НАСА предложи луд план за Йелоустоун

Под територията на Йелоустоун, национален природен резерват в САЩ, спи един от най-опасните супервулкани на Земята.

Обратно в новината

Коментари - НАСА предложи луд план за Йелоустоун | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а таината идея е да се намери нефт или газ моге би

Защо ти автора пишеш стари неща и ги преписваш от другаде.Това за метода който мислят да приложат в парка иелоустон го четох в руски саит преди медици.Според мен е много глупав метод

Новините се развиват, поради което се пише за различни техни аспекти в различни моменти. Само тъпите разбирковци не могат да осмислят този факт и постоянно пишат "това съм го чел, това съм го чел".

И НАСА нямат още необходимата сигурност при реализирането на такива проекти и прогнозирането на ефекта от тях! Просто за сега трябва да щадим майката природа,а не да я провокираме,още повече на принципа проба грешка.Човешката алчност,въплатена в капитализма най вече, не иска да еволюира и е на стъпалото от миналите векове - това е най голямата опасност за природата и човека!

Всичкото зло по света идва от Америка и американците. Империя на ЗЛОТО!

АКО УСПЕЯТ ДА ИЗПЪЛНЯТ ПЛАНА СИ - НЯМА ДА ИМЯ ИЗРИГВАНЕ, НО КЛИМАТЪТ НА ЗЕМЯТА РЯЗКО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ. МОЖЕ БИ ДОРИ КЪМ ПО-ЛОШО , ОТКОЛКОТО , АКО СЕ ОСТАВИ ДА ИЗРИГНЕ / А ТОЙ МОЖЕ И ДА НЕ ИЗРИГНЕ/ . В НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ НАУКАТА НЕ Е ГОТОВА ДА СЕ СПРАВИ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ...

И как така "рязко" ще се измени климата ако няма изригване?

ПИЧ ТИ МАЙ СИ МАРИХУАНЕЦ А НЕ БЪЛГАРИН . КАТО ТИ ГЛЕДАМ МИСЛЕНЕТО ЯВНО СИ ЗАВЪРШЕН ИДИОТ .

Тия идиоти, по-добре е нищо да не пипат, защото всичко ще осерат.

най-вероятно просто ще успеят да го взривят

...ако пък се пробие фина сондичка в главите на тези от НАСА и се вкара студена вода за охлаждане на сгорещените мозъци може би ще измисляткак да изпращат космонавтите си до МКС без помощта на допотопните рашънски ракети и кораби...

успешен кораб на Space-X с над 2/два/ тона товар.

Оттеглиха се от споразумението за климатичните промени. Сега планират да ровят в природен резерват и вулкан за да имат евтина енергия. Разбеха природата с шистовея си газ, който се видя, че е прекалено скъп и сега измислят катаклизми ! Отврат !

Таест лъжливите янки ни плашат със измислена катастрофа/ще засегне само тях/ и искат да им разрешат, а може би и да им построят безплатна електростанция !

и освобождавайте път на магмата, пък после чудете как да я затапите! Някои имат ли си представа каква може да бъде реакцията на магмата при съприкосновението с водата и намиращите се в нея химични елементи и минерални съставки, защото водата която се канят да използват не е дестилирана, а е за промишлени цели, т. е . с неустановен химичен и физичен състав?!

Някои имат ли си представа какво би станало при попадане, чрез водата в сондажите, на достатъчни количества радиоактивни елементи, които при високите стойности на налягане и температура във магмата лесно биха достигнали до критична стойност?!

ee 3.5 mln, vi da dadat proekta na Bko i Ceco samo za 35mln shte q napravqt

тва ако беше в комуландия щяха да се изпържат...те купони за хляб нямат.....

Който от НАСА не е пробвал нека сипе една кофа вода върху силно нагорещена голяма жарава и да види какво ще стане.Взривната вълна от подобен "проект" ще унищожи Северна Америка със сигурност.

А дано !

Тея, да не боцкат в дупето на дявола,че да не получат някой адски взрив дето ще затрие и нас!

Нещо сбъркано има тук.Намаляване на температурата с 35 градуса?Само 35?И вече няма да изригне??Да гасиш доменна пещ с кофа вода??

Абе тия Хамериканци акъл имат ли? Как толкова малко пари за такъв "Добър" проект ? Аз за такова нещо бих поискал поне 35 милиарда от УС-Фондовете. Още повече ако трябва да се връщат след 10 000 години . . . .

