КЗП: Магазините да приемат рекламация на дефектна стока

Половината от жалбите в КЗП са за неоснователно отказани рекламации, обясни Димитър Маргаритов, председател на комисията.

Обратно в новината

Коментари - КЗП: Магазините да приемат рекламация на дефектна стока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това молба, заповед или напътствие е?

КЗП е никому ненужен орган - само за големи заплати и НИЩО!!!!!Както и няколко дузини агенции, инспекции, дирекции и др.тунеядци!Никого и нищо не защитават - само собствените си заплати и БОНУСИ!

Преди Нова година получих покана за някаква пратка долу на входа,но я скъсах поканата.Явно съм поръчал нещо !

За съжаление нямат право, ако е купена директно от магазин. И българският закон го показва. Тези 14 дена са само за стока купена през Интернет. Ако я купиш от магазин, в момента в който напуснеш касата, могат да те "цакат" с едномесечен срок в сервиз...... Проверете закона. Само от волята на търговеца зависи, но законът не го задължава. Има единствено алинея (5) от член на закона, която казва, че евентуално могат да се търсят някакви компенсации , за времето, през което стоката не е отговаряла на договора за покупко-продажба....

Според европейските спогодби, по които България е страна и Би Трябвало да се подчинява, потребителите Имат ПРАВО да върнат всяка стока, дори да не е дефектна в рамките на 14 дена! Българските търгаши да не се правят на утрепани!

За съжаление нямат право, ако е купена директно от магазин. И българският закон го показва. Тези 14 дена са само за стока купена през Интернет. Ако я купиш от магазин, в момента в който напуснеш касата, могат да те "цакат" с едномесечен срок в сервиз...... Проверете закона. Само от волята на търговеца зависи, но законът не го задължава.

Вярвам ви, но това че българските закони са варварски и против директивите на ЕС, това всички го знаем. Затова мутрягите искат да сме извън ЕС, а необразованите хора дето не знаят колко облаги носи, или поне би трябвало да носи членството ни в ЕС е друг въпрос. Четете бе хора. В уеб сайта на Ес на български има толкова интересни публикации....

Скъпи българи, другарки и другари, Не гледайте най - евтиното и не купувайте от българските банди, повечето собственост на бългаските политици/партии. Те нямат пазарна култура и стандарти. Аз пазарувам почти изцяло в западни вериги. Вчера върнах нещо, което бях ползвай 2 месеца, без проблем.

Публикувайте списък с тези магазини и потребителят си знае работата т.е. фалит.

И имената на тарикатите купили стока за 20лв с претенции все едно за 2000лв.

Дали за 20 или 2000, като не работи, въпроса става принципен. И като ВСЕКИ изпатил си потърси правата, тарикатите - "търговци" рязко ще намалеят.