Нено Димов: В зоната над Банско само лифтове и писти

В рамките на спортната зона над Банско могат да се изграждат единствено и само спортни съоръжения - това са лифтът, други съоръжения и писти.

Обратно в новината

Коментари - Нено Димов: В зоната над Банско само лифтове и писти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И като застроят тези предвидени декари и направят още 40000 легла , какво ще стане- ще им трябва трети кабинков лифт, защото опашките няма да намалеят. ако ще строят нов лифт не трябва да построяват нови хотели, за да се обслужат сега чакащите , а не да дойдат нови на опашката. Не ви ли стигна опиота със слънчев бряг? Нено Димов да се противопостави на застрояване на нови терени в Банско, ако иска да направи нещо за околната среда.

нека да изсекат всичко да останат едни голи зъбери пак да му мислят после за последствията тези алчни бансканлиии

след 20 години банско ще бъде пустиня.ще предизвикаме потоп и всичкия бетон ще срутим...

Бъдещият лифт на Банско е претекст за разширяването на курорта! Общината бърза да пладира план за застрояване на осем местности край парк Пирин! 3 януари 2018 , Медияпул Община Банско привежда план от 201з година за застрояването на осем местности край ски курорта с цел разширяването на Банско и урбанизация на тези селищни образувания, съобразена с перспективното развитие на територията на града и ски зоната Банско. Дни преди правителството да одобри на 28 декември 2017 г. оспорваната от природозащитници промяна в плана за управление на парка Пирин, позволяваща строежа на нови ски съоръжения регионалната екоинспекция в Благоевград е разгледала искане на общината да се произнесе дали е необходима екологична оценка на подробния устройствен план - план за регулация и застрояване (ПУП - ПРЗ) за местностите. Това са Гуровица, Свети Иван, Грамадето, Кошерината, Карантията, Средореко, Асеница и Герачени улици, които се намират в непосредствена близост до националния парк и ЗА КОИТОСА БИЛИ ВЗЕТИ РЕШЕНИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В Банско ЗА УРБАНИЗАЦИЯТА ИМ ЗАРАДИ БЪДЕЩИЯ ЛИФТ!?!?!?!?! Намерението е от лятото на 2013 г., когато бе задействана приетата миналата седмица актуализация на плана за Пирин, но тогава тя бе замразена. Сега - на 19 декември 2017 г., Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Благоевград е разгледала заявлението на общината за преценка дали е нужна екооценка на ПУП-ПРЬ и се е произнесла, че такава е необходима! Това стана ясно от решение на екоинспекцията, публично обявено в сряда във Фейсбук от председателя на Асоциацията на парковете в България Тома Белев.

Една нова кабинка е възможност да се застроят нови 1330 декара долу в Банско. Още преди МС да одобри незаконното изменение на плана за управление на националния парк Пирин, общината е поискала да урбанизира тези 1330 декара, което е още около 40 000 нови легла. МИСЛЯ, ЧЕ И НА СЛЕПИТЕ ЩЕ СТАНЕ ЯСНО, ЧЕЕДИННОВ Слънчев бряг СЕ РАЖДА В ПОЛИТЕ НА Пиринпланина к всичките нарушения на закона не решават проблема на опашките на кабинката, а на търговията с недвижими имоти. Я сега проверете на кой са собственост тези земи и ще видите, че част от тях са на двама собственици на банка с интерес в ски-спорта, пише Белев в постинг относно решението на РИОСВ - Благоевград, От самия документ става ясно, че община Банско трябва да направи оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) на намерението си за застрояване на въпросните местности и то да бъде разгледано от екооценката, която да прецени дали да даде зелена светлина на тези намерения. Причината е, че планът за урбанизация в непосредствена близост до парка ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДА ОКАЖЕ ЗНАЧИТЕЛНО!!! ОТРИЦАТЕЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ!!! ВЪРХУ ПРИРОДНИ МЕСТООБИТАНИЯ, ПОПУЛАЦИИ И МЕСТООБИТАНИЯ НА ВИДОВЕ, ПРЕДМЕТ НА ОПАЗВАНЕ В ЗАЩИТЕНИТЕ ЗОНИ.

