Източна Европа и национализмът: защо се стигна дотук?

Близо 30 години изминаха от демократичните промени в Източна Европа. Но те не са достатъчни. За изграждането на едно демократично общество са нужни 60 години.

Обратно в новината

Коментари - Източна Европа и национализмът: защо се стигна дотук? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С ГОРНАТА СТАТИЯ! И ВСИЧКИ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИ! НА ПРАКТИКА ТЯ ПРИЗНАВА,ЧЕ НИЕ СМЕ ПО-УМНИ И ПО-БУДНИ ОТ ПРИСПАНИТЕ И "УДУШЕНИ"ВЕЧЕ ОТ ПРОПАГАНДА ЗАПАДНЯРИ! ВПРОЧЕМ,НОАМ ЧОМСКИ КАЗВА СЪЩОТО В НОВАТА СИ КНИГА!!!ЧЕТЕТЕ И МИСЛЕТЕ!!!

рохана излиза че ти с клечки за зъби си правила секс или така ни се струва на всички слънчогледи тука . неми говори на дялект ами си гледаи лондона и бомбунерата .........да не съм те видяла тука ,,,,,,,,,, недоклатена такава ,,,задави се иначе нямаще да пишеш тук аидееееееее , продължаваи да получаваш куминистически оргазми менте ????

Жените са оПщи както ви обещаха куманягите, от какво се уплаквъте па ся, неблагодарни свини. И бракове нема, както ви обещаха. И деца да ви досаждът нема. Обещаха ви, и го испълниха, какво се цупите бе сръдливи лайна. Раби Мордехай Маркс трети братучет на Рокафеллер, е написал обеснение на куманизма, аре намерете го и си го прочетете най-сетне, и го разберете най-сетне, ебаси, век и полвина и още не сте го разбрале, тъпи прустаци селски пръчки. Избиха ви, вие още блеете и не сте прочели Манифеста на раби Мордехай.

ей ама ти много си отворена бе моме, нема ли кой да те затвори, или като те видят бегат от ужас и никой няма ищях да те закапичне. недей така се зомбира стрескаш почитателите на дир.бг, карай по-кротко а не с толкова големи крачки, ще ти изпадне нещото, може все пък някога да ти потрябва.

да питаш някого, когото нарочно си довел до просешка тояга "защо се стигна дотук?" е най-фашисткия цинизъм, който джендърите на германия можаха да достигнат. ако има по-долна форма за степенуване на думата цинионизъм на джендърно -фашисткия цинизъм, то това е само понятието дойче веле!

ето ви една кратка притча на притчите: имало едно време един много Велик Бог. той създал същества по свой образ и подобие, както те били твърдели. историята им започнала с братоубийство, содомии, разврат, лъжи измами и...статии в юдо-масонското дойче веле. после, неговите "творения" "открили" не само "големия взрив", но и "континенти", които били населени още преди "откритията". "творенията божии" не само избили местните за да откраднат земите им, но и започнали търговия с хора от други континенти, които те имали за "диваци". после евреите започнали да си сменят имената сами, за да могат да обвинят другите в насилствено сменяне на имената. но не само това, те започнали да пишат статии с немски имена... Бог бил шокиран от действията на създанията, които се оказали създания на Сатаната, които с парите си могат да купят всичко и всеки! но не съвсем...

Като прочетох това и онемях: "Те категорично отхвърлят брюкселския централизъм и съзират заплаха в мултикултурализма на Западна Европа. Вместо това във Варшава и Будапеща се издигат новите стари ценности - родината, христянската вяра, семейството." ТЕЗИ ИДИОТИ ОТ dw ОСПОРВАТ БИБЛЕЙСКИ ИСТИНИ ! Значи ,за тия родина,християнство и семейство нямат никакво значение и ни учат че това е правилно - наистина нямам думи!

А сега и аку разбереш, че куманягите те доведаха дотука и че точно те искът Нов световен РеТ в който нема джендъри, а унисекс същества. Сега Оди да читеш на нова сметка програмата на куманиЗката партия и да мислиш къде си збъркъл като си гласувал за куманягите, които в момента управлеват ЕС. ПЕС начело со СтанишеФ, Юнкер е лефтист, Дзверкел е бивша куманиЗка, а Шулц и Дзверкел са носители на отличието Куденхоф-Калерги. И си спомни кой е Калерги и защо е толко сладак на куманягите, и кое ги обединева - зионизма. И защо на зиониЗтите и куманягите им е нужен НоФ Световен реТ в който саму те управлевът, а сички останали са роби и са безполови контролирани роботи. С чипчета.

