“Бургас-Александруполис“ може да бъде подновен до 2 години

Строежът на нефтопровода „Бургас-Александруполис“ на българска територия ще започне до 2 години, въпреки обявения преди години отказ на страната ни от проекта.

Обратно в новината

Коментари - “Бургас-Александруполис“ може да бъде подновен до 2 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забрави! Имаше референдум, ще има пак, ако трябва!

Ако бъде подновен, онези, които го спряха трябва да бъдат съдени за предателство.

Браво бе - Бургас-Александропулис сравнен с Ньойския договор! Този или е полуидиот или някой го е нагушил с лесни пари, за да плещити глупости.

Може да започне, ама друг път... Фейкнюз...

"Гладна кокошка просо сънува..." И за какъв "газопровод" става дума? Нефтопровод! Става дума за претоварване на нефт в бургаския залив. Смърт за туризма по южното ни Черноморие...

Шило

Туризмът по Южното черноморие може и да загине, ама по друга причина.

Че той някой ходи ли още на нашето море?

копеленцата мълчат, щото няма грантове за протести срещу усарска компания

При справка на сайта на МС се вижда увеличение на капитала на дружество "Бургас- Александропулис" със 120 млн те са за:" за издръжка на проектната компания, както и за обезпечаване през 2018 г. на финансовите ангажименти на дружеството като акционер в международната компания Транс Болкан Пайплайн Б. В., регистрирана в Амстердам, Холандия." видно от страницата на МС.. Някой вижда ли разликата за какво са парите? Така по- скоро се източва държавата, отколкото да се прави отречен с референдум газопровод.

Да се тръгне по пътя на фалшивите новини сваля цената на един сайт. Изразяване на неистински становища като се започне от времето и се стигне до сериозни проекти по никакъв начин не допринася за постигане на влияние, което носи добри пари. Пример- вижте сайта на WSJ или Financial times и го сравнете с този на Economist. Първите са сдържани , но много точни в новините си, докато Економист е буквално като "Ганкиното кафене" в прогнозите си. Така и у нас. Няма как да станете с влияние ако пускате новини, които са "кокошкарски". Само за сведение ако държавата плаща за проект, който е прекъснат, ВКП е длъжна да извърши разследване по тази новина и да търси сметка защо се пропиляват пари по спрян проект и с какви пари се вдига капитал на дружество, което не може да осъществи концесия и проекта? Само това стига за сваляне от власт на всички лица, които разхищават държавни средства..

щтом ще го строи хамерска фирма - може. Сега си спомням как хамерика организира преврат и хвърли една бананова република в гражданска война щото предишното правителство беще взело лизенза на една хамерска фирма за експорт на цитруси която била пък близка на тогавашния хамерски президент....

Потенциоалните руски нефтени разливи са вредни за околната среда. Но виж американските...ооооо американските са най-полезните :)

Няма лъжа, няма измама. ББ отдавна работи по възобновяването. Пък и си пада по тайните договорки: 25.04.2016 България реанимира "Бургас - Александруполис" в името на "Южен поток"? Руска медия съобщава, че София се отказва от намеренията да излезе от проекта и е оттеглила иска си за прекратяване на участието в нефтопровода България се кани да реанимира проекта за изграждането на нефтопровода "Бургас - Александруполис" в името на "Южен поток". Това съобщава руското онлайн издание Life (бившето LifeNews, част от медийната група News Media), като се позовава на свои източници в руско-българската междуведомствена комисия по темата за нефтопровода. Според изданието българската страна се отказва от намерението си да прекрати участието си в проектната компания Trans - Balkan Pipeline. Това реално означава, че проектът може да получи втори шанс. Надеждата на България е срещу тази отстъпка да получи отново възможността за реализацията на "Южен поток", коментира източник на Life в руското енергийно министерство. Неочакваният отказ на София да излезе от "Бургас - Александруполис" пък ще даде възможност на Москва да заобиколи контролирания от Турция пролив Босфора, през който в момента Русия осъществява износа на петрол и петролни продукти... ...българската страна е оттеглила иска си за излизане от проекта, коментира официално Игор Дьомин, представител на "Транснефт". Сега съдбата на този проект ще зависи от волята на България ,посочва още Life. Българското финансово министерство е отказало коментар пред руското издание. Опитите на link да получи коментар по темата засега също са без успех. Преди седмици обаче правителството увеличи капитала на проектната компания с мотив, че средствата са нужни на дружеството, за да изпълни своите финансови задължения като акционер в Trans Balkan Pipeline...

ГЕРБ спряха строителството на Българо-Руският проект Бургас-Александропулис !! Сега когато очевидно собственик е станал САЩската Шеврон...вече Може ! Даже Задължително ще се Построи ,без значение че имаше референдум против него ! ГЕРБ са кукли на САЩско-Германски конци и в момента Довършват България след като 8 години я Разрушаваха !

