Стачки блокират Гърция заради поредните мерки за икономии

Транспортът, здравните услуги и корабите в Гърция днес са блокирани заради стачни действия.

Обратно в новината

Коментари - Стачки блокират Гърция заради поредните мерки за икономии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гърците стачкуват , кервана си върви и нищо не могат да направят. В понеделник правителството ще гласува всички нови мерки и закони наложени от Европа.

още празнуват Коледа.

Както винаги кражбите на едни ще се платят от други. Докато едните ядат и пият, други трябва да поработят здраво да изплатят масрафа. В случая протеста на гърците е защото тяхното правителство натиска работещите да продължават да работят още повече и за по-малко, вместо да ги принуди да потърсят отговорност на крадците. Да ви изглежда познато...

Така де, ще стачкуват! Исканията: 1/ Да не връщаме заемите, които теглим; 2/ Да изтеглим още по-големи заеми; 3/ Да намалим надниците на гладните българи и други такива прошляци, които са на работа у нас; 4/ Германците да започнат най-накрая да работят на 18-часов работен ден, за да има повече пари за гърците, включително за по още една заплата и пенсия извън 13-тата и 14-тата такава. 5/ Запазваме си правото на по-сериозни искания при следващата стачка!

Кога яли и пили - пеяли. Кога да плащат - плакали. Правят се че не го разбират комшиите, ама тоя номер вече не минава. Тарикати ще име до тогава, докато име балами.

гърците стачкуват,но еврото флорира нагоре!не мога да разбера как е възмoжно,да не би европа да е само германия!

Лошото е, че банките си търсят над 300 млрд евро от гърците, които са ги взели като кредити, купили са си вили и лимузини, обзавели са си апартаментите като арабски богаташи с всички екстри (поне съм го видял с очите си), и нямат никакво намерение да връщат тези заеми!!! Вижте справката от Файненшъл таймс и ще разбереш. Да не говорим, че до ден днешен, пак по същата справка, гъркът работи за 1 евро, а получава 1.8 евро? Нещо да кажете по това?

Идва голю босев при банкера и му казва: Чорбаджи, що не ми отпуснеш 1 милион заем. Поглежда го отговорния банкер и казва: Гольо, като си вдигнеш доходите 5 пъти, ела и ще ти отпусна заема. Безотговорния банкер отговаря: Нямаш грижи, що да не ти отпусна, като лихвата при вас е двойно по-висока от немската и ще се облажа доволно. Като станат мнозинство втория тип банкери, парите потичат към голювците, надуват балоните и нещата изглеждат розови, докато не дойде кризата и балонът се спука. Тогава влизат политиците, дават на голю заем да се тразплати с фалиралите на практика банкери, а на данъкоплатците си обясняват, че заемът за Голю е в името на европейската солидарност. Пита се: кой е виновен в цялата тая каша и трябва ли едните да ги спаяваме(банкерите), а другите да унищожим(голювците)?

Банките отдавна не си търсят нищо от гърците. Тройката им отпусна огромни заеми през 2010 и 2012, за да покрият дълговете към банките, като сега парите се дължат на данъкоплатците в еврозоната. Това трябва ясно да ти говори в чий интерес оперират политиците.

РОЙТЕРС: SOFIA (Reuters) - Thousands of environmentalists protested in downtown Sofia on Thursday against a government decision to allow further construction of ski runs and lifts in Bulgarias mountainous Pirin National Park.

И аз на времето се прехласвах пред силната им гражданска позиция, ама откакто разбрах, че протестират щото им орязали 15-та,14-та,13-та заплата, безплатно агне за всеки военен за Гергьовден, гарантиран монопол за някои професии - трябва да умре някой шофьор на такси за да приемат нов в синдиката, протестират щото разбраха, че трябва да си плащат данъците и щото ги помолиха все пак да си връщат по малко кредитите. Научени са на мързел и далавера и ги боли та им се вие.

Типично нашенски физиономии. Наемници на др. Нинова, наети от махалата

Така се броят олигофрените на др, Нинова, които са online

Тъкмо почнаха да работят като нормалните хора и ужким приключиха въпроса с тежките икономии и сега пак от начало.