от к'ъв род и родина си, ама си много, ама много зле. Очевидно "куманягите" са те увредили генетично. И сега си като строшена латерна - повтаряш нек'ви мантри от които нищо не ти се разбира. Надали и ти разбираш какво си написала и какво искаш да кажеш.

Давам ти упорито минуси, неколко пит, а да видим сега дали минуса ке се появи, некой трие моите минуси и остава една нуличка само за минуси. Некой да се съмнева, че дира манипулира цифричките на минусите и плусовете? 4 пъти пишем минус, и дираджиите го махът. Ето, да си знаеш - четри минуса от мени, саму досега. Ако си доживел досега без да схващъш докъде са ви довели куманягите, тогава заслужаваш не 4, а мелиони минуси, безмозъчен дебил дирски малоумен увреден умствено селски прустак.

леле леле, пък ти си една тъпа умница та пушек се дига, не си нищо повече от една смръдлива циганка от доле на горе, дето дори и кучетата те заобикалят, айде духай супата

Ми те и куманягите това те учеха бе, ти помниш ли какво те учеха в училище, че историята не била османско роПство, а турско присъствие? ХуйФгЗа, турски, присъствен, и ти не си усетил нищо, ми ко да ти каем, то къФто и коментар да направиш..... На ти сега куманягата Б.Б. как се разбира с Турция и Ердоган! примерче просто! А ти ко си мислиш, че турците не искът балхар пак да е техна, ми не искът, защо да искът! и тека, присъствали по нашите земи мирно и тихо. И ти мирен и тих. А да усещаш да ти шава нещуФгЗа? едно турско текова лигаво? Но не, щом куманягите казвът, че сме преятели с турците, ти ше вервътш на куманягата Б.Б. разбийсе. И на Мордехай Маркс ше вервъш разбийсе, че нема БоК и че кумагяите са добри, и че жените трене да са оПщи (демек проститутки на разположение на секи мераклия). Е щом куманягите казвът, ти ше вервъш, ко да праиш. ВиШ как се сърдът некой кату кае нещу различно от техното.

Каде са ти минусите от мени бе капасъзино? Сега в момента ти пиша 5 минус, а да видим колко ше остане.

Слагам ти седми минус. Минуса седи 1-2 минутки и после явно бива изтрит. А да видим седмия минус колко ше седи. Ке си правим опити, с нервите на дирнишките оядени задни черва пълни с лайна.

да те светнем това при дир.бг е програма, приема твоето число на компютера и можеш само един плус или минус да сложиш, останалите колкото и да ги пишеш тя ги трие, аман от неграмотни циганки

Поредната повърня от DW. До тук се стигна драги лицемери защото на нормалните хора им писна от педалските-курвенски изстъпления на западните лицемери. След 60 години ще сте халифат и ще кандидатствате за двуседмична виза пред българското посолство.

Идиот, никакъв западен свет не го прави, правът го зиониЗтите от Федералния резерв на ФАЩ, който се явява лична частна соПственост на Рокафеллер! Схвани, че това са евреи, че централизираната банкова система организирана от евреи, е изцело еврейска! Схвани, че зионизтите плащът на куманягите да им прокарвът интересите, куманягите са техните платени слуги и роби. Зионистите не вършът нищо с ръцете си - те си имът за това куманягите. Схвани ролята на секи в тая картинка, идиот! Западния свет нема нищо оПщо с централизираната банкова еврейска система, нито с зионизма - това са си еврейски религиозни общности, базирани са на Талмуда! Христиените се явеват на евреите стари противници, защото христиените вервът в христос, а ортодоксалните евреи го отричет. ДОКОГА О БОЖЕ, ДОКОГА НЕВЕЖИ, ТЪПИ И ПРОСТИ! НЕЩАТА СЕ ЗНАЕТ - И ЗАПАДА И ХРИСТИЕНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НЕМА НИЩО ОПЩО С ЗИОНИЗМА! НО ЗИОНИЗТИТЕ НАРОЧНО СЕ ПРИКРИВАТ ЗАД САЩ И ЗАПАДА - И ЗАБЛУЖДАВАТ САМУ ТЪПАНАРИТЕ СЕРТИФИЦИРАНИ КАТУ ВАС ЕДИНСТВЕНО! ЗАТОВА И СЕ ПОЯВИ БЛОКЧЕЙНА И БИТКОИНА - ЗАЩОТО ХОРАТА НЕ ИСКЪТ ДА СИ СЛАГЪТ ПАРИТЕ ПОВЕКЕ В ЦЕНТРАЛИЗИРАНИТЕ БАНКИ НА РОКАФЕЛЛЕР И СИЕ ЗИОНИЗТИ, ОТКЪДЕ СИЧКИТЕ СТЕ ПОРОБЕНИ ФИНАНСОВО И ЖИТЕЙСКИ!

