Сестрата на Борисов: НЗОК да плаща иновативни лекарства

НЗОК би трябвало да плаща за всички иновативни лечения при тежките и редките заболявания за пациенти, които са здравноосигурени и смятам, че това е справедливо.

Обратно в новината

Коментари - Сестрата на Борисов: НЗОК да плаща иновативни лекарства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И после "иди доказвай, че нямаш сестра" !

Малко ли се изявява брат й, та и тая?!

Преди 2-3 седмици, депутатите приеха някъв закон, който беше минал комисия, след която самите депутати казаха, че не били разбрали за какво са гласували (в комисията).

Защо когато журналистите интервюират тази симпатична жена, която със сигурност е добър лекар и заслужава позицията си, винаги добавят, че е "сестрата на Бойко Борисов"? Това е обидно за самата нея. Тя има свой собствен живот и е градила кариера достатъчно дълго, за да я представят като сестрата на когото и да било, пък бил той и премиер.

Защото ако не беше сестра на Бойко никой нямаше да е чувал за нея.

защото, ако не е сестрата на бб, никой няма да я интервюира. такива лекари колкото искаш, но никой не ги пита какво мислят. Това е отговорът на този безсмислен въпрос.

Едно време се натискахме да станем членове на БКП, за да сме добре, сега трябва да се натискаме да станем членове на ГЕРБ, за да ни дадат документ за пред разните комисии за здраве. Иначе Бог да ни е на помощ.

Боже! Вече и сестрата на Бойко хвърлиха на амбразурата. Остава и тя да каже на НС какво да правят и картинката ще е чудна . Сбъркана държава, сбъркани институции, объркани ценности. Господи, помилуй!

Докато тъпите ви глави не уврат, че НЕ държавата , а НИЕ сме виновни, защото Търпим тая НЕграмотна и АЛчна сган да дерибейства. Нищо ново под Слънцето! Генетиката...... Ние не сме роби!!! А дали е така.....

Орка.

А прабаба му какво каза?

Свършиха ли се големите специалисти в областта на медицината, които знаят как се правят тези неща, та опряха до каката на Боко! неонатолог, голяма работа! Другите неонатолози защо не се изказват да видим и те какво мислят! Срамна работа, то не са наколенки, то не са килимчета. А когато ужким те са продавали, за да лекуват майка си, както ни омайва Боко, за да купуват молекули, такива молекули не е имало, те съществуват едва от 3-4 години. Така че тия да ги разправят на с8тарата си шапка!

ГЕРБ е реинкарнация на БКП. Каза го и самият Антон Тодоров.

Да! Има такива хора, дето не плащат осигуровки. Викат им държавни служители.

Всеки иска държавата да плаща. Никой не иска да плаща на държавата, че тя да има пари да плаща. Мила родна дебилщина..

Добре е да не слагаш всички под общ знаменател.Много хора плащат осигуровки,данъци,глоби и др.Голяма част от парите за здравеопазване се крадат.Всички болни трябва да имат равен шанс и достъп до здравеопазване.По закон е така.И какво излиза,че тези които коват законите,не ги спазват

Плащат, да ;)) Средните осигуровки са под 20 лева месечно. Едно такова лекарство е 50-100 хиляди лева. И отидоха парите. Я добавете и 1 милион цигани и 2.5 милиона пенсионери, още 1 милион тарикати, дето не плащат. И какво стана с парите?

Всеки иска държавата да плаща, но държават го принуждава той да плаща. Или всичко трябва да е частно или да правим комунизъм. 80% данъци и всичко за всички.. Тия половинчати схеми в дългосрочен план ще се провалят брутално..

Преди няма година препотвърдихте вота си за точно тези управляващи. Сами си избрахте здравеопазването, доходите, съдебните неволи, щуробаджанащината, корупцията, кражбите, конфронтацията и кауна и тиквуна за водачи. Еми няма какво да ми ревете сега. Носим си заедно товара и олкова. Кой оживял, оживял. Здравето иска и пари , и акъл, и технологии, и устойчиви модели, и кадри. Нищо от изброеното нямаме. Даже като се замисля за ситуацията се радвам, че все пак имаме някакво здравеопазване все още.

