Стратегия на Тръмп отново поставя ”Америка на първо място”

Президентът на САЩ Доналд Тръмп казва, че новата му стратегия за национална сигурност поставя "Америка на първо място".

Обратно в новината

Коментари - Стратегия на Тръмп отново поставя ”Америка на първо място” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе май че е Израел първи, ама нейсе. вЕрваме Му.

Тоя прави непосилни неща да детронира детронира Сащ като световен лидер и да я бутнеш разедини вътрешно. И най-големите врагове на Сащ не са си мечтали за талъв идиот, неслучайно москалите му се радват толкова.

Да ,напълно съм съгласен с коментара . Този казва: " Ние сме срещу всички " .Следствието ще е всички срещу тях.

А бе, и без всякаква стратегия Америка си е на първо място в света с БВП 19 трлн. долара! Русия с 1 трлн. е на 15-то, от 5-то преди 3 години! Америка върви напред на автопилот, няма значение кой е президент! Русия е на ръчно управление, ама шофьорът и не фела!

Пилето когато му резнат главата продължава да рита това сте и вие.

С две думи очаквайте безпрецедентна агресия от страна на САЩ към всеки който се опита да оспори американската хегемония и не наведе подчинено глава. Айде Европа отдавна е наведена, но другите не са длъжни и няма да го направят. А перхидроленият клоун освен във вербални сценки ще попада и комични такива.

Не е виновна Америка, просто хегемония не може да се оспорва с гол задник и без тенекия отзад!

Чеки малце! Те нали уж са на първо място. Как тогава великите умотворения на плешивеца ще ги слагат ОТНОВО на първо място. Тези са като хлапетата на цукалата в детските ясли. Слагат си се където си искат, измислят си филми, играят си в тях, спасяват света... изобщо дечица. Щеше да е много мило и смешно ако междувременно не избиваха толкова хора с игричките си.

Май Израел е на първо място, щото иначе не би се ангажирал нито с Ерусалим, нито със Сирия и Ирак. Нито със СА и Йемен. Нито с Иран.

Както казваше Джордж Фридман (шеф на Стратфор - наричано частното ЦРУ), САЩ е империя. Но империите които се опитват да завладяват територии рухват. Затова те просто налагат свои хора да управляват останалите държави, където могат. И разглеждайки разни като заплахи, предизвикват конфликти между държави. Изтъкваше колко правилно било да подкрепят есновременно Ирак и Иран, във войната между тях. Така отслабили и двете държави. Целта на САЩ е да няма конкурентно силна друга държава и гледат да ги отслабват. От 100 години ги било страх от съюз Русия-Германия. Ресурсите на едните, с икономиката на другите. Затова създавали коридор между тях от мразещи Русия държави и налагали тази омраза. Да видяхте нещо демократично в горното описание? По-скоро САЩ се опитва да наложи световен диктат. Тях демокрацията не ги интересува, дори я нарушават и правят преврати.

Сиреч и Русия, дето тръгна да завладява Украйна и окупира Крим и Сирия е тръгнала да се разпада, както се разпадна съветската империя, след като окупира Афганистан! А Америка никого не окупира, значи ще е вечна!

САЩ окупира Хаваите и Гуантанамо Бей. А доколко е окупиран Крим, попрочети малко историята на Украйните от Първата световна война, влизането на 3-те Украйни в СССР и къде какви подаръци получават. В рамките на СССР сигурно 80% допълнително територия. Да не говорим, че не са влизали изобщо като единна държава, а само са присъединявани територии. Крим бе с особен статут вид автономия. Там по договора при разпада на СССР си има руска войска и си я е имало през цялото време от СССР до сега. Иначе от 300 годишен съюз за което празнуване украинеца Хрушчов им подарява Крим (спорно дали законно), руснаците са им подаравяли толкова, че примерно са ги увеличили 8 пъти като територия. Украйната (не се е казвала преди така) е била като голям окръг около Киев. Сега е може би втората или третата най-голяма държава в Европа. Над 38% от Европа е към Русия. Двете държави произхождат от една такава Русь през 11 век - началото на руската и украинската история като държава.

Пакистан няма да я пипнат, просто защото в последни гледани класации, я броят дори трета ядрена сила.

