Министър ни просветли: Коледните добавки са за бедните

Министър Бисер Петков обяви, че коледните добавки за пенсионерите имат социален характер и идеята им е да подпомагат най-бедните от тях.

Обратно в новината

Коментари - Министър ни просветли: Коледните добавки са за бедните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам предложение, наглите ни министри, един месец от годината поне да получават средна пенсия и да ги питам как ще се справят, кое по-напред ще си купят и кои сметки ще си платят. Отвратителни са всички до един включително 240 ленивци начело с техния вожд.

АБЕ ОГРАБВАШ НЯКОЯ ЧИНОВНИЧКА ОТ МИНИСТЕРСТВО И СИ ПРАВИШ КОЛЕДА :))

За най-бедните---40 лева, а за депутатите---13 заплата!!!

Добавките са за мързеливите,които нямат необходимия трудов стаж.

В дълбока заблуда си! Или си от тези тунеядци, които наистина получават 200лв. без да имат и ден трудов стаж, за да правиш тези изказвания. Голяма част от хората с ниски пенсии за старост имат зад гърба си около 35 години трудов стаж, но са го положили в години където заплатите се движеха в диапазона 60-80-100 лв. Загрижения министър не се ли сеща, че не е нужно да им подхвърля 40лв. за Рождество, а да им преизчисли пенсиите спрямо инфлацията. Или и той е с диплом от 2,63 както един друг депутатин от жк Тракия, Пловдив и тези сложни думи не са му ясни? И кой ще получи тези неизхарчаеми 40лв-пак търтеите със социални пенсии, защото нямат ден трудов стаж и тези пари им се плащат по милост.

Едно време Дядо Мраз раздаваше подаръци на децата...Родителите нямаха нужда от подаяния.Сега Дядо Колед на пазарен принцип избира на кого да кихне.Пък и на служба в министерския съвет е вече.

Сигурна съм, обаче, че народните хрантутници са помислили, освен за най-бедните, също и подобаващо за себе си. И едва ли ще се задоволят с 40 лв. на калпак.

Дядо колед сеебава.....

Би-серчо, хайде да играем на една игра. Дай определение в десет изречения на "беден човек". После дай определение в десет изречения на "български пенсионер". Аз ще търся десетте прилики! Та...Бисере, започвай с бисерите. Виждам те точно на какво си министър- смърди от километри.

Това ,че взима малка пенсия съвсем не означава , че е беден !!!! Но пари се пилеят без да се мисли !!! Има , реститути, хора с имоти които отдават под наем, работили в сивата икономика и неплащали осигуровки и други мързеливи с малък трудов стаж ......

еее, а фатмаците няма ли да вземат добавки ? как може бре ... та те живота си дадоха за нас а и сега продължават да дремат на вратите на училищата и да си бъркат в рунтавите носове ....."охраняваики" децата ни .....

Свикнали сме вече на всякакви подигравки.Проблемът е,че нямаме снили да грабнем пушкалата.Затова ни и ебават

лошо е да нямаш снили ....ама ако нямаш снили да грабнеш пушкало , грабни вилицата и хапни некое кебапче

Вземаш 200 лева пенсия дават 40 лева бонус! Вземаш 201 лева не взамаш бонус ЗАЩОТО всеки месец вземаш с 1 лев повече или 12 лева на годишна база хахаха Значи тези с 200 лева стават по богати с 28 лева на годишна база ТЕЗИ ОТ ПАРЛАМЕНТАНЕ МОГАТ И ДА СМЯТАТ!

ами че пътечката е утъпкана, г-н министър, нищо ново под слънцето, и ти ще остарееш и с пенсията която имащ също няма да можеш да живееш нормално и тогава с теб ще сме равнопоставени...върви и не се страхувай,мечки няма, има глад и болести

не е за министъра. Той се е погрижил за себе си. Няма да разчита само на пенсийката...

Тъжно ми е за възрасните хора ,какво достойнство ти остава, да работиш цял живот..да гледаш деца и накрая да нямаш себеуважение..нагли крадци трябва да има възмездие.

Е, тези са бедните дето непрекъснато хвърлят хилядарки на измамниците.

НЕ точно тези,путкосмотана......

Всичко е много интересно. коментарите също. Но не е ясно защо трябва хора учили и доказали се, да получават толкова колкото и тези, които не са учили, не са работили, не са плащали осигуровки? Ето защо се омаловажава образованието, всички е ВЪРЗАНО И НАВЪРЗАНО. Стига сте плюли, нека младите надежди да учат, да работят и се докакзват в България. Това е начина да вървим напред.

