САЩ блокираха резолюция на ООН за Ерусалим

САЩ наложиха вето върху проекторезолюция на Съвета за сигурност на ООН против признаването на Ерусалим за столица на Израел.

Обратно в новината

Коментари - САЩ блокираха резолюция на ООН за Ерусалим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хиляди хули и гадости се изписаха и изговориха против евреите,а защо никой не се замисли те колко са преживяли в периода 1940-1943 год. ще кажете че и някой от нашите българи в този период да съгласна съм но само едно не разбирам защо с такакава злоба и ненавист говорите за тях,защо когато в Б-я медици "светила"в някоя област не могат да ви помогнат търсите алтернатива за лечение в Израел защо не потърсите помощ от Палестина?,-идете там да се лекувате!Но не ви се иска да ви оперират в такива "чисти и стерилни "помещения в каквито подготвят продуктите ви за дюнерите НАЛИ?????

Що му е на Самуил Леон Фархи? Само дето малко е сбъркал знаменателя във формулата за теоремата на Нортън! (ТЕ - стр.299, където вместо сума е написал произведение.) Ама за толкова и баба попадия мърда!

гонят евреите от векове-те нямат право на уседналост,поради което скитат по света- скитащият евреин Ахасфер..Не могат да обработват земя....Какво могат да носят по пътя си-писалка и цигулка-стават най-добрите писатели и музиканти...Християнската религия забранява лихварството-така християните поверяват парите си на евреите...Сега пък-защо Рокфелер и Ротшилд владеят света...Непрекъснатите гонения оформят характера им-бърза съобразителност, остър ум, умение за оцеляване...Гоненията са заради това,че са разпънали на кръста Христос...забравя се, че той също е евреин....Излиза, че християните са формирали евреите такива, каквито са...

Христос е бил от есеите.А факт е че самите еврейски духовници са виновни за разпятието зящото той е щял да отнеме влиянието и далаверата им. Още тогава са си въртели далаверата..

Е и? Да не би тези еврейски духовници да са ЦЕЛИЯ Израел? Да не говорим, че сам Исус казва, че трябва да бъде разпнат още преди това да се случи, и че ако това не се случи, не би имало християнство.

Моля, някойя от по-долу изявилите се ерудити заклеймяващи Израел, да ми обясни как става така, че САЩ признават Ерусалим за столица, а ракетите на Хамаз падат на израелска територия? Да протестират срещу САЩ!

Америка е последното убежище на гонените от цял свят еврей, ако и от тсм ги изгонят, няма къде повече да бягат.

Не трябва да се забравя, че съпругът на Иванка Тръмп е евреин.

Както казваше на шега един приятел, доста възрастен и мъдър евреин: "Нещата в България не вървят, защото броят на евреите на глава от населението и на квадратен метър е твърде малък." Абсолютно прав е! Не че ще ги ядем, но един Валери Петров и един Ицко Финци на 6 милиона българи - за кого по-напред?! От тук следва, че всички евреи от Израел трябва да бъдат депортирани в ...България! Да оставят там пустинята и голите чукари на палестинците и да довтасат тук, че да си оправим държавата. Черноземът в северозападна Мизия е дълбок шест метра - всичко расте! Ако се налага, можем да пренесем тук и... "Стената на плача". "Плача" също ще го пренесем! Опит вече имаме с шестостенния петофалосник. С рускоезичните евреи няма да имаме езикови проблеми. Щях да забравя да си приберем и шестте милиона евреи от САЩ, а също и всички японски, китайски и южнокорейски евреи. Те също тук! (Техничарите на изтока не са нито японците, нито китайците, а... корейците! Онзи ненормалник и тюфлек от северна Корея ще ни създаде сериозни проблеми, въпреки че един руски генерал от РВСН казваше, че "Ако някой има една щайга с фойерверки, то това не означава, че има ракетно оръжие!") Една от многобройните ползи от еврейското присъствие в България е, че са донесли от Испания рецептата за...кашкавала.

