Манолова: Смазващ резултат, институциите да се съобразят

Числата са достатъчно красноречиви – смазващ резултат в полза на тези, които не искат добив на природен газ в Добруджа.

Обратно в новината

Коментари - Манолова: Смазващ резултат, институциите да се съобразят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как няма да е смазващ резултата,нали такива Като Мая костинббродска са го платили.

Баба Гица и дядо Гюро се изказаха по въпроса за шистовия газ:)))) Казаха твърдо Нье и веднага след това се оплакаха от безработицата и ниските пенсии:)))

след румъния , утраина и латвия, и германия започва проучвания за шистов газ. е, генерал тошево не е в никоя от тези държави, та затова те ще добиват, а някой ще купуват! дрогаре от генерал тошево, аз предлагам да спрете и производството на жито, щото россия от лани стана голям производител и износител на жито, та е редно да купувате от там, вместо тъй вандалски да орете майката земя и и нанасяте непоправими щети!

Ба та у простака. Дори и ти не си разбираш простотиите....

това е прекрасно! ония в трън не искат добив на злато, и ...ми закриха си единственото препитание! след пет години там трънчани ще мрат от глад, ама русофилските "еколози" ще си живеят добре там от където отидоха да ги подкукоросват. тия сега в добруджа, след като повярваха на председателите на текезесетата, че земеделието не е поминак, и им изкупиха земята по 160 лв. декара, и сега взимат милиони от субсидии, сега се отказват и от добива на газ! това е прекрасно, щото деб.илите ще измрат от глад, и тогава България има шанс да стане нормална държава. трябва да си изключително т.ъп, за да не знаеш, че на тези неща хората им викат полезни изкопаеми, щото са полезни за икономиката! полезни са, когато ги ползваш! по умните ни предци са измислили и поговорка за индивиди като тези в добруджа и трън. тя е: вода гази, жаден оди! сега трябва и един референдум в девин да спретнат комунделите да спрат бутилирането на девинска вода. причина винаги може да се намери!

Значи дебилите не са 80% ами 97% включително и Маичка.

Много ги е страх червените боклуци, че има в Добруджа природен газ и нефт и то големи количества и ще престанем да сме зависими от изостанала Русия. Мръсни продажници!

Ама че си глупава...

първо попрочети малко как се добива този газ, после прочети за последиците за районите където се добива и не на последно място примери десетки как тъй наречените чуждестранни инвеститори прибират 90% от стойността на този газ и хвърлят стотинки на държавата на чиято територия го добиват. А тия стотинки ни стигат да покрият щетите от добива. Та първо попрочети малко а после си отваряй смърдящата на кравешка тор зурла.

тъй тъй тъй! те затуй в россия не добиват нищо, щото ...... а от мене да зднаешу, и на внуците си да кажеш, ако не измрат от екологичен глад, че 10 % от нещо си са нещо, а 100% от нищо си са нищо!? нищичко!

Тая вресла се редува с оная другата, няма млъкване ей. Цели 100 човека гласували в рефереднума и 92 от тях били против, ти да видиш. Ама чакай, какви 100 участника. Много по-малко са били....

Ей сега ще видим анти-демокрация в действие. Референдум, 97% против, накрая "Да Ама... Няма Как - трябва да се добива" или "Хайде да направим втори референдум". За жалост политици на всички нива мрат от възторг като им покажат 6-7 цифрена сума.

Манолов,а КАЖИ ЗА ЗАБРАНЕНИТЕ ГРАДОВЕ В РУСИЯ. Руснаците си черпят нефт, газ и ни поставят в зависимост. Трябва да построим АЕЦА Белене с остарялата руска техника НО ДА ВАДИМ ГАЗ не може НЕ ДАВАТ РУСКИТЕ БРАТЯ.....

Остарялата руска техника??? А какво да кажем за ФАЛИРАЛАТА западна ПРЕстаряла???

Еврейска подлогоооо

Намазания с говна пак се обади и се нерви и облизва

Прав си да си вземем японска супер модерна техника, хем ток ще имаме хем фоерверки и самите ние ще светнем като крушки.

