Каролев: Борисов не желае развитие на планински туризъм

Премиерът Бойко Борисов през последните години е доказал през делата си, че не желае развитие на планински туризъм.

Обратно в новината

Коментари - Каролев: Борисов не желае развитие на планински туризъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

явно наистина е така, след като винаги измислят нещо, за да не построят очевидно необходимия лифт

Вие май още не сте разбрали колко е хитър банкянският главатар... Намерил е перфектен начин да почне да си цоца и от лифтчета в Банско и да го играе природозащитник в същото време. Всичко е вече тип-топ уредено и мутренският бизнес в БГ разцъфтява.

Тоя царски шут бих го шибал отзад, по Коледа,за здрве и берекет, с украсен като сурвачка пернишки винкел,по здравата гърбина.

Hajde i tozi poserko pak dal mnenie!

На туристите не им дреме какво се случва, след като си тръгнат от мястото,където са били, Интересува ги да се похвалят във Фейсбук и как изглеждат на снимките. Обикновено след тях остава пълно мазало. Идете в Банско след сезона и сами се уверете. Аз няма какво друго да пиша. После, се появяват еко терористи, които да лъжат, че въздухът в София бил мръсен, но крият, че 12- те обекта на метрото бълват циментов прах из цяла София и са намазали целия център. Колите замърсявали, но не виждат големите дизелови камиони от строежите! Дори не забелязват пълзящите дизелови маршрутки! "Да не говорим за хилядите вегани, които пърдят зверски и се правят на света вода неотпита!"

Дано да не е прав Каролев! Не мога да повярвам, че има държавник, който да не иска развитие на туризъм у нас, още повече, че той генерира и добри приходи!

Каролев ,планинският туризъм няма нищо общо с новият слънчев бряг подготвян за Пирин планина.Та Каролев ти си една праметарка ,ненужна на обществото.

Каролев, и теб явно са те купили съответните чорбаджии. Отдавна се знае въз основа на имиджа който си изградил досега, че ти да бъдеш купен, е много лесно.

Каролев забравя,че конкуренти на Банско са Боровец и Пампорово,а основен акционер в Пампорово е Цветелинка.Така ,че не зелените използват Борисов е той използва тях.

Никакви нови лифтове и писти! Няма да ставаме като Австрия и Швейцария за смях на цял свят. Даже и тези две държави не застават зад това да се развиваме като туристическа държава. Прави са нали?

Само дето тук няма австрийци и швейцарци, а прости българи, което предопределя какъв ще е резултатът!

А, как така го нагласиха, че общественото обсъждане да приключи на 22.12 преди празниците,а? Та да могат на 28.12 да придвижат нещата, когато на никой не му се занимава. Кметът на Банско си призна в ефир (БНТ2) , че иска освен вотри лифт и още писти, докато той и всички останали по другите ТВ се кълняха че е само лифта и нищо повече. Е , ние знаехме, но и вие се издадохте че сте си измет. Ами НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ!!! Планината е за ВСИЧКИ, не само за мутрите! Окрадохте концесията, заграбихте и резервата дори. Вместо да строите втори лифт трябва да разрушите съществуващите - долен Шилигарник и Палтото и да засадите изсечените дървета там! Това трябва да направиш Борисов - ние сме народа и ние сме ти работодатели. Гласувахме ти доверие въпреки че съсипа Витоша и не развали концесията там, за Пирин си пътник. Нали не обичаш да губиш от кОрнелия?

Нещо не става ясно. На господина Каролев не му харесало, че на Раковска има велоалея и общината трябва да я махне. Сега не му харесало, че няма втори лифт и трябвало да се построи. Имаше и някакво друго изказване, пак нещо не го устройваше. И сега какво, всички в тая държава трябва да правим това, което на господин Каролев му харесва? Да не сме проспали, когато са го избрали за император на България. И не е човек със стойностна система и морал за пример, че да се изживява като модел и образец за поведение.

КАРОЛЕВ, НА ЛУД ЛИ СЕ ПРАВИШ ИЛИ СИ ТАКЪВ? БОРИСОВ НЯМА ДА РАЗРЕШИ ДА ИМА 2-РИ ЛИФТ ВЪВ БАНСКО, ЗАЩОТО ТУРИЗМА В ПАМПОРОВО ЩЕ УМРЕ ЗАРАДИ БАНСКО. ПАНПОРОВО Е НЕГОВ КУРОРТ - НА БОРИСОВ КАРОЛЕВ, КАТО ТОЙ СЕ КРИЕ ЗАД ПОЛАТА НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА. ЩЕ ЛИ БОРИСОВ САМ ДА СИ УНИЩОЖИ БИСНЕСА, НЕ? ТОВА Е ИСТИНАТА КАРОЛЕВ, А НЕ ПРОСТОТИИТЕ ТИ.