не ви дават по-големи пенсии, защото хората които работят и плащат данъци гласуват за герб. те очакват от герб следното: да не им се вдигат данъците, и така не може да ви се дигат пенсиите. парите които ви се дават като пенсии се взимат от данъците на работещите, а последните не са съгласни да плащат повече за вашите пенсии. предпочитат да си изхарчат парите за себе си и децата си. бсп, които имат по-малка подкрепа, предимно от пенсионери, защитават интересите на техните избиратели -пенсионерите и искат дигане на пенсиите. само че работещите които не подкрепят бсп и гласуват за други партии, са повече от представителите на пенсионерите в парламента и гласуват за малки пенсии и големи заплати, които не са обложени с големи данъци.

Ето така правителството на тиквата- ДИКТАТОР,се подиграва с български- те пенсионери,които построиха Бъл- гария,а в нея се разпореждат охране- ните министърчета и техните роднини

що бе тони при правителствата на сдс бсп ндсв колко им беше пенсията на най бедните добре че сега коали ционен партньор е оп че минималната да е 300лв

Всичко хубаво,ама защо една година не дадохтие коледни на децата на България,а само за пенсионерите?!? Ще кажа те ще гласуват,а децата няма проста сметка Егати държавата

Бре! Критична статия в Дир.бг! Иначе сте прави, разбира се. Освен това, аз лично се чудя как за толкова години, никой не осъди българската държава за тази очевидна дискриминация.

Това ,което предлагаш пепи никога в България няма да се случи.Това не са депутати и управляващи,това са ПРЕСТЪПНИЦИ МАФИЯ всички до един.Никой от тях няма да бъде осъден,защото и в съда са настанени ПРЕСТЪПНИЦИ.Тези хора си мислят ,че са вечни и богопомазани ,но затова ще си плащат жестоко.Това на което подлагат народа си няма да остане безнаказано.

а аз предлагам, за да има социална справедливост, да дадат на всички пенсионери пенсии каквито бяха при виденов и луканов!

Защо толкова минуси си събрал не мога да разбера! А сетих се,не искат онези пенсии ,но много мечтаят за комунизъм

е това ми е идеята де! да се усетят колко са тъ.пи!

За да има социална справедливост аз предлагам през декември, а ако е късно и за Великден става на всички министри и висш държавен апарат да се блокират сметки, доходи и да им се дадат по 300 лева с които през празничен месец да пътуват, но не с лимузини, а с градски транспорт, да направят богата трапеза, да купят подаръците и разбира се да платят битовите сметки.Нека опитат и ако не се съпикясат, експеримента трябва да се повтаря във всеки месец със значими празници!

Ако има обективен критерий, по който това да се определя, съм съгласен! Защото аз без връзки се скъсвам от работа и вземам доста по-малко от други м-рди и уруспии с връзки, които по цял ден си... макарите:( Към такива да е насочена по-скоро мярката, независимо къде са и на каква позиция са.

Да но това е дискриминация спрямо другите , защото някои са си клатили краката и са стигнали до социална пенсия и Вие сега ги стимулирате , а други са дали здравето и са да кажем няколко лева над минимума и те да си гледат работата Това звучи именно така.

добавките не са основния фактор, както ги дават днес утре няма да ги има, размера на пенсиите трябва да е адекватен на ценоразписа в държавата, не щем добавки, искаме нормални пенсии, щото няма магазини за бедни и богати

и що да не става? колкото си сложил в касичката, толкова и ще вземеш! това бабе на снимката се е пенсионирало на 53г със 30 г стаж през които е внесла 2 160 лв осигуровки! и 30 години мзима по 180 лв месечно! сметката никак не излиза!

Ама билетчето за рейса беше 0.06лв

ChatGPT

Аз богат пенсионер не съм видял

Браво, чудесно написано пък и вярно! Добър апетит и наздраве господа Управляващи!

Тези "умствено бедни недорасляци" си ги избра още по умствено бедния недорасъл и прост народ наречен български но основно съставен от цигани и татари които му дърпат юздите.

"Министърът смята, че с 40 лева, най-бедните пенсионери в най-бедната държава от ЕС...ЩЕ ПРЕСТАНАТ ДА БЪДАТ БЕДНИ...ЗА ОКОЛО ПОЛОВИН ЧАС." България е бедна, защото я управляват умствено бедни недорасляци.

Ма какви бедни бе, нали 28 години сме в ЕУ и всичко върви по мед и масло?