7 години тръбите седят, а има една фирма, чиито служителите и ходят на работа всеки ден и 7 години се питат -почнахме ли го газопровода? Да ви шибам скапаните политици -менажери! Как така се дават 7 години заплати за седене?!?

,,Според непотвърдена информация акциите на руската страна в проекта са изкупени от американската енергийна компания Шеврон.,,???

Поредният путлерски номер, купища рашистки компании плуват под чужд флаг, за да се спасят от санкциите.

а бе уж американска тръба а е написано нефтЬ:) това на американски език ли е?

Чакайте бе! Шо стана с хъбовете?

Сега соросоидите ще се наакат от яд и във форума ще се разнесе ужасна смрад.

На разбивача му дреме на дедовия....

И в момента, от танкери се разтоварват (точат) хиляди литри в пристанището заради рафинерията. Дали ще са малко повече няма значение. Интересно е, какво ще правят соросоидите, за които този проект беше много лош, но сега ако вече е американски изведнъж е станал хубав и изгоден.

Я да видим сега разбивачът на руски проекти - Бойко Борисов , как ще реагира?Много лоша шега му изиграва съдбата!Кой ще пише нов ОВОС?

Спрян,ама заплатите там вървят.Вървят и на онези в Южен поток.Баламите търкат картончетата на пеевски.

И къде е сега банкянския нерез?Пак се прави на шебек за председателството?Даа , тоя лъже само за да го харесат чуждите , а свои отдавна няма!

Mi kak kude? Tam kudeto mozhesh neobezpokojavan da mu oblizhesh posranijat Guz sled porednoto mu nasirane da vi eba pichkata majchina i na dvamata!

тия български политици - експериментатори!Ей, момета и байовци, българският народ, не ви е ПУЦ/професионално учебен център/ за негодни и начинаещи политици!

На този лъжлив и крадлив товаришч трябва да му се припомни, че не всички страни бяха съгласни да се разтурят международните договори СССР, Варшавския договор и СИВ. Ама се разтуриха, че и помен не остана от тях, освен в мечтите на Путин.

Тикве, па оти ручахме жабето?

Шило

Па оти му требваше електорат, требваха му ЕГН-та.

Шило

Все пак "Голям шлем" ще има!

И светлия комунизъм един ден ще победи.

Шило

може, не знам

С троен шлем бой по мутренски кратуни. Ама нали нямаше да се прави проекта - стана американски (еврейски даже) и хоп - прави се. Тъпанари. Колко ще е комисионната за Борисов и компания. Интересно кога ще се успокои Кавказ за да има петрол , ако пък е за руски петрол защо го спряхме. Долни американски подлиги. Нищо няма да има за българите - най-много да залеят Бъргаския залив с петол. Все ми е тая вече - мутрите са все по-алчни и вие си ги преизбирате. Продължавайте.

Руското ибрикчийче Пл.Русев е получило приказ да пробва почвата. Но е забравило,че имаше РЕФЕРЕНДУМ,без съобразяване с чийто резултати нищо не може до се построи нищо в ЕС. РЕЗУЛТАТЪТ ОТ РЕФЕРЕНДУМА БЕШЕ ОТРИЦАТЕЛЕН!!! И В БУРГАС, И В СОЗОПОЛ, И В ПОМОРИЕ! НЕ Е НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА ГО ПОВТОРИМ!!!

Нали нещо имаше санкции и никакъв бизнес с Русия ? Биг Брадър ще дърпа ушите на Боко.

Mаккеин има рак и е поохлабил хватката.....

Бойко сбърка. Дано се оправят нещата. Той порасва и ще стане голям политик. Европа и тя се осъзнава.

ха дано,ама ...надали.....

Porasva mi patkata kato se setia za majka ti! Hajde begom da mu razceluvash nasranijat Guz,da vi ebem pichkata majchina i na dvamata!

Те това се казва американски приятел!!!Вие духайте супата-нищо лично просто бизнес.....

И какво става сега, като е руски е лош и антиекологичен. Като е американски, изведнъж става много полезен и приоритетен. А ние да духаме супата, а парите ще ги прибират американците.

българия като силна независима държава, каза твърдо не на руския проект, а като васална колония на америка, само ще стой и гледа от страни как се строй нефтопровода и дори няма да получи нищо в замяна, даже ще плаща неустойки и нефт на двойни цени, защото чичо сам знае как се прави бизнес с бананови републики като нашата.

"само ще стой и гледа от страни как се строй нефтопровода и дори няма да получи нищо в замяна"--е,някои ще получат нещо...(в офшорната сметка)

Да бе ,сигурно! Руските подлоги пробват. Няма как в бургаско да пуснат тая клозетна тръба на плажаи.Ползите от това са 20 -на милиона годишно срещу милиарди проходи от туризъм.В нормалните държави никой даже не би и го споменавал на глас.Тук в държавата на руските подлоги всяко едномпредателствоме възможно.

Mирно,Cтаршина!!!!!

