Задочно спорят Мария Захарова и Борис Джонсън

Русия никога не е била войнствена страна, за разлика от европейските държави, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова във Фейсбук.

Обратно в новината

Коментари - Задочно спорят Мария Захарова и Борис Джонсън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Toзи траверс на снимката не познава собствената си история...най-голямата страна на света не била войнствена...как се сдобихте с тази територия тогава ?!

Маруся, вЕрваме ти всички. Точно така е - Русия не е войнствена страна!!!! Най-миролюбивата е!!! Могат да го потвърдят: 1. Финландия; 2. Полша; 3. Чехия; 4. Унгария; 5. Румъния; 6. България; 7. Волжска България; 8. Украйна + Крим, там руснаците пратиха хуманитарна мисия; 9. Афганистан; 10. Грузия; 11. Чечня Омръзна ми да изброявам Mарuся, но тьi меня поняла.... я знаю ....

Да те попитам.. Защо се сърдят Поляците, че СССР се е забавил с влизането в Полша по време на ВСВ? дали са се радвали на Немците? Какъв е бил Афганистан по време на Руснаците и какъв сега? Има ли разлика? И не на последно място. Защо си мисля, че си недоволен, че са ни освободили от Турците?

Задай си първия въпрос на някой поляк когато отидеш на нашето Черноморие. Ако ти стиска де...щото тук всички сте много ербап и от всичко разбирате...

Те 41ва докато Хитлер ги бие като брашнен чувал руснаците нападат даже Иран (то това е по план и те не са го променили въпреки катастрофата), ама на народ от дебили какво да разправямаз . На 25.06.1941ва Сталин напада за втори път Финландия при все, че за 3 дни е ясно какъв погром е настанал над Червената армия и над СССР. Нападат и Румъния около делтата на Дунав - това са само частици от неслучилия се план на Сталин за война с Хитлер, чрез мощен, унищожителен първи удар. Просто Хитлер е изпреварил. А как могъщия планински Афганистан нападна руснаците няма да ви разказвам, че направо ги скърши.

предизвикателни глупости и неистини. Изсмукал си от пръстите си несъществуващи събития. Факт е само, че въпреки всичките "глупости", СССР обърна изненадващата атака на Хитлер и ако не беше спрял в Берлин, сега всички щяхме (заедно с швабите и франсетата) да сме в комунизма. А то, кво стана, само шведите и финландците го доживяха.

Толкова глупости на едно място... А за Афганистан. Я кажи какъв е бил по времето на Руснаците и какъв е сега!

Защо никой не бяга в Русия,а всички бягат от там? Защо всички рускини бягат с брак на запад,а не обратно?

Там никой не им забранява да пропаднат безследно.

В Руската конституция и доктрина преди 1917та и след 1991ва няма никакви намерения за световно господство мисля аз, ама в комунистическата конституция след революцията е пишело война и победа над целия свят за установяване със сила на комунистическия рай. Даже Сталин се е чудел как да изгражда отношения със съседи като Финландия , Полша, Прибалтийските, щом те четат в конституцията то война за световен комунистически ред. Правели са съботажи на Сталин за да не променя в това отношение конституцията. Хайде моля ви се. Виктор Суворов, Марк Солонин, Мартиросян, Алексей Исаев - ето ви един списък с по-модерни историци. Прочетете по нещо, слушайте даже и гледайте, има книги, филмчета и интервюта в нета. Образовайте се. Питайте Финландия, Прибалтийската тройка, Полша , Румъния, също Иран - те да ви кажат, що е съсед с военна конституция - устав за водене на завоевателна война. Не , че и поляците не са същите де в някои отношения. Сталин си иска България още 1940та. Покрай пакта с Хитлер. Просто Сталин изиграл курвенски номер на Хитлер и не влязъл на 1.09.39та в Полша, а чак на 17.09.39та - уж , че си брани границите от Германия,а за света остава илюзията, че Хитлер само е виновен. А миролюбивия Сталин приготвил над 20 000 танка и над 10 000 самолета срещу само 4 000 танка на Хитлер и 2 000 самолета - да се брани. Артилерия мисля 70 000 бройки - пак с пъти над немските. Вярваме ви г-жо Захарова. У нас дебили много.

