Горанов: Кандидатстваме за еврото до юни

Най-вероятно ще кандидатстваме за чакалнята на еврозоната през първите шест месеца на настоящата година, обяви финансовият министър Владислав Горанов.

Обратно в новината

Коментари - Горанов: Кандидатстваме за еврото до юни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А няма ли да се допитате до населението на тази държава, която искате да вкарате в еврозоната? Или то е от 80% дебили и няма право на мнение?

Десислава Николова, ИПИ: Няма да спечелим нищо, ако приемем еврото Влизането в Еврозоната би струвало на България 12% от БВП Десислава Николова е главен икономист в Института за пазарна икономика (ИПИ). Тя е специалист по макроикономика и публични финанси. link разговаря с нея, за да разбере защо Николова препоръчва отлагане на влизането ни в Еврозоната и какво според нея ще загуби и спечели страната ни от евентуално приемане на еврото. Евентуалното влизане на България в Еврозоната би ни струвало 12% БВП. Това е след преходния период, през който ще се плаща по-малка вноска. Но до тази сума ще се стигне след него. Вноската не е годишна, а еднократка. Тя отива в капитала на Европейския механизъм за стабилност. Държавата разполага с по-малко от 40% от БВП-то на година, което значи, че няма как да изплатим дължимото към Еврозоната наведнъж. Ако се опитаме да платим вноската от 12% от един път, това значи, че ще трябва да пожертваме парите за социални плащания, например за пенсии, майчински или нещо друго, пише link.

Я кажи как извади 100 милиона за полицаите без гък да кажеш?

12% от БВП ще ни бъде вноската в Еврозоната... 12% от 100 млрд. лв...Докато влезем, БВП може да стане 120 млрд. лв...

Аз, не съм съгласен!

Ха ха ха!!! Кво ни пука че некаква шушумига-Щшж не бил съгласен бре???Ха ха ха!!!

Аз, не съм съгласен!

Аз, не съм съгласен!

Аз, не съм съгласен!

Според масовите коментари тук, ще обеднеем след приемането на еврото. Сигурно милионите европейци , които са при нас да ни мият чиниите за "скъпите" левчета ще си заминат след това... Сами не си вярвате , а искате да ви взимат на сериозно !

Горко им на 90% от българите !!

Щото сега тези 90% са за завиждане.

ТРЯБВА ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ДА СЕ ПРИСВОЯТ 47 МИЛИАРДА ОТЛЕЖАВАЩИ В БАНКИТЕ ..БРЕ !!

Че до сега как ги присвояваха.

Ти питал ли си народа,който ви избра ,бе рапончо..че ще говориш от негово име.В името на народа сте осъдени да върнете всичко заграбено - мръсни гербаджийски мутри ..не гледай като теле ...и това време ще настане и тогава жална ви майка...

Имам едно срочно влогче. .за черни дни/за ковчег/.. Отивам да го превалутирам в евро!

Страхувам се, че тогава ще ти стигнат само за капака !

Боят настана тупкат сърца ни...ако народът се вдигне,ще измете тоя боклук чак до Брюксел и ще ми стане само на тиквочи,горановци,мутрагенъовци и всякаква евро паплач там,най -бедната и корумпирана страна в европа-в еврозоната -е гати тъпия виц,горанчо мамин ,днес не е първи април мойто момче,абе що не си вземете парцалките и..който откъдето е..първо изравнете мизерните ни заплати с тези на дебелогъзите шваби,прокарайте свястна здравна система,спрете да крадете толкоз много и...да изброявам ли още,но това нема да го бъде,така ,че стига си ни пълнил главите с глупости,е знаем ,че това е апетитното звено /демек може да се краде/ и затуй напирате свине мръсни....БОКЛУЦИ !

Ха ха ха!!! Айде наште на мача бре!!! Леле леле и леле мале-колко сте жалки бре!!!Ха ха ха!!!пп-Еврото влиза у бугарско и НЕМА ЗЕМНА СИЛА която да го спре този процес бре!!!Ха ха ха!!!