Каквото и да бликне у дворо ти е собственост на държавата ,само фекалиите от септичната яма на нужника ти са твои ,тях може да ги ползваш както намериш за добре....

Аз не съм най-големия експерт по темата ама искам да питам таа "смазаната" ако от мое парче земя бликне нефт кво ше стане според БГ "закони".А за "неразбиращите" кой е собственика на нефта в моето парче земя

:))) Съгласно Конституцията на Република България, собственик е държавата.

хихи.Не съм експерт ма знам кво да питам.И в такОв случай кой е "суверената" a?хихи

Изпуснахме питомното ,сега ще гоним дивите зайци ,отрязаха южен поток откъдето щяхме да получаваме и евтин газ и транзитни такси и сега ще си надупчим най-плодородната земя за да вадим някакъв иманигерен газ ,който я го има я го няма ,ще купуваме оскъпен газ от Турция и турски поток ,това от български управляващ по гнусно и алчно животно няма.

Само с една дума от всякъде, от всичко за народа ГЕНОЦИД........

"Гражданско,гражданско",колко да е гражданско обществото в Генерал Тошево,което взе решение отчитащо само личния му еснафски интерес,съвпадащ обаче съвсем случайно и с геополитическия интерес на една велика,но чужда държава.Съвсем случайно!! И същите тези 99% дали си дават сметка ,че със сигурност няма да станат по-богати,но пък активно съдействат държавата ни да продължи да потъва .

Същото като ,, българин от щатите " ???

До Ото СК...Абе соросоидно говедо,абе мръсен предателю,бог да те накаже.Какво знаеш ти за комунистите като все ги обиждаш.К/ой е платен с рубли,Мая ли или на теб плаща соросоидните подлоги да плюеш своят народ.Кой ще го произвежда този газ,ние или американски компании и ще ни го продават както токът от Мариците .Поклон пред Мая и хората от Добруджа. Те знаят как да бранят земята си.Поклон

В случая става въпрос за проучване от руска компания тъпи смрадливецо ;}

Минала е покрай Русия тази компания. Шеврон тъпо и упорито гледа да докопа газа.

Леле, колко си неграмотен:)) Най-вероятно училището не ти е било силната страна...но пък ти си си по природа умен! Нали така? Училището е за глупавите, ние и така сме си ентелигентни:))) И после що ставали манипулациите!! Ами, защото сте прости и бедни ще си останете:)) Хайде, цъкайте минусчета! Надявам се, че да ме прочетете сте ходили на училище, рожби манини, червени:)))

Сорос и от Козяк май са раздали коледни премии. Голяма активност. А иначе радост и надежда, че след дълга летаргия у народа се пробужда инстинктът за самосъхранение и опазване на родната природа за поколенията.

По-добре беден с ресурси и природа, отколкото беден без ресурси и без природа.

ся да нъ питат изкаме ли лифт да си ходиме екологично на нивите ас сам ЗА

Всички важни въпроси като влизането в ЕС,НАТО,еврозоната,Шенген и др , да се решават само чрез референдуми! Да, ама не!?

И какви са ти познанията за вредите и ползите от включването на България в еврозоната и Шенген? Ама не ми използвай интернет-глупостите дето други такива "спецЯлисти", като теб, са ги нацвъкали къде ли не! :) Ха да те видим! Нали искаш референдум за еврозоната и Шенген?

Чета различни изказвания на политици управляващи и народни избранници и ми прави голямо впечатление колко старатено избягват да употребят по какъвто и да е повод думичката НАРОД суверенът на който трябва да бъдат подчинени и в интерес на който трябва да работят

А какво е НАРОД?

Частта от населението, която остава, като се извадят соросовите предатели, егоистите, измекярите и "дай, България".

