Шефът на НОИ: 9.4 милиарда лева са парите за пенсии догодина

Догодина ще се пенсионират по-малко хора заради продължаващото покачване на изискваните за стаж и възраст за пенсиониране.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на НОИ: 9.4 милиарда лева са парите за пенсии догодина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С какви аргументи се погазва Конституцията на Република България и 30 000 души до края на живота си няма да получат честно заработената и законно изчислената им пенсия? Защо 30 000 души ще бъдат дискриминирани само затова, че са работили много и са плащали честно високи данъци? Има ли друга страна в Европейския съюз с таван на пенсиите и законово заложена дискриминация според датата на раждане на нейните граждани? Някога в нашата родина България ще се спазват ли правата на всички граждани? Има ли Президент, Омбудсман или отново 30 000 души трябва да търсят в Брюксел или Страсбург защита и равни права в Родината, формално гарантирани ни в Конституцията?

За старите пенсии тавана няма да падне. Само за новоотпуснатите , защото според премиера старите били комунистически.

а къде са 5 милиарда откраднати от корпоративна банка , ако чакат данци да духат супата докато не спре краденето от държавата!!!

много от управниците на всякакви управленски нива имат нездрав вид - главно са много угоени - рисков фактор - води до диабет - жестока болест, но въпреки това си ЛАПАТ.

Лапааат , лапапаааат -после източват и Здравната каса -за лекуване в правителствената ..-никаква файда от тия дебелос...ковци..!?Крайно време е да съкратим и тях...-на половината -вече не смогваме да ги издържаме...!?

Направих една простичка сметка-40 години трудов стаж,осигуровка около 150 лева на месец или около 2000 лева годишно,което за 40 години е 80 000 лева.При 240 лева пенсия,това означава,че за да получавам полагащата ми се пенсия,трябва да "стискам душата" си още 35 години,защото сега съм около 62.Тоест,това няма да бъде възможно по ред политически и икономически причини и държавата ще е на далавера от мен поне с 50 000 лева.

Шефът на НОИ да помисли и най-после да направи необходимите процедури за преизчисляване на все по-малко останалите стари хора с над 40-45 години трудов стаж. Ще ви бъде вменен грях на душата преди големите Коледни празници, ако и сега не направите тези преизчисления.

На вниманието на другите тарикат 18.12.2017 17:43 ( нерегистриран ) А които не сме тарикати (или повярвахме на циганина, че след 2010 няма да има таван), какво да правим. Евала ти правя за далновидността, но ако го направят само за новите пенсионери, а тези работили например до 2012 останат извън тънката им схема, ще имат "революционни" проблеми!

Цинично е да се сетя за една реплика от култов филм - "История на света". Репликата е : "Да го духат бедните"! п.п. Преди да ме затрие някой модератор, да се образова за филма на класиците Коен от 1974.

Мисля,че репликата бе:"Бедните да го духат!".Изречена от римски сенатор.

Еми вдигнете възрастта за пенсия на 80г. при средна продължителнот 65 и готово. Няма да има никакви пенсионери! Може да се добави и необходим стаж 120 години за бонус

Кой ви бие по главата да се осигурявате бре?! Тъпо е. Уговорка с работодателя - парите на ръка, бачкате на черно, внасяте си "бели пари за черни дни". Единствено здравни се внасят и то след 45-годишна възраст. Със спестените пари от пенсионни си купувате 3 апартамента. Пускате ги под наем. Ей ви пенсията. Толкова ли ви е сложно?! Няма да изхранвате безполезни цигани, полицаи и военни.

И ако нямаш наематели за известно време ще ядеш некуму ...

..само да попитам по колко пари месечно трябва да заделям, че след 30 години да си купя 3 апартамента? Защото сега хората по 30 години един не могат да изплатят! Някъде към 3000 лева месечно трябва да отделям за пенсийка, а?

Наясно ли сте с лихвите по ипотечните кредити ?! Че жилище за 100 000 евро /условно/ ви стъпва на 250 000 евро като крайна цена?!

Нещо си зле със сметките.

ауууу какво разточителство Стане ли на 55 години и доен ли е поне 35 от тях с вноски и данъци направо куршум в тила Няма да искат мед помощ няма да искат пенсии а мафиотските правителства само ще кешират и изнасят по офшорки По болнавите може милосърдно да бъдат обесени или отровени и преди 55

65 години, Мунчо. И доен 40-45 години.

