Блокираха Е-79 в защита на втори кабинков лифт в Банско

Движението по главен път Е-79 беше блокирано при Симитли и възстановено в 19.15 ч., предаде Агенция "Фокус". Протестиращите настояват да има развитие в Банско.

Обратно в новината

Коментари - Блокираха Е-79 в защита на втори кабинков лифт в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да светна половината драскачи тук...навремето в един южен квартал на София,вирееше блатно кокиче и птицата Полски Дърдавец,която гнезди на земята и двете защитени в червената книга,Гриша Ганчев плати на "зелените" 3мил.,за да преместят на книга местообитанието на птицата и блатото,за да може да застрои парцела...изводите за вас.

им данъчните декларации, за да видим за какво плачат. Искат да се нагушат още без да плащат нищо. Не става. Пирин не е техен.

С втори лифт няма да може да се кара от народ по оскъдните писти... трябват и писти!!!

Типично по български! Първо застрояваме, а после правим инфраструктура! Невероятно! Давайте!

ПРАВИ СЕ ВТОРИ ЛИФТ, СТРОЯТ СЕ ОЩЕ 15-20 ХОТЕЛА, ТОГАВА ЩЕ ТРЯБВА ТРЕТИ ЛИФТ, БАНСКО ЩЕ СЕ СЛЕЕ С ДОБРИНИЩЕ, КАКТО СЛЪНЧАКА С НЕСЕБЪР И СВ-ВЛАС И Т.Н. И ЩЕ ЛАПАМЕ, И ЩЕ ЛАПАМЕ, А СНЕЕЕЕГ НЕЕЕЕМА....

1.-за да се качиш на лифта чакаш 1 час 2.-за да си го спестят това чакане им хората си ползват автотранспорт 3.-извода е- има нужда от втори такъв за да се улесни предвижването

АБЕ САМО В БАНСКО ЛИ ИМА ПЛАНИНА? АМИ БОРОВЕЦ, ВИТОША, ПАМПОРОВО, ТАМ ЗАЩО ГО НЯМА ТОЗИ ПРОБЛЕМ.? ЧЕ ТО НА ВИТОША СИ Е ЖИВА МИЗЕРИЯ, АМА ВСИЧКИ СЕ ПРАВЯТ НА УЛАВИ. БАНСКО ТА БАНСКО.

Идиотизъм...

ИМАШ ПРЕДВИТ ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО ЛИ?

Чудно ми е тез зелени защо поръчково протестират-очевидно!!!Казва се че за всяко изсечено дърво ще се садят по 3...Явно е борбата е кой ще го стопанисва този лифт...Алооо зелените кога ще ви видим в действия-е само на думи и с плакати да защитите горите от незаконната сеч в цялата страна- Айде поне нещо там направете ,че да ви вярваме на благородните каузи

И как ще засадиш 500 годишна мура?! И Къде!? И цялата планина да отсекат пак няма да заситят алчността на ПИБ.

Да благодарим мощно на цеко и юлиен за мизерията на Алеко!

Ъъъъ... теа докат не изсекат гората и не ги отнесе водата, нема да мирясат. А хъ.... де да видим.

О господата от Банско - тънат в мизерия, нямат пари за храна и лекарства Та затова за излезли по пътищата, отчаяни, гладни , боси. Всички са за затвора, лакоми душици!

Господа, блокирането на пътища е незаконно, независимо от повода. Аз съм за развитието на общините, за втори лифт, та и за трети - щом е полезно на хората и щом го искат. Против съм и всякакви "зелени" самозванци да се насмесват в живота на хората. Но съм против всеки, които насилствено блокира държавните, т.е. на народа ни, пътища. Организаторите на саботажа на нормалния живот на гражданите, ограничаващите свободата ни - та и на движението ни в собствената ни Родина, трябва да бъдат съдени, осъдени и наказани.

