Започнаха ремонта на ”кръстовището на смъртта”

Община Благоевград стартира ремонта на кръстовището, където във вторник камион прегази и уби 19-годишната студентка Фатиме Колашова.

Обратно в новината

Коментари - Започнаха ремонта на ”кръстовището на смъртта” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

У нас е правило на определено място да се предприемат мерки за безопасност, когато се случи непоправимото. ЗАЩО? Щом сега се прави, значи е можело да бъде направено досега! Но не е направено. Изводът е, че много хора получават заплата, но не вършат съвестно работата, задължителна за работното място, което заемат. Жалко за красивото дете, което си отиде нелепо. Не искам повече да слушам подобни новини! НЕ ИСКАМ!

" По думите му, около кръстовището трябва да има и "чиста зона" от около 30-40 метра без паркирани автомобили. " Абе абе..."около кръстовището" то само едно ли е???? Около ВСИЧКИ кръстовища и опешеходни пътеки не трябва да има коли!!!

И като забраните на малумниците да спират, те като ще ви чуят.

Крайно време е служителите в администрациите да започнат да носят персонална отговорност за действията и бездействието си! Само тогава ще започнат да се отнасят отговорно към сигналите, които им подават гражданите! Иначе ще е все "след дъжд-качулка"!

Кога двамата или тримата човека във всяка община и министерство, ще решават проблемите превантивно а не след смъртен случай? Това е въпроса?

Ми пък представи си, че никой не умре, бе? Тогава напразно сме похарчили парите, които иначе биха влезли на правилното място.

БРЦК

Дебилиии и совалки и цялото МВР да сложите там - все тая. Проблема се решава с НАДЛЕЗ или ПОДЛЕЗ. И излиза много по-евтино от светофар(1милион минимум) и повдигнати пътеки (2х20 000 минимум). Помислете малко - за да няма жертви трябва пешеходците и автомобилите да нямат пресечни точки. Което се постига САМО с надлез или подлез!

Значи можело! Ама трябвало някой да даде курбан за това! Най-печалното е, че курбанът го плащат не тези, които трябва. Жалко за един млад живот! Не знам как се прежалва такава капчица, като това дете. Страшно е за тия хорица! Много ми е жал за тях.

За да я осветят, убийте едното дете на шофьора. Ама така, че да му пръснете мозъка върху новата пътека. Само отмъщението ще даде ясен пример.

В абсурдистан винаги е така гинат хора и тогава се сещат, че ако не крадат чак толкова много щяха да спасят нечий живот.

Трябва ли винаги да стане най-лошото, че да се задействат институциите... Жалко за момичето.

Извинявам се, за мнението си, може би няма да хареса на много хора, но как точно те блъска камион? Този камион, не се ли чува? Опитът сочи, че натоварен самослвал се чува. Той се и вижда. И той не приближава със 190км/ч. Но ако не гледаш, ако си със слушалки, блееш с приятели и приятелки и не ти пука, не поглеждаш, или изскачаш в последния момент.. стават много лоши бели. В закона е казано, че пешеходецът трябва да се увери, че приближаващите превозни средства могат да спрат. Въпреки предимството си, той трябва да види дали камиона може да спре. Ако има паркирани автомобили, дървета или други прегради и не шофьорът не може да го види на време, грижа на пешеходецът е да се си осигури безопасността. И сега ще съсипят пътя, защото някой не е подходил съвестно. И горкия човечец с камиона ще съсипят.

Закона се промени под натиск на роднини на пострадали и загинали и пешеходец на пътека сега е винаги с предимство. Което води до увеличаване на смъртните случай, защото овцете разбират, че каквото и да правят на пешеходна пътека, друг е виновен. Какво оглеждане и съобразяване.? Половината си мислят, че кола само да ги докосне, ще станат милионери за една нощ. И си пресичат без грам съобразяване. Конкретно за случая, камиона я е пропуснал на едната пътека, потегля и прави десен завой и я помита със задницата си на другата, според инфо по сайтове. Как камион те помита със задни колела????????

В България, вечно трябва някой да умре заради глупостта на друг, за да се почне след това поправяне на друго, което да предотврати същото!

"ще бъде забранено спирането и паркирането на автомобили", обясни инж. Тунева" Госпожо Тунева, ако спра с лексуса ще ми го репатрирате ли, или леко ви е страх? Защото аз със забрани не се съобразявам.

