На референдум добруджанци се обявиха против добива на газ

Община Генерал Тошево се обяви срещу добива на природен газ в Добруджа на местен референдум, който беше свикан от местната власт след масови протести.

Обратно в новината

Коментари - На референдум добруджанци се обявиха против добива на газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Личат си културните, възпитани и явно добре платени РУСтролове. Бай Тошо навремето казваше: "Таз година полупроводници, догодина - цели проводници!" В случая със СД: "Таз година обикновен газ, догодина - шистов газ!".

Не обиждам всички добруджанци,а тези които са интересчии при всяка една власт.Винаги съм се учудвал от добруджанския манталитет.Много трудолюбиви и нагаждащи се към всяка власт и търсещи дребния келепир.Е,това е и част от българския манталитет.А колкото за "най-изстрадалата" българска земя е достатъчно да се каже,че много добричлии скочиха срещу паметника на ген Колев,освободитела на Добруджа от румънските копои и руските"национални интереси".Добруджанеца е изключително противоречива личност.

Съвет към добруджанци: Прочетете и проучете кой стои зад проекта, какъв е способът на добив. Във вашият край има наблизо(в Шабла) база на бившето държавно дружество ПДНГ - Проучване и добив на нефт и газ. Там има прекрасни геолози и специалисти по добив. Те могат да обяснят надълго и нашироко как стои въпроса. Не вярвайте на Еко организации и всякакви други активисти. Това са платени аутсайдери защитаващи неясно чии нечисти интереси, хора които при други обстоятелства биха умрели от глад.

Я да ви питам аз вас, големите разбирачи- с колко спадна цената на златото в България след като Дънди прешъс го добива на концесия? Софиянци с колко по-малко плащат за вода, откак им я продава Веолия? Е точно с толкова ще ви спадне цената на газа, дето ще ви го продава концесионера в Добруджа. И какво стана с великите находища в Черно море, от които след задоволяване на България, щеше да става луд износ? Боко мълчи нещо по въпроса?

Я се покажи бе, кой си ти, дето обиждаш добружанци! Добруджа е не само най-плодородната, но и най-изстрадалата българска земя! Платени РУСтролчета!

Не разбрахте ли,че и Бойко е слаб пред мафията у нас,която казва какво да стане и какво не.Бойко е една пешка,на която му казват какво да прави за да пази царя,а Цецо е сложен да следи дали Бойко слуша.

Туй е да си добричлия,добруджанец."Хитрите" добруджанци си изпродадоха плодородните земеделски земи за по 2000 лв. на декар/ в Европа - до 30000 евро на декар/ или ако не са ги продали още - до 100 лв. на декар рента.И накрая добруджанските бичета,мастите земевладелци и арендатори/все синчета на номенклатурни кадри от соца из Добруджата/ станаха милиардери и милионери.А гащниците добруджанци ги събрали тези тарикати да им пазят земята ,а от партийната централа/знаете коя е/ да защитават интересите на чужда държава.Те това са добруджанците,малко са като кучетата и оная приказка за кучето вързано за кисела слива.Не яде сливи,ама лае и пази,щото господаря така го иска.

Руснаци искат да добиват газ в Добруджа! Кажете го, че гледам много тролове вече се опитват да ни обясняват,че газодобива няма да навреди, че руския газ е най екологичния и прочие:)

Руснаците си имат достатъчно разработени находища с които могат да захранват цяла Европа, а в България мераците са на американските корпорации , на които изобщо не им пука какво ще ср случи с природата и хората в България!

Вода гази-жаден ходи .Българска поговорка Искаме да живеем добре но не искаме Южен поток,втора кабинка в Банско,втора АЕЦ .добив на конвенционален газ.Е няма как да стане.Арабите ако мислеха като нас нямаше да имат Дубай.

