ООН: Милиарди долари се изхвърлят с електронния боклук

Злато, сребро и други суровини на стойност 63,5 милиарда долара се съдържат в електрическите и електронните отпадъци, които се изхвърлят всяка година.

Обратно в новината

Коментари - ООН: Милиарди долари се изхвърлят с електронния боклук | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

loyola

Ама какво се оплаквате - боклуците идват у нас - колите на Горубляне, компютрите втора употреба и дрехите втора употреба през фирмички за търговия идват направо по домовете и офисите на българите.

милиарди да вземат да ги правят по-издръжливи и като станат негодни да си ги изкупуват обратно! А кой ще ги рециклира си е тяхна работа, защото има предостатъчно хора които се занимават точно с такава дейност и преработват, като скрап, дори авиационната електроника и части.

АКО НЕ СЕ ЧУПИ ЕЛЕКТРОНИКАТ , ПЕЧАЛБИТЕ НА БАШ МАЙМУНИТЕ ЩЕ НАМАЛЕЯТ ... А ИНАЧЕ КАТО ПУСКАТ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННИ САТЕЛИТИ ИЗДЪРЖАТ ПО 20 ГОДИНИ НА РАДИАЦИЯТА В КОСМОСА)) ...

Mилиарди долари, никой не смята в рублЕЙ...

а къде хвърлят халумин бе бате?

насименто, електрически отпадъци няма !

Преди години в Европа се произвеждаха качествени стоки с дълък срок на употреба. Откакто се получи Китайския бум нещата се влошиха катастрофално. Стоките , които произвеждат китайците са евтини и некачествени. Европейците , за да могат да устоят на конкуренцията свалиха цената, но и качеството стана "китайско". Общо взето трагедия, едвам си изкарват гаранцията и заминават на боклука. От това печелят търговците, но губят хората и Природата.

Проблемът е ясен на всички, дървени философе. Решение, алгоритъм за справяне с пробелемът предлагате ли? Иначе само мрънкате. Като Роксана или каквато е там.

Е, като ти е ясен проблема, ти какво направи да се разреши? Като те гледам колко си умен, няма начин да не знаеш решението и алгоритъма. Действай, на теб разчитаме!

Не е китайския бум, а е зионизма дето ви кълца мозаците на салатка. Научите се на готово, на лесно, тека ви научиха куманягите - и сега ви е терсене да севърнете на реалността и на необходимостите. Измиха ви с пумия междуушията, и сега не знаете как звучи тишината. А едно време имаше едни ръчни перални, с дървено колело, въртиш врялата вода, въртши на ръка, нема електричество, нема електроника, и нема счупване - счупи ли се, домашния майстор поправе двете колена, и това е. Тека и млеко се биеше, и масло се добиваше, и сирене, и сметана.... Сега не моете да си избършете гЗа, ама зяете кату издънена бъчва. Нищо не струвате, ама притензии имате. Една ядрена война, и ке се проклнате, че сте оживеле.....електроника им требала на селените в дупката панелна.....

Ами ако не продаваха сичкото с намален жизнен цикъл, то неаше и да има толко буклук. На мен не ми требе перална с електронно управление, имаше си едни вятки руски, изцело механични, с точно 2 бутона и 3-4 програми, и работеше прекрасно на по 0 години машина, с механично управление, никво електронно. Сега с лупа да тъесиш, нема да намериш механично управление. А за какво са ми толко бутони и програми, 65 програми ко да ги праим, ас с 3 бутона за температура, време и ценгрофуга, и си раим сама програмите. Същото с целата домакинска теника - произвеждат, произвеждат, лъжат ни да копуваме ,а после кой ми сра в гащите и защо има толко отпадак. Ми как нема даима, като нема ре-циклиране, поправки и мислене при дизайна. То даже знам, че е нарочно. Първо ке замарсимев природата, после ке каеме че точно некой хора са виновни, и ке ги гониме, за да има тръпка и да се намираме на раута. Я там на воденицата, на тепавицата, едно време кой е пущъл машина с електронно управление.... Преди саму 100 години, да имаш сапун е било лукс! Да си изпереш гащите, също е било лукс! Да се обръснеш в къщи със собствен бръснач, това е било да си ноо богат! С 2 черги, се е завивало целото семейство - двамата родители острани да пазът топло, и дечинята по средата - да се топлът в средата! Хладилник - на тавана, в избата.... Добичето под сайванта.....без добиче семейството е измирало от глат! Ко се праите сега, електронно управление хаха!

Защо не се прибереш в България? Алкохолизираш се, наркоманизираш се, изолираш се. Очевидно е, че ти е тежко. Оная работа ти е като Ежко Бежко - космата, бодлива и неблагодарна. Точно преди две години обясняваше, че съдомиялната е причината да се припутиш, пардон, да се прислониш в Албиона. Сега изведнъж си анти прогресивно настроена...:)

Не е проблема електронното управление, а че ги правят нещата колкото да си избутат гаранцията. Иначе ей тука до мен имам усилватели които вече 40 години работят безгрижно и звукът им е перфектен.

Колкото си неграмотна, три пъти по толкова си и проста. Много си зле!

И ко, селенчетата по панелките се разпознахте, а! Ех електроника ви е в душицата селска, електроника бате!

Тази констатация как е новина? Че и за първа страница?

В тубата има филмчета, как се извлича злато от компютърни платки. Вярно че го получиха, ама като удариха чертата се оказа, че то много скъпо било. Оправдаха се, че не е за печалба ами за фън!

Като събереш 1 тон платки ще има и печалба.

И аз бих казал така, иначе ще станем много на клона.

леле - задава се бум на клошари-милионери!-:)))