Световни медии: България направи заявка за Шенген

България се надява през шестте си месеца председателство на Съвета на ЕС да успее да убеди Брюксел, че е готова да стане член на Шенгенското пространство.

Обратно в новината

Коментари - Световни медии: България направи заявка за Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а аз се надявам за 6те месеца да се разкрие истинския убиец от Нови Искър... а това да се разделим с левчето е пореден начин по който БГ да бъде кукла на конци

Не е ли време да се арестуват и вкарат по лагери русофилите. Да се превъзпитат трябва, както трябва. С техните методи нали работят, по вагонетките и по лагерите, да им се вземат имотите, да се уволнят от работа и да поработят по метрото, пак питам не е ли време, защото никога не е късно. Те точно така направиха, когато имаше инакомислещи хора! Не оставете ги - биологически естественно да си отидат! Просто ги изолирайте

И в края на краищата кирилицата е вече на евробанкнотите в името на българите.

Те казаха, че ще престояваме две или три години в чакалнята. Така че сега до юни ако влезем в чакалнята, това означава че от 2020 или от 2021 у нас ще сме вече само с евро. Сбогом левче. :(((

вият русомършите на умрело, имат ни за собственост и роби. Ние роби нито на турците нито на руснаците сме били, това, че и двете държави са ни клали и убивали не ни прави роби, нито руски нито турски.

че не са ни клали е ясно, явно е че още ходим по земята. Има един друг интересен въпрос? къде са траките? някой ги изкла.. кой ли?

Циркът започна! Ще му се наслаждавате цели 6 месеца. После ще изтрезнеете, ама какво от това ?

Шенген в момента е голям минус. Затова се напъват да ни вкарат в него.

Отговорът за да е да драги мой Горанчо, Цацката трябва да е уволнен а Съдебната система реформирана зашото ако някой като теб пипне фискалният резерв, с такъв съд, нищо няма да му се случи.....Отговорът ще е големо НЕ...

Ние като председатели на ЕС сега и главни командващи, можем ли да наложим някакви санкции на Холандия? Така да се каже да ги накажем за лошото им държание към нас? (Да ги изключим от ЕС няма да може сигурно, ама поне някакви наказания?)

Да се ненеарадва човек на световното уважение към България:))))))Оляхте се бе хора:((((Стига вече такова нарцистично самохвалство за нещо дето е незначимо спрямо реалността в България..Толкова страни са минали през това ротационно ''председателство'' ама никоя не се е осирала от самохвалство като вас..Та за Шенген сме завлизани преди бая години още с бодисването на две стени на границата и цвъки тогава гордо както вие сега гордо давате тези новини че вече сме ''изпълнили'' всички изисквания за Шенген и сме там....

България в ЕС нямала суверенитет, пък му е Председател и го командва и управлява! Мухахахахахаха!

След Референдум в България ?

БСП ни вкара в НАТО и ЕС без референдум! Така ще ни вкара и в Шенген и в Еврозоната!

не е ли време да се арестуват и вкарат по лагери русофилите. Да се превъзпитат трябва, както трябва. С техните методи нали работят, побвагонетките и по лагерите, да им се вземат имотите, да се уволнят от работат и да поработят по метрото, пак питам не е ли време, защото никога не е късно.

такива отворковци ,които нищо не са създали, а само искат да крадат и експлоатират другите!

абе идиотчета малки, путлерастчета смотани. научете термините ЕС, Шенген, НАТО. като се научите да ги разграничавате... тогава тролете пак тука.

шенген и евро!

Кой казва, че трябва? Да се пита народа с референдум иска ли еврозоната.

Пише го в предсъединителния ни договор към ЕС. Задължително е влизането. А иначе "e трябвало да те питат" през 2005 година когато нашите политици са подписвали предсъединителния ни договор.

шенген естествено.не може да има тел и огради по граници.хората имат правото да се движат свободно.ксенофобите в пандиза!!

