Заблудата за Истанбулската конвенция се ползва от политици

В дебата около Истанбулската конвенция в България ние се връщаме към проблеми, които са от 50-те - 60-те години на ХХ век.

Обратно в новината

Коментари - Заблудата за Истанбулската конвенция се ползва от политици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не го четете този! Всеобщоизвестен сервилник! Не си губете времето!

но проснотията е доста разпространена у нас

Абе тоя комуняга пак ли изпълзя, бе! Ей, дир`ничани, защо давате дума на такива тъпи същества?

АЗ СЕ СТРАХУВАМ ПОНЕЖЕ ПЕДЕРАСТИТЕ СА ИНТЕРНАЦИОНАЛ ... И СЕ ПОДЪРЖАТ :)) .. ПРИМЕР - ЕМИЛ ТАБАКОВ ДИРИГЕНТА СЕ ЧУКАШЕ С ХЕРБЕРТ ФОН КАРАЯН- СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ ДИРИГЕНТ НА ВИЕНСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ И ЗАТОВА ХЕРБЕРТ ФОН КАРАЯН ИДВАШЕ В СОФИЯ ДА ИЗНАСЯ КОНЦЕРТИ:))

Пак ли тоя педал публикувате ?! Изобщо няма да чета повърнята, която е избълвал !

в който казвам, че Истанбулската конвенция датира от 2011 г. А през 2015, при най-големия имигрантски поток изчезнаха ок.9 000 деца. И това стана под нейната закрила. Къде е ползата от нея тогава? И какво има за цензуриране в поста ми? Посочвам ФАКТИ...

Тази "важна" конференция ( както и обявяването на думата инвалид за "невалидна") е ПОДРАЖАНИЕ на някои процеси в някои "напреднали" с материала страни. Едно просто подражание, без да се отстоява собствено мнение! Ами как иначе...ще се харесаме - нали ще се "изложим" и като Председатели на европейското..бюрократство (в конкретния случай)

че за мъжете нямало закрила по конвенцията. ТОЧНО по нея има-оплаква се,заявява,че се чувства жена и ето ти -конвенцията го закриля! Затова ли е адресирана САМО до жени и деца?

След като една обратна джапанка вчера ни лъжеше най безсрамно относно ИК, днес соросоидите са впрегнали това незначително човече с вид на отявлен хомосексуалист да ни обяснява, че едва ли не разбиранията са ни от 50-60 те години!!! Долен подчовеко, как се поглеждаш сутрин в огледалото не знам!!! Такива анти християни и анти българи, като онази лигла от вчера и ти сте за набучване на един огромен "джендър" кол!!! Ще горите в ада и двамата, да знаете.....

Hай-голямата Bи грешка беше, че ни научихте на английски, френски, немски и др. езици!!!, за да разчитаме стремежите Bи за СОЦИАЛЕН ИНЖЕНЕРИНГ над нас и децата ни!!! !!!ИСТИНСКОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА истанбулската КОНВЕНЦИЯ!!! : ...Explanatory Report to the Council of Europe Convention on preventing and combating violence against women and domestic violence в превод - Обяснителен доклад към Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие - ИЗДАДЕН ОТ СЪВЕТА НА ЕВРОПА(анонимен орган, който не означава Oбединена Eвропа EU) Istanbul, 11.V.2011 Стр. 10 началото- 58...Similarly, gay, lesbian and bisexual victims of domestic violence are often excluded from support services because of their sexual orientation. Certain groups of individuals may also experience discrimination on the basis of their gender identity, which in simple terms means that the gender they identify with is not in conformity with the sex assigned to them at birth. This includes categories of individuals such as transgender or transsexual persons, crossdressers, transvestites and other groups of persons that do not correspond to what society has established as belonging to male or female categories. Furthermore, migrant and refugee women may also be excluded from support services because of their residence status. ... Kакто и, че тази конвенция ни задължава да даваме обежище и забелeжите не бежански статут, а директно резидентски статут или стават наши поданици завинаги FOREVER на мигранти и бежънци от по-горе изброените сексуално ориентирани индивиди!!! Kакто и това, че отхвърлят биологичния пол на човека и се замества от "социален"-GENDER, така наречения, кaто се пояснява, че няма значение биологичния ти пол, а "социален"-GENDER!!! ТОВА Е ПРЯКО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ИСТИНСКОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА истанбулската КОНВЕНЦИЯ!!!