Майката на Валери Петров е българка, а семейството му мисля, че са протестанти.

"Какой ни есть, а он - родня!" "Кога, кой беше казал, какво че бил светът?" Juvenes dum sumus - Валери Петров Поклон!

А така, нема само Русия да блокира разни неща :)

Още от създаването на СС на ООН точно САЩ блокира всички мирни инициативи поради простото причина, че те водят войните. "Империализъм значи война" В.И.Ленин

Тези дни четох едно изявление на арабин, академик, учен, от Саудитска Арабия (казва се Абдулхамид Хаким). Той признава честно и откровено очевидната истина и факт- че Ерусалим е столица на Израел, и е святия град на евреите. И че всички виждат това, но не искат да го признаят по чисто политически причини. Мюсюлманите си имат Мека и Медина, а евреите си имат Ерусалим. Той е бил тяхна столица около 500 години. И този човек признава и призовава арабите да признаят Ерусалим като столица на Израел, осъзнавайки, че едва тогава наистина може да има мир. За съжаление той е само учен, не е политик. А арабите (вкл. и палестинците) засега са силно облъчени от ислямската анти-израелска пропаганда. И докато е така, мир трудно ще се постигне. Но то си е писано и в Библията: Ето, Аз правя Йерусалим омайна чаша за всички околни племена; и това ще бъде и за Юда в обсадата против Йерусалим. В онзи ден ще направя Йерусалим тежък камък за всички племена; всички, които се натоварят с него, ще се смажат; и против него ще се съберат всички народи на света. (Захария 12:2-3) Това действително се случва. Ерусалим има много странен ефект в главите на хората по света. Въпреки очевидните факти, те губят всяка способност за логика, както и представа кое е добро и зло, когато се отнася до Ерусалим, изказват нереалистични брътвежи, наричайки фактите с лъжливи имена (като например желанието на Израел да обяви Ерусалим за столица е агресия, а ракетите на Хамас, които винаги биват изстрелвани първи- това е "самоотбрана", и т.н., застават на страната на злото и ислямския тероризъм). И изобщо не са и в състояние да обяснят защо. Просто така, без логика. И масите ги следват без да мислят. Но както и да лаят, както и да крещят и да бълнуват, нищо не могат да направят. Ерусалим ще бъде официално столица на Израел- при това ЦЕЛИЯ Ерусалим- и Западен, и Източен, заедно. И никой няма да може да спре това. Само гледайте новините, сами ще го видите.

Баце, а някой "английски учен" не видя ли какво каза? Жалко, Баце, че си Идиот, Идиот и 1/2!

Първата жертва при всяка война е истината. Съвсем нормално е. В действителност хората в Йерусалим не са семити, те са евреи само по вяра, уж де. Стани и ти евреин и ще ти дарят гражданство там. Ще ти позволят и да се заселиш в безплатна къща. Само трябва да си я вземеш от месното население. Ей за това тези ще бъдат трън в очите на целия арабски свят.

Нека Бог да Благослови Израелския народ и да даде мир и Благодат на свещения град Ерусалим- столицата на този древен, благословен и изстрадал народ! Ерусалим=Израел!!!

Как да ги богослови бог. Те не го припознаха. Затова и тегне проклятието над тях да са пръснати по целия свят и никъде да не са желани, да нямат дом и родина. Ако не го бяха предали друго щеше да е.

Евреите ИМАТ дом- това е именно тяхната малка земя между Мъртво и Средиземно море. И наистина са благословени от Бог. Ако не бяха благословени, досега да са изчезнали. Но най-малоумни са коментарите от рода на "защо са разпнали Христос"- лицемерно демонстрирайки "загриженост" за Христос (не че им пука за Него, но нали търсят повод да си изс..рат злобата върху някой). Първо, Христос САМ казва, че трябва да бъде разпнат. И ако това не се е случило, не би имало християнство- ето това щеше да е. Всички православни например, които днес се правят на големи християни, но обвиняват евреите, че са разпнали Исус- просто НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА ДНЕС. Щяхме може би още да сме в Средновековието, молещи се на Тангра. Ако изобщо имаше човечество днес...