въобще излизал ли си навънка....на кпп-то няма тел !!! тел има по границите за да спира такива навлеци като теб идващи незаконно и нежелани в европа

А бе ти изобщо влизал ли си в Шенгенски държави? Между тях няма КПП-та. От държава в държава се минава с 60км/ч. Туй пък за теловете направо ме уби

При мигрантска криза, Шенген е вреден за ЕС. И вътре разни си наложиха проверки по границите. От влезане в еврозоната има поне 3 негативни последици. 100% ще има инфлация, такава имаше и в Германия, а лева бе вързан към марката. Там например паркинг от 1 марка, стана 1 евро, което бе почти двойно повече. Само че никой няма да си намали печалбата, да направи нещо от 1 лев на 0.5 евро, а ще отиде нагоре. Другото силно негативно е обвързването с ЕС. Поредната загуба на суверенитет. Както и че повече евро се взимат само на кредити. Но кой дава кредитите и не сме ли реално и ние, като част от ЕС? Съответно от лихвите по кредитите, не трябва ли да получаваме процент? Не вярвам да ги прибират държавите, а и правят номера. Отпуска ЕС кредит с 1% лихва уж на Гърция, но реално го дава на банка. Тя дава кредит на Гърция вече за 12% лихва - реален случай. Така обслужват банки от ЕС, да печелят. Има вероятно лобизъм и корупция.

простотии от село на "факти" чути в кръчмата.

имаш право за инфлацията и , че банките получават евтин ресурс от ецб но го отпускат на висок процент и така основно банките печелят....би трябвало да има таван на печалбата...или изискуемият % по кредита ако банката получава пари от ецб...напр 3 % марж и така лихвите по кредитите ще са 3,5 % . НО за суверенитета не съм съгласен просто защото сега чрез този суверенитет политиците работят СРЕЩУ народа и ниой не може да ги контролира . наистина има нужда от реформи в брюксел но те са нищо в сравнение с реформите от които се нуждаем в България

В Германия дори имаха като калкулатори преобръщащи марка в евро. Напълно валидни сега за лев-евро. Инфлацията е абсолютно гарантирана. Западните политици, не се отличават много от нашите. Просто сигурно е по-трудно да правят схеми. Със сигурност начина на даване на заеми е схема. Със сигурност съсипването на проекти като Южен Поток е във вреда на България, а не от загриженост. Проблема при нас е, че прокуратурата и съда са политкоректни. Виждат престъпление и не правят нищо. Част от проблема са налагани и от ЕС норми, като за минимално насилие. Ако полицията действаше като някога, престъпността със сигурност щеше да е по-малка. В крайна сметка НПО-тата и ЕС, развалиха още повече морала на циганите и са вредни дори за тях. Дестват глупаво. Немците например протистираха срещу строежа на оградата с Турция. После бяха готови да я финансират, защото пази реално и тях. Действат първосигнално, без да разбират проблемите в конкретни държави, като тук. Малко са като САЩ, дето си създаде Ал-Кайда и ИДИЛ, а после си пати от тях.

Всичките в този форум сте за Националната следствена служба.

бря,бря...!!!цру,мосад,интелижън сървиз и т.н....!!! първо ,,нпо-тата,, а след това и нас...!!!

беше окупирана и насилствено отнета от гражданите й от шепа евроидиоти, което е в разрез с най-елементарните човешки права.

А постоянно мучат "Нас не ни е страх..."...!!! :::))) Дааа...!!!

Шило

Унгарците, поляците, чехите, май са доста по-тъпи от нас, че не бързат. Румънците-също! Що ли?Наистина ли е така, или техните управници съзнателно не жераят растеж на икономиката?

знаеш немски или унгарски да те свържа с колегите унгарци да ти обяснят истината за Орбан ...за поляците ами те имат правителсво което леко напомня ердоган и се опитват да отнемат права на народа та не ги давай за пример

Като хърватите са казали ДО 2024 г. най късно. Т.е. може и по рано да влязат в еврозоната. Примерно през 2022 или 2023. (не в РТМ-2 а пълноправни членове на еврозоната). Важното е ние да сме 20-тата, и да влезем преди хървати и румънци. Сега в чакалнята и 2020 или 2021 членове на еврото. :)

Хърватите ще въведат еврото до 2024 година. Казали са го официално. Румъния казва до 2025. Останалите ще се позабавят малко. Ние ако сега влезем в чакалнята, значи 3 год след това, то 2021 ние ще сме с еврото. Три години след нас идват и хървати, и четири след нас румънците.

Това е пълна загуба на суверенитет, пълно подчинение на германските интереси. Богатите си мислят че ще станат по-богати, но богат на фона на мизерията е като африкански вожд с абсолютна власт в племето. Докато някой не реши че племето му пречи. Българоубийците действат да ни натикат във вечното робство на еврото и да не можем да искаме документите на терористите на границата си по никакъв начин. Интересно как държат мутрата? Дали само го милят по главата понякога, дали са хванали някой негов близък за заложник или просто си е предател по призвание.

