Износът на руски газ за Европа постави рекорд през 2017 г.

През 2017 година "Газпром" увеличи износа за Европа до рекордните 193 млрд. кубически метра, съобщава "Файненшъл таймс".

Обратно в новината

Коментари - Износът на руски газ за Европа постави рекорд през 2017 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дават повече газ на европата защото им увеличиха ембаргото ли...??

Ембаргото е за подлогите, който има интерес намира начин да търгува.

Е*ах тея санкции... Още 100 години да са така!

OMG... Пак редовната препирня между русо-фили-фоби... Жалки сте всички! Никои не може да прозре с птичия си мозък играта играна от римската империя насам... Малоумници... Сука-бляд-сука бляд.. morons dk heads imbeciles...

Ей т'ва е новина! :))) Сега русофилите ще изпаднат в перманентен оргазъм и ще ни обясняват какви ш*бани предатели, родоотстъпници сме, 'щото не сме искали Южния пАток. Малиии, ше педне плюене. Якооо! :))))

Шило

Не сте ли?

Нормално. Добива в Норвегия намалява, недостига трябва да се компенсира от някъде. САЩ не са алтернатива, колкото и да се пънат.

При тези строги икономически санкции да купят рекордни количества газ е направо двоен стандарт или чисто лицемерие.

Какво да се прави, суровинен придатък на Европа

САЩ ли? Щото те се пребориха да бъдат доставчик на газ за високотехнологична Полша. И доставчик на въглища за високотехнологична Украина.

Украинците, същества от третия пол, поради характерната си логика, спряха вноса на газ от Русия и сега купуват пак руски газ от Германия с 30 процента по-скъп. Това е третия пол!

Е АВТОР, АМА ТАМ Е СИНЪТ НА БАЙДЪН. КОЛКО ПЕЛМЕНИ РАЗДАВАШЕ НЮЛАНД? И КАК ХУБАВО ГО ОТПРА НА ЕС. ТАКА ЛИ СЕ ГУБЯТ 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА? Е, СЕГА УКРАЙНА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА!

Лошото е, че и нас ни чака същото след пускането на СП2. А можеше да не е...

Малиииии, ужас!!!! Колко ли соросоида са се изпонатръшкали от тази новина? :))

От газ нямат нужда само умиращи икономики от ЕС като Прибалтийските и нашата. Дори Полша, която е шизофренично русофобска, има нужда от транзитните такси от Русия, независимо, че е готова да плаща по-скъпо за сгъстен газ от САЩ. Да не говорим за Украйна, която освен, че плаща по-скъпо за руския газ от реверс от Европа, напук, но без транзита ще бълбукат още повече, независимо, че вече едва се държат над водата. А кученцата като нас, са готови да си забият пирон в главата, стига да строшат на бръснаря машинката. По-точно, продажните ни политици забиват пироните в нашите глави, гушнали 30-те сребърника на задокеанските ментори.

да спрат газа през Украйна, и да потече към Турция. Някои укри ще си теглят куршума, щото ще фалират. Препоръчвам им да купуват боб, от боба много се пърди и може да захранят празните тръби.

украина внесе газ през полша! ако украина спре преноса на руски газ, всички русские ще си прережат гърлата!

е безаналогова...Праи рекорди без да сме разбрали.

Шило

Кучетата си лаят, кервана си върви. На Европа и е необходим газ, най-икономически обосновано е, да бъде купувана от руснаците. Данните касаят само страните от ЕС, но и Турция отчита ръст от вноса на това гориво. И то чувствителен. Айде, толкова за "санкции", "фалити" и т.н. глупости.

Разбира се че ще вдигне експорта след като газът се вкара в Европа и се продава на Украйна. Преди събитията в Украйна Русия продаваше директно газ на Украйна, а сега не продава нищо на Украйна. И на Германия е крайно време да си набие в главата, че руския газ е проклятие за Европа. В допълнение към темата всички европейски компании си напълниха газохранилищата с евтин руски газ

смешници смешни! руската газ в европа е само 40 % от потреблението! спряха им всички идей за газопроводи, включително и сила сибир! от израел през кипър за европа тръгва нов газопровод на стоиност само 6 000 000 000 за 2 000 кв, вместо южен - 10 000 000 000 за 500 км. от всякъде ги изритаха, нямат пари за зарплати да платят, а пари за пропаганда все още намират, нещ.астниците!

Абе смешници....ама това са западняците!! Уж санкции срещу Русия, ама си цуцат руски газ и никак не протестират!!! Русия за 1 ден да им спре подаването на газ и ще вдигнат бялото знаме - толкова им трябва на великите западни демократи!!

Шило

40% са си направо монопол. Не мислиш ли? За "Силата на Сибир" не съм сигурен, че са го спрели окончателно, ама от началото на годината работи още един нефтопровод до Китай.

Шило

А, и още нещо- що услужливо забравяш "Турски поток", който се строи, а не е в някакви мъгляви идеи като израелския, респ. кипърския газ?

Абе ти въобще разбираш ли за какво става въпрос? Знаеш ли какво е 40%-тен пазар?

Най-голямата газова компания в света "Газпром" доставя почти 40% от синьото топливо на Европа. Абе каква е тази дума ТОПЛИВО на български?! :)

..ние ги чакаме да изпукат от глад, тези наглеци вдигат износа! ;))

Копат и продават... иначе глад

копат,продават и пак глад,а от днес имат и 7 самолета да възстановяват.хахахха

А целокупен булгаристан чака ефтинията на азерския и щатскостанския газ... А то са мо гъз за целуване и нема газ, никакъв!!!

Файненшъл таймс са част от пропагандната машина на Кремъл. Добре, че има издания като Комерсант и Ведомости, та да ни извадят от заблюждението.

Що все към "лошия" Запад, а не към Китай?

Това е, санкциите няма да дадат резултат, ако има нещо лошо в това е, че Русия може да прекроява границите си на по-слабите си съседи както си иска, без да носи отговорност за това. Това може да радва русофилите, но някой трябва да вземе страната и на по-малките народи. Правото е заменено със сила и несправедливост, сега нещата в Божиите ръце и той ще съди мотивите и делата на хората.

Шило

Хм, срамежливо премълчаваш за "подвизите" на съюзниците ни. Че те са, да не говорим колко.

Я! Прав си бе! Ама да земеш да ни светнеш САЩ като прекроиха Югославия и разбиха Иран, Ирак, Египет, Сирия и много други каква отговорност понесе?

САЩ въпреки, че имат добри намерения се държат като училищен гамен/побойник много често. Не винаги целата оправдава средствата. За сърбите съм с особено мнеие и не ги осъждам за стореното.

Това не може да бъде вярно,тук едни наши крупни експерДи със световна неизвестност -Васил Филипов,Илиян Василев и др- казаха ,че руският газ свършва и те няма да могат да напълнят тръбите на Син поток,Южен поток и т.н!Също така говореха за някакви много спИциални компресори,които руснаците нямат и не може да имат!...И сега какво ,трябва да им се..а в устата на тия!

Западна Европа да продължава да слуша Америка и след някоя и друга година като няма тръба по която да доставят газ от Русия целия пазар ще се дирижира от Американските евреи... те са още по-големи зверове, а тъпата Европа само ще хленчи. Руснаците като си пуснат тръбите към Китай няма да им дреме ще има ли санкции или няма да има..... Е тогава да ги видя какво ще правят.

Б*х тез санкции :)