Каталунският сепаратизъм е струвал на Испания 1 млрд. евро

Политическата криза, възникнала около референдума за независимост на Каталуния, е струвала на Испания един милиард евро

Обратно в новината

Коментари - Каталунският сепаратизъм е струвал на Испания 1 млрд. евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната Мадритска пропаганда... Ами издръжката на три лайнера пълни със полицаи, хотели на сушата, заплати, премии и то само за някоко месеца, като сложим и поощряването от Мадрид за напускане на фирми...Толкова струва изънката на Рахой на дуържавата

След това започна да ги моли да се върнат.

Според министърът на икономиката на Испания Луис де Гиндос политическата криза около Каталуния е донесла 1 милиард евро загуба на Испания. Като основни фактори за това се посочва спадът в производството на Каталуния и напускането на 3000 фирми от Каталуния. Ако това са основните причини за тази загуба, то излиза, че без Каталуния Испания ще излезе на печалба . От друга страна щом напускането на Каталуния от 3000 фирми също е причина за тази загуба, то излиза, че тези фирми са напуснали изобщо Испания, защото не виждат условия да функционират в другите части на страната. В противен случай , независимо, че напускат Каталуния приходите които реализират би трябвало да останат в Испания. В същност големият въпрос е щом само кризата около един референдум е донесла 1 млр. загуби на Испания, какво ще стане с Испания ако Каталуния наистина стане независима.

Според мен Каталуния няма да бъде толкова богата без Испания. Наистина сега са най-богатата област, но като загубят Испанския пазар това ще се промени. Също така не са наложили името си в икономически аспект - например ако в магазин се продават Испански стоки и Каталунски стоки, аз лично ще предпочета Испанските. Ако се отдели от Испания, Каталуния ще западне.

И България загубила огромния турски пазар навремето, но не западнала, а се превръща в икономическо чудо, но Фердинанд започнал война след война и нещата се променили. Така ще бъде и с Каталуния, ако я управляват каталунци, а не андалуски пришълци.

Ега ти двойните гейски стандарти. В Сирия са умерена опозиция, а в Каталуния, сепаратисти.

Скоро и Кърджали ше съ утдили и ако съ умни и Шумен и Варна и ши съ утдилят пък дъ видим тугас дъли шъ ний зле.

И ще си гледат тютюна без субсидии.

Storen

Скоро Каталуния ще се отдели напълно и кранчето за Испания ще секне окончателно. От това загубите за Испания ще са много десетки милиарди.

получава месечно по 300 милиона...

Storen

Очаквам жизнения им стандарт да е чувствително по-добър от средния за Испания. Просто концентрацията на индустрия и капитал там е по-висока. Ако не бяха глупашките изпълнения на Рахой и краля всичко това можеше да се размине. Вече връщане на зад няма.

ФАШИСТИТЕ ОТ ВСИЧКИ ЕВРЕЙСКИ ПАРТИИ В ЕВРОПА ПЛЮХА АТАЛУНЦИТЕ , ПЛЮХА ГИ .... И НАКРАЯ КВО ??? ... ПАК СЕПАРАТИСТИТЕ ИМАТ АБСОЛЮТНО МНОЗИНСТВО В КАТАЛУНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ :)))

ТИ НЕ ЗАБЕЛЯЗА ЛИ, 2 МЕСЕЦА КЛАХМЕ БЕСИХМЕ И КОЛИХМЕ АТАЛУНЦИ ? ВСЕКИ ДЕН ПО 1 МИЛИОН АТАЛУНЦИ ДАВАХА ФИРА.

Франкистите можеха и да го направят, ако не бяха в ЕС. Опитаха се, но Пуджемон отиде в Брюксел и пое борбата оттам, от столицата на ЕС, иначе щяха да го тикната в затвора, за да не се чува гласът му. И да са зле, ще знаят че грешките са техни, не искат да хрантутят краля паразит и жена му, дето сменя постоянно тоалетите си, че се и снима, да се похвали колко са скъпи.

Ем ги биха ем парите ще им земат на каталунците...демократично по гейски ХАХАХХХАХХА

С Каталуния им разказа играта на третополовите еврогейове.

Storen

Каталунците не понасят руснаци и болшевики защото са патили много от тях в миналото. Спомена от болшевишките кланета там е все още много пресен. Не мисля че скоро ще могат да простят такова нещо на Русия, още по-малкото да позволят на Пуин да им се бърка.

Глупи, на теб все Путин ти е в г.за. Явно е демократизирал майка ти. Соросна мастия.

И какво излиза, че Каталуния е дойната крава на Испания, разстроиха бизнеса и Испания ще си има оправдания поне година напред, като Борисов с Орешарски и Станишев.

сепаратизма, а либерализма е струвал колкото толкова все тая

Защо не кажете 'овладяването' на Каталуня ни струваше 1 млрд евро? Но подхвърлете дори стъкмистиката за колко 'връща' размирна Каталуня само като преки данъци и то на година! Другото ще го оставя на евро-интеграторите. Легалността на тези действия поставя под съмнение нелегалността на действията на говедата в Ирак или Виетнам.

100 квадрилиона въоръжени до зъби испанци завладяха и поробиха невинна и свободна каталуния?

Да живееш без надежда означава да се предадеш на волята на подлеци. Така и каталунците вярват в чудесата обещани от подлеци. Мизерията не е повод, но пък и у нас толкова години простотията налага мошеници, затова няма причина и в Каталуния да няма подобни. Даже ние сме късметлии.

Това е нищо. Шпаньолите да се готвят за стотина пъти повече загуби, когато Каталония наистина се отдели като свободна република и освободи от длъжност шпаньолсокото кралство.

и като се отдели ... ще цъфне и върже. Или викаш, 'свободна каталуния' ще има по-голяма икономика от целия ЕС?

да си платят простотиите с лихвата !

ех ,вие лихварите -само за лихвите мислите !