Биткойнът - финансовият хит на 2017 г.

2017г. е несъмнено годината на биткойна. Той разби редица рекорди, покачвайки стойността си от около 1000 до над 20 000 долара за година.

Обратно в новината

Коментари - Биткойнът - финансовият хит на 2017 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Кванткойна,ксенокойна и пърккойна къде ги забравихте- биткойна прилича на ръждива капачка от бира в сравнение с тях. Блокчейнтехнологията остаря морално, както първите Айфони. Сега е ред на сигмаквантовите неядрени чейнсигнал-дабове при приемливи нива на резистент квант. Биткойна в сравнение с квант или ксенокойна, е като 1 стотинка сравнена със 100 Евро."

Дрън-дрън, имбецили.

Много по децентрализирана диджит система от П2П блокчейна на биткойна е кванткойна и ксенокойна.

етериум е пет пъти по-доходоносен но като цяло се брои принципът на действие, а не името.

И можеш да си базиран бизнеса върхи Етириум. Ас точно това правим в момента - отварем си онлайн бизнес върху Етириум. Но е доста учене и практически умения, както и новости, та ебаси четенето пада. Но щом съм го нарочила, ке ми се случи!

През 70/те Франция каза--ето ви доларите дайте ми ЗЛАТОТО....Така постави началото на СЛОЖНА маневра и геополитичска операция за КОРОНЯСВАНЕТО НА ПЕТРОдолара за цар.Тя включваше войната на Израел с арабите,петролното ембарго на ОПЕК/като ответна реакция/,сделката със СА за гарантирани доставки на петрол и продажба само в долари, и ловката маневра на ФЕД ЗА ОТКАЗ ОТ ЗЛАТНИЯ СТАНДАРТ.....Времето на ТАЗИ СХЕМА ОТМИНА С ПОЯВАТА НА ДРУГИ ГЛОБАЛНИ ЦЕНТРОВЕ....Но явно чичо Сам има още фокуси в джоба си....защото биткойн си е чисто амерички проект и реализация и...контрол.А само като подсказка -ония странни ,,рога,, отгоре и отдолу на емблемата....а ако резнеш сегмент от ,,Б,,отгоре и го сложиш огледално отляво си става ,,чист,, долар.

Ако ми покажеш точно как си повервал, че блокчейн има централизиран контрол, аре да ме образоваш, читак! Де го виде тоя централизиран контрол, цитирай ми от кода!

за децентрализация. Както преди години лакърдистваха хората с "прозрачен пазар" и т.н. Биткойна остаре вече. Кода го има, но е достъпен за определна група(клоусд код)- затова изглежда липсващ. Същото е като отпечатаната монетарна партида( банкнотите са си вид физически P2P аналогова система)- виждаш част от кода на банкнотата, но кода на партидата е затворен( знае се от друга група хора)."

Aha, току-що направих сърч че си се впрегнал за двойната чертичка. Идиот, тая двойна чертичка се слага върху знака, за да означи валутата, сека валута има текъФ знак - еврото, долара, ъената. Това е знак за означение на валута, за разлика от технологията иле стойността й. Както е нулата с пресичане - за да се различава от буквата о. Просто за да може хората да виждът ясно, че става дума за валутата. Сека валута има тоя знак пресечен с двойни чертички, за да се знае, че се обменя валута. Стандарт за комуникация, имбецил.

Поради ДЕ-ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА СТРУКТУРА на блокчейна, в действие са само пазарните механизми - търсене и предлагане. Сички останали фактори са изчистени и невалидни - не е възможно централизирано да се въвеждат ограничения и други условия, като лихви, закъснения, бонуси или рязане на капитала (бейл оут както се случи в Кипър), нито е възможно да се дават заеми, моргиджи, и прочие банкови мръсни далавери и извращения. Секи процес и транзакция се записва, и се публикува към сички останали машини в мрежата, хардуерно и софтуерно. Затова имате пълен запис на сичко случило се от самото начало, и извращения не са възможни. Поне досега, не е могло да се случи. Затова е публично известно кой легано е собственика, и без легализирана транзакция вътре в блокчейна, никой друк не мое да клеймне контента. Това преседа на гърлото на правителствата и банките, до степен, че откачът, защото излиза извън техната власт и правомощия. Това е самото правъсъдие раздавано в момента, чрез оторизация на транзакциите, по взаоимно съгласие между страните, директно (so called smart contract). Нема посредници - no middle man. Читети си бе, то си седи по сичките блокчейн сайтове. Аре грамотните, заминавайте да читети.

"Ами то спекулата си е точно такава, както си го написал/а. Няма централизация, няма регулация- както се случи с предната спекулантска финансово криза през 2008 във финансовите блокчейни на уличната стена, къде са офисите на дедко шоркош и благодетелите му."