Съгласно съвременните еврогейски ценности, трябваше вместо танкове и оръдия, да инсталира първолаци с балони и улични принцеси с мечета. И понеже Горбачов направи точно това, сега спечели вашите гейски симпатии, но почти загуби държавата си. Докато вие пращате негрите си да мрат по света, бранейки "американските интереси", руснаците рискуват собствения си живот, за да опазят от изродите Родината си, а след това и Родината на поляци, румънци, българи и всички хора с достойнство. БЕЗВЪЗМЕЗДНО! Ма те и негрите ще свършат, както свършиха индианците. И пак ще остане да разчитате на собствените си задници. Е, тогава да ви видя!

"световен комунистически ред" Ами сегашния сороски нов световен ред, наречен глобализъм не е ли същото. Е, не използват толкова военно насилия, а икономически и политически рекет, което е може би по-гадно и скрито насилие.

Сталин не се е готвил за световен СССР, не е предизвиквал ВСВ чрез подтикване на Хитлер, не е правил тайна мобилизация от 1939та до 1941ва, не е мислел да напада първи Хитлер, за завладява Европа, Сев. Африка и т.н. целия свят. Някои още ти вярват. Русия никога не се е хвалила, че към комунизма са преминали Виетнам. Лаос, Камбоджа, Египет, Етиопия, Ангола, Сирия, Мозамбик и т.н. (колго ли не сме подпомагали още). Ама съвсем никога. Накрая и Афганистан даже - дето ви изяде главата. Аааа - и Сталин не е искал България още през 1940та, а я получи чак в 1944та. Ама никога не е имало такова нещо. 1939та не сте влизали в Полшан не сте заграбвали Молкдова от Румъния, а дет се вика в прибалтика праз цялата си история не сте и припарвали, а Финландия не сте я нападали 2 пъти в началото на ВСВ и даже не сте вземали територия от нея. Ама повярвах ви. Обичам руския народ и култура ама кагебейско-мутренското котило дето управлява там не го обичам.

Този форум е пълен с комплексирани еврогейчета ...

И двамата са големи. Театро.

Въпреки че сме член на НАТО, Захарова по ми харесва от Борис Джонсън, също с руски произход, впрочем.

Ама разбира се, Московското царство не е завоювало огромните територии на Велика България, Литва, Полша и Сибир, а местното население се е присъединило с референдум.

Божидар Димитров коментира живописно вчера: "Мария Захарова, говорителката на външното министерство е една п.кла без ц.ци. Ужасна е просто. Аз като мъж съм възмутен. Не я ли виждате каква е кльощава! Абсолютна пикла без ц.ци. Това, което каза е една лъжа и мисля, че вече тя е наказана", заключи той.

Разбира се Божо като расов мъж има висок критерий за женска красота. Само като го видят всички жени губят ум и разум в захлас пред негова божествена красота. Не случайно се казва Божи дар.

никои не те е канил никои не ти иска мнението ходи си в русия

Бих препоръчал на Божидар Димитров и на вас обстоен психиатричен преглед при добър специалист. Да предполагаш наличието на каквито и да е вторични полови белези у "пикли" - тоест деца в кърмаческа и ранна детска възраст, е обезпокоителен симптом говорещ за възможна педофилия. Та от кога господине ви се привиждат цици на пикли?

