UK лекари до Мей: Пациентите ни мрат по коридорите на Спешно

Лекари от 68 британски болници се оплакаха на премиера Тереза Мей, че техни пациенти умират по коридорите на претоварените спешни отделения.

Обратно в новината

Коментари - UK лекари до Мей: Пациентите ни мрат по коридорите на Спешно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво представлява Viewing - да изкараш трупа на умрял от моргата в събота или неделя и да го покажеш на роднините му. И естествено индийци, негри, филипинци и цялата колониална пасмина са твърде квалифицирани за тази работа и се дава на източноевропейци. Даже те все имат причина за да не свършат това, но ако ти не го свършиш, обиждаш маймуната началник или филипинския началник "азиатския хитлер" от NHS. Веднъж, когато извадихме труп с някакъв от Сомалия, за да му вземат очите, защото е подписал документ за донорство, сомалиеца след това се подиграваше, че не съм гледал как му вадят очите. И като му казах 2-3 приказки, отиде като п'ика да се оплаква на мениджъра, че съм го заплашвал. Toва е NHS - изметта на планетата.

В Тубата има клип, как руснак с кръвотечение умира в коридора на руска болница, а медицинския персонал обикаля около него и само дето не го подритва! Жалко, че ДИРа трие линкове!

Аз пък си мисля за сомалийските деца, дето умират от глад.

Сомалийксите деца да си ги мислът родителите им. И сомалийци познавам, принципа им е, жената живее за да бъде разплождана. масово изнасилвани (в брак иле не), сомалийките раждът по 12-15 деца. Кату имът съзнание да изнасилвът, после нека имът и съзнание да си гледът децата и как измирът. Ас не съм длъжна да плащъм на сомалийките изнасилванията и мераците на сомалийците за изнасилвания. Точно Сомалия, за последните 30 години, се утрои кату население. Сам пресметни, що за раждаемост имът, ако населението се е утроило за 30 години. Кой е длъжен да ги гледа и да им плаща сексуалните мераци? Врещяха на последната суша за финансова помощ. Викъм, да си задреза, ке ти пратим храна. Той вика, не храна, пари искъм! пари ли! теглих му една майна - пари искъл, с 13 деца в къщата, той искъ пари, а не храна за децата си! НИКВА ПОМОЩ НА ИЗНАСИЛВАЧИТЕ И ЛЕСНИЯ ЖИВОТ НА ГЪРБА НА МИЛОСТИВИ ХОРА - ЗА КАКВО, ТА ДА ГИ НАСЪРЧЕВАМ ДА ЖИВЕАТ НА ПОМОЩИ ЛИ!

Статията е за английските некадърници.

Куманягата, тебе ко те интересува капитализма бе! Стой си в куманизма, нале на тебе ти е добре, какво обръщаш очи към капитализма, предател! Ползвай си перфектните здравни услуги в балХар и ноо не знай!

Не се разбра какво се е случило, че толкова много е набъбнало числото на спешните случаи? Ако винаги е било така, щяха отдавна да са взели някакви мерки и да си престроят здравеопазването. Но явно е от скоро.

Немам наблюдения за числата, но имам наблудения, че куцо и сакато се довлече в британия и се окачи на NHS .... Заради ЕС, от цела европа идвът навлеци и ползват 'безплатно' услугите на NHS. Скандални разкрития говореха за огромни източнвания на средства за пациенти, които идвът от ЕС - примерно много често престигът точно балХар и румънци, поляци, литовци, дори италианци и испанци. Предявяват еврепейски здравни застраховки (тези са стандартни за цел ЕС) и стоят по NHS услугите с месеци, а често и с години, за особено скъпи процедури. Примерно по такова направление, ползват пълни услуги за бъбречна недостатъчност, която се смета за опасна за живота, и особено спешна. Примерно. И за 3 години некои текъФ пациент, източи неколко мелиона суха британска параА. И NHS не мое да откаже, защото правителството е подписало определени споразумения и международни спогодби. Но то не е само за бъбчрена недостатъчност (точно това обесних, че NHS се занимават със спешни и първа помощ случаи). То е за очни проблеми, за недоносени бебета, и списък от подобни случаи, изборени по медицинската документация. Като зависнът маса текиви, и не саму евреопейски, но понекога дори и американски (тука направо ги гонът американците, сички знает за здравните проблеми на американците).....но идвът и от целия Комон Уелф - целата Африка, Асия че и от Полибезия аку щете. И NHS пищи на умрело. Самите британци, се дигнъха на Брекзит точно защото те самите не могът да се докопът до NHS . Да, проблема е страшен! Затова хората масово си плащът здравни застраховки. Познавам случаи на хора, които дори да не искът да работът некаква работа, но се примиряват и работът дори и най-нежеланата рабута, ако работодателя плаща семейни здравни застраховки. Никой не разчита на NHS - защото ше умреш праФ докато чекъш некой да ти обърне фнимание!

Познавам човек, който има 3 деца, и работи по цела година в Шотландия, на нефтените платформи, и праща парите и работудателя (Центрика) му плаща семейна здравна застраховка. Човека бачкъ тека веке над 10 години, и за тия години го видех саму веднъж, навръх Коледа, Иначе виждъм саму жена му. Ей текиви семейни драми. Здравните услуги са скъпи в УК. Скъпо е и отглеждането на дете. ДеЦка градина е хилядарки на месец. Обикновено майката работи за да плаща саму деЦката градина на 1 иле 2 деца. И родителите се избивът за местата в градината. Да, живота в Ук не е лесен, и тук има борба за живот. Какво ви е чудно не знам. Куманягите ви промивът празните кратуни, че на Запад парите се берът ор дървьете и ставаш мелионер за 1 месец. Еми, колко трее да си дебилен, че да го вервъш?