А какво е "Гражданин"като на табелите дето пишеше "граждани;изхвърляйте боклука на края на селото'

В Добруджа няма шисти. Цяла Добруджа лежи върху огромно находище на кюмур. И то много качествен кюмур, не кал като в Мариците. Но се намира на много голяма дълбочина и не е рентабилно да се разработва. Покрай кюмура естествено може да има находища и на природен газ. Учеше се по География в 7-ми клас. Но де ти комунист и География? Тази проста и невежа сган може само да краде и да руши.

А! Ко стана бе, соросоид некадърен?? Нали ти обясняваше, че всички се отказват вече от тецове, аецове и кецове?? Нъл щяхме да си светим със слънце и да се топлим с вятър бре??

Фирма Русгеоком БГ ЕАД-американско ли ти звучи това име?

Фирмата през 2009-та е регистрирана с участието на руснак, живеещ в България. От 2013-та година няма кьорав руснак в тази фирма.

Мая костинбродска и в Генерал Тошево стигна........

Манолова в случая, вероятно без да го осъзнава, но е права. Характерно за колониите е, да се добиват невъзобновяеми суровини от чужди компании. В България вече се добива меден концентрат, златен концентрат, сребърен концентрат, остава да се вади газ от чужди компании - и направо да стават безплатни бананите.

излиза че рашата е най голямата колония

Очаквах някой да напише тая глупост, МА НЕ Е. Щото добивните компании са РУСКИ и са контролирани ОТ РУСНАЦИ.

Браво Манолова. И ти участваш в смазването на икономическото развитие на страната. Ако добиваме газ и нефт, ще нарушим печалбите на Русия. Явно 4000 души начело с тебе, смазвате икономическото развитие.Руска соц. подлога за рубли.

Всички си викаха: Бедечка не е мой проблем, да им вземат земите на хората....ами сега

Когато даден политик спомене думата институция човек трябва да е кръгъл наивник за да сметне че има такова понятие и че то работи в България.Високопарни слова се изливат всеки ден от устата на индивидите наречени политици които са без всякакво съдържание.

По всичко личи, че тази комунситка гепва яко рубли и за това ката ден руши държавността в България.

цялото генерал тошево са рубладжии.. добре че имаме модерно правителство, което не му пука за мнението на дебилното население..

Ами прости хора, бе другари ...Лесноманипулируеми и трудномислещи. Абсолютно безсмислен референдум. Със същия успех можеха да гласуват - "дали законите на РБългария да действат на територията на община Ген. Тошево?"

Генерал Тошево - къде се намира това?!

В България ахмет в България .

Тази тьотка се носи неудържимо по пътя на популизма. С други думи, суверенът като иска да е беден, такъв и ще си остане. Това е положението, драги зрители. Съвсем скоро всякакви "зелени" плазмодии ще направят така, че няма да може да се прави честен бизнес в България. "Зелени" в смисъл, че взимат в зелено, да не си помислите друго. На печалившите честито. Айнщайн е казал: Съществуват две безгранични неща - Вселената и човешката глупост, но за първото не съм сигурен....

Шилo

Скоро предрекох, че Мая прави някакви дребни добринки, за да си вдига рейтинга и да може да хване декиш, когато се наложи да защити интересите на Москва. Е, точно това се случва сега с този незаконен референдум.

И кое точно е незаконното популистче ,референдума е за забрана на проучванията и сондажите ,а не за добива ,нещо много прости искате да изкарате добружанци ,но дори и да са прости имат юристи които са им дали акъл как да се организира референдума .

"Не искат газ в Добруджа, не искат газ и петрол от морето, не искат даже проучвания за газ, не искат волфрам в Смолян, не го искат и във Велинград, не искат злато в Трън, не го искат и в Момчилградско, Хасковско и др.1 не искат и въглища край София, не искат" АЕЦ Белене, не искат Тецове, не искат ВЕЦ, не искат магистрали, не искат хотели, не искат лифт на Банско, не искат фабрики и заводи... А какво искат - да тънат в мизерия и л....а. Това са българите. Смърт на комунизма.