А Цеко прее*а Витоша заради Банско, но въпреки това баце не му взе концесията и Витоша тъне в руини, нали?

Ако някой не знае защо Каролев иска втори лифт на Банско, нека да го светнем: Каролев има хотелче там!!! Ако дойдат повече туристи, печалбата му ще бъде по-висока! Затова се е засилил да защитава втория лифт!!!

Лошо каролев лошо няма кабинка. Няма наематели за апартаменти включае и твоите.просто лоша инвестиция преглътни го

Никой ли още не е разбрал, че ББ е ЖПО (не НПО)?

Човешката алчност няма край. Ще изсекат сега после като падне един дъжд 24 часов и като няка какво да удържи водата- айде у Банско наводнение и пак ще излизат на протест.

И после пак ще искат помощ от държавата, и Бойко ще се изтапани насред "кризисния щаб" да обещава пари. Колко данъци внасят тези хотели и ресторанти, стигат ли за компенсация за загубата на горите и планинските площи??

Ей така като слушам как чакали по два часа да се качат па да се спуснат, какви пари трошат за екипиривка за лифтовете. И си мисля у нас няма бедност бе.

Не, Каролев, Борисов уважава мнението на хора, които ги е грижа за планината. Чийто действия са свързани с това, да изпълнява желания като лобист. Какъвто е безспорно за господина Каролев. Цеко Минев иска да строи писта за да печели повече пари от лифта. И да си раздвижи имотите в Банско. А цената на това е да се изреже и съсипе гората. Да не говорим проблеми със свлачища и недостатъчно водоснабдяване. Просто ще оакат всичко. За да може група хора да си напълнят парите. Е това да не е тяхна собственост. Същото направиха при рилските езера и региона е тежко състояние, поради огромния брой хора, които минават там. Местността не може да ги поеме. В крайна сметка в България живеем и други хора освен Господата Каролев, Симеонов и Каракачанов. Ние също имаме претенции, които съвпадат с мнението на учените еколози. А Борисов е умен, просто ще остави Симеонов и Каракачанов да си треснат главата и да отблъснат симпатизантите си. Защото видимо хората, които обичат страната си държат и на природата. А не на печалбите на няколко господа. А горкия Симеонов нещо съвсем си повярва. За шума по морето беше съвсем прав. И има подкрепата ни. Но за съсипването на планината, жестоко се е объркал. Като морски явно не разбира от гора. Дали властта вече не го опиянява и се е взел твърде на сериозно? Това не е шума на морето и може да струва много на патриотите. За такива отявлени лобисти, които ми се държат като господари, няма и пръста си да мръдна да гласувам. И не само аз. И няма парламент следващия път. А Бойко умен, ще ги остави сами да се самоизхвърлят. Мислех, че патриотите имат малко повече мозък.

конспирация? Или просто не можеш да мислиш с главата си.

Информацията е ценно нещо, когато разполагаш с нея. А за да я прецениш, нужни са ти поне три мозъчни клетки. Тъй че не се пъни да разбереш. Това не е като да бачкаш като лобист и да ти плащат за това. Доста лобисти се изредиха за втория лифт и се знаят. Живеем в малка държави и всичко се вижда и се знае.

Тези с хотелите в Банско, питаха ли някой, когато ги строиха? Не! Сега искат да им кандисаме и да съсипят природата на Пирин. Съсипаха Черноморието и Пирин да съсипят, пак няма да спечелят от хотелиерство, защото са дебили.

Защо не дойдете при нас и да направите един лифт до вр. Ботев?Ама, държи ли ви.Ние чалми не търпим!

Хем е южен склон, хем е резерват - не става. От северната страна обаче има подходящи места и извън резерватите, но интереса е на друго място и проблема не е в местните. Банскалии и без това не работят.

Труда и Стандарта ги спонсорират яко от банката , ами ти какво хлебиш от безумието втори лифт, бе Наруштелю без книжка!!!Нали има глобално притопляне, декември вече е пролетен месец - изсипват се порой и водата без дървета се спуска в потоп и дави наред! Целия напън за да може един мулти милионер да направи още няколко милиона, да ги хариза на оная синоптичка... Егати сценария с толкова подгласници!!!