Според данните от решенията на екоинспекцията планирани за застрояване са 565 дка, за инфраструктурата са предназначени 176 дка, а свободните земеделски земи са 878 дка. От посочените от общината цели за изработването на подробния устройствен план на осемте селищни образувания става ясно, че се готви застрояването им заради бъдещия кабинков лифт. Това рязко контрастира с уверенията на правителството, ме решението, позволяващо строежа на нови ски съоръжения в буферната зона на парк Пирин се прави само за облекчаване на сегашния трафик към ски пистите, който не може да бъде поет от сегашния лифт. Фактически се оказва, че бъдещата втора кабинка е претекст за исканото от община Банско окрупняване и разширяване на курортната част в пряка близост до парк Пирин и това намерение на общинския съвет до голяма степен потвърждава притесненията на природозащитниците и хората за допълнително застрояване на курорта. Макар екоминистър Нено Димов постоянно да повтаря, че в националния парк хотели няма да се вдигат, точно това се планира на самата му граница!!! И точно затова и от екоинспекцията смятат, че застрояване на осемте местности потенциално застрашава биоразнообразието в защитената територия к искат от общината да изработи оценка за въздействието на урбанизацията върху околната среда. Според РИОСВ - Благоевград строежи там могат да прекъснат биокоридори от значение за видовете, предмет на опазване. Възможно е дори пряко да се унищожат биологични видове! Затова екоинспекцията иска оценка за потенциалния негативен ефект от застрояването и да се предложат мерки за предотвратяване, намаляване и възможно отстраняване на възможните неблагоприятни въздействия от осъществяването на плана. Настоява се и за алтернативни решения!

Kalin

Аман от това Банско!!!Искам нещата на Витоша да се оправят където нито има нужда да се сече нито има нужда да се прави нещо повече от това да се подържа и оправи това което съществува.Имам гадното усещане че нарочно нищо не се прави за да ни карат зорлем да ходим на стотици километри да плащаме по хотели механи и..........защото някой има там бизнес а тук не!

abasador

+ + + Лек ден.

Това е чист лобизъм!искат да забранят достъпа на автомобили??всички трябва да минат през лифта и да си платят по50/60 лева на Цеко!!това е идеята/неговата фирма задава посоката/дерибейства в този район!!хареса ми идеята с влакчето и децентрализацията/конкуренцията!!

Много грешен ПР, требеше да се предложи за 3 лифта та пазарлъка с "зелените" да стигне до 2. А сега, ще имаме 1 лифт и половина, който заедно с софийската и самоковската кабинка ще направят 3 кабинки и половина за България. Страшно постижение! Само в една австрийската долина Цел ам Зее има 55 такива!

За да бъде Банско истински зимен курорт, трябва да изгради поне 2 шанци и писта за бобслей. Да си пожелаем топла и безснежна зима.

Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!! Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!

Пичове след това да не плачете, че Пирин ви се отплаща с лавини, порои, наводнения, паднали дървета, свлачища и камъни. Сечете ама по с мерка.

Така и не се повдига въпросът за развитието на Витоша. А там има инфраструктура, която може да се ползва!

Браво ! ...и си Стоя Твърдо на Предложеното : - да Задействаме Е.Семов, Армандо, Веско Славчев, Таранджийска и Мачирска !

Няма човек да прави само лифт без да си прави сметка да строи хотели. В София на много места трябваше да се правят само детски площатки или забавления за деца,а сега строят бизнес згради.

АлКапоне - НЕ го таковаха отн.рекета, гангстеризма, убийствата и т.н. ... - та И с Вси"наште" - Същото.

Обобщавайки коментарите на "природозащитниците", разбирам, че основния проблем е не строежа на втория лифт, отсечените дървета, загрижеността за природата и за банскалии да не ги отнесе потопа. Става ясно, че основният проблем е, че ще го изгражда еди кой си, и същия този корумпира правителството, а не се отчита на "зелените". За мен това също е основния проблем, но защо не си го признаете и вие? Защо не кажете кой стои зад вас.

