За 6.5 милиарда лева са търговете по ЗОП досега

Сключените през 2017 година договори за доставка на стоки и услуги по смисъла на Закона за обществените поръчки са за над 6.5 милиарда лева.

Обратно в новината

Коментари - За 6.5 милиарда лева са търговете по ЗОП досега | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реално ще се направи за 3млрд.

Търговете за големите проекти са публични с много участници по ясно формулирани критерии. Малко са фирмите в БГ с опит, тежка механизация и капацитет за подобни обекти. Комисиите и оценката на офертите са публични. Проверките на процедуритеи особено по европроектите се извършват многократно от различни независими институции - УО, Один та средствата от ЕС и от одитори на самия ЕС. Така, че по-кротко с процентите.

Което значи, че борбата на изборите е за преразпределение на около 15 млрд. евро за мандата на правителството. Добре, че сме в ЕС, че поне за част от тези средства трябва да се доказва някаква целесъобразност.

от които от 30 до 50% върнати обратно към кметове, областни, министри и т.н. т.е. 2- 4 милиарда откраднати.

Тоест такса "наш човек - убав проект, 30 %" е към 2,18 милиярда?

измислен трик как да отидат парите при наши хора!

Дори авторът не смее да направи някакъв анализ. Хвърля 2-3 цифри и се измъква. Та да чуем - за какво са похарчени тези суми, кой ги е наредил, кой ги е усвоил. Нали за това е публичността ? Нали публичността е най-добрия лек срещу корупцията ? Къде е информацията ?

НЕКА БЪДЕМ ПО КРАТКИ И ДЕЛОВИ. ВИЖТЕ ЕДИН КЛАСИЧЕСКИ ПРИМЕР ЗА ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА. "ПОЗОР! ТУНЕЛА КРАЙ КРЕСНА 14 ПЪТИ ПО СКЪП ОТ ШАМПИОНА В НОРВЕГИЯ". ПРЕГЛЕДАЙТЕ И САЙТА НА "ГРАВБОЛГАРСТРОЙ". ТАМ ПОДРОБНО ПИШЕ, КОИ СА НАЙ ГОЛЯМИТЕ ЛАПАЧИ НА ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ. АКО ИСКАТЕ ПЪК ОЩЕ ЕДИН ПРИМЕР НА НАГЪЛ ГРАБЕЖ, ПРЕГЛЕДАЙТЕ ЗА КОЛОДРУМА В ПЛОВДИВ. ПРИЯТЕН ДЕН.

6.5 милиарда в нашите герберски фирми на ползу роду. Ама роду не е народу, а на шепа герберисти роду.

Плюеха социализма че ДОТИРАЛ ЗАВОДИТЕ!!!!!Изглежда и КАПИТАЛИЗМЪТ най-обича дотацията,пардон ОП по ЗОП....Защото така се разгръща с пълна сила основното правило на демократичната пазарна икономика-корупцията.....ЗАЩОТО корупцията е зачитане на личният интерес на умните и енергични хора/ГРЪБНАКЪТ НА ПАЗАРА/ с процент за ЛИЧНО ползване/напълно в синхрон с идеологията,,ЛИЧНОСТТА ,ВОДЕЩА в условията на капитализъм,,/.Ииии, защо ОБВИНЕНИЯТ Е ВИНАГИ ДЪРЖАВАТА????Та корупция има И МЕЖДУ ЧАСТНИ СУБЕКТИ!!!!Макар това никога да не е предмет на обсъждане поради ПРЕЗУМПЦИЯТА,,ЧАСТНИКЪТ НЕ Е КОРУМПИРАН ЗАЩОТО .....ТОВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!!!!,,.

Само, че корумпиращият субект в сделката е ДЪРЖАВАТА БЕ КАЛМУК. Като не разбираш не плямпай със закърнелият си постсоциалистически ганглий.

ТИ си прякото доказателство, че това не е ,защото това не може да бъде.Типичен ганглий.

Наскоро шефа на Стопанската камара каза ,че 80% от тези поръчки минават през едни и същи фирми /партиини/ !?? Как няма да е така при 80% дебили и плюване по другарят Христов ,а не там където трябва !?

Да бяхте уточнили,кои точно компании вземат най-много пари по ЗОП. Аз мога да ви помогна-"Трейс","Агромах",напоследък и "Джи Пи груп"/на Валентин Златев строи Метрото/.

от тях поне 2 са присвоени чрез разни схеми

Хайде още две-три години и ще сложа Бил Гейтс в малкото си джобче! Мен са ме галИли три папи по главата бе! Какво си мислите!

Точно тук е голямата корупция и грабеж /НАПЪЛНО УЗАКОНЕНИ/ ,но за съжаление стадото баламосвано от медиите мълчи!?? От тези 6.5 милиарда са откраднали /НАПЪЛНО ЗАКОННО/ поне 4 милиарда !? Медиините проститутки ще продължат да ви промиват мозъците за "Съдебната система е виновна при узаконен грабеж" , Вечното на думата "реформи", без да могат да ви обяснят ,какво ще "реформират" без идеи и визия за бъдещето и тн..Обществените поръчки трябва да минават само през държавни и общински фирми и да се следи за всеки изхарчен лев ,а не през разни нагласени търгове и частни фирми да се граби и граби..

Има само един начин да го промените: Кандидатирате се за политик, избираме ви, провеждате честни и изгодни за държавата търгове. Ама и вас, като мен, не ви се занимава и предпочитаме форумните изяви. Та керванът си върви, кучетата си лаят...