Едно е да дупчиш в пустинята и да изкрваш находища които се черпят вечче 50 години. Фракинга е друга работа, силно отровен и опасен. Газта изкарана от него свършва между няколко месеца и една две години, после остава замърсена земя, замърсна вода, болни хора и болна земя. ЧЕТИ

Нещастнико мързеливи, колкото файда видя от златодобова, който се извършва от канадско-американските фирми толкова щеше да видиш и от добиването на този газ, за сметка на това последиците зс земята и земеделието биха бкли катастрофални!

Газ и нефт не бива да се добива в малка държава като нашата ,не може да се дупчи в плодородни земи ,такъв добив могат да си позволят големите страни ,със пустини и степи ,както и в морският шелф ,дори и да има газ в Добруджа ,което е съмнително ,по добре е да се купува от вън ,вместо да се руши природата и замърсява водата ,абсолютна илюзия е и твърдението ,че ако се вади газ в Добруджа цената ще и падне за крайният потребител ,този който ще я добива ,той ще я и продава за дълъг срок от време на цени каквито са на международният пазар ,ще има някаква печалба за държавата от концесията и транзита ,но тя ще е нищожно малка.

Катар, Кувейт, и мн. други все огромни държави благодарение на сондажите.

Катар и Кувейт са държави в пустинята ако не знаеш ,там няма и един квадратен километър естествена плодородна земя ,ако Добруджа беше пустиня нямам нищо против да добиват каквото искат там.

Едно е СОНДИРАНЕ друго е ФРАКИНГ. Понеже нямам време а вие нямате желание да се просветите ще бъда кратък. Сондирането е дупчене, ако излезе газ излезе, ако ли не здраве да е. Може да има някакво замърсяване но доста локално. Фракингът е забиване на хиляди тонове вода смесена със химикали, коктейла от химикали е силно токсичен. Вкарват се тръби и тази смес се вкарва под голямо налягане, в следствие водата и налягането, се разрушават скали под земята и излиза газ и евентуално петрол. Правят се СТПОТИЦИ такива дупки а после фирмите обикновено изоставят отровният коктейл в някое направено от тях езерце нейде където не се вижда. Опасностите... Никой не ги знае всики но са прекалено много. Фирмите обикновено НЕ разкриват състава на химиклите но голяма част са СИЛНО ТОКСИЧНИ. При вкарването им има вероятностда се замърсят подпочвените води, околностите и т.н. Има вероятност и от спадане на земни пластове, нестабилност и локални земетресения. Ползите са 0. За вас никой няма да смъкне цената на газта, както никой не ви смъква цената на тока защото си го добивате. Местните няма да ги вземат на работа защото е работа специфична. След две или три години, някой някъде ще е няколко милиона по богат а вашата земя отровена и опасна. Да сте живи и здрави. Гъз глава затрива е казал народеца

Баце, ти Идиот ли си или купено от незнам-кой си мекере? Я аз да ти забия N сонди в обработваемата земя, па да видим токаз каква реколта ще изкаращ! Тъпунгерски Измекярин!

Виждам, че си злобен но прост. НАучи се да четеш. После осмисляй малко какво си прочел. Само малко. Типичен злобен българин скача а после псувайки ме повтаря моите аргументи. ТЪПАНАР

Локално, ама нали е в двора на съседа а не в моя. А съседът как гледа на локалното замърсяване, особено ако от земята си вади хляба и водата и плаща рента на оня, дето иска да дупче, защото се оказа че съществува и този момент. Хем рента вземат, хем искат да дупчат, хем през вододайни слоеве. Е хайде стига, Добруджа още не е станала пустиня, че да си дупчим както си искаме.

ма не четеш бееее, чети, опитай се да осмислиш, пак го прочети. Поспи малко па тогава реагирай,

Преди около 50 год в моето село имаше сондиране за газ, не си спомням някой да е бил против. Разбира се газ не излезе. искаме евтини енергоизточници , но сме против добива им.