Ти тепърва ке разбереш какво е спекула и какво в пирамида, като колабират централизираните банки. да си спомниш дотогава, какво съм приказвала за блокчейна. Ке си спомниш, щото ке те удари у джоба яко, ако останеш у централизираната банкова система. Този път, нема да е национална криза, а световна. И това се знае оДавна. Блокчейна е популяризиран през Септември 2019. През 2010 веке беше популярен по целио свет. Ти си най-умния, а свето не знае. Разбрахте ти гледната точка. Ти знаеш най-добре, а свето в тъп и проЗд. От гледната точка на селенин който нема капка финансови и ИТ знания - ти прокламираш, че моеш да научиш свето как се живее. Бравус, селенино, ама нещо свето не мисли кату теби.

В момента, се извършва исторически трансфер на капитали от централизираните банки към блокчейните по света. Банките са паникьосани, те не знает какво да правът. Една банка без капиталите вътре, е нищо, просто отпадъчна хартия с безсмислени данни и правила. Дотук, хората беха набутвани без алтернатива по банките, насила, за да вкарват парите си в банките. Бес тия пари и капитали, банката не мое да функционира. като мелница без вода, спира да бачкъ. В момента капиталите изтичет от централизираните банки към блокчейните, и банките са обезумели. Колапса на централизираните банки е неминуем, ако не върнът парите на хората вътре. А те не могът и нема да ги върнът. Съветвам секи идиот да си изтегли парите от централизираните банки овреме, защото ликвидността им спада по феноменален и исторически непознат начин. махайте се от централизираните банки - въпрос на време е, изпразнени от капитал, да обевът несъстоятелност.

Банките финансират и разработват централизирана версия на блокчейна, но досега, никой не им я търси, то е се едно да прехвърлиш централизираната банкова система в друг носител, ама тя да си остане централизирана и со същите недостатъци. Има и централизирани блокчейни, но никой не ги ще. В това е банковата трагедия - че хората се усетиха за централизираната им пирамидална структура и се махът от тех. Масово, правителствата обмислет да копират централизирани блокчейн структури - и тук ключовата дума е централизирани, демек искът да запазът властта си и контрола над ресурсите. А в ДЕ-ЦЕНТРАЛИЗИРАНИТЕ БЛОКЧЕЙНИ, какъвто е оригиналния на Сатоши, ресутрсите са разпределени между участниците (дялово) а технологично, между поддържащата мрежа. Нема централен контрол, и не може да се контролира базата данни центърално, както и ресурсите вътре в блокчейна (контента). Блокчейн е технологията, софтуера, който има пласове (лейъри) и правила как да съхранева, контролира и проверева тоя контент. Невъзможно е да бъде контролиран от човек, защото е изключително усложнен, нарочно, с проверки, машинна криптография, и машинно време за обработка. Колкото повече данни носи, толкова по-невъзможно е да бъде саботиран, като нарочно е заложена висока консумация на енергия, точно с тази цел - да не може един-единствен човек, една ферма с процесори, да обхване целия процес и да извлече контента от блокчейн таговете. Което вбесява банките, които немът достъп ки контрол върху никой блокчейн, камо ли върху сичките разпределени п освета. Понеже блокчейн технологията е опън соурс, секи може да си я свали, копира и да си направи собствен блокчен, софтуерно и хардуерно. Отворена технология. Банките не могът да пипнът сички, които имат кода, и сички блокчейни по света, камо ли да имат достъп до сичките машини, по които разпределено текът данни.

Исклучително глупаво е да криете коментари, които който искъ, може да си ги прочете от независими източници. Моите коментари не са тайни, и аз съм ги прочела некаде. Дирника пак се произнесе като глупаци. Сакън да не стане ясно колко са тъпи, което си е ясно де. Примолете се на дира да ми пуска коментарите, ако искате да научите повеке в нътшел (в неколко думи). Ако не искъте, сами се брлъскайте да си го четете на неколко езика, както ас си го следим.