Чакалнята е на ЖП гарата

Изказването на министъра да се чете като: Най-вероятно ще се наведем със събути гащи ! Няма друга държава, която в този момент иска Евро (нито Чехия, нито Унгария или Полша), а тези които го въведоха вече страдат (Словакия). Но нашите вездесъщи финансисти ще се надупят за да не изгубят местенцата си около Тиквоний.

Нямат, щото не са във валутен борд, затова инфлацията е неконтролируема и валутата им непрекъснато се обезценява! За разлиса от България, тук долара пада, лева поскъпва!!! 1 лев вече е 34.77 рубли!

Единствената положителна новина от много време насам. Толкова положителна, че чак се съмнявам да се случи.

Ние ще чакаме в чакалнята, но влак няма да има.

Тъпаци, не се правете на умни! Еврото от 20 години е в България, но е замаскирано като лев за да не дразни тъпите антибългарски идиоти! Новата монета от 2 лева е 1 евро, само трябва да се смени цифрата от 2 на 1, и надписът лев с евро! Напазара няма нищо да се промени, освен, че цените вече ще са наполовина!

Пурко , а защо новата монета от 1 лев да не е новото 1 евро баце ? защото така са го решили в БНБ когато са вързали 2 кинта за евро нали ?

Който печата пари той решава! Инач, въпросът ти е доста тъпичък!

А защо не 10 към 1 или пък 100 към едно. По глупави въпроси от горните може да зададе само човек който е много далеч от икономическите науки.

И заплатите и заплатите....

И д и о т

Ясно е че финансовото съсипване на населението е с цел да стане по-лесно контролируемо. Обаче като свършат тия, които плащат данъци, управниците ще разберат, че са отрязали клона, на който седят.

Този вече силно се е... подиграва с нас ! България е окрадена и разпродадена този майтапчия си прави пиш с нас !

Инфлация под 3%? До 1-ви април има доста време.

Товарищи от днес нататък ще трябва да удвоите усилията си! От постовете ви трябва да се разбира колко е пропаднал запада и колко е добре в Сибирь! Пишете товарищи, пишете! И знайте, че т. Попков всичко следи и знае!

Ха ха ха!!! Е тва вече ме кефи на макс,бре!!! В началото на 2023 година-януари сме в ЕВРОЗОНАТА бре!!!А най-готиното е че НИЩО НЕ ЗАВИСИ от вас,бре!!!Само да се видите колко сте безпомощни и беззащитни бре!!! Всичко отдавна е решено и РАЗПИСАНО бре!!! Ама как 80% дебили да очакваш да са чели ЛИСАБОНСКИЯ договор бре???Ха ха ха!!!пп-Единствената ви съпротива ще е по форумите бре!!!Ха ха ха!!!ппп-Е чак тогава-след 34 години ще настъпи реалния край на ПРЕХОДА бре!!!Ха ха ха!!!

Тоя се е надул и прилича на тик ва или на балон. Такъв балон ще ни спретне с парите ни , като ни вкара в еврото - ще изгърмиме още веднъж след 00 година

При всичката помия излята по Станишев, заслужено до голяма степен имаме: 7 процента растеж на икономика за 2007ма, двойно на герберския растеж сега. 51во място по свобода на слово за 2007ма. Сега сме 109ти. Само голи факти и нищо лично. БСП ни вкара у ЕС, а герб ни вкара у гроба. Раждаемост - Станишев поема на 70 000 деца и издава за 4 години на 80 000 деца годишно. Това е излизане от демографски колапс реално. Боко поема 2009та на 80 000 деца и издава 2018та на 62 до 63 000. Рекорд за чужди инвестиции - Станишев, май бяха към 9 милиарда евро годишно. Сега герб за 3 мандата няма толкова ако махнем еврофондовете, които така или иначе поне 50 процента се крадат. ВАЖНИТЕ НЕЩА ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ОТДАВАТ МНОГО НА ГЕРБАДЖИИ. А някой друг да ни вкарва някъде, само не герб.