FuckTheEU

Конвенционалният метод при който се точи газ от естествени кухини, които после за запълват с обикновена вода е едно. Добиването на шистов газ чрез фракинг, при който под високо налягане под земята се вкарва смес от десетки отровни химически вещества е друга бира! Хайде да ти изпържа две пържолки, едната в зехтин, а другата в моторно масло - коя ще предпочетеш?

Аз не искам поредната офшорна глутница да копае Добруджа за жълти стотинки. Подкрепям протестиращите.

Никога в историята на планетата земя, не е имало спонтанен протест. ВИНАГИ протестите са били инициирани, манипулирани и платени/финансирани от кръгове с интереси. КОЙ КОЙ? всичко това лъсна през 2013-та, но винаги и преди и след това протестиращите винаги са от типа "яростен недоволен глупак, който много много не мисли, и за родину, за сталину се хвърля да мре за чужди идеи". Та... подкрепяй, младеж, подкрепяй. Или си на едната страна, или на другата :) а швейцария: неутрална... (глупави хора)

FuckTheEU

Много яко те затапиха за филма, защо продължаваш да се излагаш?

България винаги е зависела от манипулаторите си благодарение на простия народ, газта така и ли иначе ще я изпомпат румънците които на метри от границата са забили сондите, водата отдавна е с пари и така или иначе ще става по скъпа, защото земята там е на пет феодала които прибират всичко за сметка на тия които им слугуват за жълти стотинки.

FuckTheEU

Не знам за другите, но Софийска Вода е френска фирма, демократична демек, и ми продават моята собствена вода на трийсеторно по-скъпа вода! Демогогията ви вече не върви, твърте плитки сте!

Да живее Русия!

Това е интересен казус. Значи местните скачат срещу евентуално хипотетично ЛОКАЛНО замърсяване на водата им с химикали ползвани за сондиране. Такова замърсяване ще бъде локално само в тяхното село. А не скачат срещу намеренията за нова АЕЦ. При една хипотетична ядрена авария радиоактивното замърсяване няма да е само в тяхно село. Къде ще иде печалбата от добива на газ??? А кой ще цоца от АЕЦа? Струва ли си риска от нова ядрена инсталация. Тука си говориме не за замърсяване на едно село а на целият Балкански полуостров

добре, че беше соца, и бякой вземаше решенията без да пита дебилите! Иначе сега и този безплатен АЕЦ нямаше да има. А какво е замърсяването и как то засяга локално или глобално отделният индивид или село, НИКОЙ от нас няма как да знае! Гледал си ЮТУБ клипче, промил си си мозъка, и мислиш, че разбираш от хидравличен гракинг и химикали под налягане. Аз например, нямам мнение. Не мога да имам мнение по теми които не разбирам. В моята си област на експертиза имам мнение.

Няма хипотетично, водата им се сондира от голяма дълбочина, а сондите за газ ще минават през вододайният пласт. Къде е хипотетиката тук. Ако на тебе ти е кеф, сипвай си бензин във водата, която пиеш, но не го вменявай и на останалите. Ако живееш там и си съгласен, да си гласувал, ако си в София, си мълчи и си мисли кака архитектчето ще ти забрани да влизаш в центъра с кола.

да ходят тия офшорни концесионерски плъхове да дупчат и влачат всичко в алпите на австрия, зелените поляни на швейцария,при орбан в унгария, или да ходят да дупчат лавандуловите полета на южна франция....да ги видитат м дали ще им дадат да превърнат тия страни в газови пустинни полета след като са отмъкнали по офшоркире си милионите от печалбата на местните им там природните ресурси....

Щом е референдум, значи го пиши пренебрегнат. И 100% да е активността, че и 100% да са против схемата за лапане на пари .... нямат никакъв шанс. За съжаление сме се оставили на шайка разбойници, които без сила няма да се махнат. Винаги са едни и същи. И преди 09.09.1945 са били такива, след това пак и след 10.11.1989 пак са си такива. Само имената си менят, но нрава НЕ!

