Стивън Хокинг: Земята ще се превърне в огнен ад

Известният британски физик-теоретик Стивън Хокинг предупреждава, че Земята я очаква същата съдба на Венера, както и че тя ще се превърне в огнен ад.

Обратно в новината

Коментари - Стивън Хокинг: Земята ще се превърне в огнен ад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При цялото ми уважение към науката, най-лесно се превят дългосрочни прогнози за след 100-300 млн. години. Кой не вярва - да доживее и да се увери сам. По едно време и Слави Трифонов пробута един футуристичен филм за живора след 1 млн. години, в който по небето хвърчаха гигантсски фотошоп медузи и др. под. Някой да си спомня нещо?

Стивън Хокинг не спря да плаши старите баби - това му изгоряло, Земята била на изчезване, базовия доход трябвало нещо друго... Тероризира ги и не им дава грам спокойствие да обикалят по големите вериги хранителни магазини за стоки по промоции.

Стига сте занимавали хората с този нещастен урод и безумията които тиражира (или по- точно някой ги тиражира от негово име)!

Освен свинско кебапчета и доволно хъркане в несвяст, след безпомощно ебане след бутилка домашен спирт от равалени плодове, не остава друго. Всичко е отврат мръсно и гадно като това което е в корема и другите са изроди, .. разширените вени в мозъка дават самочувствие могъщество

Това е съвременната теория: Като резултат от натрупването на хелий в слънчевото ядро, светимостта на Слънцето бавно ще се увеличава. Тя ще се увеличи с около 10% в следващите 1,1 млрд. години и с 40% в следващите 3,5 млрд. години[40] Заради голямото количество радиация, което достига до повърхността на Земята, ще настъпят промени в климата и вероятно ще изчезнат океаните. Повишените температури на повърхността ще доведат до ускорение на неорганичния кръговрат на CO2 и съответно до редуцирането му до смъртоносни нива за растенията в следващите 500 до 900 млн. години. Очаква се Земята да е обитаема поне още 500 млн. години. Та Стивън спекулира и говори глупости. От парниковия ефект създаден от човека, това няма да се случи. Първо Земята се върти около оста си за 24 часа, докато Венера за 240 Земни дни. А всички знаем какво става следобяд през лятото и то при 10-тина часа напичане. А сега да си представим че напичането е 240 денонощия или над 5700 часа - жегата ще е убийствена и моретата дори ще се изпарят. Второ, разстоянието до Земя-Слънце е 150 милиона километра, докато разстоянието Венера -Слънце е 108 милиона километра. Те на единица площ на Венера падат 2600 вата на кв.м, докато на Земята 1000 вата на кв.м. Така че това което е станало с Венера няма как да стане със Земята. Но увеличението на парниковия ефект ще доведе неминуемо до катаклизми и екстремни температури, както в плюсовия, така и в минусовия диапазон.

Венера да е развила сложен живот в океан че дори излязъл на сушата под формата на дървета само 500 милиона години след образуването на слънчеват система не изглежда правдоподобно. За да се появят първите разстения на сущата на Земята са били необходими около 4 милиарда години.

Горкото човечле. дали са му ролята да го играе техно гурото. Трябва да обхване сегмента на нърдовете и сектата на хард учените. Каквото каже гурото, това е. същата роля е отредена на папата, на главния имам на Саудитска Арабия. На лицето президент, на актьорите от Холивуд. За различните сфери на живота е едно и също, само вземат съответния профсъюзен гуру. По-рано ярък икономически гуру беше Алън Грийспан, дългогодишния шеф на ФР на САЩ. Всичко го чакаха какво ще каже и какво да правят и на къде да тръгнат. така се управляват големите стада овце.

FuckTheEU

Гледам модераторите нощес пак защитавали свободата на словото с голямата изтривалка... Кажи за пенсията си, ако може, колко ти отреди демокрацията - този по-справедлив според "свободния свят" режим?

Браво на него, страшно откритие е направил!! Впечатлен съм

Каква хубава Новина !Тия от Топлофикация ще фалират! Няма да има кой да ни рекетира и съди за неплатени сметки ,а и Боко най-после ще хване на работата за която е учил!Хвала на Тръмп !

Е, до тогава има време. Лили Иванова да му мисли. ;-]]]

Като садихме навремето Байкушевата мура в Природен Парк Пирин с лесовъда, не очаквахме че ще дойде Цеко и ще застрои така подножието, но " . . .споко - всичко е точно, защото снощи правих . . . ".