Ейййй, голям рев за тая втора кабинка! За има-няма 2-3 месеца ски сезон, дайте да изорем всичко в планината. В Банско за ски НЕ СТАВА. Който е ходил в истиските курорти във Франция, Автрия, Италия знае да какво става въпрос. Банско е твърде на юг и твърде ниско, за да има дълготрайна снежна покривка. За летен туризъм е супер, ама там и единия лефт е достатъчен, щото няма достатъчно желаещи. Така че алчните макета да си траят и да не хленчат толкова, а да помислят как да привличат посетители по друг начин.

Не могат да мислят по друг начин. Ще вземат комисионни от строителството, за по-натам не ги интересува. А зелените, чии интереси представляват? Понеже нищо смислено не предлагат - дървета ли да ядем?

Защо лъжеш? Всеки който е ходил там знае какви глупости пишеш. Банско е по-високо от Кицбюел, а има само една кабинка срещу десет ПОВТАРЯМ ДЕСЕТ в Кицбюел. Само, че заради купените еколози като отидеш в Кицбюел цъкаш с език как като има 10 кабинки и в пъти повече лифтове няма никакви опашки и е супер, а в Банско се чака с часове с едната кабинка и няколкото лифта.

Бстунч0, Алпите освен че са много по-на север, са и на запад (има много повече валежи), а на всичкото отгоре имат много по-силно изразен планински климат от нашите хълмчета! Аман от "герои зад клавиатура" като теб.

Човек, в Кицбюел вече карат ски, може надморската височина на пистите да е горе долу същата, ама е в Алпите на север. А я кажи колко сняг има сега в Банско?

Ти кого си тръгнал да лъжеш? каква е височината и размера на Алпите? И каква височината и размера на Пирин? По никакъв начин не може да ги сравниш. Там не 10, а и 20 кабинки ще има и е нормално. А Пирин, сравнено с Алпите е малък баир. И да искаш, по-голям няма да стане. Проклети лъжливи същества, не можа ли някоя по-сериозна лъжа да измислиш. Щом лъжеш, ясна ви е работата.

Крадеца вика дръжте крадеца. Лъжеца обвинява другите в лъжа. Приятелю ззззз не знаеш ли, или ти плащат да се правиш че не знаеш, но надморската височина съвсем не е най-важният фактор. Има нещо наречено микроклимат. Поради тази причина зимите в Плевенско са далеч по-люти от тия в Банско независимо че Плевен е по-ниско от Банско. Това първо. Второ и по-важно. Като направите тая втора кабинка и качите двойно повече хора на Бъндеришка поляна какво ще ги правите там, питам аз. Щото ако си се качвал поне веднъж трябва да ти е ясно че там където е можело да да се направят писти вече има. Или ще пуснете отново седалковия лифт на Котешки чал. Тоя дето от години ръждясва и вече става само за скрап щото склоновете на Котешкия чал са по-подходящи за алпинисти отколкото за скиори. Аз също карам ски, ама освен скиор съм и планинар. Не съсипвайте едно райско кътче само за да угодите на няколко достатъчно богати люде.

Баце, Кицбюел е 500 км по-на север от Банско. Искаш да ставняваш Алпите с Пирин- прочети малко география, па тогава пиши.

Много лошо , че съществуват такива като теб.

Недоправен, Да направят лифтове в монтанско или трънско.

Абе Карольо, абе пръдльо я кажи защо ти свалиха номерата на колата бе?

E! Айде сега - Баце не желаел развитието на планински туризъм?! Ми не е вярно - я гледай "Пампорово" АД как се развива само...;)

Никъде в инвеститорските "планове" няма лифт!!! Стига сте лъгали! Дайте плана за лифта и да видим.

Лапацало без край. Кой му плаща на този постоянно да е по медиите/ Какво работи, откъде са му доходите? Какъв капацитет е тоя "икономист"?

Този "велик планинар" , пак започна да лае.Защо не емигрира?Да ни отърве от присъствието си.

пак ли ти бре с пискливото гласче . голем абдал е родила маика ти .....

Нямаше ли преди година - две заведени дела срещу този субект от излъгани англичани на които са продавани апартаменти на зелено ?

Много знае Каролев, много разбира, на всяка манджа меродия. Някаква отговорност лична носи ли. Някаква - финансова, политическа. Ама той всичко може да ми говори. Например да взема евтин заем сега, да купя на двойна цена у Банско щото ще давам под наем на амсалаци, а утре лихвата от 3 става 6 процента, цените падат наполовина и аз духам супата, а Каролев отдавна е забравил темата. Само с бръщолевене не става. От една страна е добре да доосират само 1-2 курорта като Слънчака и Банско, от друга е безкрайна алчността и с 2 купчини л..на няма да се свърши. Да има как целия свят да ни спи у хотелите ей.