За тъпаците обесневам: блокчейн е технология, в която ресурсите са РАЗ-ПРЕ-ДЕ-ЛЕ-НИ! Не са ЦЕНТРАЛИЗИРАНИ! НЕ СА ЦЕНТРАЛИЗИРАНИ, НАБИЙТЕ СИ ГО В КРАТУНИТЕ! нема как ЦЕНТРАЛИЗИРАНО, който и да е, да вземе контента в блокчейна! В централизираната банкова система секи на високо ниво, мое да опразни банката, точно както може в една пирамида! БАНКИТЕ ФАКТИЧЕСКИ СА ПИРАМИДИ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СТЕ СВАХАНЛЕ ОЩЕ ДИЛЕМАТА! НО БАНКИТЕ СА СЕ СРАСНАЛЕ С ПРАВИТЕЛСТВА, КАПИТАЛИ, ОРГАНИЗАЦИИ, ИНТЕРЕСИ , ЗАКОНА, И ПРОЧИЕ - ЗАТОВА БАНКИТЕ (УЖ ДЕ) ДАВЪТ НЕКВИ ГАРАНЦИИ - НО ВСЪЩНОСТ, ОБЕЩАНИЯТА СА САМО ОБЕЩАНИЯ, ОСВЕН АКО БАНКАТА НЕ РЕШИ ВСЕ ПАК ДА ПРИЛОЖИ ТЕЯ ОБЕЩАНИЯ. ДОТАМ СО ЗАКОННОСТТА! ПО ЖЕЛАНИЕ НА БАНКАТА Е, КАКТО ВЕКЕ ВИДЕХТЕ С КТБ! Самата струткура на блокчейн, изключва пирамида и централно управление! В света има над 800 критовалути, как централно ке обереш сичките, като те са разпределни по световната интернет мрежа и имат различни структури и управление, и целото управление и БД са ДЕ-ЦЕНТРАЛИЗИРАНИ!

Базов и ноо практичен съвет към простаците - не се занимавайте с нещо, от което не разбирате и една дума! като сте прости и невежи, то тогава от каква позиция раздавате акъл? Со огромни букви по сичките блокчейн сайтове е написано предупреждение, не се препоръчва невежи хора да се занимават с блокчейн! Станете софтуерни индженери (акту мени) и тогава раздавайте акъл!

Простаците и невежите пак са се произнесли. Това, което отказвате да схванете е че централизираната банкова система също работи с виртуални пари, като само под 5% от световните национални валути са напечатани на банкноти. Ама на, криптосите биле виртуални и не съществували. Ми то и националните валути веке не съществуват, а напечатанлите банкноти са тотално обезценени и не са гарантирани със златно покритие, колкото и да не ви се верва. Дотам беха доведени нещата от централизираната банкова система, че хората бегът от нея и търсът сека възможна алтернатива. На какво се дължи покачването на курса на криптосите - на огромното търсене, на това. Хората масово си вадът парите от банките и ги прехвърлет в криптовалути, ако на вас да не ви се верва. Самите банки са отчаени и те също прехвърлет пари към криптосите. Това не е балон, това е процес на трансфер, под огромно налягане и истерия, защото едно е сигурно - че банките не са в състояние да ти държът парите по коректен начин. Банките ограбвът и не давът печалба, отделен е въпроса, как са сложили на колене целио свет с инфлация и мръсни финансови сделки и машинации.

Вчера прочетох статия за този Биткойн. Оказва се, че е все по- популярен всред хора които движат мръсни интереси. А и в тази статия се казваше, че може да изчезне всеки момент- така е с всичко което се създава изкуствено.Колко ли хора ще изпищят на умряло като си загубят парите?

Като било мръсен бизнес тогава самите банки какво правът в блокчейна, те самите инвестират в блокчейн. Нале било мръсен бизнеса? СоПствената ти банка със сигурност веке е сложила пари в блокчейна, ти какво правиш в блокчейна, чрез твоята банка? Вие сте толко тъпи, че не е истина! как изоПщо мое да ти хрумне, че в едно глобално явление, ти си отделен? как изоПщо мое да ти хръумне, че банките не разпространеват клевети, защото след нема и 5 години е ясно, че централизирани банки веке нема да има? Това явление срива сичките финансови пазари в света, ноо ясно, че банките ке празпространеват клевети и мръсни истории. Нале си преТставеш, колко банкери досега са пропискале от блокчейна? нема веке слаТки парици щото има блокчейн, и аре еврейските медии почвът да пишът гнусотии. Руши им се монопола и централното управление, и робите се спасеват, на коя банка ке й ареше да е празна от капитали? ноо ясно, че ревът на умрело!

Медиите за които пишеш, че разпространяват гнусотии са всъщност създателите на този тип валута. Опитай се да анализираш дори само външният вид- дизайна на Биткойна или както японеца го нарича Биткоим.

ПОРЕДНАТА ПИРАМИДА. НО В СВЕТОВЕН МАЩАБ, ПЪРВИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ, А СЛЕДВАЩИТЕ ЩЕ ДУХАТ СУПАТА, ПАРДОН ТАРАТОРА. Ето така едните винаги са живяли на гърба на другите. Само че вече е 21 век и сме видяли много неща от развитието. Нищо ново не се случва, просто се трансформира от един вид в друг, като енергията. Прочетете политикономията, нещата не са се променили. Просто по - хитрите от нас са с друга визия.