Всички искат да доят бай Ганьо в евро!

горане ,остави това евро ами кажи кога ще се приеме почасовата ставка на заплащане,както е в европа !? защо бизнеса нежелае това да се приеме !? аааа

Всъщност какъв е проблема, не можеш да си разделиш заплатата на брой часове ли? Или очакваш че числото ще стане с магическа пръчка като в останалите европейски и др. богати държави?

Майната ви!Всеки ден ни закопавате все повече и повече!

Ха ха ха!!! Леле леле и тук-таме леле - мале,бре!!!Гейзери от сълзи и водопади от сополи ще се леят през юни тая година бре!!!Кеф та кеф,бре!Та да ви обяня перке бре!Щото тогава се шмугваме у ЕВРОЧАКАЛНЯТА и си кютаме там до летото на 2021 година бре!!!Тогаз се въвежда ПАРАЛЕЛЕН курс лев/евро,бре!!! И от началото на 2023 година-те ти булке СПАСОВден,бре!!!И сме вече в ЕВРОЗОНАТА бре!!!Всичко отдавна е решено и е РАЗПИСАНО бре!!!А шушумигите през това време-4.5 години ще чакат ЕС да се разпадне бре!!!Ха ха ха!!!Като лисицата дето ходила след коча и чакала да му се разпаднат червените домати бре!!!Ха ха ха!!!И като стане всичко само в евро-на 3-4 милиона шушумиги очите ще им станат като DVD-та,бре!!!Ха ха ха!!!Кеф!!!пп-Неслучайно от четири години вече има евро на кирилица бре!!!Ха ха ха!!!

Министъра, който не спазва законите в България и вместо тях издава заповеди!!!!!!!!!!!

7 процента растеж на икономика за 2007ма, двойно на герберския растеж сега. 51во място по свобода на слово за 2007ма. Сега сме 109ти. Само голи факти и нищо лично. БСП ни вкара у ЕС, а герб ни вкара у гроба. Раждаемост - Станишев поема на 70 000 деца и издава за 4 години на 80 000 деца годишно. Това е излизане от демографски колапс реално. Боко поема 2009та на 80 000 деца и издава 2018та на 62 до 63 000. Рекорд за чужди инвестиции - Станишев, май бяха към 9 милиарда евро годишно. Сега герб за 3 мандата няма толкова ако махнем еврофондовете. ТА КЪДЕ ЩЕ НИ ВКАРАТЕ С ТЕЗИ ДАННИ Е ЯСНО, при цялата проблематика около Станишевото управление все пак имаме статистика.

valentor

до юни я камилата я кемълдрайвъръ

Вече като кажа че заплата ми е 3000 евро,никой чужденец няма да ми се присмива,защото няма да знае,че става въпрос за годишната.

пуснахте шенгеня и захапахте пак еврото. Циркаджии. Някой ги е инструктирал, ама защо? Какво ще става? Между другото финансовата задлъжнялост в света, както държавна, така и частна сега е много повече от 2009та. Помним какво стана тогава. Сега има ли нещо дето трябва да знаем или целта е пак да бъдем изненадани. Например от пукнат имотен балон и т.н. Кризата беше преодоляна с нов дълг и печатане на пари. Ще има ли това последствия, кога, какви. КАжи бе , нали си уж спец от задочната корупционна школа на Величко Адамов. Хахахахахахаха.

Обедняването на народа , продължава . С тая ''икономика'' , къде сме тръгнали в ЕС ? Вносът на стоки в България е , ЕДВА 93 % !?

Еврото някога може и да приемем, важното е сега да отстраним герб и да ги пратим в затвора, а ако може и да върнат заемите и награбеното. 30 милиона краде паралелната държава (поне) на ден. Заедно със заемите герб дължи на народа 100 милиарда лева минимум. Връщай бе Горанов, връщай и в панделата. Некадърник.