Господин Пламен Русев не е казал нищо от къде ще дойде нефта за този нефтопровод. Гърция знае ли за това.Еврейската фирма "Шеврон" ще доставя танкери с нефт от САЩ, така ли! Стига еврейски простотии. Турция става разпределител и търговец на нефта и газта за ЕС. Това направиха за нас "нашите приятели" от САЩ и техните български подлоги-мутри.

Нали премиерът публично се похвали, че спрял цели три енергийни проекта? Сега един по един проектите ще се върнат, но сигурно ще ни струват по-скъпо. Така вместо да печелим и да ставаме все по-богати, ние се въртим като ветропоказатели и се чудя заслужаваме ли изобщо да ни се вярва за каквото и да било. Но, бюджетът всичко понася, а обяснения защо все сме на опашката на ЕС, няма.

Pesh0

И като шеврон са изкупили руските акции , няма ли да цапа морето с нефт ? Нали имаше референдум заради който беше спрян проекта ????

Като сме на ,,енергийна,, вълна тука, мужиците, като построят СЕВЕРЕН ..2, такъв уй ша набият на укрите и пановете и те затова сега реват като вдовица ../за същата работа/ ....

алоууууу дирници - това от кадя го взехте бе - уточнете се - за нефтопровод или газопровод става дума?? това са 2 различни неста!!!! да ва в тапунгерите

и не се изказвай неподготвен.

ти прочети - по принциптова беше замисленокато нефтопровод за да се избегне трафика през босфора! трабите в бургас са за газопровод и вече се използват за турският паток а дирниците пишат за газопровод!

НЕКА СТРОЯТ ... СЛЕД РЕВОЛЮЦИЯТА И НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА ПАК ЩЕ СА БЪЛГАРСКИ И ХОТЕЛИТЕ И ЗАВОДИТЕ И ГАЗОПРОВОДИТЕ :))... САМО ИЗКОПАНИТЕ И ОТКРАДНАТИ ОТ ШВАБИТЕ И КАНАДЦИТЕ ЗЛАТО И МЕД НЕ МОЖЕМ ДА СИ ВЪРНЕМ :))

Ти вчера разправяше, че българите били гяури. Днес се включи в национализацията. Все си на кранчето. Типичен интересчия - тарикатче.

Кой строи заводи в бананова република България и какво злато ти гепи Германия бе амбреаж!Аман от вентилатори!Те затова не останаха млади хора в шибаната България!

Дебил,чети. Детройта е писал мед. Един ден всичко ще излезе кой какво граби на безценица, и изнася. Той е вентилатор,а ти адвокат на Дявола.

АУРУБИС АГ ФРАНКУРТ АГ ИМА 5 ЗАВОДА В ГЕРМАНИЯ И 1 В БЪЛГАРИЯ ... ЕДИНСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ КОПАТ И КРАДАТ МЕД 99.9999 ЧИСТОТА ЗА 1 МИЛИАРД ЕВРО/ГОДИНА , А ЗАВОДИТЕ В ГЕРМАНИЯ ПРАВЯТ ОТ ТАЯ МЕД КАБЕЛИ И ФИТТИНГИ С МАРКИТЕ СИМЕНС И Т.Н :))

Боко може и да не е на власт тогава да резне лентичката. Сигур Цецо-Гуменката ще е премиер.

тлустото копеле бою симитлията провали тоз проект.че се и гордее серсемина му!?:))))))

Я каква била работата. Ако собствеността е руска - Не може. Ако стане американска - Ааа, то май може. Иначе говорят за ЕС, ала бала и други оправдания.

Русия трябва много да го е закъсала,за да допусне тези паразити в проекта.

няма нищо по-голямо от хляба. Роснефт също е на тезгяха. Ако не са го и продали вече.

"Преди дни с решение на Министерски съвет беше увеличен със 120 000 лв. капитала на българската проектна компания Бургас-Александруполис Защо има изненадани?! Всяка година го увеличават. Мин. година, например, с 88 000 лв; По-миналата със 100 000 лв.... ... ПП: Всички проекти ще се реализират, когато падне ББ...

С други думи заплатите им вървят за нищоправене и аз искам да съм директор на водопад сладка работа.

Това е някаква нескопосана димка. Руснаците едва ли ще позволят на американци да "возят" руски нефт.

Прегледах всички икономически вести на РУ и никъде не се споменава за този проект.Поредната платена фалшива новина за егото на някой си

от хибриден сайт? 80% от новините са за величието Русия. Трудно е човек да се досети откъде ги спускат.

Кой ще плаща сега за протести? За Руски проект в България за протести се плаща, а сега като стана Американски, кой ще протестира?

"Според НЕПОТВЪРДЕНА информация акциите на руската страна в проекта са изкупени от американската енергийна компания Шеврон. Информация от сорта "една жена каза.."

Егати кефа значи тръби нЕма, нефт нЕма, ама пари за заплати и командировки на директорите има и кВо по-точно работят клати...ци ли ?!?!?!