Иран забрани изучаването на английски в началните училища

Иран забрани преподаването на английски в началните училища по изрично разпореждане на иранският върховен водач аятолах Али Хаменей.

Обратно в новината

Коментари - Иран забрани изучаването на английски в началните училища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Английският, който ни се пласира чрез масова култура е много съдържателен. Мадър факъри, дрога, пиене и прочие простотии. Това се лее на широки струи от техните филми, дето трябва да купуваме и гледаме. Езикът е средство за налагане на чужда култура. Добре би било, първо да се научи българският език, а в по-горните класове да се учи чужд език. Другото е, че англосаксите вече започват да залязват. Наистина на преден план излизат руския и китайския. Не случайно в САЩ се наблюдава засилено изучаване на китайския език.

Ти овца ли си? Нямаш ли право на избор измежду каквото ти се 'пласира'? Аз да, и предпочитам да се се информиам за Света от The Economist.

И смяташ, че си се информирал правилно? Завиждам ти за приятното заблуждение в което си изпаднал.

The Economist ли, хахахаха, не само че си овца, но си и порядъчно тъпа овца. Концепциите на американския икономикс са ми добре известни, всичките заблуждения, които пласират. Няма какво ново да ми предложат. Това е инфо за редовите, мозъчно импотентни овчици. На които някой трябва да им каже какво точно да мислят.

Тия съвсем изтрещяха.

И кой е определил, че владеенето на английски език е признак на цивилизованост? Разпространението на този език се използва като средство за налагане на тяхната култура и ценности, които са меко казано нередовни и фалшиви. В случая за разпространението на този език, има удобство, но основно е разпространението на позиция на сила. По света не са малко държавите, които въобще не ги вълнува английския език. С такава масовост, както е у нас. Хората си държат на собственият език и собствената култура. Ако някой пътува, може да забележи това. Дори в Германия няма такава простотия като у нас. дори медиите са задължени над 60% от музиката да е германска в техните програми. В повечето държави по света хората слушат основно тяхната си музика. А в България, така промиват мозъците, че трябва да се чувстваш като половин човек, ако не си фен на англосакска музика, или не изповядваш някоя от религиозните или езикови секти, които ни натрапват. Стигна се до там, че и местните гъзолижещи и Под игото на Вазов го издадоха на шльокавица. Било куул и фешън. Жалка картинка и жалки хорица. Цялата им западна моралогия и култура, сравнено с българската са си чист Макдоналдс за българина. Със съвсем същата хранителна и жизнена стойност, Не малко хора го осъзнават. Но американската преса все още е твърде силна, Те от това печелят много пари.

Лятото бях на екскурзия в Франция.Бях затруднена с пазаруването на подаръци и сувенири,поради причина,че владея български,английски и руски езици,а продавачите-само френски.Търговията и пазарлъка бяха с сочене и жестове.

Добре известно е, че голяма част от японците владеят английски език на сравнително ниско ниво. Сериозни западни наблюдатели смятат, че това не е резултат от недостатъци в образованието на японците, а преднамерено е заложено в образователната система на страната им. Техните наблюдения показват, че високо или добро ниво на владеене на английски достигат само онези японци, на които това е необходимо при упражняване на професията им. Според наблюдателите, по този начин образователната система в Япония се вписва в държавната политика, която се стреми да избегне безконтролното "позападняване" на страната.

децата не са филц *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хаменей заяви, че ранното изучаване на този език създава условия за западно "културно нашествие", предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Така е , когато в 21 първи евк религията управлява Иран.

До колкото разбирам, същата ситуацията при японците. Не знаех, че и те са толкова изостанали. Браво на твоите умозаключения.

Японците имат огромно уважение към западноевропейската култура. Както разбира се и по-добре образованите иранци.

английският език се свива, за да отстъпи място на китайски, руски.....

свива се на ма.ка ти сл.вата...

съветвам те да започнеш да учиш/усъвършенстваш руски/китайски.

Западните езици, под строго наказание, да се забранят изцяло, за всички възрасти, както ползването на всички постижения на западната цивилизация, интелектуални, научни и културни.

Покрай културните, това са от миналитя век нататък, се е развихрила такава халтура, че правилно няма нужда.

браво на иранците и на иранките!!! всички западни езици трябва да се учат само след 21-годишна възраст , а руският да се учи от 3-годишна възраст и част предметите по всички училища да са само на руски! а на здраве за иранците, руския и балканската федерация! вън #европата и неините езици от балканите! амин! алаху акбар!