Християнската вяра, Семейството са ИСТИНСКИТЕ ценности. Точно те са довели до благополучието на тези, които ги изповядват и са се доказали в продължение на 2000 години. Всичко друго е от лукаваго.

Да де, ама куманягите в балХар проповедваха атеизам и безбрачие, бездетие и жените са оПщи, демек проституция. Пък вие пак си гласувайте за куманягите, които ви избиха, избиха и родителите ви, и дедите ви. Избиха целио нароТ. Пак гласувайте за куманягите, и пак им вервайте, и вервайте на атеизма и на липсата на ценности, както са заложени в църквата и библията. Щото куманягите тека казвът, вие им вервайте, че това е добро за вас. Атеизма е добър за вас, неморалността и проституцията са добри за вас, безбрачието (липсата на семейство) е добро за вас, бездетието също е добро за вас (нищо че ви избиха де). Пък те си ви избиват, а вие слушкайте и вервайте кото ви казвът куманягите. Скоро да сте чели КуманиЗкия манифест, написан преди век и полвина от раби Мордехай Маркс по поръчка на Рокафеллер, негоФ трети братучет??? Не чи нещу, ама ви се случва кото е написал Мордехай..... Пък вие пак си мислете, че куманизма е борба на пролетариата срещу капитализма....не чи нешу, ама тека ви го е написъл куманягата евреин Мордехай, значи требе да му вервъте слепо.

Национализма т.е. патриотизма е полезен и задължителен за малките д-ви и народи като нашата напр. иначе скоро ще станем само територия на балканите. Противопоказен е за големите народи и д-ви като турция,Китай,Германия,САЩ които дори не са нация а коктейл,Британците.....Иначе има опастност от нация все още!? да станем народ и след време само някакво племе с последно местонахождение в центъра на Б полуостров.

zeddd

Видях в началото, че статията е от DW и спрях да чета. Там пропагандните статии са на килограм...

На вас неолиберастите скоро ще ви затворим устата завинаги.

Това са куманяги бе, какви нео-либерасти. Дзверкел е куманиЗка, а нео-либерализма е пребоядисаното ново име на куманизма. Това за балъци кату теби, да вервът, че нео-либерализма е нещо различно от куманизма. Прочети им манифеста и опорните точки и ше откриеш, че са преписани от-до едно от друго. Демек, разлика между куманизам и нео-либерализам нема, нема и да има, не се и предвижда да има.

3ападна Eвропа, Cодомска блуднице, продаде се за милиарди книжни $ от плана "Mаршал", а после и нас Източна Европа продаде, за да грабиш още!

"Статия написана от немски "цивилизационен джурналист" на тема: "Защо не стоят мирни източногермансите и източноевропейските овци, докато ги стрижим и доим, а им осигуряваме паша за по 7.5 паунда/евро на час, дето наште "цивилизовани граждани" цифката си няма да хвърлят на такава почасова надница."

Не 30, не 60, а 40 години са необходими, според Библията. А точно в Източна Европа обществото е по-демократично, защото властите слушат избирателите си и защитават народа си.

като видя дойче веле и ми се до повръща, тия са егати боклуците прости

В страните във Варшавския договор имаше строг граничен контрол, но можеше да се избяга и по други канали. Но от ЕС няма къде и не може.

60 г. след което идват варварите (справка Швеция) и слагат край на всичко. Гледайте в Швеция, какво става и се сещайте, за България , ако всичко продължи така.

Престанете с тези тъпи коментари-предпочитате мигрантите да ви изнасилват и после да ви клъцнат кръкляна отколкото да запазим народа и корените си.....затова ли са умирали Ботев и Левски....Пфу,повръща ми се от вашата глобализация,толкова сте фалшиви и нищожни...