Ало,форумния идиот,не дрънкай пак глупости,че от Козяк ще ви отрежат за ниска ефективност. Хората ИСКАТ АЕЦ Белене,хората ИСКАТ фабрики и заводи,но които произвеждат чисти работи по чист път. И най вече хората искат чиста земя,че производните и храни стават все по скъпи и като имаш мамбо всеки ще ти даде и газ и злато и енергия. Но на Козяк така са казали и троловете скочиха. Айде тролете още малко че едни лоши хора ви точат секирата....

Гладът и мизерията са справедливо наказание за мързел и глупост. Та тия от Добруджа да си го повтарят по-често... Как да определя решение, по подобен въпрос, взето не на базата на информация, а въпреки липсата на ткава? За мен е глупаво! Как да определя факта, че въпросните добруджанци не са си направили труда да получат малко повече информация и то поне от два независими източника? Аз го определям като мързел и безхаберие!

Тъй де моме -дай им малко акъл за работа на околовръстното .

Ти не ги мисли добруджанци имат плодородна земя имат традиции,гладни няма да останат ама мисли ако ги няма тях ти какво ще ядеш? Май моя.. А там са богати земеделци ще се оправят без теб някакси но е възможно да ти вдигнат цената на мамбото и ти няма какво да направиш. Щото нез компютър и телевизор може, ама без мамбо.... Да пукнат сега всички козяшки тролове,протестъри,соросоиди и прочие паплач.

ГАЗ ИМА И МОЖЕ ДА СЕ ДОБИВА В ЧЕРНО МОРЕ - НЯМА НУЖДА ДА СЕ СЪСИПВА "ЖИТНИЦАТА" НА БЪЛГАРИЯ ; САМО ЧЕ ПРОУЧВАНИЯТА ЗА ДОБИВ В ЧЕРНО МОРЕ УМИШЛЕНО СЕ БАВЯТ , ЗА ДА СЕ СЪСИПЕ ДОБРУДЖА... ; РУМЪНИЯ ВЕЧЕ ИМА ДОБИВ В ЧЕРНО МОРЕ!!

Шилo

Като казваш, че има газ в морето, кажи и точно на кое място е, че да го извадим другата седмица.

Цялата ГЛУТНИЦА да отива на протестите да иска газ без пари, която някой да им докара от другият край на света. КОМУНИДНИЯТ ИДИОТИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ.

В България нефт и природен фаз се добиват вече близо 60г. Каварна е газифицирана с евтин газ местен добив. Кнежа също се отоплява почти без пари. с местен газ. Няма екологична катастрофа, няма нищо. Комунягите използват страховете на хората за да рушат държавата. Смърт на комунизма.

Комунистите пък какво общо имат с този референдум ? Не са против газа. Че те цяла България газифицираха, топлофикациите да не са на въглища ? А находището в Чирен, после превърнато в газохранилище ? Ако не е то, ще измрем от студ.

Комунягите са организатори и стоят зад всички тези свинщини с газа. Смърт на комунизма.

zeddd

Ама си глупавичък. Едно е конвенционален газ, друго е да получиш газ чрез вливане на химии под земята, коите ще накарат въглиния пласт там да тлее и да отделя газ. И къде е проблема? Проблема е, че всичките тези тръби трябва да минат през водния басейн, от който цяла Добруджа черпи питейна вода. Това е проблема! Че при една авария и се отравя подпочвената вода. То дори не е нужно да има авария... Но кратун не мисли, важното е да плюе, че хората не искали нещо. Този газ да не мислиш, че ще остане за нас? Колкото и за нас остава нещо от златодобива...

Кой ви каза, че се канят да добиват шистов газ? И как се добива шистов газ на място, където има обикновени газови джобове, а не шистови пластове?

Колко политкоректно замениха шистов газ с природен такъв :-)))

Божееее,не е за вярване как със зверски манипулации на мнението на българите успяха да превърнат в мръсна дума газ ,нефт,шисти.Буквално всеки втори пишещ слага знак на равенство със злото и заклеймява всяка поява на горните три думи.Безнадеждно е! Затова младите и образованите не се и опитват вече да променят държавата си,а бързат да устроят живота си там дето правят референдуми за друго.