Господа, още малко... В Добринище - на 4 км от Банско, г-да "зелени" със средства на своя фондация, построиха велоалея. Привидно за "браво", ама ... Велоалеята започва насред полето и свършва насред полето. Път отникъде за никъде. Състои се от бордюри и настилка от чакъл. Идиотски зеленото съоръжение е обявено за велоалея - нищо, че не може да се кара велосипед по чакъл. Затова и никой не е виждал никого - дори идиот да кара колело там. Местните хора се смеят, че идиотизмът не е платен от нас, че е пране на британски пари от британци - зелени мошеници. Дали? И така да е, съсипването на българска земя с пари на британски гравдани да е, но е съсипване на наша земя. Защо няма за тази подлост протест? Защо се протестира безсмислено, а не с цел? Защо не законно, а не противозаконно? Защо и кой организира вредни за народа ни и държавата ни протести?

Според мен, ако полицията ги разпръскваше, демек со кротце, со благо, ама и со малко кютек, нямаше да има толкова измислени протести. Но пусти мекушав Боко - дори на лумпенски протести подава оставка. Ееех, да бях аз...

да затворят Цариградско шосе заради някой проект на Столична община? Както платени софийски НПО-та им мътят водата на тях. Има достатъчно противоречеви проекти. Напр. новият мост към терминал 2 на аерогара София пречи на размножаването на полските мишки в района и на керкенезите които ловуват и гнездят в близкте сгради - направо фатално е за тези животинки! А банскалий си траят... И ББ, и ЦЦ и други гробарчета ще се насерат.

да не говорим за пеперудите, бръмбарите, тръните, шипките и други полски растения, които може би се срещат единствено там. Банскалии - на протест!

е значи работите отиват към приключване на еко-протестите... ама тези на местните едва сега ще започнат. Първо ще е за пътища, после ще е за вода и канализация, после за ток, после за инвестиции в туризма и най-накрая за държавна помощ след природно бедствие. А Цеко, ако не са го уволнили като Цв. Василев, ще си брои парите на някой остров дето сняг никога не вали.

А знаете ли как протестите могат да станат още по-ожесточени: ако дадат вторият лифт на концесия на например някоя китайска фирма, както и всички зони около нея да бъдат стопанисвани от същата фирма. Питате защо ще има още по-големи протести - ми защото българските фирми няма да могат да се налапат и съответно ще протестират, не че няма втори лифт, а че не могат да обират парите на хората!

Цеко не спре да налива кинти в тия протести само и само да секат горите...Ако съборят половината хотели и оправят инфраструктурата на Банско бих ги подкрепил, но ако направят 2ра кабина това ще мотивира алчните копилета да построят още 100хотела и да искат 3та кабина и така докато някоя лавина или свлаюище не затрие тоя коптор!

преди да се стигне до 3-та кабинка, ще правят протести да се възстанови работата на ТЕЦ Бобов Дол и да се строи АЕЦ по Струма или Места, щото няма да им стигне тока, за ски съоръжения и хилядите хотели. Междудругото се очаква затопляне на климата, респективно по-малко валежи от сняг и повече нужда от постоянно работещи машини за изкуствен сняг. Та така - следващият им протест ще бъде за електричество...

МНОГО ЕВТИНИ ТРИКОВЕ-КМЕТОВЕ НА ГЕРБ ПРОТЕСТИРАТ И ПОСТАВЯТ УЛТИМАТУМ НА ВЛАСТТА.А КОЙ Е ВЛАСТТА?БОЙКО И ЦЕЦО.АКО ИМА КУРАШ БОРИСОВ ДА РЕШИ ВЪПРОСА,А НЕ ДА СИ ИГРАЕМ НА СТРАЖАРИ И АПАШИ.

като разни подходящо платени "природозащитници" устроват циркове и разиграват държавата вече 20 години? Трябват 2 капки мозък за да изритат тази псевдозелена поплач, та да не посмее повече да се покаже мръсната муцуна повече. Ама откъде у мутрата мозък?