е, и в Шенгена ще ни приемат, и еврото ще измести лева, и Западните Балкани ще бъдат приети .... за западните гугутки е важно да има повече граници , които ще възпрат прииждащите мюслита. важното е техните дворове да са чисти.

Обявяването на това намерение, и разкриването от шизофреника Горанов на детайли от него не е ли в ущърб на България (така както точно той твърдеше и беше против, когато Орешарски реши да прави същото)?... :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Ами първо да махнем КПП-тата с Румъния пък после да мислим за Schengen. Брюксел да не би да ние питал когато са се обединили Франция, Германия и Люксембург?! Е то в една Будапеща има повече мостове на Дунав отколкото на цялата Българо-Румънска граница.

не би трябвало да ни приема в шенген докато политиците не реформират съда,прокуратурата,намалят корупцията и престъпността ! единствените лостове за натиск са шенген и еврофондовете и дори е добре размера на еврофондовете да е в зависимост от извършените реформи .

Добре де къде си си набутал коментара.?

Мобилизацията на евродебилите, герберастките и соросоидни тролове ще бъде повсеместна през тези шест месеца. Явно са ги въоръжили и с порядъчно тор браузъри и спам-ботове, защото от вчера известни форумни тролове изведнъж взеха да получават по 10 плюса на минута, докато преди 10 плюса не можеха да получат за цял месец! Дерзайте! Ако мислите, че някой ще ви се върже!

Хиените вият на умряло! Вийте хиени, вийте! България Председател на най-мощния политико-икономически и военен Съюз в Света! Колко ли инфаркти ще последват през следващите 6 месеца?

бокича да внимава с ,,футбола,, и ,,кръвното,, а юнкер с ,,шампанското,,...!!!

Шило

А за еврото...Никой не казва, с какво ще помогне на българина. И всеки бяжга от темата за валутния борд и както ще стане с приравняването на лев и евро, ако падне. Ако курсът покаже реалното състояние на икономиката, съотношението ще е поне 1:4 в полза на еврото. Честито!

ще си ,,операт,, парите...!!!

Шило

Както е каздал Цицерон: "Да го дуат бедните"

и ,,октопода,, ще стане в пъти по -силен а народа за начало четири пъти по беден от сега...!!!

Какъв курс 4към едно ?Като приемем еврото всичко ще се плаща в евро Лев няма да има повече!Какви са тези тролскоруски лъжи?

приемането на еврото няма да помогне на българина но няма и да му пречи . косвено ще има контрол от ецб над бнб и случаят с ктб не би трябвало да се повтори,освен това ще отпаднат таксите при обмяка на евро в лева...което е добре за 2-та млн българи работещи на запад.

Шило

Що бе, сега такси има ли? Има марж между купува и продава, ама кой обменя с милиони, че да е толкова съществена разликата? Външнотърговската дейност не е в левове, за да играе този марж.

Да бе! Вярвай си!

Шило

И още нещо, уважавам мнението Ви, защото съм сигурен, че вярвате в него, а не пишете семо заради спорта. Банки "гърмят" навсякъде. Само си спомнете 2008г., когато икономическата криза започна като банкова. И тогава ги имаше тези институции, и тогава действаше в редица страни еврото.

блаженни са вярващите дето не са опитали ,,промяната,, в евро...!!! швеицарците като отмениха ,,борда,, към еврото ...сега плачат...!!!

Напротив, при приемането на еврото, всяко евро което се иска трябва да се иска само от търговска банка. Която за да го поиска трябва да даде на ЕЦБ гаранция във вид на имущество. Т.е. да заложи ипотеката ти или направо къщата ти. Ще му попречи на българина и още как. Питай испанците дето си мислихе като тебе, имаха над 85% от къщите си. Сега 40% от къщите са на международни фондове. Ако пък държавата иска пари, например за пенсии и образование изискванията са още по-жестоки. Могат да искат да зомбират децата или да увеличат дълга и данъците до нива, които не могат да се платят никога. Или направо да поискат монополни права. Което означава например никой, освен даноне, да не може да произвежда да речем кисело мляко. Със съответната цена.