Маноловица за пореден път доволно потрива ръце. Все пак това си е един руски успех!

Тролчев, издишат ти опорните точки.

Издиша ти на тебе... Туй де не е вдишало!

Е ... щом казваш , вие американците по-ги рабирате тез работи , а какъв мир и демокрация разпространихте по света ...

Не искат газ в Добруджа, не искат газ и петрол от морето, не искат даже проучвания за газ, не искат волфрам в Смолян, не го искат и във Велинград, не искат злато в Трън, не го искат и в Момчилградско, Хасковско и др.1 не искат и въглища край София, не искат.... А какво искат - да тънат в мизерия и л....а. Това са българите.

На баба Пена и дреме на шмайзера за газ, волфрам или злато. Нито добиващите фирми ще отворят атрактивни работни места нито природата ще става за нещо щом добивът приключи. Примери кооооолкото искаш. На баба Пена синът и е в Белгия а внукът като завърши у Софето и той хваща по света. Но когато се върнат тя иска да си има градинката от която да откъсне 3 домата, когато децата и се върнат и да им направи салата от която да не се гътнат. Тъпа ли е баба Пена е въпрос на гледна точка. Особено ако си баба Пена или огромна международна корпорация ръководена само и единствено от забогатяване на акционерите и (които едва ли знаят даже къде е България на картата) и им е през шмайзера пък за нас "тъпите" българи.

Накрая като остане на баба ти пена само скелета, щото нема кой да го зарови, камо ли цветя да турне отгоре. Ще видиш ти едни доматки като си дойдеш от белгия... Тръни и базак до шията ще намериш...

читателю ... в изостаналата англия тази година затвориха последни работещ рудник за добив на въглища , а българското злато е в канада ...

Знаят какво искат. Някой да им го даде на готово, без пари, без да им пука колко се е трудил, а тази сган пак ще го мрази. Идиотска нация.

а що не си го начукаш!

Според мен, трябва да се направи допълнение към Закона за референдумите. Не може чрез допитване до една малка част от населението на Република България, да се вземат решения, засягащи цялото население. Проучването и евентуален добив на газ не засяга интересите само на хората от Генерал Тошево. Проучването и добивът на газ е от общонационално значение и не може да се решава в такъв тесен, интимен бесепарски кръг! В Закона за референдумите трябва да се посочи изрично по какви въпроси могат да се провеждат референдуми на различни административни нива - община, област, общодържавно. Не трябва да се разрешават референдуми по въпроси, изискващи експертни решения, като например да се строи или да не се строи АЕЦ, или пък какъв вид енергетика да се развива. В Конституцията изрично е записано, че природните богатства и природните изкопаеми принадлежат на държавата. В дадения случай решението на този местен референдум е нищожно, защото поставя под въпрос възможността на държавата да експлоатира природните богатства и полезните изкопаеми в даден район! А те, както е отбелязано в Конституцията, са държавна собственост! Явно за русофилската паплач и БСП нарушаването на Конституцията е само една досадна подробност, защото интересите на Рассия, т.е. нефтегазовата олигархия на Путин, е над всичко! Аз смятам, че трябва да се проведе разследване и потърси отговорност от организаторите на този антиконституционен референдум. Няма разлика, като нарушение на законите, от един референдум за независимост, като в Испания, например. Нарушението на конституционният ред е налице. Корнелия Нинови и помощниците ѝ около този т.нар. референдум - на съд!

И ти ли Бруте? Да си чувал за Швейцария? А за Йовков:"Боже,колко мъка има на този свят,Боже" С Вашите "национални интереси",загробихте и народ и държава!Срамота!

