Победата над ИДИЛ не е окончателна

"Ислямска държава" загуби териториите си в Сирия и Ирак, но се закани да сее смърт с партизанска борба. Продължава да вирее в опасния си виртуален "халифат".

Обратно в новината

Коментари - Победата над ИДИЛ не е окончателна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

само ким може да унищожи из-дил,по Божията воля !

Заглавието е соросоидно! Путин неотдавна обяви, че е изтепал цялата ИДИЛ, от Ирак до Ефрат! Путин винаги казва истината! Той е най-великия Прецедент в цялата Слънчева система и огрява цялата Земя! Докато мръсните кравари фургат бонби върху сирийските деца, руските самальоти ръсят от високо тонове бамбони "Мишка косолапый"! Долни, мръсни соросоиди, пукайте се от яд и злоба, вашата песен е изпята!

Краварите създават конфликтите по света . Затова да си прибират бежанците терористи.

Тези които обучаваха и поддържаха ИД си получават заслуженото. Защото които сее ветрове, жъне бури.

ИД може и да отиде в най-мракобесната част от Историята. Но съм убеден,че наследник ще има. Армито на САЩ направи всичко по силите си,за да прибире над 5000 души елитни главорези от ИД. Ще бъдат рефинансирани,преформирани и отново пуснати,макар и с др.име. В името на исконните американски интереси в Региона и "Демокрацията"в Сирия. Войната с Ирак,беше със същите"цели".Всъщност,въпросът беше,да се контролира петролът там.Сирия петрол няма,но пък има руско присъствие и влияние.Нещо недопустимо за САЩ интересите и политиката.По Света прави на присъствие и влияние,имат само те.А за какви човешки жертви,глад,смърт,болести иде реч при постигането му-това не ги касае.

оняден 'победиха' ИСИС и сега спасените джихадисти вдигат бунтове в Иран. Все пак те са сериозно обучавани от краваристан, така че ... знаем си. На Иран ще му е много трудно. Дано хората там не се литнат по лъжите на запада, но ... дано, дано.

Спонсорите на ИД се обаждат. Премектиха ги в ЕС и сега си живеят тук. ЦРУ им осигури Здрава Логистична подкрепа. ПИкапите с които се придвижваха имаха изписан интернет сайт на Американска Авто къща. КОЕТО НЕ Е МАЛКО ДОКАЗАТЕЛСТВО.

И кой мислите, че осигурява на ИД интернет? Защо терористите използват АК? защо путлер им го осигурява? Защо никой не го пита за това?

ей лайноглавия, нали ВМЗ им произвеждаше оръжието на ИСИС по краварска заявка. То Сорос не е същото като админстрацията на президента на САЩ, но онези си прибират парите и мълчат, съучастват.

Какъв световен лидер е Путин? Кой са му съюзниците? Май само ядрения рекетьор-крейското прасе и Башар? Това света ли е, че го слагате наред с големите?

закани се зер кат "най-великата" нация ги извозва с хеликоптери що да не се заканват....не че тия великите няма да ядат бахура сетне....

Без т.нар. световна мрежа интернет терористите не биха успели, но нали всичко трябва да се шпионира.

Путин заповяда - "Пленных не брать!"...

са выходцы от азиатските республики на СССР, минавали са обучения в съветската и руската армия и действат под командването на масква. Основната им задача в Сирия беше да се сражават срещу опозиционните на асад сили и след като си свършиха работата се направиха на победени от масква ???

сигур си завърши якото НБУ или може и УНСС - ум няма студент станал

И защо тогава ИДИЛ се въоръжаваше чрез "умерените" и толкова много "умерени" преминаха в ИДИЛ? Освен това ИДИЛ се отцепи не от кой и да е, а от Фронт Нусра която беше част от "бунтовниците" срещу Асад.

да приемем ,че Бог е създал хитлер,идил ,даеш ,исис,ал каида и други терористи ! защо ??? дали и как ще ги унищожи ...веднъж завинаги ? това са лесни въпроси към тези,които разбират от всичко и за тях ,живота е всичко ,освен загадка !

