодарна и възхитена от симпатягите, излимащи младост и жизненост през телефона. Решила е да сподели тази свежест в медиите на фона на убийства, кражби, катастрофи, взривове, протести, корупция... все пак тази жена е майка и баба, може и пра-баба да е. Нали и тя участва да ги възпитава всички тия хърсъзи новоизлюпени!Споделила е радостта си!

Да де, именно. Точно този фон е стряскащ. И такива естествени постъпки станаха изключения.

Чудесна новина! Само ме гризе малко съмнение - как се прави селфи със заключен телефон?

На Samsung се прави с двойно натискане на средния бутон - не е нужно да е отключен

струи от тези млади момчета. Дано като станат мъже са все така достойни! Дано останат добри хора, мъже с достойнство! Дано тези момчета и техните връстници бъдат така готови и за изграждането, пазенето и браненето дори в случай на война, на България! На род и Родина! Дано не станат примиренци, мижатурки, подлизурки, корумпирани, натиснати съпрузи, безотговорни бащи, алкохолици или зависими от дрога, хазарт.... ДАНО БОГ ПОДКРЕПЯ ДУХА ИМ И БЪДАТ ЩАСТЛИВИ ГРАДЯЩИ ХОРА НОВИЯТ ЖИВОТ И БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ! АМИН!

това не е геройsтво. аз намерих три GSM-a досега и ги върнах, не казах на никого, защото го считам за нещо нормално. в бг добротата е в дефицит.

успял да предадеш на следващите поколения завещаното ти "добро". На който и фронт да е - образование, изкуство, правосъдие, гражданска позиция....

да емигрираш пред развихрилото се зло пред очите ти в България в началото на 90-те????? Щото твоите чувствителни сетива и егоцентризъм не са понесли нахлуващото всенародно зло?!

И аз преди няколко години намерих IPhone в Монреал, исках да го върна и го занесох в магазин на оператора, с който работеше телефона и те нищо, ама нищо не направиха и го прибраха явно за тях си! Браво на българчетата!

Брао пичове !!!

Миналата зима в снега намерих телефон на възрастен мъж , който бе трогнат , че му го върнах ! Явно ми беше тръгнало на загубени телефони , защото няколко месеца по-късно пак намерих телефон , който беше изпаднал от автомобил и се беше разпарчетосал . Сглобих го и о чудо , проработи ! Собственика долетя на пожар , защото имал много важни контакти в указателя му и не можа да повярва като му отказах пари , които настояваше да взема за жеста !

ЖИВ И ЗДРАВ ДА СТЕ!

късмет има бабката с тия момченца ама ако бях аз го намерил ... нали се сещате

С тази разлика, че не е бабка ;) Осведомявайте се и тогава пишете, макар и нелепи коментари :)

Вярвам във вас, новото поколение! Макар че какво ли не чувам за новото поколение! И вярвам, че ще сте патриоти, българите-продължители достойни, че ще сте добри бащи, съпрузи, граждани! Само да ви има в повече тук, в България! ...........................................От: Една майка на възраст с големи синове

на Запад това е ежедневие, като звънне телефона казваш къде си и хората идват и си го взимат, ... а ако ти откраднат телефона има програма покзва къде е / To snap a thief: App takes 'theftie' photos and emails your phone's ...

кажи едно БРАВО на тези момчета млади! Какво общо има тук Западът? Тук - където един мобилен апарат е една заплата. Та дори и 20 лв. да е. Тези момчета са си направили труда да търсят на кой да го предадат и са го предали. Даже, ако е евтин апарат са оценили, че е на възрастен или беден човек. Прави им чест.Повечето хора нямат време да извървят 10 метра до коша за боклук и освиньосват пейзажа, който е сцената на нашия живот и ни кара да се чувстваме последно качество хора. СТИГА С ТОВА ФИЛОСОФСТВАНЕ! НАСЪРЧАВАЙТЕ ДОБРОТО В МЛАДИТЕ! ТЕ СА НАШЕТО БЪДЕЩЕ!