ти си сигурно поп кръстьов мръсен предателски робски внук сигурно, примирен, съгласен с всичко, което му наложат, без собствено мнение, без смелост и достойноство.....и не са всички българи като тебе гнусни страхливци и примиренци , в търново отхвърлиха опита на поредния чужденец-концесионер за добив на злато и то пак с референдум ....И ако не стане с референдум, ще има революция, защо не сме им роби на тия глупаци от министерствата и парламента.....

Говориш за хората, които с кръв са взели властта и само с кръв ще я дадат. Те с това са горди. Само това са изучавали толкова години. И сега на власт са същите, със старите дипломи. Я се вгледай кой какво е учил и къде от сегашните "управници", за да разбереш какво точно искат да ти управляват!

нали дупчиха черно море вече тия от шел и другаря от бкп- довчерашен бодигард от бкп, днес отявлен капиталист - бойко борисов!? Нали дупчиха и какво? разбраха че само от дупкитена на лакомите им гъзове излиза газ, то особено много след некоя поредна корупционна концесия за сметка на природатам здравето и екологията надържавата, която са яхнали като беси алчни сатани...Разбирам защо мръсните гербаджии до последно спаха в парламента да си гласуват закона за концесиите , когато главатяря м си хвърли оставката....концесии, еврофондове, партиини субсиди, които крадат от нашите пари....всичко им се вижда малко...

изборът е най вече морален... -газ и бързи пари за някои печеливши... (и скапване на природата) -или земеделието което е изхранвало тоя район стотици години....

Соросоидите се появиха. Виж как се разшаваха гадинките. И пишат ли, пишат. Шистов газ им се искало, щото Руския бил ДВА ПЪТИ по-скъп. Ами не, не е! По-скъп го правят лакомията на вносителите, посредниците и акциза! А знаете ли, че по Тодорживково време електричеството беше две стотинки за киловат? А хлябът беше две стотинки за филия, навсякъде, даже и в лукс категория ресторанти? Не знаете ли? Питайте родителите си как се управляваше държавата.

някои се пребориха с доматите, прасковите, тиквите, чесънът. БЪЛГАСКИТЕ, най-чудесните, които някои дори не знаят вече ги няма. Всичко е ВНОС и то с нула качества пред изчезналите наши. Разрешете копаенето и само след година ЩЕ СЕ ВНАСЯ И ВОДА за пиене. Цената и ще само за някои, качеството и като на вносните домати...

без газ може, без хляб не може...щото алтернативни източници на енергия има , ама на здравето и хляба няма....И не учи хората бе, те си казаха мнението, ако загибят подпочвените води след това масово дупчене навсякъде, после нито газ , нито нищо няма да им трябва, защото ще са прнудени да напуснатновата пустиня добруджа, която ще се оформи, те ще си загубят и домовете,но за сметлка на това некой си пореден нагъл чуждестранен концесионер, ползващ ресурсите ни на страната, ще стане милиардер , но всичките си милиарди ще изнесе в офшорки, щото днес милионерите и миардерите не плащат данъци, а си имат офшорни зони..

Не е клипче, а американски документален филм. "Gasland" се казва. Изгледай го преди да коментираш, ако ти позволи синдрома на всичкознаещ от последна инстация.

Предполоагам, ако ти имаш някава секретна информация, как се произвежда злато или нещо подобно, веднага ще я споделиш с целия свят, и клипче ще направиш? По темата: аз твърдя, че тези "американски" документални филми са финансирани от руснаци. Според теб? кой финансира, нае актьори, засне, режисира и качи това за ТЕБ в ЮТУБ? КОЙ ? безплатно?