- каза Русков и уточни, че протестиращите имаха разрешение да блокират движението до 19.15 часа. - Няма такова разрешително за протест, което да дава право на който и да е да блокира главен път. Русков може да отиде и да наобича майка си.

иска го един олигарх, да стане милиардер, а другите пасат трева, ама скоро и трева няма да никне

след 1 000 000 години планина ще има и гора ще има, само хора няма да има

а безхаберието на мастните власти. И в момента сечат като бесни, а линия има ли? Кой го еня? къде са "природозащитницете"? защо се появяват само когато стане дума за проекта? защото не са им предложили рушвет за да млъкнат - ето защо!

Е , няма да има изсичане на Планината докато сме в ЕС ! И слава Богу !

Там и в момента се сече зверски. Ако утре отидеш в някъде в Пирин, където и да е ще видиш върволиците огромни тирове с пиринска дървесина за Гърция.

Изрод

Криминални престъпления стават и в момента ! Става въпрос за законно престъпление със съгласието на правителството , че няма да Има !

Алчноста зове към превръщане на Пирина в планинският Слънчев бряг.Тази простотия на хората и алчноста на определен кръг новобогаташи бетонираха българското Черноморие ,а сега атакуват заедно с корумпираната местна власт Пирина.Ако сте забелязали обективно Банско вече не е Банско и бетона на хотелите ви посреща още от Предела.

В Пирин над Банско като изключим една постройка изградена още по времето на соца други строежи в планината няма. Хотелите са долу в града. За сметка на това на Боровец и Пампорово е кошмар.

Пак е като слънчака! Ше повърна

новата концесия така я пишат, че да може да се застрои цялата площ обект на концесионен договор. Очаква се наред с лифта да се строят и "спомагателни сгради"... нещо като софийските ателиета, които не са за живеене и нямат нужда от паркоместа.

тоя Бански старец.Не е нужен нов лифт!Нужно е да се събори съществуващия и на негово място да се изгради един такъв, - с кабини за по 40 човека!

Не журналисти , а Подлоги как поглеждате децата си как се гледате в огледалото ? , да не напишете и един ред за масовия протест в защита на Планината !

Дърводобивните фирми безмилостно изсичат, изнасят и продават българската гора за жълти стотинки по борсите в Гърция, Турция и Македония. В същото време лайнарите "еколози" стопират развитието на туризма което осигурява работни места и поминък.

Някои индивиди, трябва да за почнат да изграждат образованието си отново, и отново, и отново.Оставете Пирин да се развива по естествен начин.

Трябва да има не само втора кабина. Трябва да има още поне 5 курорта с по 2 кабина и 20 лифта. Спрямо обема изсичащи се гори в цяла България тези, които ще се изсекат за писти и лифтове ще са нищожен процент. Отделно те ще си възвърнат парите, а отделно тези дървета ще се засадят наново в троен размер. С него вече с това злобеене кой щял да го направи и колко пари ще спечели. Не разбрахте ли че така е навсякъде и по добре да ги има тези курорти отколкото да няма нищо. Справка Витоша. Там докато не падне лифта и не умре някой нищо няма да се направи, че все някой пречи за ремонт на лифтовете. БЕЗХАБЕРИЕ. А собствениците искат да направят подобрения. Добре, че имаше години в което се изгради зоната на Банско без еколозите та сега да и се радваме. Толкова сме зле, че не заслужаваме нищо. Зелените си чакат пая и пречат, но това не може да е вечно. Дано скоро нещата се развият и да се направи кабината. А дано и още 2, 3 курорта.

Съсипхте Витоша,заради кварталите в Банско.Доволни ли сте сега?

Апостолов, един лифт не определя икономическото развитие на областта. Определящи са производства, които вие нямате. А това са увеселителни съоръжения, които нямат нищо общо с икономиката. Имат общо с приходите на някоя мутра и мафиотските кръгове свързани с нея.

Да им построяват втори, че и трети и четвърти... ама като стане някое наводнение да не ми ги показват как реват "аз цял живот за тоя дом" и "ама тя държавата е виновна"... дгд тия алчни задници, унищожаващи единствената си защита срещу бедствия...