"Русия никога не е била войнствена страна, заяви Мария Захарова във Фейсбук" 1. Между 3. април 19. май 1940 Сталин, окупирал Полша, избива 4.400 полски офицери в една гора близо до Катин. През следващите дни "човеколюбецът" руснак избива още между 24.000 и 25.000 полски войници и запасняци. 2. На 15 юни 1940 Литва бива окупирана от 150 000 войници на червената армия на СССР. От 1940 до 1941 биват избити 35 000 литовци, 140 000 биват депортирани! 3. Зимната война (или Съветско-финска война) е война между СССР и Финландия, започнала на 30 ноември 1939 г. СССР отправя ултимативно искане към Финландия за териториални отстъпки. Финландското правителство отказва. На 30-ти започва руското нахлуване. Във войната загиват или биват ранени над 70 000 финландци 3. От 18. до 20. май 1944 Сталин депортира в Сибир 189.000 кримски татари от родитата им с товарни влакове, като гояма част измират! 4. На 09 септември 1944г. в България е извършен преврат с помоща на една чужда армия, която сваля правителството на Константин Муравиев (БЗНС), съставено от народняци, демократи и десни земеделци. В първите месеци след 9 септември се извършва безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд". B първите месеци след 9 септември са избити или "безследно изчезнали" близо 30 000 души 5. На 25. декември 1979 армията на СССР навлиза в Афганистан. Войната трае до 1989. Убити са между 600 000 и 1 000 000 афганистанци, 3 000 000 са ранените, 5 000 000 са бежанците 6. Кавказкия конфликт през 2008 между Грузия от една страна и Русия, заедно със проруски сепаратисти от Южна Осетия и Абхазия - от друга. Между 7 и 16 август 2008 са убити 850 грузинци, ранените са между 2500 и 3000, а според Върховния комисариат на ООН за бежанците (UNHCR) общият брой на бежанците в региона е около 158 000 души. 7. Украйна

Колко ти плащат, че си написал такъв текст - при това неуместен? Накратко - твърдението е, че "не е била войнствена страна". Това е различно от "не е водела войни". Повечето от изброеното от теб се оборва с "СССР не е Русия". Сталин е грузинец, ти лъжеш че е руснак. За Украйна - то и на децата е ясно, че Русия не е въвлечена в тази гражданска война, разпалена от Киев. Намате чувство за хумор амиреканските пишлемета.

Колониална кочинанс чието разпадане сме свидетели Преди 28 години загубиха Източна Европа, преди 5 Украйана Болшевиките и наследниците им за нищо не стават...

че се уср*ха и се разпадат. Не си прав, че е последна империя. Забравяш Даунингстрийт. Освен това, твърде бързаш с изводите. Не се знае кой е се смее последен... Ние, обаче, най малко.

Си отвори устата Или духа или лъже

военният министър куропаткин пише на николай две: ваше имперско величие, през 18 и 19-ти век русия в продължение на 128 години води войни. ат 128 войни само 5 са отбранителни, всички други са завоевателни. от тогава до днес това не се е променило изобщо. от 1917г. та до днес, тези изроди воюват по цял свят, а удомаси газят кал и се хранят с варенная ряпа и прокиснал квас!

Абе тая без ци.ите, пак отворила уста и пак е замирисало на клоака. "Упадък на западната цивилизация", но одиш по милано да си арчиш евраките, щото рублите няма кой да ти ги вземе... Да вземе да си намери чеп, че накрая от злоба, комбинирана с недоеб, ще запали още някое конфликтче.

Русия не била войнствена страна.... Тая като си каже името, дали си вярва сама?!

Този мъглив остров е време да бъде потопен ...и без това там има само мутанти -рижи евреи и пакита ,ако някой му направи едно цунами ще е вери гут решение. пияндурници и педофили това са британците.

А децата на най-богатите руснаци къде са? Между другото и те се напиват яко из лондонските пъбове и драйфат по улиците.

Ей тази колкото и пъти да си отвори устата, само потвърждава максимата "Мълчи и никой няма да разбере простотията ти"! Онзи откачалник островитянина на практика е направил специален комплимент и е показал уважение сравнявайки Русия със Спарта, ама тази блондинка не го разбра и пак оплеска пейзажа, както с евреите ни! А фактите са много красноречиви Русия за цялото си съществуване прекарва 70% от времето си във войни, а Англия едва 50%, но докато един английски войник обикновено воюва срещу 11 противникови, то руснаците с малки изключения винаги имат числено превъзходство и сравнението им със Спарта е силно ласкателно! А пък да сравняваме руска и английска олигархия и смешно дори при положение че няма английски отбор собственост на английски олигарх, но има такива собственост на руски олигарси! Но за пред руснаците такива изказвания на тази дама минават за много умни, все пак мужиците винаги разчитат някой да мисли вместо тях и тепърва трябва да преживеят ренесанс дано да успеят:)

ти ли си , ве , како? Простак връз простак, дебил връз дебил сте се наредили тука. Само се излагате.

1.Историята не ти е силна страна - не се пробвай! 2.Точно Захарова казва, че Великобритания привлича олигарси, в това число и руски, така че явно и логиката не ти е силна страна. Извод: Въздържай се от коментари.