Безусловно ползите са повече: 1. Агресивната монетарна политика на Европейската централна банка /ЕЦБ/, стимулираща кредитирането и потреблението, ще се отрази пряко, а не само косвено и у нас - т.е. ще имаме по-ниски лихви по кредитите и доколкото е възможно, още по-ниски и по депозитите. 2. Изчезва валутният риск от лева, доколкото все пак го има - още един фактор за понижение на лихвите по кредитите. 3. Елиминират се транзакционните разходи лев-евро-лев, което ще се отрази в по-високи печалби за бизнеса. 4. Българските банки получават директен достъп, независимо от собствеността си, до финансиращите инструменти на ЕЦБ. Сега тези с българска собственост не работят при същите условия като онези, чиито майки са под шапката на ЕЦБ. 5. Европейски, т.е. по-независим надзор върху банковата система съответно и възможност за ликвидна подкрепа от ЕЦБ при някаква временна ликвидна криза - т.е. значително намалява рискът от сътресения като това от 2014 година. 6. Ползи и на правителствено ниво - по-евтино ще вземаме дълг и ще сме по-устойчиви на кризи с оглед на спасителните механизми на Еврозоната. 7. Ползи за икономическия климат - за чуждестранните инвеститори членството в Еврозоната е гаранция за стабилност и предвидимост, т.е. могат да се очакват по-големи инвестиции Вече не сме в Б група, макар и на най-силното първенство на света, а сме в А група, образно казано. Примери - най-бързи и директни ефекти върху капиталовите пазари на новоприсъединилите се към Еврозоната държави от бившия соцблок - ръст на фондовите им борси от навлизане на чуждестранни капитали. 8. Не на последно място - освобождаване на валутни резерви, които сега гарантират борда. Те ще могат да се ползват за други дългосрочни ползи и сектори и /дано/ за провеждане и инвестиции в реформи и т.н.

И също образно казано еврото действа като турбо на скоростта на икономическия растеж. Ако сега бяхме в еврозоната икономическия ни растеж нямаше да е 3,9% а щеше да е 6,9%........... а така много по бързо се настигат по стандарт на живот и заплати западните държави в съюза.

Шило

Вярвате ли го? Какво пречи и сега за лихвите? Да Ви кажа ли? Рисковете и все още големия дял на лошите кредити. Видяхме какво стана през 2009г. с раздаването на кредити на парче. Знаете ли, стига с тези заучени фрази, а погледнете как стоят нещата.

Само финансово неграмотен може да напише подобни глупости. Еврото облагодетелствува само Германия. Всички страни от еврото, освен Германия са във криза. Или трябва да имат огромен дълг, като Франция, Италия, Испания или трябва да фалират като Гърция. При ниското развитие на икономиката ни еврото означава криза и мизерия за българите. И фалит на почти всички български производства, а за хората загуба на имотите им. Като начало всичко, освен заплатите ще поскъпне двойно, както го направи в Германия. Затова курса е 1,95... а не точно 2. След като дори Испания или Италия не могат да се оттърват защо си мислиш че мизерната българска провинция ще може да се оттърве?

Какъв курс 4към едно ?Като приемем еврото всичко ще се плаща в евро!Какви са тези тролскоруски лъжи?

Шило

Оправиха ли великия боков дувар, който е на турската граница?

"Винкелов" е, не е БОКов "дувара" с прокъсаната тел и с дупките, дет' и чааветата на орките минават пълзешком...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Шило

Да го кажем "Коалиционния" ! Хахахаха, Вярно, че Винкела много подскачаше покрай кадрите на Йончева!

Путин каза, че Българската Азбука е била македонска ! Доналд Туск, се преклони пред Историята на Българския Народ, каза за Спартак, каза че не сме позволили да пленят наше знаме 1300 години ! И го каза в реч на български, от името на ЕВРОПА и пред очите на ЦЕЛИЯ СВЯТ пред погледа на над 1 милиард души ! Кой е нашият приятел ?

Вашият приятел е Сорос!

Ние внуци на нацисти за приятели не искаме.