ПАК ДА ОБЕСНА ЗА ДЕБИЛНИТЕ И НЕДОРАЗБРАЛИТЕ - NHS Е НАЦИОНАЛНА СИСТЕМА ЗА ЗДРАВНА АДМИНИСТРАТИВНА И ОРГАНИЗАЦИОННА ПЪРВА ПОМОЩ! То е да те насочът, да помогнът за закърпиш, за да стигнеш до реалната медицинска услуга, консултиран и насочен. Но идвът едни балХар с техните си навици и разбирания, и си мислът че не е тека. И си мислът, че NHS требе да им осигури сичкото бесплатно, веднага, и накуп. цялостно лечение и цялостна услуга. Идвъте с предразсъдъци, неразбиране, претенции за безплатност, и хората тука с основание ви наритвът и гонът! не ви щът точно защото сте дебилни, нахални и прости! А ако подхванеме и цициалките, и как нарочно идвът тука баш балХар, с нарочното намерение да краднът и влачът далаверката на британски цоциалки, и картинката стаа ясна, защо никой по света не ви обиче и ви третират кату улични псета! Нале куманизма е ноо убаФ, стойте си в куманизма бе! Какво търсите в капитализма и в британските цоциалки!

Да е жива и здрава Терзката, останалото е без значение.

Българите мрат в къщите от глад и болести и не могат да стигнат до болниците. Коментираме велика държава като Британия

ОБЕСНЕВЪМ ЗА ПЕРМАНЕНТНО ДЕБИЛНИТЕ. ТЕКА НАРЕЧЕНАТА 'БЕЗПЛАТНА' МЕДИЦИНА ИЛЕ NHS ....NATIONAL HEALTH SERVICES..... Е ЗА БЕДНЯЦИ! ЗА ХОРА КОИТО НЕ ИСКЪТ ИЛЕ НЕ МОГЪТ ДА ПЛАЩЪТ! Там се оди ако немъш пари да си платиш дори прегледа! Камо ли лекарствата иле кото там се наложи, терапии, иле кото там. ОДЕЛНО ОТ ТАЯ НАЦИОНАЛНА СИСТЕМА, ИМА СТОТИЦИ И ИЛЯДИ БОЛНИЦИ И КЛИНИКИ, КОИТО СА ЧАСТНИ И ОТЛИЧНО ОБОРУДВАНИ, С ОТЛИЧНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И ОБСЛУЖВАНЕ! НО СТРЪТ МАЙКЯ СИ И БАЩА СИ! НЕ МОЖЕТЕ ДА СЪДИТЕ ЦЕЛАТА ДЪРЖАВА ПО ЕДНАТА МИЗЕРНА БЕЗПЛАТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ЗА БЕДНЯЦИ! КАТУ НЕМАТЕ ПАРИ, КОЙ ВИ Е ВИНОВЕН, ЧЕ НИКОГА НЕ СТЕ ВИДЕЛИ КАКВО ПРАВИ МОДЕРНАТА МЕДИЦИНА ПО СКЪПИТЕ КЛИНИКИ! РАЗЛИКАТА Е КАТУ МЕЖДУ ХОТЕЛ МИШЛИН, И ЕФТИН МИЗЕРЕН БЕЗПЛАТЕН ХОСТЕЛ! ПЛАТИШ ЛИ СИ, КЕ БИДЕШ ОБСЛУЖЕН КАТУ ЦАР! ИДЕШ ЛИ В 'БЕЗПЛАТНИЯ' NHS...... НОО ЯСНО, ЧЕ ХОСТЕЛА КЕ Е МИЗЕРЕН И МЪРЛЕФ, МАЗЕН И ГНУСЕН! НО ЗА ДЕБИЛИ КАТУ ВАС, И ТОВА Е НОГО!

ДЕМОкрация=фашиЗЪМ

Не моеш да отлепиш от куманиЗама даже.... Надежда сека остави. Нио чудно че страната е зомбирана и мъртва.

Щото ти немъш пари, куманяго....не значи, че ние немъме! НИЕ ИМАМЕ НАЙ-ДОБРОТО МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ, КОЕТО МОЕ ДА СЕ КУПИ С ПАРИ! А ТИ КУМАНЯГАТА, МРИ - МРИ БЕДЕН, ПРОЗД И ТЪП ДЕБИЛ КУМАНИЗКИ!

Роксана, няма никакво съмнение, че си успяла да преживееш тежка, почти несъвместима с живота, черепно-мозъчна травма. Или друга подобна мозъчна увреда, която дори брилянтните британски лекари, работещи в елитните частни клиники, поели тежката задача да те лекуват, не могат да поправят. Притеснявам се също, че и здравословният начин на живот, изпълнен с подбрани органични скъпи храни (които не са проблем за тебе от финансова гледна точка) и много (скъпо струващ) спорт, също е малко вероятно да подобрят тежката глобална исхемия, на която е бил подложен мозъка ти в продължение на поне 10 минути. Удивителни са възстановителните възможности на мозъка след тежка исхемия!

А ма кифло сплескана. На мен за какво ми събират 32% данък за горницата над 11000 годишен доход? И отделно всички косвенни данъци? За да ми твърди после някой че NHS ми било безплатно? Я си го ... някъде тва!

Между данък и здравна осигуровка голяяяяма разлика има!