Имам неприятната-за-Вас оценка че Държите да Сте от Вси"наште", Колега... -> Никой Никога Никъде НЕ е казал И-гък отн. Втори лифт Там ! -> Навсякъде Всичко Е СвръхИзкилифенчено в БъдещеНеопределяемо време и в Неясно "склонение"/падеж ! -> В Банско (и района) И-сега е СвръхЗастроено (т.е. легловата база е Празна) и ВечеИма Систематични екоКатастрофи ! ...а ако Още се Опитвате да се Правите че НЕ знаете с #Кой Е цунигуни Т'се Ку ...и че Тази МегаСхема е СледЗукия "шанс" на пибщинката - Сте Неспасяем .

Опитвайки се да вникна в обърканите ти мисли, съм съгласен, че това задкулисие и корупция дето цари, не е начинът по който трябва да се осъществи този благороден замисъл за развитие на туризма в България. Колкото до презастроявенето в това поле от камъни между Банско и Разлог, едва ли ще навреди на екосистемата. Вредата едитнствено ще е в джобовете на простите инвеститори, решили да строят още хотели.

Абе, Айнщайн, какво има да се признава, като това се повтаря стотици пъти от години. Нека да ти го обясня, белким го вденеш накрая. Ако ти си наел някой да ти налепи плочки в Стюарт сметна и той го засере и си остави ръцете, ти ще го наемеш ли пак да ти работи, независимо колко настойчиво някой ти го предлага или опитва по друг начин да ти го пробута (или набута)? Какви признания, какви 5 лева те борят, бе цървул? По-скоро вие си признайте, че целувате задника на Цеко, вкл. и министъра и правителството, герберите, и затова толкова атакувате този Белев, защото той явно е наясно с врътките му, ви, им... И затова се правите и на първи скиори.

защо не модернизират сегашния лифт да прекарва повече хора за единица време? вместо да серат наред да пробват да оптимизират...

е що нали ще цъфнат нови тоалетни, капанчета барчета за пияни туристи някой и друг ефтин мотел...

Въпросът е решен: продължава строителството на хотели в Банско, а в планината писти и лифтове! Пирин няма да го има, а пороите ще удавят Банско! Въпросът е решен.....

...като В "резултат" на "отговорите" (в това ФБ незнамквоси) - Протестът утре Освен във ВечеОбявените места --> Е И в Бургас... И в Дупница... И в Г.Делчев... И Видин... И В.Търново... И Добрич ... И Силистра...

хубаво е да си поговориш с Москов. Тиквата го опраска и него, както теб.

и "патриотите" показват как се "борят" с корупцията. Каквото не им е предложено - това не е взето.

Какъв "другар" ти е на теб министъра бе селски дебил......колко години минаха от 10-то ноемврийския преврат а вие селски дебили още живуркате в миналото......непрогледна мъгла и тъпота се е разстлала над комуноидните пенсии

Този поръчков министър, поредната кукла на конци е и смешен и жалък с герберите и троловете им! Цяла България отлично знае кой е инвеститорът в Банско, а и на Витоша, нищо че се е скрил зад кипърски безработен с офшорни фирми, като слон в стъкларски магазин, като дебел Катарзис зад дребен Хидромелиоратор,... само този несретник не знаел, когато пробутвал закона, който са му дали:) Той дори и не знае кой точно му го е ПОДАЛ:) А утре може да се окаже, ме не знае и името си...

Дискретно : - Ако&Когато тръгне Двустъпковата - тоз Г.Г. , както И-Всичките такиваШашмалогии - СА гепсани за Нула време .

Помните ли Олигарскк как гледаше като препикано мушкато когато го питаха кой му е пробутал Пеевски за шеф на ДАНС, кой го е предложил? И защо? И великият експерт и финансист само реши веднъж да проломоти, че били избрали Пеевски заради опита му като следовател! И после когато питаха колко стаж има Катарзиса като следовател и какво точно, по колко дела всъщност и работил и какво точно е свършил отговорите се оказаха най-голямата държавна и служебна тайна в държавата, докато решение на съда ги принуди да кажат - НИЩО! И после отчиташе, че .., малко се бил пообъркал, сбъркал бил!!! Забележете - ПОСЛЕ!!! Та така и с този, ако го питат кой му е направил закона и защо. Този филм вече сме го гледали много пъти в различни варианти, с различни актьори, все по-слаби и по-слаби, по-бледи между другото.