Досега не съм чувал за селев поток в България, но за всичко си има 1-ви път. :)

тпя апóстол апостолов е типичня местен алчен феодал крал цял живот от държавата,а отгоре на всичко има селската наглост да говори от името на цяла България . Ами неее продажен селски боклук, повечето хора са против съсипването на природата!!!

Цеко в вдигнал цялата община барабар с родата иначе няма списък с безплатни карти тоя сезон...

за грошове... и маке че си продадат както и природата си...

Трябва да има не само втора кабина. Трябва да има още поне 5 курорта с по 2 кабина и 20 лифта. Спрямо обема изсичащи се гори в цяла България тези, които ще се изсекат за писти и лифтове ще са нищожен процент. Отделно те ще си възвърнат парите, а отделно тези дървета ще се засадят наново в троен размер. С него вече с това злобеене кой щял да го направи и колко пари ще спечели. Не разбрахте ли че така е навсякъде и по добре да ги има тези курорти отколкото да няма нищо. Справка Витоша. Там докато не падне лифта и не умре някой нищо няма да се направи, че все някой пречи за ремонт на лифтовете. БЕЗХАБЕРИЕ. А собствениците искат да направят подобрения. Добре, че имаше години в което се изгради зоната на Банско без еколозите та сега да и се радваме. Толкова сме зле, че не заслужаваме нищо. Зелените си чакат пая и пречат, но това не може да е вечно. Дано скоро нещата се развият и да се направи кабината. А дано и още 2, 3 курорта.

В Гърция си изсякоха горите и сега ВНАСЯТ дървесина от България. Дебилизмът е заразен, май!!

Да но тази гора не е изсечена заради лифтове и ски писти.

На борсата в Солун дървесината се купува на тон. За това не се изсичат болни и паднали дървета /така наречената санитарна сеч/ а само здрава и права дървесина. Санитарна сеч вече никой не прави. Изсича се зверски горския генофонд.

Румене, как така станаха собственици на държавни земи. Къде отидоха парите и усилията на 3 поколения българи. Разни шибани дебили ги присвоиха и унищожиха страната под външно нареждане. Хората нямат работа и пари, населението намалява н геометрична прогресия, мутрите ще строят лифт у Банско. Само господин Калашников ще ви вразуми.

На Боровец и Пампорово лесодобивните фирми извършват поголовна сеч. До голо. Направо е ужасно. Оттатък към Широка поляна и Доспат се обезлесяват поголовно огромни територии. Направо е кошмар. Но за това никой не говори. Няма да е далеч времето когато в България гора няма да има. И то не заради пистите и лифтовете.

Преди няколко години, бат ти Бойко гледа сателитни снимки. КАЗА- гората даже се е увеличила. Ми - иди и спори с него бе!!!

Не зная какво е гледал Бойко от космоса аз пиша това което виждам на място. Гората на България загива и то не заради ски пистите.

Ото, знаем, че не е заради пистите, а заради мутрите. Обществена тайна. Стадото мълчи.

По-рано кметът на Симитли Апостол Апостолов заяви, че заедно с цялата община твърдо застава зад Бойко Борисов, както беше направил това преди време, та още се шуми по случая.

Горските стопанства не добиват дървесина. И не залесяват. Организират търгове, които се печелят от частни дърводобивни фирми. След сечта фирмите трябва и да залесят. Няма дърводобивна фирма която да е посадила и едно дърво. Гората на България загива и голяма част от нея е безвъзвратно изсечена. Защо еколозите не протестират срещу тези фирмаджии? Не пистите и лифтовете са причината за гибелта на горите на България.

това не е вярно. Има ДЪРЖАВЕН ПЛАН ЗА ЗАЛЕСЯВАНЕ. Не пиши глупости!!!

И къде точно се залесява, че не съм видял такова нещо? А цяла зима и цяло лято съм по горите.