Освен че плащъм данаци, си плащъм и частна здравна осигуровка, остана ми от един работодател, Авива. Често я плаща работодателя ти, защото абонамента към здравно заведение излиза драстично по-ефтино, ако се прави за определено число хора. На мен ми излиза 108 паунда на месец, и покрива сичко, което се очеква в една болница да може да ти се прави. Не покрива специализирани, а общопрофилни болници. Не покрива и дентална медицина, и там си плащъм оДелно. Миналага година за 3 зъба, единия от които беше ноо зле и требаше да се извади, ама го спасиха с терапия на корена (как беше руут трийтмент...) ....за тези 3 зъба платих ако добре помним, 1600 паунда. Щото плащъх отделните неща поотделно, та това съм запомнила грубо. Да, можеш да идеш на 'безплатен' дофтур, но здравето ти отива на кино. Те нема да те изкелуват, те не са там да те лекуват, а да окажът спешна и до-болнична помощ, демек да те закърпът и да те пуснът да си одиш докато намериш сериозна и професионална медицинска помощ. И това го знае секи, който живее тук от година нагоре, и който е опирал до NHS. Затова хора, които никога не са биле тука, приказвът тотални неадекватности. NHS НЕ Е БОЛНИЦА И НЕ Е ЛЕЧЕНИЕ! NHS Е ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ, БЪРЗА И БАЗОВА ПОМОЩ, НА ХОРА ЗАКЪСАЛИ! ТО И ИМЕТО СИ ГО КАЗВА, АМА КОЙ ДА ЧЕТЕ! Да ти дадът бърза консултация, да регистрират бременна (заради администрацията), да подадът хапче аналгин, ако имаш главоболие, да свестът припадък набързо - за това са те! NHS НЕ Е ЗА СЕРИОЗНИ ЗДРАВНИ ПРОБЛЕМИ, НИТО ЗА ЦЯЛОСТЕН МЕДИЦИНСКИ МОНИТОРИНГ! ТЕ ДОРИ НЕМЪТ АПАРАТУРА! ЗАЩОТО ТЕКАВА Е ТЕЗАТА, ЧЕ ТЕ САМУ НАСОЧВЪТ И РЕГИСТРИРЪТ! САМУ ИДЕОТИ КАТУ ВАС, КОИТО ГОНЪР БЕЗПЛАТНОТО (ЩОТО ТЕКА ВИ НАУЧИХА КУМАНЯГИТЕ....ЧЕ ТРЕБЕ ДА Е 'БЕСПЛАТНО'....) САМУ ИДЕОТИ КАТУ ВАС НЕ СА НАЯСНО С РАЗЛИКАТА И НЕ ЗАГРЕВЪТ ЗАЩО Е ТЕКА! И СИ НОСИТЕ МЪТНОТО И ДЕБИЛНО СЪЗНАНИЕ НА КУМАНЯГИ И ОЧЕКВАТЕ И ТУКА ДА Е ТЕКЕА - ЕМИ НЕ Е ТЕКА!

ВИЕ ДОРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ВИДИТЕ ОТСТРАНИ, ЧЕ ПРЕЛИЧАТЕ НА ДЕБИЛИ ОТ ПСИХИАТРИЯТА! ЧОВЕК ВИ ГО ОБЕСНЕВА ЯСНО, ЛОГИЧНО И С ФАКТИ - И ВИЕ НЕМАТЕ КАПАЦИТЕТ ДА СХВАНЕТЕ СИТУАЦИЯТА! МИ МАЙМУНИТЕ СА ПО-УМНИ ОТ ВАС! СИЧКОТО ДЕБИЛ, КОЕТО ИЗЛИЗА ОТ БАЛХАР ПРЕСНО, ИЗГЛЕЖДА УМСТВЕНО УВРЕДЕНО! И НЕ САМУ АС ГО ВЕРВЪМ! ИМАМ КОУЕГИ ОТ РАЗЛИЧНИ НАЦИИ, КАТУ ВИДЪТ НЕКОЙ ДРУК БАЛХАР И ПОСЛЕ МЕ ПИТЪТ, АМА ТОВА Е ПОТРЕСАВАЩО! ВИЕ ИЗГЛЕЖДАТЕ НА СВЕТА КАТУ УМСТВЕНО УВРЕДЕНИ ДЕБИЛИ, НЕ СТЕ В СЪСТОЯНИЕ ДА СХВАНЕТЕ ПРОСТИ И ЯСНИ КОНЦЕПЦИИ И СИТУАЦИИ И СИ ТРОПАТЕ С КРАК НА ВАШЕТО - ЕМИ ЗАТОВА СВЕТА НЕ ВИ ОБИЧЕ! СВЕТА ГЛЕДА НА ВАС С ПРИСМЕХ! И ТОВА НЕ ЕСЛУЧВАЙНО - КАТО ИЗЛЕЗНЕТЕ ЗАД КАЛОТИНА, И ПОКАЗВАТЕ ВОПИЮЩА НЕГРАМОТНОСТ, ДЕБИЛНОСТ И НЕАДЕКВАТНОСТ!

Кви бедняци в Англия ма ?? Там е капитализАм и всеки е милионер, ако не е милиардер !

А какви са балХар в британията бе! Те тия бедняци! Маса чужденци - филипинци, мароканци, африканци, асиятци - са барабар с балхар бедняци! Заради ЕС, тука се изсипа беднотията на света! затова британците си гласуваха Брекзит! То кой би искъл мърлютията да му е на главата и то с претенции!

Демокрацията: Съвременното Образование и Холивуд, не прощават на никого ...

И в ирланската кочина положението е същото! А в краварника е най страшно. Там лудите крави мрът щот нямат застраховки. Ами либерален фашиЗЪМ,,,на ви ДЕМОкрация.