По принцип е добре човек от малък да изучава поне един чужд език от езикова група на майчиния език и един от друга езикова група. Изключително тъжно е, когато развитието на подрастващите бъде политизирано. Също толкова тъжно е да се бърка политическата класа на коя да е държава с цялото население. Прост въпрос - горди ли сте с това как нашите политици ни представят пред света? Смятате ли, че по боко тиквата хората по света могат да си съставят правилно мнение за вас лично? Е, същото е и с гражданите на другите държави. Не случайно един от най-умните хора на планетата - Ноам Чомски - е анархист. Анархия идва от гръцкото ἀναρχία и означава "без владетел", не означава хаос и безредици, както столетия наред властващите боклуци се опитват да убедят хората.

към Марс и нататък, тия още живеят в тъмата на безпросветните начални векове! Аятоласи, ходжи, молли, талибани, муджахидини, джихадисти и какви ли не..... Но ако им падне, не се съмнявайте, че ще довтасат в лошата Европа! А някога все пак Персия е била велика при Ксеркс и Кир! Да се чуди човек, какво падение.

Именно - някога велики народи, след исляма спират в Средновековието!

И сега маймуните от Средновековието Меркел и другите от бандата ѝ ги натрисат в Европа!!!

Аааа, недей така бе, Европа ги обича и си ги кани и помощи си им дава, а техните пингвинки само лежат и се плодят, както казваха бабите някога на всяка година - гадина. Поразходи се малко из "цивилизования" заПАД и ще видиш как си ги развъжда тези примати. Защо не кажеш нещо и по този въпрос?

Айтолаха който смята да векува заедно с Путин и Ердоган . Господ наказва простите народи с добри диктатори.

Всичко лошо идва от Америка.

Английският и който е друг език е канал за комуникация. Без богатство на личността, което се изгражда на майчиния език, няма как този канал за комуникация да работи пълноценно.

За 10 години (от 2006-та до 2016-та) делът на информацията на ганглийски в Мрежата е спаднал от 38% на 28,2%. И без това тоя смахнат език, хората го говорят по принуда - защото е наложен в миналото от колониалисти. И без него светът може да живее.

Ти наистина отговаряш на картинката, която си постнал! Нямаш шанс, момко!

Мнението на питекантропи - не ме интересува. Драскай си на воля.

Дялът на качествената, полезната за хората информация е 99% на английски език.

Тук възниква въпросът какво е качествена информация, което вече ти дава възможност да вкараш туй що за мен е боклук в класацията.

Хахаххаха, много лъжеш :)))). Дори в САЩ доверието на американците в техните англоезични медии беше по техни данни цели 14%. Всичкото Ройтерси, ББС, СНН, ако не си разбрал, това, което на запад местните са разбрали, са чисто дезинформационни медии. Новото е, че разбрахме, как те са работили по същия начин по времето на Студената война. В днешно време, човек няма как да получи нормална информираност от англоезичните медии. Най-точна информираност се получава от руските медии. Ако нещо не им изнася, те не го пишат. Но ако напишат нещо, то е така. Почти 20 години ползват тази тактика желязно, защото работи за тях. Много много пъти съм гледал и сравнявал информацията между двата канала. Западният е лъжа и измама и манипулация. Само дето не съм единственият, който е установил това. Твърде много хора по света, за моя изненада вече търсят руски канали да се информират какво реално се случва. Да не стигаме до куриоза, да гледам преди година Българската Национална Телевизия, новините да отбелязват 3 март. И за 10 минути репортаж, да не се спомене нито веднъж, как Русия ни е освободила от турското робство. Името Русия не беше споменато въобще. То бива американска цензура и то националната ни медия, ама чак толкова. И после ще чакат да ги вземаме на сериозно. Примери много. Ти си платен драскач. Вероятно от еврейското котило. На вас евреите са ви проблема и се опитвате да ги очерните по всички възможни начини. Вие сте тези, които нямате доблест да се появите очи в очи и винаги действате в гръб, с лъжи и измами. Както в твоя случай.

Минаха времената за решение с терор. Видя се кой подарява нефт на С.Корея а САЩ били лошите. Да, те си гледат своя интерес. Но Иран ще лапне дръвцето като Сирия-пълна разруха!

Тъпо и жалко. Една страната, която е дала на света учени от ранга на Мариам Мизархани пред очите ни се връща в средновековието заради безпределната тъпота на фанатизма. Жалка история.

В ИРИ гледат напред в бъдещето, а там ще се говори на китайски, а не на английски!

Да, но май не. Не виждаш ли, че аятолаха иска да се наблегне на фарси и иранската култура (в което няма нищо лошо разбира се), но никъде не се споменава китайски! Между другото- ТИ готов ли си да изучаваш китайски? :)))

ХЕЙ , my little pony СИ Е ОТКРИТО ЛГБТ АНИМАЦИЯ :))

Правилно! Английският е минало, бъдещето е на китайския...

Сега ще се случи така, че по-образованата част от населението ще намери начин да научи децата си на английски още отрано. Защото в Иран младите и интелигентни хора знаят английски. И техните деца ще знаят. Но останалите деца ще бъдат лишени от тази възможност и ще останат само на облъчването от ходжите...