..и позволете да Ни представя СамаяЛучшая Гхерунда на "наште" задунайШитские гаулайтеря отн. Банско : - WWF било било (видите уи ;-) Швейцарска Офшорка ... Тъпотеоз-на-Тъпотеозите, Хора !, което Отново доказва #Кой Е Дебилът у Нас !!!

С общо 54 ултра модерни лифтове и влекове, лифтовете Кицбюел е най-голямата подобна компания в Австрия. Гостите могат да разгледат 60 световноизвестни писти, които обхващат общо 170 км около Hahnenkamm, Streif и Mausefalle. Постоянно активният инвестиционен процес гарантира отличен стандарт на всичките 53 кабинкови лифтове. Високите количества естествен сняг и над 820те модерни машини за сняг осигуряват обещаната двойна гаранция за сняг. СКИ ЗОНА В КИЦБЮЕЛ - АВСТРИЯ Надморска височина: 800-2000 м Писти общо: 168 км сини - 67 км червени - 78 км черни - 23 км Лифтове: 56 кабинкови - 9 седалкови - 29 влекове - 15 пътеки - 2

Курорта Les Portes du Soleil (Вратите към Слънцето) между Франция и Швейцария е със 170 (сто и седемдесет) лифта.

В Австия общо са към 4000 лифта

Банско : - колко Дена Е сезона ?! - Има ли И-един лифт на който понеЕдин час през Целия сезон да има Повече от 5-10 Чакащи ?! (Без Долна/Първа станция на кабинката при ОтварянеСутрин) - лавини - Ежегодно !, като НикогаДосега - Потопи ! , и то Ежегодно - Свлачища !, и то Систематични ...а снежните "оръдия" - ...(Нейсе !)

Сезона е 3-4 месеца като излезеш от панелката ще видиш колко са чакащите последния потоп в Банско беше преди 4-5 години

Разликата между Швейцария и Австрия от една страна, и между България от друга е като между износ на компютри и рекламирани при износ компоти! Особено между управляващите им, по отношение на степента на дебилност, крадливост, корумпираност и безотговорност! Имаш ли и най-малка представа как се взимат такива решения там и как се изпълняват и контролират? Имаш ли представа какви са санкциите и глобите, какво става и как гледат там хората дори и на едно отсечено незаконно дърво, и какво ше кажат к как ще реагират само при вида на варварската сеч в Жългария, като онази трагична гледка на изсечените дървета на Витоша, или на бетонните безумия на Черноморието, на лайната, които текат направо в морето? Видяла мухата, че подковават коня и тя протегнала крамето - това е твоята работа!

Не си пилейте времето, Колега... - тоя "наш" - едно че клони към тов. Многоименясников, второ - явно Е Т'се Ку(йуфсъ ;-)

Разликите са явни и тях не ги коментирам. Решенията знам как се взимат - в едно интервю наскоро, коцесионер от Швейцария, който се борил със "зелените" 4 години да построи лифт, накрая дарил огромна сума на "зелената" фондация и си решил проблема. По отношение на варварската сеч съм напълно съгласен с теб, но как пък не чух и невидях едно "зелено" човече да спре движението на Орлом мост по този повод.

както е тръгнало след няколко години вече няма има зима кво ще правят там...по тия голи хълмове :)

25 000 дка на Витоша се секат вече от израелски инвеститор, строящ , моля ви се, град на Плана

Сечта - Е Факт ! ....Това "застрояване" - Е Факт ! НО ! - "инвеститорът" как-обьIчно Е ТясноВързан с Кремъл. (, та Вениамин - такаИтака Отскочи отн."бежанците", токуВиж Такова И Вси"наште" ;-)

скоро си заминаваш. Тиквата ще посреща евроДУПЕтатите с протести. Супер, участвам.

Дискретно : - Имам очакването че банкянскио Пак ще Се скрие зад НевинноНахендрен Човек....в случая - г-н Димов.

Скоро самият ти може да си в близка среща с "третия" вид селска подлого,ще гледам на какъв "протест" ще ми излезеш

"гражданино" да не ме изпревариш. Имаш огромни шансове ;-)

не си 7/8 гей, ти си 8/8 пе.ал

НА СКИ ЛИФТОВЕТЕ И ВЛЕКОВЕТЕ НЯМА НИИИИИКОЙ!