Защото текстовете на така наречената истанбулска конвенция се основава на ПРОТИВОРЕЧИЕ с текстовете на конституцията на Република България. Ратификация е процедура, при която дадената конвенцията се проверява за съответствие с българската конституция. След като е налице противоречие с конституцията ни, имаме пълното право да не я ратифицираме, защото тези които ще я подпишат са носят наказателна отговорност за неспазване на конституцията и НИКОЙ-ЕС, СЪВЕТА НА ЕВРОПА, САЩ, РУСИЯ , ГЕРМАНИЯ ИЛИ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ-не могат да ни кажат да я подпишем и НЕ МОГАТ да ни задължат да я приемем защото е противоконституционен документ!!! Проблемът е ЮРИДИЧЕСКИ и е нарушение на конституционното право на България или казано извършване на противоконституционна дейност на територията на Република България!!!, което от своя страна може да задейства Чл.1. от Hаказателния кодекс на Република България!!! : Чл.1.(1) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 1991 г.) Наказателният кодекс има за задача да защитава от престъпни посегателства личността и правата на гражданите и цялостния установен в страната правов и конституционен ред.

Tогава ЮРИДИЧЕСКИ тези, които са я подписали в MC-другарката захариева+8, носят наказателна отговорност за неспазване на Kонституцията и извършване на противоконституционна дейност и престъпни посегателства срещу личността и правата на гражданите на територията на Република България по Чл.1. от Hаказателния кодекс на Република България.

Добре де. Няма ли някакъв закон, под чийто разпоредби такива като този да бъдат подведени. Например за публично изричане на лъжи, заблуди, фалшификации, измами и др. подобни, с цел да навредят други му / в случая целия народ/, с цел лична изгода. Май имаше някъде такива текстове. Как може черно на бяло да пише нещо, а този да твърди, че не го пише. Тия хора ли са или какви...?

В нНказателния кодекс май имаше някакви наказанаия за хора, които въвеждат други хора в заблуждение. Мисля, че имаме точно такъв казус, група грантаджии се опитват да ни въведат в заблуждение, за тяхна изгода.

Гълъбов, да попитам: В кой конвенция се говори за насилие над МЪЖЕ ... В кой конвенция се говори за насилие на "управляващи" над цял народ .... В коя конвенция се говори за насилие на некомпетентни НО държавни чиновници над цял народ ..... Смяташ ли Гълъбов че единствено и само насилието над ЖЕНИ се нуждае от конвенция ......

И Турция - новият съюзник на нашите Освободители е приела Инстанбулската конвенция. А там открай време третият пол е социално договорена роля...:-D:-D:-D

Глей ся, Антоний, Виждам, че от ДИР-а са те наели за баш пропагандатор на ИК, ама не ти иде отръки. 1. 40 подписали, 20 ратифицирали държави. За сравнение, в ООН са 193 държави, а в ЕС - (все още) 28. Дори и това доказва, че ИК е гнила. При това, ти дори и не споменаваш, колко от подписалите и ратифициралите имат заявени резерви по тълкуването и неприлагането спрямо тях на отделни текстове от нея. 2. Ся, ще ти кажа, защо аз съм против тази конвенция в този й вид: - независимо от приказките ти, тя равнопоставя социалния пол (който всеки е свободен еднолично, сам да избира) с биологичния. Това има тежки последици и ще трябва дори и Конституцията да променяме (Чл. 46. (1) Бракът е доброволен съюз между мъж и жена.). Да де, но след изравянаването на пол с джендър (а такива има над 70) кво ще правим? Задължително ще трябва да сменим Конституцията. Освен това, как ще процедираме с допълнителните права и защита на жените - напр. ако гей обяви, че по джендър е жена, по-рано ли ще го пенсионираме? - Заблуждаваш и по отношение на бежанците. ИК отваря направо Кутията на Пандора по отношение на миграцията - ние се задължаваме да приемем и дадем убежище на всяка жена и на всеки обявил се по джендър за жена, само защото той ще заяви, че в страната му е подложен на или заплашен от домашно насилие на база пол (билогически) или джендър (социален). Така в Япония приеха 2 бежанци от Турция - били заплашени от домашно насилие. Е, докато им разглеждаха исканията, те взеха че изнасилиха една японка на гара, ама това е друга история. Мога до утре да ти чета ИК, но вие в Нов български (соросоиден) университет така или иначе не желаете да чувате аргументите, които не ви изнасят.