БГ говедото скачаше на мегдана като щураво и си мислеше , че от утре ще живее в демократично евро атлантическо общество и всичко ще му като в Западна Европа , а се оказа заложник на собственната си тъпотия и простотия

Хайде бе? За нас толкова,а за Гърция или Турция дето е нямало соц колко? Ами за Саудитска Арабия - там имат ли нужда от демократизиране и колко годинки ще стигнат!? Тези саудити в по демократична държава ли живеят от чехите напр.?

" След социализма дойде неолиберализмът" Дребните соц. европейски държави не са критерии. Те са като цапнати с мокър парцал, не могат да се осъзнаят какво правят. След социализма, реално дойде нов срой и той се практикува в Китай и още 3-4 държави в света. Само времето ще покаже какво ще стане.

Ако масите продължават да оскотяват от бедност, а малка част от населението да богатее, ще стане още по страшно.

Много са изостанали поляците ,унгарците ,чехите и словаците ! Трябват им поне 60 години да приемат новите "ценности" .. Вижте ние колко сме напред...наш Боко приема всичко веднага и в пълен резмер ,още преди да му кажат !?

Аааа, не така! Бойко приема само половината, втората половина ... ;)

А, стига. За мен това е абсолютно здрава реакция. Унгарци, чехи и поляци просто не искат в страните си ислямски гета. Германците също не искат, но им ги натресоха. Пишете поне за истинския проблем: От 2-3 години, над 1 милион бежанци и други бягащи от Азия и Африка са на помощи в Германия, без да работят. Повечето нямат квалификация, а тези които имат, стават жертва на страха сред немското общество от исляма и не биват приемани. И тъй като този страх е основателен, единствено решение остава връщането на бежанците откъдето са дошли. Войната в Сирия е към края си и най-вероятно, Европа ще се принуди скоро да започне връщането им. Границите трябва да се затворят ефикасно. В Европа няма място за Исляма. Не си пасваме. По-добре, ако има нужда, е да идват само християни от цяла Азия и Африка. Без значения от цвят и раса. Тъкмо да има и стимул за приемане на християнството от мюсюлмани. Не за друго. Просто за да ни е мирна къщата.

а чичко сорос дали мисли така....

КОГАТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВИШ И СТАНЕШ КОНКУРЕНТ НА ЗАПАДНИЯ КАПИТАЛ, СТАВАШ ЛОШ!!!! ЗАПАДНЯКА НЕ ОБИЧА КОНКУРЕНЦИЯТА, ХЕЛЕ НЯКОЙ ДА МУ КАЖЕ ЧЕ НЕ Е СЪГЛАСЕН С НЕГО И ЧЕ Е В ГРЕШКА! ИСТОРИЧЕСКИТЕ ПРИМЕРИ ГИ ВИЖДАМЕ ВОЙНА И КОЛОНИИ! ПУСКАТЕ ЕДИН ХОЛИВУДСКИ И ФИЛМ И НАЙ МАЛКО 20 ПЪТЕ ВИЖДАТЕ ЗНАМЕТО НА САЩ!! ТОВА НЕ Е ЛИ НАЦИОНАЛИЗЪМ?!

дето триеш! Да не пискаш на умряло после, когато почнат да ви набиват на кол всички соросоидни чифутски подлоги!

ChatGPT

Изкарвате национализма като чисто зло! Няма нищо лошо в това да си националист!

с тея платени и поръчкови статии , бе , господа дрисльовци. Бързаме да очерним политиката на Полша и Унгария - да не повлекат още след себе си ,че тогава ке стане мамата си ебала..

,,,....КАПИТАЛИЗМЪТ НАВЛЕЗЕ БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО.....,,,ТОЧКА ПО ВЪПРОСЪТ,защо се стигнало дотук......Отговорът е защото има КАПИТАЛИЗЪМ,ИМПЕРСКИ КАПИТАЛИЗЪМ....Нали си спомняте , че ИМАШЕ ЕДНА СВЕТОВНА СИЛА и ТЯ оформи светът ,както и ИЗНАСЯ ..... ЗА ДА ПЕЧЕЛИ , АЛЧНО ДА ПЕЧЕЛИ МНОГО,ПО-ВЕЧЕ,ОЩЕ ПО-ВЕЧЕ.....другото е следствие на това.

БГ говедото скачаше на мегдана като щураво и си мислеше , че от утре ще живее в демократично евро атлантическо общество и всичко ще му като в Западна Европа , а се оказа заложник на собственната си тъпотия и простотия.

