Дете на 3 г. и 8 м. почина от грип в София

Дете на 3 години и 8 месеца е починало вследствие на тежки усложнения от грип в София. В случая е доказан грипен вирус А (H1N1).

Обратно в новината

Коментари - Дете на 3 г. и 8 м. почина от грип в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правиш ли разлика между грип, настинка и обикновенно вирусно заболяване?

Зле написана статия! За починалото дете едно изречение, а за ваксините цялата статия по-надолу. Ако наистина има починало дете пишете по конкретно или просто целите да стреснете хората, за да прочетат платената реклама на ваксини. За съжаление има случаи на починали от усложнение от грип, но обикновено това са хора със сериозни съпътстващи заболявания. Всяка година се оказва, че ваксините са за един щам, а видите ли той се изродил в друг и затова не действат. Защо да си вкарваме отрова в организма, като няма да има ефект ? Не се ваксинирам, не ваксинирам и детето си......личен избор.

Да, за съжаление наистина има починало дете

Баща ми, диабетик на инсулин с прекаран инфаркт от 15 години си слага ваксини и общо езето не е боледувал зимата, макар, че редовно се бута в градския транспорт. Аз миналата година си купих ваксина против грип и....нещо ме хвана страх да си я сложа. Треска ме грипа през година-две горе долу, за сега го карам почти на крак.

Така де не е нормално да се публикува новина за починало дете. Искат да ни натрапят отровните западни ваксини за пари. Хора, лекувайте се само при врачки и баячки, те не го правят за пари.

Бог да го прости детенцето. Новината се пуска според мен не за да проявим съчувствие, а за да ни пратят да купуваме ваксини. Вече никому не вярвам. Особено на фармацевтичната индустрия.

Трансферният прозорец за ваксиниране за този сезон е вече затворен.

От къде акъл да го помислиш. 5 лева ваксина срещу 40 лева антибиотици.

5лв за ваксина и после цял живот да гледаш дете с аутизъм , добър съвет даваш , няма що!

И с право. Фармацевтиката отдавна е само бизнес. А напоследък (без да съм любител на конспирациите) ми се струва, че и грипните вируси са част от този бизнес. Знаят се отнапред и въпреки ваксините ефикасно заразяват и винаги го има налично точното лекарство в търговската мрежа още преди да са ни налазили...

Всяко починало дете е една умряла надежда за Света ... Спи спокойно вечния си сън, Дете!

С какви пари хората да се лекуват в най-бедната страна? Лечението на грип в много случай е непосилно за средностатистически гражданин, който не може да си плати парното, та какво остава за прегледи, неходене на работа, лекарства, изследвания и други!

В този сайт пишат предимно банда глупаци. Всъщност, за огромно съжаление, не е само в този сайт, а явно по повечето сайтове. Явно това предимно подобни хора са останали в тази изчезваща страна. Има лекари и лекари. Едните лекуват с чайове и домашен тип лечение, като очакват организма сам да се оправи, а другите използват тежката артилерия. Едните назначават изследвания, за да могат да проведат по-добро лечение, а другите просто не го правят. В такава държава хората се интересуват предимно от чалга, алкохол, цигари, наркотици, секс, измами, корупция и пари. Каква наука, какви добри специалисти? И милиони да давате, никой нормален няма да практикува на такова място.

Общото е , че всички го правят САМО ЗА ПАРИ .

В България няма доктори, няма правосъдие, никой не цени специалистите. Голяма простотия, алчност и шуробаджанащина е. Затова пък партиите процъвтяват, а партийците имат европейски стандарт на живот. Най-лесно се управляват прости и бедни хора, тиквеник или червен бей да сложиш начело на държавата пак ще го изберат.

Жалко за детенцето. Няма информация дали са изчакали дълго време и дали са му прилагали домашно лечение, защото това може да е фатално. Във всички случаи ваксините са необходими да се прилагат, въпреки че е пълно с многознайковци, които непрекъснато ги плюят. Навсякъде в европейските страни значителен процент от населението си поставя, тъй като това е отговорност към себе си и към другите. У нас е пълно с дървени философи, на които фармацевтичните компании са им виновни, че по рождение са с отровени мозъци.

Със сигурност са изчакали дълго и са допуснали да се получи усложнение без да вземат мерки. Ако беше скоротечно, щеше да пише най-напред това.

Скоротечно е.Запазете обидните квалификации за друг случай.