Пленени и непленени знамена не могат да бъдат някакъв сериозен фактор за самочувствие. Какво е станало със знамената на Самуиловата войска през 1014та. Какво е станало с Преслав, когато пада преди това. През 1185та БГ войска се оттегля зад Днава, интересно защо ли и какво като знамето е с нея, просто първата година на въстанието е неуспешна. Ами то в периода 1371ва- 1396та, когато падаме под турско робство ние даже и знаме не сме развяли официално. Битки са водили феодали, някакви си, нашите царе и тримата в бой май не са влизали, за разлика от сърбите примерно. Тези глупости ги говори на някой друг. И ние имаме пленени части през Първата световна - да, знамето е скрито ама след пробива при Добро поле всичко се разпада и няма няколко хиляди души, с които да се запуши пробив при 960 000 армия, която за дни профуква всичко постигнато. Въпрос на гледна точка. Пленени са всички войски западно от Скопие - виж знамената били скрити. Хиляди българи изгниват по островите на Гърция като роби след войната. Знамената били опазени. Да. Така е. Ама народа от 9 стана 7-6 скотро и 5 милиона. Е знамена нали има. Армия няма , знамена има.

България ще бъде 20-тата страна членка на Еврозоната. Още повече че Дизайна на евромонетите за България вече е решен и одобрен. Само ние сме с одобрен дизайн на монетите от всички останали които трябва да влязат в еврозоната. Така че ние ще сме 20-тата държава в съюза, следващата която ще влезе. А държавите на Хърватия, Чехия, Дания, Унгария, Полша, Румъния и Швеция все още не са взели решение как да е дизайна на техните евромонети. Така че няма да са преди нас в този съюз. А и още повече че на евробанкнотите пише на български език ЕВРО с което трябва само да се гордеем. И колкото се може по бързо да влезем в еврозоната.

интересно, защо ЕВРО пише, а не ЕУРО? все пак континента се нарича? Еуропа!!! Изненада :) или дори Юръп, ама ЕВРО ... ? сигурно е заради катето

Ами защото българите казваме ЕВРО и ЕВРОПА а не еуро и Еуропа. Затова и спечелихме делото в съда срещу ЕС. Прочети първо, писано е доста, преди да задаваш глупави въпроси. А на евробанкнотите пише на латиница, гръцки и български език. На кирилица, в чест на нашия език, а ние да сме извън еврозоната - недопустимо.

В България се чете Европа, значи на български е евро.

То сигурно Швеция, Швейцария, Великобритания и т.н. са по-глупави от нас и затова си пазят националната валута... А Косово, примерно е с евро без да са ни в ЕС ни в Шенген. Изобщо еврото не ни е необходимо - който иска евра да иде и да си купи.

Швейцария не е в ЕС.Великобритания излиза иа и си има и други причини,а Швеция ще мине на евро.

е че сме тоталния паразит в ЕС и гледаме да се закачим точно за каквото успеем. Това шенгени, еврозони - важното е да се скачим с донора по яко за да го източваме по-добре. За 11 години в ЕС успехи почти нямаме. Станишев за 4 години повиши раждаемостта от 70 на 80 хиляди годишно, а след него герб върнахте раждаемостта до ниво под критичната 1997ма и сега имаме 63 000 родени деца годишно. Това е по-важно от всичко друго. От 80 на 63 хиляди годишно - ГЕРБ. До тук за 28 години, да не кажа и за 50 и повече, защото проблем с раждаемост БГ има от 1970та грубо единствения пречупил тенденцията се казва Сергей Станишев. Прочети малко. Не че съм му фен, но народа се топи и друг не е спирал това топене.

да се въведе евро искаме

Да ви пИкам на приоритетите :) да заробиш платежната система на поколения българи напред със една мъртво родена брюкселска валута, извън контрола на собствена централна банка... Е затова британците никога нама да искат евро, защото са всичко друго но не и РОБИ на вас - честито, аз съм далеч извън ЕС

британците не ползва евро по съвсем различни причини. Не можеш да се сравняваш с тях. За нас ще е супер ако го въведем.

идиот-чето отдавна се е сравнило с британците, пич, поданик на кралицата съм. за ВАС - казах, "честито" да ви е супер робския живот

Путин каза, че Българската Азбука е била македонска ! Доналд Туск, се преклони пред Историята на Българския Народ, каза за Спартак, каза че не сме позволили да пленят наше знаме 1300 години ! И го каза в реч на български, от името на ЕВРОПА и пред очите на ЦЕЛИЯ СВЯТ пред погледа на над 1 милиард души ! Кой е нашият приятел ?

спартак е трак. Кой ни е приятел? какво общо има трак със българия? освен че в различни периоди траки са обитавали земи преди нас... То и орфей , а и може би ахил е гордост за българия? едва ли не

прочети малко. И ще разбереш, че траки и българи е едно и също нещо.

Идвай евро. Аз съм се подготвил отсега.