Няма ли кой да му каже, че така описаната доктрина е откровено фашистка ! Изброеното от американският президент (избран по "най-демократичната" технология за това, налагана с кръв и бомби с обеднен уран навсякъде в Света) Е ЧИСТА И КРИСТАЛНО-ЯСНА ФАШИСТКА ДОКТРИНА почти идентична на тази на Хитлер и Гьобелс - Deutsche ube alle (Германия на д всичко !) America over all (Америка над всичко!). ХОРА НЕ БЪДЕТЕ СЛЕПИ !

Това с "Дойчланд/новото е Америка Юбералес/above all" вече сме го чували някъде....

Значи бай Дончо Тръмпов си признава, че САЩ в момента не са на първо място. Това е добър резултат, но този тумор САЩ, веднъж за винаги трябва да се унищожи.

мислене? у льотчика?:))) хахахаха...развесели ме:П))))

Това е смешно! Единствено като излезем от гледната точка, че президентът е зодия близнаци, можем да приемем с много усилия с голямо снизхождение подобно изявление. Предизборната кампания на президента премина под този слоган, а днес ни се поднася като нещо съвсем ново! Извинете, но ако Епъл пуснат новия си телефон "Десятката" със софтуера на "шестицата" никой няма да го пазарува само заради новата камера нали? Няма смисъл от подобни изявления и аз самият не вярвам да е направено в този дух. При справка в Уол стрийт джърнъл се вижда съвсем друг смисъл на изявлението. То не се прави с посочения слоган, а под друг надслов- Икономическата жизненост, растеж и просперитет е абсолютно задължителен за американската мощ и влияние навън. Той говори, че вътрешната сигурност е обусловена от силната търговска мощ, в което е напълно прав. Думите му се изопачават поради "развален телефон сред наши преразказвачи"...Четете чужди вестници и никой няма да ви лъже, както у нас.

abasador

ако, трябва да бъдем, съвсем малко по-точни ще признаем, че националната сигурност бе основна част от програмата на Тръмп в предизборната му кампания. Като пример е намерението му да направи сигурна границата между САЩ и Мексико, както и амбицията да махне ролята на САЩ като "световен полицай" от световната сцена и политически език, както и... и.... Някой политици от западна и източна Европа се пресмиват на Тръмп, че не е политик, нещо което самият той казва сам за себе си. Мисля, че най-важното, което прави този аматьор политик е (то като че ли, президенти стават само профи политици!), че голяма част от предизборните си обещания, полека лека ги изпълнява. Дали на някой му харесва политиката на Тръмп или не е отделен въпрос, но девиза в изборната му програма бе.... Америка над всичко! Лек ден.

Що не си останете ковбойците във вашата кочина и да се месите навсякъде по света?

Защо отрочетата ви не спрат да емигрират в САЩ и не си седят в собствената кочина?

А още по-добре ще е да се изнасят към луната и Марс.

Америка е велика и ще си остане такава, какъвто и президент да има или без значение колко врагове има.

ти само гледай как държава на 200 години се съсипва за 4. Да ме прощават футболните фенове, ама господ не е българин, а руснак. Тея от стотици години скачат на вежди на де що видят "велика сила", но за първи път им "връзва" без да дадат нито една жертва. Или имат неземен късмет или една по-висша сила им е подала ръка.

Мой приятел, обсебен от мантрата "Америка". винаги я споменаваше с главно "А", почина от инфаркт на работното си място. Сбогом приятелю и твоята въжделена "Америка", почивай в мир.

Тръмпи направи от америка един -политически,икономически бордел! Дано поне прати на марс американците ,че тук няма живот в сащ за тях!

не е Tръмп,а Oбонго и Kилъри!!!

abasador

оппааа ла, един човек създал с милиарди тежка империя, се оказва, че е направил страната си икономически бордел! Човешката злоба и простотия просто няма граници. Лек ден.

ДЯДО ЙОЦО, КАТО ГЛЕДАШ, ВИЖДАШ ЛИ? ЩОМ СИ МИ ПОСТАВИЛ МИНУС, ЗНАЧИ НЕ ТИ ХАРЕСВА ПЕСЕНТА МИР ВАМ. ЩЕ ТИ ДАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВИДИЩ, КРАСИВИ ЛИ СА ЕВРЕЙСКИТЕ ДЕВОЙКИ. ЗА ЦЕЛТА ВИЖ КЛИПА "ЕВРЕЙСКИЙ ТАНЕЦ 7-40". КОЙ СМЕЕ СЕГА ДА КАЖЕ, ЧЕ ЕВРЕЙКИТЕ НЕ БИЛИ КРАСИВИ?