Точно европейците дето се ваксинират боледуват всяка зима.Лично наблюдение. Защото с всяка година вирусите мутират.Ако се намира време за спорт и в по-хладно време сте свикнали да сте по-малко облечени то вероятността за грип е по-малка.Или да ви хване то е за 2-3дни.На следващата година не. Отделно не се знае колко нови са пуснати за да върви продажбата на лекарства.

Това посещение при личния лекар е най опасното нещо. Представете си в чакалнята каква обмяна на вируси става. Системата е сбъркана.

А, че аз не се ваксинирах и не съм починал.

извинявам съм, аз съм малко прост, но не беше ли H1N1 пандемичният птичи грип, който преди години имаше риск да предизвика пандемия?!

Птичият грип е вид вирулентен грип при птиците. Описан е за първи път в Италия през 1878 г. като птича чума, а през 1955 г. става ясно, че е разновидност на грипните вируси; понастоящем е известно, че съществува по целия свят. Неговите разновидности са 1.1 H5N1 1.2 H7N2 1.3 H7N3 1.4 H7N7 1.5 H9N2

а значи съм го объркал с H5N1, ами и този H1N1 ми е познат - може би да беше свинският грип, дето и той уж беше пандемичен...

Реформата е в ход , няма човек - няма проблем !

няма пенсионер, няма проблем

кое е починалото дете, не става ясно..? все едно си казваме-добър ден! сега като няма и медицина, всеки доктор отворил ръце за пари, пари, пари, горките ние, хорицата!

Бобева, ако детето се е казвало Гошко, Наско, Елица или Адрияна, това помага ли по някакъв начин, променя ли нещата, премахва ли проблема? Питам само, че не става ясно! Или просто трябва да се чешем между палците на краката пред клавиатурата за да декларираме фалшива "гражданска позиция"?

как да не стана ясно? Ванка Жуков фърли топа. На Константин Макарич внуката. А пари навсякъде искат, нещо нямам спомен монтьора да ми е пуснал гювеч без пари, и в Билата сирнето на касата пак пари искат мръсниците

Макар, че от грип и настикна сме боледували десетки пъти, винаги можем да сбъркаме от какво се разболяваме. Много е важно да усетим именно момента на разболяването. При грипа симптомите са 1. Висока температура над 38.5 С , която се покачва рязко. 2. Обща отпадналост. 3. Мускулни болки и/или болки в ставите, но може и да са слаби.4.Главоболие, но може и да няма. В такъв случай, се приемат веднага още първите часове 1. Препарати съдържащи Алфа интерферон. 2 Ремантадин. (Но не трябва дасе приемат парацетамоли идр с него 3. Тамифлу, Изопринозин и прочие антивирусни. и/или 4. Завиваме се с 3 одеала и приемаме горещ чай и се изпотяваме, което е опасно за деца под 20 кг. В случай, че температурата се покачва но не отива към 38, имаме хрема и/или болки в гърлото 90% е един от петте вируса на настиките. В такъв случай: 1. Препарати с алфа интерферон. или 2 Изопринозин, или парацетамоли, нурофени и подобни.3. Завиваме се с 3 одеала и приемаме горещ чай и се изпотяваме, При настинка няма смисъл от противогрипни препарати като Ремантадин, Тамифлу и пр. Всичко е много просто, но най-важни са първите 5-10 часа в който да пресечем инфекцията.

Първо в София, после и в други градове!

"При начални симптоми на остри респираторни заболявания пациентът трябва да се обръща към личния си лекар. Бoлните са най-заразни първите 24 часа." Тоест СЪВЕТВАТЕ НИ- бегом в чакалнята да заразяваме други нещастни люде - когато сме най-заразни? И ако те са отишли веднага също са заразни. Така рискът да си лепнеш 2-3 различни или мутирали вируса едновременно, точно когато имунната система е сдала багажа - това ще доведе до доста повече печални последствия, включително смърти.

Е то е така. Да не мислиш, че джипито ще ти дойде на крака. Минаха тия времена, а ако се обадиш на спешната, ще ти кажат, че не си спешен случай. Тъй че или заразяваш в чакалнята, или отиваш на работа като поп да изпозаразиш колегите.

Нищо не пречи да сложиш една маска + едно гелче в джобчето --- отиваш на доктор и, докато пътуваш с адския транспорт, не ръсиш бацили като луд. Апропо, хората трябва да се научат на две неща: 1) да кихат/кашлят в лакътя, а не в дланта и 2) да си мият ръцете.

Някой антиваксър да добави нещо към новината...?