Явно в Щатите просто прелива от руски агенти. Не само са поръчали и финансирали АМЕРИКАНСКИЯ документален филм, ами и са му дали следните АМЕРИКАНСКИ награди: Awards Won 2011 Primetime Emmy Award for Outstanding Directing for Nonfiction Programming (Josh Fox) 2011 Cinema Eye Honor for Outstanding Achievement in Graphic Design or Animation (Alex Tyson, Juan Cardarelli, and Eric M. Levy) 2010 Environmental Media Award for Best Documentary Feature 2010 Sundance Film Festival Special Jury Prize 2010 Big Sky Documentary Film Festival Artistic Vision award 2010 Thin Line Film Festival Audience Award 2010 Yale Environmental Film Festival Grand Jury Prize 2010 Sarasota Film Festival Special Jury Prize Nominated 2011 Academy Award for Best Documentary Feature 2011 Writer's Guild Award for Best Documentary Screenplay. 2011 Primetime Emmy Award for Outstanding Cinematography for Nonfiction Programming (Josh Fox) 2011 Primetime Emmy Award for Outstanding Writing for Nonfiction Programming (Josh Fox) 2011 Primetime Emmy Award for Exceptional Merit in Nonfiction Programming (Josh Fox)

у нас и полето и планината раждат тикви

И ти ли се дразниш от пряката демокрация, а? Май диктатура ти се е приискала?

Много комунистически тъпанари в тази България, много червен боклук... Е заради тази простотия сме на този хал и така ни се пада - ДА ХОДИШ ПО ПАРИ И ПАРИ ДА ТЪРСИШ И АКО МОЖЕ ОТ ДЪРЖАВАТА...?!? Не 45 години не стигат, трябват поне още толкова та да се отече тази мръсна комунистическа пяна...

И на теб ти се иска диктатура май? А плюеш комунистите и бай Тошо.

Някои тук искат национален референдъм за да може крадците и лизачите им от София да си наложат гласа. Може. 1. Национален референдум за отнемане на София на статута и на столица поради изцеждането на всички ресурси от провинцията и корупцията, диктата, свръхмерната централизация. 2. Също така национален референдум за равномерно разпределение на териториален принцип и според броя жители на инвестициите. Сега София лапа 55 процента от инвестициите и шопландерите ядат суджуци и свинско, а за останалите вече и зелето е лукс. 3. Регионално, местно самоуправление. 5. Разсредоточаване на всички министерства и агенции по страната и минаване само на електронно управление, комуникация, документооборот и от там прозрачност. 6. Парламента също се мести - заседава се във всички областни, а и не само градове. Навсякъде кудето могат да спят 240 дебила и още толкова антораж. Това даже ще е по-евтино ако тулупите живеят според местния регионален стандарт дори да спят на хотел. Има доста държавни имоти запуснати - военни поделения, училища и т.н. Всеки кмет ще им приготви по едно общежитие. Мога и още да измисля.За 3-4 години ще станем сила в ЕС, а не посмешище

Много комунистически тъпанари в тази България, много червен боклук... ЕТО ВИ ПРИМЕР КАТО ТОЯ "Българин..."... Е заради тази простотия сме на този хал и така ни се пада - ДА ХОДИШ ПО ПАРИ И ПАРИ ДА ТЪРСИШ И АКО МОЖЕ ОТ ДЪРЖАВАТА...?!? Не 45 години не стигат, трябват поне още толкова та да се отече тази мръсна комунистическа пяна...

Но се налага да сваля нивото, като ти пиша/отговоря! Насред паяжините и мухъла в главата ти, дълбоко загнездените там понятия "червен боклук" и "комунистически тъпанари" ти стоят като фундамент. Затова ти е лесно да объркаш посоката на простотията и да си въобразиш, че не е при теб! И за съжаление в сегашната система на "избори" не се брои кой има по-добра идея, а колко хиляди глупака в повече били гласували за някого!? Затова със съжаление и наистина вярвам, че ще ти трябват още няколко десетилетия, за да осъзнаеш това! Жокер: Ако цялата страна ври и кипи от полезна дейност, цялата динамика ще се промени многократно по-добре, вместо само един град, нарочен за столица. Град, в който въздухът не става за дишане, водата за пиене, тротоарите за ходене, парковете за разходка, храната за консумация, пътищата за пътуване и т.н. Но пък обиращ по-голямата част от месечните заплати на хората под формата на наем за жилище, само защото в останалата част на страната всичко беше умишлено опоскано. Това ти е икономиката, която защитаваш в момента. Това ти е може би и съвестта.