Цар Иван Александър вдига сватба с гола еврейка 24 Часа СТАТИЯ

ЕВРЕЙКИТЕ КАТО СИ НАПРАВЯТ ПЛАСТИКА НА НОСА МОЖЕШ ДА ГИ ЧУКАШ И БЕЗ ДА ИМ ПОКРИВАШ ГЛАВАТА С КЪРПА :)

Какво постигна Тръмп за година? Нищо. Да видим успехите дотук? Височина на стената: 0 Дължина на стената: 0 Пари получени от Мексико за стената: 0 Клинтъновци в затвора: 0 Сенатски места: -1 Миньорски работни места: 0 Нелегални избиратели намерени: 0 Реформа в здравеопазването: 0 Написани постове в Туитър: около 1200 Изиграни партии голф: около 150 Алабама: в синьо Блатото: огромно За година Тръмп показа на света, че е един комплексар, който освен гръмки лафове, превърна САЩ в собствено посредствено шоу. Политиката и дипломацията за него са само понятия, предизвиква хаос навсякъде по света където се намеси.

и за Нормалния Свят, час по-скоро сам да си подаде оставката по здравословни причини, за да не го импийчнат.

Една утвърдена демокрация има механизми да се справи със случайно попаднал клоун във властта! Мисля, че курса е или към импийчмънт, или към 25-тата поправка на Конституцията. Колкото по-скоро се измете, толкова по-добре.

ПОЗДРАВЛЯВАМ ПРЕЗИДЕНТА ТРЪМП И НЕГОВИЯТ СЪВЕТНИК И ЗЕТ С ПРЕКРАСНАТА ЕВРЕЙСКА ПЕСЕН ЩАЛОМ АЛЕЙХЕМ, КОЕТО ЗНАЧИ МИР ВАМ. ЧУЙТЕ Я И ВИЕ. МНОГО Е ПРИЯТНА.

ДО КАНАДСКИЯ МАЙМУН .... СТАТИСТИЧЕСКОТО БЮРО НА КАНАДА: - 2030 Г - 35% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА КАНАДА ЩЕ СА АЗИАТЦИ - 2050 Г - 50% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ СА КИТАЙЦИ ... В ТОРОНТО КИТАЙЦИТЕ СА 20% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО .... УЧИ КИТАЙСКИ И ТРУДОВЕТЕ НА ДРУГАРИТЕ МИ КОМУНИСТИ МАО ДЗЕДУН И СИ ДЗИПИН :)) ... А БЕЗ КАНАДСКИТЕ СУРОВИНИ , САЩ СМЕ КАПУТ :))

КИТАЙЦИТЕ В КАНАДА ВИНАГИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПРО-КИТАЙСКИЯ КАНДИДАТ А НЕ ЗА ПРО-АМЕРИКАНСКИЯ :)) .... ЧАНАДА = ЧАЙНА + КАНАДА ... И ЧЕРВЕНА ПЕТОЛЪЧКА ВМЕСТО КЛЕНОВО ЛИСТО :))

Полека бе братооо, ще счупиш злобомера, то и в мойто село, селският бик не гледа толкоз кръвно!

е, и?:)))))) ...бали сме ги у чукундурите----само неприятности от тях!:))))

Америка е БИЛА....Е.... и ВИНАГИ ще бъде на първо място !!! Тя е нашият спасител и освободител от съветско(руско) робство и тя ни гарантира нашата свобода и сигурност !!! Американската икономика доминира в света.....американския долар доминира в света....американските войски доминират в света....американските тхенологии, филми, музика......доминрат в света - ФАКТ !!! God Bless America !!!

Никога повтарям: НИКОГА в 300 годишната говежда история тъпия краварник не е дължал толкова пари и не е имал толкова малко за продаване, както сега. 20 трилиона федерален дълг, 40 трилиона частен - и това при обща цена на краварника (всички активи - земя, продукция, гори, градски имоти, банкови активи) 140 трилиона бакса. Говедата продължават периодично да печатат пари и да вземат кредити срещу държавни ценни книжа. И пак не стигат!! Чака ги хиперинфлация.