Има задължителни ваксини - грипните, разбираемо не спадат към тях.

Грипните не спадат, защото грипният вирус мутира прекалено бързо и щамът, срещу който си ваксиниран, спира да е актуален след месец-два. Ама иначе ако си антиваксър - дерзай с всички сили. Антиваксърите помагат на естествения подбор да си свърши работата и да се прочиства популацията от пракалено тъпи индивиди.

първо ни заразяват а после се опитват да ни пробутват отровните си ваксини, прави им чест на фарма-мафиотите, че предварително съобщават с кой вирус ще ни заразят!

С най - голямо удоволствие! ТРЯБВА ДА СИ ПЪЛЕН КРЕТЕН И НЕГРАМОТНИК, за да се ВАКСИНИРАШ срещу грип! Ваксините се изготвят 3-4 месеца преди епидемиите, още повече че повечето от грипните вируси са специално създадени за да намаляват популацията на вярващите ГОВЕДА! Мутацията на щама настъпва до 72 часа след заразяването! Каквато и ваксина да се използва тя е практически БЕЗПОЛЕЗНА! Единствената защита срещу ВИРУСИТЕ е повишаване на имунната защита на организма! Надявам се да си доволен! ХАУ!

Ваксината не решава нищо, това платена реклама ли е?!! Грипът сам по себе си не е смъртоносен, смъртоносни могат да са неговите усложнения. Вирусната инфекция е предпоставка за бактериална такава и в такъв момент не се ли включи подходящ антибиотик се случва ето това. Като прибавим към картинката родители, които разчитат на хомеопатия, бабини рецепти, купуват морска вода от аптеката и всякакви други безумия...картинката е пълна!

Едва тази година в света бе създаден за пръв път антибиотик, който успешно се бори с резистентни бактерии, но кога ще стигне в България не се знае. Иначе е ясно, че колкото повече се ползват безконтролно антибиотици, толкова са по-неефективни. Затова трябва да се предписват само когато играта загрубее.

Съгласна съм че хомеопатията е безумие, но морската вода, която споменаваш, не е.

Нашият личен лекар предписва терафлу, инфлуцид и чай от лайка. Антибиотик в краен случай. А милиони хора не ходят на лекар даже, и без антибиотик, и без хомеопатия оцеляват. Да умреш от грип е толкова голяма рядкост, че го пише в новините. Има хиляди, хиляди алкохолици, циганьори, бедняци - и не са измрели. Никой не рине трупове с лопата. Престанете да се излагате.

Грип не се лекува с антибиотик

Като се появат смптомите, първо звъните в погребална агенция .. и казвате. - Отивам на личен лекар, и ако не ви се обадя пак , живея на адрес.. Идвайте!

Само като видя как е сложена инжекцията на снимката и си представям болките на детето - иглата се е огъната чак! То бива касаплък , ама ...

В САЩ смъртността от грип е 1.4 на 100,000. Специално при деца 101 са били починалите от грип за периода 2016-17

Някое изоставено циганче е умряло по неясни причини, но снимката е на бяло, русо, гледано дете, каквото, иначе, рядко ще срещнете по "медиите".

умрелите циганчета не ги публикуват в пресата, освен когато роднините пребият лекарите, тогава излиза наяве.

"Симптомите на грипа са главоболие, висока температура, хрема, обща отпадналост, мускулни болки. При начални симптоми на остри респираторни заболявания пациентът трябва да се обръща към личния си лекар за консултация и лечение. Бoлните са най-заразни часове преди вдигане на температура т.е първите 24 часа." Абсурдите на нашата здравна система - как болните да отидат при личния си лекар, за да им напише рецепта или на преглед, като са най-заразни в първите 24 часа?

деер

Характерно е, че всички в България разбират от всичко и вярват в глупости! Ние никога не вярваме в хората , които имат реални резултати от дейността си! ГРИП няма, няма зараза, всичко е с цел организиране на плебса да е под контрол! Това дете е могло да се възстанови в рамките на 15 минути при контакт с ЛЕКАР, а не с мошеници с медицинска диплома! Радвайте се на селяндурщината в България , кое ще е следващото дете или възрастен????!

Като те гледам, и ти разбираш от всичко. Нищо чудно, че се подписваш "балък".

тъпакът проф. кантарджиев!

Плашат стадото, да го завръщат към ваксините.

За простотията няма ваксина!

Не се отчайвай - опитай с алтернативна медицина.

То стадото е срещу ваксините