Ние никога не ходим в NHS. Мъжа ми казва, ако искъш даумреш, тогава иди там. Сигурно е, че ше те убият по най-бързия начин. Не мога да споделим опит по гореописаната пречина - ние винаги ходим на частни дофтуре. Скъпо е, но пък ни носът на ръце. По опашки не чекаме. Частни лекари, зависи от специалността и клиниката, вървът от минимум пейсе паунда на преглед и спокойно мое да стигне до неколко иляди, зависи от проблема. Затова пък излезеш ли, то излизаш с решен прублем и забравеш, че си го имъл. Дотук сме късметлии, но ние спортуваме и се храним с най-добрата храна, която можем да намерим, без да броим колко струва. Същото за каквито и да е здравни нужди, чиста питейна вода, и прочие което се отнасе до здраве. Мъжа ми казва, моли се да не се разболееш тук. А ако искъш да умреш, гледай да умреш бързо и еФтино. Защото имаме случай на близки преятели, мелионери, бащата на жената (те са семейство) се разболе и човека си спестил за стари години нещу кату 3 мелиона суха парица. Правил бизнес и прочие. Е, лекуваха го точно 3 години и за 3 години парите му свършиха, до последен паунд. Та преятелката ми, дъщеря му, почна да му плаща лечението, ама и тя изпище на пъреия мелион още. Там некаде човеко си умре - дали го ликвидираха, дали парите свършиха, не знам и не съм питала. Е толко му беше лечението - парите му изчезнаха, той живе докато имаше пари, и като свършиха парите, и той умре, и никой не каза от какво, и никой не смее да пита. Толко по въпроса с лекуването у УК. Понеже се случи пред очите ми и станах свидетел на воплите на женицата щерката на болния, година по година, со се диагнозите и отчетите за сека визита в болницата. Мелион по мелион, со се фактурите и описанието на какво му е правено и колко е струвало. Пред очите ми се случи.

За минусаджиите, едно погребение в УК - НАЙ-НИСКАТА ВЪЗМОЖНА ЦЕНА - ..... СТРУВА ОТ 5000 ПАУНДА НАГОРЕ. Орицата си изплащат погребенито предварително, с вноски от пенсиите си, за да не тежът на децата си. 5000 е най-ЕФТИНОТО ВЪЗМОЖНО, да те претупът в крематориум и прочие, абе за полвин час да ти поТпалът кокаляците и да те изсъпът в една керамична ваза и да те дадът на роднините да те разпилеят по реката, щото гробно место струва хилядарки. па с гробно место, саму ковчега струва пак хилядарки, отделно земята на гроба и отделно църковните иле там, религиозните ритуали. Орицата спестевът цел живот, да имът с ко да ги погребът. И това се добаве към медицинското лечение, като човечеца си замине, останът сметките от болниците да се изплащът на изплащъне, и оДелно погребението и тогава се тегли чертата какво плащът наследниците. Сега добре се замислете, къде искъте да мрети. Ас съм указала в завещанието си, да ме изгорът на най-ефтината церемония, и да ми върнът праха и да ме заровът на гроба на родителите ми. Техния гроП ми струваше 500 лв. В британия, подобен двоен гроП, най-малко 10 000 илядо ПАУНДА.

Аз винаги ти давам минус коги са сетя, ма ся ще ти дам плюс щот за тва не лъжеш.

Мога да дам линкове към британски болници и цените на трийтментите там, за неверващите. Да, 3 мелиона за лечение са си реална цена, питайте преятелката ми. Способни са (и верно го правът некакси) да те държът жив доде имъш пари да плащъш. И после са способни за броени часове да те споминът, ако стане ясно, че не моеш повеке да плащъш. Спецжиализирани частни убийци са, и ние с основание се страхуваме да одим на дофтур. Имам близак семеен преятел, мусулманин, хирург, в една от големите локални болници, пичели на година от мелион нагоре, с висока репутация - от него прошепмнато, живей просто, и умри бързо, да се не мъчиш излишно. От реномиран фърст клас хирург, в момента е на 74, активно работи, с акъла си е. Завеждъш отделение сърдечни болести в голема болница - аре да ви я кажа - Хилингдън, намерете си я, вижте й цените, и пак се замислете.

Ако искаш да си здрава и да не умреш - трябва да намалиш компютъра....

Аз пък работя като общ работник (porter) в една от големите им болници в Лондон и по време на Jubilee -то на Кралицата 2012 предвижих 4 пациента от отделенията до моргата. И това в 8 часова смяна, като два от пациентите бяха новородени. Имаше на един пациент за 2-3 дни в интензивното им доставихме над 30 единици (поне 7л) кръв и кръвни продукти, защото му били притискали черния дроб докато го карали - много буйствал. Всичко така се замита, че се чуди човек, дали въобще да стъпва в техни болници. Голяма част от персонала е рядко прост. От Африка и Азия има екземпляри, които никога в живота си не са имали нормално образование и смятат с електронни калкулатори дори елементарни неща. Сестри, които никога в живота си не са учили химия и не знаят латинското обозначение на елементите, но то приготвят разтвори. Даже изотоничния разтвор за промиване вече им го носят в готови спринцовки, защото са толкова прости, че не знаят какъв е смисъла на аспирирането. Дарвин напоследък го отричат, като няма да се учудя, ако причината е NHS-UK - повечето от съществата в теорията му са вече медицински персонал там. Изключително прости и примитивни и все някой друг им е виновен за собствената им олигофрения.