А може Бог да пази мирен света и такива да се появяват като наказание за греховете ни.

след войната -мира след мира-войната ...

тези организации са като свещта която привлича насекоми които така или иначе съществуват, своебразен капан който ги събира на едно място за да бъдат унищожени по-лесно ..

Че то е ясно, че като ИД е загубила териториите в Сирия и Ирак, победата над нея не е окончателна: "Хиляди джихадисти избягаха в Турция след като терористичната групировка загуби контрол над Ракка в Сирия и Мосул в Ирак тази година", писа Дейли Мейл на 27 декември т.г. ("Thousands of jihadists fled to Turkey after the terror group lost its grip on the strongholds of Raqqa in Syria and Mosul in Iraq this year" под заглавие "Най-малко 300 британски бойци от ИД се "крият" в Турция" ("At least 300 British ISIS fighters 'hiding in Turkey'"), MailOnline, 27 December 2017). "Войната на САЩ срещу ИД е най-голямата лъжа след инвазията в Ирак през 2003: Ето и доказателството" ("US War On ISIS Is The Biggest Lie Since The 2003 Iraq Invasion: Heres The Proof", 19 déc. 2017, Reddit). "Даеш, новата тайна армия на НАТО. Връзките на САЩ, Франция и ЕС с ИД и Ал-кайда" ("Daesh, la nouvelle armée secrète de l'OTAN ? les liens des USA, de la France et de l'UE avec l'Etat Islamique et Al-Qaida", 1er août 2016, AgoraVox). "...пет тренировъчни лагера са открити от ИД в Косово. Най-значимите са на границата с Македония, в Дечани; други, по-малки, около Призрен и Печ ... , където бивши войници от Армията за освобождение на Косово обучават в боравене с оръжие и Корана. В Босна също...", писа швейцарският Ле-з-Обсерватьор под заглавие "Тренировъчни лагери на ИДИЛ в Косово и Босна" ("Camps d'entraînement de l'EI au Kosovo et en Bosnie", 31.08.2016, Les Observateurs). "Европа:Джихадисти се правят на мигранти. Повече от 50000 джихадисти живеят сега в Европа", ("Europe: Jihadists Posing as Migrants. "More than 50,000 jihadists are now living in Europe.", September 3, 2017, Gatestone Institute). Та затова: "Сирия - ИД е разгромена. Следващите поред са САЩ" ("Syria - ISIS Is Defeated - The U.S. Is Next In Line", December 09, 2017, Moon of Alabama).

Втората световна война завърши за 4-ри години, а вече шест години цял свят се лигави, с около 10 хиляди брадясали талибани защо ли??????

Тези са закърмени с отровната идеология на радикалния ислям още от деца. Много години наред са убочавали подривна дейнстост и тероризъм и имат голям военен опит това ги прави много опасни и способни да оцеляват в трудни ситуации. Друго нещо е че много от войниците може да не искат да се бият срещу толкова опасен враг или за президенти от тоталитарен тип като Асад.

реално на никой не мус е налага д се среща с тях. Едните ги избиват с дрони, другите с ракети, третите с разни обикновени далекобойни оръжия - снайпери, артилерия. А всички заедно бомбят всичко. Тоя момент някой 'цивилизован' да иде и да мушне ножа в някое мюсли не се случва. Това не е Първата световна война. 'Опасни' смешници са. Колкото и мaнгустанците тука са опасни. Опасното е, че са държавен приоритет номер 1. Иначе всичко може да приключи за 1 седмица, като дори в неделя ще си почиват.

Победата над т.н. "терористи" не може да бъде окончателна, защото "тероризмът" е средство/инструмент, който в момента западът използва за постигането на определени геополитически цели. В САР РФ лиши запада от този инструмент и по този начин разруши плановете му. Но войната продължава и победа в тази война ще бъде постигната не с унищожението на средствата, чрез които тя се води, а с унищожението на силите/центровете, които използват тези средства...

Хубавото обаче е, че при създалата се ситуация, каквото и да предприемат, то вече няма да им е "приход", а "разход" и само ще допълва общата картинка на пързаляне по нанадолнището.