И чужди интереси. А можеше да сме , като Словакия, за жалост, географията е различна.

....."демократичните промени"Демократични за кого?????Демократични за цигани,престъпници,затворници,убийци,крадци,мутри,създадени с бухалки да "демократизират".Не се правете на три и половина.Всичко е режисирано,но много грешна преценка.България се раздаде и разпарчетоса на най-тъпите парчета,на спортистчетата,физкултурници,милиционери и прочие тъпаци.

но точно Източна Европа знае какво е ислям и турско робство, кръвен данък, еничарство, кланета и башибозук. Така, че като не могат да са благодарни на Запад, да си затварят човките.

Относно Roxana Прочетох коментарите и. Късно е за хапчета, не обръщайте внимание на тези постове. Професионално! Постовете говорят за неприятна фаза на психично заболяване.

Странна е тази история с 60 години и демократично общество писано от германец По тази логика в Германия има демократично общество след 2005 Или пък Хитлер демократично е избивал? Май немците придобиха алцхаймер

а след Чиста раса и избиването на евреи и недъгави, какво дойде в германия - джихадистите и атентатите

А ти какво искъш, евреи да те обирът с централизираните си банки, и мигранти да им плащъш потребностите? Ми като си толко готоФ, що не приемеш мигрантите и евреите в своя дом, а нас ни остави да бъдем фашисти и да си командваме страната и територията? Щом немало значение, дай си адреЗа тука за мигранти, покани ги на своя сметка......подай им щерка си за разплод.....немало значение викъш.....и повикъй куманягите, да й избършът путака слеТ употребата, може и те да й се порадвът.... а теби да те поразстрелът след подобно изнасилване, а синчето ти да служи кату играчка на мусулмански терористи.... и това щото куманягите искът да си шеслиФ и ти гласуваш за тех....

Това което си описала са либералите, а не комунистите. Дори думата идва от комуна, а не отвореното общество на Сорос.

Щото в Белгия няма полуразпадане или Каталония е в Полша. Нормалните хора и в Европа и Щатите са бесни от щуротиите на диктатурата на педалите.

Тези от западната пропаганда, първо трябва да ги питат, какво според тях значи думата популизъм, защото очевидно не знаят значението и. Второ, кой определя "ценностите"? Защо не зачитат ценностите на другите в ЕС, а налагат своите? Защо не зачитат ценностите на народите (реална демокрация), а на разни като Сорос (чужд диктат - считани и за чужда агентура). Защо в началото обявеният ЕС, като съюз на суверенни държави, се превърна в съюз на несуверенни държави? ЕС се изроди и ще се изражда още! Въпроса е, ще се измъкнем ли навреме, но каквито пионки са ни политиците, най-вероятно не. Последиците ще са унищожителни за България. Като нищо ще направят и коментирания СЕЩ (Съединени европейски щати - реално СССР 2). От тяхните ценности в България, българите ще станат малцинство, с последващите следствия. Либерализма издига в момента национализма. Както тук ДПС издигна националистите. Тъй наричаното във физиката равно по сила противодействие. ЕС би трябвало да се разцепи на функции. Които искат да си се уеднаквяват. Но другите да се договарят всеки с каквото е съгласен, с 0 принуда и обвързване между решения - 100 процентов суверенитет.

Тъпо, либерализма е точно изцело протиФ национализма, и го нариче фашизъм, .... просто добиче куманиЗко, объркано в идеологиите и дефинициите. Ама толко то плащът да тролиш, и толк оти е акъла, и друго не мое да се очеква от теби, толко си моеш.

Като си толкова умна, как не разбра, какво съм казал? Че едната крайност предизвиква другата. Че добро не съществува без лошо. Че ляво не съществува без дясно. Че горе не съществува без долу. Наклониха либералите махалото в едната посока. Е то ще се люшне после в другата посока. Например немците както са на крайности и не знаят що е сиво и нюанси, като нищо от либерали ще станат нацисти. И за това са виновни либералите. ЕС трябва да се НОРМАЛИЗИРА, а не да ходи в крайности!

Абе моме, какъв все комунизъм ти е в главата? Прегледай се докато е време, че после трудно се лекува.

А,бе тия умни европейски глави дали са по-умни от умник Гюро и умници юнаци?Като гледам и на тях главите им са затова ,да слагат шапки на тях!А какво стана с умната глава на Гюро -баба Меца стръвница в дупка ладница я лапна и Гюро остана без глава!Така и с умните европейски глави!