Това не е писано от човек в Британия. Ти си педалски трол, и пишеш без да сивиждъл британия, ако си мислиш, че ше мине номера. Дофтурите тук са отлични, Факт. Но отличните дофтури могат ако искът да те излекуват, а ако не искът, ше те разболеат още повеке. Това е ситуацията. И въпроса се поставе тека - докато плащаш, ке те носът на ръце. Спреш ли дас плащъш иле искъш безплатно, ке бидеш екстерминиран в нула отрицателно време. Не си им икономически изгоден. Затова разумните хора в британия, спортуват и се грижът за себе си. Масово е. откачени са на тема здраве. Сички са виждале какво се случва на билните в NHS и по клиниките - ВЕРВАЙ МИ, НИТО ЕДИН БРИТАНЕЦ НЕ СИ ОБРАЗУВА ИЛЮЗИИ. ЗАТОВА СИЧКИТЕ СА ОТКАЧЕНИ НА ТЕМА СПОРТ И ХРАНЕНЕ, ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ, ПЛУВАНЕ И ЕЗДА, И КОТО ОЩЕ СЕ СЕТИШ, ОТКАЧЕНИ СА! ЩОТО ПОПАДНЕШ ЛИ В РЪЦЕТЕ НА ДОФТУРЯТА, БРОЙ СЕ ЗА ЗАМИНАЛ, АКО НЕ МОЖЕШ ДА ПЛАТИШ. Затова тук хората се кръстът да не се разболеат. И не боледуват дълго. Бързичко умират, като нема пари да плащът. Щом легнеш и заболееш, обикновено не оставаш дълго жив. За разлика от хроничните болни в балХар, където се спортува домашен алкохолизам, тотална липса на физическо движение и спорт, тотална липса на диети и хранене, тотална липса на качествено здравеОПАЗВАНЕ. Сички са билни, ама цел живот са болни и никога не измирът, щото те не са и болни де, ама се водът болни, я за пенсия, я за болнични, я за кото им требе. Точно наубратно е на Британия.

ISS Facilities се грижи за soft service в болницата. Номера на ключа за моргата е 18 и по радиото се съобщава: "A рatient going to Rose Cottage". Имена на бившия мениджър, който лунгоросваше старша сестра от Филипините и затова всички филипински портъри стаха Care Assistant, искаш ли?

Абе идиот, ти правиш ли разлика между NHS и частна британска болница. Да сложиш целото медицинско съсловие под оПщия знаменател и да кажеш, че ЦЕЛАТА БРИТАНСКА МЕДИЦИНА Е ЗЛЕ, щото NHS е зле... ми ти сплитваш бе малоумник, това е сигнал, че не си добре със психиката. Колко пъти да ти се кае, че NHS са дъното на мизерията. Какво давъш мнения като че NHS е целата британска медицина. NHS е за бедняци, както обесневам в 15 постинга досега. Какво ти е чудно, че бебета и хора измирът кату мухи там. Това ли ти е критерия, безплатното здравеопазване. Къде сложи останалата медицина на британия? факта, че ти си мизерник и никога не си видел частна болница/клиника, не значи, че текиви нема! Мъ като се изсерете отвисоко та плясне ....

Не е лошо да си прегледаш хормоналните равнища в някоя от тези частни болници. Може би така ще си спестиш от времето да пишеш тъпотии на килограм.

"UK лекари до Мей: Пациентите ни мрат по коридорите на Спешно" Гаче при посещението си Боко и предал уроци и опит на Мей и тя вече ги прилага...

Те самите английски лекари признават за сериозен проблем , обаче тук платените сороститутки реват колко добре било в Ганглия и Лондонабад.

всичко е относително в сравнение с господарите ти от чукотка и чечня в англия е рай РАЙ! не може да си русофил и от тази позиция да се смееш на ЕС защото в русия е 1000 пъти по-зле! това е проблема! по-добре си трайте малоумни

В статията няма дори една дума за Русия, но на платения трол само тя му е в устата. Статията е за лошото здравеопазване в Ганглия а не в РФ.

Е значи имаме още мегдан да пропадаме! При нас ако някой чака повече от 20 мин и се почват едни скандали! А иначе в Сащ съм чакал с един приятел 8 часа в спешно отделение . Накрая честитка за 1200 долара. А тук Ганьо плюe яко лекарите и сестрите!

Не може да бъде това в UK. Те са пример за нас и не е вярно. Казва ли ти някой, пък може и да е.

Мой близък лекар пулмолог разказваше как се стъписал, когато му се наложило да посети спшен кабинет в Лондон. Преди него минали пакистанци-майка с малко дете. Детето така кашляло, че очевидно имало бронхит, а може би начало на пневмония, но лекарят въобще не го преслушал. Изписал му някакво сиропче и ги отпратил.

английските болници се препълнили от руски и бг комунисти емигранти поне лекарите са добри хора и алармират тук и в русия не им пука за хората

Абе пеуал умерисан, кви комунисти те гонят? Темата е за плачевното състояние на NHS. Или викаш то за това не ти плащат... Трол!

е вие сте комунистите де! направи си поне труда да потърсиш в гугъл снимки от NHS болници!

Държавното здравеопазване в UK е огромна излагация на фона на парите които прибират. Че не може и да ни излъжете - много българи имаха възможността да ги "ползват" или поне да се пробват. Но тва не пречи на двата дежурни трола да казват на черното бяло или да питат ние пък защо бием негрите.

Но зет ми в Лондон, след месец размотаване по кабинети и прегледи, го лекуват с бисептол, и по принуда се върна тук, където на първо четене му откриха пневмония, веднага след това и инфаркт, каран на крак. Не троля, не се измислям. Но ме е страх, че и тук нещата започват да стават подобни.

тук хората си мрат по селата и никой дори не знае пневмония ли е инфаркт ли е

и освен това "бият негрите"?

Жена със сепсис отива в болница, като я изписват да се лекува в домашни условия с "айрян". Жената отива втори път, мотаят я 8 часа, като още в първите сина и лекар от САЩ казва диагнозата, но българския му колега му казва да си я навре отзад... Още примери искате ли?

То такива примери има колкото искаш и на запад от България.

Отдавна е ясно, че на запад живеят по-лошо. Но не е ясно защо милиони българи емигрират на запад.

ти като виден русофил направи ли си си поне труда да проучиш какво е състоянието на здравеопазването в русия ?

Ми демонстрираме напредък по пътя на евро-интеграцията. Нашето "здравеопазване" е взаимствано от Британското. Единствено са отстранени някой евентуални положителни елементи.

В тази прогнила бивша империя човешкият живот никога не е струвал пукната пара. Още навремето Елизабет I е казала: "Britishe mothers shalt birthe moоr."