И аз не желая !!!! Бетонирахте цялото Черноморие. Сега искате да бетонирате и планините ни... направо да налеем бетон навсякъде и да се свършва.

То поне да можеха да леят бетон като хората, ама НЕ. Герберасткия бетон се цепи и раздробява още след първата зима.

Каролев - симпатичният глас на Георгиус Георгиу от Кипър.... Пирин не е за мафията!

И ако това не е ташак-магураджия-финансов експерт.Помните ли "магура стийт бенк".Ако се чудите как комунистите си представят дейностите с пари-ми така си ги представят.Чейнчаджия с червен от висенето на студа пред "магурата" нос-финансов експер.Селяндур от гората с мустаци-"собственик" на банка, която кой знае защо той си я "самоокражда".Но това е ,от най,най,най-друго не може и да се очаква.

Никакви лифтове в Пирин. Скиорите и туристите трябва да ходят в Алпите - да си оставят паричките там, а не в България.

Ей, пак платени ид0ти!!! Кой ти каза че тук можем да ги гоним без да имаме и климат и планини? На пясък ли ще караме, а? Ей, мал0умнци сте от всякъде. Поне като лъжете хората помислете как да звучи провдоподобно!

Умници като Каролев на докараха до опашкаря на Европа. От много инвестиции, концесии, приватизации, демокрации, хвалби, успехи и т.н. Има ли концесия , значи има далавера. Няма против да се развива Банско ама мен да ме крадат мутри и да строят с краденото безсмислени хотели, а аз да трябва да им правя всичко останало въпреки, че съм и окраден няма да стане, Концесията е пак кражба. Един път ни окрадоха за да построят хотели, още ли. Ами то алчността е безкрайна - да ходят на МАрс и на Лунатта да крадат вече.

zeddd

Този Каролев е най-големия дупедавец. Само лобира за нечии интереси, в повечето случаи в полза на шепа хора.

Не е виновен Борисов, а родителите му. Защото, когато е трябвало да чете книги и да учи, се е разхождал с филия в ръка из Банкянските запрашени по онова време улици

А с другата ръка е ритал топката

Банско беше един голям надут балон, които се спука. Наляха много крадени пари. Легловата база и хотелите станаха повече и цените на квадрат паднаха доста и се чудят какво да измислят.

И тоз полуидиот , защото довършен не воже да го докара , ми заобяснявал какво не желаел Борисов. Ами обядни какво желае - парички от Швейцарски и австрийски курорти. Корупция му се вика , ама Цацаров е зает и не слуша.

Не слушайте г-н Джамбазки! И той взима под масата. Дори всичкото планина да обвържем с въжета няма как да стигнем Швейцария. Много ниски са ни планините и с това затопляне просто няма как да стане. За това да пресечем прането на пари и да запазим природата.

СЕ УПРАЖНЯВАТ ТУК НА ПОЛИТИКО-БИЗНЕС-ЕКОЛОГИЧНИ ТЕМИ ! ЯСНО ЛИ Е КАКЪВ ЩЕ Е ДЕЛА НА ПРЕМИЕРА В ТОЗИ БИЗНЕС, В ТОЗИ КУРОРТ ??? НЯМА ТОЧНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ. АМИ ТОГАВА ЩЕ Е ТАКА - ЩЕ СЕ СПЪВАТ НЕЩАТА !!!

Това го приемам за напълно вероятно. Само не разбрах от каква позиция наричате коментиращите лилипути??..

ЕДИНСТВЕНО ТОЗИ НА СНИМКАТА ! ТОВА НАГЛО ПЛЯМПАЩО ЧОВЕЧЕ ! НЕ СЪМ ИМАЛ ПРЕДВИД КОМЕНТИРАЩИТЕ НЕГОВИТЕ БРЪЩОЛЕВЕНИЯ !!! ИЗВИНЯВАМ СЕ !!!

Значи пич ли си пичка ли си не знам, но знам че дори ако ние нищо не знаем за този баш бизнес, то Каролев знае по-малко и от нас за това как се върти честен и почтен бизнес!

ДА БРЪЩОЛЕВИ В КВАРТАЛНАТА КРЪЧМА, НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА "ВСЕЗНАЙСТВОТО" МУ !!

Значи не знам по въпроса дето се изказва тоя "експерт", но за него "експерта" съм сигурен поне в едно! И то е, че ако ви каже добър ден, то изллезте навън и погледнетя няколко пъти къде е слънцето! Всичко друго би било лъжа и измама!!

"Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име" Не знаех , че лицето от снимката има добро име !

Съдбата на лифта зависи от офертата на Юлен- колко и за кого!Всичко останало е ала-бала!