Не че нещо, ама щом енергията ще стигне за 10 000 хил. години, значи и точно след толкова години ще успеят да охладят магмата ..., нещо като да гасят пожар с лъжица

"Самият проект ще струва 3.5 милиарда долара..." Ако американците са малко по хитри, цялото начинание може и безплатно да им излезе. Да наложат още санкции на руснаците, да ги обвинят че са се месили в президентските избори още на Джордж Вашингтон и да си направят голяма военноморска база в Одеса, Украйна. Тогава руснаците могат да направят безплатен сондаж в Йелоустоун - я с Воевода, я със Сатана-2. Ще намерят с какво.

По-голяма глупост не можа ли да измислиш? Май е вярно, че вас мурзилите ви избират с конкурс по идиотизъм!

ОТКЪДЕ В РУСКИТЕ ВАТЕНКИ ТОЛКОВА МОЗЪК,ЧЕ И ТЕХНИКА !

АКЪЛ ДА РЪСИМ ГРЕШКА НЯМАМЕ !

Не отнемайте това удоволствие на Кимчо.

Разбира се,че американците са много по хитри от впиянчените алкаши и пос.ните им тролове!Затова и са най силната във всяко едно отношение държава! Ако Йелостоун гръмне ще унищожи повечето животни и растения на планетата!Това май не е ясно на простите руски 100% -ни ивохристовци! Искандерите,Сатанити и пръдните на Путин ще паднат в Русия преди да успеят да наберат скорост и височина! Затова Америка е първа,а Русия е последна!

LeGrandTulup

Хитри са, я! И какъв президент само си избраха - любимец на порнозвездите от Холивуд. Не всяка нация го може това.

Прав си. Нека опитат братята американци. Ако не успеят, ще гръмне "Жълтият камък". Ако успеят, ще се затрие земята. Така или иначе - апокалипсис!

водата ще я вкарат през сондажа,но парата от къде ще излиза

Това не е за нас да не си напъваме ума с чужди работи !

Не се напъвай ще родиш глупост

Тц,тц,тц...Лудите крави от Краварника ще човъркат цел номер едно на руските ядрени ракети Топол и Сатана!! Тия са по луди, отколкото си мислех!!!

ПЪК ЗА ТОВА СА МНООГО ПО НАПРЕД И ДОБРЕ ОТ ВАТЕНКИТЕ

Гладни сме ,но сме вталени и умни и ..:-):-)вместо отгоре да ръчкате вулкана и той да повърне върху вас лава и да ви издържи като KFC ,го ръчнете отдолу та оттам да изака лавата! Върху кой?Отде да знаем -питайте ония дето считат земята за кръгла! Ние още проучваме въпроса и то при спряно финансиране!

На снимакта не е даден мащаба, но за да разберете за какво става дума относно размерите на магмената камера , трябва да знаете следното: означената на снимката калдера е с диаметър около 90 км.

наса и те почнаха да огладняват като бан, вместо да влизат в дебрите и да копат биткоини, да притиснат пощенския гълъб на ердоган да върне криптовалутата

ТА КВА БЕШЕ СТАТИЯТА:)) Физическото оцеляване като начин на живот в Русия

за 3,5 милиарда долара мога да кандидатствам за проекта. Ще докарам 10 мангусти да копаят с кирки нон стоп 10 години и така. Времето тече, парите от фондовете също, току виж вулканът избухнал или Тръмп построил Стената и всички ще забравят за неизпълнения проект. Така се прави бизнес в САЩ, докато Мъск си изстрелва Теслата на Марс - това пък какъв смисъл има не разбрах?!

А за Витоша нещо!?

Нищо ;-)

Както писах по-долу, същите неща се правят и в Исландия, но възникнал един непреодолим проблем - получава се тапа от изстинала магма около сондажа и край на свръхгорещата пара. Трябва да се прави нов сондаж, отново тапа от нахлуването на студената вода и... т.н. Това е проблема, с който няма как да се праборят. Инак, могат да направят множество подобни магмени тапи именно по този начин - чрез вкарването на студена вода.

При добро оразмеряване на дебита на водата може да се избегне този недостатък. Трябва прецизен термодинамичен разчет..........