Много интересни неща може човек да научи, стига да се пускат статиии от чуждестранната преса, които не отговарят на официалната пропаганда. За здравното обслужване ще се окаже че е в същия колапс, както е и у нас. Първото впечатление на българите в чужбина е че има много малко лекари спесиалисти. Това лесно се преодолява, след като открият че и общия лекар може да им свърш много неща. След това следва ама дугия шок, пълно с лекарски кабинети, но с работно време 2-3 часа на ден. Защото на докторите в тях или не им се работи, поради ниското официално заплащане, или вече са си изработили парите чак до пенсия. Остава ти да се мъкнеш по някакви второразряни кабинетчета. И третия шок, отиваш в болницата, не те и поглеждат, връщат те обратно при общия лекар. Ако се уредиш да те погледнат, чакаш по няколко часа и пристига един млад българи, иранец или някакъво си хилаво европейско момиченце. И още много и много за описване. Ама болниците са пълни с апаратура. Като влезеш само те гледат на апарати, почти нищо не ти обясняват.

"Ако лекарят няма акъл, никаква апаратура и никакви лабораторни изследвания" не могат да му помогнат, казваше приятел на дядо ми, лекар-хирург, за съжаление покойник. А случаят е следният: Преди двадесетина години гледат дядо ми на скенер и му поставят диагноза емфизем, с прогноза за живот не повече от 5 години и то ако не пуши и не пие и пази някакви абсурдни диети. Уплашен, дядо ми отива при своя приятел хирурга и му казва, Митко, имам емфизем. Докторът му отговаря, "нямаш емфизем. Ако имаше, аз първи щях да ти го кажа". И така, дядо ми е вече на 85г. и си пуши, и си пийва, и е жив и здрав. Че и като седнем на шах и с дамаджанка от домашното червено, в повечето случаи аз съм губещият. Вечна памет на големия лечител д-р Димитър Атанасов! И слава богу, че все пак в България лекарите оцеляват, въпреки фактическите действия за унищожението им!

Ха, че британците били по зле и от нас.

сериозно ли вярваш в това

Е все пак това вдъхва статията.

плодотворна тема за руските тролове гледайте си кочината и не коментирайте ЕС англия е 100 години пред руската кочина

Да ви кажа няколко пресни случая от Лондон и околностите. Един пешеходец (българин) го блъсва кола. Човека е изхвърлен на няколко метра от удара и е с множество фрактури и наранявания на краката, които са му обърнати на обратно. Малко след това от най-близката болница излита хеликоптер на спешна помощ , оборудван по последна дума на техниката. Хеликоптер-а за броени минути каца в най-близкия парк и екипа е при пострадалия. Преглеждат го (а не просто да го натоварят в катафалка като чувал картофи), медика установява възможните наранявания и предприема необходимите мерки (шинира врата и т.н.). След 3 месечно болнично лечение, множество операции с импланти, рехабилитации, човека е изписан да се възстановява в домашни условия, придвижвайки се сам с патерици. Цялото лечение е напълно безплатно. Англичанин бива ритнат от кон в селата около Лондон. В следствие на инцидента човека получава сериозни вътрешни наранявания и кръвоизлив. Отново специално пригоден болничен хеликоптер идва да го прибере хеликоптер. Медиците му слагат силно обезболяващо, както и предприемат всички необходими мерки за обезопасяването на пострадалия по време на транспортирането. Изписват го жив и здрав след операции и дълъг болничен престой. Отново нищо цялото лечение е поете от държавата. Млада британка, страдаща от някакъв сърдечен синдром, припада на оживено кръстовище в Лондон. Линейка автомобил тръгва от най-близката болница. През това време случайни минувачи установяват, че момичето няма пулс и започват кардиопулмонална реанимация. След броени минути линейката пристига и лекарите поемат. Свалят температурата на момичето, за да намалят риска от увреждане на мозъка на път за болницата. Момичето е изписано живо и здраво след поставяне на пейсмейкър. Цялото лечение отново се поема от държавата.

Само остава да ни кажеш, че в Швеция няма масови случаи на изнасилвания на деца и младежи миналата година и ти повярвах.

Поема се от държавата ама друг път. Тук до 89г държавата поемаше всичко.

Минусите не решават очевадни проблеми. Изобщо не е друг път. Това е публична информация, която може да се прочете на много места, както и на сайта на правителството gov dot uk. И на вас някой ден ще ви се наложи нужда от медицинска помощ, но няма да има хеликоптер, който да ви вземе.

ПОЕМАШЕ АКО ТИ ТРЯБВА АСПИРИН И АНАЛГИН- ИНАЧЕ МЪДЕ......

Поема се от държавата ама тук няма държава тука има само анархия...

Че то и тук един артист с инсулт го возиха на самолет до болницата и сега пак си пие.....

Като те блъсне кола гражданската на другия поема лечението!

И тук един артист с инсулт го закараха със самолета до болницата и сега пак си пие!

Успокойте се, англичани. Скоро ще ви настигнем!

Там където има социализъм и комунизъм така се получава. Проблемът на съвременния свят е, че залитна твърде много към лявата политка - да не говорим за Европа, където държавата се меси във всичко...Няма безплатно здравеопазване, няма и безплатно образования и т.н. няма нищо безплатно. Аз съм затова всеки само да си се застрахова и плаща за здраве - за американсия модел. Плащаш, ползваш, не плащаш, не ползваш. Аз искам да си платя, да знам ценоразписа и сам да си избера при кого да отида като лекар. Всички, разбира се няма как да могат да плащат, в такъв случай трябва да има някаква минимална граница на обслужване...Там където има "безплатно" здравеопазване има опашки и лошо обслужване. Това е така в Англия, Норвегия, Дания, Швеция и цяла Европа...Това е така защото се слага в една каца и едни хора на върха решават как да се разпределят услугите - разбира се, те следват своя дневен ред. Аз искам сам да си решавам. Нямам нужда от други да ми казват как да си харча парите. Не искам и да ми бъркат в джоба и ограбват - било чрез данъци, печатане на пари и т.н.