през 1290 год. английският крал Едуард 1 изгонил със специален едикт евреите за 350 години ! този акт е последван от подобни във франция 1391 г.,австрия 1421г,испания (декретът от алхамбра) 1492,в русия една императрица е правила опити да разчисти хлебарките ....

Еврейте са като циганите и комунистите, навсякъде претендират за права но без задължения, навсякъде и от всичко се оплакват и искат да командуват без да работят, и да взимат всичко, което им харесва.

С тази разлика, че от една пустиня са направили за 50 години държава, в пъти по-напреднала от България...

С тази разлика че тук ако потекат същите парични потоци от вън и плочките по улиците ще са златни.

Дончо Тръмпя е пудела на Биби Натегнятхуй, а Америка е зАд океанската провинция на Изсра Ел. Ако Биби пръдне, Дончо се насира. Самия Дончо се е обрязал а щерка му Ивана е приела юдаизма и е омъжена за Джаред, копелдака на еврейски Мултимилиардер.

Исторически погледнато всяка държава, която се е хванала с евреите не е прокопсала. И САЩ отиват натам. Израел имаха уникалното предимство, че по времето на преселението в новите земи голяма част от тях са избягали към САЩ и формират ядрото на "бащите на нацията" и това, че една трета са рускоговорящи. При защита от две конкуриращи се свръхсили до сега нямаше начин да бъдат победени. Но както винаги си показаха алчните рогца, или по-точно лобито им в САЩ. Мотото "всичко за нас" и "целта оправдава средствата" ще им изяде главата. Няма да е първия, няма и да е последния път през който ще трябва да бягат през глава. В исторически план има много владетели, които са ги убивали само с оглед да се докопат до богатството им. Всички говорят за Хитлер като най-голямото чудовище антисемит. Но пред Филип Хубави Адолф е като бебе-сукалче. Явно има причина в исторически план тези хора да бъдат прокудени. Намериха си почва в новата земя, където виреят добре, отделно Русия нямаше нищо напротив еврейското население да напусне пределите и и да се настани някъде другаде. Ноооо ... с Йерусалим настъпаха мотиката. Минаха авантите тип "операция Орчард". Очакват ни интересни времена. На всекиму - според заслугите. Застъпник съм на тезата, че Йерусалим не е нито на християни, нито на мюсюлмани нито на евреи. Трябва да е град-държава подобен на Ватикана, и мост между религиите. Дали Израел ще се върнат в международно признатите си граници и ще освободят Газа и западните покрайнини - да се разбират с арабите, но Йерусалим ... не! Рано или късно ще им намажат ските. Вместо да се разберат с Русия и освен еврейската автономна област да се докопат и до излаз на океан, те гонят михаля в пустинята, извършвайки геноцид над местното население. Ирония на съдбата ... Когато бумеранга им се върне пак ще реват ... Да подчертая дебело - нямам нищо против евреите - нормални хора с техните мечти и възгледи. Но срещу Израел ... това е болна държава на стероиди с болни управници и рано или късно ще стане такава патаклама, че целия свят може да пламне заради тяхната алчност. Самият факт, че само една трета от евреите са в "ханаан" говори какво мислят нормалните евреи за нея!

от мен + със забележка-нормални евреи има само в главата ви ,пред Бога са един дол дренки и ционисти !

Да си спомним колко пъти Русия е налагала вето на решения на Съвета за сигурност към ООН , или за нея може ,но за САЩ не ??????

С тази разлика,че САЩ с това вето подпалиха нова война, ама тъпа Марийка от село се изходи по въпроса.Ще пратиш ли сина си да воюва, овца проста?

йерусалим не може да бъде столица на мошенниците- антихристи и сатанисти,мразещи цялото човечество .той принадлежи на човечеството ,а не на окупатори и расисти !

ше се задавиш от злоба бе.