Ти прочете ли внимателно какво съм написал? Не може да се провежда референдум по въпроси, решени в Конституцията на Република България! Полезните изкопаеми са собственост на държавата! Така е написано! Това, че притежаваш 1000 декара земя, не означава, че притежаваш и подземните богатства под нея - вода, минерали, руди, въглеводороди... Тези неща са на държавата!! Следователно референдум, който цели да промени смисъла на Конституцията и нейните разпоредби е незаконен и организаторите му са извършили престъпление! Така, както бе престъпление и референдума в Каталония! За да се направи референдум, като този в Генерал Тошево, първо трябва да се промени Конституцията на Република България! Признаването на този референдум, както и неподлагането на разследване и съдебно преследване на неговите организатори е опасен прецедент, к непредвидими последствия за държавността. Винаги се започва ей така, невинно, с най-добри и "чисти" намерения!

Отворко ,референдума не е за ползване на природните подземни богатства ,а е за забрана на проучванията и сондажите в района ,така ,че каквото има под земята ....ще си стои там и ще си е пак собственост на държавата ,в този смисъл не се нарушава конституцията ,или ти си мислиш ,че организаторите на референдума не са се консултирали с юристи за законността му.

Интересите на кои ВСИЧКИ, бре? Кой печели от Мариците, от концесията на Дънди, от Веолия? И газът ще е на концесия, ако има такъв и цената на потребителите няма да спадне. А всички негативни последствия за околната среда ще са населението на Ген. Тошево. Не за софийските шопи.

Така е. Недрата са изключителна държавна собственост. Не може да се прави възбрана на собственика да ползва собствеността си. Референдумът е противоконституционен в този смисъл.

ЗАВИСИ КОЙ И КАК ЩЕ ДОБИВА ... НАЙ-ВАЖНОТО КОЛКО ЩЕ ПОЛУЧИ ОТ ТОВА ДЪРЖАВАТА СЛЕД КАТО Е НЕЙНА СОБСТВЕНОСТ!!1 КОЛКО ПОЛУЧАВА СЕГА ДЪРЖАВАТА ОТ НАЙ- ГОЛЕМИЯ ДОБИВ НА МЕД И ЗЛАТО В ПИРДОП И ЧЕЛОПЕЧ ?-1% ОТ ПЕЧАЛБАТА СПОРЕД ПОДПИСАНИЯ ОТ СТАНИШЕВ КОНЦЕСИОНЕН ДОГОВОР(КОЛКОТО ОТЧЕТЕ ТАКАВА СОБСТВЕНИКА)

И точно тия въпроси съвсем не са от компетенциите на местната общинска власт! Не може местна общинска власт да разрешава или забранява проучване или добив на полезни изкопаеми, собственост на държавата. Няма такива права! Та това си е направо искане за независимост?!

тая омбусманка за рашата ли обусмани

На БЪЛГАРИТЕ мюмюне , явно на БЪЛГАРИТЕ .

Газпром яко ще да се е изръсил за целта .....

Де да знам мюмюне ... пък зависи и за кой народ наблюдаваш ( със сигурност не е българският ) .

Това беше един хубав шамар!Въпросът е за кого-всички "мишоци"-от "експерта" Илиян Василев,през "плеядата" безгръбначни "политици и експерти"-от Трайчо до вече не знам кой,които ходеха по ТВ-студиата да обясняват как технологията и т.н. е "безопасна"-никой не си показа носа пред хората в Добруджа,да им обяснява кое-как е...Ясно е,че за тези "мекерета" всяка "правилна позиция" е добре "мотивирана" от известни източници! Някой спомня ли си какъв вой имаше за тръбата "Бургас -Алксанропулис"?И референдум -ОК!За Южен поток?Как "Син поток" няма да стане?Как и "Турски поток" не го бива,и т.н. и т.н. Жалко е,че никой не се сеща да говори и за "демократичния геноцид",който беше извършен не само по Добруджанския край на Родината ни-без работа,без добри пътищя,без здравеопазване -тези хора са герои! Сега следва "шамар" и за другата концесия- в района на Вранино! Интерсно е и къде бяха "Тома Белевците"?Май само по определени "проекти" за мнооого чувствителни....Затова и "зелени"и "еколози" не чинят в очите на хората вечеи 5(ПЕТ) стотинки!

а що не си го начукаш!