И когато паднала лампа падна във Витиня и уби жена в дживещ се автомобил някой се сети, че покрай откраднатите няколко милиона за 8г. е редно и да оправи лампите. За съжаление схемата е колкото чудовищна, толкова и проста. Властта чака да стане жестока катастрофа, да има жертви. Хората да почнат да протестират. След това демонстрира "воля" да реши проблема и да "послуша" народа си. Прави ремонт на даденото място, като от общата сума за ремонта открадва към 70%. Хората виждат, че нещо се прави и с чувство, че са важни и думата им се е чула се прибират по къщите. И властта доволна и хората спокойни. А ние междувременно ще си повтаряме тихичко "Нали не съм пострадал аз". Единствено мъртвото момиче е проблемът...и че ще е поредното.

Така е защото"тук е сеня зона и ние нямаме правомощия"изказване на един кмет който не е в час,който незабавно трябва да си подаде оставката ,същото важи и за другата персона н--к на КАТ.Защо са спрели тук колите "ами защото са спрели ,трябва контрол"от кой бе тикво неграмотна?Сега вие безхаберници знаете ли какво е в душите на родителите ,загубили това прекрасно дете? От това държава не става.

Някой хора не знаят как се подхожда към пешеходната пътека. Вървят успоредно на тротоара и изведнъж завой на 90 ъглови градуса и след две крачки са пред бронята и стъклото на МПС-то. Друг фрапиращ случай, е светва зелен светофар и юруш напред без да се огледат, че в кръстовището има автомобил от предния сигнал на светофара и той няма как да остане в средата на кръстовището без да застрашите живота на водача. Ако има влак на релсите ще пременете ли ? Ами не! Тука е същото. Никой не кара автомобил с идеята да трепе пешеходците освен ако не се катери по тротоара.

за протокола само, шофьорът не трябва да навлиза в кръстовището, ако не може да се изтегли от него. Но не, Бай Ганьо държи да се нахака и да блокира и пешеходците, и колите от другите посоки....

Така е, обаче не отменя първото. Зелен светофар не е основен при преминаването. Основно е безопасността, да се огледаш, да се ослушаш и ако няма изтеглящ се автомобил да минеш. Я си представи, че колата се изтегля, ама след нея се търкаля едно от колелетата ѝ.

И това как се установява? Стоиш на зелен сигнал и чакаш цялото кръстовище да е празно и тогава потегляш? Та Бай Ганьо млъкни и не давай акъл, който и без това ти липсва! Това може да е приложимо за квартални улички от 5-6 метра, не за кръстовища от по 20-30 метра.

В България всичко е така. Години на престъпно нехайство и безхаберие. Чака се някой да загине, а след това се симулира работа, за да се замаже положението. И накрая всичко си продължава постарому.

като питаха куката: - защо са паркирали тези автомобили тука и той отговори -ами защото са...паркирали... защо никъде в БГ , КАТ не пише глоби за неправилно паркиране и не въвежда ред?!? В Англия за настъпана линия на паркинга могат да ти напишат глоба

Ами защото ги мързи и това е единствената професия в която доходите са обратно пропорционални на резултатите.

Пак прах в очите на хората. А истината е че вината е в КАТ и общинските служители, които отказват да си вършат работата. Шофьорът на камиона е пропуснал момичето веднъж и я е смачкал на втората пътека докато е завивал. И не защото е карал бързо а защото заради паркираните в нарушение коли не я е видял. Питам КОЙ ТРЯБВА ДА ГЛОБЯВА И ДА ОТСТРАНЯВА ОПАСНО ПАРКИРАНИТЕ АВТОМОБИЛИ?

Можело значи! Хора, само с протести и натиск ще оправим нещата към по-добро! Иначе нищо няма да се случи в тази държава!

БРЦК

Светофар и спящ полицай няма да променят нищо. Проблема е другаде. Помисли малко.

Езическото трудно се изкоренява.... Помните за това как за да е здрава къщата трябва да вградиш жив човек върне?

А защо всичко това не е направено преди мястото да стане "кръстовище на смъртта"? Сега "компетентните органи", вместо те да бъдат съдени за това, че не са си свършили работата когато трябва, се правят на "загрижени", пред де що намерят медия, с явното намерение да извлекат дивиденти от това.

Мащехо наша, значи трябва да умре някой за да се направи нужното и необходимото! Огромна е бездната между Родина и Държава!!!