Заради протестите на тези "еколози" бе стопирано санитарното изсичане на заразените с корояд дървета. И така заразата се разпространи на всякъде. Сега заради тези негодници иглолистната гора на България измира унищожавана от корояд. Времето за санитарна сеч бе безвъзвратно загубено именно заради тази сган.

Короядът си има естествени врагове. Милиони години не е имало санитарна сеч, ама сега - сеч да има!

За гората хората трябва да полагат грижи за да я има. Това е цяла наука. Нарича се Лесовъдство. И се изучава в Лесотехническия университет.

По официални данни в България съвсем законно се изсича 15 милиона кубика дървесина. 2/3 от тая дървесина отива за износ. И не се секат паднали и болни изсъхнали дървета. Те се оставят да изгният. Сече се само здрава и права дървесина защото износът е на тон а сухите дървета са леки. Та да попитам къде са пишман "еколозите" и защо не протестират срещу тази ужасна и безогледна сеч? А защо винаги протестират когато се отсекат няколко дървета за подмяната на някой лифт? Досетете се сами.

15 милиона кубика ГОДИШНО.

"Пишман еколозите" нямат НИКАКВИ ПРАВА по закон. Дървесината е ДЪРЖАВНА СОСТВЕНОСТ. Има горски стопанства, които я добиват. Същите стопанства обаче имат план за залесяване. "бизнесмените" имат ли план за залесяване, като искат да секат???

Я ми отговори какви са познанията на пишман еколозите та да си налагат мнението! Има министерства, комисии, експерти, разпоредби , юристи, които събрани заедно знаят много много повече от местния склададжия, IT, счети или друг подобен , мислещ си че всичко започва и свършва с неговите екологични искания. Вие нямате нито правата, нито познанията, нито капацитета да определяте дали да има лифт или не!!!!!

На лакомите задници от Банско и околията искам само да покажа следните репортажи и снимки: link 2008, 2010, 2016 - планината слезе при пишман бизнесмените-хотелиери. И после рев до небесата, как държавата е длъжна да им помогне! И тя помага ама с пари от къде, от държавния бюджет, а той от къде се пълни? От данъците на всички.... аааа значи га ядоа кифтета не реваа, ама га требе да си палтат реват. Абе глави прости, глупава вода НЯМА, тече надолу, ще изсечете сега просеки за втора кабина, ще качите още 20 000 човека в планината и какво ще стане после.... пистите ще отеснеят, ще настанат блъсканици, несъмнено ще има и инциденти... и пак ще започне едно сравнение с Алпите и колко било широко там... Ама има една гоооляма разлика, ако съберем всички планини в България-Витоша, Рила, Пирин и Стара планина, общо се нанасят 12 пъти в размера на Алпите.... е няма как да се сравняваме с тях.

Наивнико това означа че в другите държави не би следвало да има наводнения.А? Ама и по германия и по италия и по други държави се случват наводнения. Пък там банскалии , алчни хотелиери и т.н няма. Сменете опорната точка защото тази вече е изтъркана с наводненията.

Наивнико, карал съм в Зьолден, когато започнете както там д ми продавате вода, чай и топъл обяд на НОРМАЛНИ и еднакви цени както в селото, така и на пистите, тогава ще ме убедите, че не сте алчни!

А относно наводненията, отвори Гугъл, надявам се знаете как се пише, и на чист Български напишете: Банско наводнения 2010 Останалото за изтърканите опорни точки, оставям на Вас

Прочетох внимателно коментарите. По темата са писали само хора, които никога не са стъпвали в Банско нито на пистите.

Организаторите на този протест са мутрите, залялми Банско с море от хотели, които от години стоят празни. Ами какво ще стане бе идиоти, когато настане трайно затопляне на климата и ски повече няма да може да се карат. Тогана ще има порои и наводнения, без да има дърнето, които да ги задържат. Че погледнете само наводненията в страната ни от 5 г. насам.