Гледам, високоерудирания елит от булгаристан,дето кара 20г дизели , живее в панелки и използва PC то си главно за да спами, дава акъл на НАСА.Никой не смята да вкара вода дирекно в лавата,а в кухини ,за справка булгаристанеца да прочете за електроенергията и отоплението с естествена пара в Норвегия,а,забравих,повечето владеете основно Трънски диалект и миеко наречие ,за сметка на чужд език.

"НАСА предложи луд план ...". Понякога заглавията на Дир-а са достойни за анти-пулицър, но този път с поредното безсмислено заглавие май че уцелиха в десетката. Този план не само, че е луд, ами за мен си е направо малоумен. Да вкарат?!? вода?!?!? там ще доведе точно до обратния ефект. Това го знае всеки средностатистически пожарникар. То е като котел, оставен без вода. Единствения начин да го неутрализираш е да спреш източника на загряване. Сложиш ли вода с идея да понижиш налягането, котелът ще гръмне. Същото ще се случи, ако вкарат вода под налягане при 800 градуса по Целзий. Рязко увеличаване на налягането, търсене на най-малкото съпротивление ... БУМ! По-скоро би помогнало издълбаване на един "предпазен клапан", който периодично да се пълни с лава и да намалява налягането и температурата, ноооооо ... това няма да спомогне за намаляване на темпераурата в световен мащаб. Друга идея е да се измисли някакъв род серпентина, през която да минава хладна течност и да излиза нагорещена. Това може да е и много добра геотермална електрическа централа.

Хората много точно са го описали този процес, но ти явно не си чел внимателно :) Учените в САЩ не са чак толкова глупави. Обяснява се, че вкарвайки вода, ще излиза свръхнагрята пара, която ще върти турбини, свързани с генератори за електрика :) Няма как да стане "Бууум!" и всичко ще е екологично чисто. Същия номер, но в по-малки мащаби, се прави в Исландия. Там освен използването на естествената топла вода, се използва и този начин. Същото това нещо се прави и при геотермалните източници на енергия - вкарва се в дълбок сондаж студена вода и излиза топла вода, за отоплението на жилището. Ако искаш, има фирми в България (не е моята :) ), която може да ти направи подобно отопление.

Инженерче

От това което прочетох, останах с впечатлението, че просто ще дупчат, ще вкарат студена вода под налягане, и едва ли не ще се надяват да избие отнякъде, и от където избие да направят(евентуално) геотермална станция. Но никой не знае и не си дава сметка, до каква степен Йелоустоун е готов да изригне и какви последствия ще има самия сондаж. Експеримента ми се вижда малко дързък и е на гърба на цялото човечество. Но хубаво де ... да кажем, че уж по-умни глави от нас го мислят това. Притесненията ми са, че в САЩ вече много рядко се слушат умните глави, а действията се извършват спрямо лобито на тези с пачките. А тук освен, че биха унищожили собствената си държава, ако сметките излязат криви, ще редуцират световното население с 9/10, да речем.

са имали предвид серпентина за охлаждането, но изгубени в превода ???

...ПОСЛЕ НАТИСНАЛИ ПОГРЕШНИЯ бутон!!!!!

Това е като бой на снаряд с чук. Много зависи къде ще го удариш.

винаги е опасно, когато в ръцете на сигАн попадне неизбухнал снаряд! Не ги подценявайте чак толкова американските учЕни.

Не знам, не знам, все ми се струва, че за благополучието, спокойствието и мирното съществуване на човечеството все-пак е по-добре да гръмне..

Проблемът е, че след гръмването, няма да има човечество, което да се радва на настъпилото благополучие. Или не е така?

На колко грешки имат право да не стане като да изпуснеш въздуха от балон с игла, обикновено има едно бум.

Намерението да се наводняват гигантски вулкани!

да не се борят за присъжданата за най-безсмислените и най-малоумни "научни изследвания" Антинобелова награда?! Или пък по този начин искат да си осигурят още много, ама страшно много пари които да пропилеят, в същност да усвоят като заплати?!

безнадежден оптимист 05.08.2017 11:30 Аз очаквам, освен дето река Шушон завря наскоро в Националния парк на "краварника", "Йелоустоун" и ... други екшъни. За тези юдаисти-алчни атеисти, Земята е МЪРТВА. Но тя като се поотърси, ще им покаже къде им е мястото-НЕБИТИЕТО.