Няма как да почнат да работят нормално, докато им налагат първични излишъци, нечувани в цялата модерна история на човечеството. Кой нормален предприемач ще построи каквато и да е производствена мощ, като знае, че народът е обран до шушка и няма да има достатъчно търсене, за да се изплати инвестицията.

"докато им налагат първични излишъци" Как ще бъдат нормална държава ако не им налагат тези излишъци? Преди икономиите харчеха безразборно за луксозен начин живот без да имат система за събиране на данъци и приходи,всичките им доходи идваха именно от кредитите.А сега данъци,касови бонове и всичко друго за да могат да живеят със свой приходи все едно са напълно самостоятелна нация. За намиране на предприемачи до колкото чувам гърците нямат проблем пък и не се тревожи има колко искаш "гении" готови за проекти на стойност милиони,както онези които построиха няколко двадесет звездни хотела в нашият край само за да ги гледат как пустеят.

Тези явно вървят към поредния фалит. Българските репарации и чуждите заеми ги спасиха при предишните фалити през 20 век. Ще видим (когато излязат от еврозоната), кой ще им помага. Щото руснаците са без пари.

Китайците в момента правят инвестиции за милиарди в Гърция и Сърбия, само нас заобикалят, щот сме много убави.

Къде се скриха тези, които очакваха гръцки слугини в БГ и ни разправяха как гърците ще умрат от глад??? Сорос май им спря субсидията!!!

Гърците не са роби като нас и спират да работят като протестират и излизат всички и си защитават правата. Нас ни правят каквото искат а ние само седим и люпим семки...

Прост народ слаба държава крадлива влас.

Е те тия кога са почвали да работят? Като гледам са спрели да играят табла в заведенията и са хванали някакви оръдия на труда.

Това се казва синдикат, не като нашите ....

Народ а не Мърша !

Основна цел на почти всеки грък е да намери някой, който да работи вместо него, ако може и без пари...Те искрено вярват, че могат да трупат заеми, но светът е длъжен да им ги плаща. В историята си са трупали огромни заеми на няколко пъти и никога не са ги връщали. Спасяват ги само банките им, които са навързани с европейските и световните банки, но е факт и това, че са създавали банки, флот и т.н., а ние сме копали и гледали добитък, с малки изключения. това е приносът ни.

През цялата си история гърците са крали ,Част културата им е от траките ,друга част от науката им от арабите п.т. от Египет (за асимилация на два милиона българи няма да говорим ) до като Българите са изграждали огромни градове , имали са си писменост , числа собствени традиции и обичаи ,много неща за Гърция са фалшиви....

Гърците, които дори в сегашната ситуация са в пъти по-добре от нас, протестират, а у нас се лее един мазен еврокич, чак да му прилошее на човек

А те някога започвали ли са въобще работа? :)

работят повече от теб! НАй мързеливи на Балканите са българите!

Ако го пишеш за глупака..няма да те разбере-той е раздиран от злоба и завис.

Лежането по цял ден си има край....

Лежане е да повтаряш папагалската шаблонни фрази и баналности, без да си направиш труда да почетеш по въпроса.

И какво да им плащаме заемите ли ?

"Сиртакитата" не са готови да живеят бедно.

или само ти си с промит мозък че трябва да се стискаш цял живот!

Тези мързеливци, когато дойде ред да си връщат заемите, хоооп, почват едни стачки и следва поредно опрощаване и нов транш... А това, че никога не са си заработвали заплати и пенсии, в размера в който ги получават, това си продължава десетки години наред. Такова лапане от ЕС не е истина... Никоя друга държава не е получила толкова облаги от еврофондовете, колкото Гърция. И това е за сметка на всички останали 27 в т.н. Евросъюз. И как няма да си подкрепят техния премиер "Сиртакис", след като той тарикатски взема нови и нови заеми, с идеята никога Гърция да не ги върне!

Не съм чуждопоклонник, но свалям шапка на Гърците колко са единни когато защитават интересите си! Достойно за уважение и поука!

И аз много уважавам тези хора, особено когато става въпрос да отстояват правата си. Но това е нормално за родината на Демокрацията !