80%+1

... за Венера не е било точно 4 милиарда години... защото Слънцето е на три... Било е някъде преди 45 000... Малко озонова дупка... с фреонче... малко кометка с въглеродно опашле... малко метанче И МОРЕТАТА СЕ ИЗПАРЯВАТ В АТМОСФЕРАТА Става огромно налягане и нагряване като в тенджера под налягане, парников ефект, стопяване на кората и откриване на мантията СО2 и СО изпарения... И хоп титаните нямат производствена планета. ГОЛЯМА ПОРАЗИЯ ! Анунаки не сме свет, аз отдавна съм го казвала. Както и да е. Наказани сме. ХОРАТА ТРЯБВА ДА ТЕРАФОРМИРАТ МАРС... там е по-лесно. Само трябва да се събуди магнитното ядро, защото след вулкана е изстинало за да се образува магнитосфера и от там да се отблъсква слънчевият вятър за да не отвее пак атмосферата.... Ами има се всичко под ръка и при правилно изчисление на биосферата може да стане за 4-5 хиляди годинки, без съществени усилия. После ще има икономически ресурс и за Венус. Там трябва обратното да се охлади, като се върне водата от атмосферата в някакви океани... и се започне отново. За там 10-15 хиляди годинки... До 20 хиляди годинки ще трябва да си станете сериозна междузвезна цивилизация. Разбира се ако не се изтрепата или не стане някоя беля от...добре ще го каааажа ама да не се плашите... Има там една опасност от съзвездие Стрелец, да не се изсипе емериен основно гама и неутонен лъч при избухване на свръхнова... защото полюса сочи насам.

до 500 милиона години,я камилата,я камиларя

То май и на Венера е имало зелени активисти, които са се борили, борили против "парниковия ефект" от дейността на венерианците, ама не са имали човек като Белев да се пребори с месния ББ... и на Венера изгоряла! Ужас!!! Какво ни чака след 500 м години, леле?!?! А бе, тия за кретени ли ни имат?

Целият смисъл на поредното медийно шоу на Хокинг се заключава в последното изречение от статията - "Ученият обвини президента на САЩ Доналд Тръмп за подписването на "смъртната присъда" на планетата, след оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата. ",,,

ако верно имаше акъл щеше да си гледа здравето, а не да дрънка глупости редовно!

Аз дотогава ще съм пенсионер .

Носете си чадърите!

Изглежда че е дошло времето някой известен учен или екстрасенс занимаващи се с паранормални явления или някой като Едгар Кейси да ви разкажат какво ни очаква, откъде сме произлезли и че борбата за живот е вечна затова щото на някои, от някои, им е дадено повече сиво вещество а на други по малко сиво вещество. ...... само се замислете тези пожари по света дали стават от "недопушена цигара" или от "късо съединение в ел. мрежата" или от други неща. .... и т. н.

Фандъкова каза, че ако не спрем да горим гумите, София ще се превърне в огнен ад.

Венера имала растителност преди 4 милиарда години? Ех, Хокинг, и ти ли Бруте, почна да плещиш глупости?

Ако мислиш, че в последните години сам си пише глупостите си в дълбока грешка.

Хокинг е абсолютно прав, Земята ще се превърне в огнен АД! Сбъркал е само причината, това няма да са парниковите емисии, а един късокрак Дявол, разполагащ с ядрено оръжие и един червен бутон, който го подмамва да го сърбят ръцете да го натисне!

личи си, че обслужва интереси, но за съществуването му са нужни доста пари, така че го разбирам. Ще говори каквото му кажат.

Той даже не говори, щото не може. Някаква машинка уж чете мислите му.

Хокинг не беше вярваш, но не можа да отрече съществуването на Бога. Сега започна да потвърждава и откровенията за последните дни.

моите уважения за гения Хокинг, но след като е толкова страшно, защо не призовава за строеж на атомни централи? Защо не обвинява Германия за спирането на АЕЦ-ите си и замяната им с въглища? Явно е, че го използват, а той е толкова умен, че го знае. Следователно и той се е хванал на някаква политическа игра.

от тази машинария - Стивън Хокинг, самата машина или някой друг? Навремето, Хокинг се занимаваше с коренно различни неща, а сега все ГЛОБАЛНИ неща го вълнуват.

Цели 500 мил. години ли трябва да чакаме още ?! Аз мислех че става дума за седмица - две !!! И без да съм професор мога да ти кажа , че ние ще се самоизядем много преди да се стопли толкова , че да стане като Венера ! Има достатъчно идиоти на тази планета , които са готови да я стоплят във всеки един момент , и то само от АЛЧНОСТ !!!

В Библията е казано, че следващият потоп ще бъде огнен (огън от небето)!

Да, да! Венера е имала морета, трева и разни хокинги, които да предвещават, че планетата ще умре.

Тя вече е Ад.Лошото мина,идва страшното.

Мозъка на повечето коментиращи се е изпарил.Запомнили са само -след мен потоп.

Точно така - '' След Мен Потоп'' ! Защо само добрите да страдат , а ПРОСТАЦИТЕ да си живеят на воля ?! Потоп за всички !!!

Ах, тогава.....няма да има нужда повече от чушкопек и всички ще имаме хубав загар. Да гледаме положително на вятърът на промените.

"...температурата на Земята ще достигне до 460 градуса по Целзий..." Малко ми е странно, че учен-физик го казва това. Да, Венера е почти точно копие на Земята, но мъничко по малка. Да, там температурата е от такъв порядък - към 460C заради парниковия ефект, огромно атмосферно налягане също. Но все пак Венера е доста по близо до Слънцето и получава много повече топлина от него. Така погледнато ние не сме при равни условия с Венера и тук няма как да се получи същия катаклизъм и същите температури.