Малко цитати и факти: 1. Михаил Лермонтов Прощай, немытая Россия Прощай, немытая Россия, Страна рабов, страна господ, И вы, мундиры голубые, И ты, им преданный народ. написано в 1841 году Най-голямото обкръжение във военната история с най-много взети пленници: Съветската армия дава почти 1 000 000 убити, ранени и взети в плен войници. Немската армия взема 3718 оръдия, 884 танка и много друго въоръжение като трофеи. По различни данни са пленени между 650 000 и 700 000 съветски войници, като най-често се споменава цифрата 665 000 души. Страхотни спартанци нали:)

Това не е и смешно даже. Те наистина си вярват. Та русия е най голямата империята в историята на човечеството. Заграбила най много земи и потъпкала десетки народи от тихия океан до централна европа. Когато лошия хитлер напада добрия сталин, русия има повече танкове, самолети и оръдия от целия останал свят накуп. Толкоз за миролюбивите руснаци. А тази стана изключително нагла в последно време. Бие всякакви рекорди.

ами, толкова лъжи си изтропал в няколко реда, че си достоен за ученик на Цецо от Шумата и боко от Банкя.

"Когато лошия хитлер напада добрия сталин" Това като го пишеш, не го ли проумяваш? Кой е агресора в случая? А кой

Черчил: Руснаци могат да изглеждат ограничени, нахални и даже глупави, но ще се наложи да се молим за спасение на онези, които застанат срещу тях на пътя им. Руснаците не са агресивни и била нападната от Европа многократно, но те са воини по природата си и винаги могат да се защитят и не само себе си, но и други - слаби и беззащитни. Пример България се появила на картата на Европа благодарение на, уж, войнствена Русия. И след това има българи, които я обвинят, че е била агресивна. Без агресия на Русия дали щеше да има държава България?

не са българи а потмци на някакви турци или цигани, за които 1878 е черна година...

Борко 80%ният травестит може само да надмине Захарова по изшмъркване на говна.

Тая е голяма майтапчийка, "Русия никога не е била войнствена страна, за разлика от европейските държави", ама от 200 години насам е водила над 150 войни, 95% от които са завоевателни! А преди 100 години си бяха поставили задачата да завоюват целия свят и да установят КОМУНИЗЪМ там! Тай патка нещо не е наред с главата си, с тая допърнителна хромозома, водеща до вроден дебилизъм!

"А преди 100 години си бяха поставили задачата да завоюват целия свят и да установят КОМУНИЗЪМ там" А не ли същото сега, само че нашите западни приятели искат да завоюват света със комунистически глобализъм. Между комунизъм и глобализъм има ли разлика.

Даже е било записано в конституцията им, че ще завладяват със сила света та Сталин се чудел даже как да гради отношения със съседи, които все пак могат и да четат.

Борко Тиквата няма капацитет за такъв дебат, западналият наркоман може само да изшмърка повече от Захарова.

Рашка била "миролюбива държава" ...ще падна от смях. Тая кранта като ги плещи тия тъпизми ,вярва ли си? Дебилните ватенки,дото още щурмуват картонен Райхстаг и в училищата децата ги готвят за война,ли са миролюбиви? 10 хил.украински жертви и други хиляди цивилни жертви в Сирия -да ли ще с съгласни?! Но за руските орки лъжата винаги е била държавна политика.

А ти какви компютърни игри играеш? А децата ти? А какви филми гледаш? А сериали? В колко от тях няма насилие? А колка от тях са "мед ин юесей"? Отговори си сам.

А, бе, Мърляч, има ли американски филм без убийства, кръв, рекет и бандитизъм?

Глава Центра структурных исследований РАНХиГС Алексей Ведев считает, что рост ВВП в четвертом квартале замедлится до 1%, а в 2018 году до нуля из-за исчерпания факторов коррекционного отскока.

С речника, който употребяват, културният човек не го забавляват. Простака пак си се изявява, с простотията не престава. Нито думите подбират, нито мислите разбират. Невежеството се разширява, в комунистическата държава. Комунистите прости бяха, но сега съвсем опростяха.

Дойдоха възпитаните западняци и те обраха докато ти си мислеше че вече си голяма работа. Простак неграмотен!