каква злоба бе !? та това си е най-чистата Истина !

Ерусалим ще бъде столица на Израел, сатанисте! И ти, и всички които лаете против това и клеветите, не можете да направите нищо срещу това. Само гледай новините....

Точно така. "Палестинците" наистина са расисти като всички мюслита. Държава Палестина никога не е имало и се надявам да няма. Измислена "нация".

ясно стана и на слепеца кой пали войните по Света и кой управлява американците

сте се упражнявали по теми, които са ви тотално непонятни. Палестина няма като държава, никага не е имало и скоро не се очертава. А несъществуваща държава да претендира за столица е нечувано!!! Нима не ви светва, че нашите югозападни територии, които винаги са били български, но сега, от последните няколко десетилетия ги назовават някаква нова държава Македония, не са с подобен неясен статут? Само че, гърците слагат вето и такава държава в регистъра на ООН няма и няма да има! Има FIROM и толкоз!!! Та, да се върнем към т.н. Палестина - автономните територии на палестинци в Израел са тотално зависими от Израел - икономика, стопанство, здравеопазване, инфраструктура, ток, вода, пътища, социални грижи и т.н. Еее, не ви ли напомня всичко това за нещо сходно и по нашите земи - циганските гета, отношението на циганите към държавата, грижите към и за тях, и претенциите на самите цигани към всичко, което им се "полага"... Искат, настояват, протестират, като нищо утре ще обявят Столипиново засега за свой център, а по-нататък? В 21-ви век решенията трябва да се вземат от този/тези, който/които творят, работят и създават сгандарт и блага. А не от този/тези, който/които се възползват от всичко, без труд и без усилия!!! А сега, пускайте минуси, давайте, но мислете какво предстои!

Браво! Точно, ясно и изчерпателно написано, така, че всеки да разбере за какво става въпрос.

абе не е съвсем така. Палестинска държава на хартия има, ама територията ѝ е окупирана от Израел и съседните му държави. И пак на хартия те имат право да си слагат столица където си искат. Добрият дипломатически тон изискваше да не се налива масло в огъня, ама бате ни Тръмп явно гледа само собственото си шоу по телевизията... и fox&friends...

Че евреите пострадаха много през 20-ти век - спор няма. Но - възникват три въпроса: С КАКВО предизвикаха гнева на немците, С КАКВО предизвикват гнева на арабите, и - дали не е с едно и също?

тия са нямали държава барем 30 века по същите причини разхвърлени по света

НАЙ - ГОЛЯМАТА ЕВРЕЙСКА ЛЪЖА НА ХХ-ТИ ВЕК??? .. ИЗБИТИТЕ В ХОЛОКОСТА СА НА 75% ЦИГАНИ , А НЕ ЕВРЕИ :)))

Е-е-е, то според някои концлагерите са били просто клубове по интереси на анорексици, но никога няма посетя Яд ва Шем, защото, ако след това случайно, не нарочно, срещна някой германски турист, то със сигурност ще му прегриза гърлото, а той човекът няма да е виновен за нищо.

БАХТИ И НАГЛИТЕ ГОВЕДА СА ЕВРЕИТЕ ... САМО 0.15% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА СА И ЦЕЛИЯ СВЯТ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВА С НЯКАКВИ ОБРЯЗАНИ ЕБАЧИ НА КОЗИ :))

те си имат държава, имат си избрана столица...ти ревеш, не те.

ТО ЗАТОВА БИБИ НАТАНЯХУ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПРОСИ ПАРИ ЗА ОРЪЖИЕ ВЪВ ФАШИНГТОН :))

Hали са ужким кравари? Имат крава - пият млEко. C други думи: имат право на вето, използвали са го. Pуснаците правят същото и китайците. Tакива са правилата на този съвет.