Заключението е едно- Много скоро съвсем открито думата демокрация ще се отъждествява с глобализация.За да разберем колко дълго време е 28 години помислете си- едно дете се ражда, прохожда, завършва гимназия, университет и вераоятно е току що станало майка или баща. Ако на това се казва кратко време то зад този процес стоят силни дестроиращи сили за които животът на едно поколение не означава нищо. След 60 години ще се каже, че е нужен един век или една ера.

Бе ас и по-доле казвъм - правът каша в междуушията ви. Идеологията подменя значения и ви прави идеоти, контролирано. Като ви поръсът и с кемтреили и малко Флуор у водата - и хептен придобивате психиатричен профил, и дори не моете да се видите отстрани. Куманизма станА нео-либерализам, а глобализма винаги е бил зионизам. Но това не мое да ви влезне у чутурите еле па флуора ви прави хай и тфа е, стигате до кенефа и там спират сички креативни напъни.

Богатата Северна Европа срещу бедната Южна, колониалната велика Западна срещу "изостаналата" Източна! Разделителните линии на "обединена" Европа вече се виждат с просто око от Космоса!

Много дълга "анализо- независима журналистка статия", а отговора е доста кратък. След първите няколко реда на статията си викам това ще писано от Дойче Веле, бие на "цивилизована германска журналистика", дека ората там зимат по 2500 Евро(средно) заплата с 5 години стаж, а у Източна Европа и у нас са с заплати по 300-400-600-800 Евро(средно) с по 20 години стаж и повече. Горе-долу това е отговора за национализма и що се проявява, както в Източна Европа и в Източна Германия.

Мешавица от страшна обърквация, нарочно написана да будалка хората със слаби умове. Куманизма за 100 години извъши текиви престъпления, че сега никой не ще да чуе за куманизам, и евреите зионизти ви го поднасет под други имена просту, точно както пребоядисаха БКП в БСП - същите хора, същите имена, същите 15 покуление куманяги, и същите деяния - но под различни имена и многословие, та след 1-2 покуления, никой да не помни и разбира, че това са същите куманяги и същата куманиЗка партия, дето избиваше и вършеше престъпления, и още ги върши, а после пак ше я пребоядисът, и воала, вие си вервайте, че нещо е различно. Неолиберализма беше въдворен насила по Запада баш от куманягите, изцицаха сичкото от Изтока, и се преместиха в Западна европа и белите страни, под нови имена и пак за грабене и поробване, КАК ПА НЕ ГО РАЗБРАХТЕ, ЧЕ СЕ ПРЕБОЯДИСАХА КАТО НЕО-ЛИБЕРАЛИ, МА СА СЪЩИТЕ КУМАНЯГИ, СТАНИШЕФ КОЙ Е БЕ! Б.Б. КОЙ Е БЕ! ГЕРБ ЛИ! НИКЪФ ГЕРБ НЕ Е, ТОЙ Е КУМАНЯГА, С ВАЛИДНА И АКТИВНА КУМАНИЗКА КНИШКА! ЦЕЛАТА СТАТИЯ Е ПАК ДА ВИ ЗАМОТА СЛАБИТЕ УМОВЕ И ДА ТЕГЛИТЕ ЧЕРТА ЗА РАВЕНСТВО 9КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА, НО КУМАНЯГИТЕ ИСКЪТ ДА СЕ ЗАЛЕПЪТ НА ЗАПАДНАТА КУЛТУРА ТОЯ ПЪТ) МЕЖДУ ЗАПАДНИЯ СВЕТ И КУМАНИЗМА. Ми компрометиран и куманизма, и никой не ще да чуе за куманягите - и куманягите пребоядисвът! На ви нео-либерализъм - продаван на тезгяха кумянизъм под нов маркетинг и етикет! Същите методи, същите престъпления, същите кражби, същите извращения, същите банкови обири, същата мафия, същите хора, същите имена! Същите цели! ДОКОГА БЕ БУДАЛИ, ДОКОГА ШЕ МИГАТЕ НА ПАРЦАЛИ! НА ВАС ПОНЕ ТРЕБЕ ДА ВИ Е ИЗВЕСТНО КО Е КУМАНИЗАМ И ЗАЩО ВИ ГАЗИ!