Определено най-големият проблем на българите е тази велика конвенция! Хората няма какво да ядат, но нищо не ги защитава, а на педеругите им се приискало законно да се пльокат. Тоя трябва да е от тях защото по задник се е завлачил из студията да я защитава. РЕФЕРЕНДУМ!

Брюксел налага на Европа "сексуален шариат"!

" Демокрация" в действие. Целият народ против. Само продажни политици и купени социолози "за". За да ни покажат колко силно обществото подкрепя конвенцията, изкарат и някой платен протестър или гей с плакат. НЕ ни обяснявайте. НАПРАВЕТЕ РЕФЕРЕНДУМ. Народът ще каже. Не се дръжте като комунисти, обясняващи на народа си кое е правилно и кое не. Вече минахте всякакви граници. Ако това нещо се приеме и само в един учебник видя снимка на гей, джендър, транс или подобен изрод, ще спра детето си веднага от училище. По-добре неграмотно, отколкото такова.

къде я слагаме? И Плейбой за пръв път откакто съществува - германското издание, слага трансджендър на корицата Giuliana Farfalla will be the first transgender model to appear on the cover of Playboy Germany . източник: bbc "Снимката на трансджендър краси корицата на Playboy зя пръв път в историята му. Според главния му редактор, девойката от корицата на януарския брой е НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯ ПРИМЕР ЗА ТОВА КОЛКО Е ВАЖНА БОРБАТА ЗА САМООПРЕДЕЛЕНИЕ. Германката Джулиана Фарфала разказа за това събитие в Instagram. Тя отбелязва, че е много горда, че е на корицата на списанието Рlayboy. Преди "самоопределението", родената в югозападна Германия понастоящем девойка се е казвала Паскал Радермахер. Интересно ми е, защо точно сега се започна толкова интензивно сдвижение около тази конвенция? Хубав повод за отвличане на вниманито си казвам аз. От други проблеми, свързани с насилието (масово) по улиците от гостуващи лица и прочее може би? Всъщност отличен повод за нови хранилки покрай тези грижи, като оставим другите неща. С лирично настроение си казвам, егати, ако нечий син се заплесне по това моделче от плейбой (оперирано за смяна на пола), че и се ожени, и настане вечното чакане на внуци за мама и тати. НО! Любовта и красотата над всичко, нали така... Сори, че се отплеснах, ама и статията на господина една такава отплесната...

Не знаех, че масово избиваме жените си докато този политолог не ни го разясни. Че то само мъже останаха в БГ , нищо че жените са повече...

Един съфорумец пусна статистика за миналата година. Битово насилие като брой 1010. Но това е общо, не върху жени. А тези по едно време пуснаха, че над милион жени са пострадали. Лъжат както им падне, гейста им работа. Или може би това е морала и ценностите на третополовите.

Може да ви е странно, но вече започнах да се надявам на нахлуващите в Евросъюза орди. Вярно, ще ни унищожат, но поне територията ще остане убежище на хора, а не на някакви неизвестно какви същества. Защото вярвам, че публичното изгаряне на тази конвенция и предложилите я ще е първото нещо, което нашествениците ще направят, като установят властта си.

,,Безброй хора ще намразят Новия световен ред и ще умрат, протестирайки срещу него." Х, Уелс, ,,Новия световен ред",, 1939г. Човекът си го е казал в прав текст. Жална им майка на тези, които идват след нас.

ще бъдат роби ние сме на ръба на свободата, няма измъкване от либерализма, това е края

Не разбрах нещо, ако НЕ приемем конвенцията ще трябва да си бием жените ли?

Абе, щом има такъв напън да ни обясняват, колко не сме разбрали, нещата никак не са случайни и никак не са въпрос на правопис.