От 2019 г. отпадат трите години по-избор преди 97-ма. Това според мен ще доведе до по-ниски пенсии, защото от тези три години се качва много коефициента, но само на някои. Не случайно сега има изчислена пенсия 16 хил. лева, но не му я дават.

Spokoino,pri Prostiq-4 6te se pensionirat "2"samo. P.S ili po-to4no ,prez 2024ª 6te se pesionirat samo Maikata i Vojda na naciqta.......

Гадната, долна подлга гербаджийска, би трябвало да допълни изречението така "Догодина ще се пенсионират по-малко хора, заради продължаващото покачване изискванията за стаж и възраст, пенсионерите също ще намалеят и голяма част от тях ще се преселят във Вечните ловни полета, поради продължаващият геноцид на банкянският Мутрак и шайката му"....

Пенсионерите намаляват защото вместо да се пенсионират бъдещите пенсионери трябва да работят за да хранят безполезната, вечно недоволна и алчна комунистическа сган дето взема пенсии без да е внесла и 1лв. в НОИ. Смърт на комунизма.

Още по-малко ще доживеят до пенсия! Целта е ако може изобщо да няма пенсионери, внасяй осигуровки за да издържаш държавните хрантутници и циганите и после пукни 2 месеца преди датата за пенсиониране за да не тежиш на бюджета! Това е националната политика за съжаление.

ще се пенсионират все по-малко хора заради продължаващото покачване на изискваните за стаж и възраст за пенсиониране с идеята докато смъртта ни раздели не придобили възрастта на пенсия ..

Бъркате НОИ с НЗОК. Ама карай.

Да разширят мораториума и върху други лекарства и ще ги докарат до НУЛА!

В Англия имало 15000 вампира!Че в то само в нашия парламент са 240 :)

Защо след като си се осигурявал 40 години -не ти дават изчислената пенсия .Кога ще падне тавана.Пари за заплатите на депутатите има ,а за отработените пенсии-не

То за депутатите има и за коледни добавки и за 13-та заплата.....

Таванът пада от 01.01.2019 година, но при изчисляване на пенсиите ще се включват годините след 1997 год, т.е. времето, в което се осигуряваме на сума определена от КСО - МОД (Максимален осигурителен доход). Той сега е 2600.00лв Така че затова се вдига таванът...

Готино :) Преди 20 години си дадох сметка какво ще настъпи. За 20 години здраво бачкане не съм внесъл и стотинка осигуровки. На 42 съм, вече съм си пенсионер с рентата от двете ми търговски помещения. А ги имам, щото не съм изхранвал с осигуровки непознати за мен хора.

На това се опитвам да науча и децата си. Минимални данъци и осигуровки на държавата, и инвестиране в лична собственост, която се онаследява. Т.е. натрупване на фамилно състояние. Поздрави за даловидността Ви!

А ако нямаш наематели за известно време какво ще ядеш ?

От 1200 евра наем ще падна на 600 и пак ще има. Не ме мисли :)

ЗАГУБЕНЯЦИ НАЕМАТЕЛИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА !!

А които не сме тарикати (или повярвахме на циганина, че след 2010 няма да има таван), какво да правим. Евала ти правя за далновидността, но ако го направят само за новите пенсионери, а тези работили например до 2012 останат извън тънката им схема, ще имат "революционни" проблеми!

До тогава,половината възрастни хора няма да ги има. Всичко е предвидено от ГРОБ.....

Няма как да функционира тази пенсионна система при положение че работещото население е по малко. Това е бреме и за младите и за пенсионерите

Сталин го е измислил : Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем.! И България се прилага много Успешно от 9 милиона - 6 !

Сталин никога не го е казвал, за това не е редно да повтаряш тази лъжа като папагал.

Точните му думи са: "Всеки проблем си има име, презиме и адрес".

Споко , още 1 година с Герб и България ще има най-много 4 млн. от хора , които 3 млн. ци*ани.

народа си - това е съвремените български пенсии и съвременото здравоопазване за възрастните хора. Измират като мухи от болести, глад и самота.

Ще мрат от самота, защото докато те работят в пенсия, децата и внуците им избягаха в чужбина ....