точно това е ганьовската ти психика, да мислиш че са извършили подвиг, при положение че са постъпили нормално, иначе ще да е кражба, в телефона пише името на собственика и не приндлежи на първия който го е намерил, не е извършено благодеяние, все едно някой да си изпусне ключовете а ти да му ги дадеш вместо да му окрадеш дома, ... извод оскотването ви е тотално

Браво, момчета! Живи и здрави да сте!

Браво , иска ми се да вярвам , че дори да беше и Samsung S8 пак така щяхте да постъпите .

Похвално, но до там ли стигнахме, че нормалните постъпки да влизат в новините като нещо извънредно?

С 3, с 5 или със 7-8 хартийки-стотачки, които се харчат само за 2-3 влизания в хранителния магазин. А за обувки, дрехи, учебници, книги, хоби, лекарства, плод, излизане, торта в заведение, кафене????? А за такси ток, вода, парно, интернет, телефонии, чистачка вход, асансьор, гараж, паркинг, , обучения, спорт, фитнес......???????? За купон и почивки, хоби ...без коментар.........

СИМПАТЯГИ! И СВЕЖАРИ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ! И ВСЕ ТАКА ЧЕСТНИ! Краденото носи нещастие и чуждите вещи - чужди енергии и трагедии, чужди болести... Днес е погребението на един човек, яростно крал и бил, но не изкупил греха си с благотворителност и добри постъпки.

хубави български момчета! Фактът, че са си направили труда да предадат телефона и да потърсят честно собственика им отваря път в живота към чиста съдба и Божия закрила! ВИНАГИ БОГ ДА Е С ТЯХ В ПЪТЯ ИМ!

Дреболия, ама пак е нещо.

от цяла Европа само в ганьовската крадлива кочина това е сензация

Евала, юнаци! България ще я има! Напук на извратеняците и мърморковците, те не са повече от 50-100 бройки. Подвизават се навсякъде в коментарите под различни имена, за да заблуждават народа, че всичко у нас е лошо. Нека се упражняват, не им вярвяйте!

Преди 3 години намерих скъп телефон.Трампих го с една продавачка в нонстоп за 20 билета от златните пирамиди.Ударих 500000 лв.Купих си 200 декара земя,един трактор,материали и кнсумативи за земеделие.2016г си избих всичките пари за инвестицията,с специалната правителствена квота,и от тази вече ще печеля на чисто.

a сега ще си намериш майстора

Хасане преди 3 години пак имаше Bitcoin-и.

и бяха 30 х пъти по евтини ама белъка си купил трактор

Браво! Преди години един авер, викахме му Килия Пакналов, си продаде стария Вартбург. С парите купи бижута и завъртя търговийка. С печалбата от първата година участва на търг и купи една руска подводница за скрап. Оттам вече нещата потръгнаха и си направи фирмичка - "Мултитруп". За малко в Народното събрание да влезе и да стане министър-предсдател, ама едни копелета-завистиници го гръмнаха с въздушна пушка, а той, нали сърцето му голямо и меко, взе че се пръсна и сега му преливам от време на време гроба с кладенчова вода. Та внимавай!

Преди години един авер стана милиционер, и останалото го знаете ...

Една хубава новина. Най-после! Да са живи и здрави тези момчета!

Адмирации!!!

вчера на едно дете му паднаха парите пред мен настигнах го и му ги дадох благодари ми....до вечерта сключих сделка за много пари......ако искаите вярваите

постъпил според 10-те БОЖИ ЗАПОВЕДИ! БОГ ДА Е С ТЕБ И С ВСЕКИ, КОЙТО НОСИ В СЕБЕ СИ БОГА! ДОБРОТО СЕ ВРЪЩА КЪМ ТЕБ С ТРОЙНА СИЛА! КАКТО И ЗЛОТО. ЗАПОМНЕТЕ ГО!Не знаете какво зло се случи на хора, постъпвали зле. Видях го с очите си. Не веднъж. Даже се засрамих от себе си, че съм изпитвал към тях неприязън и избълвал лоши думи пред себе си и лоши чувства.

Браво , приятели ! Живи и здрави да сте . Тройно да ви стигне Доброто :)