....оххх абе тези от наса на каква треBа са ?!?........B бялата каша си ваобразяват че управляват света а тези от наса че управляват природата ?!??....никои ...ама икоии не е по- умен ,по силен и по- мадар от природата !!!....гномовете от наса....наи големите гномове в цялата вселена !!!....и понеже до сега всички се ебаваха с природата....маи сега е време и тя да ни го варне ?!!....достатачно ни тарпя.....то не бе хаарп..то не бяха ядрени опити...химично замарсяване...измисляне на болестотворни вируси ...химицни оражiя ,биологични такива и т. н. сега е време на базикащите се с природата да си платят сметката !!!

Подобен свръх вулкан се намира на дъното на Средиземно море близко до Неапол. Лоследтсвията от изригването му ще бъдат като тези в САЩ и в периметъра на поражение попада и България. Според италиански вулканолози има признаци който показват за нарастване на вулканичната активност в района.

То не се е случило наистина ама... Ето една идея за сценарий на апокалиптичен (или пост-апокалиптичен) научнофантастичен хорър филм на Холивуд (примерно Брус Уилис или Уил Смит биха се вписвали в такъв филм). Йелоустоун изригва, унищожава всичко, температурата пада, мрак, прах и т.н., милиарди измират, но някои оцеляват. Разбира се, все трябва да има един учен, който да предупреждава властите, но никой да не му обръща внимание, докато не се случи. А когато се случи, семейството му да е разпиляно на различни места, обаче той, по холивудски маниер, все В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ, успява да спаси своите хора. Бяха направили нещо подобно- филма "2012", там май Йелоустоун изригваше. Ама в онзи филм много се разпиляха на всякакви бедствия, стана твърде нереалистично. На всичкото отгоре 2012 година мина, и нищо не се случи, след което всичко и всички, които тръбяха за 21.12.2012, нещо замлъкнаха гузно. Но филм САМО за супервулкана Йелоустоун и всички перипетии покрай изригването му си заслужава :)

жалко за останалите потърпевши, защото последствията от един катаклизъм ще са жестоки не само за умниците от сащ. простата логика подсказва, че не бива да се пипа там, където е напечено. същото е като да ръчкаш раков тумор - клетките плъзват навсякъде и следва смърт. много са тъпи тия от наса, изключително тъпи копелета. направят ли това, отиваме на кино без доглеждане, особено те.

Аз пък преди месеци четох статия, че тази идея, с директно инжектиране на охладителна течност, е била отхвърлена като твърде опасна, защото може да предизвика необратими процеси, и вместо това ще се опитат постепенно да изстудят стените на магмената камера.

Ким да не се гласи за главен подизпълнител?

С един сондаж няма как да стане това. Отчитайки големината на магмената камера, може би с няколко хиляди сондажа би се получило нещо горе-долу разумно. Та значи, ако за един сондаж цената е 3.5 милиарда.... Успех! ;))

Никой не ги е карал бледоликите да крадът територия която не е тяхна! Избиха коренното население ,взеха им земята-е нека сега да мрът в огън и пепел!

Батка, викаш не е важното, че плевника ще изгори! ВАжното е, че и на мишките ще им се такова мамата, а? Не четеш ли - Ще има толкова прахови частици в атмосферата, че ще станем на къртици всичкото талибан!

ми се вижда луд. Ако увеличат бройката на сондажите пропорционално на обема на вулкана може и да станат нещата, но ще трябват доста повече пари, а Тръмп-ът предпочита да ги дава за преградни стени и ядрени оръжия.

Те понеже са супер специалисти в управлението на природата, та за това ядат калая с температури от -40С, кални свлачища, безводие, пожари ......

Всичко се произвежда в комунистически Китай, с руски суровини ! Даже и да стане нещо, светът няма да усети много.

Хаха - американският вулкан - супер вулкан, сякаш няма други вулкани. Явно цялата работа опира до това, че някой иска да направи пари, но проблемът е че, Йелоустоун е национален парк. Останалото са глупости.

няма дори и бръмбари, защото и те по свой си начин знаят, или поне усещат, къде има вулкани! Правилно те е посъветвал kalin.vt да почетеш малко, ако си грамотен и знаеш какво и от къде да четеш!

Ама разбира се! Конграчулейшън! Е сега взимаме заем и превеждаме половината на НАСА, другата половина ще е комисион. Аз по-добър начин за усвояване на пари не съм срещал досега!

по ще им на сметка да купуват студ от Сибир и да го пъхат у дупката. Дано др. Путин се навие.

Стивън Хокинг: Земята ще се превърне в огнен ад//кое ли ще верното?