Всичката им е наред, значи. Плодородието им плодородие, водата чиста, птичките чуруликат, работа си имат. Да не ги мислим. Само съм забравил, тръбите на Газпром, откъде щяха да минават? Евентуално..

Без вода не може, без газ може. Лошото е, че не знаят, че ако се бяха навили пак руснаци щяха да им вземат находищата/ При ясно навлизане на електрическата енергия хората ще станат независими щом положат слънчеви панели и си осигурят достатъчно ток без участието на НЕК. Шистовият газ е само временно решение, затова е по- добре да го няма в Добруджа. По- добре да мислят за повече горски масиви, източници на енергия и независимост от руснаците.

тъпотията е майка на немотията. в България тази майка е с много деца ;}

Браво на хората! Виждате докъде са се докарали в Норвегия и Арабските емирства от този петрол и газ! Да си внасяме, че е по-добре за природата и по-евтинко, отколкото да си го добиваме сами. И помнете - щом ви питат дали искате добив на газ, сигурно говорят за шистов! Знаете - горяща вода и прочие ужасии - в Щатите и Русия не могат да си пуснат водата, че веднага следва взрив.

Адми да, виждаме - чернилки и резаци навсякъде в тия държави. Какъв друг газ, освен шистов искат да добиват? Защото всякакъв друг вече е добит предобит издобит. Затова и са тези платформи в моретата. Дори руснаците с тяхната безкрайна тундра и какво ли не в нея пак си добиват от северния ледовит океан. Водата дали е горяща и взривове - това такива кухички като теб могат да му се възхищават. Иначе хората и животните и растенията се тровят от тази вода с химията и газта в нея. То трябва малко мозък, ама ...

Отново сте прав, уважаеми! Пълно е с "резняци" в Саудитска Арабия.. срамота! И още нещо - вижте каква пустиня е Саудитска арабия - от добива на петрол е! Да бяха купували руски, сега щеше да са направо оазис! или поне о!азис!

Голям успех за дебилите!Трябва да си изключително тъп, за да гласуваш да бъдеш беден, а не богат.Вместо да станем износители на петрол и природен газ, ние ще си останем най-бедната и корумпирана страна в Европа!Дерзайте дебили, тук ще останат само тези , който не стават и за чеп за зеле!

Трябва да си изключително тъп за да продадеш и се съгласиш да тровят замята която те храни и пои . Но ти ебанне няма как да го разбереш ( това са човешко ценности ,не дебилски ) .

Явно си ебан! В главата! Технологията е безвредна

Драги Бояне или каквото си, драги става въпрос за концесия която се дава на частната фирма и без дори да се пита народа дали исак или не! Примера с златото, медните руди и въглищата, ТЕЦовете ги виждаме! На среща нищо не влиза в държавния бюджет! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ ТЪПИ БЪЛГАРИ, ЧЕ НЕ ВИЕ ЩЕ ИЗНАСЯТЕ, А ЧАСТНАТА ФИРМА И ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ ДОГОВАРЯТ ТОВА КОЕТО ЩЕ ПОЛУЧИ БЪЛГАРИЯ? НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ЧЕ ПАРИТ ЕСА ЗАЧАСТНАТ АФИРМА, КОЯТО ДАВА НА ПОЛИТИКА ДА ПОДПИШЕ ДОБЪР ДОГОВОР!?

Това мче шепа селяни не искат добив на метан на наша територия не означава нищо: просто поредната стъпка от хибридният план а Путин за дестабилизация на нашата демокрация. Демоничните сили в Масква не желаят добива на демократичен европейски метан, те ни искат зависими и подтиснати: да, ама не!

Е оти бе плесен ? Не изяде ли достатъчно добруджански боб да напълниш боковия хъб та се нахвърли на хорската земя ?

Искам си руския газ, български не ща. Искам си Топлофикация да ме дере с такса за общи части, не искам газификация и индивидуално потребление и консумиране на топлоенергия. Искам си високи браЦки цени ,а не по-ниски от родно добиване.

Е що се изпусна с българското злато в канада или американския ток от марица ?

референдумите в Боколандия не са валидни. Знаем от опит.