Не сме ги избирали ние.Те сами се избраха с купуване на гласове.

Сега остава да кажеш кои трябваше да изберем,че да имаме блестящо здравеопазване.Може би бсп и дпс пак а?

Когато не управляват пълни тъпаци тъй ще е! Нали мораториум, ама всички ще получаватка квоти им трябва? Нямало да се внасят, ама щяло да има комисии... Върховни простотии забъркват някакви лайна и после се мъчат да замазват. Ужас, всички за д-р хонорис кауза!

Здравеопазването е високотехнологична дейност. Това не зависи от нас, нито цените. Само цената на труда е реално зависима от нашия си хал и то не напълно. Е като сме опашкаря по БВП с пъти под средния за ЕС какво здраве искате - пъти под средното. Просто и ясно. Медицината са технологии. Фармацията са технологии. Леченията се променят бързо, света се движи, а у нас сме застинали на ниво мутри зеят срещу опозиция от 2009та насам и крадат. Зеенето явно е да скрие кражбите. Акъл трябва, освен парите - ей това пък съвсем ни довършва.

Съжалявам за това което Ви се е случило.Но нали не си мислите ,че всички пациенти ги лекуват като Вас.Или сте по-различна защото сте сетра на премиера и заслужавате по-добро здравеопазване от другите хора?Колкото до достъпа до здравеопазване и сега в България то е мираж за много хора.Имам син с рядко вродено заболяване.От години сами поемаме разходите по лечението му в чужбина.От там дори купуваме и лекарствата защото в България изобщо ги няма.И да ми се явявате и Вие и Цветанов и да ми говорите за достъпно здравеопазване нещо не съм съгласна.

Интересно ми е само родителите на тях двамата са починали от рак-то в България няма семейство,което да не е преживяло ужаса и мъката от такава загуба. И така и не разбрах как са продали всичко каквото са имали,за да купуват лекарство на майка си за по 8000 долара,пък къщата им в Банкя си стои-е какво са продали тогава? Не правя на никого сметка на парите,но някак си не се връзват нещата!! А това ,че ще се сформира група в МЗ, коята след молба от онкоболните ще разглежда всеки случай и ще решава дали да се лекува с новите лекарства на мен ми звучи още по-зловещо.Значи ако имаш познат в тази комисия ще има лечение,ако нямаш ще отиваш в " по-добрия" свят.Гадно!

И аз се чудя как не им е неудобно да спекулират с тази тема двамата с Тиквата?И защо говорят само за онкоболните пациенти?Всеки е загубил близък от тази коварна болест.Не им ли идва на ум,че бъркат в раните на хората?Пък и има толкова хора болни от други болести които също се нуждаят от лечение.

Тая що говори вместо брат си? Кой я избра? И защо НЗОК да плаща скъпи лечения за редки случаи. Трябва БЮДЖЕТА да ги плаща при това задължително. Защото са социално значими. И да не ми обясняват, че няма пари. Достатъчно милиарди от акциз за цигари и горива потъват в непрозрачни инвестиционни проекти. И още нещо - за последните 10-тина години здравните ми осигуровки са общо за 10-тина хиляди лева. Срещу това съм оправил 3 кариеса и няколко прегледа. С доплащане естествено. Далавера, а?

паплач се изреди да бърше оцапания задник на тиквата по всички ТВ-та, дойде ред и на сестрата. Тия крадливи тепегьози нямат капка срам!

АКО ИСКАТЕ ВАШИЯТ КОМЕНТАР ДА БЪДЕ ПО ТОЧЕН И ДА ЗВУЧИ ПО УБЕДИТЕЛНО, ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ, ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА " ПОЗОР! ТУНЕЛА КРАЙ КРЕСНА 14 ПЪТИ ПО СКЪП ОТ ШАМПИОНА В НОРВЕГИЯ".

Красива, скромна и многопластова.

чак пък красива, ... скоро пуснаха един филм, Том Круз намери една в еипетска гробница

пър, леко че скъсаш юздата, скромна и многопластова, баси таралясника

Ирония човече, тия да не са ти правили операция за изрязване на чуство хумор.

Тъкмо щях да пиша, че Дира пуска страшни снимки прекалено рано и гледам твоя нелеп коментар!

80 % .