Забележете как с всяка измината година бедните стават все повече. Тази година е 302 лв., догодина ще бъде 309. И така година след година се доближаваме да пророкуването на Иван Нейков - накрая на всички по 100 лв. Е, нашите "любимци" на пенсия не разчитат и няма да разчитат. А какво стана с "турското робство" и с "черното фашистко минало". Днескашното робство как да го наречем, ами просто е - БЪЛГАРСКОТО РОБСТВО. Добре са казали турците на Левски - ние си отиваме, то е ясно, но вие ще се самоунищожите. Ето свидетели сме. Нали нямаше бедни и богати. На другия ден след 10-ти ноември комунягите почнаха да говорят за бедни и богати. Само за една нощ се обърнаха на кръвожадни капиталисти.

Имаш предвид комунягите от ЕУ?

Президента е прав, че управляващите са загубили човещина си, загубили са човешкият си образ.

Г-н министър, моята пенсия е с около 50 лв. по-висока от най-ниската. Аз богата ли съм, че не ми се полага нито каквато и да било помощ, нито коледен/великденски бонус? От следващата година в пенсионерското ни семейство ще бъдем принудени да намалим къпането, миене на съдове веднъж на ден,консумиране на по-малко вода, за да намалим физиологичните потребности. А според календара живеем в 21 век, в държава, член на ЕС!

защо смяташ че държавата, под което разбираи всички останали хора, трябва да те издържат. твоята пенсия е малка защото малко си внасяла като осигуровки. за сведение как е в америка - дъжавната пенсия е нещо като 1200 долара което е около з00 лева в българия. в смисъл трудно можеш да оцеляваш с тези пари. останалото идва от фондове в които ти си внасяш пари като в банкова сметка и във всеки момент мозеш да ги изтеглиш или да ги видиш колко са. един съвет - намери си работа. след като можеш да пишеш по форумите - мозеш и да работиш в някои фирма и да ти плащат.

Ей, свирчо, как можа да изречеш тази глупост. Явно си костовист. Всички сме внасяли както подобава, но твоя герой ни ограби за една нощ.

Тази жена можеше да е майка ти. Не тя ти е виновна, а тези, които ти си изпратил в парламента. И не забравяй, че след някоя и друга година ти може да плачеш по форумите срещу очевидните гаври с достойнството ти.

Свирчо, на моите години вече никой няма да ме вземе на работа, а и нямам нужда да търся. Децата ми са с по две дипломи, работят в престижни фирми и с тяхна подкрепа живеем много по-добре от други пенсионери. Пошегувах се, но не е в това работата, имам предвид подхода към хората в България, не лично себе си. Щом водата скача с N%, нормално е и доходите да скочат с толкова. Така се прави, за да не обедняваме.

svircho, кога си бил в Америка... та да сравняваш. Не се излагай. 1200 $ ти гарантират жизнения мимниум, безплатния градски транспорт, безплатно лечение и спонсорирсно жилище.

AbuTalib

Свирчо Свирчев, да не си мислиш, че по-високите пенсии черпят от своя по-висок фонд от вноски преди. Няма такова дживотно. Отдавна е изчерпан този фонд. Проста аримтемика си направи и ще разбереш как стоят нещата.

Ти сега на работа ли си?

Управляваща сган в България не е от човеци ! Тя е от природни ГРЕШКИ ! И Дарвин би се отказал от собствената си "ЕВОЛЮЦИЯ" ...ако ги вии тия ..... Но, още по-страшното е , че народът спим ли спим , и го търпим тези ГРЕШКИ, а не ги изтрием веднъж завинаги !

Спането е проблема, спането. А будните - страха.

И Боце вчера ни просветли,двете световни войни почват от Балканите,според ген.-лейтенант д-р по психология Бойко Борисов. А най-тъпото е, че тази глупост Бойчето изтърсва в Брюксел, където никой не му възразява... Въобще, идиот до евроидиота, мила моя майно льо. П.С. Машалла, патриотлар ефендилар, ашколсун ибрик войводлар за 5-те лева увеличение на майка ми!

Министърът само прилага принципът за естествен подбор на видовете, като в джунглата.

Какво като е Брюксел? Те сигурно вече са му свикнали и само чакат да ги весели с неосъзнатите си остроумия. Но и в това се съмнявам, защото едва ли има преводач, който адекватно да преведе твърде сложния изказ, по който само аверът му Цв го надминава.

Имам нужда някой да ме просветли 13-тата заплата на държавните чиновници какво е ? Поредната гавра на гърба на данъколпатеца ли?

за гласоподавателите на Бащицата е !