Пазарът на имоти 2017/2018 - поскъпване има и ще има

В началото на 2017 година много брокери прогнозираха развитието на цените на пазара за имоти.

Обратно в новината

Коментари - Пазарът на имоти 2017/2018 - поскъпване има и ще има | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-сложно е отколкото изглежда! В сайта ho-re.biz има доста добри съвети за купувачите на имоти в София.

На какво отгоре ще е това поскъпване - най-бедната държава, намаляващо и болно население, което направо се топи.

Банките бяха натрупали хиляди иззети имоти на необслужвани кредити. Държали са ги на стив, защото цените бяха паднали. Сега, след изкуственото надуване на балона, не без помощта лобито на политици, играчи и мафиоти, банките разпродадоха тия имоти на високи цени и реализираха милиарди. Очаква се, при спукване на балона цените да падат, това да уплаши собствениците на необитаеми имоти и те да бъдат изкарани на тезгяха за продан. Високото предлагане ще смъкне цените поне с 30%, което означава, че пак ще има много хора, които да лежат по очи и да реват.

Сестра ми работи в известна фирма за недвижими имоти. Цените се качват само в София и отчасти във Варна, но темповете се забавят. Вече е налице спукан балон, защото сделките като цяло в България спадат и то сериозно. Според нейната шефка, много хора пак ще си загубят част от вложените в имоти пари, както през 2008 година, кога пак се спука балона. Явно хората не си взимат поука и повтарят грешките си.

Тая статия трябва да се означи като реклама. С която се приканват наивници да купуват имоти. Ако беше нормална статия щеше да има разчет колко са обявените имоти за продажба и какъв процент са продадени, на каква цена, колко време са чакали за наивници. Моето скромно наблюдение е че в някои централни места на София наистина се продават някои от обявените апартаменти. С голямо чакане. Къщите и магазините с години стоят празни. А за провинцията е смешно да се говори за някакъв пазар на имоти. За ваканционните места също, там е пълно със заключени кооперации. И кои са купувачите. Сега като западните вестници са почнали статиите за корупция в България, току виж открият че европомощите вървят за закупуване на имоти.

Хорааа,купувайте сега, щотУ всеки ден ще става все по-скъпооооо.Айде на еФтината стокаааа....

КУПУВАЙТЕ!!! Ще свършат безценните имоти! в чудесните локации с пътища с дупки, без градинки и без паркоместа! А пък инфраструктурата ни-слънце! Да не говорим за съседите и етажната собственост-кой си гледа агне на балкона, кой прави вино в мазето, кой си хвърля боклука през балкона - да украси дървета и храсти! Честито!

НИДЕЙТИ БА ! Ний рентиерите кво ще рентиертваме ?!

Тук едни момчета ми още от 2005-та ми обещаат 149Е/м2 за топ локейшън, и аз чакам още, ма не знам дали не стана ногу чакането. Да чакам ли ощи, ил да не чакам да купа ?

Ние рентиерите чакаме на вас, наемателите ! Живейте доживот под наем, и никога няма да се занимавате с гадни брокита ако купувате !

Е,не ви ли писна с тези статийки?!Балона е пред пукане.Еврото и ЕС ще колабира тази година,а те си лялят за картофените блокове в БГ......

Брокери : Някакси свикнахме с тоя балон 2017та и прогнозираме да взимаме пари за НИЩОПРАВЕНЕ и 2018та...ако мине

Стройте, стройте! към края на годината или най-късно другата - пак ще гръмне балона!

Логично е имотите в Ботунец да бъдат по-скъпи от тези в Манхатън, тъй като тези в Манхатън са по-далече от центъра на София!

Пук !!!

Това може само да ме радва :) Сега и наемите ше скочат, което още повече ме радва :)