Очаквайте поредния ребрандинг на наетите от ЦРУ терористи... САЩ не могат да си позволят директен военен сблъсък с основните си геополитически конкуренти в лицето на РФ и КНР, затова ще водят войната си срещу тях с помощта на уж самостоятелно действащи сили (Ал Кайда, станала по-късно Ан Нусра и ДАЕШ, които на свой ред ще бъдат ребрандирани...)

ИД казва , че ще се прибере в родната си къща....А нашата оръжейна индустрия ще намаже или ВИНОВНА ще бъде????

Победата ще бъде окончателна, след окончателното унищожаване, ако не на целите сащ, то поне на ЦРУ и всякакви англииски и американски тайни служби.

Човече , Обуздай си ЦРУ .

Както кажат от ЦРУ! Ако не е ИДИЛ ще измислят някакво ново име. преди така ни занимаваха с Ал Кайда. Ясно е,че тези групировки са инструмент за геостратегически интереси и тези които се "борят срещу тях" решават докога да съществуват.

Сам Путин каза в Сирия,че ИД е разгромена и то благодарение на руската армия!

Е и?

Това не пречи в САЩ и Европа да си правят атентати под маската на ИД както си направиха на 11-ти септември.

Су 35 се оказа по-силен от "аллах"...

Обаче Су-то се оказа безполезно при среща с F-16 на турската армия!И затова Путин демонстрира ,,силата,,на Су-то главно над цивилни в Сирия!

Коментара е излишен!

ако СУ-35 се беше срещнал с турски Ф-16, Ердоган щеше да рони крокодилски сълзи.

докато ги има цру подкрепяно от еврейските пари все така ще е,матряла трябва да живее в страх за пълни гушата на смрадливото еврейско племе

Да, САЩ не се предават лесно.

Писарушката Стефанов е написал всичко това със Соросоиден стил да изкара обичайните заподозрени Русия виновна ! Старата немска маймуна няма ли вина , а нашите Управници назначени от САЩ с втора заплата от Шорош , които умишлено пропускаха Нелегални Емигранти през Българската граница , това че народа настояваше да се изпрати Армия да охранява Границата докато се строи ГО ! Прецидента Плювналие с неговите забрани не даде на Армията да охранява Границата от нежелателни и не цивилизовани елементи ! Никой накрая не поиска сметка от Плювню за тези негови помашки действия !

А новия чехльо да не би да разстави аскера по границата

Бат Роско се страхуваше да не си развали рахатлъка с Брат Ердоган: "Идеята за участието на българската армия в опазването на границата с Турция е меко казано недобра, да не кажа, че тя може да се превърне в много сериозен външнополитически проблем за България. Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти по повод различните позиции на силовите ведомства относно евентуалната помощ от страна на армията във връзка с охраната на границата. Държавният глава е категоричен, че не би допуснал армията да застане на границата, а от другата страна да няма такава. Още по-важно е, представете си какъв дипломатически скандал ни очаква, ако се окаже, че ние пазим границата си с една съюзническа държава, каквато е Турция, с войници, с БТР-и, с техника, категоричен бе Плевнелиев." ЩастлиФТец по рождение е той. Освен от Русия, от друго не се страхува. Дал интервю, в което казал, че 2017-а год. за него била "скучна и обикновена, нашенска година."

Виртуални халифати, кибер терористи...гейтаците измислят всякакви тъпотии, и ги набиват в главите на затъпялото си население...в същото време спасяват джихадистите и ги предислоцират за война с Асад! Хванаха ги, качиха видео и пр. И въпреки това Обора отрича до дупка, като ром, хванат да краде в бостан.

САЩ няма да се откажат да тероризират света с терористични организации като ИДИЛ. Те наричат това "моралнно лидерство".

саудитска арабия, съюзника на американците е свърталището им от там изпълзява плазмодия на дивия ислям. Защо тия диваци не нападат Юдея?

За цялата тази история е редно да благодарим на сащ, те я създадоха и отгледаха ислямската държава.