45% от парите за пенсии се финансират от данъците на работещите. И двете страни са страшно недоволни. Мила родна КЪРТИнка.

Не е подходящ ! Имаш ли идея ? Констататори и статистици дал Бог и Борисов много !

О, имам! Лична партида - колкото внасяш, толкова получаваш. Не си ли внасял - оправяй се! Нула лева. Само не знам какво ще правят настоящите пенсионери, защото парите по техните вноски на два-три пъти ги крадоха изцяло, до дъно. На практика ще умрат от глад.

а защо избягаха

А нещо за високата Смъртност и за масовите самоубийства на Пенсионери няма ли да спомене тоя тупан !?

Важното е гробари да има. И попове.

да се пенсионирам - на 64 години. Повечето като мен и тези преди мен сме си изработили пенсиите. Не разбирам на кого пречи работещият пенсионер, след като в този регион има около ЕДИН МИЛИОН И ТРИСТА ХИЛЯДИ биологична маса, която нито работи, нито търси работа и това не са само цигани. Цифрата е официално публикувана и не е нито оспорена, нито опровергана.

Освен регистрираните безработни,с което много се гордее светиня му, че са само 6, отчетоха още 300 000 нежелаещи да работят или са в сивия сектор.

От 2019г. щял да отпадне прага на пенсиите, но едновременно с това ще има нова методика за изчисляването на пенсиите. Ще отпаднат трите благоприятни години преди 1997г. и не е ясно дали по новата методика размера на пенсиите ще е по-добър за хората или обратното.

Освен неясноти относно методиката, не се коментира и това,че много хора - всички онези,които са работили в сивата икономика и са ги осигурявали на минималната заплата,ако въобще "съвестния" работодател ги е осигурявал,трудно ще съберат години за стаж.НОИ ще си спестят немалко пари..

Обратното!

Със сигурност новите пенсии ще са по-маломерни..,защото вече няма да са НАЙ-добрите само 3 години-до 1997г , а всички след тази дата -болшинството по-ниски заплати ,предимно в частния с-р а в началото /след 97-ма / и безработицата беше на висота..!?

Намаляват, защото много българи се пенсионират в чужбина за добри пенсии. По същата схема намалява и БОкувътъ БЕЗРАБОТИЦА през ТЕРМИНАЛ 2

Махнете купищата пенсионери от държавната хранилка- превзели са всички институции! Бавно работят- много вземат! Новите технологии въобще не ги интересуват, нищо градивно не ги интересува, само ги хрантутим!

Същото важи и за политиците Когато махнете и тях пари ще има за всичко

И к'во предлагаш, да ги вкараме в газови камери? Великия вожд от Банкя на това ли ви учи?

TOЙ вече намекна, че старците може в гората да се оставят както преди векове в Япония...

И ако не работят пенсионери, който ще работи? Работят и внасят осигуровки. Много от образованите млади българи заминават в чужбина, а както се оказа, не са малко онези, които просто не искат да работят. Тогава?

са като паразити - взимат социални и им плаща дори и наема! Кво да прават в България?

Когато спрат да работят в държавните институции пенсионери, то те ще освободят работни места за внуците им, които може и да се откажат от Терминал 2

Не забравяй умнико, че и ти ще станеш такъв, ако стигнеш дотам....Пенсионерите са се осигурявали, но къде са им парите? Като си толкова умен и технологичен, отговори! Нямам нищо против младите, нооооо само някой от тях стават за нещо, другите са по-ниско от посредствените. Та много не се раздувай, одъртяването идва много бързо, няма да усетиш кога ще си дъртофел, от когото ще се оплакват такива като теб сега.

Кой твърди, че нямат пари, когато постоянно хвърлят от терасите си десетки хиляди?

Ти ли бе трол нещастен си много работлив? Денонощтно ядеш лайна и мислиш това за работа?

За сведение, в общия случай тъпотата не е резултат от възрастта, а е по рождение.

Човече, твоят коментар има най-много гласове. По отрицателните разбирам, че си прав. Там явно гласуват пенсионерите. Много работещи пенсии, бе

А работещите дали ще платят 9.4 млрд данъци или ще се осигурят на минимална работна заплата, а останалото под масата. После пак Боко ще е виновен :)))