имам една колежка дето вика че не я е страх от нищо, сега ще я викна да се втресе

няма такива лекарства които могат да помогнат на тая мангало-ченгеджийска нация да оцелее, ... шуробаджаашината принадлежи на родово-общитния строй, в съвременните общества човек получава възнаграждение съответно на приноса му към другите а не спрямо роднински връзки и членство в ДС мафията

Кефиш. Шефа реши да пробва да бави заплати с месеци и да се преви на ударен - това покрай щуробаджанащините си, между другото, ей така. Видял мутрите , че са мутри, та и той де. Без да има чак срив в дейността - проста провинциална стагнация само, без да са ни известни и кредити за изплащане. Напуснаха/хме го за месеци половината хора. Той се чуди и мае, че хората са си намерили бързо работа и то в същия град - не вярва пича, мисли си, че изродите като него са превзели всичко и всички ама не би. Аз съм доволен все пак, че никой не се изсели от града заради този работодател. НАДЕЖДА ИМА.

Абе Баце да ти кажем , всеки ходи зад носа си , ама некои , особево в държавното управление поне трябва да гледат пред него, за да се не получават глупости , пък и по-сериозни проблеми.

Мине се мине време и тая пак я питат ... А бе - тая експерт ли е, министър ли е, какво е, че така често се допитвате до нея? Или просто е сестрата на тиквата, та правите опити за манипулации ?

СЕСТРО, МНОГО ЛЕСНО МОГАТ ДА СЕ НАМЕРЯТ ПАРИ ЗА ЛЕКАРСТВА НА ВСИЧКИ БОЛНИ. НЕКА БРАТ ТИ ДА НАПРАВИ ТАКА, ЧЕ ДА СПРАТ КРАЖБИТЕ И ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ.

Смешен си с такива призиви от сорта, дайте да дадем. Или си много наивен, или много глупав или замазваш ...

"Иновативни лекарствени МОЛЕКУЛИ за онкоболни". С други думи казано това е нещо като нищо или с по прости думи още един пирон в ковчега на мъртвеца. А лечението се крие другаде .......

Бацко АМА НИЩО НЕ ЗНАЕШЕ ЗА ПРЕДЛАГАНИЯ МОРАТОРИУМ ОТ СОБСТВЕНОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО. Хал хабер си нямаше завалийката , та сега цялата фамилия , дори починалата лекувана с молекула майка , се захвана да оправя гафа.

НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ДРЕБНИ ПРОБЛЕМИ - ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ МОЛИ ЗА ПОДАРЪКА НА ЦЕКО!!!

скоро ще проговори и внука на борисов,очаквайте и неговите коментарии и мнения!!така де"първото семейство" си има правомощия,разбрахте ли ,а дебили !!

тя се лекувала безплатно, а аз си платих за дребна операция 600 лв. и съм благодарна, че се разминах с толкова, да се закрие Плавителствена болница и другите да ги приватизират

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

хора по улиците на градовете какво мислят?????? Какво е това слагачество като се интервюира непрекъснато каката на Бойко? Нямам нищо против жената,имам против журналистите и техните неясни собственици. Иначе всеки нормален човек ще каже същото,което е казано в интервюто и което предпостави ветото на президента.

Много зачестиха новините и интервютата със "сестрата на премиера". Да не я гласят за някой пост, след като ТОЙ стане президент или се пенсионира?

Малък Боцко праи бели и кака трябва да почисти.

Подмазват се на премиера и дават думата на кака да обясни какви хубави и добри хора са с него.

Аааа ,гтспожата се изказва в качеството си на сестра на Бацко , прощавайте не знаех , че има такава държавна длъжност , за да му почисти акото.

Да се изока и она. Нищо, че е никой

Абе, тъпанари дираджийски, каква е тая, като му е сестра, голям праз!!Баси долните слагачи сте вие, я кажете и учинайката на Борисов какво мисли!!!Няма по-прост, задръстен и гъзолизки, прогерберунски сайт!!

Браво, при това тази лекарка не е зависима от фармацевтичните фирми, нито от експерта ЦЦ

Браво. Най-после едно умно становище. Никога не съм боготворил Бойко, но това няма никаква връзка с мнението на лекарката.