ако всичко е ясно защо трябва да ратификацираме тази конвенция

А ето и превода от Google":Аналогично, гейовете, лесбийките и бисексуалните жертви на домашно насилие често са изключени от услугите за подкрепа поради тяхната сексуална ориентация. Някои групи от хора също могат да бъдат дискриминирани въз основа на тяхната полова идентичност, което просто означава, че полът, с който се идентифицират, не е в съответствие с пола, определен за тях при раждането. Това включва категории лица, като например транссексуални или транссексуални лица, кръстосвачи, травестити и други групи лица, които не съответстват на това, което обществото е определило като принадлежащо към мъжки или женски категории. Освен това жените мигранти и бежанците също могат да бъдат изключени от помощните служби поради статута им на пребиваване. ... Много ясно се защитават някакви измислени права на гейове,лесбийки и т,н, Нямам нищо против да им защитават правата, но кой ще защити мен и децата ми когато те танцуват на някакви платформи, целуват се, само дето не се и е..т на гей-парадите. Искам и аз да бъда защитен. А колкото до автора на статията - ами и той е един от тях. Просто не е разбрал кого да зашити - себе си или хората, които са жени или мъже.

заблудата вика дръжте заблудата

КОГАТО НЕ МИЕШ ЧИНИИ, НЕ МЕТЕШ , НЕ ТУПАШ КИЛИМИ, ВЕРОЯТНО МИСЛИШ ВЕЧЕ КАТО ЖЕНА И БЪРЗАШ ДА НИ ГО СПОДЕЛИШ :-)) Е, СЕГА КАТО ТИ ДАДАТ МАЛКО ПАРИЧКИ, ИДИ НАПАЗАРУВАЙ :-)

Прочете ли бе. г-н политолог- Заключение на генералния адвокат Wathelet: Страните от Съюза МОГАТ ДА ЗАБРАНЯВАТ ЕДНОПОЛОВИ БРАКОВЕ! Тезата ви, че така искал ЕС- да се въведат еднополови бракове и специално конвенцията, Е ЛЪЖА!

третия пол прекалено активен нещо

Тази "конвенция" не трябва да бъде ратифицирана, колкото и да лаят пишман експертите.

Тази конвенция е тотален троянски кон: 1. Пол се определя по соросоиден начин. Озаконява се определение за пол, което е тотално сбъркано. 2. Дава се право на всеки дивак(чка) от Африка да се обяви за жертва на насилие по полов признак и да получи статут на бежанец. Докато не се гръмне на някой площад. Идва Али терориста и казва: Аз се чувствам жена и затова ме биеха в Афганистан. Ама той мъж изнасилвач и убиец... това са подробности. И изведнъж от див талибан се превръща в жертва и бежанец. Няма да има начин да бъде изгонен от България и ЕС. После е ясно - дивакът ще коли и изнасилва бели хора, докато не го хванат.

съм съгласен, че има само мъжки и женски пол. Все пак хара като политолога, който според публичните изявите му досега си личи , че е "мека китка - въпроса ми е подобни хомо-секшуъл, както казваше адвокат Патков, китки и откровени пидали, към кой пол ще бъдат, ако не се приеме Кунвенциять..

Ако не се приеме конвенцията, такива хора просто няма да съществуват!

крадеца вика дръжте крадеца

УЕДНАКВЯВАНЕТО НА ЦЕННОСТНИ СИСТЕМИ ? ПЕДЕРАСТ-ПРОИЗХОД БЪЛГАРИЯ. ИЛИ Х-ГЪЗ - ПРОИЗХОД БЕЛГИЯ . А НЕМОЖЕ ЛИ ДА СЪМ СИ ТАКЪВ, КАКЪВТО БОГ Е РЕШИЛ ? ЗАЩО ? А ЗАЩО ДА ГЛЕДАМ КАК ЩЕ ВЪЗПИТАВАТ В ПЕДЕРАСИЯ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ МИ ?? НЕЩАТА СА ПО-СЛОЖНИ, ОТКОЛКОТО ИСКАТ ДА НИ ГИ ПРЕДСТАВЯТ ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ !!! И ЩЕ СА С БАТАЛНИ ПОСЛЕДИЦИ !

Всъщност в официалните пояснителни бележки към тази конвенция директно пише, че тя се отнася и за "правата" на хомосексуалисти, транссексуални, и всякакви други такива! Изрично е записано, че полът бил "социална конструкция", и че трябва да се защитават "правата" на тези индивиди, които смятат, че са от пол, различен от техният биологичен такъв! Отделно пише, че децата от най-ранна възраст трябва да се възпитават на "толерантност" към тези с различна сексуална ориентация, и да не им се насаждат полови "стереотипи" (т.е. момчетата да не се възпитават като момчета, а момичетата като момичета, а да им се внушава, че могат да бъдат от който пол си поискат, когато си поискат). Така че този драскач или не е запознат изобщо с тази конвенция, или са му платили да лъже относно нея (а може и двете)!