Проблемът не е в хотелите!! Проблемът е в това, че мутрите за хотели пари - имат, ама за гора - не!! В Слънчев Бряг е същото - едно кошче за отпадъци се стискат да купят и в целия комплекс - кошчета за отпадъци - няма!!

Не е лошо туризмът да се развива, обаче - НЕ за сметка на природата. Днес бях в Банско. Пред ВСЯКА КЪЩА и пред ВСЕКИ ХОТЕл - камари от дърва за огрев!!! Питам аз - КОЛКО ДЪРВЕТА ПОСАДИХА баш "скиорите" на тая територия!!!??? А ако не е тяхна работа - колко данъци платиха, за да има пари и за това???

Мутрите няма да пуснат тази тлъстина лесно. Ще блокират, пердашат всеки който се опитва да спре осирането на планината....

банскалии прецениха ли бъдещето си с поголовното изсичане на гори? На изкуствен сняг може да карат,но планината е на всички.

Ама наистина ли поголовно изсичане?До последното дърво в Пирин. Ама верно ли всички дървета или само за лифт и повече работни места и ПАРИ?

всеки протестиращ ще блокира движение!?! Крайно време е със закон да се криминализира това деяние. Който не доволен той си знае от кой не доволен и да ходи да блокира него! Прост народ, слаба държава! А нашата е най слаба в целия ЕС , но оня с 80% не бил прав... айде бе... много си е прав даже.

казал.

Всички които са против втора кабина на банско са национални предатели. Платени от чужди нпо, да стопират развитието на зимния ни туризъм респективно приходи в общината/държавата. Същите тези иззедници да отговорят: - как така във всяко алпийско село има поне по две съоръжения извозващи туристи. Там еколози няма ли? - какво пречи ако се изсекат 5000 дървета /примерно/ за нова просека, да се засадят по 3 . Така ще се увеличи горския фонд, нали господа еколози , нали това искате живи дървета. - къде сте всички радатели на природата, когато ромите дерибействат из горите и сечат поголовно и незаконно. Или това не е в приоритета на алпийските зимни общини съответно няма полза от борба с незаконната сеч защото за вас няма приходи от същите тези общини. - къде съе господа еколози , кохато корояда на Витоша унищожава гората, къде сте. Може да дъе сигурни в едно: ще има втора кабина на банско, както някога ако се наложи ще се разшири и текущата ски зона, дори има вариант да се изгради една голям зона с няколко по-малки прилежащи, така както е в държавите, които ви спонсорират. Сигурно ще се самоубието публични като се изгради нещо с 200-300-400-500 км. писто. Няма да биеме път средно по 1400 км. за да караме ски по европейски. Нали и ние сме европейци вече. Хайде заминавайте да се обръснете, изкъпете и да пиете бира с трева на жълтите павета.

Всички които са за втора кабина са национални предатели. Съсипват и бетонират планината която е на всички ни а парите от лифта си ги прибират само те. Група собственици на хотели и лифтове дебелеят и мародерстват държавата унищожавайки природата.

Типично ганьовско разсъждение: трябва да пречим защото някой ще печели от повечето туристи. Какво те вълнува дали. Х У з печели като ти си ползвател на качествена услуга. Вие сте със забавено развитие какво мислите - че из алпите някой е налял милиарди евро даром в съоръжения за да може съгражданите му да ходят на качествени ски. Вие сте абсолютни льольовци. Такива като вас трябва да бъдат изселени. Отговори бе - защо не ходите да стопирате незаконната циганска сеч като сте такива радетели за природата.

Проблемът на това развитие е, че не е устойчиво. Слънчев бряг така го развиха, че стана кенефа на морския туризъм. Да направим Банско кенефа на зимния и въобще нека цялата държава стане кенеф, ако ще изкараме за ракията довечера.

Слънчев бряг кенеф или не генерира ПАРИ! Какво по-хубаво от това с кенеф пари да правиш? А вие нали не ходите там - откъде знаете че е кенеф?

Как не ви е срам Нито една дума за протеста в София в защита на Планината !