Именно ! ...а Т'се Ку(йуфситьи ;-) СА ДотолковаТъпи че НЕ са се "сетили" на лайвТВ (на уебсайта) да въртят Нонстоп кадри от Долна станция на кабинката от 7-8 Сутрин.

Аз не ги знам и познавам тези прословути т.н. зелени, сигурен съм, че сред тях има както читави, така и боклуци, просто така е в България, особено с ДС мекеретата и кукловодите и конспираторите им, които могат да засерат и компроментиран всичко, да оцапат и омърсят и най-святото - ДС доносника Доган, който окраде държавата с кръговете и обръчите си, и с Катарзиса и предаде цялото ни външно разузнаване на Турция точно същите големи патриоти и офицери на честта имаха наглостта и простотията дори да провъзгласят за втория Левски, а този говореше преди време за нас ТЯХ, БЪЛГАРИТЕ ги е страх от НАС!?!?, защото знаят, че зад НАС е ... Турция!?!? Но знам едно - че заради красивата ни природа, заради това, което остана от нея от тези вредители и всеядни скакалци и същества, заради горите и планините ни, от Родината ни, заради Пирина си струва не само да се измете едно правителство, но к цялата престъпна и перверзна система!

И като се "измете" правителството "умнико" какво скедва тогава?Анархия ли или пак нови избори на които от сега се знае победителя.......до като не се "измете" това ваше комуноидно дебилно поколение така ще се въртим в кръг защото вие старци си останахте в миналото и НИЩО ново не възприемате което нуждите и желанията на по-младите искат.......още 4-5г. максимум и няма да остане робска душа жива

асга какво , да н искаш да кажеш че не е анархия...погледни хората, погледни корупцията, мизерията, галопиращите цени и инфлацията...анархия не е само е за тия дето се крия във фейсбук да измислят лъжи за да мажат върху корупцията си. АНАРХИЯ Е след като просяк от никозия се оказва собственик на офшорка, която сече национален парк и защитени зони. 10% са горите вече в България, а вие и тях искате даизсечете , мръсници гадни...нищо ви не стига и само разруха и престъпност сеете...какъв министър на екологията е тоя, къде му дипломата на еколог...тъпанари в костюми, купенис с нашите нашите нашите пари. След референдума на слави, тов аправителство съществува незаконно....и нищо, което прави не е законно...

Да, това май остана опорната точка от последна инстанция, последният ви отбранителен вал, който ви остана след като всичките ви други лъжи и манипулации, опорки и басни отпаднаха - че без поредния Бащица, който в момента е на власт България ще свърши, ще изчезне и пропадне, понеже България преди Борисов, Станишев, Симеон, Костов,..., Луканов, Тодор Живков я е нямало и след всеки от тези няма да я има! И това идва точно от тези, и от клакьорите и тъпоглавите им тролове, които от години и десетилетия водят война срещу българския народ, проведоха и геноцид и демографска катастрофа, избиха, унищожиха и прогониха автентичната българска интелигенция а отрочетата им - над 2 милиона българи и атакуват и унищожават всичко читаво и свободно и независимо още в зародиш в страната! Хората прекрасно могат да живеят и без кърлежи, паразити и боклук, дебил!

Втори лифт означава мръсотия..избягали животни, нарушаване на природното равновесие.. Поне не лъжете ,щом Валери Симеонов,тоя Наглец толкова вдигна шум ,че даже с премиера се заплашва..яко пари се дават...