На този Набил абу Рудейн бих искал да отговори на 2 простички въпроса - като палестинец, като християнни и като член на ЦК на Ал Фатах: 1. Защо, откакто властта във Витлеем беше предадена от израелските на палестинските власти през 1995 г. (по споразумението от Осло), християните в града от 60% са станали по-малко от 20%? 2. Защо кметът на Назарет - мюсюлманинът Али Салам в четвъртък обяви, че поради решението на Тръмп отменя коледните празници в Назарет, та се наложи натиск от израелските централни власти (щото Назарет е в Израел) за да обяви днес, че все пак щяло да има тържества? Религията на мира, а? Палестинци, а? Ал Фатах, а? Ясер Арафат - духовен ментор не на някоого другиго, а на Федерика Могерини през младите й години, а?

... ЕВРЕИТЕ СА СЪЗДАЛИ НАЦИЗМА ... ТЕ ПЪРВИ РАЗДЕЛЯТ ХОРАТА НА ЕВРЕИ-АРИЙЦИ И НЕВЕРНИЦИ .. ....ПИШЕ ГО В ТОРАТА , БИБЛИЯТА И КОРАНА ... ТУРЦИТЕ И ФАШИСТИТЕ САМО СА ГИ КОПИРАЛИ :)))

Няма защо той да ти отговаря. ЕТО ОТГОВОРА: ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО РАЖДА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ. Оставям на тебе да напишеш КОЙ ЗАПОЧНА ПРЪВ.

ДАЖЕ БАШ ЕВРЕИНА МОЙСЕЙ Е РОДЕН 3000 ГОДИНИ СЛЕД КАТО НАШИТЕ ДЕДОВЦИ СА НАПРАВИЛИ ВАРНЕНСКОТО ЗЛАТНО СЪКРОВИЩЕ :))) ... 3000 ГОДИНИ !!! ... ХРИСТИЯНСТВОТО Е НА 2100 ГОДИНИ И Е 5500 ГОДИНИ ПО-МЛАДО ОТ ВАРНЕНСКОТО СЪКРОВИЩЕ :)):))

Археологически данни показват, Първото заселване е било учредено между 4 500 и 3 500 г. пр.хр. Йерусалим е бил столица на Кралството на Юда за близо 400 години. ... ДЕМЕК ЗА 6500 ГОДИНИ ЙЕРУСАЛИМ Е БИЛ ЕВРЕЙСКИ САМО 400 ГОДИНИ :)) ... ВСЕ ЕДНО ГАДЖАЛИТЕ ДА ТВЪРДЯТ ЧЕ ИСТАНБУЛ Е ОСНОВАН ОТ ТУРЦИТЕ :))

на луд?!? В съвременния свят има държава Израел , призната от всички и нейната столица е Йерусалим! Кво било преди векове и кой какво построил никой не спори. Примера ти е повече от неуместен. Турция е държава на по малко от век.

Палестинците са едни бедни и прости галоши, които имаха за лидер един грозен и тъп селтак, ходещ увит с едни въшливи чаршафи. Незнам един палестинец, който да е известен с нещо, но знам стотици евреи постигнали много в науката, бизнеса.....в живота. Къде ми сравнявате някво диво племе с Израел ??? Та израел каквато медицина има, селско стопансйтво, разработки......та те са на 1000 години напред от палестинските чаршафи

мамицата ти расистка, дано някой мустакат расист те изпари през комина и направи ръкавици!!

И ЕВРЕИТЕ СА САМО 0.15% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА .... С КВО СА ПО-ВАЖНИ ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ ?? - ДАЖЕ НОЙ Е БИЛ ТРАКИЕЦ ??

И Бат Бойко наложиха резолюция на Македония и кво то това? :)

Всички другите наложиха един гольм х.. на резолюция на САЩ.

Шило

Накратко- САЩ се сбогуваха с този регион!

ще станат 65 г. от как Йерусалим е столица на Израел. Да отричаш този факт е повече от глупост!

Ами той е столица и на Палестина. Да отричаш този факт не е по- малка глупост.

да има столица без държава! Все едно ти да мислиш с тази празна манерка!