тоз от както го помня живее на луната , нямали някож да му каве нещо друго да прави например да помага в кухнята на макдонълдс

Можеш и ти да се включиш активно в тая дейност. Вземи и санитарката отдолу и заедно можете да търкате кенефите в макдоналдс.

няма ли кой да му дръпне шалтера на човечеца, да не се мъчи, пък и нас?

След 500 млн. години ще видим, да сме живи и здрави до тогава...

... мисли за правнуците, бе...

Това че на Венера е имало растително вие от дир бг ли го измислихте, нищо чудно, като ви знам нивото ...

FuckTheEU

И колко пенсия ти отреди демокрацията - справедливият според "свободния свят" строй? Питам просто от любопитство.

Един мой близък, който е завършил ВХТИ взима максимална пенсия, защото е работив във фармацевтична компания.

Хокинг говори глупости. Земята за разлика от Венера се върти. По далече е от Слънцето и съответно получава около 50% повече слънчева енергия. Може да стане само ако Слънцето се раздуе, ама това щяло да стане след 5-6 милиарда години. Но определено ще си имаме сериозни проблеми с времето

Ти говориш глупости. Цитирам те: Земята за разлика от Венера се върти. Като те четем и се успокоявам.

Пиша за хора които не са тъпи, но очевидно ти си тъп. Земята се върти около оста си за 24 часа, докато Венере се завърта около остта си за 243 земни дни. Т.е. на практика почти не се върти. А понеже е на 108 милиона километра от слънцето, докато земята е на 150 милиона, до повърхноста и стигат около 2600 вата на кв.м., докато до Земята достигат по по-малко от 1500 Вата кв/м

Тоя палавия май никой вече не го слуша. Първо ,- той е живял преди четири и половина милиарда години, че знае какво е било на Венера тогава и второ само след половин милиард години щяла и Земята да е като Венера, като ключовата дума тук е "САМО"...

Завършил си ВХТИ-София, нали? Щом говориш за Лимон Генов, си бил в "Неорганичен Факултет". Коя ти беше асистентка по физикохимия, моята беше Ева Лазарова, после Соколова, беше страхотна мацка, много и се дървехме, сега е бабе, минава времето... Коя година завърши, аз май в далечната 1975?

Не бойте се бат ББ и Аз сме гасили и по страшни пожари

Всички учехме всичко да бъдем по всеки предмет спец и накрая за 50 години един учен с Нобел нямаме. Супер. Дори и кандидат нямаме. Хахахахах

Това , което казват гении, като Стивън, всъщност е преразказ на сложни уравнения , които могат да разберат и решат няколко души в света. Като вземат някои дебили, дето трудно се справят с деленето, да съдят по разказа и да се приравняват с него с техни разказчета, става жалко, да не говприм за самовлюбини малоумници като Тръмп, които си мислят , че дърветата и животните съществуват заради него , да му се радват.

Тоя най-накрая е прочел Библията...

Спомням си, че четох в популярна книга за атмосферата, че един пътнически самолет изгаря толкова кислород за полет, колкото хиляда човека им трябва за дишане цяла година ... Или нещо подобно. Може би беше Паралели списанието, че по време на смог в Токио, на всеки ъгъл имало кабина за чист въздух, която работела с монети...

50 ЛВ 1/2 4ас Барокамера с 4ист кислород

Преди около 2 години излезе биографичния филм за Стивън Хокинг - "Теория за всичко". Тежък филм. На моменти спиращ дъха. Всеки, който има афинитет към науката, ще изпита истинска душевна наслада. Гледйте го! Великите открития са резултат на непрекъснат колосален труд, но се раждат случайно....Ще разберте как му хрумва идеята за черните дупки... Нещо оптимистично от гения: "Ако усетите, че сте в черна дупка, не се предавайте! Има път навън!" ПП: Личното ми мнение е, че медиите преекспонират предсказанията на Ст. Хокинг.

а ти нали знаеш, че "теория за всичко" е всъщност труд на Айнщайн? след двете му теории за относителността той започва да работи точно над това - да обедини всички възможни закони в един единствен и го обощи в една само формула. нарича тази си работа "теория за всичко", но така и умира без да успее. иначе Хикин не е с нищо повече от един Велко Заячки, който има научно откритие (доста съществено, но недооценено) с колектив с още 2-ма (поне мисля, че бяха двата) руснаци. уви, когато си медицински труп от Ънгличания е по-лесно да станеш известен отколкото да си гении от малка България.

Като ти гледам правописа , а и начина по който си подреждаш мисълта - Много се съмнявам , че и ти знаеш кой е Айнщайн, но хайде от мен да мине , и този път ще се направя на ''дебил'' !!!

Итересно ти отворко как си го прочел това в лудницата в карлуково??? има два варианта - или са ти дали достъп до компа на болницата, или си откраднал смартфона на някой от докторите - я кажи как си го откраднал при положение че си простьо???

Само да питам: Според теориите, Слънчевата система е на около 4.6 милиарда години. Как тогава, само за около 500 милиона години Венера се е изпържила?