Хората се осигуряват. Няма нищо безплатно. В голяма грешка си. Не искаш американския модел. Там една апендектомия с 4 часов болничен престой струва около 50 хиляди долара. Едва ли можеш да си го позволиш. Там нещата са много изродени. В описаните от теб страни има доказано едно от най-добрите здравеопазвания в света. Можеш да включиш и Канада.

Същата картинка е и в Германия.При личния си лекар отиваш със час и никой не го интересува как си в момента. Само ако си приритал идва линейка с парамедици които те карат в болница. Там ако имаш късмет те преглеждат ако не- лежиш в коридора за не определено време

това е абсолютна лъжа!

не е ...

Русия е виновна. Западналите грабят целият свят и пак не могат да се организират.

е ад!Дано никога да не ни спохожда английското здравеопозване.Иначе живота е много цветен и добре устроен,НО да не се разболееш.

Ти там ли си? Абе що не почнете да си наемате по неколко джагала за придружители кога ви се наложи да ходите на лекар. Имате си много. Ще ви обръщат повече внимание, сигурен съм. Тук в БГ мангалите се обслужват здравно с приоритет от както при недоволство трепят доктора и трошат болницата.

Верно! Джагал PR асистент за общуване със здравната система! Ще се намали и безработицата сред "мигрантите"....

в Англия ЕДИН ЛЕКАР обслужва населението...операции, раждания-ВСИЧКО!Пълен мрак е тяхното здравоопазване...Тук сме много разглезени в това отношение...Но и ние вървим натам...Оставаме без лекари, без мед.сестри. Здравеопазването поскъпва, скоро ще стане достъпно само за богатите...Вижте и в Швейцария-мед.застраховки там са много скъпи, има степени на застраховка...Ако си платиш за лечение на диабет, това включва само началния етап....Проследяването на болестта се плаща допълнително...и т.н.

По цял свят е едно и също.Колко от пишещите тук са лекари.Ами учете бе,за да има лекари.Що само ревете.Някой да ви лекува,някой да ви храни , а вие по тънката лайсна-монтьори,сервитьори,ресторантьори,стриптизьори,тролове,фили,фоби,необразовани и претенциозни,ама да се напънете да станете лекари-няма начин-тарикати.Що не се напънете да станете лекари,ами само ревете.

ми се наложи да отида на лекар /бях там за три месеца/...Помещенията в "болницата" бяха отделени с тензухени прегради...Лекарите бяха на ниво фелдшери...Все едно гледах филм от времето на Кронин...

ами стани лекар,или акъла ти стига ,колкото да допълзиш някой друг да се грижи за теб.Що ти не лекуваш другите.

а бе я стани ти лекар. ще си големо шоу. ше питаш болните абе що си дошъл при мене, иди при колегата. и той е лекар. и така докато некой мангал не те очисти.

аз съм адвокат /всъщност адвокатка/ и сега да ставам лекар, така ли? Ти се виж само какви думи използваш-"да допълзиш...и т.н." За моя акъл не се грижи-освен, че имам интересна и доходна професия, знам и езици-немски, английски, руски, испански...Работя за чуждестранна фирма...А ти гледай да се поразвиеш малко интелектуално...или пък-защо не станеш лекар напр.?

вяревам ти, в Канада е същото!!

A филипинци и черни продължават да се самоназначават на нискоквалифицирани позиции в болниците. Много от технте болници са познати под името "Умри заобиколен сред колониални и бездарни усмивки". Изключително прости и мързеливи цветни създания от гз на географията, но много учтиви. Половината от персонала е буквално хванат от гората - тесен специалист в повтарянето: "How are you? Are you OK?"

Някъде бях чел, че Емил Димитров умира на пейката, докато чака лекар до го прегледа в Пирогов. Много е лошо в ОК, затова трябва всички да емигрират в БГ.

Моето момче, толкова си тъп, че вярваш на всякакви глупости. При положение,че имаше и филм за Емил Димитров преди да почине, да пишеш глупости е най-малкото тъпо. Човекът беше в инвалидна количка.

Няма начин руските хакери да не са хакнали британското здравеопазване под личното ръководство на Путин.

Явно много друс-друс и гъл-гъл. На много места е така. Наркомани и алкохолици се обслужват като спешни докато нормалните хора умират. Ама де калашник де!

Като вкарат още 20-30 милиона талибани всички ще умират.За кралско- масонското семейство обаче винаги ще има болница и лекар при това за сметка на данъкоплатците.Това нещо наричат "демокрация" макар че трябва да се нарича "експлоатация".

И за талибаните ще има. Както има тук за мънгите. Иначе доктора го опъват. За другите дето плащат осигуровки нема!

имам познати в Лондон и се чака с месеци за преглед при специалисту а в спешно се е наложило да ходят веднъж и са чакали 2 часа, ама за това време болният принципно може да гушне босилека, обаче казали са им - това е положението

В Норвегия в спешното чакаш около 5 часа, идва някой турнус лекар който след като му опишеш какво те боли ти казва- чакай да повикам още един лекар и така минава още около час.

Щото се приема че наистина спешен си ако те кара линейка. На другото не му викат спешно. По-добре да му викат "чакащо".