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 3000 ГОДИНИ , ЙЕРУСАЛИМ Е БИЛ ЕВРЕЙСКИ САМО 400 ГОДИНИ ( ВКЛЮЧИТЕЛНО ПОСЛЕДНИТЕ 65 ) :))))

Живееш си и изведнъж в градинката пред теб изниква модерен охраняван блок. Това им се случва на палестинците. Ако протестираш, че земята е твоя и тн.. Стрелят.. И така Израел увелича

Ей голяма любов към мюсюлманите, защита от всички циг..Анета, ама да не им попаднеш в рьчичките, ще молиш за евреите да те спасяват..

Войната там е за земя и вода. Израел е увеличил територияъюта си много пъти за последните 50г. И продължава да изгражда селища. Абе като в Со

ВИНАГИ СЪМ ХАРЕСВАЛ ТРЪМП. КАРА НАПРАВО ПРЕЗ ПРОСОТО И ХИЧ НЕ МУ ПУКА. ОПРИЛИЧАВАМ ГО НО СЪВРЕМЕНЕН АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ. ВМЕСТО ДА ГУБИ ВРЕМЕ И ДА РАЗВРЪЗВА ГОРДИЕВИЯТ ВЪЗЕЛ ЙЕРУСАЛИМ, ТОЙ ГО РАЗСЕЧЕ. ЙЕРУСАЛИМ Е НАШ. И КОЙТО НЕ Е ДОВОЛЕН, МОЖЕ ДА СЕ ОПЛАЧЕ. НО ЗО СЪЖАРЕНИЕ ОБЕЧЕ, ТРЪМП Е СКРИЛ КНИГАТА ЗА ОПЛАКВАНЕ.

Винаги е било така в Историята. Глупостите на "смелите" се плащат от обикновените хора. Ама друго е да си СМЕЛ, на дебилизмът не му пука!!

ЧИТАТЕЛ ПИТА : "КОИ СА ПАЛЕСТИНЦИТЕ?" ... ПЪРВИЯ ПАЛЕСТИНЕЦ Е ИСМАЕЛ НАЙ-ГОЛЕМИЯ СИН НА ЕВРЕЙСКИЯ ПАТРИАРХ АВРАМ (АБРАХАМ , ИБРАХИМ) .... А ИСАК - ПЪРВИЯ ЕВРЕИН Е ПО-МАЛКИЯ БРАТ НА ИСМАИЛ :))

и как първороден син на еврейски патриарх е първи палестинец?!? Не ти ли звучи прекалено тъпо това?

АВРААМ (АБРАХАМ,ИБРАХИМ ) ... КАТО ДОБЪР МЮСЮЛМАНИН ПРАВЕЛ ТРОЙКИ С ЖЕНА СИ ЕВРЕЙКАТА САРА И РОБИНЯТА НЕ-ЕВРЕЙКА ХАГАР ...БЕЗ ПРЕЗЕРВАТИВ :)) ... ХУБАВО АМА САРА ЯЛОВА , А ХАГАР ЗАБРЕМЕНЯЛА И РОДИЛА ИСМАИЛ ... ОБАЧЕ САРА И ТЯ СЕТНЕ СЕ ОПЛОДИЛА И РОДИЛА ИСАК ... И КАЗАЛА НА МЪЖА СИ ДА УБИЕ ИСМАИЛ И МАЙКА МУ ХАГАР .. ТОЙ ГИ ЗАКАРАЛ В ПУСТИНЯТА И ГИ ПУСНАЛ ... ... ЧЕТИ БИБЛИЯТА БЕ ТЪПАК :))

Аврам или Исак е първия евреин?!? Съвсем се омота в глупостите, които пишеш :-)))))

Кои са тези "палестинци"? Да има такъв език, такава култура, такъв етнос? Не!! Не са тия, дето взривяваха самолети през 70-80-те, избиваха спортисти на Олимпиадата в Мюнхен, водеха война с Йордания, воюваха и със Сирия, изядоха стотици милиарди от нефтените емирства, не им ли беше водач онзи, който дойде бедняк, а като почина маса наследници се биха за останалите 5миларда $ ,какво още искат. Те държава не могат да направят, столица искат!!