Пеевски вкара министъра си точно от квотата на продажниците, нарекли се патриоти - чрез Винкела и Болен Варадеров-дежурният златен пръст на всяко корумпирано управление! А е публична тайна че и Цеко и Катарзиса са партия във врътките си, и двамата са назначени точно за това за такива от кукловодите им. На времето и Цецо Мустака бе част от играта, но както и при Васко Илиев-когато реши че е достатъчно голям и силен и самостоятелен, а и опозна много добре що за отрепки и изроди са тези и реши да се еманципира и го поръчаха. Само дето Цецо излезе по-умен, информиран к чевръст от Васко и успя да им щипане в последния момент преди да го арестуват и ликвидират или обработят... Спомнете си и какво стана с Местан когато в един момент рецидивистът Доган го нарочи и перачът му Катарзиса го погна, а Борисов само гледаше отстрани не като Бай Хуй, а като п..така, забравил как на времето плачеше, че и него щели да го убиват, че Доган го бил поръчал, да не говорим за солоташака му - Цецо Голямото Ухо, когото великият главен прокурор, който уж Бойко си избра, а всъщност Катарзиса му натресе бе подпукал Цецо на Кумецо, че се наложи тъщиния от зор и законодател и законотворец да стане и да внесе на пожар закон, с който да прецака този на Христо Иванов к на ... ГЕРБ!?!? по заповед на дебелите, за да отърве кожата. И при толкова взаимни обвинения че се били поръчали (само да припомня, че и Капута по едно време орева орталъка, че Борисов със сигурност щял да го убие), и в светлината на действителните стотици поръчкови убийства и атентати в страната и нито един заловен убиец, да не говорим за поръчител (ДС доносника Гоце си бе дори назначил за съветник бос на група за убийства...), има ли в някой изобщо съмнение кой убива и поръчва убийствата, атентатите и рекета и изнудванията в България!?! И при положение, че вече стана ясно и на децата, че тези всичките всъщност в един цирк играят!?!?

Така де, над Банско само лифтове и писти! Никакви гори (от тях сметка нема, кому са притребвАли), само писти му е майката! И да не лъже министъра - вратички за други строежи има много, но се отварят САМО с Дебели Пачки!

Австрия е също в ЕС и е страшно приятно и полезно когато имаш време да посетиш планинските райони да ползваш най-екологичният транспорт лифта по всяко време от годината. Почти във всяко село не зависимо от големината в подстъпите на планинскоте райони на Австрия има лифтове, защо в нашата страна да няма или ние все на обратно от това което е полезно.

Г-н Спасов, нали ви е ясно, че лифтът е само претекст за поголовна сеч в Пирин? Напишете в Гугъл - "Пирин ерозия" и ще видите десетки летни снимки на пистите в Банско. Ерозирали склонове, без никаква трева. Ужасно грозни са, все едно е открита мина. Това чака останалата част от планината, така че не е проблемът в лифта. Разходете се до пистите някой път лятото...

Сега,мислих да те обрисувам като вашия професор но се сетих,че вие си знаете,че сте дебили та да ти светна малко лампата защото това ваше старо поколение което е застинало в средата на миналия век по знания и технологии и не може да проумее,че всеки ден нещата се развиват и променят и ако не следиш хода им оставаш назад.......та като начало само ще ти кажа,че ПИСТИТЕ СЕ ЗАСАЖДАТ СЪС СПЕЦИАЛЕН СОРТ ТРЕВА ЗА ДА ДЪРЖАТ ТЕРЕНА ПРЕЗ ЛЯТОТО......и накрая само ще спомена,че АЗ през лятото през седмица съм в Пирин по различни маршрути защото така си поддържам формата за зимата като карам ски доста екстремно и престанете да давате акъл непрекъснато по всички въпроси които изобщо не разбирате-ПОНЯЛ???

На това министърче, за което вече е пределно ясно, че утре, след като е изпълнило поръчката няма да го има, по старата позната ни бушонна система: Изгори за да (ни) светнеш!, както и на врякащите пишман-скиори (аз съм се състезавал по ски, това само между другото...) само да им дам един съвет - идете на морето, хайде да не е на Слънчев бряг, а на север, на север от Варна, към Дружба и Журналист, преди Златни пясъци, вижте свличанията там, вкл. с път и къщи и вили, поговорете с хората, но не пишман бизнесмени, мутри и бзнесмени и инвеститори, а с местните хора, кореняците, със старите хора. После идете към Балчик, вижте направения там Трейлън Клиф Голф ресорт и се заинтересувайте за колко стотин милиона евро е инвестицията, на кого е и кои точно са тези българчета, дето са извадили 700-800 МИЛИОНА ЕВРО!!!, за да направят голф курса и къщите там на ... СВЛАЧИЩА. И поговорете - отново, не с бизнесмените, а с местните, дори и с някои от персонала, които ако се престрашат да говорят под сурдинка ще ви обяснят какви пари и усилия се хвърлят за укрепване всяка година и каква е цената и проявленията на безумията и лекомислието, на малоумието на нашенските тикви и пишман-бизнесмени.

