Борисов посреща Шиндзо Абе и 30 японски компании

Японският премиер Шиндзо Абе започна първата визита на японски държавен ръководител в трите балтийски страни, България, Сърбия и Румъния.

Обратно в новината

Коментари - Борисов посреща Шиндзо Абе и 30 японски компании | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мед капе от устите ви, журналя, агитатори на ГРОБ, умирате да пишете Борисов това, Борисов онова, особенно ви е любимо "Борисов отсече...."По-леко де,иде сняг, Борисов ще "ПРАЩА"-така неграмотно го пишете вие, линейки,булдозери,самолети и какво ли не, ако не е Борисов,дали ще съмне?!Очаквам все някога да прочета, Съда отсече, 20 години за престъпника Борисов, а вие, на борсата, гъзолизци нещастни!!!

"България предлагала висококвалифицирана работна ръка." Що не си прочетете изказването на собственика на завода за авто части в Русе... Поради ЛИПСА НА ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНА РАБОТНА РЪКА.. чакат само да излязат на нула и да си бият камшика от България.. Ша подпишем един пореден мемурандум за добри намерения и толкоз.. А той я стане, я не стане.. АМА ША ГОВОРИМ, ГОВОРИМ, ГОВОРИМ...

Брантийски, би ли ми обяснил ние ли отидохме на Балтийско море или то дойде на мястото на Черно море та станахме балтийски страни

Е, какво има да де обсъжда с японците, то е ясно. Те ще натискат да ни доставят техни компоти, а ние ще натискаме да им доставяме наши компютри.

България, Сърбия и Румъния не са балтийски страни

Срещам се през лятото с едн бизнесмен и той миказва: "А бе Вие на нищо не учите студентите! И аз го питам: Ти на какво искаш да ги учиум? Какви хора ти трябват след 5-7 години? Той се смее и ми казва - Ами от къде да знам. И аз му отговарям: - Тогава ще ползваш това което има." Той не знае какво му трябва а аз как да знам на какво да науча тези деца? Та ето е високо развитата и технологична нация BG.

Както идват,така и ще избягат, като ни видят корупцията.боб хвърлят за нас.

Да! Кадафии,Садам и др., също ги обичаха посрещаха изпращаха и каква стана тя ......

morskidebil93

Тук една фраза направо ме разби: "България предлагала висококвалифицирана работна ръка.".... Не зная за какви кадри говорят, но отговорно мога да заявя, че в момента образователната ни система предлага на пазара само полу- и цели идиоти/ с много редки изключения/. Училищата само се чудят как да "усвоят" едни пари/ така го измислиха тъпите управляващи/, а после се чудим че все глупаци излизат. Не ми с емисли след още 10-ина години какви говеда ще се "произвеждат", при положение, че майките и бащите имат в повечето случаи за ценностна система тази на фолкаджиите и мутрите................... горко ни, те японците ще избягат, но ние си оставаме тук с говедата си.

ми ще ползваш говедата да ти орат в "задния двор".

Тука е истината заблудени радатели на европейската обидинена идея сътворена от безкруполни дебили и мушеници.Жалко за загубените търговски и културни връзки със станата на честа и достойствот. Шинкансена просто,ще мине и ще ни отмине.

защо винаги селският вожд трябва да посреща чужди гости като имаме президент; няма ли с допира до тях да ги зарази с крадливи и корумпционни похвати

Шиндзо идва на оглед. Ще мести Япония в Банкя-нали слънцето вече от там изгрява.

Япония ,Китай ,Русия и др...търсят страни където да инвестират и така да стъпят на Европейските пазари ,но ние с дебилните ни тикви,които ни управляват не можем нищо да им предложим !? Толкова сме се сринали ,че не знаем нито какво искаме да развиваме, нито сме способни да развием вече нещо..Жалка картинка сме !?

но нали ни управляват "бивши" комунисти. Та, така!

Тръгвайте си, тук няма нищо за вас.

Има , Красная! ...първи сме в Европа по производсво на тикви----полезно, безвредно, заоблено плодче!:)))))))) ...и става за постно суши!:)))))))

Суши без суши хахаахахах хитро.

Абе ще говори за влакове на магнитни възглавници, а Боко - как роднински компании правят некачествени изолации на тройни цени с европейски средства

два трола се появиха има ли още днес на смяна :))))

Абе най вероятно ще изрецитира хубава си моя горо, а тиквата ще води разговорите на...японски...ХАХАХАХАХААХХ

Петъчната БАЛТИя вече прекрои географската карта. Ден на майстора - ха наздраве и от мен!

японците са едни от наи-големите консуматори на тютюневи изделия! чудно ми е засто japan tobacco сте посетят сарбия вместо благоевград?

Борисов може да посреща само 2 -ри февруари в Симитли!:)))))) България посреща Шинзо Абе! ...... .."..."Югоизточна Европа предлага висококвалифицирана работна ръка", обобщи той, говорейки за България, Румъния и Сърбия. ..." :))))) ...най-паче евтина!:))))))))))

Сега ако нашия го посрещне на летището с весел поздрав "Ни хао"("здравей" на китайски) направо ще го призная за полиглот.:)

Много неграмотни журналисти! Трите "балтийски" държави от бившия съветски съюз са Литва, Латвия и Естония. Иначе балтийските държави са много повече. Ако журналистът е имал в предвид "балкански" държави, то това е друга география. Така е то, когато Моника Станишева е главен акционер на дир..ника.