Гурливий.....дълга на САЩ е 20трлн, като по голямата част е вътрешен. Другите 40 са плод на болната ти психика. Само манхатън е оценен на 5 трлн за 2016. Та 5трлн не струват всичките градове, села и коптори в Колхозна раша.....тоест, един Манхатън е по скъп от всички населени места на азиатската клоака....Понял Бляд ???

Те и нашите мутри станаха на първо място. Значи ли че трябва да ги харесвам.

идиот!!!!!!!!!!!!!!!!

Америка вече загуби Олимпа си на международна арена и вече няма как да бъде на върха.

бог да благослови Америка!!!...само тя е в състояние да ни освободи от дивия комунизъм...правила го е и ще продължава да го прави.

Дано америка освободи от лудите в България и да ги вземе всичките.

От комунизма може и да те освободи, ама от собствената ти простотия - никога.

САЩ вече може да бъде на 3 място след Русия и Китай... може даже на 4 място след Индия :)

Къде пък нареди и Русия бе маймун? Русия е на 11 място ( и потъва) малко зад Южна Корея и Италия . Влез в страницата на ООН да се ограмотиш малко

Съвършено е прав да поставя националната сигурност на държавата, чийто президент е, на първо място. Това е негова първостепенна държава. Освен това много правилно е формулирал заплахите пред националната сигурност на САЩ. Европейските бюрократи трябва незабавно да последват примера на Тръмп и да работят за сигурността на ЕС, а не да си чешат езиците по цял ден как да се обгрижват "бежанците".

Да се чете: Това е негова първостепенна задача (работа за националната сигурност)

Бай ви Дончо страда от мегаломания. Няма лечение, а резултатът е химера.

Най-после да кажеш нещо вярно, но Светът изглупява и хоп шоуменът стана президент ???

На 1 място от зад.

Моята лична стратегия е Америка последна, особенно щом става дума за покупки. Да има баланс.

Тръмп избива комплекси за малоценност. Представа няма колко е жалък. Той още живее в отминали времена.

ДА ЖИВЕЙ РЕЛИГИОЗНИЯ МУТРИЗЪМ

Палачинката се обърна. Поздрави за Тръмп с песента на Аквариум от 90-те - "Этот поезд в огне". Всички знаем как завършиха 90-те за СССР. Сега са наред САЩ.

над 80% от интелектуалния, научния, културния елит на Света и продължава да е притегателен център за всички качествени люде на Света.

Бо Бо

Да, вярно е, че в ЩАТИТЕ е концентриран над 80% от интелектуалния, научния, културния елит на Света и продължава да е притегателен център за всички качествени люде на Света... Зад това стои стремежа на тези "качествени люде" да се домогнат до заграбеното от САЩ, следствие на агресивната им политика и хаоса който всяват по цял свят.

ЕДНА ОТ НАЙ ХУБАВИТЕ СТРАНИ НА ЯМЕРИКА Е НЕЙНАТА ДОБРИНА. ИМАМ В ПРЕДВИД ЗАКОНИТЕ ЗА "ДРАЙ СТЕП" И "СЕИФ ХЕВЪН"?. ОТ ТОВА СЕ ВЪЗПОЛЗВАХА РАЗНИ БОКЛУЦИ И СЕГА АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ С ТЯХ. АМЕРИКА СТАВА ВСЕ ПО ЦВЕТНА И ХОРАТА ОТ ПЪРВА КАТЕГОРИЯ СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ. ТРЪМП ПРОБВЕ ДА НАПРАВИ НЕЩО, НО Е КЪСНО. ОТГОРЕ НА ВСИЧКО МУ И ПРЕЧАТ.

голема стратегия от нея си дзи пин го засърбяха макарите че дончо се изказа неподготвен

Ами сега как ще реагират ПУТьОФИЛИТЕ. Май ще станат КИТАЙФИЛИ ! ! ! ! !

Законите не е проблем да ги прилагате по строго но с търговските ТЪРГОВСКИТЕ не производствените практики как ще ги промените незнам...сигурно ще спрете китайския внос?!