То и написаното от теб е голяма мешавица. Дали е комунизъм или демокрация, винаги ще има свръхбогата олигархия, богата номенклатура-бюрокрация. Целта е това да се разпростре глобално- едно е да се обогатяваш от ресурсите и финансите само от 10 държави и населението им примерно, друго е от целия свят. Колониализма и експлоатацията на определен брой колонии е като разядка в менюто в сравнение с основното ястие на глобализма.

Дам, ама ви копуват со цоциалки, аха! На, ти ревеш, че циганите получеват цоциалки, нале! А циганите гласуват за цоциалки, нале! А кой дава цоциалки от джоба на държавата - саму куманягите! десните партии не раздават тека, а искът рабута и производство, и на куманягите не им се работи, а! Точно с идеология ви обработват, кашата в главите ви е пълна - какво е куманизам, какво е зионизам, какво е цоциалки, какво е тническа подмяна, какво е да докопащ власт, какво е да работиш, какво е капитализам, какво е да те връткът ФгЗа и ти да вервъш че си добре, кога си саму роПче! Ако те питъм каква е разликата между куманизам и капитализам, нема и да знаеш, ама се дереш срешу Роксана и за какво се дереш, като ти си роПчето дето гладува, а Роксана е добре!

Глобалния спекулативен бийткойн му е майката. Днеска 20 иляди, утре само 20. Кой арчил на 20 иляди за бийткойни днеска, утре ще пие студена вода като стане 20.

Кой арчил днеска 20 000, след година ке има мелионче. Това е ситуацията, дето ви цвъка лайна в гърлото. ПС; осребрих малко биткоини на високия курс, и купих на ниския.....и си валидирах двойна печалба! Магурата школа нема грешка!

Будала, когато гокпувах първите си биткоини на 1000 доларес Април месец 2017, ви пак ревяхте как съм щела да изгубим. Дотук, семейно, ас и маЖо, над 300 хилядо доларес натрупани, с неколко клика. Ф момента търсим начин да ги вкараме в оффшорка и да се освободим от данаци върху печалба. Кат'ме видите онлайн, тфа праим - търсим офшорки и копувам/продавам нови биткоини. Будалите, лапайте куманиЗкия хуй и ноо не знайте, роПчета.

Роксано, а смени плочата с този ,,куманизъм,, който ти е виновен дори ако имаш запек или диария.

С какво ,с африкански куманизам ли. Да ви е известно, че Блак лайвс маттер е лефтиска/куманизка организация, финансирана от глобалистите/зионизти? И че черньофците са под протекцията на глобализма, за да се раздухва расистки конфликт с белата раса? И това се прави от куманягите/лефтистите .......

"Близо 30 години изминаха от демократичните промени в Източна Европа. Но те не са достатъчни. За изграждането на едно демократично общество са нужни 60 години. " Разбирай:трябва поне 3 поколения да бъдат облъчвани в пропагандата на "социалния пол" и "консуматорския рай", преди всякакво чувство за идентичност на съответната общност да бъде окончателно пречупено и най-сетне да ги наб таме в калъпа на бералната демокрация "доброволно". Само че овцете почнаха да се усещат, че вместо демократична общност на равноправни начала, откъм Брюксел долита само долнопробен патернализъм и квазитоталитаризъм.И това никак не е случайно:т.нар. евросъюз е заченат като картел за въглища и стомана и институциите му не са пригодени за демократично решаване на противоречия, както е в границите на националната държава. Има само тежка бюрокрация, която да свежда на "поданиците" съответните решения, без да е подлогана на никакъв контрол.

Минус от мени, че констатациите ги преписваш на западната демокрация. А сички знаем, че западната демокрация беше нарочена от куманягите и пребоядисана отгоре надоле, от Федералния резерв на ФАЩ, откъдето тръгва сичкоту, личната банка на Рокафеллер. Личната банка, частна собственост на Рокафеллер, управлевана ит зионизста Рокафеллер, финансира и идеологически поТкрепя куманизма под секакви имена. Кой финансира заробването на Америките, ААААААА! Самите хамериканци са жертва на зионизма, ти да не мислиш, че на тех им е песен да живеат под зиониЗко/куманиЗко управление! През 1950-те, малко преди Кенеди да се качи на власт, хората знаеха и разбираха ноо добре в САЩ, какво е куманизам, и тогава сенатор Маккарти беше уважавано име, прокара анти-куманиЗки закони, и това позволи Кенеди да дойде на власт. И зионизма намери цаката и на Маккарти, и на Кенеди. Да не мислиш, че харемиканците не знает и разбират, какво е куманизам? Нео-либерализма отново дойде финансиран и подпомаган от зионизма - ми това си е ново име на същата идеология бре! Ми същите цели - Нов Световен Рет, подмяна етническа и бел геноцид, и глобален контрол на населението - точно както и куманизма си го правеше - куманизма тогава с парите и труда на рууснаците, изнасеше куманизам по света - то не беше Куба, то не беше Витнам, то не беше Африка ...... Горките руснаци, ноо от тех още не се усещат кой им докара куманизма! Самия куманизам използва руснаците като плащило - но всъщност обикновените руснаци и хабер си немът, как са използвани и с какви цели. Крадеца вика дръШте крадеца, това е стратегията на куманягите!