права е захарова! безусловно!! россия напълно миролюбиво завладя една шеста от световната суша, и с любов и човещина я държи в подчинение и днес!

Шило

За Русия не знам, ама във Великобритания направиха всичко възможно Шотландия да не напусне. Плашиха ги с излизане от ЕС, всякакви други простотии. Нещо, което две години след това, точно правителството на Величеството прави.

що си буташ имиджа? ти си единственият русолюбец, който понякога е обективен. когато статията е за британия, ще пишем за британия! нали? иначе и аз знам, че в сша бият негрите!

това е заради емигрантите - боклуци . давай да бягаме през терминал 2, избягаха, и си оставиха имоти и земи да бъдат изкупени от руснаци ! На емигрантите -страхливи мишки се сърди.

Западът си присвоява атинската демокрация. Нима не е прав? В Атина право на глас са имали само богатите граждани, които освен, че са били богати е трябвало да бъдат от града. Нима в Англия е различно? Вярно днес обаче жените, преселниците и да кажем втора ръка хората имат право на глас и избор. Избор, който обаче се определя от едрия капитал и политическите му марионетки. Къде е разликата наистина? Второ Атина е била милитаристична държава, която задължително е трябвало да поддържа армия първо заради робите, второ за нови роби и трето за да упражнява влияние върху малките държавици от Мала Азия. Което всъщност им е докарало войната с персите. Отново прилика. Днес англосаксонците поддържат армия за да упражняват власт над целия свят и по този начин да привлекат капитал - финансов, научен и човешки. Освен това и атинската и англосаксонската култура са ориентирани към морето. Но следва да припомним също и на Борис Джонсън, че оприличавайки Русия на Спарта, то Спарта е спечелила Пелопонеските войни и въпреки, че е можела да разруши Атина то тя се е отказала да го направи. Освен това Спарта е единствената елинска държава, която не е превзета от Македонците

Руската икономика винаги се е крепяла върху суровините и ограбване на завоюваните съседни страни.В момента в който русия спря да се разширява и ограбва нови и нови територии се разпадна.

...от 80% дебилни.

Кои всъщност ни грабят ресурсите? 1. Дънди прешъш краде златото ни - Не е ли канадска? 2. Асарел Медет краде мед и ценни метали - Не е ли германска? 3. Американски ТЕЦ Марици - Не са ли американски? 4. ЕРПта - не са и чешки, австрийски и немски? 5. Софийска вода, окрадена от Веолия - Не е ли френска? 6. Мелроуз, крадяща български газ - не е ли Британска? 7. Тотал - Не е ли френска? Та я повтори пак, кой краде ресурсите на "суверенните" държави като България?

Лека поправка! Изброените от теб компании добивт суровини у нас или доставят някакъв вид услуга,тъй-като нямаме такива български които могат да го направят а защо си нямаме е друг въпрос. Това че някой яде баницата която са му е дали а за теб остават трохи не значи че той ти я е откраднал от масата!

Ето част от коментара, който нашите медии са пропуснали ОТНОВО. Всъщност, сравнението на моя колега е толкова неординарно, че не бих се изненадала, ако по същата негова логика, той сравни Англия с остров Лесбос.

"За да живееш добре, трябва да убиваш араби и негри.. Арабите бяха завзели и ПОРОБИЛИ половин Европа, щото Европейците бяха прекалено мирни заради Християнството.. Но след като почти спряха с Християнството, Европейците завзеха Азия и Африка, и до 1915 г , бяха изгонили арабите от Европа. Обаче, точно тогава, Европейцте почнаха две нови войни помежду си и арабите използваха това за да тръгнат отново в атка да завземат Европа. Араби и негри чакат Европейците да се скарат помежду си, и да вземат някоя страна в спора, след който да вземат МЯСТОТО и парите на загубилата страна... Докато САЩ Великобритания водиха война с Германия 1945 г, негрите - роби в САЩ, се възползваха от това и тръгнаха да ЗАВЗЕМАТ САЩ, да завземат Колоните на Великобритания и Франция в Азия и Африка. За да имаш държава и къща, трябва да си войнствен... Щото тия които НЕ са войнствени, като Пияниците- Чърчил ( в Великобритания) и Елцин ( РУсия) - РАЗПАДАТ държавите си. А арабите, точно това чакат за да завземат и поробват хората... В Узбекистан( беше част от Русия) са влезли араби и карат хората там да взривяват бомби в Русия и САЩ... В България- арабско - турските Шпиони на Местан, постоянно плюят по всички които се опитват да спрат Башибозуците( наричат ги фашисти и комунисти), за да могат да завземат България."