Разгръща се поредната схема за доене на наивници. Чиста спекула. Търсенето се определя от очакванията за поскъпване и препродажба на по-високи цени. Няма никаква реална стойност зад това нещо. Поредната финансова рулетка за обиране на хора. Това дори не са хартии, само някакви виртуални числа, зад които не седи нищо. Виртуалното им мътно съществуване, позволява да си манипулират цифрите както си пожелаят. Дребна риба ще спечели само ако има късмет, да купи и продаде бързо. После да не се занимава. Дългосрочната игра винаги е загуба.

в ,,ктб-то,, ги направиха ,,виртуални,,...!!! банките с 1з% от ,,акционери,, въртят 150% печалби...??? като ,,нарко....ри ,,са...!!!

Спекулативен инструмент, както всички доволно напечатани хартиени валути, само че засега неконтролируемо от банки заради блокчейн технологията!

Абе, дъра-бъра, какво стана с ония 200 000 биткойна, дето ги конфискува нашата родна полиция?

Ами лайткойна дето се надскочи 100пъти къде го забрави бе журналисте, биткойна се качил 20кратно и голям рекорд...

..Зимбабве например един биткойн се търгува на умопомрачителните 26 000 долара???? Що за борса/обменна система има Биткойн? Ако търговията с него наистина беше свободна и мигновенна разликата в курса на биткойн-борсите по цял свят щеше да е под 0,1%.

В статията изобщо не е споменат Blockchain. Именно "блокчейн технологията" е технологичния бум който ще залее ежедневието ни. Някои го срявняват като по-голяма "революция" дори от Интернет. А, криптовалутите са просто производна на блокчейн и именно той се явява гарант (златно покритие) за съществуването им. Ясно е, че никой не може да спре технологичното развитие.

Никой няма да допусне свободни хора от Разград да си развяват байряка без такси за теглене и лихви. Колкото и да им се иска на въпросните :)

И да им обясняваш и да не им обясняваш, който е решил да си умре "аналогов" и да си живее по схемата "квот има за гепене, требе веднага да се гепи", няма да те разбере. :):):)

Уж валута, а се търгува като стока :)

За пръв път чувам, нещо което няма стойност, да се търгува! Ти глава имаш ли? "Валута" , идва в българския език от английското "Value", което означава ценност, стойност.

Ората немат лебец да ручат,тия за битконьове ша ми речуват.Айде на коньо в ....

Нема начин ако не осереш всяка тема, нали?!

Само дето не знам дали има банка, която да борави с тях. В България преди ПИБ май са бораливи, но са го спрели, заради непредвидените промени в него. Биткойните са спекулативна стока. Уж са непроследяеми и затова бил предпочитана валута за престъпна дейност.

Ами, Плювналиев ви го обясни, "Още не сме сложили социализма в нафталина"

нямах тоалетна хартия, и принтвах 1 биткоин на формат А4, за да ида до тоалетната. Много мек беше.

Така започваха нещата: "Art tale of the Bitcoiner"

Мегаизмама за палнишарани. Имаш пари, ама само на теория. Като опитат да монетизират, удрят силно гредата и почват да се усещат.

А ти мислиш, че парите в банковата ти сметка всичките са на хартия ли?

Парите в банката са обезпечени от държавния резерв. А биткойн с какво е обезпечен? Да си припомним аферата Енрон преди точно 15 години. Надуха изкуствено стойността на акциите си и после къщичката се срути и завлече много народ.

ChatGPT

Цената на биткойна се наду доста изкуствено. Имайте предвид, че нито една валута не се е покачила с повече от 600% в рамките на месец! Мисля, че целта е много хора да се включат за да "излезе" някой голям играч

А "мислиш" ли, че биткойна е валута?

Че как да не е валюта, я виж на снимката как са ги надиплили!

Не се е покачил курса на биткойна, а се е сринал курса на американския гъзпапир. Това е пазарната оценка на гъзпапира, официалните курсове се манипулират от западните банки и нямат нищо общо с пазара.

Ако беше и "финансист" щеше да осъзнаеш каква простотия си дриснал...

Там е работата, че съм икономист - макроикономика, нещастник!

Моля, не ни омирисвай и ти с ДРИСНЯТА СИ, в защита на "ЗЕЛЕНИТЕ ТАПЕТИ" с които козяците те стимулират.

Трай си бе! Ще се усетят будалите и ще настане паника като през Виденовата зима. Само дето сега няма да знаят пред коя банка да увиснат да чакат михаля. Яко ги прекараха този път!

пирамида

имаш в предвид ,,банковата система,,...!!! тогава ,,въглеродните емисии,, по борсите какво са...???

сащото

Вероятно си един от набълбуканите, и не можеш да преглътнеш загубата си.