А какво да го правим милиона и кусур пришълци в София през последните години, него ще го преразпределяме ли по регионален принцип, т.е. кой от където е дошъл. След като "лапането" се види толкова много, редно е да се намалят и "лапачите".

Нека отгатна: Бил си Найджъл Фарадж в предният си живот? Същата дебилщина, същото лицемерие, същото нахалство, същата простотия...

Да се гласува за нещо , за което нямаш абсолютно никаква представа , е абсолютна манипулация !!! Някой може ли да приведе достоверни данни за вредността от добив на природен газ в България ??? Платени псевдореферендуми, които обслужват чужди на България интереси !!!! Да се забрани на една държава да разработва собствените си природни ресурси е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !!!!

Божо, защо не провериш кой захранва с пари Сашо Дончев, преди да говориш за чужди интереси?

Тва североизтока само тъпунгери ражда, по-добре се прибери да мучиш в обора. Крайно време е да започнат да се евтанизират подобни слабоумници, че света се препълни с такива. Мога да предложа услугите си, безплатно!

Как още един законен и задължителен референдум ще бъде омотан и натикан в задъдена улица! Само помнете! Така ще разберете що за "политика" се провежда у нас и кой е по-важен!

"риск от намаляване на дебита или изчезване на водата в Добруджа - при това НАЙ-СКЪПАТА в страната" 19 кубика - 63 лв. Бутилиланата минерална вода е леко по евтина.

1 кубик вода (1000 литра) ако си ги купиш бутилирани ще строшиш поне 500 лева! Желателно беше преди 20 години, сега е задължително да можеш да смяташ.

LeGrandTulup

Е, образно казано. А и не говорим за френска минерална вода Perrier на бутилчици по 330 ml.

Най-скъпа ще е докато кмета ви продължава да защитава трите кравеферми, които нелегално ползват вода от магистралата от Шабла.

"Концесията" - "Аушвиц" за българите! Шепа национални предатели ще забогатеят за сметка на геноцида в България!!!

че някой искаше да концесионира североизтока, да го продаде, да лапне един милиард под масата (поредния) и утре да забегне за САЩ. Никакви отрови не щем. София дърпа 55 процента от инвестициите, които обааче дават само 40 процента от ръста на БВП, а в страната останалите 45 процента дават 60 процента ръст. Ако в следващите години се насочат инвестиции към североизтока даже ефективността ще нарасне още повече, ама ще пострада стандарта на софиянци, който е изграден върху беднотията и мизерията на провинцията. Стига. Така не може вечно. Дълбайте си за газ у София - ваша си работа.

Усещам селската ти озлобеност. Да ти кажа аз никого не съм канил в София, сами се домъкнахте с простотията си и желанието да работите за жълти стотинки. И да те питам какви инвестиции да ви насочат към северозапада като там кьораво пиле не остана? Кой мислиш ще е квалифицираният кадър, който да дава икономическият растеж?

Мухльо, хората се изнесоха, защото нямат поминък по родните си места. Стотици фирми и предприятия бяха ликвидирани. Затваряй си плювалника и не мисли, че все така ще бъде. Идва видовден за такива боклуци като тебе.

Могат да си протестират колкото искат, няма да трогнат никой от политиците. Политиците не се интересуват от народната воля.

Дано хората да успеят да защитят земята си!!! Това добиване на газ носи толкова проблеми. В никакъв случай в България. Парите не са всичко.