"...и тогава сенатор Маккарти беше уважавано име, прокара анти-куманиЗки закони, и това позволи Кенеди да дойде на власт." Само тая част от коментара е достатъчна, за да се разбере що за каша има в главата ти.

Естествено беше т.н. ЕС да потърси евтина работна ръка на изток, отколкото на юг. Причината беше почти благородна - свобода, демокрация и прочее за бившите страни от Соц. лагера ( а всъщност нова форма на колониализъм). Да ама забравиха чем има една УСА , която мисли друго и всъщност още в самото начало заби коловете на раздора на Балканите, разцепи СФРЮ пусна бомби тук там като въвлече и НАТО и след това реши да прати и бежанци от юг и изток, така че Европейски Съединени Щати никога няма да се образуват.

КОЙТО НЕ ПОЗНАВА ПОЛИТИКАТА НА УНГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗМА,ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВНИКНЕ В ДЕЙСТВИЯТА НА ОРБАН.УНГАРИЯ,ЧЕХОСЛОВАКИЯ И ПОЛША БЯХА НАЙ- НЕ ПРИМИРИМИТЕ СТРАНИ ОТ СОЦА.ПЪРВИ СЕ НАДИГНАХА ПРОТИВ СССР,КОЙТО КОМАНДВАШЕ СТРАНИТЕ ОТ СИВ,КАКТО СЕГА ПРАВИ С ЛИДЕРИТЕ НА ЕС В ЛИЦЕТО НА МЕРКЕЛ.ЗАТОВА НЕ СЕ ЧУДЕТЕ,ЧЕ СА ЗА НЕЗАВИСИМОСТ.А НИЕ БЪЛГАРИТЕ И ПО-ТОЧНО ПРАВИТЕЛСТВАТА И ТОГАВА И СЕГА СМЕ ВИНАГИ ДО ТЕЗИ,КОИТО НИ КАЗВАТ КАК ДА ЖИВЕЕМ.ЗАТОВА БОРИСОВ ПРИЛИЧА И С ТОВА НА Т.ЖИВКОВ.СИРВИЛНИЧИ УНИЗИТЕЛНО.ИСКАТ ДА СМЕ ГОРД НАРОД,НО И ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИ ГОРДО В ЗАЩИТА НА НАРОДА СИ.

Добре бе, хубаво си го казал, ама защо трябва да ни го крещиш. Сега като си погледнеш поста, не мислиш ли, че и с малки букви пак щеше да можем да го прочетем. Не ви схващам идеята на тея дето пишете с главни букви, честно. Ако някой си мисли, че така ще е по-видим и ще го прочетат повече хора, жестоко се лъже. Точно обратния ефект постига. Аз лично (както и много други хора) даже не си правя труда да чета писания само с главни букви или такива на латиница. Това ми е един от малкото случаи, в които се загледах случайно какво е написано.

Само ще напомня за 1956 година и унгарското въстание, което постави началото на разпада на соц. лагера. За съжаление то пък подсказа на комунистите от соца, че докато си на власт може да забогатаееш особено когато и "сиренето и ножа е в теб".

Родината, християнската вяра, семейството...да, това са истинските ценности. А не мулти-култи,джинджър-педерастия.

След като а запада си признават,че имаразлика межу източните и западните цености престанетеда се държите като колонизатори и да ни налагатечужди,враждебни,и шокиращи за нас цености.

"родината, христянската вяра, семейството". Такива са до голяма степен и мойте цености. Смятам че Западна Европа налага едни псевдоцености страни и чужди за повечето хора и че отстъпва от тези споменати традициони цености което е непростимо.