Не знам кой ги пише тези глупости, а виждам, че и коментаарите са абсурдни. Аз съм в Англия три години, плащам си осигуровките и никога не ми е отказвана лекарска помощ. Да записваш се и си чакаш реда за преглед при личния лекар, ако той реши,че се нуждаеш от специалист пише до болницата и тя ти насрочва час. Ако си възрастен и трудноподвижен идват с линейка с парамедиците, водят те до болницата и те оставят пред кабинета, след прегледа отиваш в една стая, чакалня с телевизор, кафе и чай и изчакваш линейката да те върне обратно! Да претрупани са, имат много работа, но обслужват и много народ! За спешните случаи има линейки, които са оборудвани с всичко необходимо и звъниш на тях!Какви са тези простотии дето се пишат не ми го ражда акъла! Сигурна съм, че лекарите не са им по-добри от нощите, но никой не те гледа в ръцете за пари! Имат изградена стройна организация! Извинявайте, но комшийката ми е жена на 85 гоини и за един кокоши трън идва личният лекар, той изпрати кожен лекар,той я препрати да го изрежат в болницата, дойде линейка, взе я, върна я, какви глупости говорите!

госпожо! Днес я четох и ме втресе.... Още е там,ами отворете я и я прочетете. Глупости били...ама друг път,отложили са и планови ракови операции.

Ти прочете ли какво пише? За спешните отделения говорят. Не за болниците като цяло. Ма кой да чете? Важното е да напишеш че си в Англия. От 3 години.

Аз пък имам приятелка, която е мед.сестра в спешно в U.К. и разправя страшни неща - как лекарят от Пакистан почти не говори английски и е по-слабо компетентен от сестрите. Как нейна колежка рускиня (мед. сестра) се е наложило да реанимира пациент, защото НЯМА свободен лекар...и как след това от болницата я съдили, защото не ѝ влизало в работата, нищо че е спасила живот, как се чака с часове и болни се настаняват в коридора, защото няма стаи...и така!

Ами явно в Англия е голям ужас и се чудя защо хилядите българи, които живеят там, още не са юрнали да се връщат, а се решили да остават там и явно да умират по коридорите на английските спешни отделения.

Козяците що тъй става в сърцевината на "великият запад" бе????

Това няма как да е вярно. Там в болницата всеки го настаняват в отделен апартамент, и има по двама индийци слуги. Даже болничната пижама си я избираш от каталог на Некерман. Защото при капитализма всички са богати, от Бангладеш до Хаити. И човек за човека е брат. Мдам, питайте Чарлз Дикенс.

то и в Русия е същото,всеки руснак го обслужват по двама чеченци изотзад

Сигурно го знаеш от собствен опит!Иначе не би бил толкова сигурен.Хахахаха!!!

Демокрацията, Съвременното Образование и Холивуд, не прощават на никого ...

Много им болни пациентите. Наште знаят само да налитат на бой - я глей какви са здрави.

Споко! И у бе-гетото е така. Само че тука по други причини, и нема на кой да се оплачеш...

Нещата не стоят точно така. Цялата истерия е че Джеръми Хънт и други градове искат да приватезират здравната система.... Някои от шефовете на ББС също са в кюпа, та затова Бибса периодично бълва огън и жупел срещу NHS.... Ние да си гледаме нашата кочина, щото от нея по лошо няма....

Има, кефирчик, има. Руската кочина. Ние сме нейно жалко подобие.

На вас троловете ви плащат САМО ако плюете Русия? Ако си толкова закъсал има алтернатива - ела ми го лапни!

Това са дъртите пациенти! Младите пациенти направо скачат от етажите в басейна на сънито!

Ха ха ха. Това ви чака,плебеи комунистически.Ще мрете,ама безплатно.

чакай бе моше-ник, та нали капитализъма на костов и цачева победи?

Чакай, бе, тъпунгер, ти не знаеш ли, че това е капитализъм, създаден от комуноидите в бившата БКП, сега БСП, и продължен от техните копИлета и марионетки? Нали затова именно ТЕ гътнаха бай Тошо! Защо ревеш сега?

ама окей, то и крушата, като ваш "човек" умря пръв.

..на "завоя"...

Така е, при капитализма си плащаш и да умреш.

всеки трябва да умре някъде, мей! не се поддавай на соросоидите с "човешко" "лице". гейофилите няма да се поколебаят да платят на някого, който да убива жени, само и само да се гласува за техните джендър-холокоствания на евреите, които краднаха златните зъби и на мангалята!

Не са прави- прасетата мрат по кочините!

носи на гърба си бедните. Бедните имат по 3-4 деца и си свиркат...всичко без пари на гърба на тия дето бачкат до спукване срещу огромни данъци. За богатите си има отделен ред и привилегии....градени със столетия в законите. Затова зравеапазването им е недофинансирано...защото има много неплащащи на клона. Англичаните имат поговорка...Това което не минава от само себе си.... е нелечимо.

Света став тъка.Едните работят денонощно,а паразитите си живеят без да работят.Това ли е демокрацията.Богатите много богати ,а останалите работят за да оцеляват,а някой работят и пак гладуват.А и като преместиха Азия в Европа ето това се случи,,невероятна несправедливост,,

по -скоро това ,което не се лекува с ракия,не се лекува с нищо

и пак чета тук - здравеопазването в соца средната продлжителност на живота беше към 60 години сега е доста повече! толкова! останалото е пропаганда

българи са живялите през соца. Сегашните поколения мрат като мухи от стрес. Това обаче не означава че скърбя за соца,само казвам че трябва да запазим добрите неща, а не да влошаваме това което сме постигнали.

лъжа повторена 1000 пъти става истина

"сега е доста повече" , но само за възрастта за пенсиониране !

И все още има наивници, които вярват в "демокрацията". Светът се придвижва скорострелно към ...19век. За новите яхти на шепа хора, доста народ трябва здраво да поработи, а за новите джетове и хеликоптери, трябват още кинти, какво искате на вас ли да ги дадат за здравеопазване?!? Забравете на какво сте се научили от преди. Онези 70 години на 20 век, няма да се повторят ... никога, но иначе, Сталин е лошият.