Нено, ти и мутренските ти приятели ще горите в Пъкъла! Преди това обаче ще получите възмездие и тук! #ОСТАВКА, наглеци мафиотски! Утре всички на протеста, за да покажем, че ни пука за България!

Нено, оновно мажеше, вместо да отговаря. Обещанията на Нено че няма да се строи в зона, която е разрешена са смешни и престыпно небрежни. Те си строят и в забранени зони, пък си представете, ако зоната стане разрешена... Нено е много налудничаво нагъл..

Алчните,тъпи и лакоми банскалии,след,като изсекат горите и осеат Пирина със голи писти и лифтове,накрая ще си останат с по две ГОЛИ,КОЖЕНИ щеки в ръцете....да лъскат...да лъскат докато се пързалят с по едн заврян в голият им лаком гз комплект ски или сноуборд.... Чака ги съдбата на Слънчака и Златните!

ЗА РАБОТНИТЕ Е ХЛЯБА КАЗАЛА МИ БЕШЕ МАМА......спомняте ли си лозунга ви от миналото селски дебили????БЕДНОСТТА Е НАКАЗАНИЕТО ЗА МЪРЗЕЛА И ГЛУПОСТТА-ПОНЯЛИ????

на управлявщите да лъжат безогледно. Димо ненов не прави изключение.

ЮЛЕН ОПРЕДЕЛЯШЕ ЦЕНАТА ЗА ДОСТЪП ДО СКИ СЪОРЪЖЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ (БАНСКО БОРОВЕЦ ВИТОША......)!!! ОТ СЕГА НАТАТЪК: ЮЛЕН ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА ЗА ДОСТЪП ДО ПЛАНИНИТЕ! ПЪРВА ПЛАНИНА-ПИРИН!

ИЗТЕГЛЕТЕ СИ ПАРИТЕ ОТ ПИБ, тази банка трябва да фалира, щом краде от държавата и се крие за офшорни фирми собственост на бедняк от Никозия. Беднякът от Кипър- собствни на Щлен трябва да бъде доведен в БГ и да го накараме да подпише прехвъляне на Юлен например на мен :). Аз никог не бих дал и едно дърво да падне в Пирин и бих осъдил всички министри в БГ за корупция, лобизъм и пране на държавни пари в офшорни фирми, за което много политици в западна европа трябваше даси подадат оставките....После съд за корумпираните лумпени... А къд е оня македонец ли е, сърбин ли е вечетам не знам - бойко мтодиев борисов!?

нали сте бедни бе "другаре",какви пари ще теглите от банките или да има за "БАЛКОНИНГА"......ДЕБИЛА СИ Е ДЕБИ.......ВАРИ ГО,ПЕЧИ ГО ВСЕ НА ЦЪРВУЛ МИРИШЕ!!!!!

на еколозите към министъра,а само давате негови отговори. Това не ни дава обективна представа за протеклата дискусия. Възможно е да е имало въпроси на които той не е дал ясни отговори.

Защото тогава и на последният дебил няма да може да не му светне за какво точно иде реч и е цялото това припряно бързане на тези.

Тези докато успеят да спретнат и завършат и пробутат това ново поръчково законче на Цеко и ще вземат да паднат от власт... Като гледам каква буря не, а ураган се задава срещу тях, и затова няКОЙ ги е пришпорил толкова да бързат.

Я НАП да направи ПЪЛНА даньчна ревизия 5 назад за всички гнусни банскалии,хотели,кръчми итн.внезапни проверки,тайни клиенти итн и да ги глоби милиони за укрити данъци. Да се занулят и да се откажат от далаверата.

Dimi

Те хотелите в по-голямата си част отдавна не са собственост на банскалии... голяма част от банскалии реално са обслужващ персонал в тези хотели... За съжаление няма как да стане това с ревизиите като там колят и бесят "нашите" хора близки до герб...