Не земята СИ - земята НИ.

Абе, серсеми! Аз за к'во ви дадох по 100 лева да гласувате ЗА сондажите? Вий к'во направихте? Взехте парите и ме измамихте. Гласувахте против.

На софийските мутри малко да им секне далаверката. Земята, културно-историческия туризъм и курортите по морето са по-важни според мен. Газ ще вадим няколко десетилетия ако има и после само отровите остават. На софийските алчни крадци им пожелавам да дълбаят колко си щат ама у Софийско поле. Дори да има хляб в шистовия газ пак ще има едни концесии като златото и всичко ще е без никаква полза за народа, а за живеещите в района ще има бавна мъчителна смърт. Вместо газ е необходимо да се насочат инвестиции пкъм провинцията, където те доказано са много по-ефективни от София, а не София да прибира 55 процента от инвестициите в страната, а за провинцията смърт.

Ами като не искат да работят по европийски, да си гледат домати и краставици в градините. Но после да не се вайкат че са най бедните в Европа. Да, отнася се до целия народ.

Еееххх,Саше...Саше...Много си тъп Саше ! По добре беден,отколкто ВЕЧНО ТЪП КАТО ТЕБ САШЕ ! За едни $$$$ и майка си и сестра си ще изкараш на магистралата !

Явно ти е близък "бизнеса" с магистралите, вероятно от собствен опит. добре. лифт в банско не искат, газ не искат, "Южен поток " не искат,хотели по морето не искат, металургия не искат,Е как да имаме европейски доход?. Хайде обясни ми!

Простотия булгаристанска и невежество подплатено с рубли.Явно никога няма да имаме собствен добив -Рашка не дава.

Абе кой не скача, срещу руската газ, според американската сопа, е "червен".

Ти си против пряката демокрация, а? Май ти се иска отново диктатура на протлетариата? Когато ЦК взимаше решенията, а народът безпрекословно изпълняваше. Ти май си комунист, бе, пич!

та ние отдавна сме в диктатутар бе мунчо! Разликата между онази и тази е че сегашната е с лице на истински изрод! Оная поне се прикриваше и даваше на народа поне да не е гол, бос, гладен и без покрив! На сегашната диктатура ако може ще те изстребе бе! Иначе си прав че колкото по-често такива местни референдуми толкова по-добре!

Към евролиберала и останалите гъзове. Нали ревете за демкрация, бе, мушмули! ТОВА е демокрация. Имахме диктатура на пролетариата и не ви харесваше. Скачахте по жълтите павета и квичахте "кой не скача е червен". Сега ще си траете и ще викате УРА за демокрацията. Или май вие, гъзовете, не искахте демокрация, а искахте да сте на мястото на ЦК на БКП?

Не е "демокрация" това, "власт на народа". Това е олигархия - власт на богатите мутри. Които са само дистрибутори на глобалните престъпници срещу човечеството.

При соца имахме икономика защото никой не питаше простите българи искат ли. Сега купуваме това, което преди изнасяхме.

Софийските крадимутраци гледат на североизтока като на една колония за ограбване и на плацдарм за война с Русия. Нещо не мина номера. Сега софийските роми вместо да минат на евтин газ ще карат на гуми - давайте роми. Да им дойде акъла у главата и на софийските мутраци и на феновете им дето гласуват за тях.

ако се допусне добив на шистов газ ще стане както с водата, заразена с уран в хасковско. Дълбоко в земята се вкарват течни химикали, които разтварят скалите/шистите/ и мехурите газ в тях се освобождават и става възможно извличането на този газ. Няма начин тези химикали да се извлекат обратно и кой каквото и да говори те ще останат завинаги за да тровят водата и земята. Когато добива завърши ще остане мъртва отровена пустиня

Стига тъпотии бе, тате! Кой говори за шистов газ?!