СЪЩИТЕ ИДИОТИ КАТО КОМУНИСТИТЕ, ЩЕ СЪЗДАДАТ ЦЯЛО ПОКОЛЕНИЕ МАЛОУМНИЦИ!!!

към 80%, това е стандарт по ГОСТ

Прав си - ти си продуктът.

Не искам да Ви засегна,но и представа си нямате относно руската граматика и развоя на падежната система.

то па една гранмантика и пърдежна систена да ти ся досере манге

Имам....с руската граматика и падежни форми вечно висях между 2 ка и 3 ка....мисля че 10 години го учехме

Браво на иранците! Дано и ние последваме примерат им!

ти от къде изпълзя бе.. от някоя архиична дупка, само и само да напишеш това. Та е..а в глу-ка

От подобна глупост може да се възхищава само някой злобен пенсионер, който го е яд, че живота му е минал. И не те интересува, че има други, пред които е живота и затова ще учат езици, и ще пътуват, където си искат.

Не съм пенсионер а съм на 27г. и за съжаление имигрант... Във пътуването "където си искат" няма нищо хбаво аз изкам да съм във НРБ със изходните визи заводите работните места и граница през която джагалите немогат да препарят!

тия живеят 5000 г преди христа?!

Не, преди на са били и след като изчезнем, те ще останат най-вероятно. Много малко им трябват, да съществуват, а ние - за 3 дни спане у гората и сме пукнали примерно.

ТАМ ЖИВЕЯТ ОТ 5000 ГОДИНИ ПРЕДИ ХРИСТА :))

Направо всякакви езици да забранят, кво е това четене писане, само да заговорничат срещу правоверните вождове го използват. С глухонеми жестове ще се разбират, ама ха.

А, и не само английския! Моллите трябва да забранят и много други неща пръкнали се от "злия" Запад! Телефони, радио, телевизия, интернет, компютри, ток, коли или май всичко освен чалмата и корана!

Така е! Някой да пита брадатата маймуна на снимката кой и къде е измислил очилата дето носи и микрофона на който говори!

За очилата се предполага Китай.

АКО НЕ Е ТОЧНО ТАКА :)) ... АКО 1 НА 100 АМЕРИКАНЦИ МОЖШЕ ДА ПОЧУСТВА ТЕКСТА НА ПЕСНИ КАТО "С ЧЕГО НАЧИНАЕТСЯ РОДИНА" "ПРОЩАНИЕ СЛАВЯНКИ" ИЛИ "КОНЬ" ... Выйду ночью в поле с конём, Ночкой тёмной тихо пойдём, ХИЧ И НЯМАШЕ ДА ИМ МИНЕ ПРЕЗ УМА ДА ДРЪНКАТ ОРЪЖИЕ СРЕЩУ РУСИЯ :))

Продължаваш да ни изненадваш с нови и нови върхове на умствена изостаналост, дерзай.

Искаш да ни кажеш, че твоята У И е доста по-голяма ли?

БЪЛГАРИ ЗНАЙТЕ СВОЙТА ИСТОРИЯ :)) ... ПРОЩАНИЕ СЛАВЯНКИ .... Написан е в гр. Тамбов през 1912 г. от щабния тръбач Василий Агапкин на VII запасен кавалерийски полк. Поводът е впечатлението от събитията през Балканската война. Много руски офицери, войници и медицински сестри от Москва, Санкт-Петербург, Тамбов и други градове се записват като доброволци. Отправят по Варшавската железопътна линия в помощ на балканските народи. Тръбачът на VII-ми тамбовски кавалерийски полк, 28-годишният Василий Агапкин, под влияние на общата еуфория композира марша, който посвещава на жените, изпращащи своите мъже, братя и синове на фронта.

И ти твърдиш, че не си с промит мозък...? Как пък не даде за пример някоя българска песен... Текстовете на изброените от теб заглавия да си ги чувстват руснаците. Ние си имаме прекрасна българска поезия и песни в които да се откриваме като етнос.

НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК КОЙТО ДА СЕ ОПРИЛИЧАВА СЪС БГ КУЛТУРАТА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 28 ГОДИНИ ... А ИСКАШ БГ ПРИМЕР ... ЕТО ТИ КЛАСИКИ : (Разговор): - Ало, шефе. Търсят те по мобифона. - Ало, кое бе? - Абре, брато. Стига стия пирамиди, фараони бре. Дай пари да правим бизнес. - Я па тоа... О-о-о тигре, тигре ле .... Леле, така шибано днес се чувствам. Леле, като оплискан от ловка с кал - мокър, безпомощен, мръсен Хей-ле-ле-ле-лей. Чувствам се толкова скъсан. Леле... АЗИС ... Тез червени домати, кой ги мама разклати? Тез червени домати, кой ги мама разклати? Кой та мама измами, кой та мама излъга? Кой та мама излъга, кой ти го мама на ? Шът дума да не става, всичко скрито да остава. Шът дума да не става, всичко скрито да остава. Тази чушка без семи как я лапа без времи.