Абсолютно съм съгласен. Всички, цяла България знае, че там се укриват данъци поголовно. Да се проверят и публикуват резултатите от приходите и платените данъци от тези огромни тълпи туристи, които се избивали да ходят в Банско, за да се убедят всички не от приказки, с от факти за какво точно става въпрос. Проверяват и разнищват Прокопиев, и то от години, и всичките възмножни органи и институции - да направят същото и с Цеко Минев и бизнесите му, вкл. в Банско, с подставените му лица и финансиранията им!

И КАРолев и КАРолев да проверят!!!!

когато НАП направи ревизия на валентин златев и лукоил и ги накара да си платят данъците или да ги изхвърли от България както направиха в Румъния тогава червеногъзи макаци питайте за данъците на банскалии.....ДАНО ВИ УВЕЛИЧАТ ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА С 200%!!!!

Dimi

Абсолютно съм ЗА... но също така да направи пълна ревизия и да прогони всякакви офшорки като Юлен и Витоша ски... ама гарван гарвано око не вади... Любимеца ти Боко нито ще ритне канчето на Лукойл, нито ще разръчка фирмите на авера си Цеко Минев (публична тайна е че той стои зад тези офшорки... все пак социално слаб кипърец не взима току така милиони кредити от ПИБ...)

Банско - световен център! Предстои изграждане на зала за хокей, бързо пързаляне с кънки и фигурно пързаляне. За целта са нужни тренировъчни и спомагателни зали, нови хотели, центрове за възстановяване, площадки за хеликоптери, летище, магистрала до града, газификация, водохващане и водоснабдяване/на концесия/, опера, балет и театър, радио и тв център, административни сгради, сгради за консулските служби, църкви и джамии, завод за отпадъци, болници, гробища, затвор, трамваи, метро, и т.н.

И МОЛ, разбира се. Могат да вземат пример от Пловдив, които взривиха едно от тепетата за тази цел. Вихрен е ненужно висок, така че има поле за изява.

Корупцията отново победи. Не се чудете на статиите в западни издания.

Борбата Продължава !

Срамота е да плюете човека!Когато от нищо трябвало да го направят министър, той е поел задължения!Министър.... той, цеко може да им смени целият министерски съвет, вие за тоя гагауз сте се хванали.Кой е той?

Ами да си подава ОСТАВКАТА ! ВЕдГНАГА И да върне заплатите СИ !

Леле а хижите какво ще ги правим, ще ги разрушаваме? Може ли да спя на х. Вихрен или х. Бъндерица и да не карам по ски пистите? Или ще искам ОВОС (Оценка за Въздействие на Околната Среда) от Нено за моите разходки в планината през зимата със ски и колани?! В България глобализмът е получил ново измерение - глобално оглупяване :( Тъжно!

А какво общо имат тук хижите? Той ти говори, че няма да се строи нищо ново, а ти искаш стари хижи да събаряш! Не четеш ли за какво става дума, или просто не можеш да мислиш?

Ша ти обясня. Отивам и ремонтирам хижата като преди това я бутам като негодна и след това я спасявам като построявам каквото си искам ...сега загря ли? Като може да четеш за какво става дума се предполага че може и да мислиш ?!

Нено - министър на корупцията и сечта! Такса на база на приходите, които цеко няма да декларира - каква "отлична" идея.... Офшорката и данъците не плаща тук ... супер! А камериерките, които ще са на работа на 04.01.2017 от 18:30 в Симитли .... да се образоват за да не им нареждат да протестират и да не работят за има/няма 510 лв.

Гръмни се, бе, Вълко....

Не се казвам Вълко, а Недко, бе глупак !

Приказки, празни приказки. Ако някой не е разбрал още, не е проблемът дали ще се строи втори лифт или не. "Проблемът" е, че има построени десетки хотели с кредити към ПИБ, които няма кой да изплаща, и банката ще стане собственик на един куп ненужни сгради. А за да може да ги използва и продаде, трябва МНОГО по-голяма ски зона от сегашната. Та борбата на Цеко е да разшири ски зоната, за да може да си използва/продаде построените хотели. Не само Цеко, и Симеонов има хотели, и Богомил Бонев, дори и Каролевчето има апартаменти. Та затова лаят срещу зелените - защото има материален интерес, макар той да включва и унищожаването на Пирин. Успех, и дано изкараното от унищожената природа да го давате за лекарства и свещи.