Да покажат на японеца ония дръвчета в София :) Да ги види, да се впечатли и веднага да попита колко стотин милиона долара инвестиции искаме.

Редакторът Брандийски - от кога България, Румъния и Сърбия са бялтийки страни?

БЛАГОДАРИМЕ основно, преди всичко, единствено и само на ПРЕМИЕРА, без когото всичкото това щастие и благоденствие нямаше да е възможно! БЛАГОДАРИМЕ ви г-н Борисов! По време на историческото Европредседателство в един толкова критично труден момент за света - България се превърна в оазис на просперитета и стратегически център, който обединява! Стотици хиляди и милиони инвеститори заприиждаха към България: от Катар, Саудитска Арабия, Китай, Турция, Виетнам, а сега и Япония. Една прекрасна възможност страната да се справи с безработицата и ниските доходи! Чудесна възможност за кариерно развитие и за неквалифицирани безработни, които ще бъдат изпращани в района на Фукушима за рекултивация на почвата, а след това по Европейски проект и след две годишна работа - възможност за заселване в Украйна, 30-километровата зона с обезщетителен бонус от 10 дка земя и пожизнена пенсия от 100 евро/месец.

Е, ще лапнат бизнеса я Румъния, я Сърбия, ние пак ще си бъркаме в носа, защото у нас няма кой да движи това на държавно ниво. Един Тех парк не е достатъчен, за да се привлече бизнес. Трябва и акъл.

Правосъдие няма Всяка митра може да ги рекетира Всеки нотариус може да им продаде завода Всеки политик може да ги натисне да го пишат съдружник Ей за това аз не вярвам че ще дойдат

да получим от тази визита. Японецът е сериозен бизнесмен, а у нас няма никаква основа, нищо изградено, материално. Тово дето му казваш "Тех парк" нито е тех, нито е парк. Това са едни стъклени витрини приумица на Пювналията. С прехвалените ни компютърни специалисти могат да сключат сделки фирми от техните нива, а не Фуджицу и т.н. които идват чичо Шин. Така, че японецът ще си загуби времето тук - не сме дорсли и до глезените им.

..пък и езикът им е скапан! Да се мащат! Не искаме инвеститори, а спонсори.

Абсолютно точно. НИЕ НЯМАМЕ компютърни специалисти. Виж Беларус компютърните специалисти формират 15 милиарда долара БВП. При нас има само масали за велики ( и то отделни) специалисти. Също като с ТУРИЗМА който формира по-малко от 15% БВП

dobrin

аз си мислех че булгария кум босфора...все пак тарабел17

Че журналистите са неграмотни (с малки изключения), неграмотни са, ама май някой тук не може да чете текст със запетайки. Изреждат се трите балтийски страни + България, Румъния и Сърбия. Ако ни представяха нас за балтийски страни, щяха да поставят две точки или тире преди нас. Още ли е неясно? ;)

Там е работата, че не се изреждат балтийските държави. И че дори стилистично е лошо написано. Те трябваше да се сетят, че е объркващо, дори да е точно както го казваш. Можеха например да кажат "а след това" и после да изброяват балканските. Та кои са тези "трите балтийски страни"? Може да се предположи Естония, Литва и Латвия, но до Балтийско море са и Швеция, Финландия, Русия, Полша, Германия и Дания. Това както нас ни водят източна Европа, а ако цепиш Европа по мериадиани, то централната линия ще мине през България. Не случайно ни водят южна Европа на други места. Европа почва от Урал и дори част от Казахстан е в Европа.

Прочетохте ли статията? Има ги написани трите балтийски страни, а който е добре с географията, не би трябвало да има съмнение кои са "трите балтийски страни", макар и повече държави да къпят бреговете си в Балтийско море. У нас даже се казва често и "прибалтийски страни" (пак за Литва, Латвия и Естония).

Не е важно да се изгради стабилни работни места, а да се започне нещо защото Китай бързо развива контакти- тоест да се попречи с временни манкировки на японски фирмички.

ДИР-а , не разбрахте ли че не сме от Балтийския регион ,а от Карибско море и имаме сухопътна граница с Куба и Ямайка.

Тука ще стане калабалък от инвеститори: саудитци, японци, катарци... Блазе ни.

мани ги тия инвеститори бе. Ще ни ръчкат да работим. По-хубу да си кибичим цял ден у кафето и да си тръкам билетчета от лотарията.

България на ЧЕТИРИ морета: черно, бяло, адриатическо и БАЛТИЙСКО!

Граматиката ми е слабо място, ама на Вас май Ви е още по слабо.

ВБА

.... а бяхме на три....

Цитат: "в трите балтийски страни, България, Сърбия и Румъния" А аз си мислех, че Балтийско море е много по насевер! ;)

Много правилно си е казано. Запетайката означава изброяване, тоест - трите балт. страни + бг, сърбия и румъния. Щеше да е грешка ако имаше тире.

Не знам кога България, Сърбия и Румъния станаха Балтийски страни. Някой има ли повече информация по въпроса?

И балтийска страна сме вече.

Дира голяма балтия удари :)))

Може ли да цитират БТА, онези да са го объркали, а тези дотолкова да не гледат и да не се усещат! БТА пък да цитира някой друг, например японци, които да не прави разлика между балтийски и балкански, защото им звучат подобно.