Айде стига простотии бе. Що ги наричаш "палестинци" тогава, - значи си имат ИМЕ?? Мръсно племе са евреите, ей!! Щом нещо не им отърва, ще лъжат, ше мажат, ама ще си оправдаят свинщините!!

Човекът-ракета казва,че няма държава исраел и е следователно невъзможно да им се определи столица .най-голямата простотия на сталин е съгласието му за създаването на мошенническа държава ,за да се оттърве от тях .

ЦРУ умишлено консолидира ислямския свят. Турция отдавна мечтае да си възвърне териториите от времената на Османската империя. Ако тръгнат да ни завземат никой няма и пръст да мръдне. Европа вече е напълнена с мюсюлмани. Албания с нейното Косово също е бомба със закъснител за Балканите. Като цяло ще излязат верни прогнозите на немското разузнаване за пълен разпад на ЕС до 2030 г.

БЪЛГАРИТЕ СМЕ 0.14% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА ... ЕВРЕИТЕ СА 0.15% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА ... ОБАЧЕ ЗА ТЯХ ИМА ВСЕКИ ДЕН СТАТИИ В МЕДИИТЕ , А ЗА БЪЛГАРИТЕ НЯМА ... ФЪК ОФФ

Янките, малко ку.венската го играят, хем признават Йерусалим за столица на Израел, хем се надат на това да пламне нова война, че бая бойци спасиха от ДАЕШ, а и ал Багдади си го прибраха и работа трябва да му намерят, че по-добре да реже глави в Светите земи, а не отвъд Голямата вода!

Че на кого да е столица Ерусалим? На Палестина ли, че то такава държава няма призната, има само палестински територии, народ дето 19века живее на тия територии и до днес още не е създал държава ми мяза малко на наште шведи.

Разбира се, че има призната. Не е призната само от проститутките на задокеанските говеда - и от самите говеда. Което е напълно обяснимо.

Аз си мислех че американците са ти но с тези си деиствия Съвета за сигурност на ООН ме опрвергаха тотално понеже решиха да приемат резолюция която имаше големи шансове да се провали заради гласуването но мани другото но това взе па че се и случи.Толкова ти не са и американците

Какво искат арабите - тероризъм, нападения с ракети и други оръжия, да приемат колективни решения срещу Израел и всичкото това безнакзано, ще има последтвия разбира се. Най-голямта жертва и борец срещу ислямския фундаментализъм и тероризъм е Израел и след разгрома на ИДИЛ САЩ постъпиха добре като ги подкрепиха тях и дадоха урок на арабите.

Моето скромно мнение е следното: Признаването на мира в Израел и Палестина минава през неприятните теми като им се определи модерен начин на живот. Те трябва да се откажат от насилието и всичко , което е негови източник. Трябва да бъдат разгонени и онези, които печелят от войната и не искат мир. Тези хора страдат повече от 70 години живеят във война, която не знаят как и защо да спрат. Някой трябва да я спре, защото те не могат. САЩ направиха важна крачка, руснаците трябва да продължат и да помогнат, защото ние сме вече в нов технологичен свят, на който войната пречи. Всички трябва да им помогнат.

Никой неможе да каже на Израел коя да му е столицата. Ако някой мисли че може, нека се пробва !!!

една депутатка от лейбъристката партия преди 2-3 години каза ,че мястото на израел(ците) е в сащ !

Аушвиц си беше хубава столица. Може пак да я изберат някой ден.

За пореден път стана ясно, че в ООН е пълно с гумени глави.

Йерусалим е обявен за столица на Израел. Кво има да умуват сега?!?

"каза специалният координатор на ООН за близкоизточния мирен процес Николай Младенов" -Николайче, а ти, баба, знайш ли де е Близкиьо Изток? Не бре, баба, не е на Гара Изток!"

Апропо кой наистина го постави на този пост.