Абе, понеже руската газ "мирише", лошо, на американците, дайте да унищожим Добруджа, а защо не и цяла България! Да видим тогава руснаците на кого ще продават газ.

Майната й на България - важното е да победи демоНОкрацията, по света и у нас.

Под прикритие на "проучване за добив на шистов газ" в земята се депонират отрови, чиято утилизация по друг начин би струвала много скъпо. Отровите се нафрашкват в земята, обявява се "Газ няма", както в Полша. "Юнаците" си взимат парите, за местното население остават отровена земя, вода, болести, смърт, опустошение, унищожение. На печелившите честито!

източникът ти е? ЮТУБ? conspiracy theories ? мммда!

Твоят "източник"!? Мдаа.

Абе ти що не си затвориш устата и не спреш да грачиш бе, платено келешче?

БРАВО! така се вземат решения! Гледаме ЮТУБ клипчета, в които е описан "лошият" кракинг и гласуване на РЕФЕРЕНДУМ!!! БРАВО!!! После оставяме децата си да се самообразоват от същата "авторитетна" организация. ПРомити дебилни мозъци :) Американците кацнаха ли на луната? Какво казва ЮТУБ по темата? а flatearth ? a hollow earth? m....

Американците тровят собственото си население. Там оцеляват само силните - т.е. богатите. Другите са безнадежно загубени.

До Първия Европедерал. От гейберастски "специалисти" и капацитети БГ стана страната с най-голяма смъртност в света.

и всичкото това е благодарение на руската олигархия и представителите и в българската власт и парламент. Руските педерсти и алкохолици вън от България, серете си някъде другаде !!!!!

Правят се подземни взривове, при което се отделя шистовият газ и се отравя почвата. В Украйна са искали да правят същото и дори имало подписвани договори за източно-югоизточни региони, включително Донбас. Покрай другите репортажи се оплакваха и от това.

Разбира се!!!-Никакъв добив на газ в България?-Къде иначе "братушките"ще си продават газта!?

Ако софийските мутри не се съобразите следва референдум за образуване на 4та българска държава там, където Аспарух е основал първата.

loyola

Точно това отключи ескалацията на насилието в Донбас, но почти никой не говори за това! Имаше договор с Шеврон и местните отказаха добива, пратиха им десни, които застреляха шефа на милицията .... и се почна!

Докога с тази простотия "местен референдум"? От къде накъде някакви си там, както любимият им "поет" Гео Милев ги е нарекъл в любимата им "поема" "Септември", глигани ще решават въпроси с национално значение? Разбират им главите на тях от икономика, геология, екология и прочее работи за които си има специалисти. Освен това България е република с парламентарно управление и не трябва в никакъв случай да има паралелен център на власт. Тези т.нар. местни референдуми трябва да се забранят и решенията да се вземат от ресорния министър и парламента. Кои са тия, че да решават?

Ами другата простотия, национален референдум, а? Разни нерези ша казват, кой да кара влака! Айде, де! Само леля Гицка, чистачката в МС, може да взима решения, нал той и е работата!

ми уважаеми либерал, тия са които ще пият отровената вода. ти къв си, че ще решаваш каква вода да пият и що не го осигуриш това "икономическо" благо на себе и собствените си деца?

извинявай, от кое ЮТУБ клипче се образова и разбра как се отравя водата? изкам и аз да го гледам! И след това пламенно да протестирам и да изглеждам КОМПЕТЕНТЕН по теми за които нямам никакво понятие, но съм гледак КЛИПЧЕ !

Викаш да го направят както са завладели Америките - на пусия индианци и бизони. Откъде накъде ще спират цивилизацията и ще пречат на пеатането на долари. Откъде накъде - някакви си местни глигани.

Следващият етап е национален референдъм за отнемане на София на статута и на столица.

Тези простотии иди ги кажи на швейцарските глигани, дето за отрязване на две дървета правят местен референдум.