брат това което казваш е обществена тайна , но няма кой да я приложи реално , защото всички които ще бъдат засегнати са се овързали като свински черва и си пазят гърба едни на други. Ти виж само какъв е модела на управление на ГРОБ.. народа ни интересува само по избори и то като бройка и правим това което народа иска само за да не си клатим стола в/у който стоим. Примери много! Ето фуражките заплашиха с протести и Вожда за да не са много шумни им даде едни 100 милиона, следват протестите за Пирин и в следващите дни бъде сигурен че и там Вожда ще клекне с някой друг компромис само и само да не му клатят имиджа и стола в министерски съвет. Какво говори това ? Слаба политическа класа , никаква идея как да се помогне на масовата част от народа и в следствие от това всичко що неможе да трае и невижда бъдеще напуска страната.

ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ. Иначе заминавайте там, откъдето сте дошли, господа управляващи

Искайте , но няма кой да ви чуе .

Искайте , но няма кой да ви чуе .

Айде по кротко. Като пръчове се ръгате за това евро вече шеста година. Още от първото правителство на ГЕП блъскате с рогата. Не се изхвърляй толкова!

Не, няма да подавате, преди това трябва референдум.

И след като забогатяха управляващите и политиците , ''те'' решиха и сътвориха , да се премине към еврото . А народа ще обеднее , поне още ШЕСТ пъти .

След въвеждането на € - то ще стане това, което стана в Германия 2002 г. Заплатите бяха преизчислени в евро, а цените за две години догониха цифровото изржение в марки. В БГ това ще стане ведната. Заплатите ще бъда преизчислени в евро, а цените и дънъците ще запазят цифровото си изражение в евро. От това евро народът полза няма да има. Единствената полза ще бъде, че чейнч-бюрата ще престанат да печелят от еврото.

И никакви резултати , само ПОТУПВАНЕ ПО ГЛАВАТА , И ГАЛЕНЕ ПО ТЕМЕТО !

Меркел, Юнкер и Туск ще погалят Боко по плешивия кестен, а Могерини маже и да му бутне.

d4

май ще трябва референдум... за решения, които засягат всичко, що още мърда...

Горанчо, чедо, остави ги еврочакалните, дето ще висим 2 години и теб няма да те има, ами ни кажи от кого ще вземеш сега 100-те милиона дето Баце обеща на полицаите?;)

Някой пита ли ви вас, дали искате и при какви условия?

А бе чудя се защо ГРОБ-те не споделят как се е подобрил живота на тези страни които въведоха еврото и които също бяха тъмно-червени имам впредвид бивши руски републики. Всеки който има желание може да намери безброй видео-материали в YouTube които нямат нищо общо с медийните розови очила които ни слагат и там ще видите истината такава каквато е. Защо ГРОБ-те казват че влизането в евро-зоната е политически въпрос когато подмяната и ъбиването на една национална валута засяга един цял народ ? Защо толкова ги е страх е Референдум по темата ? Горанчето е толкова ниско човече че освен данък градинка , данък уийкенд и скоро данък въздух нещо което да е полезно за народа му е трудно да измисли. Лошото е че у Парламента подобни горанчета ги има много а един от най-видните които поетапно убиват тоя народ е Менда Стоянова. Хората на тая земя масово се борят за отцеляване, други които неиздържаха и им писна да се борят напуснаха родината , трети нежелаят да се върнат тука а на нас ежедневно по медиите ни показват една шепа хора които виждате ли искали да се върнат в тинята..Пълна пародия

Значи аз поне така го разбирам,за да се изравни заплатите спрямо цените на стоките,и тока и водата,ще трябва да се вдигне двойно заплатата във евро,ако сега ти е 800лв,за да можеш добре да живееш на тези цени които ще въведат във евро,ще трябва да ти се удвой заплатата на 1600евро,или не е така?

от сумати години само празни приказки, да не се окаже, че те е хванала и тебе амнезия, в последствие.