Е-ех, защо винаги е така в живота, никога не може да имаш напълно всичко? Ето например - идеологията на Джонсън, но в тялото на Мара....

И тя и той обичат мъжете. Къф ти е проблема? Да не би и ти да обичаш мъжете?

Маша плоската да каже как миролюбива русия през вековете от малко княжество се разпростряла до там да притежава една шеста от сушата на планетата!

Обединила е руските земи и е победила татарите от Златната Орда и кримските татари. Заела е незаселените земи на северен Сибир и Аляска. На Запад е побеждавала немци, поляци и шведи. И се получава. Така е пич, силният печели, а слабият го бият, крадат, ебат жена му, карат го да бачка на бея, за което той на всичкото отгоре и си плаща за да него убият

Каква беше тази наша орисия, да се побратимяваме с Русия? Хубаво е с други народи да се съюзяваш, за да възможност нещо да научаваш. А от тези вечно пияни алкохолици, наенците станаха добри ученици.

А ако и правописа го беше докарал... Наздраве! Колкото до научаването - научихме! От турците - кланетата, от британците - разделението, презрението и играчките с бомби, от американците - хуманните бомбардировки. Научихме!!!

Шило

Що бе, били сме обединени към Османската империя. Това, светъл период от българската история ли е? Май те е яд, че руснаците са развалили тази идилия?

Когато се е водила войната между Атина и Спарта не е имало нито гърци нито Гърция, а миролюбието на русняка минава покрай водката, калашника и непрекъснатия ламтеж за нови земи и територии прикрити зад така наречените руски интереси които смазват държава след държава както и тази в която живеем !

всички криви само русия права, ей това е руснака. Всички му викат, че е .... но той не. Тъй де, кво да каже, да си признае ли, че кой .... си признава?

Предателският манталитет, е на комуниста имунитет. Готов е страната да предава, само Русия за да защитава.

Мара Захаросаната Лъжкиня пак поднесе някакъв буламач. Ако не вервате - четете "Комсомольская Правда" - същото като едно време - "Работническо Дело"

Русия от княжество се превърна на най-голямата империя на света-простирала се е до Норвегия, Варшава (а по-късно и до Берлин), на юг до Индия и Иран,а и до Канада в Северна Америка, била е на 3 континента. било й е недостатъчно и се опитала на се прибави и Добруджа. Всичко това е получавала доброволно от околните й държави! Тя е най-миролюбивата от всички!

и каква Норвегия те гонят?!? За разлика от теб, прост и див, ние много добре запознати с географските карти.

За такъв сорт разговори не се изисква специално образование според мен, не знам какво му придиряте на този и на онзи, важното е да отвръща на удара, все тая как.

борис джонсън да изпее песента пиян защото само пиян и неадекватен паунджия може да говори откровенни глупости , да каже колко колко народи пороби и ограби ами колко абуригени изби, жени деца за роби , нагъл циганин

Не е циганин. Турчин е. Дядо му е чист турчин.

Този борис да не е в 7 клас сега. Те са точно на уроците за Спарта и Атина в момента. толкова елементарна политическа есеистика, толкова инфантилно дрънкане - спарта, атина , дрън-дрън... наглост до простащина, типично за бивши колониалисти

Руските пиянки пак се изказаха неподготвени. По точно тази с малките гърди. Руснакът освен да се бие и да пие, друго не знае. А женските руснаци много добре владеят най старата професия. Абе народ за пример ха ха.

С малки гърди, ама голям ум ! А ти си с големи гърди, ама прост !

Голям ум, а само глупости дрънка ....

Руските пиянки пак се изказаха неподготвени. По точно тази с малките гърди. Руснакът ос

Що не кажете нещо за тази новина 92% от 46686 човека, участвали в гласуване по украинския ТВ канал NewsOne, искат връщане на "престъпното управление" на Янукович...