Нещо си в голяма грешка! Американците са несравнимо по-големи патриоти от руснаците! Погледни само колко американски знамена има забодени по дворовете на американските къщи и виж колко руски знамена има забодени в дворовете на руските къщи... Да не говорим каква е мечтата на повечето млади рускини - да си намерят мъж не-руснак и да живеят нормално извън Русия.

Ние, българските тролове, горещо приветстваме това решение на приятелите ни от Иран. Надяваме се по техен модел да въведем вероучение в нашето начално училище.

Поредното проучване показа: - песимистите изучават английски език - оптимистите изучават китайски език - реалистите изучават автомат Калашников

Иранците в тяхната си държава, ще изучават каквото си поискат в училищата.

Не могат да изучават каквото си искат , а каквото каже ходжата....не четеш ли статията

Хубаво е казал ходжата. Кой трябва да казва? НПО-тата ли?

Ако не беше смешно щеше да буди съжаление това решение. В съремения свят решението на проблемите със сигурност не се изразява в самозатварянето и излирането. Това че хората няма да имат достъп до интернет няма да реши икомичвеските или всякакви други проблеми.

България на 10 11 ---2 милиона на площада-времето е наше,кой не скача е червен. Хората се наядоха купиха по 1-3 апартамента,къща на село,кола. Почнаха да гледат на Запад,че имат мерцедеси не москвичи,че имат слуги ит.н. Никой обаче не се видя,като коняря,камериерката ,месаря. Всеки се видя бос. И така промените дойдоха. Държавата обедня-огромна вълнва избяга ва Запад с отварянето на границита,че на Запад мед и масло и тротоара от луканка. Сега 30 г по-късно хората разбраха самотата и неравенството. Капитализма не е лош строй. Просто слугите са повече от Господарите. Та така и Иран. Лесно се правят майдани в такива общества. Ще поскачат,после ще плачат като сирийците с кървави сълзи. А ходове полезни аятолаха няма. Той е поръчан. Дори и първи път да не стане,дори на 8смия той е пътник и страната му също. Жалко за невинните. Това е всичко. Не може останалите да живеят като Америка-тя е господаря. Щото 10 планети няма да ни стигнатсамо като ресурси.А и от къде ще внасяме емигранти за слуги.От друга галактика може би. За това има първи втори трети и тн светове,както в едно общество дори в племената има вожд и шаман и прокудени от племето. Жалко за Иран.Мира винаги е за предпочитане.

Не се плашете! Всеки си има определени дни и след това наред са червеите. Ще дойде момента и на САЩ. Няма да са вечни.

Тъпо! Благодарение на САЩ, над 60% от информацията в интернет е на английски. Още към 20% са руски, немски и японски. Останалото е на испански, португалски, френски, китайски и т.н. Арабски - йок. А са четвъртата по големина етническа група потребители на интернет, след англо говорящите, китайците и латиносите. Явно, освен свещения коран, друго не им се полага.

Просто за сравнение - в английската уикипедия има над 5 и половина милиона статии. В арабската, едва около половин милион. Дори на български има към 240 хиляди, при целия колапс на оразователната ни система и малобройното ни население.

Латинския няма ли да забраняват?

Горното е вярно, но в Иран не се говори арабски, а Фарси! Та информацията на Фарси е още по-малко и от тая на арабски...

А в ЕС се говори на ингилизиристански език, ама ингилизите ще се чупят от Съветска Европа. В Такъв случай не е ли редно официален да стане корейския език?

Така е , навремето от втори клас ги почваха на руски

Трети, не втори. А от пети се учеше западен, по избор. Ама даскалите по английски бяха яко кът, та преподаването беше бездарно. Не че даскалите по руски бяха добри - там беше пълно с роднини на партийци, дето сами си мислеха, че знаят руски. Най-странното е, че най-добри езикови учители, се намираха по немски.

В България до 1944 имаше най-много учители от немски и по френски, а и почти всички преподаватели от онова време бяха завършили или в Германия, или във Франция. Английският беше доста маргинален език и учителите бяха кът. А ученето на немски не беше "вредно", защото ГДР беше част от соц-блока. След 1944 полека-лека гледаха да затрият ученето на френски и английски. Нещата се оправиха чак след 89-та. И по тоя случай в България останаха две поколения "глухонеми", които можеха евентуално да кажат няколко думи на неправилен руски.

от предучилищната

Само така...да хрупат корана по цял ден и да преглъщат сурите със шербет