Заради войната и сушата: Водата в Ирак свършва

След години битка с терористите иракските фермери-доброволци във войната-сега се връщат в домовете и нивите си и откриват нов голям проблем-недостиг на вода.

Обратно в новината

Коментари - Заради войната и сушата: Водата в Ирак свършва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Началото на края!

Пък на мен ми струва, че искат да кажат- петрола там е на привършване, та затова и американците тези дни обявиха победа и може би ще си тръгнат.

Няма вода-няма храна. Няма вода-има болести. В Йемен е така.Сигурно и в Сирия ще е така.От десетилетия в Сомалия и Етиопия е така.В Судан не е по-различно.Камо ли в Чад или ЦАР. Резултат-милиони бежанци.

Всички, които са разрушили "язовирите и на останалите водни инфраструктури в Ирак " сега да се съберат и бързо да ги построят наново. Това е работа и на цялата международна общност. Стига сте дрънкали, оправете си бакиите.

Това се нарича американски демократичен геноцит

Водата ще бъде скоро проблем в целия свят. Където я има, ще е отровена. Трябва да целуваме снимката на бай Тодор, за дето направи стотици язовири и да се борим против идиотите, които ги съсипаха или чрез електро централите си ги изсмукват и унищожават.

Именно. Социализмът беше градивен-той строеше! За всички! Капиталистът е хищник! Той граби за себе си! Той няма да построи язовир-той ще построи МОЛ-да си върти парите, и порше-на копелето си! Него народа и държавата никога не са го интересували! За него вода има от чужбина! А че за някои нямало-да се оправят както могат! За нас чистата вода е даденост-мислим ,че я имаме по право... Не е така. Прекрасна е, с високи вкусови показатели. Но сме слаби, и дано не ни вземат и нея, както всичко качествено в държавата ни...

За сметка на това има свобода, демокрация и общочовешки ценности, които, както всички добре знаем, са много по-важни от яденето, водата, мира и живота.

Ти опитвал ли си се да зааспиш гладен и жаден? Пробвай, може да е демократично, но едва ли ще успееш.

На Петър Младенов прякора беше Пешо дамаджаната, идваше от това, че човекът здраво си попийваше. А сега по темата...кръвопийците комунисти направиха всичко възможно да потулят нещата, но тогава в България не живееше тази неука измет, която сега драска по форумите. Тези всичките хора от онова време, които бяха по митингите отдавна напуснаха държават. Сега тук живеят продажни проруски мижитурки, които сънуват времето, когато ги управляваха значително по прости и диви хора от живеещите в България.

Ти си по тъп и примитивен и от Митьо Пищова.

Ти измет ли си, бе ? Защо се криеш ?

Аман от недоучени Калинки, да с изказват на тема образование.

Това вероятно са новите еврейски измислици. Оказа се, потвърдено с много факти, ако трябва ще понапиша, че антикомунизмът в България е изключително дело на евреи и техните фондации. Един доходоносен и твърде печеливш бизнес и манипулация. Изграден от много лъжи и измислици. Стига се до абсурда, да ни убеждават, че разсипаната ни държава днес е по-добре от уредената и подредена държава преди 1989г. И ни карат да вярваме в това. Пълен абсурд. А твоя пост е класически пример за такава лъжа, измама и манипулация.

ДА СА СПОКОЙНИ-ХАМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ИМ ДОКАРАТ

Да, да... На бедстващите след урагана "Катрина" им закараха след 5 дни! А са си там!

Проблемът се казва Турция. Има две реки в Месопотамия-Тигър и Ефрат.Изворите и горните им течения са в Турция.В последните 30 години там, в Турски Кюрдистан бяха изградени няколко язовира и ако Турция реши просто може спре водата на Сирия и Ирак.

Нагло е, американците, които съсипаха и обраха Ирак, да обвиняват климатичните промени за виновни. Държавата не е била толкова зле при Садам. Уредена държава. А сега дори вода нямат. Ами да им построят американците един язовир. Както правеха преди време руснаците, за да помагат на местните.

Краварите, ще им докарат с кораби и самолети, както им докараха Демокрацията

Кой започна войната и в Ирак , и за какво ? Какви резултати се очакваха , и къде са тези резултати ?

В Ирак свършва, а тук вече не е наша. Законно! Бойко го написа закона. Извинявайте, той им каза да го гласуват, а ТЕ го гласуваха. Не се пишат тука такива закони, те се спускат от заинтересованите. А ТОЙ слуша, нали са началници, но и заповядва, нали и ТОЙ е началник.

Разрушаването на водохранилищата (поради отпаднала необходимост - както е у нас) е истинският проблем. Без добре изградена напоителна система липсата на вода ще се усети и във Венеция.

Хайде сега янкиге да им изпратят няколко танкера с вода, така де - все пак те разсипаха тази държава, сега да помагат, не само да се правят на велики...

Откъдето минат американските окупатори, и трева не никне. Няма да се учудя, ако около американските бази в Ново Село и Граф Игнатиево всичко изсъхне.

Не случайно има статия : ''Рибата в Черно море , изчезна''.

Изпапаха я "тюлените"...