Вулгарииии, пак искат да ви излъжат! На траверси ще ви направят всинца ви, приемете ли тази конвенция!

Всякакви третополови и гендърни ексклузиви в зоопарка! :))

Заключение на генералния адвокат Wathelet: Страните от Съюза могат да забраняват еднополови бракове, но не да ограничават правото на постоянно пребиваване на съпруга от същия пол, при вече сключен брак 11 януари 2018, 12:57 Правен свят

След толкова излишни приказки защо никой не каза какво общо има защитата на жените и децата от насилие с понятието "джендър". Ако конвенцията защитаваше жените и децата в общоприетия смисъл на думата, всички щяха да са съгласни, без да се замислят. Но щом става дума и за мъже, жертва на домашно или сексуално насилие, полово дискриминирани и пр., човек започва да се замисля. А щом се добави и човек, твърдящ, че социалния му пол не отговаря на биологическия и е дискриминиран от целия околен свят или поне в собствената му държава, вече "задната" мисъл в упражнението става кристално ясна. И като в добавка си представиш на границата тъмен, брадясъл субект, облечен в поличка с всички цветове на дъгата, с леко размазано червило и тежък грим..... Е, мерси! Досега поне трябваше да доказват, че идват от страна с военен конфликт.

Кой казва, че никой не казва? В конвенциата само това се казва!

Днес е денят, в който всеки грантаджия ще изпълзи от дупката си, за да си заработи парите! :))

Какъв трети пол ви друса, бе? Ако сте грамотни прочетете конвенцията и тогава коментирайте. Не 80 % са дебилните у нас, а 110 %

Тоя пасквил говори за СОЦИАЛЕН пол, тъпако прост. Социален пол - НЯМА!!! Полът е БИОЛОГИЧЕН ПРИЗНАК!!!

И как този биологичен признак ни отличава от животните?

Ти къде я прочете? Дай линк.

Какво може да работи един политолог?

Обработва общественото мнение в полза на работодателя си.

Тази никому неизвестна особа от неизвестен пол в предишната си статия беше написала, че е лъжа, че мъжете са по-силни от жените. ДИР, вие имате ресурса да проверите всички върхови спортни постижения. Вижте има ли поне един спорт, в който женският рекорд да е равен или по-висок от мъжкия. И преценете, струва ли си да давате думата на откровени лъжци. Вярва, не сте му изтрили предишната статия от архива си. Заявявайки, че мъжете са по-силни от жените, вярвам, че не обиждам нито една истинска жена. Едва ли някоя жена ще се почувства поласкана, ако бъде наречена "мъжкарана". А то има много други сфери на живота, където жените са по-добри от мъжете.

мнозинството от народа не е в заблуда напротив то има здрав усет и казва не, но вие вие сте в заблуда

или както е казал поета "аз вече нямам мило, драго,. а вий... вий сте идиоти!"

Лошото в ратифицирането на тази конвенция е, че ще даде възможност за източване на държавни пари. Те затова и НПО толкова напъват да се подпише, щото има хляб за тях. Задължително ще трябва да се създаде държавен орган, който да се занимава с изпълнението на конвенцията. Отделно ще се създават кризисни центрове, които, както може да се досетим, ще се напълнят с пребити Айшета. Отделно държавата ще ги обезщетява за нанесени травми, ако Манго не ги обезщети. Туй последното, колкото и да е странно, го има в конвенцията. Нали се сещате братята роми как ще се нахвърлят на тази възможност. И куп други възможности за източване на пари има. А реален резултат може да се получи и без тази конвенция. Просто, сега съществуващите органи трябва да си вършат добре работата. Ама много са, затуй никой не я върши.

ПОЗОР! Никой от политиците не си е направил труда да прочете конвенцията, но всички се изказват, плямпотат, правят внушения, еле пък вицето Валерката. Не мога да разбера патрЕотЕте - в това ли се изразява патриотизма им. Я да кажат колко лични пари дадоха за реновирането на българската църква в Истанбул. Защо допуснаха да изпадне в това състояние, или те само може да бутат и блъскат старици на границата ни?? Абсолютно дебилни аборигени.

Не дадоха по-малко от трасгенджърите (дано не съм сгрешил думата, скоро ще пращат в затвора за такава грешка).